Találatok a következő kifejezésre: A védönöm mondta, hogy (136 db)

22. hetes kismama vagyok. A védőnőm mondta, hogy a jövőhéten beszéljünk meg egy időpontot, amikor kijön személyesen házhoz. Máshoz is kimegy ilyen korán a védőnő? Mit csinál? Ingyenes?

Legjobb válasz: Hozzánk is a héten jött elõször. Én nagyon örültem neki. Mindent megmutattam, amiket eddig vettem, megnézte a leendõ szobát, tanácsokat kaptam. Számomra csak haszna volt. 27 hetes

Hozzánk is a héten jött elõször. Én nagyon örültem neki. Mindent megmutattam, amiket eddig vettem, megnézte a leendõ szobát, tanácsokat kaptam. Számomra csak haszna volt. 27 hetes
szia!nálunk is kint volt már mikor enyi idõs terhes voltam!különösebben nem csinált semmi, bejött a szobába leült az ágyra és beszélgettünk mindenféle dolgokrol! Ingyenes persze ez a dolga!!!!!6 hetes fius anyuka
Hozzám már a 17. héten jött, most 21 hetes vagyok és már gondolom megint fog jönni, mert azt mondta, hogy minden hónapban jönni fog. Nem sok értelmét látom, mert a gondozóba szintén minden hónapban találkozunk. Megkérdezi hogy vagyok, elmondja mit egyek ilyesmi.(meg kér egy kávét). Ingyenes, ez a dolga!
Az én védõnõm majdnem minden hónapban kijött.Nagyon kedves volt bármit megtudtam vele beszélni mármint a szülés stb .Sajnos elköltöztünk azóta sem vot ilyen jó védõnõm.A tapasztalatom az hogy nagyon kevés védõnõ végzi rendesen a munkáját.
Még csak 8 hetes voltam de már jött hozzánk család látogatás céljából.Azóta havonta 1x jön.Most 12 hetes terhes ugy hogy egyenlõre nyugi van.Boldog baba várást.37 hetes kismama.
Szia! Nálunk egyik hónapban én megyek hozzá, aztán a másikban õ jön hozzám. Itt ez az általános gyakorlat. Ezen alkalmak sokkal rövidebbek, mint amikor a rendelõben találkozunk. Ha jól hallottam, mindenkihez kimennek legalább 1x, megnézik, hogy hova akarod tenni a kiságyat, meg, hogy milyen körülmények közé akarod vinni a picit. (De nyugi, csak extrém rossz körülményeknél jelentik a gyámügynek)Ennek megfeleõen tanácsokat is ad. Velem mindig rendes és csak normális tanácsokat ad, fölöslegesen nem szól bele semmibe. Szinte csak addig marad, míg az új leleteimet megbeszéljük, és elpanaszolom neki az összes új tünetemet. Negyed óra és már megy is. És mindezt ingyen, hiszen ez a dolga.

Hallottatok róla hogy csuklásra citrom vagy narancs levet adni a babának? A védőnő mondta, hogy érdemes, egy kiskanállal adni mert jót tesz az étvágyának (ami elég gyenge) és a benne levő C-vitamin is.

Legjobb válasz: hát,azt tudom,hogy felnõtnél jó,de gyereknek picinek nem adnám.A dokim azt mondta a kicsik sokat csuklanak és normális.

hát, azt tudom, hogy felnõtnél jó, de gyereknek picinek nem adnám.A dokim azt mondta a kicsik sokat csuklanak és normális.
Egyszer mi is próbáltuk párhetes korában, no, nem kanálnyit; frissen facsart citrom levébe beledugtam a kisujjam, és azt beledugtam a szájába. 1 csepp lehetett max, az nem hinném, hogy eljutott a gyomráig. Nagyon fancsali képet vágott szegény; anyukám sírva kért, hogy többet ne adjak neki. Többet nem próbáltuk. Viszont a csuklást akkor abbahagyta. Lehet, hogy csak azért, mert félt, hogy ha még egyszer elkezdi, megint ilyen szörnyûséget teszek vele :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat én is kicsit morbidnak találtam a citromot a pici gyomrába, 3 hós a kislányom én is azért kérdeztem, mert nagyon sajnálom van hogy fél órán keresztül csuklik és már õ is megunja és elkezd sírni.
Nekem is nagyon csuklós volt kicsinek a babám, és nekünk a citromlevet ajánlotta a doki, max.napi 2szer, és csak frisset, és csak 2-3cseppet!Én adtam neki és nem lett töle soha semmi baja, és tényleg jó volt, ha nem hagyta abba 3-4perc alatt a csuklást akkor adtam neki.Mondta azt is a doki, h ha nem mulik el, öket az igaz nem zavarja, csak az egész pici gyomrát teljesen összerázza, és elöfordulhat hányás is sajnos!:( Szerintem próbáld ki nyugodtan, csak a mennyiségre figyelj!
Én mindkét gyermekemnek adtam 1 csepp Cebion cseppet, ha csuklottak. Egy nap max.3-szor. Semmi bajuk sincs!!
Szia! Lehet, hogy most parázs vitát indítok, de én adok neki citromlevet és semmi baja nincs tõle. A babám már a pocakomban is nagyon csuklós volt és ez kinn is folytatódott.Elõször én is egy kis szoptatással próbálkoztam, majd vártam stb...Végül rászántam magam és adtam neki egy mokkás kanálnyi citromlevet és ez nála bevált.Persze én sem viszem túlzásba.Elõször mindig várok legalább 5percet, de ha akkor sem múlik jön a citromlé.Nálunk ez bevált.Próbáld csak ki nyugodtan. A védõnõm is azt mondta egy kis C-vitamin. Savat nem csinál a babámnak. 4 hónapos kislány anyukája
Szia! Igen hallottam.Nekünk nem vált be.Nagyon zavart, hogy sokat csuklott a lányom, mert rossz volt nézni ahogy a kis teste minden egyes csuklásnál összerándul.De rájöttem hagyni kell, mert õt nem zavarja, ha unta elkezdett sírni egy picit és elmúlt. Nem írtad mennyi idõs a picid! A lánom 6 hónapos.Õ is rossz étvágyú volt(most sem egy nagyevõ), az orvos tanácsára Vitakidet(4 hónapos kórtól adható) "iszik".1 hónapja kapja és 4-5 óránként eszik végre(elõtte volt, hogy 6-7 óra elteltével sem volt hajlandó).A súlya is gyarapodott azóta. Remélem tudtam segíteni.
Adhatod neki csuklásra, baja nem lesz tõle. Persze csak keveset. A C vitaminról csak annyit, hogy ezekben a gyümikben nincs valami sok vitamin. Annyi kezelésen estk át, hogy több vegyszer van benne mint maga a gyümölcs...de ez csak az én véleményem. Mennyi idõs a babád?
Igen, a múltkor volt itt ez a téma.Eleinte én is adtam a babának egy csepp citromot, de késõbb már nem.A sógornõm mindig adott a gyerekeinek.Nem tudom, hogy ezért-e de most a 3 éves kislánya simán magában megeszi a citromot.Imádja.
Hát én biztos nem adnék neki citromlevet se narancslevet. Tuti nem tesz jót a kis gyomrának. Ha esetleg én megkívánom utána marja a gyomrom. Bár nem tudom mennyi idõs a babód, de szerintem pici lehet. Biztos marná az õ gyenge gyomrát is. Én megkérdezném a helyedbe a védõnõt, hogy akkor mi van a citrusfélék allargizálásával? Amúgy sok helyen olvastam, hogy a babákat nem zavarja a csuklás!
Nekem elõször anyósom mondta, aztán mástól is hallottam... Hát nekem elég bizarr.. én sem eszek citromot tejre... Meghát egy picibabának, aki semmi mást nem eszik csak tejet... Nem próbáltam ki. Mi kivárjuk, hogy elmúljon, hamar el szokott. De vannak, akik használják a citromos megoldást...
Volt itt nemrégiben hasonló kérdés. A csuklás elmúlik magától, vagy itatsz valamit (szopi, vagy tea, viz) a babával, õket nem zavarja, csak minket. Valószinû azért tenne "jót" az étvágyának, mert savat csinálna a babának.
Nekem azt mondta a védõnõ hogy csuklásra nem adható se citrom se narancs leve. Majd elmúlik magától. Nem tudom hogy igazat mondott-e:(
szia! én azt csinálta hogy egykis kakaót raktam bele és mindjárt tetszett neki!nálunk is ez volt a probléma ráunt a lelekem!!sok sikert:)
Az én lányom sem ette meg a tápszert magában, pedig ilyen idõs korában kellett már a pótlás, mert kevés volt a tejem. Én gyümölcslében adtam, úgy nagyon szerette. A Kecskeméti rostos leveit használtam, ahhoz tettem a tápszert / Humana babánosat használtunk /. Kicsit húzós volt anyagilag, de se a kakaós, sem a Maci kávés verziót nem itta meg.
Mikróban meglangyítok x ml gyümölcslevet, hozzáteszem a megfelelõ mennyiségû tápszert, összerázom és kész. De tényleg csak a Kecskemétivel jó, mert a Hipp gyümölcsleveivel v. Kubuval túl sûrû lenne, nem bírná meginni.
Én mondjuk nem adnék kakaót, max. azt a gyerekeknek adható, koffeinmenteset. De ha úgy se kéri, fõzz belõle tejpépet. Az enyém a tejet nem volt hajlandó meginni 9 hónaposan, de mivel volt, és nem akartam tápszert adni, azt készítettem. Szívesen leírom a receptet ide, ha érdekel.
Rizs- vagy kukoricalisztet (lehet darát is) fõzz meg pici vízben. Ha olyan hõmérsékletûre hûlt, amibe már bele lehet tenni a tápszert (ez rajta van a dobozán, ha jól tudom), keverd bele a port és még forralt-lehûtött vizet (vagy a kész tápszert). Ehhez tehetsz akármilyen gyümölcsdesszertet (barack, szilva - ezekkel a legfincsibb); mi Kecskemétit szoktunk venni. Esetleg dúsítsd egy darabka banánnal, az nagyon jó ízt ad neki. Kész is. Egyébként 10 hónapos kora után az én kicsim is banános tápszert kapott (addigra elfogyott a tejem és a tartalék is), így abból készítettem így, ahogy leírtam. :)
A kérdező hozzászólása: Kakaót? 6 hónaposan? És Kb mennyit, mert szívesen kipróbálom, mert már én is gondoltam rá, csak tejjel, de nem mertem.
A kérdező hozzászólása: Ha megtennéd, annak nagyon örülnék, mindent szívesen veszek ami segít:-)
A kérdező hozzászólása: Ivólébe? És azt h csináltad? Víz helyett tetted bele? És nem kellett forralni? Leírnád, hogy hogy csináltad.

Nagyon hányingerem van 8hkm. Magne B6-ot szedek, ugye ez nem árt a babának? Mondjuk a védőnő mondta, hogy szedhetem ha terhes vitamin nem segít.

De az orvos nagyon rám ijesztett, hogy ne szedjek semmit csak a terhes vitamint. Ez még a véd?n? el?tt volt.

Legjobb válasz: Nem lehet baja a babának, fõleg ha a használati utasításban leírt adagot nem léped túl. Késõbb a méh szalagok nyúlása görcsölõ érzést fog kiváltani amire csak a Magne B6 jelent megoldást. Javaslom, hogy szedj folsavat és kalciumot (500 mg-os és ne pezsgõtablettát). Tehát a Magne B6 kifejezetten jót tesz egyáltalán nem káros! Boldog babavárást! Egy gyönyörû 2 éves és egy 15 hetes magzat anyukája

Nem lehet baja a babának, fõleg ha a használati utasításban leírt adagot nem léped túl. Késõbb a méh szalagok nyúlása görcsölõ érzést fog kiváltani amire csak a Magne B6 jelent megoldást. Javaslom, hogy szedj folsavat és kalciumot (500 mg-os és ne pezsgõtablettát). Tehát a Magne B6 kifejezetten jót tesz egyáltalán nem káros! Boldog babavárást! Egy gyönyörû 2 éves és egy 15 hetes magzat anyukája
Kedves utolsó két válaszoló, ezt jó tudni. Oda fogok rá figyelni, én simán bevettem eddig egyszerre.
Nekem azt mondták, min.2 óra teljen el az Elevit és a Magne B6 között.
Nekem mondta a védõnõ, hogy nem szabad együtt szedni. Azért nem, mert a terhesvitamint úgy állítják össze, hogy az összetevõk ne üssék egymást, na most ha beveszed a B6-ot vele együtt, akkor már több a B6 vitamin ugye és akkor már teljesen "megváltozik" a hatása a benne lévõ vitaminoknak, ásványi-anyagoknak.
Én is szedem. Miért nem szabad a terhesvitaminnal együtt???
Én éppen tegnap voltam dokinál és kérdeztem meg tõle hogy mit szedhetnék hányingerre, alapból már szedek napi 2 MagneB6 -ot meg Gravidát is.Azt mondta jó a MagneB6 szedjek belõle plussz egy szemet ha kell. 9 hkm
08:47 vagyok. Az lemaradt, hogy nem lesz bajod tõle, se a babának, de ne a terhesvitaminnal együtt szedd..(védõnõ mondta)
Én nem szedtem, mert hánytam tõle, de komolyan:D
Magne B6 nagyon is jó, a legtöbb kismami szedi. Én is :)
A magneB6 nem árt a babának. Vszínû az orvos azért mondta, mert sok az okos kismama, aki bármit beszed terhesség alatt az orvos megkérdezése nélkül és õ ezt ki akarta védeni nálad. Ha nem szûnik a hányinger a MB6-ra sem, akkor érdemes az orvost/patikust meglátogatni és kérni egy picivel nagyobb dózisú szimplán B6 vitamint.
Nekem is két órát mondott a védõnõ, de azt mondta, hogy az sem baj, ha több.. Sõt:) Hát nincs mit, ezért járunk/járok ide, hogy segítsek, ha tudok:) 14:32 voltam:)

Bekötötte vki a babója hüvelykujját, hogy ne szopizza? Tényleg igaz, hogy csak az első két nap a gáz és elfelejti? A védőnő mondta, hogy csináljam ezt. Nincs szívem

Legjobb válasz: Szia! Az én babám nem a hüvelykujját, hanem a mutató és középsõujját szopizza. Eszembe se jut, hogy bekössem neki! Valaki rágyújt ha feszült, fáradt, stb., más az ujját csipkedi, megint más a szája szélét v. a körmét rágcsálja. Nem hiszem, hogy lelkileg jót tenne neki ha egy számára megnyugtató dologról drasztikusan, erõszakkal leszoktatják. Szokták mondani, hogy a fogsorának nem tesz jót, erre csak azt tudom mondani, hogy nekem cumim volt, a két testvérem szopta az ujját, mindhármunknak gyönyörû, majdhogynem szabályos ívû a fogsorunk, szerintem nem ezen múlik.

Szia! Az én babám nem a hüvelykujját, hanem a mutató és középsõujját szopizza. Eszembe se jut, hogy bekössem neki! Valaki rágyújt ha feszült, fáradt, stb., más az ujját csipkedi, megint más a szája szélét v. a körmét rágcsálja. Nem hiszem, hogy lelkileg jót tenne neki ha egy számára megnyugtató dologról drasztikusan, erõszakkal leszoktatják. Szokták mondani, hogy a fogsorának nem tesz jót, erre csak azt tudom mondani, hogy nekem cumim volt, a két testvérem szopta az ujját, mindhármunknak gyönyörû, majdhogynem szabályos ívû a fogsorunk, szerintem nem ezen múlik.
Az ujjszopás teljesen természetes dolog, az egészséges babák leszoknak maguktól róla, amikor már akad érdekesebb dolog is, és lankad majd az igény a szopásra (meg a szopóreflex). Úgyhogy ne kösd be, ez valami nagyon idejétmúlt dolog lehet.
Növérem mindent kipróbált a fia mégis még mindég szopja az újját.3, 5 éves.Leginkább akkor, ha fáradt.De nagyon csúnya.Engem rendesen idegesít mikor látom.A lányom egyböl utánnozza amikor meglátja.Nem engedem neki. Van egy keserü folyadék, amivel belehet kenni az újját.Direkt körömrágásra e´s újjszopásra van.Gyógyszertárban lehet venni. Szerintem 2 nap alatt nem fogja elfelejteni. Ez egy nagyon rossz szokássá fog válni.Szerintem.Ha pedig oka van rá, akkor meg ha erröl leszokik, rááll majd másra. Mennyi idös???
2. vagyok. Én 14 éves koromig szoptam az ujjam, ha uncsinak találtam az eseményeket (olvasás, tv nézés, várakozás közben pl.) Aztán megtetszett egy fiú, és rögtön le is szoktam :D
A kérdező hozzászólása: Mikor szoknak le a babák az ujjszopésról?
A kérdező hozzászólása: 14, 5 hós

Hogy szoktassam rá a tápszerre? Kis lányom 11 hónapos eddig csak szopizot meg mellette kapta a főzeléket és a gyümit. Pár napja egyáltalán nem fogadja el az anyatejet a védőnőm mondta hogy kapjon tápszert.

Viszont neki egyáltalán nem izlik keverjek pár kanállal a tejpépébe de így hogyan készítsem el?Vagy van valami ötlet?

Legjobb válasz: Nekem ugyanezt csinálta a kisfiam csak 10hónaposan.Én a saját ösztöneimre halgatva házi bocitejet forraltam és felesben adtam neki azt megitta és mai napig imádja.1éves kora után már nem higitottam neki.Most 13hós a kisfiam este 200ml tejet reggel 200ml kakaót kap.

Nekem ugyanezt csinálta a kisfiam csak 10hónaposan.Én a saját ösztöneimre halgatva házi bocitejet forraltam és felesben adtam neki azt megitta és mai napig imádja.1éves kora után már nem higitottam neki.Most 13hós a kisfiam este 200ml tejet reggel 200ml kakaót kap.
11hósan nehogy rászoktasd a tápszerre!Már elég nagy ahoz h mást egyen!ha nem fogadja el a tejet akkor az azt jelenti h elválsztotta saját magát.Nyugodan fõzz neki fõzelékeket, leveseket, keverj tejpépet, és azzal õ jól fog leakni!Nem véletlen nem fogadja el a tápszert! mert nincs szüksége a szervezetének rá!
Tényleg ne adj neki tápszert!Fölösleges!Nem értem miért mondta a védõnõd.Meg manapság mi a bajuk a tehéntejjel?Sokkal egészségesebb mint az a mû kaja.Nem csoda, hogy a lánykád nem fogadja el, miután már ismeri az igazi ízeket!
A tejtermék viszont kell.Tápszert azért mondták mert 1 évesig nem szivesen adnak tejet.És te adnál neki teje? Probáld ki.
Avédõnõ azért mondta a tápit , mert még kellene egy jó hónapig a benne lévõ fehérje és egyebek. Anyatejes babó nem szokta könnyen elfogadni a tápit, nem valami fincsi, de erre is van azért megoldás pl Beba 3 banános tápi nem rossz, több gyártó is csinál ilyen izesitettet a nagyoknak, van vaniliás is. Allergiaveszély miatt akarja a védõnõd, hogy kicsit várj a tehéntejjel, õ elõírás szerint tanácsol. Rosszat semmiképp nem akar! Ha volt/ van ekcémás, asztmás, pikkelysömörös, egyéb allergiás , tejérzékeny a szûk családban, akkor okozhat problémát a tehéntej. Ha nem, akkor kicsi az esély. Van a DM-ben babaital is a humanatól, ami direkt tehéntejhelyettesítõ, azt is próbálhatod!

A védőnő mondta, hogy adhatok a kislányomnak reszelt sajtot, felváltva a húsival. Hogyan adjam a főzihez?

Csak simán hozzá kell turmixolni a f?zelékhez ugye? Aki ad sajtot a babájának, mit tud róla mondani? Okoz hasfájást esetleg,szeretik a babák? 7 hónapos a kislányom

Legjobb válasz: Ha meleg a fõzelék elolvad benne a reszelt sajt. Az én gyerekem imádta, még azt is megette sajttal, amit amúgy nem. De hallottam olyat is, hogy a nyúlóssága miatt nem szerette így egy baba. Õ inkább harapta a sajtot.

Ha meleg a fõzelék elolvad benne a reszelt sajt. Az én gyerekem imádta, még azt is megette sajttal, amit amúgy nem. De hallottam olyat is, hogy a nyúlóssága miatt nem szerette így egy baba. Õ inkább harapta a sajtot.
Szia! Fõzelékbe is szoktam rakni akkor nagyon apró pici falatkákra vágva, és akkor amikor már langyos a fözelék. De kislányom imádja úgy is h kicsit lereszelek és csippegetek mindig 1 kicsit a szájába. Jön a kis holdkompjával repetáért:) üdv. 9 hós és 3 hetes baba anyukája

A védőnőm mondta, hogy 16. hét körül el kell mennem belgyógyászati vizsgálatra. Ez mit jelent pontosan?

Legjobb válasz: A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.

A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.
Nekem nem kellet még soha belgyógyászhoz mennem eggyik terhességemmel sem, persze nem tudom hogy nálatok a családban nincs e valami belgy. probl. amiért a védönö oda küldene.16hetesen két vérvételt csinálnak az (AFP)a Down kór szüréséhez kell majd, a másik vérv. a hepatitist szüri, de azt már lehet hogy megcsinálják hamarabb is.
Nem nõgyógyászt mondott? Vagy laborvizsgálatot?
A belgyógyászati vizsgálathoz a házi orvosodhoz kell elmenned aki meghallgatja a szívedet, a torkodat megnézi, vérnyomásodat megméri.Nekem is hozzá kellett elmennem onnan tudom én is!
nekem a 29.héten kellett menni.EKG, és vérnyomásmérés volt. semmi komoly.a háziorvosom csinálta, mert õ éppen belgyógyász.

A babám betöltötte a nyolc hónapot, a védőnőm mondta, hogy adhatok neki natúr joghurtot, sajtot. Ti milyet adtatok neki?

Legjobb válasz: Sajtokból a kemény sajtokat adtuk, elõször trappistával kezdtük. Natúr joghurtból pedig a Sissyt nagyon szerette (Penny márkája) vagy a Danonet, vagy az Aldis Milfinát. De bármelyik lehet jó, ami nem túl savanyú. Gyümölccsel keverve sokszor adtam, imádta.

Sajtokból a kemény sajtokat adtuk, elõször trappistával kezdtük. Natúr joghurtból pedig a Sissyt nagyon szerette (Penny márkája) vagy a Danonet, vagy az Aldis Milfinát. De bármelyik lehet jó, ami nem túl savanyú. Gyümölccsel keverve sokszor adtam, imádta.
Joghurtot szerintem bármelyiket! Ami nekünk kemény sajtokból bevállt, a a babybell! Kicsit puhább mint a többi! Esetleg ezt is megpróbálhatod!
olyan sajtot adj, ami nem penézses-fajta, szóval ezeken kívül bármelyiket, legjobb, ha trapistát adsz. Én fõzelékbe is bele szoktam tenni, belekockázom, vagy belereszelem. De szoktunk kis falatokat is a szájába adni van sok foga el tudja nyammogni. Én natur Danone joghurtot adok neki. Uzsira szokott kapni, babapiskótát török bele és friss gyümölcsöt, de lehet bele gabonapépet is tenni. Adhatsz túrót is neki. Teheted a joghurtba is, viszont abból is vegyél jó minõségût (pl. Oké)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!!!:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos választ!!:) )

Csak én jártam így? 4 hónapos kisfiam van szoptattam is de a védőnő mondta, hogy szedjek fogamzásgátlót amit lehet szoptatás alatt! Sajnos elment tőle a tejem! Amikor neki álltam szedni a fogamzásgátlót utána meg is a menstruációm!

Aztán ugye abbahagytam a szedését,mert nemtudok szopiztatni de azóta nem is jött meg mostmár 2 hónapja! Mit?l lehet az,hogy nem jön meg?Normális lehet ez? Vissza kell állnia?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos nekem is elapadt a tejem a fogamzásgátlótól,így én is abbahagytam.Persze nem csak ezért,hanem azért is,mert minden nap véreztem.Mióta abbahagytam,egyszer jött meg( 2 hónapja ).Szerintem idõvel vissza fog állni,ne aggódj,de szerintem egy látogatás a dokinál nem árt.

Szia! Sajnos nekem is elapadt a tejem a fogamzásgátlótól, így én is abbahagytam.Persze nem csak ezért, hanem azért is, mert minden nap véreztem.Mióta abbahagytam, egyszer jött meg( 2 hónapja ).Szerintem idõvel vissza fog állni, ne aggódj, de szerintem egy látogatás a dokinál nem árt.
Milyen tablettát szedtél? Az orvos írta fel? A szoptatás alatt is szedhetõ, csak progesztogén tartalmú tablettáktól nem mehet el (elvileg) a tejed. A tabletta szedése alatti vérzésed nem normális vérzés volt, tehát ha abbahagytad teljesen normális, hogy nem menstruálsz. Utána (ha nincs menstruáció) általában gyógyszeresen szoktak egy menstruációt kiváltani, hogy meginduljon a "rendes" mûködés. A dokid mit mond?
A kérdező hozzászólása: Azáliát szedtem! Mostmár nem szoptatok 1 hónapja sajnos ami nagyon bánt mert ha elöbb mondja a védönö hogy elöfordul ilyen akkor nem állok neki szedni! Görcsölget a hasam mintha meg akarna jönni de semmi! Akkor elmegyek a nögyógyászhoz azt hiszem nem várok hogy magátol megjöjjön! Nem is tudtam hogy van olyan gyógyszer amitöl beindul!
Ez egyfázisú úgynevezett minipill volt amit szedtél? Azália vagy Cerazett? Én szedtem nekem nem ment el tõle a tejem, csak összevissza vérezgettem. Barátnõim közül is akárki szedte, mindenki abbahagyta mert totál megzavarta a ciklust.:( Lehet hogy rád még plusszban ilyen hatással is van. Az meg hogy a védõnõ mondta ilyen szempontból lényegtelen, mert akár be is válhatott volna, illetve mondhatta volna orvos is , akkor is ilyen rosszul jársz vele szegény :(( Nekem mondjuk a saját nõgyógyászom mondta is hogy õ nem szivesen ad és javasol ilyesmit szoptatás ideje alatt, én erõsködtem :( Szóval szerintem ne lepõdj meg hogy nem tért vissza a ciklusod, sok mindent összezavar! Majd ha már nem szoptatsz, akkorra normálisan rendezõdik!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!