Találatok a következő kifejezésre: A védőnőm hogy 16. hét (3 db)

A 12. hétben vagyok, még nem volt vér és vizelet vizsgálatom! Azt mondta a védőnő hogy a 16. héten lesz! Ez nem baj?

Ma megyek 4d ultrahangra, nem korai ez?

Legjobb válasz: Az elsõ vérvizsgálat a 7. és 16. hét között szokott lenni, kórháza válogatja. Vizeletet a védõnõ szokott mindig nézni-általában mindenhol. A 4D nem korai, bár még igen kicsi a magzat, azért élmény lesz:-) A nemét hivatalosan a 16. hét után tudják megmondani, bár hallottam olyat, hogy a 12. héten is megmondták (amit furcsállok, mert az irodalom szerint ilyenkor még egyformák, nincs külsõ nemi szerv kialakulva, de ki tudja...)

Az elsõ vérvizsgálat a 7. és 16. hét között szokott lenni, kórháza válogatja. Vizeletet a védõnõ szokott mindig nézni-általában mindenhol. A 4D nem korai, bár még igen kicsi a magzat, azért élmény lesz:-) A nemét hivatalosan a 16. hét után tudják megmondani, bár hallottam olyat, hogy a 12. héten is megmondták (amit furcsállok, mert az irodalom szerint ilyenkor még egyformák, nincs külsõ nemi szerv kialakulva, de ki tudja...)
A 12.héten kizàrva hogy megmondjàk a nemét.KB 16-18 hetesen tudnak mondani valamit, de az se mindik valosul meg:( nekem 12 hetes terhesen csak vérvizsgàlat volt, de vizelet nàlam sem.Ne aggodj, minden kilesz nàlad vizsgàlva folyamatosan. Ne izgulj, szép élményben lesz részed, de a nemét ne akard ma mindenàron megtudni, mert nem fogjàk làtni...... boldog babavàràst!
Szia! Lehet hogy meg fogjak tudni mondani, mert nekem 13 hetes 4D-s uh-n mondtak meg mindket csemetem nemet és be is jött, amit 13 hetesen mondtak
Nekem is akkor lesz csak az elsõ, ez nem baj sõt én személy szerint rettegek a tûtõl :) A 4d engem is érdekel, én is készülök kíváncsi vagyok, meg tudják-e mondani a nemét, légyszi írd majd le!
Mi a 16 hetes genetikai ultrahangon láttuk a kis fütyiét :-)) és nagyon szép képeket is tudtak róla készíteni :-)) ha úgy fekszik a babád csodálatos élményben lesz részetek:-)) MI SÍRTUNK AMIKOR KIHANGOSITOTTÁK A SZÍV HAGOT ÉS VIZHANGZOTT A SZOBÁBA :-)) fantasztikus élmény volt :-) ugyan ezt kívánom nektek is !
A kérdező hozzászólása: Rendben, majd megírom hogy megtudták-e mondani! :) Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: A 4. válaszolónak üzenem, hogy nem tudták sajna megmondani, mert a kis lába között megy a köldökzsinór! De teljesen mindegy az a lényeg hogy egészséges! Sok sikert neked és kellemes babavárást! Üdv.

A védőnőm mondta, hogy 16. hét körül el kell mennem belgyógyászati vizsgálatra. Ez mit jelent pontosan?

Legjobb válasz: A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.

A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.
Nekem nem kellet még soha belgyógyászhoz mennem eggyik terhességemmel sem, persze nem tudom hogy nálatok a családban nincs e valami belgy. probl. amiért a védönö oda küldene.16hetesen két vérvételt csinálnak az (AFP)a Down kór szüréséhez kell majd, a másik vérv. a hepatitist szüri, de azt már lehet hogy megcsinálják hamarabb is.
Nem nõgyógyászt mondott? Vagy laborvizsgálatot?
A belgyógyászati vizsgálathoz a házi orvosodhoz kell elmenned aki meghallgatja a szívedet, a torkodat megnézi, vérnyomásodat megméri.Nekem is hozzá kellett elmennem onnan tudom én is!
nekem a 29.héten kellett menni.EKG, és vérnyomásmérés volt. semmi komoly.a háziorvosom csinálta, mert õ éppen belgyógyász.

Nem értem hogy a védönőm miért azt irta a papira, hogy 6 hetes vagyok, egy másikra meg, hogy 7 hetes, ha április 16 volt meg a menstruáciom utoljára akkor nem a 8. dik hétben járok?

Legjobb válasz: nekem ápr.14-én volt meg utoljára,ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom,neked miért írt kevesebbet.lehet,hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.

nekem ápr.14-én volt meg utoljára, ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom, neked miért írt kevesebbet.lehet, hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.
A teljesen betöltött hetek számítanak csak. nekem ápr6-án volt meg utóljára és így most vagyok 8hetes és 1napos. Ez pedig ugye a kilencedik hét kezdete, de 9 hetes csak jövõ héten kedden leszek. Nyugi, ez a zûrzavar végig így lesz majd! Az elsõ babával én is állandó gondban voltam, ezért csak annyit mondta 2 hónapos, 6hónapos vagyok! :) )) Boldog babavárást!
Még csak most töltötted be a 7. hetet. Azt nem értem miért ír 6.-at.
MOst már én sem értem. Án is április 06-i vagyok és szerintem már 9 hetes vagyok. És szerintem Te is betöltötted már a 8. hetet. VAGy hogy is van?
Szia! http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2009-01-20 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-04-30 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 223 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: * GS (petezsák): 30 milliméter * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter * Súly: 1 gramm * Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése. Boldog babavárást mindenkinek! 9 hetes kismama
Szia! Én a naptarak.com odalon találtam egy nagyon jó terhesnaptárat, napra, hétre, hónapra pontosan követi az eseményeket. Kinyomtattam és kitettem a falra, így mostmár mindig tudom mikor mi van. Nekem segített.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!