Találatok a következő kifejezésre: A védőnőm hogy vegyek (9 db)

Hogy mondjam meg a védőnőnek, hogy vegye le a cipőjét?

Bocsi, lehet kicsit buta kérdés, de már nagyon bosszant. Ahányszor jön, sosem veti le a cip?jét, még a baba szobájába is bejön. Mindig rend van és tisztaság, de neki kéne a legjobban tudni, hogy pici baba mellett nehéz id?t szakítani a mindennapos felmosásra...

Legjobb válasz: Egyszerû: "Legyen kedves a cipõt levenni!" Én nem csinálnék ebbõl nagy ügyet. Nálunk fehér a parketta a szobában, le is ütném, aki rálépne cipõvel. Az ebédidõvel kapcsolatban csak annyit tudsz tenni, hogy megkéred, csörögjön rád, mielõtt beugrik.

Egyszerû: "Legyen kedves a cipõt levenni!" Én nem csinálnék ebbõl nagy ügyet. Nálunk fehér a parketta a szobában, le is ütném, aki rálépne cipõvel. Az ebédidõvel kapcsolatban csak annyit tudsz tenni, hogy megkéred, csörögjön rád, mielõtt beugrik.
csak elhûlve olvasom, hogy nem veszi le a cipõjét, én ilyet még nem halottam.egyszerûen amikor jön, adj neki papucsot, tessék ebbe bele lehet bújni, nemhiszem, hogy utána azt mondaná, hogy á én cipõvel megyek be.nekem sose volt semmi gondom eggyik védõnõvel sem.minkettõ nagy segítség, imádják a babám, és jó szakemberek, bízok bennük, okos, tanult emberek.
Azzal egyetértek, hogy kérd meg, vegye le a cipõt. Én azt nem értem, hogy miért kell ellenségesnek lenni, azzal, aki azért tanult, hogy nekünk, anyáknak segítsen!? Nem egy szörnyeteg, hogy otthon kelljen sunyulva lapítanunk, ha jön????
A kérdező hozzászólása: Mindig csak úgy beállít. Sose szól elõtte. Sõt a múltkor még meg is jegyezte, hogy már másodszor jön, mert nem voltunk otthon. De hát honnan tudtam volna hogy jönni fog, ha nem közli??? Már várom a telet, mert akkor a sáros, havas cipõjét csak leveszi majd... ( remélem...)
Szia! Nem fontos, hogy õ jöjjön, hozzád, viheted te is a babád tanácsadásra és akkor nem kell ilyennek kitenned magad! Én soha nem vártam el és nem is fogom, hogy kijöjjön, hozzánk a védõnõ, meg a gyerekorvos, elviszem. Még, ha egy másik városba is kell átmenni, mert a mi esetünkben ez van, de ott laknak a nagyszülõk, és soha nem volt az, hogy akkor ott találkozunk, hanem pár hetes kora óta be a védõnõi szolgálathoz megyünk. Nézd meg a kiskönyvet, hogy milyen idõ közönként jön és jövõ hónapban te vidd el! Boldog babázást kíván egy 16 hónapos kislány anyukája, aki 12 hetes kismama.
Én egyszer nem engedtem be a védõnõt, úgy tettem mintha nem lennénk otthon, hiába csengetett, nem engedtem be. Na azóta nem jön. Ha terhes számodra te se enged be, és ha legközelebb számonkér hol voltál, mondd azt hogy sétálni vagy épp boltban esetleg barátnõdnél. Nehogy már otton keljen ülnöd és õt várni!
Furcsa, hogy csak úgy beállít...mi mindig egyeztetünk elõtte, hogy mikor jöjjön. A cipõjét õ se veszi le, viszont ráhúz egy cipõvédõt, így nem koszol össze semmit, és nem hoz be a szobába bacikat.
szia! bár az én védõnõm nagyon korrekt, van egy pár ismerõsöm, aki szintén bajban van az illemmel a cipõ kapcsán. a trükköm: rögtön felajánlom -amint belépnek- a vendégpapucsot! :) ez mindig beválik és még csak nem is kell utasítani, megbántani senkit.
Szerintem meg kérd meg rá, hogy -legyen szíves vegye le a cipõjét. Elvégre Te vagy otthon, kérheted rá. Azzal át tudod hidalni, hogy ne legyen nagyon kellemetlen, hogy felajánlasz neki szobapapucsot.
A mi védõnõnk se vette le a cipõjét, se a doktornõ...Pedig a kicsi szobája az emelten van és padlószõnyeges. Diplomával észt nem osztanak. De a vendégpapucs jó ötlet. Bár a doktornõ csak az elsõ kötelezõ kiszálláson volt, a védõnõ meg vagy háromszor. Én egyszer vártam rá, nem mertem kimenni még terigetni se nehogy ne tudjon bejönni-nem jött. Na az volt az elsõ meg utolsó hogy vártam.
A kérdező hozzászólása: 17:04-nek: hiába, mi is járunk a picivel, mégis beállít itt-ott. Õ ilyen sajnos. jó egészséget a jelenlegi és "úton lévõ" babának és persze a mamának is! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! Azt hiszem legközelebb bevetem a vendégpapucsot :-)
Adj neki sima tejet, sokkal olcsóbb. 1 éves kor után adható!
Nem vitatkozok a védõnõddel de miért kell egy bõ 1 évesnek tápszer?Van a boltban 1, 5-es tej, nyugodtan adj neki azt!
14 hósnak miért kell tápszer??? akkor adj neki tejpépet kanállal! a tejet én csak akkor javasolnám, ha már elkezdtétek a tejes dolgok bevezetését. mi már túl voltunk ezen 14 hósan, lehet, hogy ti még nem
Szerintem is megpróbálhatod a rendes tejet, elõször keveset, aztán ha nincs gondja, ihatja a picur. Egyéves kora után már nyugodtan lehet. Én nagyon nem vagyok tápszerpárti amúgy sem (persze van, hogy muszáj, akkor nincs mese, adni kell), de szerintem egyéves kor után már nincs muszáj ebbõl a szempontból, csak ha allergiás a tejre a baba.
Az enyém is 14 hónapos és BEBA tápszert kap, van több izben is.
Sztem sem kell mar egy 1eves manonak a tapszer!
12 hónapos kortól tejet kap!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Védõnõm szerint még kb. 1-2 hónapig kellene adnom tápszert, mert a tej annyira még nem egészséges a kicsinek. Már eszik babám több tej eredetû terméket (túróvarázs, joghúrt, babapuding), ezért lehet kipróbálom a tejet...

Már egy párszor elmondta a védőnő h vegyek Laktoherb teát, meg ultica urens bogyókat. De idegenkedem tőle. Tényleg érdemes megvenni? Ha valakinek nincs teje akkor szerintem ezektől sem lesz! ! Ti hogy vagytok vele? Megvegyem valamelyiket?

Legjobb válasz: Én "hittem" a Laktoherb teában, ezért mûködött is. Végül is az a lényeg hogy sokat igyál, akkor meg egy próbát megér esetleg, hogy olyan teát iszol, ami segíti a tejtermelést. Ezt az ulticát nem ismrem, az én idõmben még nem volt. (háromgyerekes anyuka)

Én "hittem" a Laktoherb teában, ezért mûködött is. Végül is az a lényeg hogy sokat igyál, akkor meg egy próbát megér esetleg, hogy olyan teát iszol, ami segíti a tejtermelést. Ezt az ulticát nem ismrem, az én idõmben még nem volt. (háromgyerekes anyuka)
Szia! Nem vagy ideges, és azért lehet kevesebb esetleg a tejed? Nekem a fiammal olyan sok volt, hogy el is tudtam adni, jó evõ jól szopó baba volt.Semmilyen tejserkentõt nem ettem vagy ittam, de mikor õ született teljesen nyugodt voltam.Viszont a lányom születése körül nagyon nem voltunk nyugton a férjem családjától, én állandóan ideges voltam. A kislányom nagyon rossz szopó, majd késõbb rossz evõ baba lett.Nekem pedig az elsõ pár hétben rengeteg tejem volt, de az állandó idegeskedés hatására elment, és a gyerek étvágya is vele együtt.Hiába ittam a laktoherb teát, és szedtem a homeós bogyikat, semmit nem értek. Ha nálad is ez a helyzet, akkor azt tanácsolom, hogy próbálj nyugodt lenni(persze ezt könnyû mondani) Ha csak egyszerûen kevés a tejed, és nem látod az okát, akkor próbáld ki valamelyiket, hátha segít. Boldog babázást.
Szia. Nekem nem segít a tea.Söt a babámnak hasfa´jása volt töle.Próbálj alkoholmentes sört inni.Napi 2l vizet legalább, egészségesen, ´napi 5*étkezni.Nekem is kevesebb a tejem, állt estére nem elég.Próbáld a babádat minnél többször cicire tenni.
Nem a teától lesz tejed, hanem attól, ha sokat szopik a baba, eszel-iszol eleget és pihensz. Ennyi a recept :)
Én ittam és iszom is a gyógyteákat mert szeretem õket és míg szoptattam 2 évig volt is tejem bõven, még egy tejtesónk is volt .Butaság amit elõttem írt valaki .Én a gyógynövényekkel foglalkozom 25 éve és van hatása .A gyógyszerek is ezekbõl tevõdnek össze.Sõtt a vitaminok is.Idd nyugodtan, nem muszáj szopis teát inni.Menj el egy herbáriába miliomegy félét fognak ajánlani tejtermelésre .Higgy nekem nem fogod megbánni.
Szia! 3 hónapos volt a kislányom, amikor csökkenni kezdett a tejem mennyisége, sõt a bal mellem feleakkora lett, mint a másik. Kipróbáltam az ultica urens bogyókat és nekem bevállt. Visszaállt tõle a tejtermelés.
Nekem nem akart beallni a tejem, ezert elkeztem panikolni es nekem is ajanlotta a vedono az urtica urens bogyokat. Delben bevettem oket es estere majd szetrobbantak a melleim a tejtol. Csak 1x hasznaltam es azota minden oke.


Vizesedik a lábam és mondta a védőnőm hogy ne hordjak szoros zoknit, mert az már "bevág" és az nem tesz jót, tényleg így van, elég idiótán néz ki. De akkor mit vegyek a lábamra? Pár számmal nagyobb zoknit mint amit hordok?

Legjobb válasz: Sok folyadékot igyál,polcold a lábad és kérdezd meg a dokidat vagy a védõnõdet,hogy szerintünk hasznos lenne-e számodra a kismamáknak kifejleszett kompressziós harisnya.

Sok folyadékot igyál, polcold a lábad és kérdezd meg a dokidat vagy a védõnõdet, hogy szerintünk hasznos lenne-e számodra a kismamáknak kifejleszett kompressziós harisnya.
van olyan zokni, mint a bvabáknak, hogy visszahajtós a szára és az nem vág. vegyél olyat.
bvabáknak=babáknak
Hm... Ez érdekes, én akármit veszek a lábamra minden vág. Sõt ha már csak egy kicsit hozzáérek a lábamhoz annak is ottmarad a nyoma!!
Remélem neked jobban beválik mint nekem. Sok sikert. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!:)
A kérdező hozzászólása: Hát várjál nekem se biztos hogy befog válni a nem bevágós zokni.:) Mindenesetre azt mondta ne vegyek fel olyat ami szoros, hát majd kiderül. A védõnõk általába csak okoskodni tudnak...

A védőnőm ajánlotta, hogy vegyek szoptatós teát, és HIPP teagranulátumot kaptam. Az jó? Vagy vegyek valami más fajtát?

Legjobb válasz: A laktoherb is nagyon jó. Arra nagyon vigyázz, hogy ne igyál sokat abból a fajtából, amiben édes kömény van , mert a baba hasfájását okozhatja. Szoptatás után mindig igyál folyadékot. Egyébként segíthet az õszibaracklé és a sör(jó az alkoholmentes napi egy deci) is a tejtermelésben.

A laktoherb is nagyon jó. Arra nagyon vigyázz, hogy ne igyál sokat abból a fajtából, amiben édes kömény van , mert a baba hasfájását okozhatja. Szoptatás után mindig igyál folyadékot. Egyébként segíthet az õszibaracklé és a sör(jó az alkoholmentes napi egy deci) is a tejtermelésben.
Jó a Hipp csak nem a legolcsóbb. Amit már fent is írtak, érdemes tudni: sajnos a legtöbb ilyen teakeverékben édeskömény is van. Erre a legtöbb baba érzékeny. Ha fáj a hasa akkor nem érdemes literjével inni. Elég napi 2 dl és másból igyál sokat. Napi 3 l a javasolt. Viz, lehet alkoholmentes sört, gyümölcsleveket, de csak a szürtet, illetve tejet napi 4 dl-nél nem többet , mert tejérzékennyé válhat a baba a túlzott tejfogyasztástól. Egyébként is a felnõtt nek elegeneddõ napi fél liter tej a csontoknak és a többinek. A többi kálciumbevitel legyen tejtermék zöldség. Én elég sokféle tejszaporító teát próbáltam. Illetve használta homeopátiás készíményeket is. Ha nagyon érzékeny a baba a köményre érdemes kipróbálni a kekcserutafû teát. Ugyanolyan jó hatása van mint a többinek.
Szia!Én nem ittam szoptatós teákat mégis volt tejem.Az a lényeg, hogy nagyon sok folyadékot igyál.Ha úgy érzed, hogy kevés a tejed probáld ki.
Én egy teafüves könyvbõl néztem ki, hogy melyek azok, amik a tejtermelést fokozzák. Megvettem ezeket, összekevertem, s ezt iszom. Így jóval olcsóbb a teakeverék. Ez a kecskeruta, csalán, bazsalikom, citromfû, meg szoktam kamillát is, hogy jobb legyen az emésztésem és a nyugalmam. Egyébként a laktoherbben is ezek vannak kb.

Kiderült hogy terhes vagyok. A dokin és a védőnőn kivűl van más tennivalóm? Mit vegyek vagy mit igyak?

Legjobb válasz: Ha nem akarsz addig várni, akkor folsavat kezdj el szedni. És/vagy terhesvitamint. A folsav a legfontosabb az elsõ 12 hétben.

Ha nem akarsz addig várni, akkor folsavat kezdj el szedni. És/vagy terhesvitamint. A folsav a legfontosabb az elsõ 12 hétben.
húha! :D elõször is gratulálok! sok helyre kell majd menned, védõnõd elmondja :)
Valóban sok helyre kell menni, ennek van egy protokollja, amit az orvostól és a védõnõtõl fogsz megtudni. Menned kell pl. 12 hetesen ultrahangra és vérvételre, ha ott minden ok, jön a 16. hetes AFP vérvétel, van akinek ultrahang is, majd a 18-20. heti ultrahang..stb. Az elsõ utad az orvoshoz vezessen! A mit egyek és igyak kérdést nem igen értem, szerintem nem kell semmin változtatni egyenlõre, kerülni kell az alkoholt és a koffeint. Egyébként én is gratulálok, minden jót Nektek!
És persze egyél/igyál egészséges dolgokat :)
Ja! A vitaminokat elfelejtettem. Az elsõ 12 héten különösen fontos, hogy szedj valami terhesvitamint, legalább folsavat, magnéziumot.
Gratulálok! Elõször a nõgyógyászhoz kell elmenned, aki csinál egy ultrahangot. Ha már látszik az életképes magzat akkor "leigazolja" a terhességet. Ekkor érdemes a védõnõt felkeresni aki kiadja a kiskönyvet. Õ majd elmondja (illetve a nõgyógyász is), hogy mik a következõ lépések. A 12. hét környékén lesz EKG, vérvétel, uh, el kell menni a fogorvoshoz is. Utána a 16. héten vérvétel (AFP) majd havonta nõdoki. Közben van egy cukor terheléses vérvétel, a védõnõhöz is el kell menned 1-2 havonta. Étel: a nyers tojáson és húson kívül talán még a lágy sajtoktól (camamber) kell tartózkodni. Ital: alkohol kizárva, nem jó a tonic és a cola a kinin ill. a koffein miatt. Szedjél terhes vitamint legalább a terhességed elején. Nagyjából ennyi azt hiszem :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. a nõdokim segitett teherbe esnem, mert 3 évre sikerült:( és szedem az elevitet 3 hónapja. de 1 hónapig nem lessz ittt a dokim, és nemtudom addig most mit tegyek?
semmi különöset ne tegyél. Továbbra is szedd az elevitet, sok gyümölcs és zöldség. Ha fájdolgálna a hasad kevés fizikai megterhelést vállalj, ne emelj nehezet, viszont mozogj rendszeresen. Ne egyél nyers húst, nyers tojást, penészes sajtot, belsõségeket, ne igyál koffein tartalmú italokat és alkoholt. Szerintem ennyi óvintézkedés bõven elég, sokak szerint még sok is :-) Ja! És ne aggódj sokat, inkább örülj, hogy végre sikerült! Minden jót!

Babám 3 és fél hetes.2880 grammal született, most 3, 5 kg. A védőnő szerint kevesebbet kéne hogy egyen. Van hogy 80akat, de van hogy 110-et megeszik. Mit csináljak, vegyem le hamarabb a ciciről? De akkor meg sírdogál.

Legjobb válasz: Szia! A kicsi tudja, mikor lakott jól, ezért szerintem ne vedd le hamarabb a cicirõl, fõleg, ha sírdogál. Max, ha nem jelez, hogy éhes, húzd el egy kicsit a két etetés közötti idõt. Lehet, hogy elég neki kevesebbszer is. Az én kislányom ugyan tápszeres és õ is jó húsban van. Többen mondták, hogy ne tömjem, de errõl szó sincs. Én is megpróbáltam elvenni a cumit tõle, de õ is sírt. Én viszont, ha jelzett, ha nem vittem neki 4 óránként a kaját. Most csak akkor kap, ha kéri.

Szia! A kicsi tudja, mikor lakott jól, ezért szerintem ne vedd le hamarabb a cicirõl, fõleg, ha sírdogál. Max, ha nem jelez, hogy éhes, húzd el egy kicsit a két etetés közötti idõt. Lehet, hogy elég neki kevesebbszer is. Az én kislányom ugyan tápszeres és õ is jó húsban van. Többen mondták, hogy ne tömjem, de errõl szó sincs. Én is megpróbáltam elvenni a cumit tõle, de õ is sírt. Én viszont, ha jelzett, ha nem vittem neki 4 óránként a kaját. Most csak akkor kap, ha kéri.
400gr=4000gr bocsi
A szpotatási tanácsadók azt mondják igényszerint etesd a babát:D Sztem teljesen jó sulyban vagytok. Az én fiam 400gr és 58cm-rel született. 3940gr volt mikor hazajöttünk. 4 hetesen 5180gr-ot mértek a védõben:D azt mondták hogy ej ha jó bõrben van és ez ránézésre is látszik:D etessem ahogy igényli:D Boldog babázást:D
Szia! Az én babám 3650-nel született, 3 hete 5 napja. Volt olyan a múlt héten, hogy 100-140 gr-okat evett és már 85 dkg-ot hízott, de azt mondta a gyerekorvos, hogy "biztos nem éhezik". Az utóbbi napokban viszont lecsökkent az adagja, már csak 70-100-akat eszik. Hidd el, tudják õk, hogy mennyi elég nekik, a felesleget ki fogja bukni és anyatejbõl nem lehet túletetni. Viszont nem tudom, hány óránként eszik a tiéd, de legalább 2, 5-3 óra teljen el a két szopi között - ezt javasolta a doki. Ne vedd el tõle a cicit, majd jelzi õ, ha már elég neki! Jó babázást!
szia, 2890 gr-mal született a fiam (2770-nel jöttünk haza). Három-négy hetesen 50-80 gr. között evett. Erre akkor azt mondták kevés. Most 7 hós és 7600 gr. Szerintem a babák tudják mennyi kell nekik. Az egyiknek jobban beépül, ezért kevesebbel is beéri, a másiknak több kell, mégse hízik sokat. A felesleget meg egyébként visszabukja. 4 hónapig használtam mérleget, kicsit függõ lettem és állandóan paráztam (egy idõ után nem is lehet rendesen mérni, mert mozok, két egymás követõ mérés is adott 20-30 gr eltérést). Szerintem ne mérd! Saját tapasztalat, úgysem fogsz többet/kevesebbet adni neki, tök mindegy mennyit mérsz, és csak elnyomod a természetes ösztönöket. Nálam ez volt, ha jól evett, és két óra múlva sírt, kizártam, hogy éhes, hiszen megette az adagját. Holott sokszor tényleg éhes volt. Sok sikert!
Ja még annyit.... teljesen jó súlyban van a babód!!! :)
A védõnõ le van ejtve! Nekünk is okoskodik. Én elhiszem, hogy csak jót akar, de tudja a te babád, hogy mi a jó neki! Nekünk is mondta a védõnõ, hogy ne egyen többet ennyinél meg ennyinél (tápszeres javarészt), na de ha kell neki... Nem kövér, abszolút formás baba, mindenki csak ájuldozik, hogy mennyire szép. Akkor most vonjam meg tõle? ÁÁÁÁ.....
Felejtsd el a védõnõket, tisztelet a kivételnek, de nagyon furcsákat mondanak!!! Én az enyémnek már csak bólogatok!! Szerintem teljesen rendben van a 80 g, ráadásul a 2880 az nem nagy születési súly, nõnie kell!! Amúgy pedig kibukja majd a felesleget, ha túl sokat enne.
Szia!A lányom 2830 grammal született 2680 grammal jött haza.Egy hét alatt visszaszedtük.Most voltunk a 8 hetes mérésen 5090 gramm.Engem is a sírba tett a védõnõ, négy hét után már nem voltam hajlandó mérni mennyit eszik.Jól érzi magát, a frontokat leszámítva kiegyensúlyozott:) ) Õ sokkal jobban tudja mikor és mennyit, mi csak találgatunk!!
Szia!Szerintem ne adj neki kevesebbet, tudja õ hogy mennyire van szüksége, nekünk is volt olyan, hogy 3hét alatt 90dkg-ot hízott, de a dokim egy szóval sem mondta, hogy adjak neki kevesebbet. 8.5hós baba anyukája
Jajj nehogy elvedd tõle a cicit. Adjáé neki amennyit csak kér. A védõnõ meg fejezze be az evést a leves után, félidõben, de ne a babád. Nálunk is ez volt, a védpnpm ugyan ezt mondta, majd beleõrütem mert a picim kérte volna még, de mindig ott csemgtek a védõnõ szavai a fülemben. Két napig bírtuk, azóta annyit eszik amennyit kér, 4 hónapos, tündér kicsilány, aki hol 220-at szopizik, hol csak 100-at, de mindig annyit amennyit kér. 7 kg, és 66 cm.

Most akkor hogy van ez a terheléses cukor? A védőnőm azt mondta, vegyek a patikában cukrot, amit meg kell inni. Rá másnapra a dokim meg, hogy fél hétkor egyek meg 2 zsömlét, meg 3dl tejet és az lesz a vérvétel.

De akkor ahogy a dokim mondja, nem fognak sima éhgyomorra vért venni, csak a cukrosat már? Akkor most melyiket csináljam?

Legjobb válasz: szia na ez most jó kérdés, kórház válogatja, nekünk nyíregyházán reggel 7 re kellett menni, s vettek vért, majd meg kellett inni cukros vizet de ott adták semmit se kellett venni, aztán két óra múlva azt hiszem megint vérvétel...s csak utána evés már...

szia na ez most jó kérdés, kórház válogatja, nekünk nyíregyházán reggel 7 re kellett menni, s vettek vért, majd meg kellett inni cukros vizet de ott adták semmit se kellett venni, aztán két óra múlva azt hiszem megint vérvétel...s csak utána evés már...
Bocsi, lemaradt, hogy Orosháza.
éhgyomrosat egyértelmûen...cukrot vigyél ennyi:) ja s elõzõ nap este 6 tól se lehet már enni max kefír ilyesmi ha nagyon éhes vagy
ha cukrosvizet iszol, citromlevet tehetsz bele, ugy nem olyan rossz en a zsomleset csinalnam a helyedben, vagyis mindkettoben volt reszem, es nagyon orultem, hogy terhesen a zsomleset kellett. (el is rontottam a nagy lelkesedésben, 2 zsomlet es fel liter tejet ettem-ittam, de igy is joval hatarertek alatt lettem szerencsére.) en ugy tudom mindenkeppen ketszer vesznek vert (van ahol haromszor), egyszer kaja elott, aztan kaja utan, a kulonbségbol lesz az az ertek, hogy a szervezeted mennyire bontja le a cukrot, stb
Rajta kell lennie a vizsgálatkérõ lapon valahol, hogy 75 gr. cukor. Mivel a védõnõ írja a papírt, neki kell tudnia, mit kért. Mind a kettõnél vesznek éhgyomorra vért, a zsömlésnél 1 óra múlva, a cukrosnál 2 óra múlva újra. Ha nem tudod eldönteni, az a legjobb, ha az elsõ vérvételkor megkérdezed, hogy melyiket egyed-igyad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, Boldog Karácsonyt nektek.
Szia! Egyértelmûen a cukros megoldás ad biztos eredményt arról, hogy minden okés e a cukroddal!egy zsemle (de még kettõ sem) plusz egy kis tej még nem dobja meg úgy a vércukrot, hogy azzal bizonyíthatóan kiderüljön, hogy baj van e.Nekem elhiheted, 15 éve cukros vagyok és most 5 hetes pocis:-) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: ok, köszi mindenkinek!
Nekem se kellett cukrosvizet innom. Nekem egy zsömle + két deci tej volt. Elõtte éhgyomorra vérvétel, aztán megettem-megittam, és egy óra múlva megint vérvétel. Szerintem azt csináld, amit a dokid mond, ne azt, amit a védõnõ. Üdv
Zsömlét és tejet úgy ehetsz ha az van ráírva a papírodra, hogy azt kell. Egyébként lehet cukros vizet is csak mind 2-nél mások a jó értékek. Bemész reggel leveszik a vér , utána megiszod a cukros vizet vagy megeszed a zsömlét tejjel és 2 óra múlva visszamész.Ismét leveszik a vért.Ez így megy. Én is hétfõn fogok menni.
Mindenféleképpen kell venni tõled vért éhgyomorra!!Mi lenne ha az aki leveszi a vért õ tõle kérdeznéd meg, hogy utána cukros víz vagy zsömle tejjel. A közelben úgy is van gyógyszertár és büfé. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha zsömlét eszel és tejet iszol és utána veszik le a vért azzal szerintem meghamisítod az eredményt. Vagyis az orvosod. Vagy még azt teheted, hogy megkérdezed a webbeteg.hu-n orvos válaszol. Anonim, a szakorvos megmondja neked mi a helyes.
Szia! A teheléses vércukor vizsgálat lényege, hogy kétszer vesznek vért (1 óra telik el köztük) elõször éhgyomoral, majd cukor vagy cukros oldat fogyasztása után. Nálunk a két vérvételnél a vizeletet is megnézték. Szerintem elõször menj éhgyomorral és majd ott megmondják a továbbiakat.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi, de szerintetek melyik verziót csináljam, ha a helyemben lennétek.
Szia! nálunk úgy volt, hogy ideadták a receptet a cukorról , kiváltottam, elsétáltam vele a laborba, ott levették éhgyomorra a vért, vizeletet.megittam a cukros lötyit, 2 óra múlva kellett visszamenni, megint pisi és vérvétel.
Elõször éhgyomorra vesznek vért, ez a viszonyítási alap!Aztán megiszod a löttyöt, nekem a doki írt receptet, amire glükózt adtak a patikában(kérdezd meg tõle!), feloldottam 2 dl teába, egy pici citrommal, aztán 2 óra elteltével megnézték hogyan reagál rá a szervezetem!De közben nem mehettem el, mert ha úgy reagál a szervezet a cukorra, be is lehet kómálni!

Egy újszülöttnek kb mekkora sapkát vegyek neki majd? A védőnő adott egy listát de nem tudom hogy mekkorát, kellene vagy várjam meg míg megszületik?

Legjobb válasz: 100 fok van, minek sapka egyrészt, másrészt meg újszülöttnek való sapkát, van ilyen kis pamut sapka, direkt újszülötteknek, teszkóban, c und a-ban, de vehetsz kis nyári sapkát is az elsõ sétátok alkalmával. Tûzõ nap úgysem érheti a babát, úgyhogy ha egyszer sapka nélkül viszed ki, nem lesz baja, és akkor tuti jó lesz a méret. Én az augusztusi babámra nem adtam nyáron sapkát, a májusira igen, kicsit nagy volt neki, de belenõtt hamar.

100 fok van, minek sapka egyrészt, másrészt meg újszülöttnek való sapkát, van ilyen kis pamut sapka, direkt újszülötteknek, teszkóban, c und a-ban, de vehetsz kis nyári sapkát is az elsõ sétátok alkalmával. Tûzõ nap úgysem érheti a babát, úgyhogy ha egyszer sapka nélkül viszed ki, nem lesz baja, és akkor tuti jó lesz a méret. Én az augusztusi babámra nem adtam nyáron sapkát, a májusira igen, kicsit nagy volt neki, de belenõtt hamar.
Mindenképp vegyél egy újszülött, pamut, vékony sapkát, mert augusztusban is lehet lehûlés, amikor hazahozod a kórházból, vagy esténként a kórházban fürdetés után is jól jöhet.Kb.500 ft.minden bababoltban kapható.Szeptemberben még simán ráadhatod majd.Nem tudjuk elõre milyen idõ lesz.Elég egy pár esõs nap is, pont akkor amikor szülsz és kellhet a vékony sapi.Egyébként én is augusztus közepén szülök.
Kis vékony sapi mindenképpen kell és nem azért, mert ne süsse a nap a fejét, hanem mert jön egy kis szellõ és még az immunrendszere nem fejlett, gondolom nem szeretnéd, ha fülgyulladással kezdene szegény baba. Nagyon vékony, újszülött sapik vannak a Brendonban is pár száz Ft-ért, 2 db-ot szerintem vegyél!
A kérdező hozzászólása: Minden képen meg nézem köszönöm! Veszek neki ha nem lesz jó maximum, oda adom a nõvéremnek ö is augusztusba szül és veszek neki másikat
Szerintem is felesleges, mert megszületik, bent nem kell rá sapka. Ha kiveszed sétálni, napra nem viheted, akkor megint csak nem kell a sapka. Majd szeptemberben az õszi kollekcióból veszel neki egy kis vékony csini pamut õszi sapit, olyan szép kis maci, vagy cica sapik vannak, aminek van két füle a feje tetején! Ott rá is tudod próbálni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm õszi sapikát szerettem volna az én babám is augusztusi lesz majd :) De akkor ráér köszönöm szépen :)
Nekünk olyan huzat volt folyton a kórházban, hogy jól jött a sapka. Vidd be, ártani nem árt. Bababoltban újszülöttnek pamutsapka: fogják tudni.
Itt kb 100 féle sapi van!Újszülöttnek valót ajánlanak nagyon kedves a kiszolgálás és ami kell a picinek minden beszerezhetõ: http://www.bababolt.echt.hu/
A kérdező hozzászólása: Hát kitartást a baba születéséig ebbe a borzasztó melegbe , jó is hogy megveszem mert közepe fele jön az , én gólyám is . :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!