Találatok a következő kifejezésre: A védőnőm hogy 16 (8 db)

A 12. hétben vagyok, még nem volt vér és vizelet vizsgálatom! Azt mondta a védőnő hogy a 16. héten lesz! Ez nem baj?

Ma megyek 4d ultrahangra, nem korai ez?

Legjobb válasz: Az elsõ vérvizsgálat a 7. és 16. hét között szokott lenni, kórháza válogatja. Vizeletet a védõnõ szokott mindig nézni-általában mindenhol. A 4D nem korai, bár még igen kicsi a magzat, azért élmény lesz:-) A nemét hivatalosan a 16. hét után tudják megmondani, bár hallottam olyat, hogy a 12. héten is megmondták (amit furcsállok, mert az irodalom szerint ilyenkor még egyformák, nincs külsõ nemi szerv kialakulva, de ki tudja...)

Az elsõ vérvizsgálat a 7. és 16. hét között szokott lenni, kórháza válogatja. Vizeletet a védõnõ szokott mindig nézni-általában mindenhol. A 4D nem korai, bár még igen kicsi a magzat, azért élmény lesz:-) A nemét hivatalosan a 16. hét után tudják megmondani, bár hallottam olyat, hogy a 12. héten is megmondták (amit furcsállok, mert az irodalom szerint ilyenkor még egyformák, nincs külsõ nemi szerv kialakulva, de ki tudja...)
A 12.héten kizàrva hogy megmondjàk a nemét.KB 16-18 hetesen tudnak mondani valamit, de az se mindik valosul meg:( nekem 12 hetes terhesen csak vérvizsgàlat volt, de vizelet nàlam sem.Ne aggodj, minden kilesz nàlad vizsgàlva folyamatosan. Ne izgulj, szép élményben lesz részed, de a nemét ne akard ma mindenàron megtudni, mert nem fogjàk làtni...... boldog babavàràst!
Szia! Lehet hogy meg fogjak tudni mondani, mert nekem 13 hetes 4D-s uh-n mondtak meg mindket csemetem nemet és be is jött, amit 13 hetesen mondtak
Nekem is akkor lesz csak az elsõ, ez nem baj sõt én személy szerint rettegek a tûtõl :) A 4d engem is érdekel, én is készülök kíváncsi vagyok, meg tudják-e mondani a nemét, légyszi írd majd le!
Mi a 16 hetes genetikai ultrahangon láttuk a kis fütyiét :-)) és nagyon szép képeket is tudtak róla készíteni :-)) ha úgy fekszik a babád csodálatos élményben lesz részetek:-)) MI SÍRTUNK AMIKOR KIHANGOSITOTTÁK A SZÍV HAGOT ÉS VIZHANGZOTT A SZOBÁBA :-)) fantasztikus élmény volt :-) ugyan ezt kívánom nektek is !
A kérdező hozzászólása: Rendben, majd megírom hogy megtudták-e mondani! :) Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: A 4. válaszolónak üzenem, hogy nem tudták sajna megmondani, mert a kis lába között megy a köldökzsinór! De teljesen mindegy az a lényeg hogy egészséges! Sok sikert neked és kellemes babavárást! Üdv.

Kislányom 16 hónapos és 12090 gramm és 84 cm! Havonta 30 dkg-át hizik! Az nem sok egy kicsit? Rengeteget mozog és korához képest azt mondta a védönö, hogy nagy!

Leirom mit eszik napközben.

Legjobb válasz: Nincs semmi gond, õ ekkora. Az étrend jó, minden benne van, ami kell. Az enyém is 12 kiló volt 18 hónaposan, 2 évesen meg 15.... Az orvosunk szerint õ ilyen alkat. Pedig iszonyúan sokat mozog, egész nap meg sem áll, nem kap nasit, enni sem eszik sokat (pl. ebédre max. 150g-nyit kb...), igaz, még szopik...

Nincs semmi gond, õ ekkora. Az étrend jó, minden benne van, ami kell. Az enyém is 12 kiló volt 18 hónaposan, 2 évesen meg 15.... Az orvosunk szerint õ ilyen alkat. Pedig iszonyúan sokat mozog, egész nap meg sem áll, nem kap nasit, enni sem eszik sokat (pl. ebédre max. 150g-nyit kb...), igaz, még szopik...
Szerintem teljesen jól eszik, nem is tûnik soknak egyáltalán!! És ahogy látom felesleges kalóriák (nasi, csoki stb) sincs benne. Jól csinálod, szerintem semmi baj ezzel :) Igy olvasva jó húsban lévõnek tûnik ( de én ismerõsökbõl indulok ki ahol 86-88 centi a kisfiú és 13 kiló hát jó kis vasgyúró küllemû) :) ) De õt mondjuk foylton tömik, szóval nem a csontozata miatt. Ismerek mást is ahol meg a kislány szintén olyan 86 cm és 14 kiló és egyáltalán nem látszik rajta nagyon szép normál testalkatú kislány:) Szerintem ne aggódj, mások nagyon örülnének ha ilyen szépen enne a gyerekük és ilyen normális dolgokat:)
Nem eszik sokat szerintem. Egyébként a barátnõm kislánya, aki most volt 1 éves, ugyan ekkora, csak lehet kicsit több a súlya. Megy magától már szépen. Nagy babák.
14, 5 hónaposom 82 cm és 13, 3 kg. ;) igaz nálunk az Apuka nem átlagos magasságú, több, mint 2 méter magas és a lányunk rá hasonlít.

16 hetes terhes vagyok. A védönő kiírt afp-re. A nőgyógyásznál viszont nem csináltak ultrahangot és most nem értem mi van. Elküldtek afp-re/az aszisztens/. Most azt sem tudom hogy jól van-e a babám. Normális hogy nem volt ultrahang?

Legjobb válasz: jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)

jövõ héten én is 16 hetes leszek, múlt héten voltam orvosnál, és nem csinált UH-t, sõt megmondta hogy jövõ héten se fog, csak AFP-re küld majd el. nem tudom én se hogy mi van, miért olyan nagy dolog egy UH-t csinálni, de szerintem ne idegeskedj, annál rosszabb. én is úgy vagyok vele, hogy nekem semmi bajom nincs, hát biztos a babámnak sincs :)
Szia. Igen normális. Probléma mentesség esetén a 12-ik heti uh után a következõ a 18-ik héten van, ahová az afp eredménnyel kell menni. Minden jót! 25 hetes pocakos.
Teljesen normális szerintem. Az AFP eredményével csinálnak újabb szûrés jellegû komoly UH-t. Ne idegeskedj ezen, nem érdemes. A babád biztosan teljesen jól van:-)
Normális. A 16. heti AFP szûrés kontrollvizsgálata a 18. heti UH. A babód meg jól van ne izgulj :)
Azért kell a 16 hetes AFP után az ultrahang, mert a kettõ összefügg.A vérvétel genetikai vérvétel, és ennek az eredményével csinálják a 18 hetes genetikai ultrahangot.Itt kromoszóma és más rendellenességet szürnek.

A védőnőm mondta, hogy 16. hét körül el kell mennem belgyógyászati vizsgálatra. Ez mit jelent pontosan?

Legjobb válasz: A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.

A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.
Nekem nem kellet még soha belgyógyászhoz mennem eggyik terhességemmel sem, persze nem tudom hogy nálatok a családban nincs e valami belgy. probl. amiért a védönö oda küldene.16hetesen két vérvételt csinálnak az (AFP)a Down kór szüréséhez kell majd, a másik vérv. a hepatitist szüri, de azt már lehet hogy megcsinálják hamarabb is.
Nem nõgyógyászt mondott? Vagy laborvizsgálatot?
A belgyógyászati vizsgálathoz a házi orvosodhoz kell elmenned aki meghallgatja a szívedet, a torkodat megnézi, vérnyomásodat megméri.Nekem is hozzá kellett elmennem onnan tudom én is!
nekem a 29.héten kellett menni.EKG, és vérnyomásmérés volt. semmi komoly.a háziorvosom csinálta, mert õ éppen belgyógyász.

AFP: 0, 68 Mom; HCG: 1, 36 MoM; uE3:1, 16 MoM A védőnőm azt mondta, hogy ezek jó eredmények, de az AFP mégis 0, 8 alatt van. Az nem baj?

Kicsit aggódom

Legjobb válasz: szia .ha nem szoltak az afp miatt hogy bak van akkor ne aggodj.de szerintem egy kicsit alacsony.nekem 0,52 mom volt anno,4 éve és magzatviz mintavételre kellett mennem,,kérdezz rá a dokidra mindenesetre.boldog babavárást

szia .ha nem szoltak az afp miatt hogy bak van akkor ne aggodj.de szerintem egy kicsit alacsony.nekem 0, 52 mom volt anno, 4 éve és magzatviz mintavételre kellett mennem, , kérdezz rá a dokidra mindenesetre.boldog babavárást
szerintem mindenképpen kérd a további vizsgálatokat! mert tényleg a 0.8 alatti érték nem jó.
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyek dokihoz.De ha valami baj lenne, mondta volna a védõnõ is, nem?
A kérdező hozzászólása: Találtam egy nagyon hasznos oldalt, ami megnyugtatott. http://WWW.babazo.hu
szia! sokmindenre jó az internet, de sokszor... szóval: az én AFP értékem 15+3 hetesen 0.77 MoM volt. elõször én is elkezdtem aggódni, mert alacsonynak találtam. Sok múlik azon is, hogy mikor vették le tõled, mert lehet hogy egy hét múlva már magasabb lenne. De ha az orvosod nem mondta, hogy baj lenne, akkor ne aggódj. Amúgy a 0.7 alatti értéket mondják legtöbben alacsonynak, de hallottam már olyan orvosról is aki a 0.5 alatti értéket tekinti kórosnak. élvezd a babavárást!:)

Nem értem hogy a védönőm miért azt irta a papira, hogy 6 hetes vagyok, egy másikra meg, hogy 7 hetes, ha április 16 volt meg a menstruáciom utoljára akkor nem a 8. dik hétben járok?

Legjobb válasz: nekem ápr.14-én volt meg utoljára,ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom,neked miért írt kevesebbet.lehet,hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.

nekem ápr.14-én volt meg utoljára, ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom, neked miért írt kevesebbet.lehet, hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.
A teljesen betöltött hetek számítanak csak. nekem ápr6-án volt meg utóljára és így most vagyok 8hetes és 1napos. Ez pedig ugye a kilencedik hét kezdete, de 9 hetes csak jövõ héten kedden leszek. Nyugi, ez a zûrzavar végig így lesz majd! Az elsõ babával én is állandó gondban voltam, ezért csak annyit mondta 2 hónapos, 6hónapos vagyok! :) )) Boldog babavárást!
Még csak most töltötted be a 7. hetet. Azt nem értem miért ír 6.-at.
MOst már én sem értem. Án is április 06-i vagyok és szerintem már 9 hetes vagyok. És szerintem Te is betöltötted már a 8. hetet. VAGy hogy is van?
Szia! http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2009-01-20 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-04-30 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 223 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: * GS (petezsák): 30 milliméter * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter * Súly: 1 gramm * Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése. Boldog babavárást mindenkinek! 9 hetes kismama
Szia! Én a naptarak.com odalon találtam egy nagyon jó terhesnaptárat, napra, hétre, hónapra pontosan követi az eseményeket. Kinyomtattam és kitettem a falra, így mostmár mindig tudom mikor mi van. Nekem segített.

16 hetes vagyok, a védőnő szerint már a párom hallhatja a baba szívverését füllel. Van valami mód, amivel fel lehet erősíteni a hangot, hogy biztosan hallja?

Olyanok jutottak eszembe, hogy egy poharat rakjon a hasamra:))Elég viccesen hangzik, de kiváncsi vagyok, fel lehet -e vmivel er?síteni a hangját.

Legjobb válasz: Én úgy olvastam, hogy 27.héttõl lehet kihallani a szívverést. De az én férjem még a 39.héten sem hallotta, pedig próbálkoztunk rendesen... Üdv, 13 napos baba anyukája

Én úgy olvastam, hogy 27.héttõl lehet kihallani a szívverést. De az én férjem még a 39.héten sem hallotta, pedig próbálkoztunk rendesen... Üdv, 13 napos baba anyukája
Lehet kapni valami szívhangfigyelõt, nem tudom pontosan a nevét. Szerintem a védõnõ nagyon aranyos, de marha nagy szerencse kell hozzá, hogy igaz legyen is az, amit mond. Mi 29 hetesek vagyunk, de a páromnak még sosem sikerült hallania az apróság szívverését.

Hogy tudnám elfogadtatni az orvost és védőnőt a 16 hós gyerekkel? Röviden: 8 hónapos koráig oltásokkor is szinte alig volt hangja, inkább érdeklődve nézte, mit csinál az orvos.

8 hósan be kellett vinni mentővel a kórházba, mert nem kapott/ vett levegőt... Lepdőbe csavarva leszorították, úgy vettek tőle vért. Azóta romlik folyamatosan. A múltkor, mikor orvosnál voltunk, amint a doki ellépett a vizsgálóágytól, megnyugodott. Méréskor a védőnőnél már a talpa leért az ágyra, üvöltött. Ma be kellett vinni az ügyeletre, szinte letépte a pólómat, annyira félt, kapaszkodott belém.

Legjobb válasz: Szerdán kell visszavinni az orvoshoz, de már rettegünk. Mikor végeztünk, akkor sem tudtuk felöltöztetni, közel tíz percbe telt.

A kérdező hozzászólása: Szerdán kell visszavinni az orvoshoz, de már rettegünk. Mikor végeztünk, akkor sem tudtuk felöltöztetni, közel tíz percbe telt.
Az enyém soha nem volt kórházban, mégis írtózott a dokitól, õ is üvöltött, kapaszkodott belém, még akkor is, amikor csak státusz vizsgálat volt. Tegnap egy másik dokinál voltunk, és ott teljesen nyugodt volt. A fehér köpenytõl már eleve félni szoktak, mert tudják, hogy orvos. Elõbb utóbb kinövik. Mondd azt, hogy vele leszel végig, csak vizsgálat lesz, stb. Esetleg otthon lehet játszani olyat, hogy õ a doktor bácsi, és megvizsgál téged.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a tippet. Sajnos hiába magyaráztunk neki már itthon is, ott is, nem érdekli. Veszprémben a neurológián sem volt semmi baja, pedig fehérben volt mindenki. A gyerekorvoson viszont szinte soha nem láttam köpenyt...
Lányom 1 évesen volt 3 napot kórházban magas láz miatt, õt is legogták 6-an hogy vénát szúrhassanak, de annyi erõ volt benne, nem bírtak vele, nem tudták megszúrni, sem a kezét, sem a lábát, utánna õ is ugyan így volt, a dokit nem is félt, csak nem akart lefeküdni a vizsgáló asztalra! Na kapott egy orvosi kistáskát, azzal orvosost játszottunk itthon, azóta olyan szívesen megy, még sóhajt is miközben hallgatja a doktor néni, azt mondja nemi hogy ez csikis:) Otthon játékosan megtudod neki mutatni mi miért van, és nem fog utánna félni! Mindig mondom neki ha ügyes leszel kapsz a doktor nénitõl matricát, most már kéri mikor megyünk be, sõt, van hogy ki sem akarja várni a sorát, menne be a vizsgálóba
Kepzeld, nalunk ugyanez a helyzet. 6 honaposom mindenkire mosolygott, eddig...bekerultunk a korhazba, ahol vervetellel kezdtek, en nem lehettem ott, kikuldtek! Az ajto elott zokogtam, meg soha nem sirt annyira es addig, mint akkor. Mikor vegre bemehettem, folyt a fejebol a ver, 3 helyen szurtak meg. A szivem szakadt meg erte. Es azota mindenkitol fel. Annyira banom, hogy nem voltam hatarozottabb, es nem mondtam, hogy igenis en bent akarok lenni. Holnap megyunk oltasra, elore felek. Az utolso oltas meg a korhaz elott volt, es kepzeld, nem sirt, de holnap biztos fog :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ma voltunk, de rémes volt. Már a rendelõbe lépve elkezdett üvölteni! Szerencsére jó fej volt az orvos. Kedves utolsó! Nagyon sajnálom, hogy így jártatok...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!