Találatok a következő kifejezésre: A védőnő dolog (5 db)

Szerintetek normális dolog az hogy a védőnő ma reggel 7:10-kor rám telefonál hogy reggel 9-re jönne családlátogatásra? Hogy lehet lemondani a védőnői szolgálatot?

Legjobb válasz: Bemész az önkormányzaghoz, és ott, de akkor jön a gyámügy. Szerintem ha képes vagy együtt müködésre akkor mond meg kerek perec a védönönek, hogy legközelebb minimum egy nappal elöbb hívjon fel és reggel 8 elött ne zavarjon téged.

Bemész az önkormányzaghoz, és ott, de akkor jön a gyámügy. Szerintem ha képes vagy együtt müködésre akkor mond meg kerek perec a védönönek, hogy legközelebb minimum egy nappal elöbb hívjon fel és reggel 8 elött ne zavarjon téged.
Általában nem illik 8 elõtt telefonálni! Lemondani sehogy sem lehet. A gyerek 6 éves koráig kötelezõ! Próbáld megbeszélni vele, hogy ne hívjon ilyen korán, és inkább elõre beszéljétek meg az idõpontokat. Vagy ha erre látod, hogy nem vevõ, akkor kérdezd meg, hogy mikor kell legközelebb találkozni, és kérj te idõpontot.
Azért a reggel 7 órát nem nevezném hajnalnak!!!! Meg eleve nem értem, mi a gondod - jön (9-kor már eleve mindenki elvégezte a regggeli programot), elmondja, amiot akar és kész. Ez miért akkora probléma?!?!?!
Egyrészt részedrõl a kommunikációt kellett volna megtanulni, és azért 8 után bõven illik szerintem telefonálni. Másrészt ha már felvetted, mondhattad volna, hogy kicsit korai volt az ébresztõ, még ti ilyenkor aludni szoktatok. És hogy ne haragudjon, de a mai nap nem alkalmas a családlátogatásra, mert.... Ha lemondod a védõnõt, nagyobb kolonc kerül a nyakadba.
Megmondom õszintén, én sem örülnék neki, ha 2 órával hamarabb csörögne rám, h jön. Ráadásul reggel.
9-kor már miért ne jöhetne? Nincs már olyan nagyon korán. Sõt, baba mellett még 7 órakor sincs.
A kérdező hozzászólása: csajok!nem emiatt az egy dolog miatt akartam lemondani.egyébként felhívott háromnegyed 9-kor hogy közbejött valami, és mégsem jön....Kommunikálni megtanultam, és hallotta a hangomon hogy még alszok/aludtam.Gond még az is, hogy mi szinte a világ végén lakunk, és meg szokott kérni, hogy menjünk ki kocsival elé a buszmegállóba....no comment...ha felajánlom hogy mi megyünk le, az nem mindig jó neki.
ha nem jelentkezik be, akkor jöhet pl akkor amikor ütik verik a gyereket, üvöltöznek vele...
24 vagyok jött A védõnõ akart lenni..
A kérdező hozzászólása: mobiltelefont sosem kapcsolom ki, édesapám beteg, és emiatt parázok...
érdekes engem nem hívogatnak idegenek kora reggel, sõt máskor se, mert van annyi eszem, hogy ne adjam meg sehol se a számomat:) szüleim messzebb élnek tõlünk, õ miattuk nem kapcsolaom mi a telefonomat.
Nem kell lemondani a védõnõi szolgálatot, egyszerûen este kapcsold ki a mobilt, és reggel, amikor már összeszedtétek magatokat, kapcsold be. Így senki sem tud zavarni, ha nem szeretnéd. Egyébként nyugodtan mondhattad volna neki azt is, hogy a mai nap nem jó, beszéljetek meg másik idõpontot. Én kedvesen megmondtam a védõnõmnek, hogy lehetõleg látogatás elõtt 1 nappal telefonáljon, mert ha aznap hív csak, vagy csak úgy betoppan, nem biztos, hogy otthon talál minket vagy éppen valamilyen okból kifolyólag nem alkalmas nekünk. Megértette, nem csinált belõle problémát.
A kérdező hozzászólása: ...már írtam miért nincs kikapcsolva.többször nem mondom el...
utolsó vagyok Bocsi, most látom, hogy nem kapcsolod ki a mobilt apukád miatt, akkor marad az, hogy megbeszéled vele a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: igen, csak sajnos már egy idõs lelkes nyugdíjas védõ néni, és olykor elég értetlen.meg mond olyanokat....2, 5 hónaposan már hozzátáplálást javasol anyatejes kisfiamnál...és még sorolhatnám.
Akkor esetleg keress másik védõnõt....legyél már kicsit talpraesettebb, meg vedd a dolgokat kicsit gördülékenyebben, ne egybõl "fújj, akkor nekem ez az egész nem is kell" mentalitást tedd magadévá...
A kérdező hozzászólása: igen!messzirõl könnyû okoskodni!
Ha nem jelenti be idõbe , hogy mikor megy akkor nem vagy köteles beengedni! Én amúgy nem tudom , hogy mûködik ez. A védõnõ terhességem alatt volt kint kétszer meg a baba születése után 3-szor és ennyi. Havonta találkozunk az orvosi tanácsadáson és ennyi. Látja , hogy nincs kérdésem , minden oké és nem is erõlteti magát rám :)
"Keress másik védõnõt" írónak üzenem, hogy a védõnõt nem választod ha nem kapod. tök mindegy te mit akarsz, ezt kapod és kész.
mi 9kor kelunk csak , nemmindenki kel hajnalba ám...én sem orultem volna neki az biztos, aztmondtam volna h ma nemjo és kész :)
Tudom, hogy alapesetben adott, hogy ki a védõnõ...azért írtam, hogy keressen másikat, mert tudom, hogy adott esetben, megfelelõ indokkal alátámasztva igenis el lehet intézni, hogy a település egy másik védõnõjéhez kerüljön ellátásra. Viszont érdekes visszaolvasni ezt a sok kommentet és a kedves Kérdezõ reakcióit....azokra, akik nem azt írják, amit hallani szeretne, elég elutasítóan reagál. Én is azt kaptam pl., hogy "könnyû messzirõl okoskodni". Hát figyu...ha nem tetszik az olyan vélemény, ami nem a Te kövedet fújja, ne tegyél fel itt kérdést. Egyébként tartom...legyél talpraesett és ne hisztizz.
Miért kellene kikapcsolni a mobilt éjszakára?
Mert az igen, aki nem kapcsolja ki a mobilját éjszakára? :)
A kérdező hozzászólása: nem az a baj hogy ma jön, hanem hogy hajnalban telefonál!általános illem, hogy reggel 9 elõtt, és este 9 után nem zavarunk telefonon senkit.De akkor ezt sokan nem tanulták meg!
Nem lehet lemondani. Viszont mondhattad volna hogy ma nem vagytok otthon, és beszéljetek meg egy másik idõpontot. Ha már úgy is jön akkor szerintem beszéld ezt meg vele.
Én pl. lenémítom vagy kikapcsolom a telefonom pont ilyenek miatt, ne vedd fel ha 9 elõtt hív, hátha leesik neki hogy nem illik telefonálni olyankor. Egyébként meg ha felvetted akkor meg megmondod hogy nem jó nektek aznap és kész. Ennyi.Úgyse csinálhat semmit, megbüntetni nem fog. Most emiatt ne mondd le szerintem mert több gondot okozol magadnak mintha 1 max. másfél évig (addig szoktak látogatni HA egyáltalán kimennek házhoz de 1 év után már csak 2-3 havonta szoktak jönni) kapcsolatba lennétek vele. Le kell mondani írásban egyébként ha azt választod indokolni kell most ez a 7 órás telefonálás kicsit vicces lenne indokként leírva gondolj bele... És utána azt hiszem hogy talán még a gyámügy is kijöhet körülnézni hogy ha lemondtad a szolgálatot, azért attól minden oké e, viszed e kötelezõ védõoltásra stb. Nem feltételezek rólad ilyesmit hogy nem, félre ne értsd csak ilyenkor szoktak azért utána menni a gyereknek, nem hagyják így "gondozás nélkül" (úgy értem eü. szolgáltatói gondozás nélkül).
nálunk is igy müködik bármikor kijöhet ellenörzésre akár telefonálás nélkül is
Az utolso valaszoloval ertek egyet. En sem dijaznam hogy reggel hetkor szol hogy ket ora mulva jon. Mondjuk nalunk is elofordult mar hogy felhivott hogy holnap jonne. En meg mondtam hogy nem erunk ra... Bar ehhez hozzatartozik hogy eddig a 7 honap alatt osszesen haromszor jelentkezett nalam hogy megnezne a gyereket. Ha ennyire nem erdekli akkor alkalmazkodjon a mi idobeosztasunkhoz.
Nálunk nem is telefonál, csak jön. Nem érzem ezt akkora problémának, hogy emiatt le kelljen mondani a védõnõi szolgálatot. A gyámügy nem telefonálna ám.
Tényleg sokszor sok helyen egyáltalán nem is szól elõre csak jön!
Örülnék ha telefonálna. Mindig csak betoppan.
Szerintem nem gyengén felfújod.Én védõnõm még csak nem is telefonál..Mikor elõször beállított szó nélkül köpni nyelni nem tudtam.Már 3 védõnõt "megettem", de ilyet egyik sem csinált.Mondjuk kompenzálja a szakértelmével, segítõkészségével meg mindennel, mert egyébként a legjobb védõnõm eddig.Beállított, a pofám égett a kupitól, mivel nem volta toppon egy 2 éves és egy újszülött gyerek mellett, mondtam hogy elnézést a kupiért..de erre csak legyintett, hogy akkor aggódna ha csili-vili tisztaság és rend lenne! :D Én õt éjjel nappal hívhatom.Ezt mondta..és ez megnyugtató..most azért mert nem tud telefonálni már nem is haragszok, mert kompenzálja minden mással!Esetleg neked más bajod is van vele??Mert ilyen miatt ha leakarod mondani a szolgáltatást, akkor remegõ röhögést fogsz sok embernek okozni..és a kötelezõ oltásoknál amúgy is találkoznál a védõnõvel, ami még kínos is lehet..
Nálunk 8 elõtt még a gyerekorvoshoz sem lehet telefonálni... Én vagy nem vettem volna fel, vagy azt mondom, hogy bocs, de a mai nap nem jó. A mi védõnõnk (eddig 3 volt), mindig több nappal korábban szólt, hogy jönne. Ez így a normális. Az ember nem mindig áll úgy, hogy akár mikor rátörjön valaki. Le lehet mondani a védõnõt.
Tehat az a probléma, hogy korán telefonált? Gondolom mobilon hívott. Nos, ha en nem akarom, hogy hivjanak, akkor kikapcsolom. Hameg olyan hülye vagyok, hogy nem kapcsolom ki, akkor nem akarok ki rajta, ha valaki felhív rajta. Elég hisztis egy nõ lehetsz.
Hozzank mindig bejelentkezes nelkul jott , meglepi volt minden alkalommal.:)
Szerintem úgy lenne normális, hogy elötte való este rádszól, hogy jönne másnap reggel, neked megfelel-e az az idõpont. Szerintem nem a védõnõre kellene köpködni, hanem egyszerûen megmondani neki, hogy neked nem jó a reggel 9, jöjjön máskor. Egyébként mit szólnál a mi védõnõnkhöz? Õ soha nem jelentkezik be, hanem mindenhova szúrópróbaszerûen megy, persze nem korán reggel.
Igen, örülj, hogy legalább telefonál :) Bár ezt tényleg nem illik, 7 órakor telefonálni... pfff... ez õt minõsíti, de lehet, úgy volt vele, hogy úgyis kisgyerekeseknél ez már nem korán reggel van. Vannak azonban kivételek. Hozzánk állandóan csak betoppan. Most utóbb pl. szerencsém volt, mert pont barátnõméket vártam, már azt hittem õk jönnek, szóval rend volt, meg minden. De pl. ha most jönne.... lehet nem engedném be. Bár én nem is nyitok ajtót, ha nem várok senkit. Nekem a telefonomban benne van a védõnõ, és ha hív, már tudom, hogy valami "baja" van.
mondjuk, aki reggel 7:10-kor odatelefonál valahova, ahol ráadásul gyerek van...az se százas...
Nem, nem normális semmiképpen! A mi védõnõnk is szuperbunkó volt, õ nem is hívott, csak beállított a legváratlanabb idõpontokban, s a szomszédokat kérdezgette, hogy hol lehetünk...!!! :o Én egyszer szépen elmagyaráztam neki, hogy minimum egy nappal elõtte szóljon, õ is szervezze meg a munkáját, ahogyan mi is az életünket! A reggel 7:10-et Anyukáméktól meg egyes rokonoktól és jó barátoktól tudok elfogadni, de egy védõnõtõl semmiképpen!!!!!!

A védőnő választható dolog?

Legjobb válasz: Úgy tudom nem, a gyerekorvos igen. Szerintem az orvos a lényeg...

Úgy tudom nem, a gyerekorvos igen. Szerintem az orvos a lényeg...
Nem választható. Egy adott területnek megvan a saját védõnõje. Nálunk kerületenként, utcánként megvan ki kihez tartozik.
SAJNOS NEM! ODA KELL JÁRNOD, AHOVÁ KÖRZETILEG TARTOZOL!
Nem választható! Terhesség alatt fõleg nem. Ha már megvan a kicsi akkor ha a választott dokidnak más a védõnõje akkor gondozhatja õ is, de a körzetessel akkor is tartani kell a kapcsolatot, max ritkábban kell menni mint általában, ha a méréseket elintézi a másik védõnõ. De a körzetesnek akkor is kötelessége foglalkozni veletek. Mert ha valami olyan történik akkor õt huzkodják meg elsõnek.
Sajnos nem, az enyém rémes:-((tisztelet a kivételnek

Van olyan dolog amit a védönő nem mondott el?

Ugyértem nem világositott fel dolgokról,magad jöttél rá és nyugtáztad,igen ez a védön? dolga lett volna.Például a hozzátáplálás.Nekem nem mondta,hogy több napig ugyanazt probálgassam,hogy az izét megszokja.Én meg durr bele mindent mindennap.Ha el?r?l kezdhetném tuti ugyan azokat a dolgokat egy hétig kostoltatnám.

Legjobb válasz: Elsõ vagyok és a második két hozzászólóval egyetértek. Nekem is a kezembe nyomta a kelengyelistát és szerintem ez valami szabvány, mert szintén ilyen darabszámok szerepeltek rajta. És tõlünk sem kérdezi soha, hogy mit csinál már a baba, csak ikszelget tanácsadáson.

Elsõ vagyok és a második két hozzászólóval egyetértek. Nekem is a kezembe nyomta a kelengyelistát és szerintem ez valami szabvány, mert szintén ilyen darabszámok szerepeltek rajta. És tõlünk sem kérdezi soha, hogy mit csinál már a baba, csak ikszelget tanácsadáson.
babakelengye ... kaptam egy listát hogy mi kell de olyan darabszámok voltak rajta hogy elképedtem - egy nadrág két body és két rugdalozó volt rajta meg egy pár tétel még inkább kórházi lista volt de annak is kevés ha kérdeztem azt mondta hogy nézzek utánna mert õ csak kötelességbõl ad nem mondhatja meg mit vegyek azt mondta egyedi hogy ki mit vesz és mibõl mennyit. végül 11 bodyval és ugyanennyi rugdalozóval lett annyi hogy nem kellett mindennap mosni és nem volt gáz ha baleset volt.
off: miért? lett belõle gondotok? on: nekem szerintem sok mindent nem mondott el a védõnõ. 7 hónapos a fiam, mostanában csak jön, 10 percet itt van, megnézi a gyereket, felírja, hogy mikor jön ismét, megkérdezi, hogy van-e kérdésem (nincs) és megy is. Tuti van, amit nem mond el, de mindent megtalálok a neten, utánaolvasok több helyen is így nem érdekel.
Hát igen, minden szakmában vannak jó és kevésbé jó szakemberek, van aki hivatásának érzi azt, van aki nem.Különösen akkor bosszantó ez, ha egy szakember emberekkel dolgozik, mert ekkor válik különösen feltûnõvé a hanyag, hozzá nem értõ munkavégzés.No és a gyerekekkel való foglalkozás különösen éles helyzet, mivel a szülõk, felnõttek számára a legnagyobb kincs a gyerekük, ezért sokkal inkább harapnak pl. egy védõnõre, aki nem végzi felelõsségteljesen a munkáját.De így van ez az óvónõkkel, dadusokkal, tanítónõkkel, tanárokkal, sõt magukkal az intézményekkel is..
semmit nem mondott, adott listát, meg pl aszoptatásról egy õsrégi brosúrát azzal a felkiáltással, hogy majd úgyis gyakorlatban meglátom. azonkívül egy sereg általánosságot, amit jzan ésszel is ki lehet találni. amit kérdeztem tõle, arra sose tudott választ adni. pl amikor kezdett átállnia kicsim a 2 alvásról 1-re, akkor egy jó darabig úgy ment, hogy sokszor estére, amikor kmétszer aludt akkor nem lehetett lelõni, persze mert már sok volt neki a 2, ha viszont csak 1-et, akkor meg tiszta ko volt és nyûgös estére. én meg nem tudtam mi van. késõbb rájöttem magamtól, mi volt ez, de hát ugye akkor kétségbe voltam esve. stb.
Nekem azt mondta, hogy nem szabad a lánykámnak a punciját belül tisztítani, csak kaka után, 3 hónapos volt amikor kiderült, hogy baktérium van a vizeletébe emiatt, hogy nem megfelelõen tisztítottam. A legdurvább, hogy amikor elmeséltem neki mi történt még neki állt feljebb és továbbra is azt szajkózta nem szabad ott tisztítani.
A védõnõnk látta 1, 3 és most 10 hónaposan a kisfiamat. Tanácsadáson soha nincs ott, mindig másik védõnõhöz vagyunk kénytelenek menni mérésre is. Én eddig csak felesleges hülyeségeket hallottam tõle, amit kérdeztem még terhesen is tõle, már arra se tudott válaszolni. Én már nem strapálom magam, nem is kérdezek, ha valami van, akkor megkérdezem a gyerekorvost, vagy a családban a többi anyukát, hogy náluk ez hogy volt, õk hogy csinálták. Elég szomorú... És igen, ez egy elég felelõsségteljes hivatás, sajnálom, hogy ilyen emberek is dolgoznak a szakmában.
A kérdező hozzászólása: Lett gondunk a hozzátáplálással.18hónapos, de katasztrófa ahogy eszik.Most szinte elõrõl kezdtem, és vannak már dolgok amiket szeret és kéri is. A másik a szoptatás.Elsõ baba nincs tapasztalatom, szajkózta, hogy két éves koráig szoptassak.Most ott tartunk, ugyérzem az életben nem fog leszokni.Mondhatta volna például ha így tervezem a szoptatást nehezebb lesz az elválasztás. Ne értsetek félre nem vagyok egy buta valakide ha ezeket elmondták volna talán másként csinálok egy pár dolgot. A tanácsadás nálunk a mérésnél kimerül.Ha kérdezek a válasszal nem megyek messzire.Emberként rendes nem akarom bántani, csak elgondolkodtam, mennyi mindenkinek tudnának segíteni ha körül tekintöbbet lennének.
Voltak, vannak igen, de azért én alapjába véve meg vagyok vele elégedve.A legfontosabb, még az elején, h nem mondta h létezik tápszer bukós babáknak, csak a gyerekorvostól hallottuk, azóta az eszi.Tõlünk soha nem kérdezi meg súlymérésen a havi ellenõrzésen h csinálja e már azokat a dolgokat, amik a kiskönyvben le vannak írva.Mástól hallom, látom mikor ottvagyunk, h a másik védõnõ megkérdezi az anyukát.
az én védõnõm még engem hívott fel, és kért tanácsot szoptatással kapcsolatban, és kért meg, hogy menjek el a "tanfolyamára", és meséljek a szoptatásról a kismamáknak. másik: kakigondunk volt, és felhívott, hogy hogy jött helyre, mert van egy anyuka aki uezzel küzd. nagyon sokszor hív fel engem minden [email protected]ért (már bocsánat), mert én mindennek utána nézek, és így egyszerûbb neki (lassan már az lesz, hogy nem veszem fel a telefont, mert elegem van.....ezeket neki kellett volna mondani nekem, és nem fordítva) elsõ gyerekes anyuka

Ez a védőnős dolog kötelező? Tehát feltétlen muszáj kijönnie a védőnőnek miután hazahoztam a babát? Ha nem engedem be mi lesz?

Mert nekem biztos, hogy pont rá nem lesz szükségem abban a pillanatban, nem vagyok fogyatékos, hogy mindent meg kelljen mutatni, el kelljen magyarázni.

Legjobb válasz: Nem,nem tartja a markát bármilyen hihetetlen is számodra. És nem a szülés után találkozol vele elõször, már ahogy terhes leszel meglátogat és onnantól fogva végig tartjátok a kapcsolatot. Egyáltalán nem felesleges a munkájuk,sokat segítenek. De ha te nem szeretnéd akkor lehet kérni,hogy hozzád ne menjen.

Nem, nem tartja a markát bármilyen hihetetlen is számodra. És nem a szülés után találkozol vele elõször, már ahogy terhes leszel meglátogat és onnantól fogva végig tartjátok a kapcsolatot. Egyáltalán nem felesleges a munkájuk, sokat segítenek. De ha te nem szeretnéd akkor lehet kérni, hogy hozzád ne menjen.
Neki kötelezõ. Terhesen viszont írásban le lehet mondani az otthoni látogatásról, a védõnõ aláírat egy papírt a "programról", amin ott van a lehetõség erre. És NEM, nem tartja a markát!!!!!! Én elsõ látásra utáltam a védõnõnket, de hamar megváltozott a véleményem. Fiatal, nemrég végzett, tehát sokmindent tud, de gyereke is van, tehát tapasztalt anyuka, ja, nem mellesleg kedves, segítõkész, nem oktat ki, ha hülyeséget kérdezek, nem erõszakos, megbeszéljük a látogatás idõpontját elõre. És sokkal kényelmesebb, ha õ jön hozzánk, mintha a tanácsadóban kellene várakoznunk a babámmal. Szóval ne döntsd el elõre, mert nem tudhatod, milyen lesz, vannak jó védõnõk is :) És egy anyukának mindig van kérdése... Nézz csak itt szét. A védõnõ pedig -jó esetben- szakszerû választ ad :)
A védõnõnél minimum 1x meg kell jelenni, mivel õ adja a várandós kiskönyvet, amely elkísér a baba megszületéséig. A védõnõk feladata a kismama, majd a megszületett baba fejlõdésének kísérése. Védõnõt választani nem lehet, tehát ki ilyet, ki olyat kap. Mivel mi magunk sem vagyunk egyformák, így õk sem, de a munkájukat nekik is el kell végezniük. Fizetni nekik SOHA nem kell, mivel egészségügyi alkalmazottak, így az államtól kapják a fizetésüket. Véleményem szerint még a legtapasztaltabb anyukának is lehet olyan kérdése, amit a védõnõ könnyen meg tud válaszolni!
Nem tartja a markát, és nem feltétlenül olyan, mint akit te leírsz.Miért kéne fogyatékosnak lenni ahhoz, h esetleg ne legyél teljesen biztos minden gyerek körüli dologban??Pláne, h nincs is gyereked, fogalmad sincs mennyi minden felmerül.És igen, egyedül is utána tudsz nézni, de a védõdõnek ez a szakmája, ebben van igen nagy gyakorlata. Terhesség alatt pl õ írja ki-sok helyen-a laborvizsgálatokat, hallgathatod nála a babád szívhangját, gyorstesztet csinál minden alkalommal vizeletbõl, súlyt mér, válaszol a kérdéseidre, segít ha kell valamiben.Nekem még a harmadik gyereknél, pontosabban ikreknél is segített, pl mivel én nem akartam mérleget, hetente a hóna alá csapta, és eljött megmérni a babákat, a saját megnyugtatására!Pedig tudta, h én nem aggódom, és nem szeretek méregetni, de biztos akart lenni abban, h minden rendben van. Egyébként nem tudom le lehet-e teljesen mondani, mert a státuszvizsgálatok egy részét is õk végzik, és õk jelentik az ÁNTSZ felé az oltásokat.Többek között.
Kedves kérdezõ! Gondolkodj el azon is, ha mindenki okos anyuka, nem fogyatékos, ahogy Te fogalmaztál és mindenki tud mindent a h*lye védõnõ nélkül is, akkor a "babák, szoptatás, kisgyerekek" kategória miért van tele ostobábbnál ostobább kérdésekkel? A védõnõi hálózat kötleezõ jellegû, igenis sok hasznos tanácsot, támogatást kap tõle már a várandósság ideje alatt az anyuka. Az én védõnõm soha nem tartotta a markát, sõt a gyermekorvosunk sem. Nem lesz egyébként semmi, ha nem engeded be. Ja, hogy teljes legyen a kép, olaszországban is van a miénkhez hasonló védõnõi szolgálat. Nem tudom, honnan veszed azt, hogy Magyarországon kívül sehol nincs?! De ilyen alapon akkor töröljük el a gyed-et és a tgyást, mert külföldön sincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kritikákat!
Az, hogy más országban nincs, az miért mérvadó? Attól még lehet egy jól mûködõ SZOLGÁLTATÁS, ami nem az anyukák ellen, hanem értük szól. Pontosabban a gyerekekért. Persze, mint minden szakmában, itt is elõfordulhatnak kevésbé alkalmas egyének, de nem az ilyenkrõl kell megítélni egy egész szakmát. Én sem rajongok a saját védõnõmért, de nem is utálom, és ismerek nagyon kedves védõnõket is.
A védõnõ elsõsorban érted és a gyerekedért van, és nem fordítva. Azért van, hogy kérdezz tõle, tanácsot adjon. Elsõ gyerekes anyukáknak igen hasznos dolgokat tud mondani. Én sem csíptem a miénket, mert kicsit megszállott volt bizonyos dolgokban, de ettõl még nem bántam, hogy amikor nem tudtam hirtelen, mit kéne csinálni, akkor õt felhívhattam. És azzal sem volt semmi problémám, hogy a kórházból való hazatéréskor kijött hozzánk, még meg is nyugtatott, hogy õ is látta a kisfiam, és minden rendben van, plusz felhívta a figyelmem arra, hogy mintha kicsit sárgulna a babám, itassam sokat. Ha nem mondta volna, nekem valószínûleg nem tûnt volna fel, vagy csak akkor, amikor már teljesen besárgul, így viszont el lehetett ezt kerülni, mert neki nagyobb a gyakorlata, hamarabb észre vette.
Én a védõnõmmel megbeszéltem hogy az aktuális kérdéseket van kivel megbeszélnem, igy elbeszélgetünk minden másrol:) )És nem csak ugy betoppan, hanem hozzá kell elöször menned a kiskönyvért mikor terhes leszel. be kell engedned, hivatalosan, neki meg ez a munkája.Te is bejársz dolgozni még ha utálnak is...(na jo hülye példa de kb. igy van)
Kedves kérdezõ, ne kötekedj, ne általánosíts. én egyik szülésemért sem fizettem, ahogy a terhesgondozásért sem. Se védõnõnek, se szülésznõnek, se orvosnak. Mégis járok orvoshoz, szép szüléseim voltak, jó védõnõm van.
A védõnõ nem tartja a markát. Én nagyon szeretem a miénket, sose jött bejelentés nélkül, összesen kétszer volt nálunk, általában mi mentünk hozzá. Sok hasznos tanáccsal látott el, bármikor zavarhattam telefonon ha kérdésem volt. Mellesleg az orvosnak se fizet mindenki. Én egy fillért se adtam, ügyeletesnél szültem.
Más országban is van. Németországban élek, és itt is van itt az elsö 6 hétben jön és ha kell akár minden nap. De éltem amerikában és angliában is mindegyik országban van. Csak itt nálunk szabadon választott, de kötelezö. vagy is megválaszthatod ki legyen az de a korházban regisztrálják a telefonszámát nevét és címét, mert ha baja lesz a gyereknek ö is felelös érte. vagy így tudják vissza igazolni hogy hazudtál esetleg.
én lemondtam minden gyerekemnél. egyrészt borzalmasan ellenszenves nõ a helyi védõnõ, a hátam közepére sem kívántam. másrészt eü-s vagyok magam is, nem kellettek a kéretlen és sokszor ostoba tanácsai. ráadásul ez a nõ mindenkit piszkál, mindent ellenõrizni akar. én nem kértem belõle.
A kérdező hozzászólása: Ha nekik nem kell fizetni, akkor az orvosnak minek fizettek a szülésért?
3 gyermekem van, anyukám is segít, könyveket és a netet is sokat bújom, de mégis mindig van mit kérdeznem a védõnõtõl :)
A kérdező hozzászólása: Más országban nincs is ilyen és mégis fel tudják nevelni a gyereket.
Nem tartja amarkát, a mienk nagyon rendes. Majd, ha ott leszel egy picivel, lehet másképp gondolod, jól jön a jó tanács, hogy mit miért, hogyan... Fõleg, elsõ babánál. Nem kötelezõ, de ajánlott, és szerintem hasznos is.
Szlovákiában is van védõnõ. Szülés után pár nappal kijött hozzánk, megadta a telefonszámát, megmutatott ezt azt, válaszolt a kérdéseinkre és mondta hogy bármikor kereshetjük. Szerintemis jó dolog, ha van kitõl tanácsot kérned

A védőnők családlátogatásnál néznek mást is a lakás lakhatóságán, minden kötelező dolog meglétén kívül?

31. hetes kismami vagyok, és épp lakásfelújítást tartunk, és nekem azt mondták, hogy az EUs követelmények miatt nagyon szigorúan vesznek mindent, pláne, ha egyedülálló anyáról van szó (én is az vagyok:( ). Például, hogy milyen képek vannak kint a falon, milyen filmek vannak a háztartásban, és ha nem tartanak elég érettnek ezek alapján, elküldhetnek pszichológushoz. A családban van egy régész, akinek régi kardok voltak kint dekorációképpen, és a gyámügy eléggé kötekedett emiatt.

Legjobb válasz: Hát nálunk semmibe nem kötött bele. Leültettem a nappaliba, beszélgettünk egy jót, megkínáltam üdítõvel és kész.aztán mikor kész lett a babakuckó eljött szétnézni, de úgy hogy én hívtam. Szerintem ha nincs kosz, mocsok vagy nem lakhatatlan a ház nem kötekednek. Mondjuk nekem szerencsém van, mert nagyon rég ismerjük egymást, de szerintem pont emiatt szólt is volna az ilyen szigorításokról.

Ugyan, ne aggódj.Gondolod a putriban ahol egy szobába, 10 gyerek mellé születik a 11., ott lágy tónusú babás poszterek, külön szoba, elsõ osztályú körülmények várják a babát?Sok helyen még wc és vezetékes víz sincs...gondolom nem horror és pornó képekkel van telerakva a lakás, bár még akkor is csak ajánlhatná a védõnõ, h esetleg cseréld le szolidabbra.:) )
Hát nálunk semmibe nem kötött bele. Leültettem a nappaliba, beszélgettünk egy jót, megkínáltam üdítõvel és kész.aztán mikor kész lett a babakuckó eljött szétnézni, de úgy hogy én hívtam. Szerintem ha nincs kosz, mocsok vagy nem lakhatatlan a ház nem kötekednek. Mondjuk nekem szerencsém van, mert nagyon rég ismerjük egymást, de szerintem pont emiatt szólt is volna az ilyen szigorításokról.
Nálunk szét sem nézett és nem is úgy volt elõadva, hogy õ most jön megnézni a lakást, hanem úgy, hogy jön segíteni, tanácsot adni és megnézni a babát. És tényleg így volt.
Védõnõként megnyugtatlak, h nincs semmi féle Eu-s szabvány. nem tudom ezt kitõl hallottad, mert ezt még én nem hallottam. az a fontos valóban , h legyen rend, tisztaság és ami a legfontosabb egy békés családi élet. attól h mi van a falon még nem visszük el a gyerekeket intézetbe. ha ezen múlna akkor nem lenne gyerek aki családban nõ fel. sajnálom h így elriasztottak, de nem vagyunk mi szívtelenek, h elvegyük ilyen miatt a babákat. Most csak a babádra koncentrálj. jó egészséget kívánok nektek. 20 km védõnõ
Ugyan Ne már! Én 29. hetes vagyok, eddig 3x volt kint nálam a védõnõ és még csak körül sem nézett. Beszégettünk a terhességrõl. Amúgy meg annyi köze van hozzá, hogy van e folyó víz, áram, télen fûtés. No meg ne egy putriban lakj.
szia! Nyugodj meg. A védõnõnek nem feladata azt firtatni, hogy mi van a falakon, te mit szeretsz kitenni? stb. Azt nézi , hogy rend van -e, tisztaság, megfelelõek-e a körülmények a babának? stb. Nem baj ha ilyenek vannak a faladon, nem ez lesz a fõ szempontja, hidd el!!
A kérdező hozzászólása: Oh, köszi szépen. Nem különösebben idegeskedtem rajta, csak sajnáltam volna leszedni, mert én imádom:D És tényleg ezen gondolkoztam, hogy van, ahol egy szobában 6an laknak babástól, és elég rossz körülmények között, mégis minden oké, mást meg megszivatnak a kardok miatt, és pszichológushoz küldik. Tiszta zagyvaság az egész:( Hehe, akkor jó, hogy nem csak én vagyok anime-mami:D Nekem Haibane Renmei, Angel Sanctuary, és az aranyosabb Higurashi no Naku koro ni képek vannak kint, brutális az nincs:) és szerintem direkt jó, ha színes a szoba, és nem egyszínû..
Én ezt az egészet nem értem.Ha a védõnõnek valami nem tetszik, akkor mit csinálnak a babával?Nagyon sok családban nem idálisak a körülmények, és mégis nevelnek gyereket, Ez megint egy olyan marhaság, amivel átesünk az EU miatt a ló túlsó oldalára.
XD animés?Üdvözöllek a klubban kismama:DNekem a lányom egész szobája a Gokinjo Monogatari Happy Berry stájljában lett berendezve:d Nem kell aggódni, a védõnõ nem mumus, csak azt nézi, hogy a babának mindene megvan e, nem azt, hogy hogy neveled:D Nyugi és inkább a babára koncentrálj a felesleges aggódás helyett;) Pusszancs Adrienn és Abigél:)
Hozzánk el sem jött, mert építkeztünk az utolsó hétig. Szerintem nem azt nézi, hogy mi nem jó, hanem, hogy mi jó. Segítség a feladatuk! Pláne egyedülálló anyán! Bátor vagy, felnézek rád!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!