Találatok a következő kifejezésre: A vérnyomásom nem (235 db)

Magas vérnyomással szültek, akinek csak szimplán magas volt a vérnyomása, nem volt toxémia?

És ebben az esetben is császár lett a vége?vizeletemben nincs fehérje,picit vizesedek,3x2 dopegyttel is vannak magas vérnyomásértékeim.36 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Magas volt a vérnyomásom, náthás és beteg voltam mikor beindult a szülés, szemüveges vagyok, az elsõ gyerekemet császárral szültem, és 38 éves voltam akkor ,ennek ellenére az orvosom azt mondta, nem császároz meg, mert nagyon jól fekszik a baba, nem lesz semmi baj. Igaza lett, az elsõ jeltõl számítva fél nap múlva már a kezemben volt a kislányom, sima szüléssel. Nem tudom mennyire magas a vérnyomásod, ez alapból nem ok a császárra, csak ha túl magas, vagy más körülmény is közrejátszik. Az orvosod mit mondott?

Magas volt a vérnyomásom, náthás és beteg voltam mikor beindult a szülés, szemüveges vagyok, az elsõ gyerekemet császárral szültem, és 38 éves voltam akkor , ennek ellenére az orvosom azt mondta, nem császároz meg, mert nagyon jól fekszik a baba, nem lesz semmi baj. Igaza lett, az elsõ jeltõl számítva fél nap múlva már a kezemben volt a kislányom, sima szüléssel. Nem tudom mennyire magas a vérnyomásod, ez alapból nem ok a császárra, csak ha túl magas, vagy más körülmény is közrejátszik. Az orvosod mit mondott?
Szia! Nekem kb. a 33. héttõl lett magas a vérnyomásom, én is Dopegytet kaptam (2x1). Nem voltam toxémiás, egyéb panaszom nem volt. 2 héttel túlhordtam a babát, de normál, hüvelyi úton született meg, pedig még indított szülés is volt, nulla darab fájással. Kitartás és minden jót, ne izgulj!
nekem az utolsó másfél hónapba kezdett magas lenni a vérnyomásom.akkor nem annyira foglalkoztak vele.aztán védõnõt váltottam és õ észrevette a fehérjét a vizeletembe és nagyon vizesedtem.õ mondta hogy menjek el a háziorvoshoz és ezt beszéljem meg vele.elmentem és dopegitet irt fel elõszõr csak kis adagot.a vérnyomásom napról napra emelkedett, akkor megemelték az adagom, amikor bementem szülni, akkor egyéb okok miatt is, de a magas vérnyomás legfõképp is de császár lett belõle sajnos, de igy volt a szobatársam is. pról nap
160tól számít magasnak, beutalhat kórházba, h lehúzzák a vernyomásod, hisz a a magas érték már a babának sem jó/veszélyezteti!
Nekem is ilyen magas volt, sõt még 160/111ig is felment, ehhez 110es pulzus is társult.Kaptam 2 féle gyógyszert, itthon folyamatosan mérnem kell.Ne félj, ha kapsz gyógyszert, le fog menni és nem lesz probléma.Próbálj sokat inni, az is segíthet.
terhességben 140/90 felett magas. Fogsz kapni dopegytet, mérned kell, írnod kell. Ha javasolhatom vegyél a gyógyszertárban tesztcsíkot és 3 naponta ellenõrizd hogy nincs-e fehérje a vizeletedben. Ne csak havonta egyszer nézzék!
amúgy a pulzus nem lényeg, mert a megnövekedett vérmennyiség miatt minden kismamának magasabb a pulzusa.

Normális az, hogy felmegy a pulzusom 100 fölé, de a vérnyomásom nem magas?

Legjobb válasz: A terhességem alatt (20 . hetet töltöm) a vérnyomásom ugyanannyi, mint elõtte..95/45 elég alacsony.. a pulzusom72röl felment 90-100 fölé, ami nem baj, mert most több vér kering, ezért nagyjából 10-20%-kal magyasabb a pulzusszám, mint az átlagemberé, a vérnyomás pedig nem függ tõle.

A terhességem alatt (20 . hetet töltöm) a vérnyomásom ugyanannyi, mint elõtte..95/45 elég alacsony.. a pulzusom72röl felment 90-100 fölé, ami nem baj, mert most több vér kering, ezért nagyjából 10-20%-kal magyasabb a pulzusszám, mint az átlagemberé, a vérnyomás pedig nem függ tõle.
Teljesen normalis a terhesseg miatt van nagyobb a teher es jobban faradsz meg ha nem is veszed eszre. Igy szaporabb a szivveres.


A vérnyomásom nem magas?

136/67 a pulzusom pedig 52. Szerintem ez picit több mint aminek lennie kéne 17 évesen, nem? Vagy ez így tökéletes?:)

Legjobb válasz: 130as vérnyomás hibátlan! Sportolsz? mert a frekid jó alacsony. 52 nekem talán álmomban van.. :))))

130as vérnyomás hibátlan! Sportolsz? mert a frekid jó alacsony. 52 nekem talán álmomban van.. :) )))
Uhh... :) Nekem gyógyszerrel sincs ilyen... :) 155/95 alatt nem érdemes vele foglalkozni. A frekvenciád irigylésre méltó. Az én alap vérnyomásom: 170/100 90 frekvenciával... :D
Jah, 21/L
Azért egy picit izgulhattál a mérésnél! A 136 nem magas, de jobb 120 alatt tartani:) Nekem, ha fehér köpeny méri felmegy 150-ig is, de amikor magamnak mérem, akkor 110/75 az átlag.
Kicsit magas, de nemk rossz:) Nekem 90/75 60as pulzus. 24/L Csodálkoznak a dokik hogy még élek:)
Nem rossz ez a vérnyomás, ne izgulj miatta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most megnyugodtam:) Igen, rendszeresen sportolok. Gondolom ezt a pulzus miatt kérdezted:)

22 hetes terhes vagyok es ma a dokinal 140/74 volt a vernyomasom nem mondod ra kulonosebben semmit azt mondta meg ez normalis szerintetek is? Aggodom egy kicsit

Legjobb válasz: Nemtudomom ,hony normális e.Én is emiatt aggódom.Én most vagyok 12hetes és nekem pedig 140/70 lett.Sosem volt magas a vérnyomásom.

Nemtudomom , hony normális e.Én is emiatt aggódom.Én most vagyok 12hetes és nekem pedig 140/70 lett.Sosem volt magas a vérnyomásom.
Nagyon a határon van már! A 140 már intõ jel. A magnézium segíthet levinni, egyél sok fokhagymát, mert az is csökkenti a vérnyomást, és még egészséges is! Ha nincs otthon rendes elektromos vérnyomásmérõd, akkor nem ártana beszerezni egyet, jó ha van, bár nem egy olcsó dolog, de késõbb is hasznát tudod venni.
Ha egyszer-egyszer kiugrik, akkor még nincs semmi komolyabb probléma, hiszen a vérnyomás nem egyenletes, lehet 2 perc múlva már le is ment 120-ra. Valószínû ezért nem mondott rá semmi különösebbet a doki. Nekem folyamatosan 120 körül van, de nekem erre sem mondanak semmit, csak hogy a kismamáknak alacsonyabb szokott lenni általában. Én pl izgulós fajta vagyok, még egy vérnyomásmérésnél is, hogy vajon jót fognak e mérni, nekem ezért mindig magasabb, mint ha itthon mérem. Ha folyamatosan magasat fognak mérni, akkor elõször majd otthon is mérned kell, aztán pedig ha otthon is magas, akkor biztosan tovább küldenek vele. Addig ne aggódj, mert az is hozzájárul hogy magas legyen a vérnyomásod!
Ha nem állandóan ennyi, nem vizesedsz nagyon és nincs fehérje a vizeletedben, akkor nincs gond. Azért tényleg nem árt, ha méricskéled magadnak. Én is vettem vérnyomásmérõt, van, hogy 150/90-et mérek, de öt perc pihi után már 130, az meg tök jó :) Borsmenta tea finom nagyon, megengedett terhesség alatt, és piciri idegnyugtató hatása is van, iszogasd minden nap, jó az emésztésnek is. Nyugodt babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat van itthoni vernyomas merom es nem magas itthon, a dokinal se volt eddig magas, szerintem ezert nem is mondtak ra semmit.azert meregetm itthon magamnak, most mertem nem regen 116/59 volt a pulzusom meg 84 szerintem ez tokeletes!
Szerintem is tök jó :)

Az orvosom a magas vérnyomásomat megállapítva azt tanácsolta, hogy naponta sportoljak, de ha sportolok, akkor csak feljebb viszem a vérnyomásomat nem?

21/L

Legjobb válasz: Az orvosnak van igaza. Hosszú távon csak egészséges életmóddal változtathatod meg. Ne erõs sportra gondolj. Kezdj el futni, szépen fokozatosan. Pl: 1 héten át csak napi 10 percet, a következõ héten 20-at és így tovább, hogy ne azonnal terheld meg a szervezeted. A sok fokhagyma is csodára képes.

Az orvosnak van igaza. Hosszú távon csak egészséges életmóddal változtathatod meg. Ne erõs sportra gondolj. Kezdj el futni, szépen fokozatosan. Pl: 1 héten át csak napi 10 percet, a következõ héten 20-at és így tovább, hogy ne azonnal terheld meg a szervezeted. A sok fokhagyma is csodára képes.
12:43!!! A tenziós migrén egyik VEZETÕ oka a mozgásszegény áletmód! Punnyadj tovább , jót fog tenni...és várd a csodát! Amúgy én is magasvérnyomásos vagyok , kezdtem 170-180al, szobabicikli napi 10percrõl lett napi 1-1.5 óra! Sok séta ...jelenleg 115-130 között vannak az értékeim! Jó punnyadást, ja és a fejem sem fáj negyedannyit mint elõtte!:)
Borzasztó...nektek pszihológus, sok munka kell és egy kis ész akkor megérted mirõl beszél az orvos! Addig meg...sajnáld magad...
figyu én 40 éves vagyok magasvérnyomással, 22 évesen diagnosztizálták nem sírtam tettem amit tenni kell és nem panaszkodtam hogy "tudod milyen rossz ez?" jaj istenem még sajnálni foglak ...a harmadik gyerekemet 235/110-el vették el és nem panaszkodtam akkor sem pedig nagyon váratlanul ért! Egy kicsit/ nagyon/ szedjétek össze magatokat és ne sírjatok hanem OLDJÁTOK MEG !!!
Mégis miért kérdõjelezed meg az orvosod tanácsát? Ha kételyed van ezzel kapcsolatban miért nem kérdezted meg tõle akkor és ott, amikor ezt tanácsolta. Biztosan szívesen elmagyarázta volna. A sportolóknak nincsenek vérnyomás problémái, ez nem véletlen. Az egyik, ami hajlamosít hypertoniára az a MOZGÁSSZEGÉNY ÉLETMÓD! Nézz csak utána bátran! Igyál elég folyadékot és kevés sót fogyassz!
1 vagyok. Én csak azt mondtam, hogy a diétát mindenképp ajánlom, de a kardiót az elején csak mértékkel, okoska. Tudod egyáltalán milyen rossz ez? Nekem már a szemem is tönkrement miatta...
Én is ennyi idõs vagyok, nekem is ez a problémám. Én képtelen vagyok sportolni, mert átmenetileg úgy fáj a fejem és szédülök, hogy majd meg halok, ráadásul a tenziós migrénem is kijön. Én étrendet váltottam (diétázom), az nagyon jót tett. 21/L
1. vagyok, nálam ez mind volt: * megszédülés, gyengeségérzés, * ájulásérzés, * hirtelen elsápadás, * erõteljes izzadás, * sápadt, fehér bõr izzadással, * zavartság.
"Semmi sem rombolja úgy a testet, mint a tartós tétlenség!" És milyen igaz...! A mozgástól megedzõdnek az erek falai, rugalmasabbá válnak, ezáltal javul a vér keringése, továbbá pl a futástól edzõdik a tüdõ...! Ez olyan pl, hogy asztmásoknak is régen azt mondták, hogy kíméljék magukat a futástól...én asztmás vagyok...elvileg, de heti 2-3 x 45-50 percet szoktam futni..., azért bírom ilyen jól, mert nem punnyadtam, hanem csináltam...és megedzõdtem..., ugyanis a futástól erõsödik a tüdõ... A mozgás csak jót tesz...

Amióta, ilyen idő van a vérnyomásom 135/65, egyépként 120/80 szokott lenni. A vérnyomásom nem aggaszt, de nagyon fáj a fejem, már napok óta. Hiába veszek be gyógyszert, nem használ. Mit tehetnék, hogy elmúljon, a fejfájásom?

Legjobb válasz: Sok folyadék, pihengetés, sûrû ablaknyitogatás, magyarán átszellõztetés, és vitamindús kaják, sok zöldség ilyesmi. Valószinûleg frontérzékeny vagy és most a hirtelen 30 fokból lett nálunk konkrétan 10. Az egészséges szervezetet is megviseli.

Sok folyadék, pihengetés, sûrû ablaknyitogatás, magyarán átszellõztetés, és vitamindús kaják, sok zöldség ilyesmi. Valószinûleg frontérzékeny vagy és most a hirtelen 30 fokból lett nálunk konkrétan 10. Az egészséges szervezetet is megviseli.
szerintem az még mindig a normális tartományban van. Semmi ok az agodalomra

1 honap alatt 8kg? nem veszélyes? Pénteken megyek orvoshoz, hát kiváncsi leszek, hogy mit mond. A vérnyomásom, nem tudom még mennyi, majd ott megméretem, eddig alacsony szokott lenni.

24 héten 55kg.voltam,most vagyok 28.ik hétben 63.szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Hát nemtudom, kicsit sok szerintem. Én 2 hónap alatt szedtem fel 8 kg-ot, elõtte semmit, most vagyok 27 hetes, de engem így is leszúrt a védõnõ, és szénhidrát szegény diétát javasolt... A vérnyomásom 100/60 a kezdetek óta. A terheléses cukorvizsgálatod eredménye milyen lett? Mert ha az jó, akkor úgy gondolom túl nagy baj nem lehet, maximum szülés után lesz nehezebb leadni a kilókat. Azért kiváncsi vagyok mit mond az orvosod, megírod majd? Kellemes babavárást:)

Szia! Hát nemtudom, kicsit sok szerintem. Én 2 hónap alatt szedtem fel 8 kg-ot, elõtte semmit, most vagyok 27 hetes, de engem így is leszúrt a védõnõ, és szénhidrát szegény diétát javasolt... A vérnyomásom 100/60 a kezdetek óta. A terheléses cukorvizsgálatod eredménye milyen lett? Mert ha az jó, akkor úgy gondolom túl nagy baj nem lehet, maximum szülés után lesz nehezebb leadni a kilókat. Azért kiváncsi vagyok mit mond az orvosod, megírod majd? Kellemes babavárást:)
Szia!Nekem 1. gyermekkel sikerült 5 hét alatt a 8 kiló:) Vizeletem rendben volt(sem fehérje sem genny..)és a vérnyomás is !Összesen a végére 23 kg jött fel, a védõnõ riogatott mindennel, a doki azt mondta rendben vagyok:) Júniusban világra jött Levente és én márciusban 24 kg mínuszban voltam:) ))A szopi segített leadni mindent!!!!A lábaid nem dagadnak?Talán vizesedni kezdtél!Egyél almát az vízhajtó!!!Egy barátnõmnek almanapokat javasolt a doki és bevált!Amúgy én elég keveset mozogtam akkor és mindent megettem ami elém keveredett:)
A kérdező hozzászólása: 2 hete voltam cukorvizsgálaton, éhgyomorra 3, 6, cukros lötyi után, 5, 6.szóval azzal nincs gond.én a toxémiátol tartok jobban.de eddig folyamatosan hiztam, havi, 2-3 kg-kat.most nem tudom, miez hirtelen, és még mi lessz.még az utolso 3 honap.de végülis mindennap édességet eszek az étkezések között, de ezt most megprobálom elhagyni, remélem sikerül.

Normális a vérnyomásom? Nem értek hozzá.100/61 p:95 Csak mert fáj a fejem, már vagy egy hete és talán köze lehet hozzá, vagy csak az időjárás miatt.

15 hetes vagyok. Nagyon kínoz a fejfájás. Néha jobb, néha rosszabb. Ha 1-1 panadolt beveszek mikor már nem bírom azzal nem ártok ugye?

Legjobb válasz: Alacsonynak tûnik. szédelegni nem szoktál?

Alacsonynak tûnik. szédelegni nem szoktál?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor azért nyugodtabb vagyok. Kedden megyek majd az orvosomhoz. Megkérdezezm fejfájásra ha már elviselhetetlen mit lehet bevenni.
Nekem 100/70, a védõnõ szerint belefér, de ez a 70 nagyon az alsó határ. Minimális kávét lehetne inni, de én annyira nem kívánom.
Elõzõ vagyok: még jobban utánaolvastam, és azt tanácsolják: Az ártalmatlan javaslat bõ folyadék és ásványi anyag bevitelrõl, vitaminokról, testi és szellemi békérõl (semmi apokaliptikus felkelés reggel!) szólnak, azzal a kiegészítéssel, hogy a kávé-tea fogyasztása szinte korlátlanul megengedett. Vizsgáltassa ki magát vashiányra: nemcsak a vérkép, de a szérum vas, a vaskötõ kapacitás, a telítettségi index, a ferritin szintje, a szolubilis transzferrin receptor értéke együtt mutatja meg a vasraktárak állapotát. A magyar nõk átlagát ismerve: az Ön baja alapvetõen a vashiány és a nem megfelelõ folyadék-ellátottságra visszavezethetõ. Egy biztos: ezek rendezésével bajt nem csinál.
A kérdező hozzászólása: A pulzusom biztos azért nagy mert államvizsgára készülök és a férjemnek magyarázom a tételeket (életszerûbb) és nagyon beleélem magam... :) legalábbis ezért is lehet magas.
A kérdező hozzászólása: De igen néha, ha hirtelen állok fel. Akkor ez alacsony? Pedig ittam ma 2 db 3az1-ben kávét. Néha csokit is szoktam enni.
Én ezt alacsonynak mondanám 120-130/80-90 a norm. Egy kis kávé, kola?? Próbáld meg. De ha beveszel néha egy szem gyógyszert nem lesz semmi baj, bár én algopirint szedtem ilyenkor. De a legtutibb ha dokinál rákérdezel.
Én pont tegnap hívtam fel az orvosom és kérdeztem meg tõle, hogy a 100/60-as vérnyomásom normális e. azt mondta, hogy azzal nincs még baj, az alatt már alacsony, de inkább a magas vérnyomástól kell tartani. Bár azért hozzáteszem, nekem nem terhesen is ennyi volt átlagban a vérnyomásom. A pulzusom viszont több a normálnál. De egyébként a terhesség alatt normális, hogy alacsonyabb a vérnyomás, mivel az erek kitágulnak és nagyobb mennyiségû vér kering a szervezetben.
Elég alacsony, viszont a pulzusod meg magas. 120/80 72 körül lenne ideális.
A kérdező hozzászólása: ja még annyit, hogy rengeteg vizet megiszom! Világéletemben "kacsa" voltam :) napi 3-4 liter vizet is legurítok. Így még az sem lehet hogy kevés a folyadék.

129 / 70 a vérnyomásom. Nem magas?

Ihatok rá kávét? 17 / F

Legjobb válasz: Köze sincs a magashoz, tökéletesen normális.

Köze sincs a magashoz, tökéletesen normális.
Teljesen jó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!