Találatok a következő kifejezésre: A védőnőm hogy (445 db)

Debrecenben hol lehet pici babának fület lyukasztatni? Nekem anno még a védőnő lyukasztotta, de most a kislányomnál már azt mondta a védőnő, hogy ők már nem csinálják. És mennyi idős korban ajánlott?

Legjobb válasz: Én kozmetikushoz vittem a kislányomat, akkor volt 6,5 hós. Orvosi fémbõl készült fülcsit lõtt a fülébe és 6 hétig nem lehetett kicserélni.

Én kozmetikushoz vittem a kislányomat, akkor volt 6, 5 hós. Orvosi fémbõl készült fülcsit lõtt a fülébe és 6 hétig nem lehetett kicserélni.

A barátnőm 15, 5 hetes terhes, belázasodott37, 5-38 fok volt és tartós maradt a láza. A Védőnőt megkérdezte, hogy vehet-e be rubophent azt mondta a védőnő, hogy igen, 2nap alatt 3tbl-t vett be. Ezzel árthat a babójának?

Legjobb válasz: Nem ártott,én 13 hetesen 4 nap alatt 6 szemet szedtem be,ne ijedjetek meg mindenki mást mond, de a paracetamol (mint a rubophen is) nem ártalmas,fõleg nem ennyi.Nekem 3 orvos ajánlotta.Mi is nagyon jól vagyunk, 24 hetesek jelenleg,nem lesz baj ,ne félj.Boldog babavárást nektek!

Nem ártott, én 13 hetesen 4 nap alatt 6 szemet szedtem be, ne ijedjetek meg mindenki mást mond, de a paracetamol (mint a rubophen is) nem ártalmas, fõleg nem ennyi.Nekem 3 orvos ajánlotta.Mi is nagyon jól vagyunk, 24 hetesek jelenleg, nem lesz baj , ne félj.Boldog babavárást nektek!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors, és megnyugtató válaszokat:) Neked is boldog babavárást!
Egyetértek az elõttem szólóval, paracetamol tartalmú gyógyszereket szabad szedni. A lázat pedig mielõbb csillapítani kell, az árthat a babának. Jobbulást!

Volt olyan, hogy kerek - perec megmondtátok a védőnőnek, hogy nem úgy akartok csinálni valamit, ahogy Õ mondja?

4 hónapos a kisfiam és azt mondta a véd?n?, hogy szeptemberben elkezdjük a gyümölcsöt. Csak anyatejet kap, és én nem nagyon szeretnék adni Neki azon kívül semmit 6 hónapos koráig, még gyümölcsöt sem... viszont a véd?n? meg akar már adni Neki...

Legjobb válasz: Ne törõdj vele, te vagy az anyja, ha végképp nem tudsz vele zöld ágra vergõdni, akkor mondd rá, h megpróbáltad almával, de nem fogadta el, majd késõbb próbálkozol.

Ne törõdj vele, te vagy az anyja, ha végképp nem tudsz vele zöld ágra vergõdni, akkor mondd rá, h megpróbáltad almával, de nem fogadta el, majd késõbb próbálkozol.
Ilyen nincs, hogy majd házhoz megy és õ adja neki oda!! Ki ez a védõnõ, szentteca?:) Nem is engedném alapból, hogy így belevakkantson a dolgokba, komolyan már olyan mint egy anyós....:) :S Amúgy el kell engedni a füled mellett.Bólogass, meg mosolyogj. Úgy add, ahogy szeretnéd. (egyébként nekem is korai a 4 hónapos mellétáplálás)
akkor mondd meg neki, hogy te ahhoz ragaszkodsz, hogy féléves koráig csak anyatejet kapjon. nagyon elszánt egy védõnõd van!
Erõszakos egy védõnõd van. Ilyen esetben én megmondanám neki a magamét, fõleg, hogy a babád tök szépen fejlõdik, jó a súlya.
Én kerek-perec megmondtam a védõnõnek, hogy második gyerek, ne járjon a nyakamra. 4 hónapos volt nekem is a kicsi. Sose láttam többet.....
Ha a súlya fejlõdik rendesen a babádnak, akkor nyugodtan mondd meg, hogy te féléves korig kizárólag szoptatni szeretnéd, majd utána ráér a hozzátáplálás! Ha viszont a súlyával van gond (vagy a székrekedéses-a gyümölcs ezen szokott segíteni), akkor lehet, hogy azért mondta a hozzátáplálást a védõnõ...
Bár nagyon nagy hülyeséget szerencsére nem mondott a védõnõnk, de ha valami nem tetszik, akkor nem úgy csinálom és kész, viszont nem kötöm az orrára, nem vitázom vele. Meghallgatom és majd meglátom, hogy miként igényli a babám, mit látok helyesnek én.
(Se a székrekire, se a súlygondokra nem a hozzátáplálást kellene elõször javasolni!!!) Kérdezõ, engedd el a füled mellett. Ellenkezni vagy vitatkozni nem biztos, hogy megéri, pláne, ha olyan típus is. Ne foglalkozz vele - te neveled, ismered a saját gyerkõcödet, nehogymár õ akarjon neki adni bármit is enni...! ;)
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy akkor házhoz jön, így lehet úgy akarja odaadni, hogy Õ is itt van, akkor meg nem mondhatom, hogy nem ízlett Neki. A súlyával nincs baj, 3270 grammal született és 4 hónapos lesz jövõ héten, most 6190 gramm
Ha te nem kérsz segítséget, akkor neki nincs joga beleavatkozni a magán szférátokba és megetetni a te babádat! Ez már sok! Mondd meg neki, hogy nem adsz neki 6 hónapos kora elõtt semmit és kész! Tudomásul kell, hogy vegye. Nem kell a szemébe kedveskedni, úgy is tudja, hogy mi a az átlag vélemény a védõnõkrõl és ehhez sajnos õ is hozzátesz, hogy még több rossz vélemény legyen! A védõnõdnek észre kellene vennie, hogy melyik családban meddig mehet el és mi az, ami már zavaró, de úgy látszik õ csak a szavakból fog érteni!
Mondd meg neki, hogy semmi kifogásod az ellen, ha a saját gyermekénél bevezeti a gyümölcsöt, de a Tied még nem fog kapni, mert Te így látod jónak. Ennyi. Max megsértõdik és ritkábban megy.
A védõnõd nem mondhatja meg hogy mit kell tegyél, DE én a helyedben átgondolnám a javaslatát.Ha szeptemberben kezded a gyümit akkor még van friss gyümölcs amit adhatsz a babádnak.Ha viszont 2 hóval késõbb az már november amikor csak bébiételt vagy mirelitet fogsz tudni neki adni.De természetesen te döntesz.Még van idõtök.
Nekem az lenne a fontosabb, hogy a gyerekem biztosan készen álljon az evésre, nem az, hogy mennyire-tutira szezonális és friss a gyümölcs, amit kap. Ma már hála égnek nem olyan világban élünk, hogy télen ne kapnánk jó minõségû gyümölcsöt, zöldséget. Biztosan kevesebb, de van, csak meg kell keresni.

Mért mondja azt a védönöm hogy felesleges fejnem mikor én azt vettemm észre hogy több tejem lessz ha fejek?

Legjobb válasz: Megnyúlik??? Na ilyet se hallottam még. Te férfi vagy kedves válaszoló, ugye?

Megnyúlik??? Na ilyet se hallottam még. Te férfi vagy kedves válaszoló, ugye?
Ha nem fejsz, beáll a kereslet-kínálat, tehát annyi tej lesz, amennyi a babának kell. De ha neked biztonságot ad, h fejsz és lefagyasztod a felesleget, akkor fejjél nyugodtan, negatív hatása nincs, és valóban több lesz tõle a tej.
Mondjak egy jó tanácsot! Igaza van a védõnõnek! A sok fejéstõl majd jól megnyúlik a melled, aztán nézheted magad.
Valószínûleg azért mondta, mert jól gyarapszik a babád, ezért feleslegesnek ítélte a szaporítást. Ha szeretnél eltenni fagyasztóba tejet, akkor nyugodtan fejjél, ha nem akkor csak olyankor fejj, ha kevesebbnek érzed a tejet. Jó babázást.
A kérdező hozzászólása: Az elsó válaszolónak csak annyit mondanék hogy nekem a babám a fontosabb nem pedig a mellem te bizonyára vagy férfi vagy vagy egy olyan nó akinek csak a kinézete fontos! A többieknek:igen azért mondta a védönöm h ne fejjek mert a babámnak elég de sztem néhányszor nem elég bár most 3 hós és már megduplázta a születési sulyát. Ezértr nem tudom hogy mit tegyek mert mindenhol azt olvasom fejjen az anyuka avédönö meg aztmondja h nem kell.kicsit furcsának találtam, Amugy köszönöm a válaszokat
Ha már duplázott, akkor valószínûleg eszik eleget, felesleges fejned, hacsak nem akarsz lefagyasztani több tíz litert:-)) Ha folyton fejsz, soha ne áll be a keresklet kínálat egyensúlya. Én csak 6 hétig fejtem, a fima 21 hónaoig szoppott. A kicsi 10 hós múlt, még négyszer szopik és nála sem fejtem csak 6 hétig. 6 hónapig csak szopott
Nálunk is ez volt hogy mondta, hogy ne fejjek, és egy kajánál, csak az egyik cicimet adjam a babámnak. Én is ezerrel fejtem az elején, mert nagyon bevolt durranva a cicim, de tényleg beállt nálunk is a kereslet-kínálat. Most 5.5 hónapos, és még így is mindíg hagy a cicimben tejet, tehát nem szívja ki mindet. Most kezdtünk el kóstoltatni, de még mindíg nem adok neki inni mást.. Mármint vizet, vagy hasonló dolgokat. Majd ha már a fõzelékeknél fogunk tartani, majd akkor kap mondjuk babavizet.. Tehát szerintem ha csak az én páldámat hozom elõ, nálunk bevált, hogy nem fejtem tovább.. Csak az idõmet rabolta, hogy minden étkezés után fejtem, és azért valljuk be, nem egy kellemes valami... legalább is nekem nem volt jó..Bár akkor még nem szokta meg a cicim a szoptatást, mikor még fejtem..

Kislányom 16 hónapos és 12090 gramm és 84 cm! Havonta 30 dkg-át hizik! Az nem sok egy kicsit? Rengeteget mozog és korához képest azt mondta a védönö, hogy nagy!

Leirom mit eszik napközben.

Legjobb válasz: Nincs semmi gond, õ ekkora. Az étrend jó, minden benne van, ami kell. Az enyém is 12 kiló volt 18 hónaposan, 2 évesen meg 15.... Az orvosunk szerint õ ilyen alkat. Pedig iszonyúan sokat mozog, egész nap meg sem áll, nem kap nasit, enni sem eszik sokat (pl. ebédre max. 150g-nyit kb...), igaz, még szopik...

Nincs semmi gond, õ ekkora. Az étrend jó, minden benne van, ami kell. Az enyém is 12 kiló volt 18 hónaposan, 2 évesen meg 15.... Az orvosunk szerint õ ilyen alkat. Pedig iszonyúan sokat mozog, egész nap meg sem áll, nem kap nasit, enni sem eszik sokat (pl. ebédre max. 150g-nyit kb...), igaz, még szopik...
Szerintem teljesen jól eszik, nem is tûnik soknak egyáltalán!! És ahogy látom felesleges kalóriák (nasi, csoki stb) sincs benne. Jól csinálod, szerintem semmi baj ezzel :) Igy olvasva jó húsban lévõnek tûnik ( de én ismerõsökbõl indulok ki ahol 86-88 centi a kisfiú és 13 kiló hát jó kis vasgyúró küllemû) :) ) De õt mondjuk foylton tömik, szóval nem a csontozata miatt. Ismerek mást is ahol meg a kislány szintén olyan 86 cm és 14 kiló és egyáltalán nem látszik rajta nagyon szép normál testalkatú kislány:) Szerintem ne aggódj, mások nagyon örülnének ha ilyen szépen enne a gyerekük és ilyen normális dolgokat:)
Nem eszik sokat szerintem. Egyébként a barátnõm kislánya, aki most volt 1 éves, ugyan ekkora, csak lehet kicsit több a súlya. Megy magától már szépen. Nagy babák.
14, 5 hónaposom 82 cm és 13, 3 kg. ;) igaz nálunk az Apuka nem átlagos magasságú, több, mint 2 méter magas és a lányunk rá hasonlít.
Adj neki sima tejet, sokkal olcsóbb. 1 éves kor után adható!
Nem vitatkozok a védõnõddel de miért kell egy bõ 1 évesnek tápszer?Van a boltban 1, 5-es tej, nyugodtan adj neki azt!
14 hósnak miért kell tápszer??? akkor adj neki tejpépet kanállal! a tejet én csak akkor javasolnám, ha már elkezdtétek a tejes dolgok bevezetését. mi már túl voltunk ezen 14 hósan, lehet, hogy ti még nem
Szerintem is megpróbálhatod a rendes tejet, elõször keveset, aztán ha nincs gondja, ihatja a picur. Egyéves kora után már nyugodtan lehet. Én nagyon nem vagyok tápszerpárti amúgy sem (persze van, hogy muszáj, akkor nincs mese, adni kell), de szerintem egyéves kor után már nincs muszáj ebbõl a szempontból, csak ha allergiás a tejre a baba.
Az enyém is 14 hónapos és BEBA tápszert kap, van több izben is.
Sztem sem kell mar egy 1eves manonak a tapszer!
12 hónapos kortól tejet kap!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Védõnõm szerint még kb. 1-2 hónapig kellene adnom tápszert, mert a tej annyira még nem egészséges a kicsinek. Már eszik babám több tej eredetû terméket (túróvarázs, joghúrt, babapuding), ezért lehet kipróbálom a tejet...
Nekem nem kellett, csak vért vettek.
nekem nem kellett.
Én pont most hétfõn voltam (Honvéd kórház) és tõlem kértek vizeletet is, pedig a dokim nem mondta (persze én is vittem a biztonság kedvéért), de lehet ez minden kórházban vagy rendleõben máskép van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, úgy néz ki mindenhol máshogy mûködik, mint szinte minden :) Na, majd holnap kiderül!:) Boldog babavárást mindenkinek!

Kislányom 10 hónapos. Naponta 2x 3x van széklete. Azt mondta a védőnő, hogy sok. Tényleg sok?

Eddig szopizott is, és sziárdakat is eszik. Nem adok neki tejpépet,tejet, csak a babajoghurtot, gyümölcsöt, f?zeléket, kiflit, husit , azokat amiket már ehet ebben a korban. Sokat iszik, vizet, gyümilét. Szerintem átlagos a széklete(bocsi, hogy leírom)nem kemény, de nem is folyik.Igaza van a véd?n?nek?

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõ, de szerintem nem sok. Mi 8 hósak vagyunk és nekünk is 2-4 alkalommal van naponta székletünk.

Nem vagyok szakértõ, de szerintem nem sok. Mi 8 hósak vagyunk és nekünk is 2-4 alkalommal van naponta székletünk.
Dehogy sok!! Én fiamnak is napi 2x 3x van hogy 4x is van kakija! Ilyen gyorsabb az anyagcseréjük és kész. Akkor lenne baj ha ennél is több lenne, híg, folyós, büdös stb..vagy puffadna mellette pukizna sokat stb. De így önmagában egyáltalán nem kóros, mint ahogy a 2 naponta 1 sem az.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Megnyugodtam:) Boldog babázást Nektek is:)
Az én kisfiamnak is kb.3x van széklete egy nap és ö is eszik szilárd kaját!Úgyhogy semmi baj nincs ez a normális.a védönö meg a nemnormális.Már miért volna napi 2-3 kaki sok????számomra érthetetlen...Úgyhogy nyugi, a babóka okés!:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:)
A frászt sok! 7 hónapos pindurkámnak is átlagosan 2-3 alkalommal szokott lenni. Teljesen normális nálunk is a széklet. Én úgy gondolom ez függ attól, hogy mennyit és mit evett elõtte. Volt olyan is nálunk - bocsi, hogy leírom - hogy 4-5ször volt, de nem azért, mert híg volt, vagy hasmenéses, hanem pont keményebb volt a széklete és nem tudta magát elsõre kikakilni (mindig pár bogyó volt csak). És majdnem elfelejtettem, a drnénink mondta, hogy fogzási idõben is lehet többször széklet, lehet hogy 1-1 alkalommal picit hígabb. Ne aggódj!
Hogy lehet azonnal azt mondani, hogy sok???? Nem értem ezeket a védõnõket, tisztelet a kivételnek! Elõször is, mint az elõttem leírtak szerint is sok gyerkõcnek van naponta többször kakija. Minimum egy naponta az "elvárás". A másik, hogy amíg meg nem kérdezi, hogy MILYEN MENNYISÉG jön egyszerre, addig ne mondja, hogy sok. Pl. az én lányom is napi 2-3 sõt van, hogy 4x is kakil, de egyszerre mindig kis mennyiség jön. Ha nagyot kakil, akkor aznap már többet nem. Ne izgulj, semmi gond nincs! Az ilyenek mindig kiverik a biztosítékot nálam..... 9, 5 hós kislány anyukája.
Ne foglalkozz vele, nálunk is így van. 11 hónapos. Egyszerûen csak vannak babák, akiknek gyorsabb az emésztésük. Mint ahogy felnõttben is van ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Most már teljesen nyugodt vagyok:) :) Eddig azt hittem az én védõnõm kicsit más mint a többi, de úgy látszik...:(

Azt mondta a védőnő, hogy az oltásokban már nem a legyengített kórokozó van, és hogy nem fordulhat elő mellékhatás, de én ezt nem hiszem el! Szerintetek?

A családomban is volt egy eset, pár éve, a meningitec oltástól meghalt egy csecsemő. Az unokatestvérem fia. El is mondtam a félelmemet a védőnőnek, erre ő ezt mondta.

Legjobb válasz: Ha attol halt volna meg akkor, betiltották volna és oriási agy cirkusz lett volna belõle. Amugy énis ugy tudom h legyengitett korokozo.

Ha attol halt volna meg akkor, betiltották volna és oriási agy cirkusz lett volna belõle. Amugy énis ugy tudom h legyengitett korokozo.
Én is sajna beoltattam a lányomat egyel már , de többel nem fogom!! Voltunk a tegnap az egészségesen és hallottam egy anyuka mondta hoztam a 3, agyhártyagyulladás elleni oltást , mondtam magamban jaj istenem szegény gyerek!! Érdekes hogy minden évben kitalálnak valamit ami ellen ajánlanak oltást , Ezt hivják lassu népirtásnak , ! Én azt szoktam mondani lassan az élet ellen is oltanak már!!
A kérdező hozzászólása: Hát konrkétan nem az az egy vakcina volt a hibás, hanem a gyermek reagált rá rosszul, a gyermek szervezetében volt valami, ami az oltás hatására a halálát okozta. Ugye hát ez rajta van a tájékotatón is, hogy 100bõl egynél, 10000bõl egynél mi és mi fordulhat elõ. És a védõnõ azt mondta, hogy ez már nem érvényes, mert 100% biztonságos.
Nem a legyengitett korokozoval van baj az olrasoknal, hanem minden massal, amit meg tartalmaz.
Életben mindennek van mellékhatása.
off:Móra Ferencék meg kilencen vagy tízen lettek volna testvérek ha akkor oltottak volna diftéria ellen. Az alap kérdésre: Mellékhatása csak annak nincs, aminek hatása sincs. Kérdés, hogy a fõ kedvezõ hatás megéri-e a nem kívánatos de együtt járó egyéb hatásokat (láz, duzzanat, fájdalom) Manapság legyengített kórokozók helyett már csak a kórokozók bizonyos immunitást kiváltó részleteit tartalmazzák az oltóanyagok, pont a nemkívánatos hatások csökkentésére.

Azt mondta a védőnőm, hogy nem normális, hogy szülés óta még nem jött meg, hiába szoptatok aktívan. Szerintetek?

márciusban szültem

Legjobb válasz: Nekem öt hónapig nem jött meg szülés után. Ez teljesen egyénfüggõ. Van, akinek hamar megjön, van, akinek majd csak miután befejezte a szoptatást (legyen az 10 hónap vag egy év).

Nekem öt hónapig nem jött meg szülés után. Ez teljesen egyénfüggõ. Van, akinek hamar megjön, van, akinek majd csak miután befejezte a szoptatást (legyen az 10 hónap vag egy év).
Még csak négy hónapja szültél. Nem értem ezzel mi a baj? Van akinek a szoptatás alatt meg sem jön... "A szoptatás és a menstruáció nincs összhangban Sok nõ esetében a szoptatás megszakad a peteérés idején, ami szabálytalan menstruációhoz vezet a tejtermelés alatt. A tejmirigy több váladékot termel, ami egy olyan anyag, amely a petefészek szerepét helyettesíti. A nõk egy részénél a tüszõrepedés normális idõközökben történik meg, a petefészkek mõködésétõl függetlenül, míg másoknál egyáltalán nem jelentkezik. Így a szoptató nõk esetében a szülés utáni elsõ menstuáció változó idõközönként jelentkezik: akár háromhetente is lehet menstruációjuk vagy csak 6 hónap múlva, illetve egyáltalán nem. "
Igen, akkor ideje egy képzettebb védõnõt keresni. Általában négy hónapnál elõbb nem jön meg, szerintem e hó végén, augusztusban neked is meg fog.
én 2 évig szoptattam, és addig nem is jött meg.
Nem tul okos es kepzett a vedonod... Nem is ertem, miert mondott ilyet. Ez teljesen normalis. Nekem szoptatas alatt megjott, de mar 15 hos volt a babam.
A védõnõd nem ért hozzá. Általában amíg aktívan szoptatsz addig nincs meg. Szóval nyugi.
gondolom a védõnõ még nem szoptatott aktívan:) azért nem tudja...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor megnyugodtam.Lényegében azért mondta ezt, mert akarunk tesót és igy jött fel errõl a szó, h még nem jött meg, igy akkor teherbe sem eshetnék a tesóval. De igen, tuti szoptatott amúgy mert 3 gyereke van 40 körül jár.
akkor rosszul tudta
Nekem 9 hónapig nem jött meg. De ha mondjuk 2 évig szoptatok, az is teljesen normális lenne ha addig nem jönne meg.
Én 2010 júniusában szültem, majd 2011. áprilisában jött meg, szoptattam 2011.októberéig.A védõnõddel gondok vannak.Ez normális.
7. hónapban jött. A 6.-tól kezdtük a hozzátáplálást, így akkor már kevesebbet szopizott. Amúgy szerintem a védõnõdnek ilyenkor hozzád már semmi köze, csak a gyerekhez. Meg õ amúgy sem orvos, szóval akár csendben is maradhat. Fõleg, ha hülyeségeket beszél.
Én januárban szültem, és még szopizik a babám, de még nekem se jött meg!
Nekem 13 hónapos volt a kisfiam mikor elõször megjött. Most 20, és még mindig szopizik, azóta is elég rendszertelen, de nekem elõtte is az volt. Szerintem ez teljesen normális, nekem eszembe sem jutott aggódni emiatt. Sõt, még egyszer dokinál is voltam más miatt (akkor volt 1 éves a kisfiam), kérdezte az utolsó menzeszt, én meg mondtam, még szülés óta nem volt, és még szoptatok, nem szólt rá semmit, nem mondta, hogy ez baj lenne. Szerintem is inkább a védõnõ "tájékozottsága" miatt kéne aggódni.
Jézusom! Szülés után 15 hónappal jött meg elõször nekem, akkor se rendesen. Most 16, 5 hónapos a lányom és még anyatejes. A védõnõt korrepetálni kellene. Nehogy megijedj! Inkább örülj neki, hogy így alakul(t), mert tényleg egyénfüggõ a dolog. Van, akinek 6 hét után tér vissza, hiába szoptat éjszaka is.
Mindkét gyermekemnél 8 hónap telt el a szülés után. Szerintem nyomtasd ki a válaszokat neki. :-)
én ianuárban szültem, szintén aktívan szoptatok, és még nem jött meg a védõnõ nem normális. egyik gyerekemnél se jött meg 14 hónapnál elöbb
Én januárban szültem és még mindig nem jött meg, hála az égnek. A kisfiam születése után 8 hónapig nem jött meg. A védõnõd ostoba, már bocs. Van aki egész szoptatási idõ alatt nem menstruál. Ne aggódj, semmi baj nincs ezzel.
Nõvérem elsõ fia 3 éves volt, amikor elõször megjött Neki. Amíg szoptatsz, teljesen normális, ha nem menstruálsz :-) és a szoptatás abbahagyása után még 3-4 hónapig tartják normálisnak a menstruáció hiányát! Azonban ez nem jelenti azt, hogy védett lennél, így ha gond lenne egy baba váratlan fogantatása, akkor javaslom, hogy védekezzetek valahogy. Errõl a nõgyógyászod pontos felvilágosítást tud adni :-) A védõnõd kicsit rosszul van tájékoztatva...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!