Találatok a következő kifejezésre: A védőnőnek pénzt, vagy (5 db)

Adtatok valamit a vedononek? Pénz, ajándék? Illik vagy szokás, vagy kell?

Két honapos a kislányom, most volt nálunk utoljára, most mar mi megyünk a rendel?be. Nem adtunk neki semmit, nem éreztem szükséget, párom jegyezte meg hogy lehet várt volna valamit. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha sûrûn járt ki hozzátok, és rendes volt, akkor illett volna legalább egy bon-bonnal megköszönni.

Ha sûrûn járt ki hozzátok, és rendes volt, akkor illett volna legalább egy bon-bonnal megköszönni.
Mi nem adtunk semmit.Ez a munkája.Ne érezd magad rosszul miatta.
Ha elmentek a boltba, és kiszolgál a pénztáros, annak is kéne bonbon? Ez a munkájuk!
Én az elején adtam neki 2-szer 1000-1000 ft-ot. El is tette s megköszönte. Utánna már nem adtam, mert én vittem be a tanácsadásra.Akkor viszont õ jött ki!
Nem adtam eddig se és nem is fogok, de ha már adni akarsz valamit, akkor inkább bonbon vagy virág...pénz az gázos sztem
Nem adok neki köszönetként semmit. Viszont a multkor pont nõnapon mentünk hozzá, vittünk neki a kisfiam nevében egy kiscserepes virágot. Ha jön, persze hogy megkínálom inni, vagy ropogtatni valóval, ha van épp itton, de semmi több.
A kérdező hozzászólása: És aki adott valamit, mit? Pénzt semmiképp nem szeretnek.(nem szeretem az ilyen lefizetos vagy hálapénz dolgot)
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondoltam, hogy nem adok, mert ez a dolga, persze üdítõvel megkinaltam, azért bunkó nem vagyok. De a terhességek alatt nem sokat találkoztunk, a babahoz most jött rendszeresen, mar néha tulsokk is volt, és amúgy különösebben nem szerettem, mert csak sablon szövegeket nyomott allandoan konkrét kérdéseimre sosem kaptam választ igy nem sok hasznát láttam, csak igy a vége fele mar olyan volt tényleg mint aki var valamire és mivel jó módú környéken lakunk, és sok baba született most itt gondolom másoktól kapott ezt azt és mar várta tõlünk mikor... De hat... Én nem éreztem hogy kene, de most zavar a dolog, azért megsérteni se szeretnem mert meg jó idejig foglalkozik a lányommal...
Ne haragudj, de mi a fenének neki bármi? Ha kedves és jó tanácsokat adott, akkor az jó, ez a munkája, de az enyémnek max egy fenéken billentést adnék:)
Én nem adtam neki semmit, de amikor nálunk volt természetesen megkínáltam üdítõvel, kávéval.
mi adtunk neki bonbont már voltam nála sokszor és idáig háromszor vagy talán négyszer adtunk neki de rendes kedves aranyos megérdemli ha a tiéd is az adj neki!
Én akkor adtam neki, amikor utoljára jött hozzánk - elköltözött a városból és új védõnõhöz kerültünk. Egy Bonbont kapott meg a lányom fényképét
A kérdező hozzászólása: Persze, én is így gondolom, de úgy tûnik itt elvárják, és ha nem adsz még nekik áll feljebb! :S

A védőnőnek szokás pénzt, vagy valamit adni?

Hálám jeléül adnék vmit,de nemtudom,hogy pénzt vagy valami ajándékcsomagot.

Legjobb válasz: Én alapból ellene vagyok az "ajándékozásnak" de ha adni akarsz, én inkább valami ajándékcsomagra voksolok.

Én alapból ellene vagyok az "ajándékozásnak" de ha adni akarsz, én inkább valami ajándékcsomagra voksolok.
Szerintem is jobb az ajándék. Én is tervezem, hogy összeállítok egy ajándékcsomagot a védõnõm számára, mert nagyon lelkiismeretes és meg vagyok vele elégedve.
Egyértelmûen ajándékcsomag. A védõnõnek amúgy szinte soha nem is köszönik meg a munkáját (ami szerintem nagyon igazságtalan, ha valóban lelkiismeretesen dolgozik), pénzt meg végképp nem szokás neki adni - talán még meg is sértõdne - szóval inkább vegyél egy nagy ajándékkosarat, vagy ilyesmit.
Szia én is ellene vagyok ezeknek a dolgoknak hiszen az orvosnak és a védõnõnek is az a dolga hogy segítsen nem hiába tették le az esküt.
Szia! Az én védõnõm annyira hivatás tudó, hogy nem hajlandó semmit elfogadni és annyira segítõkész. Van aki elvárja azonban a pénz védõnõk között is.

A védőnőnek szokás ajándékot venni, vagy pénzt adni?

Hetente jön megnézni a babát, nagyon aranyos. Vajon megbántanám, ha vennék neki ajándékot? Esetleg van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Ha gondolod, vegyél vmit. Mi csak a legelsõ alkalommal adtunk neki 2000 Ft-ot (2 éve), amikor kijött az ujjszülött kisbabánkhoz. Azóta semmit. De normális velünk így is :)

Ha gondolod, vegyél vmit. Mi csak a legelsõ alkalommal adtunk neki 2000 Ft-ot (2 éve), amikor kijött az ujjszülött kisbabánkhoz. Azóta semmit. De normális velünk így is :)
Én nem adtam neki ez a munkája, s semmi extrát nem csinál, de bármikor felhívhattam meg jött is rendesen, sõt semmit nem is vettem neki. Hát ha van pénzed sok vagy így érzed jónak....
Pénzt én sem adok, de a névnapjára adtam neki egy bon-bont. Kis figyelmesság, és nem kerül sokba. Nekem a családom messze lekik, és csak õ tud segíteni ha van valami gubanc. Még hétvégén is hívhatom, ha valami miatt aggódom. Azt hiszem ezzel nem kapatjuk õket el, és talán ennyit minden háztatás kibír gazdálkodni. (Egyébként nem tudom mennyit keresenk, de mint állami alkalmazott nem valószínû, hogy túl lenne fizetve. Szerintem!)
én ugyanígy voltam, csak én egy 2000-est akartam neki adni (illetve nem is én, hanem anyukám, mert náluk laktunk 2 hétig a pici születése után) nem a mi védõnõnk volt õ, csak ideiglenesen, amíg nem mentünk haza. Anyukám az asztalon hagyta a pénzt, és rámszólt mikor nem figyelt a védõnõ, hogy adjam neki oda, õ meg majdnem megsértõdött...
Szia. Én vettem a névnapjára egy doboz bonn-bonnt és egy kávét. Nekem sokat segített, bármikor hívhattam-hívhatom, és mivel más bajom is volt, abban is sokat segített( beutalót kért, idõpontot kért stb). Pénzt nem akartam adni, pont az említett okok miatt, de egy kis aprósággal meg lehet köszönni a munkáját, de csak akkor ha tényleg olyan lelkiismeretes. Ha csak munkának tekint akkor szerintem nem kell adnod semmit. Üdv, 4, 5 hónapos kislány anyukája
szia! nekünk nagyon aranyos a védõnõnk, bármiben segít. akartam neki adni egy doboz bonbont. nem fogadta el, azt mondta szó sem lehet róla, neki ez a dolga. :) majdnem nekem volt kínos.
Egyrészt annyi ilyen kérdés van itt, miért nem keresel egy kicsit a válaszok között? Másrészt ez megint olyan kérdés, ami osztja a nézetet, mint a dokifogadás... Ha neked van rá pénzed, hogy pénzeld a védõnõt, tedd, de ezzel csak azt éred el és a hozzád hasonlók is, hogy akinek nem telik erre, az hülyén fogja érzeni magát, hogy õ nem tud adni, és a védõnõ is el fogja várni, és esetleg azt a családot nem úgy kezeli, mint azokat, akik adnak- Neki ez a dolga, ezért kapja a fizetését, és nem kell neki semmi pluszt adni. VAgy te a gyeded-gyesed mellé kapsz valakitõl valamit azért, hogy 24 órában szolgálatban vagy? Nem? Mert én sem...Akkor?... szerintem elég az is, hogy kedves vagy te is vele, megkínálod egy kávéval, teával ha nálad van, sütivel, és meleg szívvel ajánlod a többi kismamának, ez elég öröm neki-legalábbis az én védõnömnek ez a legnagyobb öröm!


8 hetes kismama vagyok. Holnap fogok találkozni a védonovel. Szokás pénzt adni neki a terhesség során?

Legjobb válasz: NEM!! Én még soha nem hallottam, hogy vki is adna, nem szokás, felesleges! :) Másra költsed majd...

NEM!! Én még soha nem hallottam, hogy vki is adna, nem szokás, felesleges! :) Másra költsed majd...
nem!!!!Inkább ha megszültél akkor vigyál neki bon-bon vagy virágot. illetve õ fog jönni látogatni és akkor. esetleg a névnapjára is vihetsz virágot. A pénzt költsd a babára meg magadra, meg ha a dokid fogadott arra is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! :)
nehogy adjál! egyáltalán miért merült fel benned ez a kérdés?
Persze a mai világban mindenkinek ez fordul meg a fejében elsöként.Mennyit vagy illik e adni.És igen ezt mi alakitottuk ki.De ha szivböl csinálja az meg fog látszani a munkáján.Ne az elsö nap, de ha szimpatikus neked, és meg vagy vele elégedve, vegyél neki ajándékot.Csokit, kávét, egyebet.Ö meg érti hidd el, mennyibe kerül egy kisbébi nevelgetése.
független
az utóbbi mivel körzetük van az egyikben sok a gyerek a másikban nem ha nem egységesen kapnák a fizut akkor menne a harc a jobb helyért ami viszont a gyerekek kárára lenne állami besorolás szerint kapják
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!