Találatok a következő kifejezésre: A vércsoportom RH negatív, (9 db)

Ha a vércsoportom RH negativ akkor tutti mütétre van szükség a méhenkivüli terhesség esetén? Részletek lent!

Méhenkivüli terhességem van,viszont nincs életjel és doki azt javasolta,hogy várjunk egy hetet ha más probléma nincs,lehetséges,hogy magátol felszivódik.Viszont,ha RH negativ a vérem akkor mindenképp mütét kell.(Ez csak jövöhéten derül ki).Próbáltam rákeresni,hogy ez hogy is van,de nemtaláltam semmi olyan dolgot ami erre választ adna.Volt már valaki hasonló helyzetbe és ez miért van igy?Minden információ érdekel ezzel kapcsolatba.

Legjobb válasz: Szerintem beszélj másik orvossal.Méhenkivüli terhességnél mindenképpen mütét kell akármilyen is a vércsoportod.

Szerintem beszélj másik orvossal.Méhenkivüli terhességnél mindenképpen mütét kell akármilyen is a vércsoportod.
Ha rh- vagy, akkor anti-D injekciót fogsz kapni, ami megakadályozza, hogy a következõ babánál ellenanyagot termeljen a szervezeted. Ezt szülés és bármilyen vetélés után megkapod.

11 hetes kismama vagyok, most tudtam meg, hogy RH negatív a vércsoportom. Én eddig abban a hitben éltem, hogy RH pozitív vagyok. Ez az első terhességem. Kell valamitől félnem?

Az anti-d tesztemhez ezt a választ írták: ellenanyagot kimutatni nem sikerült.

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy elcserélték volna,bár ott is emberek dolgoznak.Szerintem kérd meg a védõnõt, hogy csináltassatok egy újabbat ha ennyire gyanús hogy tévedtek.Az jó ha ellenanyagot nem mutattak ki!!!Úgyanis ha a baba és a te vércsop. rh része különbözik,akkor a baba ellenanyagot termel,ami az anyára nézve veszélyes.Én RH+ a baba pedig RH- lett, de nem termelt ellenanyagot és nem is lett gond.Egyébként késõbb is fognak nézni ellenanyagtermelõdést.

Nem hiszem hogy elcserélték volna, bár ott is emberek dolgoznak.Szerintem kérd meg a védõnõt, hogy csináltassatok egy újabbat ha ennyire gyanús hogy tévedtek.Az jó ha ellenanyagot nem mutattak ki!!!Úgyanis ha a baba és a te vércsop. rh része különbözik, akkor a baba ellenanyagot termel, ami az anyára nézve veszélyes.Én RH+ a baba pedig RH- lett, de nem termelt ellenanyagot és nem is lett gond.Egyébként késõbb is fognak nézni ellenanyagtermelõdést.
Szia....az elozo valaszadonak uzenem, hogy nem a baba termeli az ellenanyagot hanem a kismama szervezete...:-) Semmi okod aggodalomra......ha az ellenanyag nincs jelen akkor azt jelenti, hogy nem termeli a szervezeted.... En rh negativ vagyok...a parom meg pozitiv....elso ellenanyag szurest most vegeztek az 5 honapban..s ezutantol minden honapban.Ha nincs gond akkor szulesnel megnezik a baboca rh-at es ha a baboca is negativ akkor minden rendben..ha meg kesobb termelodik ellenanyag a szervezetedben akkor kapsz majd egy inj. ami semlegesiti ezeket az anyagokat a szervezetedbol.Ez amiatt kell, mert a masodik terhessegnel ez az adag megno es kilokheti a babocat a szervezeted= vetelessel:-(....de ne aggodj...a dokik tudjak mit csinalnak es kuldenek vizsgalatokra..te csak szolj mindenhol, hogy rh negativ vagy! Boldog babavarast es egeszseges kisbabat kivanok neked:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
Szia! Én is rh neg vagyok, és a 3-ik babámat várom. Mindenféle beavatkozásnál(pl:amniocentézis), szülésnél, vagy bármilyen vérzésnél kapsz antiD injekciót. A fiam az elsõ gyermekem az én vércsoportom örökölte, de általában az elsõ tehességnél nem is okoz semmilyen galibát. A kislányom RH pos lett.De nála már az elsõ vérvételnél is néztek ellenanyagot, és nem árt a terhesség elõrehaladásával egyre sürûbben nézni.Addig jó, amíg nem mutatnak ki semmit.Ellenkezõ esetben, ha nagyon magas a szint, be kell felyezni a terhességet, mert életveszélyes állapotot idézhet elõ. Kérd az orvosod, vagy a védõnõd, hogy világosítson fel errõl, ami egyébként ugye a kötelességük lenne. Boldog babavárást, üdv

Elég ritka a vércsoportom. O RH negatív. Most várom az első babánkat. Ugye ez nem jelent veszélyt a terhességemre?

Azt hittem, lehidalok, mikor mondta a véd?n?.De utána megnyugtatott, azt mondta minden 3. kismama RH -.De én akkor is úgy félek az összeférhetetlenségt?l..

Legjobb válasz: Én is RH- vagyok, de nem volt semmi probléma. Odafigyelnek az ilyen dolgokra, ne aggódj.

Én is RH- vagyok, de nem volt semmi probléma. Odafigyelnek az ilyen dolgokra, ne aggódj.
Az elsõ terhességednél még nem jelent veszélyt, akkor se, ha a baba rh+, csak szülés közben/után kezd antitestet termelni a szervezeted. A gyerkõc apukája rh+? Mert akkor a baba is az lesz. Ha véletlenül õ is rh-, akkor a baba is az lesz, és nincs gond. De majd szülés után fogsz kapni olyan injekciót, ami meggátolja, hogy kialakuljanak az antitestek, és a következõ babánál se lesz probléma. Viszont ha nem kapod meg a szurit, akkor a következõ terhességednél a babát a szervezeted már "ellenségnek" kezelné, mert már kialakultak az antitestek.
A partnered, férjed vércsoportjától függ, és attól, hogy hányadik terhességerõl van szó. Üdv, egy Rh negatívos ikres mama
A kérdező hozzászólása: Igen, említette a védõnõ, hogy szülés után megnézik a pici vércsoportját, és ha az +, akkor kapok anti-D injekciót.A férjem vércsoportját nem tudjuk, de szerintem +, mert az azért jóval gyakoribb.Elsõ terhesség.Köszi a válaszokat! Ezek szerint a baba nincs most veszélyben?
Nincs veszélyben a babád a legjobb tudomásom szerint :) Istenem, miért nem magyarázta el a védõnõ rendesen a dolgokat???
1. vagyok. Én RH- vagyok, a férjem RH+. A baba is + lett. Szülés napján kaptam egy szurit, és ennyi, semmi gond nincsen.
Rh-negatív vagyok. Elsõ babámat várom, 39 hetes vagyok. Nincs semmi gond az elsõ babánál de minden terhességnél KELL nézzenek ellenyanyagot a véredben!

A vércsoportom B RH negatív, a férjemé AB pozitív. Lehet, hogy amiatt nem sikerül fél éve teherbe esnem, mert negatív vagyok?

Nagyon el vagyok keseredve...

Legjobb válasz: nem hinném. hiszen attól még teherbe eshetsz, csak épp majd szurikat fogsz kapni. ja és fél év tényleg egyáltalán nem sok. mi 8 hónapja próbálkozunk, eddig sikertelenül, de talán a jövõ hónapban kiderül minden.

nem hinném. hiszen attól még teherbe eshetsz, csak épp majd szurikat fogsz kapni. ja és fél év tényleg egyáltalán nem sok. mi 8 hónapja próbálkozunk, eddig sikertelenül, de talán a jövõ hónapban kiderül minden.
Én még nem hallottam róla, hogy ez befolyásolhatja a teherbeesést, szerintem ahhoz nincs köze. Az viszont igaz, hogy késõbb gondot okozhat, de ha a doki tudja, hogy nem fér össze a vércsoportotok, akkor idõben fel lehet készülni rá, injekciót ad, stb és semmi baj nem lesz.
A 2. babánál okozhat gondot, esetleg már a megtapadásnál, de amúgy elsõnél nem.Az orvosodnak mindenképp említsd meg, hogy tudja mikor kell ellenanyagot adnia.Nem lesz baj, sok sikert!
Szia! A teherbeesést nem gátolja, hogy negativos vagy. Az elsõ babánál sem jelent gondott. Az elsõ baba megszületése után szoktak antiD injekciót adni, hogy a köv. terhességnél ne legyen gond. Én is az édesanyám vércsoportját örököltem 0 RH negativ. Idén sikerült teherbeesnem 5 év probálkozás után. Probálj megnyugodni, és ne görcsölj. Ha nem gondolsz folyton a terhességre meglátod sikerülni fog.
Szia az én vércsoportom is B rh negatív. Ne aggódj, ez nem kizáró ok, (az én férjem 0 rh poz) Nálunk is minden rendben ment a terhességek alatt. De ha aggódsz menjetek el orvoshoz, õ segíteni fog. Sok sikert és kitartást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!!

Rh B-negativ a vércsoportom, veszélyes lehet ez a második terhességnél a babára?

11-hetes kismama.

Legjobb válasz: Szerintem ha negatív a faktorod, akkor igen, szülés után kell ellenanyagot kapnod.

Szerintem ha negatív a faktorod, akkor igen, szülés után kell ellenanyagot kapnod.
Csak, ha az apa vércsoportja pozitív és a babád at örökli. Ami majdnem biztos. Akkor kapsz valami cuccot, de nem ellenanyagot:) és minden ok lesz.
Szia. Èn úgy tudom, hogy még a rerhesse´g alatt fogsz szurit kapni, mert öszefe´rhetetlenség lesz a te és a baba vére között.
Szia!Én is ilyen vércsoportú vagyok.Nekem a védõnõm azt mondta, hogy semmi gond, ennél a vércsoportnál többször vizsgálják az ellenanyag termelést így idõben észreveszik, ha gond van.Nekem is a második terhességem.Felesleges aggódnod, mert ha mégis termelsz ellenanyagot azt tudják orvosolni.
Szia! Azt nem irtad, hogy a párod Rh negativ v. Rh pozitiv. Ha Õ is negativ akkor semmi gond nincs. Ha Õ pozitiv-os akkor már az elsõ baba megszületésekor anti D injekciót kellett kapnod abban az esetben ha a kisbabátok Rh faktora is pozitiv. Ez védelmet nyujt a következõ terhességnél.
Ha az elsõ tehrhesség + papától "volt", akkor az elsõ szülés után kapnod kellett vmilyen injekiót (talán 72 órával, de akár rögtön is) a szülés után és akkor nincs probléma.

RH-negatív a vércsoportom. Normális hogy a doki csak 1szer nézett eddig ellenanyagtermelést? 32hetes km

Apa vércsoportját nem tudjuk.

Legjobb válasz: Normális. Ha még nem szültél, akkor nem fog csak úgy elkezdeni termelõdni ellenanyag, ne aggódj. :)

Normális. Ha még nem szültél, akkor nem fog csak úgy elkezdeni termelõdni ellenanyag, ne aggódj. :)
Kérd meg a dokidat, hogy küldjön el vérvételre, lehet hogy elkerülte a figyelmét hogy rh- vagy. én is mindig rákérdezek a dokimnál, hogy mikor menjek.30 hetes
A kérdező hozzászólása: én nem értem akkor nekem miért csak 1szer nézett. Augusztusban nézték, most meg ugye február van!!!!!
én is negatívos vagyok nekem eddig minden egyes vérvételkor nézték.min 3-szor biztos pontosan már nem tudom hányszor voltam de sokszor az tuti...
Igaz, hogy ez az elsõ baba, és ilyenkor még nem jelenthet veszélyt az ellenanyag, de mivel negatívos vagy, ezért köteles lenne háromszor küldeni. Én is voltam 8 hetesen, most megyek 24 hetesen, és még a harmadik trimeszterben is kell menjek. Kérd nyugodtan, hogy küldjön el vérvételre. Én is mindenért szólok a dokinak, hogy nehogy elfelejtse.
elözö vagyok, amugy én szoltam hogy nézzék mert amugy elfelejtik
Nekem Arh- mint neked, nekem 2-szer nézték az elajén és utánna 24 hetesen 28 hkm
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért csak 1szer nézték eddig.
A kérdező hozzászólása: Az ellenanygatermelést kb 6 hetesen nézte azóta nem...akkor negatív lett. Tudom h elsõ babánál általában nincs baj, de annyit hallani róla hogy van amikor a nõ észre sem veszi hogy terhes és elvetél...és ha esetleg egy ilyen bekövetkezett nálam akkor már 2. terhességnek számítana és akkor lehetne baj is akár...
Hát én nem tudom. Az RH- a veszélyesebb. Nekem RH+ és eddig kétszer nézték. Jövõhéten fogják 3. szor nézni. Minden trimeszterben egyszer. 34+5 hetes kimami
pont most, a 32. héten kellene a teljes vérképpel együtt a második ellenanyag-termelés vizsgálatra is vért venni. nekem csak a vérképes beutalót adta oda a védõnõ, a másikat elfelejtette. Az SZTK-ban a vért levevõ asszisztens kereste rajtam, úgyhogy mehettem a védõnõhöz meg mehettem új bökire. tehát nekem kétszer nézték, pedig rh+ vagyok

Vércsoportom A, RH negatív. Az ellenanyagszűrésem sajnos pozitív lett. Ez tulajdonképen most mit jelent? Milyen következményekkel járhat rám és a babára nézve?

Ez az els? terhességem. A férjem vércsoportját nem tudom. A leleten az áll, hogy Enzim közeg? pánantitest és 5 hét múlva menjek vissza kontrollra. Kell aggódni???

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõ, de én úgy tudom, hogy elsõ babánál semmi gond... és talán kapsz majd valami injekciót, hogy a következõnél is minden rendben legyen.. nem hiszem, hogy kell aggódnod, biztos mindenrõl idejében tájékoztatnak.

Nem vagyok szakértõ, de én úgy tudom, hogy elsõ babánál semmi gond... és talán kapsz majd valami injekciót, hogy a következõnél is minden rendben legyen.. nem hiszem, hogy kell aggódnod, biztos mindenrõl idejében tájékoztatnak.
Szia! Az én vorcsoportom is ez, nekem is volt ellenanyag szûrés de hála Istennek negatív lett. A doki annyit mondott hogy amikor a baba születik, megnézik a vércsoportját és ha más mint az enyém akkor kell kapjak egy injekciót. Anyukám 3 gyereket szült ugyanezzel a vércsoportal, de minhárman anyukám vércsoportját örököltük, Õ mégis kapott injekciót szülés után. Én úgy tudom elsõ terhességnél még nem számít, a második miatt adják az injekciót. Üdv, 39h km
nem olyan hanyag a magyar egészségügy, hogy emiatt aggódnod kellene. ha a véred RH negatív, és még nem kerültél kapcsolatba R pozitív vérrel (korábbi vetélés, abortusz, gyerekkorban "vérszerzõdés"), akkor még nincs a vérdeben ellenanyag az RH pozitív vérrel szemben. ha a babád RH negatív, akkor nem is lesz. Ha a babád RH pozitív, akkor szülés után kapni fogsz egy szurit, ami meg fogja védeni a következõ babádat, ha az is RH pozitív lesz, az ellenagyanoktól. Ez rutineljárás, nem fogják kihagyni feledékenységbõl.
Én is AB negatív vagyok, de szerencsére negatív az ellenanyag termelésem. Nekem azt mondta a doki vigyázni kell vele, ezért is vizsgálják. Találtam egy másik oldalt ahol egy doki válaszolt: Kérdés: 30 éves Rh negatív anya vagyok. Egy egészséges másfél éves Rh pozitív kisfiam van, és 15. hetes terhes vagyok egy valószínûleg szintén pozitív magzattal. Már az elsõ terhességem során is ellenanyag termelõdött a véremben. A szülés után megkaptam az anti-D-t, azonban a jelenlegi terhességem alatt folyamatosan emelkedik a vérem ellenanyag koncentrációja, ami rendkívül nyugtalanít. Válasz: Kezdjük a rosszabb lehetõséggel. Ha az ellenanyagok szintje tovább emelkedik, akkor lehetséges, hogy a babánál komoly károsodás alakul ki, amely esetleg elhalásához is vezethet. Ennek jelei ultrahang vizsgálattal követhetõk, illetve az ellenanyag szinteket kell ellenõrizni. Ezen túlmenõen a magzatvíz vizsgálata adhat pontosabb eredményt. Ha ez a rosszabb lefolyás alakul ki, akkor elvben segíthetünk a babán a méhen belül adott vérátömlesztéssel, bár ez nem rutinszerûen alkalmazott módszer. A szerencsés lefolyása a dolognak az lehet, hogy az ellenanyag nem emelkedik olyan szintig, ami a babát komolyan károsítaná, ez esetben csak nagyon szoros ellenõrzés szükséges. Az javasolnám azért, hogy tekintettel arra, hogy a kép tényleg rosszabbra is fordulhat, lehetõleg valamelyik egyetemi klinikát keresse fel terhességével. Dr. Ács Nándor
Olvasd el a válaszokat a tegnapelötti hasonló kérdésre " Írjátok nekem le hogy hogyan mûködik az összeférhetetlenség vércsoportok miatt. Van már egy kisfiam õ 0negatív, a párom A+ és én pedig A-. Szülésnél nem kaptam injekciót ellenanyag miatt. Van okom aggodni? " Az hogy van ellenanyag, az egy dolog? De mmilyen jellegü ellenanyag? Rh vércsoporttal kapcsolatos, vagy vmi más tipusú ellenanyag? Kaptál vérátömlesztést korábban? Vagy kerülhettél kapcsolatba Rh+os vérrel valahogy? Volt esetleg vetélésed, amikor nem kaptál utána szurit? Ha ezekre mindre nem a válasz, akkor nem valószínü, hogy aggódnod kéne...
Nem lesz baja, csak születés után kap valami szurit és annyi!!
Igen, ez így van. Az elsõ baba megszületése után, ha õ + lesz, kapsz egy injekciót, ami védi a következõ babát a kilökõdéstõl. Ne félj, semmi baj nem lesz:-) Legalább 3X fognak ellenanyagot szûrni, a laborral együtt.
Én is RH neg. vagyok. Az elsõ babával nem lehet gond, még akkor sem, ha õ pozitiv. Az elsõ terhességnél minden hónapban vettek vért, és nézték, hogy nem e termel ellenanyagot a szervezetem. Amikor megszültem, vettek vért a picitõl, és mivel õ pozitiv, hoztak nekem a szülés után 72 órával egy Gammás injekciót. Ez véd a második terhességnél. Most 20 hetes vagyok, és eddig egyszer néztek ellenanyagot, szerencsére negativ lett. Ne izgulj, a védõnõk és az orvosok is odafigyelnek erre.

Vércsoportom A, Rh Faktor negatív még nem mondott rá a doki semmit ez baj?

Én sem említettem neki.

Legjobb válasz: Szia! Na megpróbálok szépen sorjában minden lényegeset leírni - én is RH negatív vagyok, és nemrég szültem :) Tehát, akkor ha az anyuka RH negatív és az apuka pedig RH pozitív (tehát elõször is azt lenne fontos megtudni, hogy milyen az apuka RH faktora, ha õ is negatív, akkor nincs semmi tennivaló), akkor nagyobb a valószínûsége annak (azt hiszem olyan 70% körüli), hogy a baba is a pozitív faktort örökli. Ilyenkor mondják azt, hogy a mama és a baba között RH összeférhetetlenség áll fent. Ez az elsõ terhességnél nem okoz gondot, mert a mama és a baba vére direktben nem keveredik, majd csak a szülés során, és akkor is csak olyan pici mértékben, hogy az nem károsítja a babát. Ugyanakkor ennek a pici keveredésnek a hatására a mama vére elkezd ellenanyagot termelni a nem faktorazonos vérrel szemben, és ez az az ellenanyag, ami a második, harmadik stb. babát már károsíthatja. Azért hogy ezt elkerüljék, a szülés után rögtön megvizsgálják majd a baba vércsoportját, és ha tényleg a pozitív faktort örökli, akkor úgy emlékszem, hogy 72 órán belül ún. anti-D injekciót adnak a mamának, ami meggátolja az ellenanyag termelést. (Nálunk a fiam RH negatív lett, így nem kaptam szurit.) Mivel különbözõ okoknál fogva (pl. korábbi vérátömlesztés nem faktorazonos vérrel, RH pozitív babával vetélés, korábbi szülés RH pozitív babával) elõfordulhat, hogy már van ellenanyag a terhes nõ vérében, ezért azt 2 alkalommal is szûrik a terhesség során az RH negatív mamáknál, és szükség esetén megintcsak anti-D-t adnak. Remélem tudtam segíteni, üdv. egy 3 hónapos RH negatív kisfiú szintén RH negatív anyukája :)

Szia! Na megpróbálok szépen sorjában minden lényegeset leírni - én is RH negatív vagyok, és nemrég szültem :) Tehát, akkor ha az anyuka RH negatív és az apuka pedig RH pozitív (tehát elõször is azt lenne fontos megtudni, hogy milyen az apuka RH faktora, ha õ is negatív, akkor nincs semmi tennivaló), akkor nagyobb a valószínûsége annak (azt hiszem olyan 70% körüli), hogy a baba is a pozitív faktort örökli. Ilyenkor mondják azt, hogy a mama és a baba között RH összeférhetetlenség áll fent. Ez az elsõ terhességnél nem okoz gondot, mert a mama és a baba vére direktben nem keveredik, majd csak a szülés során, és akkor is csak olyan pici mértékben, hogy az nem károsítja a babát. Ugyanakkor ennek a pici keveredésnek a hatására a mama vére elkezd ellenanyagot termelni a nem faktorazonos vérrel szemben, és ez az az ellenanyag, ami a második, harmadik stb. babát már károsíthatja. Azért hogy ezt elkerüljék, a szülés után rögtön megvizsgálják majd a baba vércsoportját, és ha tényleg a pozitív faktort örökli, akkor úgy emlékszem, hogy 72 órán belül ún. anti-D injekciót adnak a mamának, ami meggátolja az ellenanyag termelést. (Nálunk a fiam RH negatív lett, így nem kaptam szurit.) Mivel különbözõ okoknál fogva (pl. korábbi vérátömlesztés nem faktorazonos vérrel, RH pozitív babával vetélés, korábbi szülés RH pozitív babával) elõfordulhat, hogy már van ellenanyag a terhes nõ vérében, ezért azt 2 alkalommal is szûrik a terhesség során az RH negatív mamáknál, és szükség esetén megintcsak anti-D-t adnak. Remélem tudtam segíteni, üdv. egy 3 hónapos RH negatív kisfiú szintén RH negatív anyukája :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Ha elsõ terhesség akkor nem csinálnak egyebet, csak ellenanyagot néznek, de ha a párod is rh neg., akkor nem lesz gond, viszont ha rh poz és a baba is az lesz, azt születés után megnézik, kapsz anti-d -gamma-globulin injekciót, hogy a következõ babád már csak rh neg. legyen, így elkerülhetõ az összeférhetetlenség.
A Rh negativnal ellenanyagvizsgalat van. Hat nekem 5 hetesen azzal kezdte a doki, hogy vercsoportvizsgalatot kert, nem volt neki eleg, hogy en mondtam. Szoval szerintem kerdezz ra a dokinal.
Szia! Attól függ hányadik hétben vagy! A terhesség folyamán többször lesz ellenanyag szûrés. Nekem a 16. héten volt vércsoport meghatározás és az elsõ ellenanyag szûrés. 24 hetesen is volt, és a 34. héten is lesz egy.
Szia! Megint az elsõ vagyok. A baba vércsoportját ne tudjuk meg a születésig. Lehet hogy õ is neg. akkor semmi gond. Ha viszont poz. akkor a mama szervezete termelhet ellenanyagot az õ vére ellen. Ez egészen addig nem következik be, ameddig a mama és a baba vére nem keverednek. Egészséges terhességnél ez csak a szülésnél következhet be. Ezért lényeges, hogy a szülés után a mama kapjon anti-D ellenanyagot, így a következõ terhességnél nem lesz gond. Ha mégis termelõdik a meglévõ terhesség során a mama szervezetében ellenanyag az a babát súlyosan károsítja. Ne aggódj, még nem történt baj, nem vagytok semmivel lemaradva. A rutinba tartozik a vércsoport meghatározása, és az ellenanyagszûrés. Mindenképpen el fogják végezni akkor is ha nem szólsz!
Szia! Ellenanyag szûrésre kell menni, mert még a babádnak és neked is lehet bajod, ha sok az ellenanyag! Szólj mindenképpen a védõnõdnek és az orvosodnak is! Ja szülés után kapsz majd szurit készülj fel, hogy a következõ szülés komplikáció mentes legyen! Boldog babavárást kíván 3, 5 hónapos anyuka
Oké, de anélkül, hogy a baba vércsoportját megmondod, gyakorlatilag hasznavehetetlen ez az infó, amit eddig adtál. Vagy baj, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: 13 hétben vagyok
Azt is tudnunk kéne, hogy mi lett a vérvétel eredménye. A kicsi is negatív vagy õ pozitív? Ugyanis ez a lényeg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!