Találatok a következő kifejezésre: A vérem rh (14 db)

A teherbeesést nem befolyásolja a vércsoport!
A kérdező hozzászólása: sajnalom h meg nem sikerult remelem oszejon hamar, kitartast es koszonom a valaszokat...amugy megtudtam a vercsoportot es ab pozitiv a parome.:( ugyhogy meglasuk mi es h alakul...
En is Rh negatívos vsgyok es tobb mint egy eve próbálkozunk a babával meg mindig nem jon :( mindig csak reménykedek mielõtt megjön es miutan megjön teljesen el szomorkodok:( es utanna ugy állok neki hogy nem erdekel :( sok sikert kívánok neked!!!:) kitartast ;)
Ja, de a teherbeesést nem befolyásolja egyáltalán.
Nézessétek meg az apuka vércsoportját is, mert ha õ is Rh negatív, akkor a baba is az, így ellenanyagot biztosan nem termel a szervezet. És meg is kíméled magad a felesleges aggódástól és orvosi köröktõl :)
Ha a baba rh pozitív lesz, szülés után kapsz egy szurit.
Szia, a baba fogantatását nem befolyásolja, viszont közben/ utána, idézem: "...Minden ilyen esetben az RH-negatív nõnek egy RH-ellenanyagot tartalmazó injekciót (AntiD gammaglobulin oltás) kell megkapnia. Érvényes ez a szülés utánra is, nem csak az esetleges orvosi beavatkozásokra, vagy spontán bevérzésekre. Az injekció hatására ugyanis egyszerûen csak közömbösítõdnek az anyai vérbe jutott magzati vérsejtek, és az ellenanyag-termelés leáll..." [link] Egy Rh pozitív anyuka
Nincs köze hozzá, mindkét terhességemnél elsöre bejött a baba. énis rh negativos vagyok.
Én is negatívos vagyok, mindkét várandósságom elsõre sikerült. Semmi köze hozzá..:)
Anyám RH- és állítása szerint vagy öt évvel korábban jöttem, mint azt õk elképzelték... Nem befolyásolja a teherbeesést egyáltalán.

Rh pozitív anya vagyok és a véremben ellenanyagot találtak. Szerintetek mennyire veszélyes ez a babára nézve? Az 1. gyermekem RH negatív, de akkor a terhességem alatt nem volt szó összeférhetetlenségről.

Legjobb válasz: Csak az Rh-negatív kismamáknak van aggodalomra okuk - ha az apa Rh-pozitív (ez a gyakoribb), nagy az esélye, hogy a magzat is Rh-pozitív lesz. Ha egy Rh-negatív nõ Rh-pozitív babával terhes, az elsõ terhességnél még semmi nem történik. De a második babánál már gondok lehetnek, a harmadiknál még több.

Csak az Rh-negatív kismamáknak van aggodalomra okuk - ha az apa Rh-pozitív (ez a gyakoribb), nagy az esélye, hogy a magzat is Rh-pozitív lesz. Ha egy Rh-negatív nõ Rh-pozitív babával terhes, az elsõ terhességnél még semmi nem történik. De a második babánál már gondok lehetnek, a harmadiknál még több.
RH pozitív anyának nem lehetséges RH összeférhetetlensége, ne aggódj. Csakis RH - anya második vagy többedik RH+ magzatának lehet baja de ma már annak se hála az antiD-nek.

12 hetes terhes vagyok. AB Rh pozitív vércsoportom van és a párom is B Rh pozitív, mégis ellenanyagot találtak a véremben. Miért van ez? Lehet a babának baja?

Legjobb válasz: Hûha. Biztos vagy a vércsoportokat illetõen? Ellenanyagot az rh összeférhetetlenség esetén találnak a vérben ami a tudomány mai állása szerint semmi gondot nem okoz a kicsinek, mert terhesség alatt többször is ellenõrzik és szülést követõen Anti-d-vel azonnal korrigálják. Csakhogy a leírásod szerint mindketten poziív faktorúak vagytok és így nemigen lehet ellenanyag. Mindenképp nézesd meg újra mert az is lehet hogy a labor tévedett!!!

Hûha. Biztos vagy a vércsoportokat illetõen? Ellenanyagot az rh összeférhetetlenség esetén találnak a vérben ami a tudomány mai állása szerint semmi gondot nem okoz a kicsinek, mert terhesség alatt többször is ellenõrzik és szülést követõen Anti-d-vel azonnal korrigálják. Csakhogy a leírásod szerint mindketten poziív faktorúak vagytok és így nemigen lehet ellenanyag. Mindenképp nézesd meg újra mert az is lehet hogy a labor tévedett!!!

Milyen problémát okozhat ellenanyag a vérben? 36 hetes terhes vagyok, vérem 0 RH pozitív, férjem A RH negatív. Előző két ellenanyag szűrésemen nem találtak semmit, de most az enzimes ellenanyagszűrés pozitív lett. Ez mit jelent? Mire számítsak?

Legjobb válasz: szia ha pozítiv a vércsoportod akkkor nincs semmi gond csak azoknnnál van gond akiknél negatív az anya vércsoportja én minda két szülésem után és a vetéleések után is kaptam anti-d-t

szia ha pozítiv a vércsoportod akkkor nincs semmi gond csak azoknnnál van gond akiknél negatív az anya vércsoportja én minda két szülésem után és a vetéleések után is kaptam anti-d-t
Nekem már az elsõ ellenanygszûrésem is pozitív lett, pedig én is és a párom is pozitívak vagyunk.Egy vérellátós ismerõsöm megnyugtatott, hogy nincs ezzel semmi gond, ez nem az az ellenanyag, amit a terhesség ellen termel a szervezet, hiszen rh összeférhetetlenségrõl itt ugyanis nincs szó.Ez az antitest elõfordul a terhesség alatt, nem fog semmi problémát okozni sem a baba, sem az én egészségemre nézve.Arra viszont számítani kell, hogy fokozottan odafigyelnek majd a babára, hogy nem sárgul -e be nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen segítségeteket! Ez megnyugtató! Én is úgy tudtam, hogy csak akkor van gond, ha az anya rh negatív, ezért nem értettem, hogy lehet ellenanyag a véremben. Még egyszer köszönöm.

RH neg. a verem es miutan megszultem a fiamat nem kaptam meg a szurit. Most kb 6 hetes vagyok, meg dokinal nem voltam. Az elmaradt szuri miatt lehet-e vmi baj vagy komplikacio?

VOlt mar valaki igy?

Legjobb válasz: bizony,az végett lehet baj,de biztos hogy nem kaptad meg??én ilyet még nem is hallottam..Én is rh neg vagyok,de ilyet még nem hallottam,hogy vki ne kapta volna meg az anti d-t.

bizony, az végett lehet baj, de biztos hogy nem kaptad meg??én ilyet még nem is hallottam..Én is rh neg vagyok, de ilyet még nem hallottam, hogy vki ne kapta volna meg az anti d-t.
A kérdező hozzászólása: hat sajnos tuti.....kb elfelejtettek.
Mindenképp irány doki, mert nem akarlak ijesztgetni, de elvetélhetsz így az elején.Irány doki hogy be tudja adni, most is tudnak segíteni, csak menj!!!!!!
Sokkal elõbb, már ott a kórházban szólnod kellett volna, ezt mindjárt szülés után be kell adják. Menj dokihoz, nem tudom ilyenkor tudják-e még pótolni, érdemes-e vagy mi a teendõ. A babád elvetélhet, ez lehet a gond. Sürgõsen menj orvoshoz!! (az elõzõ babád negatív vagy pozitív volt? mert ha negatív, lehet azért nem kaptál injekciót)
Lányok, nem ártana válaszadás elõtt kicsit tájékozódni, nem csak leírni azt a sok marhaságot, amit valahol összeolvastatok!!! Te jó ég, meg ne rémülj emiatt a sok buta válaszadó miatt!!! A lenyeges kérdés: negatív lett- a babád? Mert ha nem pozitív, semmi szükséged az injekcióra. Eddig 3-at szültem, negatív vagyok, férjem poz. mindegyik baba negaít lett, egyszer sem kellett ellenanyagot kapnom, most a 4.et várjuk és még mindig nem termelek ellenanyagot!!! Szóval, elõször nézz utána, hogy milyen lett a babád, és ha nem poz, akkor semmi gáz, hiszen a te véredet örökölte.

A vérem 0 rh negatív. Mit von ez maga után?

Legjobb válasz: Hadd írjak valami bíztatót: férjem A poz. és B neg. vagyok, ami köztudottan is a legrosszabb "összeálljtás"... + egészséges gyermekünk született eddig, egyiknél sem volt Rh összeférhetetlenség, most a 4.et várjuk és még mindig nincs ellenanyagom. Néha a dolgok megoldódnak "maguktól"...

Hadd írjak valami bíztatót: férjem A poz. és B neg. vagyok, ami köztudottan is a legrosszabb "összeálljtás"... + egészséges gyermekünk született eddig, egyiknél sem volt Rh összeférhetetlenség, most a 4.et várjuk és még mindig nincs ellenanyagom. Néha a dolgok megoldódnak "maguktól"...

A 0 RH pozitív vér az jó?

köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szállítja az oxigént. Mi másra kellene jónak lennie?

Szállítja az oxigént. Mi másra kellene jónak lennie?
jah az szuper!!!!
A kérdező hozzászólása: illetve ha nekem ez a vérem akkor anyumnak is meg apumnak is egyeznie kell? vagyis nekik is rh 0 pozitív? Nem nagyon értettem ezeket, de ma kellet dokumentumok és csak most láttam..
a vércsoport egy kicsit bonyolultabb dolog. függ attól, hogy a szülõk vércsoportja domináns-e vagy recesszív-e(ez genetika). itt egy táblázat, hogy hogyan öröklõdnek. de bele kell kalkulálni a fenteket is. http://www.babanet.hu/cikkek/vercsoport-oroklodes-tablazatban
vagy ajánlom figyelmedbe a vércsoport kalkulátort: http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/vercsoport/
Sajnos az RH vércsoport okozhat problémákat, de ezt vérátömlesztéssel kezelni tudják. http://www.babaszoba.hu/articles/Vercsoportzurok?aid=2011071.. Vérátömlesztéskor rendszerint csoportazonos vért adnak. http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/biologia..

Miért baj vagy miért csinálnak ellenőrző vérvétel a 0 (RH) negatív vér csoportú anyáknál? MI lehet ennek a hatása a picire?

Legjobb válasz: Köszönöm az utolsó választ.Így most már tisztán látok.most már tudom mire számítsak.Köszönöm!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó választ.Így most már tisztán látok.most már tudom mire számítsak.Köszönöm!!
mert a pozitív vércsoport jóval gyakoribb s ha baba pozitív akkor h van e összeférhetetlenség..ha igen te szülés után közvtlen kapsz egy szurit.., h köv terhességénél ne legye gond
A kérdező hozzászólása: De ez nem árt a babának, szóval lehet hogy hülyeséget kérdezek, de nem lesz neki ebbõl eredendõen valamilyen fejlõdési rendellenessége?
Elsõ terhességnél nincs különösebb gond de ha nem kapsz szurit szüléskor (vagy ne adj Isten vetéléskor) és a következõ babád pozitív lesz (mert ez a gyakoribb) akkor ellenanyagot termel majd a szervezeted ellene. Emiatt majd lehet vetélés vagy fejlõdési rendellenességek, vakság ilyesmi. Egyébként meg figyelemmel fogják kísérni a mostani terhességed alatt is, h. hogy alakulnak a dolgok de ne izgulj most még nem lesz gond ezzel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Azért egy kicsit megnyugodtam.Holnap töltöm a 33-ik hetet, és nekem csak most szólt a védõnõ, hogy a 35-ik héten lesz egy ellenõrzõ vérvizsgálat.És kicsit megíjedtem.
Szia Tényleg ne aggódj én kéthavonta járok ellenanyag szûrésre Ha netán a szervezeted elkezdi termelni akkor sincs nagy baj hiszen van rá megoldás azért is szokták ezt figyelni
Szia. Nekem úgy alakult, hogy születésemkor pozítiv vércsoportunak állapítottak meg, így teljesen nyugodt voltam. Aztán valahogy a 35-ik hétig nem sikerült vércsoport vizsgálatot végezniük a kórházban, mert kétszer is voltam, és elkeverték. Aztán egyszer csak kiderült, hogy negatív a vércsoportom. A babám egészségesen született meg, vettek tõle vért, meg tõlem is, kiderült hogy õ pozítiv, így én kaptam ellenanyagot, és kész. Ne aggódj, nem lesz semmi baja a babádnak. Minden jót!
Butaság, amit a 2.válaszoló írt!!! Én is RH-negatív vagyok!2 havonta vérvétellel ellenõrzik, h a vér nem termel-e ellenanyagot. Ha ne adj'Isten mégis, a baba attól még nem fog SE MEGVAKULNI, és SEMMIFÉLE fejlõdési rendellenessége nem lesz. A legnagyobb baj ami történhet, h jobban besárgúl születés után vagy pedig születés után egybõl vérátömlesztést kap. Ami természetesen nem egy jó dolog, de ahhoz képest amit a hölgy irt-vakság, fejl.rendell.ség- annál ezerszer jobb. Úgyh nyugodj meg nem lesz semmi gond!
Csak még az utolsó válaszolónak írnék ha már le lettem butázva (??)...az elsõ terhességnél nem is lesz semmi gond de ugyanezt mondtam én is. Viszont ha nem adnának AntiD-t majd szülés után akkor bizony a következõ babák egyre betegebbek lesznek és fejlõdési rendellenességeik lehetnek. Remélem így akkor számodra is érthetõ amit írtam.:-/ Sztem mások értették, de mindegy nem vagyunk egyformák.

Mit jelent a terhességre nézve az A RH + donorként - tipusú vér?

Mire kell odafigyelni? Apa vére milyen lehet, hogy ne legyen gond a késõbbiekben?(Se az elsõ se a második gyereknél.)

Legjobb válasz: Az RH pozitivitás nem jelent semmi veszélyt a magzatra nézve , az apa bármilyen vércsoportú lehet. Akkor van probléma ha az RH negatív es az apa RH pozitív amit a magzat is örököl.

Az RH pozitivitás nem jelent semmi veszélyt a magzatra nézve , az apa bármilyen vércsoportú lehet. Akkor van probléma ha az RH negatív es az apa RH pozitív amit a magzat is örököl.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :)

Egy AB Rh- vércsoportú embernek lehet valami baja ha nagyobb mennyiségű A Rh- vagy B Rh- vért kap?

Tudom, hogy csak csoportazonos vért adnak, nagyon sürg?sségi esetben pedig 0 negatívat kapna..csak elméleti kérdés..:)

Legjobb válasz: szia! Nem lenne semmi baja, az AB az általános kapó. Ez azt jelenti, hogy õ minden félét kaphat. A 0 meg az általános adó, õ adhat mindenkinek.

szia! Nem lenne semmi baja, az AB az általános kapó. Ez azt jelenti, hogy õ minden félét kaphat. A 0 meg az általános adó, õ adhat mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Nah igazából már rájöttem közben amire kíváncsi voltam, de köszönöm a választ:) Az antitestekkel voltak gondjaim, hogy egy A vérben megvannak a B elleni antitestek és hogy ez nem lehet-e gond..de közbe rájöttem, hogy a 0-ás véreben is megvan mindkettõ antitest..akkor ugyanolyan hatással lenne az A vagy B vér is mint a 0. De én úgy tudom, hogy pont az antitestek miatt 0-ásból is csak kis mennyiséget adhatnak.
Nyilván azért adnak csoportazonos vért, mert lehet. Ma már lényegesen több faktort ismernek, mint ami a biológiakönyvben van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!