Találatok a következő kifejezésre: A védőnőhőz a (1378 db)

A védőnő a baba születése után jönni fog mindig, vagy nekem kell majd külön hozzá és külön a gyerekorvoshoz vinni a picit?

A kérdésem azért vetődött fel,mert egy nagyon kieső faluhoz tartozunk és egy nyűg menni már terhesen is hozzá(busz nincs,nem 1km-ről van szó...)

Legjobb válasz: Választhatsz másik védönöt is. egyébkétn van amelyik jön van amelyik nem.Ha kedves mondd el neki hogy neked ez mennyire n ehéz lenne és legyen szives ö kijönni mert te ne tudsz mindig bemenni.

Választhatsz másik védönöt is. egyébkétn van amelyik jön van amelyik nem.Ha kedves mondd el neki hogy neked ez mennyire n ehéz lenne és legyen szives ö kijönni mert te ne tudsz mindig bemenni.
Én lemondtam, mert feleslegesnek ítéltem. A gyerekvédelem valóban kijött egyszer (elõre egyeztetett idõpontban), konstatálták, hogy a gyerek korának megfelelõ fejlettségû, közmûvek rendben, lakás rendben, oltások rendben. Soha többet nem hallottam felõlük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valóban nem lehet választani sajnos.Pont határon lakunk, a szomszédom már járhat a kisvárosba, mert neki oda szól a lakcíme, nekem meg nem, mert én a másik település elsõ háza vagyok.Szuper :-( Olyan nagyon eddig nem vettem hasznát, majd átgondoljuk, hogy ezek után mi legyen.Köszi még egyszer a tapasztalatokat!
mi kisvárosban lakunk, itt 6 hetes koráig hetente jött, majd 1 éves koráig havonta. Plusz ott van a havi gyerekorvosi státuszvizsgálatokon is. Valamint tudom, hogy pl. itt a környezõ tanyavilágba is kimennek, általában meghatározott napokon járják végig.
Ez mindenhol ugyanúgy van szabályozva. A védõnõnek kell kimenni, csak egyes védõnõk ezt nem tartják be.
Ez mindenhol máshogy van. Van, ahol az anyukák viszik a piciket, és van, ahol a védõnõ megy. Mi megyeszékhelyen lakunk, hozzánk kb. havonta jött a védõnõ az elején, késõbb már ritkábban, de 1, 5 éves koráig rendszeresen. Szerintem próbáld meg ezt megbeszélni a védõnõddel. Ha tud menni, akkor szuper. Ha nem tud, és te sem, akkor le lehet mondani a védõnõi szolgálatot, de akkor viszont számítani kell a Gyermekvédelem látogatására.
Neki kell kijárni hozzád. Az elsõ 6 hétben hetente, utána 1 éves korig havonta, késõbb ritkábban. Neked a gyerekorvoshoz kell vinni a babát.
Elsõ 6 hétben hetente, utána havonta megy látogatni (elvileg). Neked maximum a státuszvizsgálatokra kell bevinned a tanácsadóba. De nálunk azt is megoldja otthon, kitölti a papírt és az a súlyt/hosszt írja rá, amit a orvosi tanácsadáson mértek. Ha a gyerekorvosnál is megmérik a babát, azt õ ki tudja írni magának a kiskönyvébõl, akkor felesleges bemenned hozzá, hogy õ is lemérje. Ha az orvosnál nincs méredzkedés, de mondjuk van otthon mérleged, akkor a mérést otthon is meg lehet oldani. Szerintem beszéld meg vele ezt a dolgot.
Sõt, le is lehet mondani a védõnõt egy az egybe. Ezt is kevesen tudják.
[link] Itt a jogszabály errõl, nem hosszú és sok hasznos infó van benne, fõleg a mellékletekben. Tartalmazza pl azt is, hogy a védõnõ a területileg hozzá tartozókat köteles ellátni. Ez olyan mint a háziorvos: akihez tartozol, az nem küldhet el, de ha találsz másikat aki fogad, akkor oda is járhatsz.
2. pedig választható csak ezt a legtöbb ember nem tudja. Nme szeretik hirdetni mert nagy lenne a kalamajka akkor, ez igy sokkal egyszerübb. egyik somszédom épp most véltott a másik településen élö védönõre. Mert az örögbefogadot baba szúrt a szemét, állandóan rájuk küldte a gyámügyet, pedig tényleg nagyon rendesen nevelik a babát, de a településen több anyukának meggyült már a baja vele. pl mindenkit arra buzdit hogy ne szoptasson hanem adjon tápszert mert abban több a vitamin, mint tudjuk ez baromság csakhát ö abból ugybár kap pénzt mint a gyógyzserügynöktöl a háziorvos ha az ö gyógyszerét irja fel.
szülés után rögtön jött, illetve még utána kb. 1 hónapig hetente, azóta mi járunk hozzá
Nálunk az elsõ 6 hétben hetente jött, aztán a kisfiam 4 hónapos koráig havonta. Utána már mi mentünk be hozzá havonta egyszer.
Az elsõ nagyon rosszul mondja. Védõnõ nem választható, és nem a lakcím számít, hanem az, hogy hol élsz életvitel szerûen. Szóval nálunk a védõnõ akkor jött ki amikor hazamentünk a kórházból. Utána nekem kellett vinni havonta mérni. De alapból az elsõ idõben mennie kellene, minimum havonta
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Neked is köszönöm szépen, szerintem én is így fogok tenni. Ha lehetne választani, akkor nem lenne gond, de már terhesen is nehézkes eljutni hozzá és hol van még az igazi hideg, amikor "szétfagyok" abban a jó pár kilométerben.

Minek akar kijönni a védőnő a lakásba? Épp felújítunk és szalad a lakás de a védőnő kierőszakolta h ki akar jönni. Minek akar jönni ha rendetlenség és kosz van? Miért nem tud várni egy hete h befejezzük?

Legjobb válasz: Meg kell mondani neki, hogy felújítás alatt vagytok és várjon egy hetet. Ha nem érti meg akkor meg enged be és majd meglátja, hogy tényleg felújítás alatt vagytok, majd akkor meg megy még egyszer ha kész lesztek. Mi pont így voltunk, de megértette és két hét múlva jött ki, mikor már teljesen készen voltunk. Jó babavárást!

Meg kell mondani neki, hogy felújítás alatt vagytok és várjon egy hetet. Ha nem érti meg akkor meg enged be és majd meglátja, hogy tényleg felújítás alatt vagytok, majd akkor meg megy még egyszer ha kész lesztek. Mi pont így voltunk, de megértette és két hét múlva jött ki, mikor már teljesen készen voltunk. Jó babavárást!
sajnálom, hogy ilyen véleménnyel vagytok a védõnõi társadalomról.a védõnõk nem mumusok, a védõnõnek kötelezõ a látogatás. terheseknél minimum 4 alkalommal, újszülötteket hetente(6 hétig), csecsemõket (1 éves korig)havonta látogatja, ill. óvodáskorig pedig 2 havonta. én úgy gondolom, ha beengeditek a bizalmatokba, akkor egy jó kapcsolat alakulhat ki köztetek és nem ellenõrként, és teherként élitek meg a vele való találkozást. a kérdezõnek üzenem, hogy kérje meg szépen a védõnõjét hogy napolja el a látogatást, csak míg egy kicsit össze szeditek magatokat, aztán egy neked megfelelõ idõpontban fogadd õt, és mondd meg nyíltan, beszéld meg vele a felvetõdõ problémákat. ne ítéljétek el a védõnõket, vannak olyan védõnõk akik mindent megtesznek a gondozottakért, és megértõek. nem szabad egy lapra tenni mindenkit, és ítélkezni. jó babavárást minden hozzászólónak! üdv: egy védõnõ aki 17 hetes kismama
A létra alá? Szerintem adj a kezébe egy ecsetet és nem lesz értelmetlen a látogatása. :) Na viccet félre téve igazad van. Én is lebeszélném róla, hogy kijöjjön. Egy hetet igazán tudna várni. Aztán meg ne szövegeljen, hogy hogy néz ki a lakás! Kíváncsi vagyok, az enyém mikor áll ezzel elõ, de amíg nincs berendezve a babasarok, szinte hiábavaló a jövetele. Szerintem. na de ha ez a kötelességük.... egy hét azért nem nagy idõ! 22 hetes kismami
szerintem a védõnõk egy kicsit túlkalibrálják magukat... udvariasan mondd meg, h úgy érzed, h nincs szükséged a családlátogatásra. ha megszületik a baba, akkor úgyis hivatalból el kell mennie hozzátok, de amíg nincs baba, addig ki akarod használni az összes szabad pillanatot, nem érsz rá vendégeket fogadni. az enyém is mindig ki akart jönni, én meg mondtam, h jó majd majd. aztán el is költöztünk így a majdból soha lett. de maikor megszületik a gyereke, akkor törvényileg jönniük kell, egyszer kétser nem zavaró, de ne szoktad rá a hozzádmászkálásra, mert totál fölösleges :)
tudom, hogy ki kellene jönnie, férjemnek unokatesója védönõ vidéken.mi meg Bp-en a 17ker-ben lakunk elsö lányomnál ki se jött egyszer volt kint mikor megszületett most a másodikat várom van mág 2hetem de eddig se jött ki.Egyéne válogatja
Az oké, hogy ki kell jönnie, de nem ér rá egy hét múlva?
Elég szomorú, hogy védõnõ létére nem érti meg!
Szia! Nekik hivatalból meg kell tenniük ezeket a látogatásokat a valahanyadik hétig. Õ akkor kapja a fizetését, ha elvégzi a munkáját. Az enyém pl. akkor jött, mielõtt nyugdíjba ment volna. Rá egy hétre már újhoz kellett járnom. Na, ennek mi értelme volt?! Engedd be és ültesd le a létra alá. :) )
Az én védõnõm mindig váratlanul érkezik....:(
ÉN A HELYEDBEN ÖRÜLNÉK, HOGY ILYEN LELKIISMERETES VÉDÕNÕT FOGTÁL KI! MANAPSÁG NAGYON RITKA, AKI NORMÁLISAN IDÕBEN VÉGZI A DOLGÁT!
Tõlem megkérdezte, hogy szeretném-e ha kijönne, mert most kéne jönnie.De mehetek én is, ha nekem úgy jobb.Mondtam, hogy szerintem mindenki jobban jár, ha én megyek hozzá.Neki nem kell jönni, nekem meg nem kell kifényezni a lakást.Aláíratta velem a papírt, hogy volt, és kész.
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki neki már hetek óta de nem érdekelte.Kicsit fel vagyok háborodva ezen a nyomuláson.

Tisztelt Főorvos úr! Érdeklődöm, hogy szülés után, a gátseb kezelésére mit ajánlana. A védőnő a Neogranormont ajánlotta, és használom is, de volna esetleg valami más is? Vérző felület már nincsen, de szeretném gyorsítani a gyógyulást. Móni

Tisztelt Főorvos úr! Érdeklődöm, hogy szülés után, a gátseb kezelésére mit ajánlana. A védőnő a Neogranormont ajánlotta, és használom is, de volna esetleg valami más is? Vérző felület már nincsen, de szeretném gyorsítani a gyógyulást. Móni

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A védőnő javaslatával egyetértek, de azt célszerű lenne kiegészíteni a Cikatridina kenőcs alkalmazásával is. A Cikatridina kenőcsben természetes hatóanyagok, gyógynövények kivonatai vannak, amelyek serkentik a hámfelszín regenerációját. Ez sebek – így pl. a gátseb – gyógyulásakor különösen előnyös lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A védőnő javaslatával egyetértek, de azt célszerű lenne kiegészíteni a Cikatridina kenőcs alkalmazásával is. A Cikatridina kenőcsben természetes hatóanyagok, gyógynövények kivonatai vannak, amelyek serkentik a hámfelszín regenerációját. Ez sebek – így pl. a gátseb – gyógyulásakor különösen előnyös lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Tisztelt Főorvos úr! Érdeklődöm, hogy szülés után, a gátseb kezelésére mit ajánlana. A védőnő a Neogranormont ajánlotta, és használom is, de volna esetleg valami más is? Vérző felület már nincsen, de szeretném gyorsítani a gyógyulást. Móni

Tisztelt Főorvos úr! Érdeklődöm, hogy szülés után, a gátseb kezelésére mit ajánlana. A védőnő a Neogranormont ajánlotta, és használom is, de volna esetleg valami más is? Vérző felület már nincsen, de szeretném gyorsítani a gyógyulást. Móni

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A védőnő javaslatával egyetértek, de azt célszerű lenne kiegészíteni a Cikatridina kenőcs alkalmazásával is. A Cikatridina kenőcsben természetes hatóanyagok, gyógynövények kivonatai vannak, amelyek serkentik a hámfelszín regenerációját. Ez sebek – így pl. a gátseb – gyógyulásakor különösen előnyös lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A védőnő javaslatával egyetértek, de azt célszerű lenne kiegészíteni a Cikatridina kenőcs alkalmazásával is. A Cikatridina kenőcsben természetes hatóanyagok, gyógynövények kivonatai vannak, amelyek serkentik a hámfelszín regenerációját. Ez sebek – így pl. a gátseb – gyógyulásakor különösen előnyös lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mit mondjak a védőnőnek? A védőnő bejelentette holnap jönni akar, megnézni a babaruhákat és a házat!

Nah szóval!A ház romokban,felújítunk, a babaruhák zsákokban kimosatlanul,én pedig a nyár közepére vagyok kiírva!Normális ez?Vagy hogy mondjam neki hogy ne pont holnap akarjon már jönni!

Legjobb válasz: Szia!Tulajdonképpen a terhesség alatt 5 x lenne kötelezõ a várandós anyát felkeresnie,de hát ugye nem mindenki tartja magát ehhez.A születés után meg a hazatérést követõ 48 órán belül kell felkeresnie szintén az otthonában a kismamát és immáron a babát is.Majd 6 hétig hetente ismételni.Elvileg ez a jogszabály.De mivel ti most felújítás alatt álltok kérheted tõle,hogy ezt egy másik elõre egyeztetett idõpontban tegye meg.Elvégre ha babaruhát akar nézni az még talán korai is lenne,viszont a felújítás meg pont idõben történik még.(no persze mi is így csináltuk)Engem is akkor keresett fel,de õ rögtön ment is nem akart lábatlankodni és másik idõpontban fog jönni (véleményem szerint már csak a szülés után)Szóval nyugodtan kérd meg!Minden jót nektek és csak óvatosan a munkával (bár tudja mindenki mennyi munkával jár is ez)Boldog babavárást!Üdv:36+4 hetes!

Ne is foglalkozz vele, nem késtél le semmiröl. A felújítást meg mikor csináltátok volna, mikor most van jóidö! 18:15 voltam
Nálunk egyszer volt a védönö látogatni, de akkor még nekünk is a babaszoba még ilyen mindenes volt. De nem is igazán érdekelte. Amúgy meg a ruhákat mért akarja megnézni? ilyet még nem is halottam. nyugodtan mond meg neki, hogy nem alkalmas. 37+4
Babaruhákat??? 30. hetet tapossuk, és összesen 3 db ruhája van a csemetének....Nem tartana sokáig megmutogatni a védõnéninek. :-))
Szia!Tulajdonképpen a terhesség alatt 5 x lenne kötelezõ a várandós anyát felkeresnie, de hát ugye nem mindenki tartja magát ehhez.A születés után meg a hazatérést követõ 48 órán belül kell felkeresnie szintén az otthonában a kismamát és immáron a babát is.Majd 6 hétig hetente ismételni.Elvileg ez a jogszabály.De mivel ti most felújítás alatt álltok kérheted tõle, hogy ezt egy másik elõre egyeztetett idõpontban tegye meg.Elvégre ha babaruhát akar nézni az még talán korai is lenne, viszont a felújítás meg pont idõben történik még.(no persze mi is így csináltuk)Engem is akkor keresett fel, de õ rögtön ment is nem akart lábatlankodni és másik idõpontban fog jönni (véleményem szerint már csak a szülés után)Szóval nyugodtan kérd meg!Minden jót nektek és csak óvatosan a munkával (bár tudja mindenki mennyi munkával jár is ez)Boldog babavárást!Üdv:36+4 hetes!
Nyugodtan megmondhatod, hogy most nem alkalmas, és érvelhetsz ezzel, hogy felújítás kellõs közepén vagytok.
28 hetesen mibõl gondolta, hogy már megvannak a ruhák? És amúgy is még jó, hogy kimosatlanul vannak. Az idõpontot, meg neked, kell megmondani, hogy mikor alkalmas, ha akarja jöjjön, de egyáltalán nem vagy lemaradva semmivel. Az én védõnõm nem volt kíváncsi a ruhákra (csak magamtól mutattam neki párat). A lakást meg gondolom felmérte, de nem azt mondta, hogy jövök a házat megnézni. Sajnállak, nem valami jó modorú a védõnõd.
Szia! Hozzám már 13, héttõl jár. 3szor volt már. DE ha mondanám hogy nem jó most akkor tuti megértené és máskor jönne. Csak megérti mondd neki! 23 hetes vagyok
Mi az, hogy bejelentette? Nálunk ez úgy mûködik, hogy megkérdezi, hogy nekünk esetleg mikor lenne jó? Nem õ mondja meg, hogy ekkor, vagy akkor jön. Szerintem még korai, hogy a babaruhákról érdeklõdjön, fõleg, hogy van olyan (mint az itt is már sokszor olvashattuk), aki babonából, vagy más egyéb okból az utolsó hetekre hagyja a ruhavásárlást. A házat meg eddig is láthatta, mert gondolom már járt nálatok. Tehát nyugodtan szólj neki, hogy neked nem alkalmas a holnapi nap, mert felújítotok épp a baba miatt. De ha legközelebb megy, azelõtt sem kell észtveszve babaruhát mosni, mert az is még bõven ráér. Ha õ mégis ki akar menni, akkor menjen, de ne várjon el tõletek patyolattisztaságot!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Hát igen...ezt is megértük, nem várt holnapig!Miután kiírtam a kérdést, ugatott a kutya, és a védõnõ drága állt a kapuban! Nem méltatnám szép szavakkal amiket mondott, mert a ruháknak(és a háznak)már rég készen kellene lenni!És a már a szekrényben lenne a helyük!Úgyhogy ezt is szépen megkaptam! Hát most már nem is tudom mit gondoljak!Szerintem nem vagyok elkésve, úgyhogy ezen már felesleges is törnöm a fejem! Jól elcs*szte a napom hátra levõ részét! Boldog babavárást mindenkinek! :)
A kérdező hozzászólása: Még sosem volt nálunk!Vagyis de!20 éve!Amikor én megszülettem:D

Mennyire lehet megbízni a védőnőkben? A védőnő miért ijesztgeti a kismamákat állandóan?

Az én véd?n?m minden alkalommal halálra rémít valamivel, sokszor értelmetlen dologgal, és sok kismamától hallottam már ugyanezt.

Legjobb válasz: Szerintem kötelessége minden védõnõnek a legrosszabbra is felkészítenie. Ha csak a szépet és jót hallaná az ember, nem is tudná mitõl féljen! Ráadásul amíg meg nem születik a baba,minden vagy-vagy alapon történik. A terhesség és a szülés veszélyes üzem, tudnod kell róla neked is! Az eltüntetés szerintem nem volt direkt, mindenkinek lehet rossz napja. Fõleg ha aranyosan viselkedik vletek! De igazából most csak magatokkal foglalkozz, ne a védõnõvel! Ha az orvos szerint minden rendben, az úgy is van. Tudod lezuhannak a repülõk is, a sztyuvik is elmondanak minden teendõt, de még sem kell foglakozni vele amig sima az út! Boldog babavárást!

Szerintem kötelessége minden védõnõnek a legrosszabbra is felkészítenie. Ha csak a szépet és jót hallaná az ember, nem is tudná mitõl féljen! Ráadásul amíg meg nem születik a baba, minden vagy-vagy alapon történik. A terhesség és a szülés veszélyes üzem, tudnod kell róla neked is! Az eltüntetés szerintem nem volt direkt, mindenkinek lehet rossz napja. Fõleg ha aranyosan viselkedik vletek! De igazából most csak magatokkal foglalkozz, ne a védõnõvel! Ha az orvos szerint minden rendben, az úgy is van. Tudod lezuhannak a repülõk is, a sztyuvik is elmondanak minden teendõt, de még sem kell foglakozni vele amig sima az út! Boldog babavárást!
Az a baj, hogy a mai világban istenként tekintenek az emberek az orvosokra, a kismamák meg a védõnõkre. Én sosem foglalkoztam egyikkel sem. A védõnõm állandóan sápítozott mennyit híztam, mára majdnem mind lement, pedig csak 3 és fél hónapos a kislányom. A gyerek orvosunk pl. azt mondta, túl duci a kislányom, éjjel ne adjak neki cicit, hanem vizet. Szerinted?:) Van önálló véleményed, tojj a védõnõre! Ne hagyd, hogy beszippantson a vákum ez egy olyan gyönyörû idõszak, késõbb bánni fogod! Sok boldogságot!
Szia. Nagyon eltérõ a vélemény és tapasztalat a védõnõkrõl. Az enyém szerencsére nagyon jó szakember és nagyon rendes emberileg is. De itt már sok vad dolgot olvastam róluk.
Nekem is hasonló a tapasztalatom a védõnõmmel, ráadásul az enyém még elég bunkón is viselkedik velem. Ezért éppen inkább az orvosomra hallgatok, benne megbízok. De szerintem ezt mindenki kitapasztalja magának.
Nagyon sok a hülye védõnõ, én is rengeteg rosszat hallottam.Egyik évben még ezt mondják, a következõben meg mást.Én Anyukámra és Nagymamámra hallgatok, az õ tanácsaik mindig beváltak!És tudom, hogy õk tényleg jót akarnak! Ne foglalkozz a védõnõvel.Csak annyit találkozz vele, amennyit kötelezõ!

A védőnő a hibás?

18+3 hetes kismama vagyok.Nagyon vártam màr a 18.heti genetikai ultrahangot,de a védőnőm annyit ült az AFP leletemen,hogy e miatt majd csak 20 hetesen tudok menni uh-ra.Most kissé hisztis lettem,mert így is kevés uh van a 40 hét alatt és már nagyon akartam látni a kicsi szivemet.Jah és még +2 hét,hogy kiderüljön,hogy milyen nemű.Tudom,hogy nem nagy probléma,de engem ez most érzékenyen érintett. :-(

Legjobb válasz: hát engem is érzékenyen érintene, még ha le is leszek pontozva, nekem az összes UH egy nagy élmény, borzasztóan várom õket, tuti behisztiznék, ha még két hetet kellene várnom:) jó, nyilván bennem van egy adag terheshormon is, de akkor is, na!:) esetleg menj el egy 4D-sre, ha van rá módod, bár akkor meg sok lesz egyszerre

hát engem is érzékenyen érintene, még ha le is leszek pontozva, nekem az összes UH egy nagy élmény, borzasztóan várom õket, tuti behisztiznék, ha még két hetet kellene várnom:) jó, nyilván bennem van egy adag terheshormon is, de akkor is, na!:) esetleg menj el egy 4D-sre, ha van rá módod, bár akkor meg sok lesz egyszerre
dettó ugyan ez volt. De most már úgy megyek hozzá, hogy jöttem... ez és ez kell... és most megvárom, mert holnap megyek... Legyen ez bármiféle vizsgálat. Nem nagyon tetszik neki, de ez a dolga.
Szerintem, kissé érzékeny vagy. Ez nem nagy probléma. Plusz két hét annyit tesz, hogy a babádról biztosabban fogják megmondani, hogy fiú-e vagy lány. Ha tényleg megesz a fene, hogy megtudjátok, és belefér anyagilag, ugorjatok el egy 4D-s UH-ra. Egyébként nem nagyon értem, hogy mit lehet egy AFP-s papíron kotlani. Nekem annyi volt, hogy az AFP eredménye után felhívtam, telefonon lefixáltuk, mondta, hogy okés, majd mikor találkozunk 2 hét múlva, akkor be is írja a kiskönyvbe, vigyem a papírt. Nagyon nem szõrözött vele. Szóval, fel a fejjel, nyugtasson a biztosabb eredmény lehetõsége. :) 24 hkm
Szerintem is kissé hisztis vagy ha ezen ennyire kiborulsz. :-) Amúgy a nagygenetikai UH-t 18-20 hetesen csinálják a protokoll szerint, tehát eleve nem feltétlenül 18 hetesen esedékes. Egyébként pedig nem biztos, hogy kiderül hogy milyen nemû, ahhoz úgy kell feküdnie, szóval ebbe ne éld bele magadat, mert ha ennyire érzékeny vagy akkor azon is ki fogsz borulni, hogy azt hitted megtudod a nemét aztán végül esetleg mégsem tudják megmondani. Ha annyira nagyon akarsz több UH-t akkor el tudsz menni magánba bármikor.
hisztis vagy, a vedononek van egy csomó. dolga , nem te vagy az egyetlen kismamaja, gondolom, de én ha akarok valamit, akkor mondjuk felhívom, a másik meg, ha annyira uh-t szeretnél valóban menj el egy maganrendelesre és ennyi...
Ne keseredj el!:) Nekem a 20 hetes uh-ra egy honappal elotte mar megvolt az idopontom, nagyon vartuk..Apr.1-en lett volna..Aztan ugye ket hettel elotte lattam hogy az husvet hetfo..Felhivtam oket es kaptam egy idopontot egy het mulva, tehat apr.8.an volt vegul..De az a plusz egy het nagyon lassan telt..De nem bantam meg vegul mert mar az alatt az egy het alatt is tobbet fejlodott es tobb latszodott belole!:) Nagy elmeny volt!:) Sajnos nekem tobb uh nem lesz, 4D itt meg nagyon draga de megprobalunk elmenni a 30.heten..24khm
Nekem 20 hetesen csinálták, AFP eredmény nélkül. 4D-re mentünk és azt mondta a doki, hogy úgy nézi meg a gyereket, mintha baj lenne. Tehát jó alaposan. Ez az eredmény igazából csak azért kell nekik, mert több mindent néznek meg, ha gond van.
Akkor lenne okod hisztizni igazán ha rossz az AFP eredményed, és nem szól. Örülj neki hogy jó, és nem s.o.s. kell intézkedni és úgy idõpontokat kajtatni. Mint anno nekem.
Azt még hozzá tenném, hogy így is én hívtam fel, mert idõpontot sem adtak volna míg az nincs meg.
A kérdező hozzászólása: Nekem csak úgy adnak idõpontot, ha meg van az AFP papírom.
Ilyet még nem is hallottam hogy a védõnõ kapja a leletet.. Nekem fogadott dokim volt de az afp-t a korházban csinálták...18 hetes uh ra ugy mentem hogy nálla volt az eredmény... Nem értem a védõnõnek miért küldik és miért ül rajta?Én ugy tudom a 18 heti genetikai uh és idõben kell csinálni nekem ezt mondta a doki... Biztos hisztis vagy én is az lettem volna...de hála az égnek nekem mindent szinte a dokim csinált... A megoldás az ha látni akard sürgõsen akkor elmész egy 4d re én azt tenném vagy vársz 2 hetet.. Én is igy voltam uh-kon...12 hetes uh 16 hetes 4d 18 hetes uh 20 hetes 4d...stb én is kiváncsi voltam a dokim havonta egyszer nézedd utánna 22 hetesen én mentem 2 hetenként olyan jo volt kukkolni a kicsimet..)Ja és csak a 20 hetes 4dn tudták megmondani hogy kislányunk lesz mert nem akarta megmutatni.. Boldog babavárást majd irj hogy mi lesz..)
Szerintem ne haragudj rá, nekem mivel minden eredmény jó lett az orvos azt javasolta ne a 18.héten hanem a 20.on menjek uh ra mert a két hét is sok idõ, többet látni.
A kérdező hozzászólása: Most kivárom a 2 hetet, remélem hamar elmegy, aztán megyünk majd 4D-re, mert az apukája még nem látta a pincurit, sajna nem engedik be uh-ra.Várunk vele még vagy 4-5 hetet, hogy babás legyen vagyis babásabb. :-)
Védõnõ vagyok egy kis faluban.Nekem jön vissza a véreredmények zöme, az AFP is.Amikor megkapom, megkérem az idõpontot a várandósnak, és az idõponttal együtt viszem neki az AFP eredményét.
A kérdező hozzászólása: Mikor terhes lettem másik városban laktunk, ott meg lehetett bízni a védõnõ szavában, gondoltam itt is.Mindenki mondta, hogy várjak majd õ hív ha kész van csak biztos dolga van.Hetek óta amúgy ma láttam elõször mert sosincs benn tg-n.Mindegy is.
Hát én megértelek, én is ki vagyok akadva, mert 16+1 kértem idõpontot, tehát elég idõben, de mégsem :( Az elsõ szabad idõpontban, amit adni tudtak 20+7 leszek! Szerintetek? Én úgy tudom a betöltött 20. hét elõtt kéne ezt az UH-t megejteni, nem?
Ez elég gáz tényleg , sajnálom. Ezek szerint türelem, más nincs , vigasztald meg magad egy nagy adag fagyival....:-)
A kérdező hozzászólása: Azt mondta 23-án kész lesz az eredmény és mindenképpen jelentkezikamint kész lesz.Kész is lett a lelet de semmi telefon vagy ilyenek.Én hülye meg vártam egy hetet, hogy elmenjek érte terhesgondozásra.A leletem meg egy hete ott feküdt az asztalán és ha nem megyek érte nem tudom meg azon a héten sem, hogy kész van.Ha akkor szól, már aznap mentem volna idõpontért és valószínû ma már az uhnál csücsülnék.És igen érzékeny vagyok és gyakran sírok csak úgy, de meg van engedve a szervezetemnek, hogy tomboljanak benne a hormonok.
A kérdező hozzászólása: Nem is a neme miatt aggódom, lényegében mindegy is. :-) A baj, hogy beleéltem magam, hogy max. jövõhét elején megyek és ez nem jött össze. :/
Én azt nem értem ehhez mi köze a védõnõnek. Nekem a kórházban veszik le az AFP-t és oda is megyek érte az eredményért.
A kérdező hozzászólása: Nálunk a védõnõhöz küldik az AFP leletet.Utolsó igen én hisztis vagyok te meg bunkó és kicsit sem empatikus, remélem nem mondtam neked újat.Ennek a körzetnek a védõnõje sosem ér rá semmire, míg más körzet védõnõje igen, akinek tripla akkora a területe és 10x annyi ott a gyerek.
En is 20 hetes leszek, amikor az ultrahangot fogják csinálni. Es még az nem is biztos, hogy meg fogják tudni mondani a nemét. Az elso gyerekemnél csak a 31. héten tudta megmondani, hogy kislány, mert mindég ugy volt fordulva, hogy nem látta.
Tripla akkora területe van és 10x annyi a gyerek és ezt te pontosan tudod? :) ) te vagy a vezetõvédõnõ netán:) Egyébként kicsit érzékeny vagy valóban, én nyakára szoktam járni a védõnõnek, nem várok rá sose. Most is a leleteimen ült és nem vártam hogy hívjon. Az afp is jövõhéten esedékes (felénk a háziorvos adja a beutalót rá és utána a vnõnek megy) és akkor utána is megyek és nyakára járok kész van e már. Most ez mindegy hogy más védõnõ hogy csinálja meg milyen meg hogy mi lenne a dolga, nem bosszankodok ezen. Nekem fontos a babám meg a terhességem, nem másnak. Nálunk pl. az sztkban ha nem hívom egybõl lelet birtokában õket (aznap ahogy megvan) hanem várok még pár napot akkor simán lehet hogy nem is tudnak idõpontot adni csak 19-20 hetesen. Annyi terhes van és annyira kevés az ember valahogy. Sajna ez van, ha hamarabb meg akarom tudni a nemét, megyek 4 d uhra.
szia csak megnyugtatás képp, én majdnem 20 hetesen mentem de nem bántam meg, sokkal jobban láttam mindenét arcát stb, elsövel 18 hetesen mentem, de nem volt annyira tisztán látható a 2 hét külömbség is szembe tünö babák közt pl 18 hetesen nem láttam az arc részeit ugy mint a mostaninál
A védõnõ is hibás. Ha megígérte, meg kellett volna tennie. Viszont én biztos nem vártam volna a helyedben, fõleg, hogy pontosan tudtad, mikor érkezik meg az eredmény. Egy telefonhivásodba került volna, ha már õ elfelejtette. Ha meg nagyon várod az UH-t, akkor pláne megérte volna bemenni vagy telefonálni. Szerintem egyformán hibásak vagytok. Szerencsére nem lett semmi baj belõle, 1-2 hét nem a világvége.
A kérdező hozzászólása: Hát már mindegy végülis.A hepatitis-B papírom úgy adta oda, hogy nyakon lett öntve valamivel, gyûrött és szakadt volt. :/

Ha kimegy házhoz a védőnő a baba születése elött mit néz meg?

Mire kell odafigyelnem?:D

Legjobb válasz: Hogy van-e fûtés, víz, nincsenek-e csótányok, vagy olyan kosz, ami fertõzésekhez vezethetne. Mást nem nagyon.

Hogy van-e fûtés, víz, nincsenek-e csótányok, vagy olyan kosz, ami fertõzésekhez vezethetne. Mást nem nagyon.
A kérdező hozzászólása: Akkor jo:D Azt hittem valami komolyabb dolog lesz:D
Amit hivatalból kell néznie, az az, hogy egy putriba viszed-e majd haza a babát, van-e fürdõszoba, vc. alapvetõ higiéniás feltételek adottak-e. Amúgy meg mint ahogy te is, ha idegen helyre mész, nagyjából körül nézel. Tiztaság, rend, stb. de ezt nem dolga figyelni, de biztos van egy elsõ benyomása majd. mi leültünk a konyhába, adtam neki vizet, és dumáltunk. a szülésrõl, szoptatásról... mindenfélérõl
A kérdező hozzászólása: Igazából abban bizok hogy festés után jön:) Mert azért akkor csak szebb minden:) Azt mondta majd jelentkezik..hát remélem 3 hétnél hamarabb nem:) Én is gondolkodtam hogy valamivel meg kell e kinálni..:)
Megmondod, ha jelentkezik, hogy ekkor nem érsz rá, csak 2 hét múlva. Nem istenek õk, a mienk nagyon rendes. :) nem kell tõlük félni. :)
A kérdező hozzászólása: Az lesz:D Köszi:)
Semmi komolyra nem kell számítani. Meg igazából nem is az érdekli, hogy mennyire szép, esztétikus a lakás, csak hogy az alapvetõ feltételeknek megfelel-e. Nálunk ez mondjuk annyi volt, hogy bejött, megmutattam, hol lesz az ágya a picinek, aztán még tíz percet beszélgettünk a konyhában, és el is ment. Lakótelepen, panelházban eléggé alapvetõ, hogy van vezetékes víz például, szóval ilyeneket nem nézett meg, na meg nyilván látható volt, hogy nem szokásunk a padlóra sz*rni :D De amúgy még az sem kimondottan feltétel, hogy legyen fürdõszoba, azért akadnak még régi házak, ahol nincs, és lavórban mosdanak, de attól még ezek a házak is alkalmasak emberi lakhatásra.
Ha festés elõtt megy, mondd meg neki, hogy tervezitek kifesteni.

Kinek mikor adta oda a védőnő a baba kelengye listát?

Hány hetes terhesek voltatok akkor? El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Én egyik terhességemnél sem kaptam.

Én egyik terhességemnél sem kaptam.
Soha még nem kaptam tõle
Nem kaptam én sem. Internetrõl néztem listákat.
Ha megkérdezed a védõnõt, elmondja mit kell venned. Ne várj arra, h ilyet kapsz. De beírod a keresõbe, és annyi listát kapsz, h gyõzd válogatni.
Én kaptam, és a többi kismama barátnõm is kapott a védõnõtõl.Nálunk kötelezõ adnia. Én a betöltött 24.héten kaptam.
Én sem kaptam semmilyen listát!Én google-ban kerestem listákat, és abból mixeltem egyet magamnak. Nagyon sokmindenre rákerestem itt gyakorikérdéseken, hogy egyáltalán kell-e, vagy csak felesleges pénzkidobás. Folyton írtam a listára a megjegyzéseket, illetve, hogy hol mit érdemes beszerezni, milyen fajtát, stb. Sok idõt vett igénybe, de élveztem csinálni, és így kikerülhetõ, hogy haszontalan dolgokat vegyél. Nekem sokat számított, hogy 1-1 termékrõl különféle véleményeket olvashattam. Boldog babavárást :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hasznos ez az oldal amit küldtél:)
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat!De ha nem kapok listát és én választom ki melyik szimpatikus körül-belül mikor kezdjek össze készíteni a baba kelengyét?Most vagyok 26hetes és még nincs semmi se véve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Mitől lehet? 14hetes vagyok és cukort talált a védőnő a vizeletben. Tanácsot kérek

Legjobb válasz: cukorbetegség? Vércukor mérés nem volt?

cukorbetegség? Vércukor mérés nem volt?
Nem ettél sok édeset tegnap? Nekem is talált a védõnõ többször is cukrot a vizeletemben az elsõ terhességem alatt, de a vércukrom rendben volt. Elõzõ nap sok édeset meg gyümölcsöt ettem.
Elõször is az orvosodhoz menj el (házi orvos), és laborban ismételjétek meg a vizsgálatot. Azok a kis papírcsíkos mérõbigyók, ami a védõnõnek van, hibázhat is...
Vagy cukor, de szerintem inkább vagy jól bevacsoráztál, és este már késõn, amit nem tudott lebontani a szervezet, vagy Nekem is volt olyan, hogy hajnalban felkeltem inni, ice teát ittam, és az a reggeli vizeletben bent maradt. Gondold át, nem e volt hasonló, mert akkor bizos ez a ludas:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!