Találatok a következő kifejezésre: A védőnő vizsgálatokat csinál (4 db)

Milyen vizsgálatot csinál a védőnő 6 hónapos korban? Ma kaptam egy értesítőt, hogy vigyem be a kicsit vizsgálatra. Ilyenkor mit csinálnak?

Legjobb válasz: nállunk megmérte hosszát, súlyát és kikérdezett hogy mit csinál már a gyerek. semmi extra nem volt.

nállunk megmérte hosszát, súlyát és kikérdezett hogy mit csinál már a gyerek. semmi extra nem volt.
Ilyenkor szokta még elmondani a hozzátáplálás menetét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Akkor nem kell aggódnom, igaz? A hónap elején voltunk védõbe akkor megmérték a súlyunkat, hosszunkat is. (8900g és 70 cm)És ekkor kaptuk bökit is. Most kicsit meglepõdtem, mert mi havonta szoktunk járni védõbe.

Ha házhoz jön a védőnő akkor is csinál vizelet vizsgálatot?

Magas a vérnyomás,dagad a láb,fehérjét kellene megnéznie viszont egy hét múlva van időpontom a dokihoz a védőnő pedig holnap jön.

Legjobb válasz: Nálam kétszer volt, egyszer az elején, meg most 34. hetesen, de egyszer sem csinált vizeletvizsgálatot. Talán ha felhívod és megkéred, visz magával tesztet és meg tudja nézni.

Nálam kétszer volt, egyszer az elején, meg most 34. hetesen, de egyszer sem csinált vizeletvizsgálatot. Talán ha felhívod és megkéred, visz magával tesztet és meg tudja nézni.
Az én védõnõm minden alkalommal csinál vizelet gyors tesztet.Szerintem kötelezõ lenne nekik...
nekem soha nem csináltak egyik gyereknél sem néha eszükbe jutott elküldtek vizelet meg vér vizsgálatra ebbe a kötelezõk benne voltak..
Nekem csak akkor csinált, amikor mentem tanácsadásra, házhoz nem hozott csíkot. Nem tudsz Te bemenni hozzá? Ha magas a vérnyomásod és vizesedsz, fontos lenne.
Nekem itthon sose csinált, viszont a húgomnak igen és egybõl kórházba is kellett mennie toxémiával.Bár szerintem neki is csak azért csinált otthon, mert ugye neki is voltak tünetei.Szerintem szólj!

A védőnő milyen vizsgálatokat csinál első alkalommal 7 hetesen?

Legjobb válasz: Szia feltesz csomo kérdést megméri a vérnyomásod és a sullyodat kb ennnyi:)))

Szia feltesz csomo kérdést megméri a vérnyomásod és a sullyodat kb ennnyi:) ))
Az én védõnõm súlyt mér, vérnyomást mér, és retteg, nehogy a magzati szívhang után kérdezzem. Az értelmesebb és rosszabbul felszerelt védõnõk inkább nem ijesztgetik a kismamákat, mert van úgy, hogy elég nehezen találják meg a szívhangot. Vizeletvizsgálatról esetemben szó sem volt (25 hetes vagyok). Szerintem a védõnõk szerepe inkább a bébi megérkezése után jelentõs, akkor tudnak igazán segíteni és tanácsot adni.
Bocsi, de nem a kérdezõhöz írok, hanem szeretném felvenni a kapcsolatot az utolsó (ausztriai) válaszlóval! Nekem is oda kell járnom terhesgondozásra! Ha észrevetted, hogy írtam, légyszi írj egy e-mailt! Lenne pár kérdésem! [email protected] Elõre is köszi
Vizeletet nálunk is minden alkalommal vinni kell, de nem kell a reggeli elsõt.Nekem nem igazán szokott mondani semmit, mindenre nekem kell rákérdeznem. Beírkál a kiskönyvbe, megmér, vérnyomást néz, aztán ennyi.
En eloszor 9 hetesen voltam (ausztriaban)es ott nekem is csinaltak vizeletmintat, bar nekem ott kellett pisilnem..amugy tenyleg feltesz kerdeseket..mer, vernyomast, sulyt es nekem a hasam korfogatat is meri..
A 3. vagyok. Nekem külön felhívták a figyelmemet, hogy fontos... Nem gondoltam, hogy csak nálunk. Bocs, ha félretájékoztattam a kérdezõt... Boldog babavárást mindenkinek!
3. válaszolónak: tényleg? nekem egyszer sem kértek! Pedig már a másodikat várom! De gondolom ez helyfüggõ.
Szia! Vigyél reggeli elsõ vizeletet is!Az amúgy mindig kell, mert minden találkozásnál ellenõrzi egy gyorsteszttel. Sok boldogságot nektek!
Hüjeségeket beszél, súlyt mér, vérnyomást. nagyjából ez marad végig, ill a 20 héttõl szívhangok, ami azért legalább jó dolog! Sorry: az enyém beszél hüjeségeket, de folyamatosan! :) )))))
A második válaszolónak üzenem, hogy ha már "hüLYeségeket" ír, legalább írja helyesen...


A 2éves vizsgálaton mit csinálnak/néznek a gyereken? Az orvos megvizsgálja a gyereket, vagy csak a védőnő?

Legjobb válasz: Nálunk orvos nem vizsgált, hiszen nem beteg a gyerek. A védõnõ megmérte a magasságát, és a súlyát. Ezen kívül beszélgettünk, kérdezgette a kisfiamat is, játszott vele egy keveset, hogy lássa, hogyan fejlõdik. Kitöltötte a státuszvizsgálati lapot, azt hiszem, hogy a kiskönyvébe is beírt, hogy megvolt minden, és kész.

Nálunk orvos nem vizsgált, hiszen nem beteg a gyerek. A védõnõ megmérte a magasságát, és a súlyát. Ezen kívül beszélgettünk, kérdezgette a kisfiamat is, játszott vele egy keveset, hogy lássa, hogyan fejlõdik. Kitöltötte a státuszvizsgálati lapot, azt hiszem, hogy a kiskönyvébe is beírt, hogy megvolt minden, és kész.
A kérdező hozzászólása: Miket kérdez?
Hány foga van, mennyit beszél, miket szeret pl. enni, milyen a mozgása, felismer-e mondjuk színeket, és hasonlók.
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!