Találatok a következő kifejezésre: A védőnő vizsgálatokat (31 db)

Milyen vizsgálatot csinál a védőnő 6 hónapos korban? Ma kaptam egy értesítőt, hogy vigyem be a kicsit vizsgálatra. Ilyenkor mit csinálnak?

Legjobb válasz: nállunk megmérte hosszát, súlyát és kikérdezett hogy mit csinál már a gyerek. semmi extra nem volt.

nállunk megmérte hosszát, súlyát és kikérdezett hogy mit csinál már a gyerek. semmi extra nem volt.
Ilyenkor szokta még elmondani a hozzátáplálás menetét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Akkor nem kell aggódnom, igaz? A hónap elején voltunk védõbe akkor megmérték a súlyunkat, hosszunkat is. (8900g és 70 cm)És ekkor kaptuk bökit is. Most kicsit meglepõdtem, mert mi havonta szoktunk járni védõbe.

Nálunk a 22. hét körül a védőnő végez cukor vizsgálatot (reggeli után másfél órával megböki az ujjam), és ha ennek nem jó az eredménye csak akkor küldenek el terheléses cukorvizsgálatra. Ez normális?

Legjobb válasz: Én még ilyenrõl nem hallottam. Nálunk automatikusan a doki mindenkit elküld terheléses vércukor vizsgálatra a 24-25. héten. Akinek eddig nem volt gond a cukrával azt tejes-zsömlésre küldi, akinek esélyes, hogy gond lehet azt cukoroldatosra.

Én még ilyenrõl nem hallottam. Nálunk automatikusan a doki mindenkit elküld terheléses vércukor vizsgálatra a 24-25. héten. Akinek eddig nem volt gond a cukrával azt tejes-zsömlésre küldi, akinek esélyes, hogy gond lehet azt cukoroldatosra.
Nálunk nem így van. Nekem mindenképp kellett mennem cukorterhelésre.Hát véeredménybe megspórólsz egy utat magadnek, én csak azt nem értem hogy ebbe hol a cukor terhelés?Én diabeteses vagyok, és 2 hetente kapok a korházból vércukor mérõt 1 hétre, és nekem is így kell itthon mérnem. Reggeli után, vagy ebéd után, vagy vacsi után 1 órával, de hangsúlyozom ez már a rossz cukor eredmény miatt van nekem. Kicsit furi, mert ez nem nevezhetõ terhelésnek, de azért én a dokidat megkérdezneém. Jó babavárást 35hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a doki adja a beutalókat, szóval õ együtt mûködik a védõnõvel. :S akkor ez most baj?
Ha nálatok így van, akkor nem baj.Az a lényeg, az orvos is be van vonva.
Ha a doki b avan avatva akkor nem baj, de hangsúlyozom, hogy én a helyedbe kérném. Ha terhességi cukor betegsége van valakinek, az nem rád hanem a babódra veszélyes. Ha nem derül ki a terhesség alatt akár a baba cukrosan is születhet.Nem éri meg játszani vele. Jó babavárást 35 hetes kismama
Mindenképpen meg kell csinálni a terheléses cukorvizsgálatot. Utolsó hozzászolónak mondnaám, h akinek magasabb, mint 7.8 mmol/L a terhesség allat, az nem azt jelenti, hogy cukros lenne az illetõ. Így az utolsó hozzászóló sem cukros, csupán csökkent glükóztoleranciáról van szó, ami azt jelenti, amit már õ is jól fogalmazott, hogy a szervezeted nehezebben bontja le a cukrot, így a vércukorérték tovább marad magasan, és nem tér vissza 1-2 óra múlva az étkezés elõtti értékre, csak kb 3 óra múlva, ami a babára nézve és születéskor valóban veszélyes lehet. Tehát ezt a vizsgálatot mindenképpen el kell végeztetni. A védõnõ méregessen utána, miután kiderült, hogy van-e anyagcsere elváltozás, vagy nincs. Mert ha van, akkor fokozott figyelemmel kell étkezni! És ez csak a terhelés után derül ki. Én a zsemlés módszert sem tartom túl jó ötletnek, bár valakinek a tejcukor dob magasra. És a kérdezõ kérdésére válasz: reggeli után eleve egy órával kell mérni, másfél órával a tényleges cukrosoknak mérik, akiknek terhelés után 11mmol/L fölötti az értékük, és annak 7 alatt kell lennie. Terheseknek reggeli után egy órával kell 7 alatt lennie! A házi vércukormérõk nem adnak minden esetben pontos eredményt! Ennek eredményétõl föggetlenül is el kell menni terheléses vizsgálatra! Boldog babavárást!!! 36hetes kismama

Ha házhoz jön a védőnő akkor is csinál vizelet vizsgálatot?

Magas a vérnyomás,dagad a láb,fehérjét kellene megnéznie viszont egy hét múlva van időpontom a dokihoz a védőnő pedig holnap jön.

Legjobb válasz: Nálam kétszer volt, egyszer az elején, meg most 34. hetesen, de egyszer sem csinált vizeletvizsgálatot. Talán ha felhívod és megkéred, visz magával tesztet és meg tudja nézni.

Nálam kétszer volt, egyszer az elején, meg most 34. hetesen, de egyszer sem csinált vizeletvizsgálatot. Talán ha felhívod és megkéred, visz magával tesztet és meg tudja nézni.
Az én védõnõm minden alkalommal csinál vizelet gyors tesztet.Szerintem kötelezõ lenne nekik...
nekem soha nem csináltak egyik gyereknél sem néha eszükbe jutott elküldtek vizelet meg vér vizsgálatra ebbe a kötelezõk benne voltak..
Nekem csak akkor csinált, amikor mentem tanácsadásra, házhoz nem hozott csíkot. Nem tudsz Te bemenni hozzá? Ha magas a vérnyomásod és vizesedsz, fontos lenne.
Nekem itthon sose csinált, viszont a húgomnak igen és egybõl kórházba is kellett mennie toxémiával.Bár szerintem neki is csak azért csinált otthon, mert ugye neki is voltak tünetei.Szerintem szólj!


Mennyi idõs terhes vagy? Hogy-hogy nem voltál nõgyógyásznál?
A tegnapi kérdésednél azt hiszem körbejártuk már becsületesen a témát. Ha ezek után sem világos, akkor szerintem hívd fel a védõnõdet és kérdezd meg tõle, vagy a nõgyógyászt, mert úgyis neki kell kiállítani az igazolást, hogy részt vettél 4 alkalommal terhesgondozáson. És az UH is terhesgondozás, tök mindegy, hogy kézzel vizsgált-e a doki (bár engem mindig megnézett úgy is). 22 hetes vagy, innen még bõven begyûjthetõ a 4 pecsét nõgyógyásztól is, csak kérd, hogy ne felejtse el. Egyébként pedig nekem a védõnõm azt mondta a védõnõi pecsét is beleszámít, úgyhogy ritka, akinek nincs meg a 4...

7-8 hetes terhes vagyok, a védőnő kért hogy menjek EKG vizsgálatra a háziorvoshoz, nem korai még?

El?z? gyerk?ccel csak a vége felé kellett mennem EKG-ra,új szabályok vannak?Mást is küldtek rá mostanában?

Legjobb válasz: Szia! Én is az elején voltam, ugy 10-11 hetesen. 34 hetes km.

Szia! Én is az elején voltam, ugy 10-11 hetesen. 34 hetes km.
Nekem meg azt mondta a belgyógyász, hogy nagyon helyes, hogy ilyen hamar elküldtek, mert ha valami rendellenességet tapasztalnak, akkor jó eséllyel tudnak odafigyelni rám késõbb, hogy a terhelés ne okozzon gondot. Ahány ház, annyi szokás:)
Akkor kaptam meg én is a beutalót, amikor elõször voltam tanácsadáson. Beszéltem a belgyógyásszal, és azt mondta, hogy butaság ilyen hamar küldeni a kismamikat, mert a terhelés késõbb okoz problémákat, tüneteket. Azt mondta, nyugodtan legyek, ráérek félidõ körül menni. Ha meg úgy érzem, van vmi baj, természetesen keressem fel. Ez azokra vonatkozik, akik egyébként egészségesek. 36 hetes kismami
érdekes. Nekem csak a 18. héten kellett elöször elmennem EKGra. Úgy látszik ez is helyenként változik.
Én is az elsõ idõben voltam EKG-n fogorvosnál, belgyógyásznál.Hamar túlestem rajta és a védõnõ még meg is dícsért, hogy na végre valaki aki magától elmegy mindenhová, és még fogászatra is.
Nekem is hamar kellett mennem úgy a 10 hét környékén.Engem a nõgyógyászom küldött el.Egyszerre meg volt minden ekg, vérvétel, uh nem kellett külön rohangálni. 20+6hkm
Nem korai, nekem is ilyen hamar kellett mennem!
Én is hét hetes vagyok és szintén most kell mennem EKG-ra
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Elõzõ gyerkõcnél más volt a védõnõm, lehet ezért!Akkor megyek a héten a háziorvoshoz!Mindenkinek szép napot!
Én is az elsõ idõszakban voltam, az általános az, hogy a terhesség megállapítása után küldenek el belgyógyászati vizsgálatra. Inkább az a kirívó, hogy a másik gyerekkel csak a végén kellett menned. Gondolj bele, ha van valami probléma a szíveddel, akkor régen rossz, ha csak a végén derül ki!
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a 20. hétig próbáljam elintézni. 14 hetesen voltam.

Végez vizsgálatot a védőnő?

18 hetes kismami vagyok. Eggig kétszer jártam nála. Nagyon rendes, aranyos. Sokat beszélgettünk, de súly-és vérnyomásmérésen kívül eddig más vizsgálatot nem végzett. Jól van ez így?

Legjobb válasz: Nálunk szívhang,vizelet,súly,pocakátmérõ de azt már csak a végefelé nézzi.

Szia!Nekem 14 hetesen megvolt a szívhang, pedig valami õsrégi szerkezettel nézi.Még a védõnéni is elcsodálkozott rajta.Nekem ezenkívül megnézi az aktuális leleteimet, súlyt és vérnyomást mér.Vizeletet nem néz mert nem az õ dolga, hiába sok kismama ezt mondja.Bõven elég amennyit a vérvételkor néznek. 25hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Én is a szívhang ellenõrzésre gondoltam, mert úgy hallottam, hogy azt is ellenõrzi. Legközelebb rákérdezek. Mindenkinek boldog babavárást!:) )
Nálunk szívhang, vizelet, súly, pocakátmérõ de azt már csak a végefelé nézzi.
Mást nem is végez. Õ nem szülésznõ!
Nekem mindíg nézi a vizeletet, vérnyomást, súlygyarapodást, a pici szívhangját (már 16 hetesen elcsíptük), és a pocak átmérõt, Boldog babavárást, 32 hetes kismama:)
Nálunk is ez van, plusz vizeletet néz egy tesztcsíkkal. De ha nem kérdezek rá, akkor nem mondja.... Elõzõ babámat más védõnõ kísérte végig, máshelyen, így onnan tudok sokmindent...
nálunk is + pisi meg szívhang. Nekem 15 hetesen hallgatta meg elõször. Szülés elõtt elmegy a lakásodba, szülés után meg az elsõ 6 hétben hetente 1x, van, hogy 2x megy megnézni titeket. 11 hetes kislány anyukája
Nálunk még van szívhag hallgatás, és pisi ellenõrzés. És úgy tudom ez a maximum amit csinálhatnak. (szívhangot a 24.héttõl kötelezõ nézni, megtalálni!!!, valahogy így emlékszem, ezt mondta a védõnéni, de nálunk fakultatíve kisebb terheseknél is megpróbálják, hátha elcsípik a kisgazfickókat, nekem elõször 16hetesen néztük, és megmutatta magát a picike)
Igen, nálunk is csak súlyt és vérnyomást mér. De becsüld is meg, ha normális, sajnos nekem nincs ilyen szerencsém...
Nálunk a szívhangot a terhesgondozós orvos, a pisit meg a laboros nézi. Elsõ voltam.

Mikor kell menni először vérvételre? 12. hétben járok, és engem még nem küldtek. A védőnőm a 16. heti afp vizsgálatkor akar küldeni csak. Nem baj?

Legjobb válasz: Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama

Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama
Engem is akkor küldtek elõször vérvételre.üdv 32hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szia Engem is akkor akart az orvos kuldeni /16 het/ de En mondtam neki, h nalunk kutyus van a lakasban, es ezert a 12. heten elkuldott.De szerintem semmi gond nem lesz abbol, ha Te csak a 16.heten mesz. Nagyon boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
szia nekem 3x volt vérvétel 12.hét 16.hét 28.hét itt terheléses cukorvizsgálatot nem csinálnak ( az még a 24.hét körül szokott lenni ) 30hetes kismama, boldog babavárást
én is 16 hetesen voltam elõször. 25 hetesen másodszor.
Szia, Én is 12 hetes vagyok, és még én sem voltam vérvételen. Nekem is csak a 16. hetet mondták. Boldog babavárást!

0, 77-es Mom index AFP vizsgálaton? A védőnő szerint kicsit alacsony és megijedtem.

16+2 hetesen voltam vérvételen. Annyit mondott, hogy az ultrahang dönt. Ha nem látnak semmit akkor jó, ha igen akkor pedig Pestre küldenek. 12 hetesen fizettem Down kór sz?rést, az negatív lett. Tényleg van okom félni, vagy nem olyan nagy a baj? Ultrahangra most megyek szerdán.

Legjobb válasz: Nálunk 0,5 a referenciatartomány alsó határa, de ez már a csökkentett. 0,7 pedig az általános, tehát akárhogy is nézem, nem alacsony. Semmi okod aggodalomra.

Nálunk 0, 5 a referenciatartomány alsó határa, de ez már a csökkentett. 0, 7 pedig az általános, tehát akárhogy is nézem, nem alacsony. Semmi okod aggodalomra.
Nekem 0.75 lett, és teljesen jónak mondta a doki. Egészségesen született a lányom.
A kérdező hozzászólása: húú, el tudom képzelni milyen nehéz lehetett döntenie! Remélem szerdán az orvos is megerõsíti, hogy tökéletes az érték.
Hú, én holnap megyek vérvételre. Neten annyit tláltam, hogy 07-2, 5 között van a referncia tartománya. E szerint a 0, 77 a jó értékben van benn. Annyit tudok, h. a tesómat anno annira megijesztettek, h. döntsön h. megtartsa e a gyereket, vagy legyen más megoldás. Megtartotta, és teljesen egészséges a 9 éves unokaöcsém.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát, sikerült is kicsit megnyugodnom!
0, 75 lett nekem a MOM és engem is megijesztettek. Fizetõs integrált teszt 1:11000 lett a Down kórra. Az uh-n is ok volt minden, de felküldtek az I. sz. Nõi Klinikára. Ott is ok. volt az uh, de a korom miatt (31 éves voltam) felajánlották a magzatvíz mintavételt. Azt írták a papírra hogy a korom miatt 1% esély van a Down kórra. Hát nem kértem. Egészséges kisfiam született. :-) Szerintem orvosra válogatja hogy ki hogy kezeli az AFP eredményét. Egyébként elég elavult vizsgálatnak tartják. Szerintem nincs okod aggódni, elvégre a vérvételes teszted negatív lett.
Nálunk pedig 0, 4 az alsó határ. Nekem 0, 59mom lett, a dokim és a védõnõ is azt modnta, teljesen jó. A tied pedig pláne, nem értem miért mondta, hogy alacsony.
Az én védõnõm is beparáztatott anno így a 2. gyereknél elmentem a 12. héten az istenhegyi génklinikára és elvégeztettem a down szûrést, az negatív lett így onnan már nem érdekelt az AFP. Ha az neked is jó lett akkor nyugi (ez egyébként sem extrém alacsony érték) inkább higgyél a a speciális down szûrésben a 12. héten, mint a megbízhatatlan afp-ben (jó lenne ha végre eltörölnék)
Az AFP mára már egy elég elavult vizsgálat.Más országokban nem is nézik, Mo-n viszont komolyan veszik.Kicsit alacsonyabb/0, 3-del ez egyáltalán nem sok/, de mivel Down negatív, így aggodalomra nincs ok.Ha izgulsz-bár majd gondolom konzultálsz az orvosoddal-akkor érdemes egy integrált tesztet csinálni.Ne gondolj rosszra, minden rendben lesz!
Jajj ezek a védõnõk olyan okosak. És attól mi változik hogy õ szerinte kicsit alacsony?? Max téged sz*ratott be rendesen. Gratulálok neki!!! És még õk mondják hogy kerüljük a stressz meg egyebek. Az én AFP-m 0, 64 lett. Senki nem kommentálta. Egészséges lányom született.

Ki fogja megmondani hogy mikor milyen vizsgálatra kell mennem? A nőgyógyász vagy a védőnő?

Legjobb válasz: Elvileg a nõgyógyászod tájékoztat mindenrõl... Boldog babavárást neked!

Elvileg a nõgyógyászod tájékoztat mindenrõl... Boldog babavárást neked!
A nõgyógyász, nekem a terhesgondozóban irják a beutalókat.
Nekem a nõgyógyász is mindig mondja, és a védõnõ is. A terhesgondozáson a védõnõ nyomott a kezembe egy kis cetlit, amin rajta volt minden vizsgálatnak az idõpontja. A beutalókat is Õ intézi nekem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

A védőnőm azt mondta hogy genetikai vizsgálatra kell mennem és beszéljem meg a nögyógyászommal, mert az apuka haemofiliás és hepatitis-c -s. Milyen vizsgálat lesz ez?

Legjobb válasz: Szia 12:25-ös vagyok, azt te döntheted el hogy melyikre mész a Korionboholyra vagy amniocentézisre.

Szia 12:25-ös vagyok, azt te döntheted el hogy melyikre mész a Korionboholyra vagy amniocentézisre.
A 16. héten elõször egy vérvizsgálatot (AFP) csinálnak. Amennyiben ez abnormális, akkor pungálnak és a magzatvíz sejtes elemeibõl tudják a kromoszómarendellenességeket kimutatni.
A kérdező hozzászólása: Kicsit megkésve, de köszi a választ!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!