Találatok a következő kifejezésre: A vérem rh negatív. Mit (6 db)

A teherbeesést nem befolyásolja a vércsoport!
A kérdező hozzászólása: sajnalom h meg nem sikerult remelem oszejon hamar, kitartast es koszonom a valaszokat...amugy megtudtam a vercsoportot es ab pozitiv a parome.:( ugyhogy meglasuk mi es h alakul...
En is Rh negatívos vsgyok es tobb mint egy eve próbálkozunk a babával meg mindig nem jon :( mindig csak reménykedek mielõtt megjön es miutan megjön teljesen el szomorkodok:( es utanna ugy állok neki hogy nem erdekel :( sok sikert kívánok neked!!!:) kitartast ;)
Ja, de a teherbeesést nem befolyásolja egyáltalán.
Nézessétek meg az apuka vércsoportját is, mert ha õ is Rh negatív, akkor a baba is az, így ellenanyagot biztosan nem termel a szervezet. És meg is kíméled magad a felesleges aggódástól és orvosi köröktõl :)
Ha a baba rh pozitív lesz, szülés után kapsz egy szurit.
Szia, a baba fogantatását nem befolyásolja, viszont közben/ utána, idézem: "...Minden ilyen esetben az RH-negatív nõnek egy RH-ellenanyagot tartalmazó injekciót (AntiD gammaglobulin oltás) kell megkapnia. Érvényes ez a szülés utánra is, nem csak az esetleges orvosi beavatkozásokra, vagy spontán bevérzésekre. Az injekció hatására ugyanis egyszerûen csak közömbösítõdnek az anyai vérbe jutott magzati vérsejtek, és az ellenanyag-termelés leáll..." [link] Egy Rh pozitív anyuka
Nincs köze hozzá, mindkét terhességemnél elsöre bejött a baba. énis rh negativos vagyok.
Én is negatívos vagyok, mindkét várandósságom elsõre sikerült. Semmi köze hozzá..:)
Anyám RH- és állítása szerint vagy öt évvel korábban jöttem, mint azt õk elképzelték... Nem befolyásolja a teherbeesést egyáltalán.

A vérem 0 rh negatív. Mit von ez maga után?

Legjobb válasz: Hadd írjak valami bíztatót: férjem A poz. és B neg. vagyok, ami köztudottan is a legrosszabb "összeálljtás"... + egészséges gyermekünk született eddig, egyiknél sem volt Rh összeférhetetlenség, most a 4.et várjuk és még mindig nincs ellenanyagom. Néha a dolgok megoldódnak "maguktól"...

Hadd írjak valami bíztatót: férjem A poz. és B neg. vagyok, ami köztudottan is a legrosszabb "összeálljtás"... + egészséges gyermekünk született eddig, egyiknél sem volt Rh összeférhetetlenség, most a 4.et várjuk és még mindig nincs ellenanyagom. Néha a dolgok megoldódnak "maguktól"...

Miért baj vagy miért csinálnak ellenőrző vérvétel a 0 (RH) negatív vér csoportú anyáknál? MI lehet ennek a hatása a picire?

Legjobb válasz: Köszönöm az utolsó választ.Így most már tisztán látok.most már tudom mire számítsak.Köszönöm!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó választ.Így most már tisztán látok.most már tudom mire számítsak.Köszönöm!!
mert a pozitív vércsoport jóval gyakoribb s ha baba pozitív akkor h van e összeférhetetlenség..ha igen te szülés után közvtlen kapsz egy szurit.., h köv terhességénél ne legye gond
A kérdező hozzászólása: De ez nem árt a babának, szóval lehet hogy hülyeséget kérdezek, de nem lesz neki ebbõl eredendõen valamilyen fejlõdési rendellenessége?
Elsõ terhességnél nincs különösebb gond de ha nem kapsz szurit szüléskor (vagy ne adj Isten vetéléskor) és a következõ babád pozitív lesz (mert ez a gyakoribb) akkor ellenanyagot termel majd a szervezeted ellene. Emiatt majd lehet vetélés vagy fejlõdési rendellenességek, vakság ilyesmi. Egyébként meg figyelemmel fogják kísérni a mostani terhességed alatt is, h. hogy alakulnak a dolgok de ne izgulj most még nem lesz gond ezzel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Azért egy kicsit megnyugodtam.Holnap töltöm a 33-ik hetet, és nekem csak most szólt a védõnõ, hogy a 35-ik héten lesz egy ellenõrzõ vérvizsgálat.És kicsit megíjedtem.
Szia Tényleg ne aggódj én kéthavonta járok ellenanyag szûrésre Ha netán a szervezeted elkezdi termelni akkor sincs nagy baj hiszen van rá megoldás azért is szokták ezt figyelni
Szia. Nekem úgy alakult, hogy születésemkor pozítiv vércsoportunak állapítottak meg, így teljesen nyugodt voltam. Aztán valahogy a 35-ik hétig nem sikerült vércsoport vizsgálatot végezniük a kórházban, mert kétszer is voltam, és elkeverték. Aztán egyszer csak kiderült, hogy negatív a vércsoportom. A babám egészségesen született meg, vettek tõle vért, meg tõlem is, kiderült hogy õ pozítiv, így én kaptam ellenanyagot, és kész. Ne aggódj, nem lesz semmi baja a babádnak. Minden jót!
Butaság, amit a 2.válaszoló írt!!! Én is RH-negatív vagyok!2 havonta vérvétellel ellenõrzik, h a vér nem termel-e ellenanyagot. Ha ne adj'Isten mégis, a baba attól még nem fog SE MEGVAKULNI, és SEMMIFÉLE fejlõdési rendellenessége nem lesz. A legnagyobb baj ami történhet, h jobban besárgúl születés után vagy pedig születés után egybõl vérátömlesztést kap. Ami természetesen nem egy jó dolog, de ahhoz képest amit a hölgy irt-vakság, fejl.rendell.ség- annál ezerszer jobb. Úgyh nyugodj meg nem lesz semmi gond!
Csak még az utolsó válaszolónak írnék ha már le lettem butázva (??)...az elsõ terhességnél nem is lesz semmi gond de ugyanezt mondtam én is. Viszont ha nem adnának AntiD-t majd szülés után akkor bizony a következõ babák egyre betegebbek lesznek és fejlõdési rendellenességeik lehetnek. Remélem így akkor számodra is érthetõ amit írtam.:-/ Sztem mások értették, de mindegy nem vagyunk egyformák.

Milyen problémát okozhat ellenanyag a vérben? 36 hetes terhes vagyok, vérem 0 RH pozitív, férjem A RH negatív. Előző két ellenanyag szűrésemen nem találtak semmit, de most az enzimes ellenanyagszűrés pozitív lett. Ez mit jelent? Mire számítsak?

Legjobb válasz: szia ha pozítiv a vércsoportod akkkor nincs semmi gond csak azoknnnál van gond akiknél negatív az anya vércsoportja én minda két szülésem után és a vetéleések után is kaptam anti-d-t

szia ha pozítiv a vércsoportod akkkor nincs semmi gond csak azoknnnál van gond akiknél negatív az anya vércsoportja én minda két szülésem után és a vetéleések után is kaptam anti-d-t
Nekem már az elsõ ellenanygszûrésem is pozitív lett, pedig én is és a párom is pozitívak vagyunk.Egy vérellátós ismerõsöm megnyugtatott, hogy nincs ezzel semmi gond, ez nem az az ellenanyag, amit a terhesség ellen termel a szervezet, hiszen rh összeférhetetlenségrõl itt ugyanis nincs szó.Ez az antitest elõfordul a terhesség alatt, nem fog semmi problémát okozni sem a baba, sem az én egészségemre nézve.Arra viszont számítani kell, hogy fokozottan odafigyelnek majd a babára, hogy nem sárgul -e be nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen segítségeteket! Ez megnyugtató! Én is úgy tudtam, hogy csak akkor van gond, ha az anya rh negatív, ezért nem értettem, hogy lehet ellenanyag a véremben. Még egyszer köszönöm.

Rh negativ verem van es ez a masodik terhesegem mi a velemenyekek lehet e gond a babaval?

Legjobb válasz: Az utolsó írja jól, de bármilyen negatív anyai vércsoportnál így van. Nekem pl. pont B negatív, az elõzõ terhességemnél, vagyis szülés után nem kaptam Anti D-t, mert a kisfiam 0 negatívos lett (a 0-át az apukájától, a negatívot meg tõlem örökölte, mert a férjem 0 pozitív). Most várom a másodikat, kicsi az esély, hogy megint negatívos lesz a pici, de majd megnézik szülés után, terhesség alatt meg ugye az én véremben az ellenanyag termelést háromszor. Biztos, hogy nem lesz gond sem nálam, sem nálad, ezen nem kell feleslegesen izgulni! Sok negatív vércsoportú kismama van, de nincs ebbõl gond, csak a háromszori szúrást kell kibírni, ami nekünk kötelezõ.

Az utolsó írja jól, de bármilyen negatív anyai vércsoportnál így van. Nekem pl. pont B negatív, az elõzõ terhességemnél, vagyis szülés után nem kaptam Anti D-t, mert a kisfiam 0 negatívos lett (a 0-át az apukájától, a negatívot meg tõlem örökölte, mert a férjem 0 pozitív). Most várom a másodikat, kicsi az esély, hogy megint negatívos lesz a pici, de majd megnézik szülés után, terhesség alatt meg ugye az én véremben az ellenanyag termelést háromszor. Biztos, hogy nem lesz gond sem nálam, sem nálad, ezen nem kell feleslegesen izgulni! Sok negatív vércsoportú kismama van, de nincs ebbõl gond, csak a háromszori szúrást kell kibírni, ami nekünk kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Eloszor is koszonom a valaszotokat. az elso terhesegemnel rh pozitiv verem jott ki es most a masodik terhesegemnel tudtam meg hogy valojaba rh negativ verem van mivel az elsot eltevesztettek sajnos es nem kaptam meg azt a bizonyos inekciot amit a szuleskor kellet volna kapjak es ezert vagyok nagyon ketsegbe esve mert felek h nehogy problema legyen a mostani terhessegemel.
Nálam mindkét baba negatívos lett, én is A negatívos vagyok. Egyik után sem kaptam pont ezért anti D-t. Ne aggódj, semmi bajod nem lesz!!!
elsõ szülésed után 1-2nappal kellett kapnod a fen Anti-D-t! én is kaptam és vetélés után is kaptam. úgyhogy nem lesz semmi baj:)
Utolsó vagyok, még annyit, hogy ha esetleg gondot jelez a vérvétel a várandósság alatt, akkor havonta kell kontrollálni az ellenanyag termelést. De ez elvétve fordul elõ!
Nem lesz baj, majd kapsz antitesteket. A dokik elmondják, mit hogyan mikor.
Nem egészen van ugy, ahogy írják. Az elsö terhesség alatt folyamatosan kellett nézzék az ellenanyagtermelésed. A szülés után meg kellett vizsgálják a babád vérét, vagyis vércsoportját. Ha a kicsi negatívos, nem kell adniuk antiD-t. Ha a kicsi pozitív, akkor 72 órán belül adniuk kell antiD-t. Ha az elsö terhesség vége abortusz, vagy vetélés, akkor mindenképp kell adniuk antiD-t. Ez az eset akkor van, ha B- a véred. Kaptál elsö terhesség után antiDt?
Ha az elso szulesed utan kaptal anti D t, es most is figyelnek erre, nem lesz gond. Nalam is ez a helyzet, ketszer vereztem a 2. terhessegnel, mindketszer kaptam anti D t. Minden verzes, kisbb utes, baleset utan kell az anti D.
Pont úgy ahogy elsõ terhességednél most is rendszeresen figyelni fogják , hogy a szervezeted termeli e az antitestet...
Az elsõ terhességed után kapnod kellett anti-D-t! Azt hiszem legalább is..., így nem lehet semmi gond.
Nagyon szomorú dolog, ami veled történt, szörnyü, hogy a mai világban csak ugy eltévesztenek egy vércsoport meghatározást! Attól függ, hogy a terhességednek mi lett a vége. Ha a gyermeked vércsoportját tudod, akkor tudod, mire számíthatsz. De az tuti, hogy a te esetedben, ha szólsz a védönönek meg az orvosodnak, még nagyobb hangsúlyt fektetnek az ellenanyag szürésre!
Majd nétik az anti test szinteket és enek megfelelõen fognak Anti-d vagy mást adni.
Szia! Én B- vagyok! A lányunkkal amikor kismama voltam, 3x vettek vért na terhesség folyamán és nézték nem-e termel ellenanyagot a vérem, de nem volt gond. Majd a szülés után kaptam Anti-D injekciót. A 2. babánk elment, a missed után kaptam anti-d-t. A terhesség során nem kapsz gyógyszert, ha nincs semmi gond! Állítólag a 2. babára veszélyesebb! http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg/rh-negativ-kisma..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!