Találatok a következő kifejezésre: A védönőm irta a papiromra (2 db)

A gyerekemről mi alapján írta meg a védőnő a státuszvizsgálatos papírokat, ha egyetlen alkalommal látta?

Legjobb válasz: A szülõ elmondása alapján írja meg. Nálunk egyedül újszülöttkorban látta és vizsgálta, hogy mit csinál, azóta csak rákérdez.

A szülõ elmondása alapján írja meg. Nálunk egyedül újszülöttkorban látta és vizsgálta, hogy mit csinál, azóta csak rákérdez.
Akkor ahasára üt, vagy a doktornõ vizsgálatai alapján ír.
Attól függ, mennyi idõs státuszvizsgálatot. Amíg pici a baba, addig szerintem bármi van, hívod az orvost, vagy a védõnõt, így a nagyon kirívó dolgok kiderülnének. Meg ugye egy picinek nem kell "túl sok kritériumnak" megfelelni, így simán lehet, hogy abból az egy alkalomból is látta. Ha meg nagyobb, akkor nem igen fér bele, hogy egyszer látta. Hiszen ott vannak az oltások, betegségek, nem hiszem, hogy egy 1-2 éves gyereket csak egyszer lásson a védõnõje.
A kérdező hozzászólása: Bizony egyszer látta, mert soha nem jött el hozzánk, és mivel a gyerekorvos másik védõnõvel dolgozik. Vele egyetlen alkalommal, a gyerek 3 és fél éves korában találkoztunk. Tehát mi hiába jelentünk meg tanácsadásokon rendszeres idõközönként, bejelentve, oda se pillantott, soha nem érdeklõdött.
A kérdező hozzászólása: Igen, de értelemszerûen velem is a szülés után egy alkalommal találkozott, tehát tõlem sem érdeklõdött.
Gondolom mindenrõl átlagos dolgokat írt, így nagyot nem lehet tévedni. De gondolom erre Te is rájöttél..

A védönőm azt irta a papiromra hogy 8 hetes vagyok a nőgyogyászom azt mondta, hogy 10 hetes, ilyenkor mivan? Melyiknek kellene hinnem? ápril.17. volt utoljára meg a havim

Legjobb válasz: Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet,hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe ,szólj neki,mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van,mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki,ami nem lényeg igazából,de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki,hogy írja át!37hetes kismama

Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet, hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe , szólj neki, mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van, mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki, ami nem lényeg igazából, de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki, hogy írja át!37hetes kismama
Szia! Annak idején nekem azért írta a védõnõm a papírra, hogy 8 hetes, mert akkor volt az utolsó orvosi vizsgálat. Nem lehet hogy neked is ezért? 12 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!