Találatok a következő kifejezésre: A védőnőnek pénzt (14 db)

Adtatok valamit a vedononek? Pénz, ajándék? Illik vagy szokás, vagy kell?

Két honapos a kislányom, most volt nálunk utoljára, most mar mi megyünk a rendel?be. Nem adtunk neki semmit, nem éreztem szükséget, párom jegyezte meg hogy lehet várt volna valamit. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha sûrûn járt ki hozzátok, és rendes volt, akkor illett volna legalább egy bon-bonnal megköszönni.

Ha sûrûn járt ki hozzátok, és rendes volt, akkor illett volna legalább egy bon-bonnal megköszönni.
Mi nem adtunk semmit.Ez a munkája.Ne érezd magad rosszul miatta.
Ha elmentek a boltba, és kiszolgál a pénztáros, annak is kéne bonbon? Ez a munkájuk!
Én az elején adtam neki 2-szer 1000-1000 ft-ot. El is tette s megköszönte. Utánna már nem adtam, mert én vittem be a tanácsadásra.Akkor viszont õ jött ki!
Nem adtam eddig se és nem is fogok, de ha már adni akarsz valamit, akkor inkább bonbon vagy virág...pénz az gázos sztem
Nem adok neki köszönetként semmit. Viszont a multkor pont nõnapon mentünk hozzá, vittünk neki a kisfiam nevében egy kiscserepes virágot. Ha jön, persze hogy megkínálom inni, vagy ropogtatni valóval, ha van épp itton, de semmi több.
A kérdező hozzászólása: És aki adott valamit, mit? Pénzt semmiképp nem szeretnek.(nem szeretem az ilyen lefizetos vagy hálapénz dolgot)
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondoltam, hogy nem adok, mert ez a dolga, persze üdítõvel megkinaltam, azért bunkó nem vagyok. De a terhességek alatt nem sokat találkoztunk, a babahoz most jött rendszeresen, mar néha tulsokk is volt, és amúgy különösebben nem szerettem, mert csak sablon szövegeket nyomott allandoan konkrét kérdéseimre sosem kaptam választ igy nem sok hasznát láttam, csak igy a vége fele mar olyan volt tényleg mint aki var valamire és mivel jó módú környéken lakunk, és sok baba született most itt gondolom másoktól kapott ezt azt és mar várta tõlünk mikor... De hat... Én nem éreztem hogy kene, de most zavar a dolog, azért megsérteni se szeretnem mert meg jó idejig foglalkozik a lányommal...
Ne haragudj, de mi a fenének neki bármi? Ha kedves és jó tanácsokat adott, akkor az jó, ez a munkája, de az enyémnek max egy fenéken billentést adnék:)
Én nem adtam neki semmit, de amikor nálunk volt természetesen megkínáltam üdítõvel, kávéval.
mi adtunk neki bonbont már voltam nála sokszor és idáig háromszor vagy talán négyszer adtunk neki de rendes kedves aranyos megérdemli ha a tiéd is az adj neki!
Én akkor adtam neki, amikor utoljára jött hozzánk - elköltözött a városból és új védõnõhöz kerültünk. Egy Bonbont kapott meg a lányom fényképét
A kérdező hozzászólása: Persze, én is így gondolom, de úgy tûnik itt elvárják, és ha nem adsz még nekik áll feljebb! :S

Kismamák, szoktatok a védőnőnek pénzt adni?

Egyik ismer?söm rendszeresen ad neki.

Legjobb válasz: NEM! Mikor búcsúztam az elõzõ védõnõmtõl költözés miatt akkor egy bonbont adtam neki, de se elõtte se azóta egyiknek se semmit! Még ezt is alig akarta elfogadni!

NEM! Mikor búcsúztam az elõzõ védõnõmtõl költözés miatt akkor egy bonbont adtam neki, de se elõtte se azóta egyiknek se semmit! Még ezt is alig akarta elfogadni!
Jesszus. Még csak azt kéne. Ennyi erõvel adjak az OTP ügyfélszolgálatosnak meg a boltos néninek is, mert megcsinálja a munkáját és foglalkozik velem? (amúgy a védõnõ csak súlyt meg vérnyomást mér meg beledugja a stixet a pisibe, azt se értem minek kell hozzá járni)
Az enyém egy angyal, de nem adok neki. Nem is várja.
Nem, ez nem is szokás.
Nem. Két éves a lányom, de még egyszer sem adtam.
Dehogy adok! Ha nagyon elégedett lennék vele, max. a baba születése után egy bon-bon. (Nem vagyok, úgyhogy nem adok semmit sem.)
én sem. karácsonyra varrok neki egy táskát és ennyi.
Dehogy. Én egyáltalán nem adtam, mire fel adnék.
Jessus!Aztán csodálkoznak az emberek hogy minden orvos elvárja a csúszópént, dehát mi szoktatjuk rá õket és ha nem fizetsz a kutya se figyel oda rád!!!Magyar nép áááá néha úgy felidegesit az emberek hülyesége!!!!Nem kell félteni õket ugyanugy megkapják a fizetésüket....és az aki minimálbérért kidolgozza a belét annak ki csusztat...?????
Nem. Bár nagyon szeretem és a kislányom is. Lelkiismeretes, kedves, de nem adnék neki. Szerintem el sem fogadná. Tök hülye helyzet lenne.
Neeeeeem! 1.Alig látom. 2.Nem segített soha semmiben. 3.Ha elégedett lennék sem kapna pénzt.
Én se adok! 25 heteske

A védőnőnek is kellene adni pénzt?

Ha kijön házhoz.Én nem hallottam még ilyenr?l,csak a háziorvosnak kell nem?

Legjobb válasz: A védõnõnek ki KELL mennie házhoz. Tehát nem kell neki pénzt adni.

A védõnõnek ki KELL mennie házhoz. Tehát nem kell neki pénzt adni.
Védõnõ vagyok. És nem kell. Nekünk ez a munkánk. Egyszer egy kínai család akart adni, szinte úgy kellett kifutnom, nehogy a zsebembe rakja az apuka. Nagyon kínosan éreztem magam.
Én csak a háziorvosnak adtam a védõnõnek ez is hozzá tartozik a munkaköréhez hogy meglátogat titeket!
Nálunk konkrétan rá se nézett a gyerekre. Engem kérdezett, hogy mit eszik, alszik-e rendesen, mit tud már... Semmire sem mentem vele, fogalma sem volt a speciális ellátást igénylõ babákról, több dologban én tudtam neki újat mondani. Emiatt egy idõ után már rettenetesen idegesített, hogy minek jön? Azért, hogy ellentétét tanácsolja annak, amit a gyermekorvosunk? Vagy azért, hogy a nehezen kezelhetõ, folyton karba kívánkozó kisfiam mellett azon aggódjak, hogy milyen trehánynak fog tartani, amiért két hete nem tudtam felporszívózni? Vagy azért, hogy bekavarjon a baba napirendjébe, mert miután nálunk landolt egy órán keresztül, a kisfiam átesett a holtponton, és estig nem tudtam elaltatni? Vagy talán, hogy elmondja nekem, második gyermekes anyukának, hogy mit milyen sorrendben adjak a hozzátáplálásnál? Komolyan mondom, semmi szükségem rá, mert a kevés kis kérdésemre nem tudott válaszolni, viszont rendszeresen feltartott. Én egyébként is olyan "az én házam, az én váram" típusú ember vagyok, nem esik jól egy vadidegent beengedni. Az elsõ babámnál, na ott más volt a helyzet, más volt a védõnõ is, kedvesen beszélgetett a babával, ezer kérdésemre mindig tudta a választ, vártam a vele való találkozást. De ha elmentünk tanácsadásra, akkor ott megbeszélhettünk mindent, és olyankor nem is jött házhoz, nem kértem. Át kellene alakítani a védõnõi protokollt, nagyon itt az ideje szerintem. Többgyerekes anyukákhoz elég lenne hazaadás után kimenni, majd pedig telefonon érdeklõdni, hogy szükség van-e segítségre, mi újság. De akkor mivel telne el a munkaidejük... Senkit nem akarok megbántani, szép hivatásnak tartom, csak a második babámnál több bosszúság, mint haszon volt ebben a kötelezõ segítségnyújtásban, ezért vagyok indulatos. A kérdésedre válaszolva, nem kell pénzt adni, mert a munkájuk része a látogatás, vezetniük is kell, hogy mikor kinél voltak, meg van szabva, hogy mennyi idõs babánál milyen gyakran kell menni, stb. Ha hálás vagy a védõnõdnek, mert sokat segített, szerintem inkább ajándékot adj majd, vagy akár egy fotót a babádról bekeretezve...
soha nem adtam se orvosnak, se a védõnõnek, de még a szülésznek se.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Én nem érzem úgy, hogy kéne neki akár egy forintot is adnom.Nem csinál semmit.Kijön megkérdi minden oké-e, meg se nézi, nem méri a súlyát azt is onnan tudja, hogy én mondom neki.Múltkor úgy kellett megkérnem, hogy mérje már meg hány cm.Nektek mit csinál a védõnõ?Vagy mi egyáltalán a feladata? Ja és még kisbabám van 2 hónapos.
én nem adtam egyiknek sem. a védõnõ nagyon sokat segített, így karácsonykor készítettem neki egy kis csomagot, de azt is alig akarta elfogadni.
Nem adtam egyiknek sem, utáltam is mindkettõt. Dokit tudtam váltani, védõnõt nem :( Az új dokinak adnék, ha kijönne, de õ meg úgysem fogadná el. Szóval, ha elégedett vagy a védõnõvel, és úgy érzed segít, meg hasznos tanácsokkal lát el, akkor szerintem adhatsz neki, biztos elfogadja (mindenki pénzbõl él. De ha nem akarsz ne adj, nem kötelezõ.
nem adtam se a védõnõnek sem az orvosnak.
Dehogyis kell. Egy védõnõ
nálunk eleinte hetente, késõbb havonta, fél évtõl csak 3 havonta jön. mindent végigkérdez, mit csinál, hogy szopik, eszik, hízik. elmodja, mi várható ebben a korban (mozgásfejlõdés, fogzás, szeparációs szorongás, hiszti...) és mindenhez el is mondja, mit érdemes csinálnunk. aztán megbeszéljük, mikor megyünk hozzá a "rendelõbe" mérésre. az eslõ idõkben hatalmas segítség volt amit tõle kaptam.


A gyerekorvost mennyi idos terhesen kerestetek fol? Mikor eloszor meglatogat -gondolom a vedonovel szokott menni- kell neki adni valamit, mondjuk penzt?

Legjobb válasz: Nem kerestem fel elõre. Igaz, mi a területileg illetékes gyerekdokit "választottuk". Amikor hazajöttünk a kórházból, rá kb. 2 napra jött el. Nem jött vele a védõnõ és én nem adtam neki pénzt. Mondjuk én alapból nem pénzelem a dokikat.

Nem kerestem fel elõre. Igaz, mi a területileg illetékes gyerekdokit "választottuk". Amikor hazajöttünk a kórházból, rá kb. 2 napra jött el. Nem jött vele a védõnõ és én nem adtam neki pénzt. Mondjuk én alapból nem pénzelem a dokikat.
Aznap, amikor hazamész a kórházból, köteles az otthonodban meglátogatni, ez a munkaköri kötelessége. Ezért nem adtam neki pénzt. Nem jár. Ha házhoz hívnám, mondjuk beadatni az oltásokat, akkor igen, akkor nem volna pofám nem adni, az plusz szolgáltatásnak számít. Én még a szülés elõtt felvettem vele a kapcsolatot.
35 hetesen voltam nála. Kíváncsi voltam milyen elveket vall. Mindent vallott, amit kérdeztem, 3 hónapos volt a lányom, amikor lecseréltem. Nem kell adni neki semmit. Ha megfogadod, hogy õ menjen hozzátok ne ti a tanácsadóba, akkor azért szoktak fizetni.
Mi nem a körzetünkhöz tartozó orvost választottuk, ezért elmentem hozzá amikor 36 hetes voltam, hogy elvállalná-e a babámat. AMikor hazajöttünk a kórházból másnap jött. A védõnõ is, de nem együtt, az egyik de. a másik du. Az orvosnak én adtam 5 e Ft-ot.
Mi kb. 34-35 hetesen voltunk nála, adott kezdõ receptcsomagot amit apuka vált ki amíg kórházban vagyunk (lázkúp, csecsemõfürdetõ, stb.) és azt kérte ha megszületett a baba hívjuk fel mert ha hzajöttünk a kórházból meglátogat (aznap vagy másnap) minket. Nem a védõnõvel együtt jön, mert más-más rendelõhöz tartoznak, de akár hívhatnánk õket egyszerre is, mondjuk én nem látom értelmét hogy egyszerre jöjjenek. Pénzt nem tudom még adunk-e neki, szerintem nem mert férjem gyerekorvosa is õ volt és így már effektíve családi ismerõs (elég jó kapcsolatban vannak) szóval szerintem el sem fogadná tõlünk. 38 hetes kismama
36-37 hetesen voltam nála. Felhívtam, kaptam egy idõpontot, adott recepteket és jótanácsokat a kh-i idõszakra szoptatással kapcsolatban. Hazamenetel napján felhívtam, pár napon belül kijött, de nem a védõnõvel, a védõnõ már másnap eljött.
Terhesség utolsó hónapjában praktikus felkeresni. Nem a védõnõvel együtt jön, hanem külön. Pénzt nem kell neki adni, az elsõ látogatás a kötelessége, a hazatérés napján, legkésõbb másnap.

A védőnőnek szokás pénzt adni? Meg kell kérdezni az első találkozás után, hogy "mivel tartozom? "

Legjobb válasz: Nem, nekik nem szoktak, max, ha meg voltál vele elégedve, szülés után adhatsz valami ajándékot.

Nem, nekik nem szoktak, max, ha meg voltál vele elégedve, szülés után adhatsz valami ajándékot.
Szia! A védõnõnek nem szoktak pénzt adni. Maximun, ha te úgy gondolod, hogy meg vagy vele maximálisan elégedve. Én az elsõ babámnál adtam neki, de csak amikor már megszületett. Háládat enm csak pénzzel fejezheted ki. Én ajándék csomagot fogok adni, ha minden rendebn lesz. 34 hetes kismama
Nem, a védõnõnek nem szoktak pénzt adni (jelzem, másnak sem kéne, kapnak fizut). Ajándékot adhatsz neki, ha meg vagy elégedve. Meg majd úgyis lesz módod fizetni neki, amikor meglesz a baba és tart a védõnõ babatornát, babamasszázst, akkor neki kell fizetni (de nem minden védõnõ tart ilyeneket).
nehogy adj neki pénzt! ráadásul õt nem is választhatod! azt kapod, akihez körzetileg tartozol! ki kellene már irtani az emberekbõl azt a szemléletet, hogyha fehérköppenyest látnak, rögtön tejelni kell neki! miért?!

A védőnőnek szokás pénzt, vagy valamit adni?

Hálám jeléül adnék vmit,de nemtudom,hogy pénzt vagy valami ajándékcsomagot.

Legjobb válasz: Én alapból ellene vagyok az "ajándékozásnak" de ha adni akarsz, én inkább valami ajándékcsomagra voksolok.

Én alapból ellene vagyok az "ajándékozásnak" de ha adni akarsz, én inkább valami ajándékcsomagra voksolok.
Szerintem is jobb az ajándék. Én is tervezem, hogy összeállítok egy ajándékcsomagot a védõnõm számára, mert nagyon lelkiismeretes és meg vagyok vele elégedve.
Egyértelmûen ajándékcsomag. A védõnõnek amúgy szinte soha nem is köszönik meg a munkáját (ami szerintem nagyon igazságtalan, ha valóban lelkiismeretesen dolgozik), pénzt meg végképp nem szokás neki adni - talán még meg is sértõdne - szóval inkább vegyél egy nagy ajándékkosarat, vagy ilyesmit.
Szia én is ellene vagyok ezeknek a dolgoknak hiszen az orvosnak és a védõnõnek is az a dolga hogy segítsen nem hiába tették le az esküt.
Szia! Az én védõnõm annyira hivatás tudó, hogy nem hajlandó semmit elfogadni és annyira segítõkész. Van aki elvárja azonban a pénz védõnõk között is.

Szoktak adni pénzt a védőnőnek?

Havonta 1-szer minden hónapban jár ki a védőnő hozzánk és ezért kérdem.

Legjobb válasz: Mi idõnként meglepjük egy kis ajándékkal (desszert,könyvutalvány) mert nagyon aranyos,lelkiismeretes védõnõnk van,aki akkor is rohant azonnal,amikor a babánk nem kapott levegõt...az õ segítsége segítségével nem lett végül gond,így mi szívesen ajándékozzuk meg.

Mi idõnként meglepjük egy kis ajándékkal (desszert, könyvutalvány) mert nagyon aranyos, lelkiismeretes védõnõnk van, aki akkor is rohant azonnal, amikor a babánk nem kapott levegõt...az õ segítsége segítségével nem lett végül gond, így mi szívesen ajándékozzuk meg.
Mi Karácsonykor szoktuk megajándékozni egy csomaggal, amiben többek között egy boríték is van. Nagyon rendes, lelkiismeretes védõnõ, megérdemli.
Soha eszembe se jutott ilyesmi.
Sztem nem szoktak neki adni. Ez a dolga, h házhoz menjen bizonyos idõközönként. Én még egyszer sem adtam pénzt, mikor kijött hozzánk.
Nekem ez mèg eszembe sem jutott! De nagyon jó vèdõnõnk van ès ha az orvos kap hálapènzt õ is megèrdemelnè! Egyszer adtam neki bonbont mer velem volt 4 órát! Sajna fèltem egyedül maradni a kicsivel ès így segített! Nagyon hálás vagyok neki!
nekem ez meg se fordult a fejemben igaz meg sem érdemelné mert utoljára 2 hónapos korában látta 3-4hós vizsgálatra mikor vittük mindig szabin volt. szóval semmi féle képen nem adnák neki.
nem
Nem.
Nem, sosem adtam. A védõnõ kötelezõen választandó, eszembe se jutott, hogy adjak, hiszen nem is dönthetek a személyérõl.
Nem. Valószínûleg meg is lepõdne, mit akarok.
Nem, nem is szokás. Egy védõnõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Denemám. :)

A védőnőnek szokás ajándékot venni, vagy pénzt adni?

Hetente jön megnézni a babát, nagyon aranyos. Vajon megbántanám, ha vennék neki ajándékot? Esetleg van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Ha gondolod, vegyél vmit. Mi csak a legelsõ alkalommal adtunk neki 2000 Ft-ot (2 éve), amikor kijött az ujjszülött kisbabánkhoz. Azóta semmit. De normális velünk így is :)

Ha gondolod, vegyél vmit. Mi csak a legelsõ alkalommal adtunk neki 2000 Ft-ot (2 éve), amikor kijött az ujjszülött kisbabánkhoz. Azóta semmit. De normális velünk így is :)
Én nem adtam neki ez a munkája, s semmi extrát nem csinál, de bármikor felhívhattam meg jött is rendesen, sõt semmit nem is vettem neki. Hát ha van pénzed sok vagy így érzed jónak....
Pénzt én sem adok, de a névnapjára adtam neki egy bon-bont. Kis figyelmesság, és nem kerül sokba. Nekem a családom messze lekik, és csak õ tud segíteni ha van valami gubanc. Még hétvégén is hívhatom, ha valami miatt aggódom. Azt hiszem ezzel nem kapatjuk õket el, és talán ennyit minden háztatás kibír gazdálkodni. (Egyébként nem tudom mennyit keresenk, de mint állami alkalmazott nem valószínû, hogy túl lenne fizetve. Szerintem!)
én ugyanígy voltam, csak én egy 2000-est akartam neki adni (illetve nem is én, hanem anyukám, mert náluk laktunk 2 hétig a pici születése után) nem a mi védõnõnk volt õ, csak ideiglenesen, amíg nem mentünk haza. Anyukám az asztalon hagyta a pénzt, és rámszólt mikor nem figyelt a védõnõ, hogy adjam neki oda, õ meg majdnem megsértõdött...
Szia. Én vettem a névnapjára egy doboz bonn-bonnt és egy kávét. Nekem sokat segített, bármikor hívhattam-hívhatom, és mivel más bajom is volt, abban is sokat segített( beutalót kért, idõpontot kért stb). Pénzt nem akartam adni, pont az említett okok miatt, de egy kis aprósággal meg lehet köszönni a munkáját, de csak akkor ha tényleg olyan lelkiismeretes. Ha csak munkának tekint akkor szerintem nem kell adnod semmit. Üdv, 4, 5 hónapos kislány anyukája
szia! nekünk nagyon aranyos a védõnõnk, bármiben segít. akartam neki adni egy doboz bonbont. nem fogadta el, azt mondta szó sem lehet róla, neki ez a dolga. :) majdnem nekem volt kínos.
Egyrészt annyi ilyen kérdés van itt, miért nem keresel egy kicsit a válaszok között? Másrészt ez megint olyan kérdés, ami osztja a nézetet, mint a dokifogadás... Ha neked van rá pénzed, hogy pénzeld a védõnõt, tedd, de ezzel csak azt éred el és a hozzád hasonlók is, hogy akinek nem telik erre, az hülyén fogja érzeni magát, hogy õ nem tud adni, és a védõnõ is el fogja várni, és esetleg azt a családot nem úgy kezeli, mint azokat, akik adnak- Neki ez a dolga, ezért kapja a fizetését, és nem kell neki semmi pluszt adni. VAgy te a gyeded-gyesed mellé kapsz valakitõl valamit azért, hogy 24 órában szolgálatban vagy? Nem? Mert én sem...Akkor?... szerintem elég az is, hogy kedves vagy te is vele, megkínálod egy kávéval, teával ha nálad van, sütivel, és meleg szívvel ajánlod a többi kismamának, ez elég öröm neki-legalábbis az én védõnömnek ez a legnagyobb öröm!

8 hetes kismama vagyok. Holnap fogok találkozni a védonovel. Szokás pénzt adni neki a terhesség során?

Legjobb válasz: NEM!! Én még soha nem hallottam, hogy vki is adna, nem szokás, felesleges! :) Másra költsed majd...

NEM!! Én még soha nem hallottam, hogy vki is adna, nem szokás, felesleges! :) Másra költsed majd...
nem!!!!Inkább ha megszültél akkor vigyál neki bon-bon vagy virágot. illetve õ fog jönni látogatni és akkor. esetleg a névnapjára is vihetsz virágot. A pénzt költsd a babára meg magadra, meg ha a dokid fogadott arra is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! :)
nehogy adjál! egyáltalán miért merült fel benned ez a kérdés?
Persze a mai világban mindenkinek ez fordul meg a fejében elsöként.Mennyit vagy illik e adni.És igen ezt mi alakitottuk ki.De ha szivböl csinálja az meg fog látszani a munkáján.Ne az elsö nap, de ha szimpatikus neked, és meg vagy vele elégedve, vegyél neki ajándékot.Csokit, kávét, egyebet.Ö meg érti hidd el, mennyibe kerül egy kisbébi nevelgetése.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!