Találatok a következő kifejezésre: A védönőm irta a (11 db)

A védönőm azt irta a papiromra hogy 8 hetes vagyok a nőgyogyászom azt mondta, hogy 10 hetes, ilyenkor mivan? Melyiknek kellene hinnem? ápril.17. volt utoljára meg a havim

Legjobb válasz: Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet,hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe ,szólj neki,mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van,mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki,ami nem lényeg igazából,de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki,hogy írja át!37hetes kismama

Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet, hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe , szólj neki, mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van, mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki, ami nem lényeg igazából, de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki, hogy írja át!37hetes kismama
Szia! Annak idején nekem azért írta a védõnõm a papírra, hogy 8 hetes, mert akkor volt az utolsó orvosi vizsgálat. Nem lehet hogy neked is ezért? 12 hetes kismama

A gyerekemről mi alapján írta meg a védőnő a státuszvizsgálatos papírokat, ha egyetlen alkalommal látta?

Legjobb válasz: A szülõ elmondása alapján írja meg. Nálunk egyedül újszülöttkorban látta és vizsgálta, hogy mit csinál, azóta csak rákérdez.

A szülõ elmondása alapján írja meg. Nálunk egyedül újszülöttkorban látta és vizsgálta, hogy mit csinál, azóta csak rákérdez.
Akkor ahasára üt, vagy a doktornõ vizsgálatai alapján ír.
Attól függ, mennyi idõs státuszvizsgálatot. Amíg pici a baba, addig szerintem bármi van, hívod az orvost, vagy a védõnõt, így a nagyon kirívó dolgok kiderülnének. Meg ugye egy picinek nem kell "túl sok kritériumnak" megfelelni, így simán lehet, hogy abból az egy alkalomból is látta. Ha meg nagyobb, akkor nem igen fér bele, hogy egyszer látta. Hiszen ott vannak az oltások, betegségek, nem hiszem, hogy egy 1-2 éves gyereket csak egyszer lásson a védõnõje.
A kérdező hozzászólása: Bizony egyszer látta, mert soha nem jött el hozzánk, és mivel a gyerekorvos másik védõnõvel dolgozik. Vele egyetlen alkalommal, a gyerek 3 és fél éves korában találkoztunk. Tehát mi hiába jelentünk meg tanácsadásokon rendszeres idõközönként, bejelentve, oda se pillantott, soha nem érdeklõdött.
A kérdező hozzászólása: Igen, de értelemszerûen velem is a szülés után egy alkalommal találkozott, tehát tõlem sem érdeklõdött.
Gondolom mindenrõl átlagos dolgokat írt, így nagyot nem lehet tévedni. De gondolom erre Te is rájöttél..

Egy pár kérdéssel ezelőtt írtam, hogy magas volt a vérnyomásom+fehérje a vizeletben! Péntekre beküldött a védőnő a kórházba vérvételre, hogy nehogy toxémia legyen! Ugye addig nem lehet semmi baj?

azért péntekre küldött,mert annak hétf?n lesz eredménye,és az én dokim hétf?n van kórházba,mert akkor rendel ott. és így akkor meg tudom neki mutatni a papírt!!! csak hogy magánba meg szerdán van,és most addig ne várjak,meg most azért,hogy ránéz egy papírra,ne adjak már 9.000 ft-ot!

Legjobb válasz: hát én elmennék szerdán vagys ma ha lehet, mert nem csak rádnéz...de péntekig se valszínû h baj lesz..de én mennék ma

hát én elmennék szerdán vagys ma ha lehet, mert nem csak rádnéz...de péntekig se valszínû h baj lesz..de én mennék ma
nem ijesztgetésbõl írom!!, de szerintem keresd fel a dokidat mihamarabb, mert lehet baj hétfõig. adj neki ekvesebb pénzt vagy ne is adj, elvégre vészhelyzetrõl van szó!! nekem csak a vérnyomim ment fel egyik reggel, de már rögtön rám rakták az egy napos vérnyomás figyelõt, utána pedig kaptam a vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, fehérje nem is volt a vizeletben. szerintem jobb ezzel vigyázni
Telefonon nem tudod utolérni? Én hasonló esetben simán felhívtam és kérdeztem.
hivd fel telefonon. ez amugy nem jelent rogton toxemiat, bar elofordulhat, ahogy minden. en 24.en vettem eszre, hogy vizesedek, raalltam a merlegre es +5 kilot mutatott. a hirtelen hizas is a toxemia tunete, beparaztam, hivtam a nodokim, és megnyugtatott..3 nap mulva (tegnap) elmentem hozza, es tenyleg nem volt semmi baj. ha azt mondja korhaz, szó nelkul megyek. a magandokik nagy elonye, hogy barmikor zaklathatod oket, és igenis hivd fel. ha azt mondja, hogy korhaz, indulsz. ha azt mondja nyugi, akkor tobbet pihensz, és nem idegeskedsz. tudom, hogy a toxemia nem jatek, de ha nincs gond, es aggodsz, az se tesz jót! ne gondolj a legrosszabbra.

Most vagyok 15 hetes terhes, voltam fogdokinál, de nem tudom elolvasni, amit a kiskönyvembe írt. Minden oké, de olvashatatlan az írás. Nektek mit írtak? A védőnő el tudja majd olvasni?

Legjobb válasz: Az orvosok írásának megértéséhez szerintem külön agy kell, viszont azt vettem észre, hogy ha minden rendben van a vizsgálat alatt, akkor úgy írnak, hogy senki se értse, de ha baj van, akkor olvasható a dolog... Hogy a védõnõt el tudja-e olvasni, nem tudom. Lehet csak õ is következtetni tud, mi lehet oda írva. Nekem amúgy csak egy dátum volt a fogorvosi vizsgálatnál, meg pecsét, aláírás. Más nem.

Az orvosok írásának megértéséhez szerintem külön agy kell, viszont azt vettem észre, hogy ha minden rendben van a vizsgálat alatt, akkor úgy írnak, hogy senki se értse, de ha baj van, akkor olvasható a dolog... Hogy a védõnõt el tudja-e olvasni, nem tudom. Lehet csak õ is következtetni tud, mi lehet oda írva. Nekem amúgy csak egy dátum volt a fogorvosi vizsgálatnál, meg pecsét, aláírás. Más nem.
Gondolom, azt írta be, mit csinált veled.

Ti mentgetőztök, ha jön a védőnő és épp irtó nagy kupi/kosz van?

Akiknél mindig patyiban a lakás, lszi ne írjatok. Meg takarítási tippeket sem kérek, köszi.

Legjobb válasz: Kosz nálunk nem nagyon van. De rendetlenség elöfordul. Ez nem érdekel. Az hogy a játékok szétdobálva mert a nagy éppen felfordította a nappalit, megérti mindenki. A szobákban heti 2x porszívozok így ott nem igazán van kosz, a konyhában meg naponta söprök, így ott sincs nagy kosz. Szóval nem. Ruhák is elöfordulnak itt ott, mert a nagy éppen azon van hogy napi 3x öltözik át egyedül.

Kosz nálunk nem nagyon van. De rendetlenség elöfordul. Ez nem érdekel. Az hogy a játékok szétdobálva mert a nagy éppen felfordította a nappalit, megérti mindenki. A szobákban heti 2x porszívozok így ott nem igazán van kosz, a konyhában meg naponta söprök, így ott sincs nagy kosz. Szóval nem. Ruhák is elöfordulnak itt ott, mert a nagy éppen azon van hogy napi 3x öltözik át egyedül.
Kosz nem nagyon van. Ha rendetlenség volt, akkor csak annyit mondtam, hogy jó, jöjjön (épp itt járt a házban), de nem raktam még rendet, bocsi. Sose érdekelte, nem lakást nézni jön.
Kosz nincs, de ha éppen ott marad a kosárnyi vasalnivaló szem elõtt, vagy szét vannak a játékok, esetleg még nem volt idõm felmosni, nem érdekel. A mosogatnivaló nem igényel törõdést, a gyerek igen és az én igényeim is elõrébb valók, mint hogy minden patent rendben legyen. A tisztaságra igényes vagyok, de nem áll minden élén a házamban. A védõnõ is ember, sok esetben anya, ha érti a dolgát, meg tudja különböztetni az igénytelenséget és a "nem volt még rá idõm"-et.
Nem mentegetõzök. Hetente többször porszívózok és gõzölök, de hiába pakolok, kislányom játékai mindenhol ott vannak. Piszok nincsen, de rendetlenség van.
9. válaszoló, azt hiszem, nem errõl a speciális helyzetre vonatkozik, hogy ne legyen koszos a wc-deszka. Betegség esetén senki sem várja el, hogy puccban álljon a lakás. De olyankor nem is fogadunk senkit. Nálunk kosz nincs, apránként végzem a teendõket, így van egy ÁtlagoS tisztaság, kupi pedig a kisfiam jóvoltából állandó jellegû. Ha elpakolok, rá 10 percre ugyanúgy nézünk ki. Így napközben nem is foglalkozom a kupival. A mi cuccainkat rögtön a helyére teszem, különben elvesznének a játékok közt.
kosz nincs rendetlenség...van de 5 perc alatt helyre tudom rakni. hiszen nem ugy jön na hello itt állok a kapuba és jövök látogatoba. mindig annyira van rend hogyha valaki váratlanul betoppan ne hátrálva menjen ki. általában a ygerekszobába van nagyobb rendetlenség mert mindenhol játékok vannak
kedves 6-os! Bizony van olyan, amikor kosz van baba mellett, es ez nem szegyen. A heten pl. lazasan probaltam tulelni a napokat es mellette a tolem telheto legjobban ellatni a babamat. Apanak alul-felul virusa volt, o sem volt jol. [email protected] wc deszka? Nos, neha elofordulhat... A vedonotol elnezest kertem, es uj idopontot beszeltunk meg. Ciki volt? Elegge... de a vedono mondta, hogy higyjem el, nem attol lesz jo anya vki, ha mindig minden a helyen van vagy minden total higienikus. Asszem igaza lehet... :)
Én mindig nagyon hülyén érzem magam és mentegetõzök, ha nem patyolattiszta és rendezett a lakás. És sajna nagyon nehezen tudok rendet tartani, igazából gyerek nélkül sem ment, most meg két gyerekkel és terhesen még annyira se :( Kosz kevésbé, mert a kicsi csúszik-mászik, emiatt gyakran porszívózok, felmosok; de kupi az gyakran van... [tudom-tudom, menjek rendet rakni a gépezés helyett :) ]
Én olyankor megmondtam, hoyg ne jöjjön mert nem érek rá.
Kosz? Baba mellett? Szégyellném magam. A rendetlenség egy dolog, azt semmiben se telik elpakolni, de ha [email protected] a WC-deszka meg ragad a konyha a redvától, akkor van is miért mentegetõznöd...
Kérdezõ, ne aggódj, lehet, hogy Nálad is és a többieknél is itt nagyobb a rend és a tisztaság, aki bevallotta, hogy néha fut a ház, mint annál, akik itt arról vetítenek, hogy náluk aztán patyolat minden a nap 24 órájában, az év 365 napján:) ))
Tudok olvasni, köszi. Sõt én még a Kérdezõ kommentjét is el tudtam olvasni, amiben leírta, hogy mit is takar az a "kosz" kifejezés. Tedd le a seprût egy percre és próbáld meg Te is elolvasni, hidd el nem nehéz.
Ott volt a kérdésbe hogy kupi és kosz.Gondolom még olvasni tudsz.
De ki beszélt itt koszos házról?? Rumliról volt szó és esetleg egy kis porról. Jobb nektek, ha itt vagdalkoztok?
Hát engem lepontozhat aki akar, nem érdekel.Ha valaki rendbe akarja tartani a házát az rendbe is tudná.Lehet hogy lusta rá vagy nincs kedve.Az hogy meg gyerek mellett nem lehet, az meg nem indok.Vagyis nekem nem.Én nem ítélem el vagy nem szólok le senkit akinél kupi van.De sztem mindenki jobb szívvel megy be egy tiszta házba mint egy koszosba.Aki meg lepontoz annak hajrá :)
Na, a koszosak lepontoztak mindenkit, akiknél tisztaság van:)
Nálunk nem szokta húzkodni az ujját a polcokon hogy porosak-e, két évnyi por meg azon sem szokott lenni hogy olyan szembeszökõ legyen, és a csapot sem nézegette még meg komolyabban. Kosz nincs, totális rend meg kisgyerekes labásban nincs, ha már tud legalább mászni. Hát még ha menni. Azért nem mentegetõznék, a koszra meg nincs mentség.
Nálunk nem szokott kupi lenni.Ha szét dobálja a játékait akkor nem hagyom ott.Ha már nem játszik vele akkor elpakolom mindig.Ha kipakolja a ruháit, és az 1 nap elõfordul vagy 5-ször akkor is vissza hajtogatom neki, nem hagyom úgy.Ha eszik akkor elmosogatom a tányért mikor végzett.Mindennap porszívózok 2-szer a 2 szobába.Illetve a konyhát, fürdõt, wc-t felmosom 1 nap vagy 3-szor.Nálunk nem szokott futni a lakás.Az én lányom pedig rendezett tiszta házban érzi jól magát, mint ahogy én is.Gyerek mellett biztos van ideje takarítani.De hogy ne hanyagoljam el a takarítás miatt a lányomat így õ is segít nekem.Több kevesebb sikerrel.Nagy takarítást pedig mindenhéten szombaton csinálok.Rendbe lehet azt a házat tartani, még ha valaki dolgozik akkor is.
Nem. Amíg beér a járdán, addig igyekszem gyorsan bedobálni a nappaliból azt, amit nem akarok, hogy nagyon a szem elõtt legyen. Régóta ismerem, a legnagyobb lányom 13 éves, de nem szokott különösebben körbenézni. Beszélgetünk, még egy kávét is csak 10 esetbõl 1-szer fogadott el.
11-es Serinted szépelegve kellene beszélnem, amikor a kérdezõ lakásában saját bevallása szerint "irtó nagy kupi/kosz van"? Mondjuk ki, egy retkes lakásról van szó. Akinél retek van, az valamit nem jól csinál. Vagy rosszul osztja be az idejét vagy más miatt, de baba mellett szerintem ez nincs rendben. Lehet mentegetni a disznóólat azzal, h legalább látszik, eszik a gyerek meg fürdik...Pfff...tiszta lakásban is jóllakik a gyerek és fürdetve is van...Szóval ez a fészbukon keringõ ostobaság nem állja meg a helyét. Gyerek mellett takarítani kell és kész.
Jaj, ezek miatt ne aggódj! A fürdõszoba nálunk addig ragyog, amíg a gyerek nem megy fürdeni, mert akkora pancsolást rendez, hogy még a plafon is vizes, az apjával együtt. :) Igen, a nappaliban száradnak a ruhák. Jelenleg tele a padló morzsával, mert a fiatalember magvas kiflit evett... Összeszedtem a játékokat, hogy állok neki a porszívózásnak. Mire elõvettem a porszívót, újra ott vannak a játékok... Ez van. Gyereket nevelek, nem robotot. :) Anyósom szerint nálunk mindig milyen tisztaság és rend van, gyerek mellett is... Kár, hogy én nem így látom. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az értelmes válaszokat! Koszt úgy értettem, hogy azért fertõzésveszély nincs, meg nem magától mászik el a tavalyi ebédmaradék a szemetesbe, de pl a könyvespolcok idõnként porosak... vagy fogkrémcseppek vannak a csapon.
Egyszer valaki ezt mar irta de szerintem nagyon jo: A koszos edények azt bizonyítják, hogy etetem a családom, a teli szemetes, hogy takarítok utánuk. A rendetlenség azt, hogy hagyom, hogy a gyermekem jól érezze magát és felszabadultan játsszon. A felhalmozott vasalni való azt, hogy tiszta ruhában járatom a családom; a nedves kád pedig, hogy lefürdetem a gyermekemet mindennap. Ezért ha legközelebb nálunk jársz, kétszer gondold meg, mielõtt ítélkeznél! Ha azért jössz, hogy meglátogass minket, gyere hozzánk bármikor, ha a lakásomra vagy kíváncsi, jelentkezz be, mielõtt jönnél! En nem mentegetozok senkinek. A barataim tudjak, hogy 8 oraban dolgozunk, utanna rohan valamelyikunk az oviba, vacsora keszites kis jatek... es nincs idonk fenyezgetni a lakast egyfolytaban, a tobbiek meg nem szamitanak. A kupi es rendetlenseg annyira nem zavar a kosz viszont igen. De majd ha a nap 48 orabol fog allni es ket helyen lehetek egyszerre akkor megoldom. Addig marad a kaosz es megprobalok nem kiborulni es amikor az idom engedi megteszem a tollem tehetot.
6-os, neked a stílusod miatt kellene mentegetõznöd. Reméljük a gyerekeiddel nem ilyen alpári módon beszélsz, mert az nagyobb baj, mint egy kis kosz.
most azért mert azt irta a 6os hogy [email protected] azon mi alpári? nem hallottatok még igazán alpári szöveget, na de lényegre. Mit értesz a kosz alatt? És hol van kosz? Mert ha por van meg szétdobált játékok az mind1. Lényeg hogy a gyerek körül ne legyen kosz, de hogy milyen a wc, az sztm tök mind1...kisbaba úgysem megy wcre

Engem a védőnőm A BELGYÓGYÁSZAT 2. emeletére küldött ultrahangra és vérvételre, s azt írta a kiskönyvembe h. Kombinált teszt javasolt! Ez mit jelent, mert nem értem? 12 hetes kismama!

Legjobb válasz: A kombinált teszten vérvizsgálatot végeznek, hogy genetikai betegsége van-e a babónak. Elsõsorban Down-kórra és Edwards-kórra szûrnek. Ezt érdemes elvégeztetni, ezt a vizsgálatot. 35 év után mindenképp, elõtte csak javasolt.

A kombinált teszten vérvizsgálatot végeznek, hogy genetikai betegsége van-e a babónak. Elsõsorban Down-kórra és Edwards-kórra szûrnek. Ezt érdemes elvégeztetni, ezt a vizsgálatot. 35 év után mindenképp, elõtte csak javasolt.

Nem értem hogy a védönőm miért azt irta a papira, hogy 6 hetes vagyok, egy másikra meg, hogy 7 hetes, ha április 16 volt meg a menstruáciom utoljára akkor nem a 8. dik hétben járok?

Legjobb válasz: nekem ápr.14-én volt meg utoljára,ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom,neked miért írt kevesebbet.lehet,hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.

nekem ápr.14-én volt meg utoljára, ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom, neked miért írt kevesebbet.lehet, hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.
A teljesen betöltött hetek számítanak csak. nekem ápr6-án volt meg utóljára és így most vagyok 8hetes és 1napos. Ez pedig ugye a kilencedik hét kezdete, de 9 hetes csak jövõ héten kedden leszek. Nyugi, ez a zûrzavar végig így lesz majd! Az elsõ babával én is állandó gondban voltam, ezért csak annyit mondta 2 hónapos, 6hónapos vagyok! :) )) Boldog babavárást!
Még csak most töltötted be a 7. hetet. Azt nem értem miért ír 6.-at.
MOst már én sem értem. Án is április 06-i vagyok és szerintem már 9 hetes vagyok. És szerintem Te is betöltötted már a 8. hetet. VAGy hogy is van?
Szia! http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2009-01-20 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-04-30 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 223 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: * GS (petezsák): 30 milliméter * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter * Súly: 1 gramm * Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése. Boldog babavárást mindenkinek! 9 hetes kismama
Szia! Én a naptarak.com odalon találtam egy nagyon jó terhesnaptárat, napra, hétre, hónapra pontosan követi az eseményeket. Kinyomtattam és kitettem a falra, így mostmár mindig tudom mikor mi van. Nekem segített.

Milyen a jó és a rossz védőnő? Irtok tapasztalatokat?

Legjobb válasz: A jó védõnõ szerintem: nem gondolja magáról, hogy õ a világ közepe, nem próbál olyan dologban tanácsot adni, amirõl gõze nincs, van viszont a tarsolyában millió szakember elérhetõsége - pl. szoptatási tanácsadóé - hogy szükség esetén segíteni tudjon a kismamának. A jó védõnõ nem piszkálódik azokban a családokban, ahol láthatóan rendben zajlanak a dolgok, hanem oda megy, ahol valóban van védendõ kisgyerek. Vagyis nem azt csinálja, mint nálunk a védõnõk, hogy inkább minden hónapban beül a normális családokhoz órákra a semmiért, mert persze kényelmesebb a tiszta lakásban, aranyos gyerekek között teát kortyolgatni, csak épp nagyobb szükség van rá a hátrányos helyzetû gyerekeknél, akiket még fogat mosni se tanít meg senki...

A jó védõnõ szerintem: nem gondolja magáról, hogy õ a világ közepe, nem próbál olyan dologban tanácsot adni, amirõl gõze nincs, van viszont a tarsolyában millió szakember elérhetõsége - pl. szoptatási tanácsadóé - hogy szükség esetén segíteni tudjon a kismamának. A jó védõnõ nem piszkálódik azokban a családokban, ahol láthatóan rendben zajlanak a dolgok, hanem oda megy, ahol valóban van védendõ kisgyerek. Vagyis nem azt csinálja, mint nálunk a védõnõk, hogy inkább minden hónapban beül a normális családokhoz órákra a semmiért, mert persze kényelmesebb a tiszta lakásban, aranyos gyerekek között teát kortyolgatni, csak épp nagyobb szükség van rá a hátrányos helyzetû gyerekeknél, akiket még fogat mosni se tanít meg senki...
A rossz védõnõ: aki tõled kérdez és nem fordítva, tehát Te többet tudsz mint õ. Nem az adataid bediktálására gondoltam, ha valaki esetleg nem értené.
Nekem rossz védõnõm van: Teljesen életképtelen. Se a vérnyomásomat, sem a súlyomat nem tudja megmérni rendesen. Mindig szerencsétlenkedik össze-vissza. Nem tud számomra fontos kérdésekre választ adni. Már elõre félek, hogy mit fog csinálni meg mondani mikor megszületik a baba.
2 védõnõm volt, mert költöztünk. Az elsõt a rossz kategóriába sorolnám. Soha nem hallgatott meg , fújta a magáét, a kérdéseimre nem válaszolt, folyton a nyakunkra járt elõzetes bejelentés nélkül. Teszem hozzá, erre semmi oka nem volt, a babával minden rendben volt. A második figyelmes, jó tanácsokat ad, szól, ha valamit észrevesz ( itt például arra gondolok, hogy a lányomnak kicsit kötötték voltak az izmai, ezért lelassult a mozgásfejlõdése. Megmutatta a lazító gyakorlatokat, és nem kellett vinnem máshova, szépen behozta a lemaradást.)Nem rémít halálra hülyeségekkel. Mindig szól, hogy mikor jön, és nem ront ránk.
Rossz védõnõ: beírta a kiskönyve, hogy a szülés várható dátuma február 30. Mikor legközelebb mentem hozzá, és megkértem hogy javítsa ki, megkérdezte, hogy miért.... No comment. Azóta se tudtam meg tõle sokat.

Mindenki a 18. heten megy uh-ra? Nekem akkora irta be az idöpontot a vedönö. Az nem késö? Ott mit fognak a nemén kivül nézni?

Legjobb válasz: Ez lesz a legelsõ UHd ??? mert az elég érdekes:( Egyébként ált. az elsõ UH-t 6-7 hetesen csinálják, abból kiderül van e élõ terhesség, szívmûködés. a 12.héten a tarkóredõ szûrés van ez is UH, megmérik a hosszát a magzatnak, a durvább rendellenességeket ki tudják szûrni. a 18-20.hét az úgynevezett genetikai vagy nagy ultrahang . Az AFP eredmény birtokában megnézik tüzetesen a babát, gerinc, koponya, végtagok, köldökzsinórban hány ér van, lemérik a combcsontot, haskörfogatot, fejet. A méhlepény helyzetét és a magzatvíz mennyiségét is nézik. A milyen nemû az csak a legutolsó szempont:) Szóval NEM ezért végzik ezt az UH-t kifejezetten, hanem hogy egészséges e.

Ez lesz a legelsõ UHd ??? mert az elég érdekes:( Egyébként ált. az elsõ UH-t 6-7 hetesen csinálják, abból kiderül van e élõ terhesség, szívmûködés. a 12.héten a tarkóredõ szûrés van ez is UH, megmérik a hosszát a magzatnak, a durvább rendellenességeket ki tudják szûrni. a 18-20.hét az úgynevezett genetikai vagy nagy ultrahang . Az AFP eredmény birtokában megnézik tüzetesen a babát, gerinc, koponya, végtagok, köldökzsinórban hány ér van, lemérik a combcsontot, haskörfogatot, fejet. A méhlepény helyzetét és a magzatvíz mennyiségét is nézik. A milyen nemû az csak a legutolsó szempont:) Szóval NEM ezért végzik ezt az UH-t kifejezetten, hanem hogy egészséges e.
ez nagyon érdekes!!!!!! én most vagyok 6hetes és már volt uh-om!!!és 2-hét mulva ujra mennem kell...sztem ez igy tuti késö föleg ha neadj isten valami gond van ilyenkor már nem sok mindent lehhet tenni.de bizzunk a dokidban ne aggodj... bizti tudja mit csinál.
A kérdező hozzászólása: Mar voltam 6-12 hetesen uh-on.Csak en ugy tudtam hogy 16 hetesen kell menni nem 18 es ezert aggodtam egy kicsit hogy ha nagyon fontos ez az uh akkor nehogy kesön csinaljak.... De akkor jo ha 18-20 között van a következö a 12. utan!
16 hetesen az AFP vér levétele van, ezzel az eredménnyel a kezedben kell menni a 18. heti UH-ra. Nekem egyébként 20. hétre esett ez az UH.
Ne aggódj nem vagy elkésve még! Nekem pl.csak 22 hetesen csinálták, annyira nem volt idõpont az UH rendelésen. De ha eddig a 2 UH-n részt vettél és oké volt minden akkor ne aggódj:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!Mindenkinek jo baba várást!!!!!!

Ha jelentkeztem vedono ek es gyogyszersznek. Es mindkettore meg. Van a po to. Akkor arra vesznek fel amelyiket hamarabb irtam?

Legjobb válasz: Igen, arra, mármint ha a hamarabb alatt azt érted, hogy elõrébb írtad a sorban. Tehát az legyen az elsõ helyen, amit jobban szeretnél. Ha onnan kicsúszol, de 2. helyre megvan a pontod, akkor oda kerülsz be.

Igen, arra, mármint ha a hamarabb alatt azt érted, hogy elõrébb írtad a sorban. Tehát az legyen az elsõ helyen, amit jobban szeretnél. Ha onnan kicsúszol, de 2. helyre megvan a pontod, akkor oda kerülsz be.
szerintem elõbb tanulj meg írni (bocsi)
A kérdező hozzászólása: Te meg olvasni mert ezt senki sem kerdezte na meg a sajat dolgaiddal foglalkozni tokeletesseg!
mindkét szakhoz kicsit több alázat kéne, mert ezzel a felsõbbrendûséggel elég sok problémád lesz a felsõoktatásban.
Mivel nem tudhatjuk, miért ír így, lehet, hogy önhibán kívül, és nem õ kezdte a gunyoros hangú beszólogatást, nem biztos, hogy belõle hiányzik a kellõ alázat, mégha indulatosabban is reagált, mint kellett volna. Az ékezethiányból arra következtetek, hogy határontúli, lehet, hogy nem tanították részletesen a magyar helyesírásra.
Vagy érintõs mobilról ír, gyakran megesik, hogy az elég vacak...
A kérdező hozzászólása: Nem ertem mikoze van az irasomnak az alazathoz. Az iskolahoz. Nem hiszem hogy barkit is megsertettem h ismeretlenul igy velekedjenek rolam. Alazatos tokeletessegek kimeljenek azt hittem itt normalis emberek segitenek ;) M
A kérdező hozzászólása: Egyebkent uj erintos telefono. Van ami nem mindig erzekel helyesen. Koszonom a rendes valaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!