Találatok a következő kifejezésre: A vércukor 7.6 (6 db)

A terheléses vércukor értékeim : 30'-es vércukor:7.9 60'-es vércukor:7.8, 90'-es vércukor: 7.6 120'-es vércukor: 5.3 ezek rossz értékek!?

volt külön beutalón húgysav:440* megcsillagozva és éhgyomri vércukor de azt nem találták meg hiába raplikáztam érte a laboros nőnek!

Legjobb válasz: A vércukor értékek a megengedett határon belül vannak.

A vércukor értékek a megengedett határon belül vannak.

A Terheléses Vércukor VIzsgálatom a következő: 30 perces:7.9 60 perces:7.8 90 perces:7.6 120 perces:5.3 Ezek vércukor gyanúra utál?

Mert az éhgyomri vércukor értékem az 6.5 volt!!! Azért kellett ez a vizsgálat.

Legjobb válasz: Ez terhelésesnek teljesen jó. Az éhgyomri tényleg kicsit magasabb volt a kelleténél, de ez lehet egyszeri véletlen eset is.

Ez terhelésesnek teljesen jó. Az éhgyomri tényleg kicsit magasabb volt a kelleténél, de ez lehet egyszeri véletlen eset is.

Mennyire rossz a 7, 6 mmol/l vércukor, ha előtte egy másfél órával ettem egy szendvicset?

Legjobb válasz: Semennyire. A szendvics tömény liszt, tökéletesen természetes hogy felküldi a vércukrot, még jobban is. Pont ennyire természetes, hogy sokaknál ez cukorbetegségben végzõdik.

Semennyire. A szendvics tömény liszt, tökéletesen természetes hogy felküldi a vércukrot, még jobban is. Pont ennyire természetes, hogy sokaknál ez cukorbetegségben végzõdik.
Elég rossz. Étkezés után, ha 7, 8 mmol/L, az már bizony cukorbetegség.
Én is támogatom a stabil, alacsony vércukorszintet és az ezt lehetõvé tevõ életmódot, táplálkozást. De azért gabonaevõknél így mondják: "A vércukorérték akkor jó, ha az éhomi - illetve étkezés elõtti - érték 4-7 mmol/l között van, étkezés után 1 órával pedig nem haladja meg a 9-10 mmol/l-t." Ezek lehet hogy valóban nem normális, már magas értékek. Igen, az egészségesen táplálkozó embereknek biztos hogy alacsonyabb. De jelenlegi ismereteim szerint ez még nem cukorbetegség, csak emiatt fog sok embernél kialakulni ez az anyagcserezavar. De hát ezt a kockázatot vállalják a kenyérevéssel..


A vércukor szintem 7.6 lett ezért holnap belgyógyászhoz kell mennem ahol majd terheléses cukrot csinálnak. Milyen ez a vizsgálat?

Állitólag cukros vizet kell inni félóránként és utána mindig vérvétel. Nagyon aggódom a babámért.

Legjobb válasz: Azért küldenek dokihoz,hogy minden rendben legyen. Nem lesz semmi baj,vgyáznak rád,te meg a babódra.

Azért küldenek dokihoz, hogy minden rendben legyen. Nem lesz semmi baj, vgyáznak rád, te meg a babódra.
75g szõlõcukrot oldanak fel kb 1-1, 5dl vízben, azt kell meginni. Elõtte és utána kb 1 órával vérvétel. nekem azt a jó tanácsot adták, vigyek magammal saját bögrét és fõleg: egy fél citromot, azzal tudsz a löttyön savanyítani egy kicsit, hogy elviselhetõbb legyen. De mindez csak a Ti egészségetek érdekében történik, ne feledd! Jó egészséget, szép terhességet!

Milyen a terheléses vércukor/inzulin eredményem? 0 perces vércukor: 4, 5 / inzulin: 2. - 60 perces cukor: 3, 7 / inzulin: 38, 6. - 120 perces glükóz: 3, 3 / inzulin: 31, 6.

Ez IR, de szerintetek milyen erősségű? Nektek milyen értékekkel, hogy alakult a teherbeesés? Amúgy rendszere, probléma mentes ciklusom van, van PÉ, nincs ciszta, a TSH tökéletes.

Legjobb válasz: Hát min. közepes azért nem mondanám, hogy gyenge, mert egyrészt a cukrod nagyon lezuhan már 60 percnél is, valszeg már 30 percnél van egy nagy inzulin csúcsod, illetve a 120perces inzulin az maximum 5szörö helyett 15szöröse az éhgyomrinak.

Hát min. közepes azért nem mondanám, hogy gyenge, mert egyrészt a cukrod nagyon lezuhan már 60 percnél is, valszeg már 30 percnél van egy nagy inzulin csúcsod, illetve a 120perces inzulin az maximum 5szörö helyett 15szöröse az éhgyomrinak.
A kérdező hozzászólása: ohh tényleg? Azt hittem ez nem olyan vészes. Szedek már egy hónapja Mercformint, még csak 1x500mg-osat. 3*1re kell emelnem, de még mindig nem sikerült, mert totál kész vagyok, ha beveszem a másodikat. Nagyon hányingerem van tõle, meg gyenge leszek. Majd szép lassan megpróbálom emelni. Nem eszem cukrosat, figyelek a napi 5szöri étkezésre, sportolok, fogynom egyáltalán nem kell.
És az ir diétát betartod mert az nem csak abból áll, hogy nem eszel cukrosat. Mit eszel egy nap?
A kérdező hozzászólása: Próbálom. De nincs mintaétrendem. Ha korán kelek, akkor tudok enni reggelit edzés elõtt. Akkor teljeskiörlésû szendvicset eszem. Tízóraira egy fél tepertõs pogácsa, egy kávé, vagy egy alma. Ebédre rendelek valami dibetikusat. Ugyira gyümi. Vacsira szendvics. Nem vagyok profi benne, próbálkozom, elég nehéz. Fõleg, hogy egy idõ után megundorodom a tk kenyerektõl.
A tízóraid nagyon nem jó, az ebéd sem biztos, hogy jó attól, hogy deiabetikus. Ha írsz priviben mailt, küldök diétás anyagokat.
Nem, ennyi nem baj, ez jó eredmény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!