Találatok a következő kifejezésre: A vércsoportom RH (41 db)

Miért kért az orvosom ellenanyag vizsgálatot, ha a vércsoportom RH+ A+?

Azt mondta, korábban valami antigéneket, antitesteket vagy mit találtak a véremben, de nem igazán értettem mirõl magyarázott. Valaki ért ehhez és el tudná magyarázni nekem? Én csak annyit tudok, hogy ilyen ellenanyag vizsgálatot csak RH - anyáknál szoktak végezni.

Legjobb válasz: Nem jól tudod, ezt a mindenkinél elvégzik, csak az RH negatív kismamáknál többször. Ha nálad már találtak ellenanyagot, akkor téged is többször fognak ellenõrizni, annak ellenére, hogy RH pozitív vagy. Ez a Te és a babád érdekét is szolgálja. Ne aggódj!

Nem jól tudod, ezt a mindenkinél elvégzik, csak az RH negatív kismamáknál többször. Ha nálad már találtak ellenanyagot, akkor téged is többször fognak ellenõrizni, annak ellenére, hogy RH pozitív vagy. Ez a Te és a babád érdekét is szolgálja. Ne aggódj!
Rh+ vagyok és mindkét terhességem alatt 3* csináltak vércsoport-ellenanyag vizsgálatot. Kell.
2.vagyok: Szülés elõtt meg azért fontos, ha mûtétre kerülne sor, tudjanak készülni vérrel. A 3, 5 éves fiamnak is tervezett mûtéte volt, elõtt kellett menni laborvizsgálatra és vcs-ellenag vizsgálatot is kértek.
Én a 3.-at várom és megint kellett mennem vércsoport meghatározásra meg ellenanyag szûrésre, kérdeztem a dokim, hogy minek, hiszen nem változik a vércsoportom ( 0 RH+ vagyok) azt mondta, hogy most már sokkal tovább feltérképezik a vércsoportot mert kiderült, hogy az RH+ nál is lehet ellenanyag vagy mi és hogy nehogy baj legyen. Szóval nyugi a mi érdekünket szolgálja :)
A kérdező hozzászólása: Aha! Köszönöm a válaszokat :) Azt mondta a doki, hogy biztonság kedvéért azért figyelemmel kísérik ezeket az ellenanyagokat a véremben.
nekem 33 hetesen nézték
A II.rutinnál 25-27.hét, + a 36.héten
Szólj a dokidnak és akkor már a 12. heti vérvételen is megnézik (ha nem néznék, bár nálunk kötelezõen a 12. héten van ellenanyag vizsgálat), és utána rendszeresen.
Szia, nekem B rh negativ, a terhesség alatt 4x kell hogy ellenõrizzék, most leszek 36 hetes eddig már nem is tudom, hogy 3 vagy 4x is nézték. Boldog Babavárást!
nekem már a legelsõ vérvételnél(9 hetesen) nézték és a 24.heti vérvételnél is ellenõrizték.
Nekem 0 negatív a vércsoportom. Mindkét terhességem alatt elejétõl fogva nézték. Az elsõnél még külön kellett mennem ellenanyag szûrésre, ez három vérvételt jelentett. A másodiknál is ennyiszer nézték, csak már egy vérvételbõl megoldották(egyszerre 3-4 kémcsõvel vettek). Szerencsére egyiknél sem volt semmi baj. Minden jót neked!

Ha a vércsoportom RH negativ akkor tutti mütétre van szükség a méhenkivüli terhesség esetén? Részletek lent!

Méhenkivüli terhességem van,viszont nincs életjel és doki azt javasolta,hogy várjunk egy hetet ha más probléma nincs,lehetséges,hogy magátol felszivódik.Viszont,ha RH negativ a vérem akkor mindenképp mütét kell.(Ez csak jövöhéten derül ki).Próbáltam rákeresni,hogy ez hogy is van,de nemtaláltam semmi olyan dolgot ami erre választ adna.Volt már valaki hasonló helyzetbe és ez miért van igy?Minden információ érdekel ezzel kapcsolatba.

Legjobb válasz: Szerintem beszélj másik orvossal.Méhenkivüli terhességnél mindenképpen mütét kell akármilyen is a vércsoportod.

Szerintem beszélj másik orvossal.Méhenkivüli terhességnél mindenképpen mütét kell akármilyen is a vércsoportod.
Ha rh- vagy, akkor anti-D injekciót fogsz kapni, ami megakadályozza, hogy a következõ babánál ellenanyagot termeljen a szervezeted. Ezt szülés és bármilyen vetélés után megkapod.

Mit jelent? A RH- a vércsoportom, és ellenanyag-szűrést kell ismételni. Azt írták a papíromra, hogy: - Vörösvérsejt ellenes antitestek: enzim-reaktív antitest - A beteg csak választott vörösvérsejt koncentrátummal transzfundálható.

Sajnos a dokinak nem volt elég ideje, és azt mondta, hogy a véd?n?m majd felvilágosít. Viszont vele csak 2 hét múlva találkozom, mert szabin van.

Legjobb válasz: Szia! Én csak annyit tudok segíteni hogy nekem is RH- a vércsoportom és terhesség alatt már 2szer néztek ellenanyagot,mind a 2szer NEGATÍV lett az eredmény. http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html

Szia! Én csak annyit tudok segíteni hogy nekem is RH- a vércsoportom és terhesség alatt már 2szer néztek ellenanyagot, mind a 2szer NEGATÍV lett az eredmény. http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html

11 hetes kismama vagyok, most tudtam meg, hogy RH negatív a vércsoportom. Én eddig abban a hitben éltem, hogy RH pozitív vagyok. Ez az első terhességem. Kell valamitől félnem?

Az anti-d tesztemhez ezt a választ írták: ellenanyagot kimutatni nem sikerült.

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy elcserélték volna,bár ott is emberek dolgoznak.Szerintem kérd meg a védõnõt, hogy csináltassatok egy újabbat ha ennyire gyanús hogy tévedtek.Az jó ha ellenanyagot nem mutattak ki!!!Úgyanis ha a baba és a te vércsop. rh része különbözik,akkor a baba ellenanyagot termel,ami az anyára nézve veszélyes.Én RH+ a baba pedig RH- lett, de nem termelt ellenanyagot és nem is lett gond.Egyébként késõbb is fognak nézni ellenanyagtermelõdést.

Nem hiszem hogy elcserélték volna, bár ott is emberek dolgoznak.Szerintem kérd meg a védõnõt, hogy csináltassatok egy újabbat ha ennyire gyanús hogy tévedtek.Az jó ha ellenanyagot nem mutattak ki!!!Úgyanis ha a baba és a te vércsop. rh része különbözik, akkor a baba ellenanyagot termel, ami az anyára nézve veszélyes.Én RH+ a baba pedig RH- lett, de nem termelt ellenanyagot és nem is lett gond.Egyébként késõbb is fognak nézni ellenanyagtermelõdést.
Szia....az elozo valaszadonak uzenem, hogy nem a baba termeli az ellenanyagot hanem a kismama szervezete...:-) Semmi okod aggodalomra......ha az ellenanyag nincs jelen akkor azt jelenti, hogy nem termeli a szervezeted.... En rh negativ vagyok...a parom meg pozitiv....elso ellenanyag szurest most vegeztek az 5 honapban..s ezutantol minden honapban.Ha nincs gond akkor szulesnel megnezik a baboca rh-at es ha a baboca is negativ akkor minden rendben..ha meg kesobb termelodik ellenanyag a szervezetedben akkor kapsz majd egy inj. ami semlegesiti ezeket az anyagokat a szervezetedbol.Ez amiatt kell, mert a masodik terhessegnel ez az adag megno es kilokheti a babocat a szervezeted= vetelessel:-(....de ne aggodj...a dokik tudjak mit csinalnak es kuldenek vizsgalatokra..te csak szolj mindenhol, hogy rh negativ vagy! Boldog babavarast es egeszseges kisbabat kivanok neked:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
Szia! Én is rh neg vagyok, és a 3-ik babámat várom. Mindenféle beavatkozásnál(pl:amniocentézis), szülésnél, vagy bármilyen vérzésnél kapsz antiD injekciót. A fiam az elsõ gyermekem az én vércsoportom örökölte, de általában az elsõ tehességnél nem is okoz semmilyen galibát. A kislányom RH pos lett.De nála már az elsõ vérvételnél is néztek ellenanyagot, és nem árt a terhesség elõrehaladásával egyre sürûbben nézni.Addig jó, amíg nem mutatnak ki semmit.Ellenkezõ esetben, ha nagyon magas a szint, be kell felyezni a terhességet, mert életveszélyes állapotot idézhet elõ. Kérd az orvosod, vagy a védõnõd, hogy világosítson fel errõl, ami egyébként ugye a kötelességük lenne. Boldog babavárást, üdv

A fiu testvéremnek A rh pozítiv a vércsoportja lehet a gyermekének 0 rh pozítiv a vércsoportja?

Legjobb válasz: Elõfordulhat. :) (Annyi biztos, hogy AB+ nem lesz. :D)

Elõfordulhat. :) (Annyi biztos, hogy AB+ nem lesz. :D)
Igen.
Igen, ennyi információ alapján bármi lehet a gyerek (AB+ is, ha a párja B vagy AB).

Ha 0 rh+ a vércsoportom a páromnak meg 0 rh- az milyen veszélyt jelent, terhesség esetén rám és a babára? (összeférhetetlenség ezt olvastam, de nem értem)

Legjobb válasz: Semmit nem jelent, akkor kellene gondolkozni, ha te Rh- lennél. Így semmi ilyenrõl nincsen szó. Orvos kismama

Semmit nem jelent, akkor kellene gondolkozni, ha te Rh- lennél. Így semmi ilyenrõl nincsen szó. Orvos kismama
Semmit. Akkor jelentene veszélyt, ha te lennél -, és a baba +. Ebben az esetben ugyanis a te szervezeted "idegen testnek" érzékelné a babát, ami ellen villámgyorsan elkezdene ellenanyagot termelni - így a második babád, aki szintén negatív, kilökõdne. Ennek elkerülése érdekében ezt az ellenanyagot megkapod szülés után, és így a szervezeted a következõ babánál sem ismeri fel a problémát, és nem löki ki. Kicsit tudománytalan a magyarázat, de nagyjából ez a lényege.
Ez ostobaság. Én B+ vagyok, a férjem 0-. Semmi gond nem volt!
Manapság ez már semmit nem jelent. Ha a baba pozitív, akkor kapsz szülés után egy szurit és ennyi.
Jól írták, annak van kockázata, ha az anya rh-. Én az vagyok az elsõ gyerekem rh pozitív lett és kaptam andti d-t. A második az én vércsoportomat örökölte így nem kellett semmit tenni. Terhesség alatt egyébként fokozottan nézik az ilyen kismamák értékeit a vérbõl.
Nem kell aggódni! RH- vagyok, a férjem+. Terhesség alatt 3× nézik. Szülés után kapni fogsz Anti-D-t. A babára nem veszélyes, esetleg hangyányit besárgulhat… Mind a 3(!) babám - lett (a dokim szerint ennek 1/ a millióhoz az esélye).
Akkor sem lesz gond, majd a dokid odafigyel rá, hogy kapjál ellenanyagot. És nem az elsõ baba esetében okozna problémát, hanem a másodiknál - de kapni fogsz ellenanyagot, így nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: AJ igen utána néztem, és fordítva írtam én vagyok - és a párom + ..
Semmi veszélyt nem jelent.
szerintem pont fordítva lenne gáz, ha Te negatív vagy, õ meg pozitív. Mert akkor a baba pozitív a hasadban (vegyes párnál mindenképp) de Te meg negatív vagy, amivel az övé nem fér össze, ezért betolakodóként kezeli a szervezeted.. Ha hülyeséget írtam, javítsatok, de nekem kb ilyet magyarázott a doki
93%-os: Úgy látszik az orvosod nagyon rég tanult genetikát:D Azért enyhe túlzás az egy a millióhoz. Egészen pontosan 12, 5% esélyes volt arra, hogy mind a 3 gyereked negatívos legyen:DD
Nincs, mert az a lényeg, nem vagy Rh negatív.
Az RH összeférhetetlenség, akkor alakulhat ki, ha az anya RH neg. és az apa RH poz.Az, h A, B, AB vagy 0 ebben a kérdésben nem játszik.Tehát ha az apa RH poz, akkor lehet a magzat is RH poz.Viszont mivel az anya szervezete nem ismeri az RH poz allélt, így elkezd ellenanyagot gyártani ellene.Az elsõ gyereknél ez még nem okoz gondot, de a második gyereknél már annyi ellenanyag lenne a vérében az anyának, hogy megölné a magzatot.Ezért az ilyen problémával küzdõ anyák szülés után, mikor már tudják a baba vércsoportját, akkor kap egy injekciót, és ez semlegesíti az ellenanyagot, így nem lesz gond a következõ babánál. Remélem sikerült leírni mi is ez az egész ellennyagbalhé. Mivel te RH poz vagy így nálad ez a probléma nem áll fenn.
Abszolút igaza van az elõttem szólónak, pontosan vázolta a helyzetet. Gond egyetlen esetben lehet, ha az anya rh negatív!
Nincs! Ha az apa 0 Rh + és te Rh - vagy akkor nagy a valószínûsége annak hogy a baba is + lesz és ezért kell neked is meg a babának is ellenanyagot kapni a szülés után. Úgy beadják észre sem veszi az ember. De nálatok ez nem áll fent.

Anyámnak 0rh +, apámnak Arh + a vércsoportja, akk nekem hogylehet AB rh -?

Legjobb válasz: Az rh- még stimmel,de AB semmiféleképpen nem lehetsz

Az rh- még stimmel, de AB semmiféleképpen nem lehetsz
A kérdező hozzászólása: akk ez a legritkább??
A magyar lakosság kb. 0, 5-1%-a AB negatív vércsoportú. A leggyakoribb az A+ és 0+.
A kérdező hozzászólása: am az AB rh- mennyire ritka??
Én még nem hallottam olyanról, hogy Mo-n lett volna Bombay-os fenotípusú ember...
A kérdező hozzászólása: szóval egy nagyon kicsi esélye lenne. de annyira kicsi hogy szinte lehetetlen. am köszi a válaszokat:) majd elmegyünk egy véradóba és megnézettjük rendesen. :)
Az Rh negatív simán beleillik a képbe Az meg hogy anyukád nullás vércsoportú magyarázható az úgynevezett Bombay jelenséggel. Ha komolyan érdekel akkor a véradóban pontosan el tudják mondani. http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9rcsoport#A_Bombay-jelens.. http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=6&id=4188
Ez baromság. Az A és B allélok kodominánsan öröklõdnek, mely azt jelenti, hogy az A és B is kifejezõdik, ha mindkettõ jelen van (ez az AB-s vércsoport), de olyan NINCS, hogy valaki A-s vércsoportú, de B-t is hordoz... Megjegyzés: Viszont 2db A-s embernek lehet 0-ás gyereke (mert lehet, hogy mindketten A0 genotípusúak). Amúgy 0-ás vércsoport csak 00 genotípus esetén fejezõdik ki, mert ez recesszív tulajdonság. De ti nem tanultátok ezt biológiából???
A kérdező hozzászólása: vagy ez baromság?
A kérdező hozzászólása: a gyógyszertárból vettünk egy nem is tudom hogy hívják. na és azzal néztük meg. Valószínüleg rossz volt, vagy .... nem õk a szüleim :D oké de, valahol olvastam hogy ha a nagyszülõknek B-s vagy AB-s a vércsoportja akk lehetne meg az A hordozhatja a B-set vagy nemtudom.vagy az csak akk lehetséges ha az egyik szülõ B-s és a másik 0ás??
Közvetlenül nem. Az AB0-vércsoportrendszerben csak a szülõk számítanak. De az biztos, hogy mindenkinek pontosan van meghatározva a vércsoportja? (Egyáltalán hol határozták meg?) Ha mindenki valóban olyan vércsoportú, mint írod, akkor az anyukád biztos, hogy nem a vér szerinti anyukád. (Amúgy az AB0, Rh, és más ritkább vércsoportokat még apaság/anyaság megállapítására használták régen, amikor még nem voltak DNS-tesztek).
A kérdező hozzászólása: én sem értem. am utána olvastam és a nagyszülõktõl is lehet örökölni, nem?
Egy nullás és egy A vércsoportú embernek soha nem lehet AB-s gyereke. Az Rh vércsoporttal nincs gond, az lehetséges. Vagy nem jól tudjátok a vércsoportotokat, vagy te nem kettõjük közös gyermeke vagy.
Persze elõbb eléggé leegyszerûsitettem, de a lényeg ugyanaz, nem lehetsz AB szeirntem..vagy a szüleidnek határozták meg tévesen, vagy neked, vagy nem vagy a vérszerinti gyerekük, vagy hiányosak az informácioim (ez a legvaloszinübb:D)
nullás vércsoportot jelöljük "i i" vel , ez mindig érvényes A-s vércsoport lehet heterozigota: "A i" homozigota: "A A" Szóval apudnak és anyud gyermekjeid vércsoportja ABO rendszerben lehet: (összes eshetõség) : heterozigota A , és 0 . AB nem lehet tudomásom szerint. Rég tanultam már genetikát, de a neten is ezt tlaáltam utána!4
A kérdező hozzászólása: mostmár tényleg érdekelne hogy igaz-e hogy AB-s vagyok, na mind1, majd elmegyünk. :) köszönök minden választ!!

Az mit jelent, hogy ABO "0" Rh neg. A vércsoportom? Ez jó vagy rossz?

Legjobb válasz: vércsoport :9 nekem is ez a vércsoportom! annyi hogy neked csak 0-ok adhatnak vért, de te bárkinek adhatsz! nem hiszem hogy rossz! :D

vércsoport :9 nekem is ez a vércsoportom! annyi hogy neked csak 0-ok adhatnak vért, de te bárkinek adhatsz! nem hiszem hogy rossz! :D
0 Rh negatívos a vércsoportod, viszonylag ritkább fajta, menj sokszor vért adni.
A kérdező hozzászólása: Mennyire ritka?
Ezt így nem tudom megmondani / a B Rh negatív és az AB Rh negatív ritkább ennél/. De azért jó, mert mindenkinek beadható a véred.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek adhatok vért? Ez biztos?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!