Találatok a következő kifejezésre: A vérképemen fehérvérsejt (5 db)

Ez szerintem vizelet vizsgálat eredménye és nem vérkép!???
A kérdező hozzászólása: Áucs, bocsánat igen az!Csak volt vérvételen is és ez zavart be.
Ezek teljesen normális értékek. A laphámsejtet a vizeletbõl mutatják ki, nem a vérbõl.
vvt:7 ez esetleg hólyaghurutra utalhat. Bakterium szám nincs mellette valahol a felsorolásban?
A kérdező hozzászólása: Baktérium: 178
Nem kórjelzõ, nem hiszem hogy bármit adna rá a háziorvosa.
A kérdező hozzászólása: Király, köszi :)
Szerintem egy kicsit meg lehetsz fázva.
Ne ijedj meg! Terhesen ez teljesen normális. Valószínû ez így lesz a terhesség végéig. Nincs semmi probléma, ez nálam is így volt, mikor terhes voltam. A védõnõ/doki nem mondta, vagy még nem voltál Nála?
A terhesség immunológiailag is más állapot, ami a vérképben is megmutatkozik. A labor eredményeken lévõ határértékek egészséges, nem terhes emberekre vonatkoznak, amitõl eltér egy kismama vérképe. (eseted egyébként sincs szó jelentõs eltérésektõl)
ááá, ilyen kicsi eltérés miatt teljesen felesleges aggódni! a magasabb fehérvérsejt szám utalhat egy kisebb gyulladásra, pl.fog vagy kicsit megfáztál, de ez sem vészes egyáltalán. ezekkel az eltérésekkel ne foglalkozz.
Terhes vagy! Az értékek egy átlagos felnõtt emberre vannak belõve, nem egy terhes kismamára. Ne aggódj, nincs semmi probléma veletek.
Normális!
Igen, nagyon magas lesz a süllyedés.
17.57. : Nem lesz semmi baj, szépen meggyógyulsz!! Szorítok - soha ne add fel!!!
A kérdező hozzászólása: 17:57-es: ismét KÖSZÖNÖM. Úgy néz ki, hogy rosszindulatú az elváltozás. Nagyon kedves Schmitt Pál: igen, ezen a tetves világon mindenkinek van problémája, de ez nem azt jelenti, hogy bele kellene rúgni a másikba. Részemrõl ezzel lezártnak tekintem a dolgot.
17.57-es vagyok :-) Nagyon szívesen tettem, hisz tudom milyen érzés a tehetetlenség és a várakozás! Soha ne add föl, nem lesz semmi baj! Amikor engem operáltak, volt egy betegtársam, akinek levették a fél mellét, s Õ vigasztalt engem! Soha nem felejtem el amit akkor mondott: "ne félj, nem lesz semmi baj, a Jó Isten mindenkire csak annyi terhet rak amennyit el bír viselni" - mondta ezt Õ, aki a kemoterápiára készült (hála azóta túl van rajta, és jól van - én pedig ekkor szorítottam Neki és nem hagytam magára!) Bízz, nem lesz semmi gond!!! :)
Én is túl vagyok már ilyeneken... És ne hidd, hogy csak neked van problémád ezen a tetves világon.
A kérdező hozzászólása: Kedves Schmitt Pál, valóban, a többiek is korrekt választ adtak. És képzeld, adtam nekik zöld kezet, ami ezen az oldalon úgy hiszem, szintén korrekt. Hadd engedtessék meg, hogy annak, aki szerintem még ennél is többet érdemel, külön megköszönjem. A te beszólásod viszont egészen biztos, hogy nem segített. Tudod, ha semmilyen módon nem tudok valakinek segíteni - sem vigasztalni, sem korrektül válaszolni - akkor inkább befogom. Mindegy, neked azt kívánom, hogy ilyen helyzet miatt soha ne kényszerülj arra, hogy belekapaszkodj egy-egy jó szóba, amit idegentõl kapsz!
Schmitt Pál...a 17.57-es különösen emberi volt, ami ilyenkor jól esik az embernek.Ne csipkelõdj. Kedves kérdezõ, ne gondolj rosszra, és ha az eredmény "ESETLEG" rossz lenne, akkor sem kell feladnod a reményt.Ne gondolj rosszra.Csak jóra gondolj.
Nem csak egy választ kaptál. Tudom, hogy rossz helyzetben vagy, de ha vigasztalást keresel, akkor ne kérdést tegyél fel, hanem írd ki, hogy vigasztaljon mindenki. Azt hiszem a többi válasz is konkrét és válasz a kérdésedre...
A kérdező hozzászólása: 17:57-es, KÖSZÖNÖM az emberi szavakat!
Nem. Maximum lehetnek rá utaló dolgok (pl. a magas süllyedés), de nem törvényszerû. Csak a leukémiát lehet diagnosztizálni vérképbõl.
Ne sírj, mert azzal tovább gyengíted az immunrendszeredet - különösen, ha nem írták le egyértelmûen, hogy rossz! Nagyon átérzem a helyzetedet, mert 2010. õszén engem is kiszûrtek (pedig rendszeresen járok, mert több emlõcysta-mûtétem volt már), és én is kétségbe voltam esve - különösen, hogy alapvégzettségem szerint eü. dolg.vagyok. Tõlem is venni akartak biopsziát, de ahhoz a sebész beutalása kellett volna, s mivel már többször mûtöttek, megkerestem az orvosomat, s Õ azt mondta, hogy annyira pici (8 mm-es volt), hogy nem lenne szerencsés megszurkálni, inkább vegyük ki mielõbb. Megoperált s amíg a szövettanra vártam szó szerint pánikbeteg lettem...de negatív lett (amit nem hittem volna, meg voltam gyõzõdve, hogy rossz lesz)! Szóval amíg a végsõ szövettan a kezedben nincs, próbálj nem gondolni rá, mert amíg le nem írják az ellenkezõjét, addig van remény!!! :) Drukkolok!
Nekem például minden frankó volt, még a tumormarkerek is negatívak voltak. És 6X4 centis volt a daganatom...
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, most adtál egy kis reményt... holnapután megyek biopsziára, a mellemben levõ csomó miatt. Két kisgyerekem van, miattuk rettegek... hogy mi van, ha... szinte egész nap bõgök. Rendszeresen vesznek tõlem vért (más okból), és a fehérvérsejt-számmal sosincs gond.
Kérdezõ! Azóta mi van veled? Hogy vagy?


A vérképemen a fehérvérsejt a normál 18 helyett 49. Ez nagy baj?

Olvastam, hogy a várandós n?knek magasabb a fehérvérsejtszáma, de ez nekem túl sok szerintem. Volt, akinek ennyi volt? 17 hetes vok.

Legjobb válasz: A fvs szám emelkedése ált gyulladásra utal. nem kell megijedni egy fog szuvasodása, egy allargia is emeli. Nem irtad melyik fvs,az amelyik emelkedett. Mindenképpen mutasd meg orvosnak, õ pontosan fogja tudni mi a teendõ a továbbiakban!

A fvs szám emelkedése ált gyulladásra utal. nem kell megijedni egy fog szuvasodása, egy allargia is emeli. Nem irtad melyik fvs, az amelyik emelkedett. Mindenképpen mutasd meg orvosnak, õ pontosan fogja tudni mi a teendõ a továbbiakban!
A kérdező hozzászólása: A lymfocyd emelkedett, ha így kell írni. LYM%-mel van jelölve.
A kérdező hozzászólása: Ja és hétfõn megyek dokihoz mindenképp és persze megmutatom, csak gondoltam addig érdeklõdök.:)

A cukorterheléssel együtt vérkép-vizsgálatot is végeztek nálam. A fehérvérsejt-számom magasabb lett. Mire utalhat ez? Baj lehet?

Legjobb válasz: a kismamák vérképe mindig eltér kicsit a normálistól. nincs gond viszont ha jelentõsen eltér akkor gyulladás van a szervezetedben akár fogászati akár izületi szinten. érdemes kivizsgáltatni.

a kismamák vérképe mindig eltér kicsit a normálistól. nincs gond viszont ha jelentõsen eltér akkor gyulladás van a szervezetedben akár fogászati akár izületi szinten. érdemes kivizsgáltatni.
Lehet, hogy egy kicsit megfáztál. Nálam legalábbis ez volt.
A kérdező hozzászólása: Beteg voltam elõtte vagy másfél hétig. Ha ettõl lehet, akkor megnyugodtam :) Orrnyálkahártya-gyulladásom volt... Köszönöm, hogy megnyugtattatok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!