Találatok a következő kifejezésre: A védönöm mondta, (213 db)

22. hetes kismama vagyok. A védőnőm mondta, hogy a jövőhéten beszéljünk meg egy időpontot, amikor kijön személyesen házhoz. Máshoz is kimegy ilyen korán a védőnő? Mit csinál? Ingyenes?

Legjobb válasz: Hozzánk is a héten jött elõször. Én nagyon örültem neki. Mindent megmutattam, amiket eddig vettem, megnézte a leendõ szobát, tanácsokat kaptam. Számomra csak haszna volt. 27 hetes

Hozzánk is a héten jött elõször. Én nagyon örültem neki. Mindent megmutattam, amiket eddig vettem, megnézte a leendõ szobát, tanácsokat kaptam. Számomra csak haszna volt. 27 hetes
szia!nálunk is kint volt már mikor enyi idõs terhes voltam!különösebben nem csinált semmi, bejött a szobába leült az ágyra és beszélgettünk mindenféle dolgokrol! Ingyenes persze ez a dolga!!!!!6 hetes fius anyuka
Hozzám már a 17. héten jött, most 21 hetes vagyok és már gondolom megint fog jönni, mert azt mondta, hogy minden hónapban jönni fog. Nem sok értelmét látom, mert a gondozóba szintén minden hónapban találkozunk. Megkérdezi hogy vagyok, elmondja mit egyek ilyesmi.(meg kér egy kávét). Ingyenes, ez a dolga!
Az én védõnõm majdnem minden hónapban kijött.Nagyon kedves volt bármit megtudtam vele beszélni mármint a szülés stb .Sajnos elköltöztünk azóta sem vot ilyen jó védõnõm.A tapasztalatom az hogy nagyon kevés védõnõ végzi rendesen a munkáját.
Még csak 8 hetes voltam de már jött hozzánk család látogatás céljából.Azóta havonta 1x jön.Most 12 hetes terhes ugy hogy egyenlõre nyugi van.Boldog baba várást.37 hetes kismama.
Szia! Nálunk egyik hónapban én megyek hozzá, aztán a másikban õ jön hozzám. Itt ez az általános gyakorlat. Ezen alkalmak sokkal rövidebbek, mint amikor a rendelõben találkozunk. Ha jól hallottam, mindenkihez kimennek legalább 1x, megnézik, hogy hova akarod tenni a kiságyat, meg, hogy milyen körülmények közé akarod vinni a picit. (De nyugi, csak extrém rossz körülményeknél jelentik a gyámügynek)Ennek megfeleõen tanácsokat is ad. Velem mindig rendes és csak normális tanácsokat ad, fölöslegesen nem szól bele semmibe. Szinte csak addig marad, míg az új leleteimet megbeszéljük, és elpanaszolom neki az összes új tünetemet. Negyed óra és már megy is. És mindezt ingyen, hiszen ez a dolga.

Tényleg adhatok paradicsomot a hozzátáplálás kezdetekor? A védőnő mondta de eddig mindenki tiltott tőle!

Legjobb válasz: MI most kezdtük enni-6 és fél hós.Én is húztam,de nekem is azt mondta a védönõ,adjam nyugodtan.

MI most kezdtük enni-6 és fél hós.Én is húztam, de nekem is azt mondta a védönõ, adjam nyugodtan.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ne adjak neki paradicsomot egy éves kora elõtt maximum üveges bébiétel formájában, mert azok másképpen vannak elkészítve, egyébként allergizál. Én emiatt még nem mertem neki adni. Most 10 hós a fiam.
Az szerintem hülység hogy 1 éves kora elõtt nem lehetne paradicsomot adni én ilyet még nem is hallottam. Ha meg a védõnõ mondta akkor csak lehet. Én 6 hósan adtam neki elõször.
Én vigyáznék vele, mert kislányom már 11 hónapos, de a mai napig úgy meg hajtja. Az üvegestõl meg valószínû sava lesz neki, mert állandóan büfizik, bukik. Így inkább kerülöm.
5 hós a lányom, héját lehúzom, magját kiszedem, csak a húsát kapja cukkínivel vagy burgonyával, nagyon szereti, és semmi baja tõle!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Hallottatok róla hogy csuklásra citrom vagy narancs levet adni a babának? A védőnő mondta, hogy érdemes, egy kiskanállal adni mert jót tesz az étvágyának (ami elég gyenge) és a benne levő C-vitamin is.

Legjobb válasz: hát,azt tudom,hogy felnõtnél jó,de gyereknek picinek nem adnám.A dokim azt mondta a kicsik sokat csuklanak és normális.

hát, azt tudom, hogy felnõtnél jó, de gyereknek picinek nem adnám.A dokim azt mondta a kicsik sokat csuklanak és normális.
Egyszer mi is próbáltuk párhetes korában, no, nem kanálnyit; frissen facsart citrom levébe beledugtam a kisujjam, és azt beledugtam a szájába. 1 csepp lehetett max, az nem hinném, hogy eljutott a gyomráig. Nagyon fancsali képet vágott szegény; anyukám sírva kért, hogy többet ne adjak neki. Többet nem próbáltuk. Viszont a csuklást akkor abbahagyta. Lehet, hogy csak azért, mert félt, hogy ha még egyszer elkezdi, megint ilyen szörnyûséget teszek vele :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat én is kicsit morbidnak találtam a citromot a pici gyomrába, 3 hós a kislányom én is azért kérdeztem, mert nagyon sajnálom van hogy fél órán keresztül csuklik és már õ is megunja és elkezd sírni.
Nekem is nagyon csuklós volt kicsinek a babám, és nekünk a citromlevet ajánlotta a doki, max.napi 2szer, és csak frisset, és csak 2-3cseppet!Én adtam neki és nem lett töle soha semmi baja, és tényleg jó volt, ha nem hagyta abba 3-4perc alatt a csuklást akkor adtam neki.Mondta azt is a doki, h ha nem mulik el, öket az igaz nem zavarja, csak az egész pici gyomrát teljesen összerázza, és elöfordulhat hányás is sajnos!:( Szerintem próbáld ki nyugodtan, csak a mennyiségre figyelj!
Én mindkét gyermekemnek adtam 1 csepp Cebion cseppet, ha csuklottak. Egy nap max.3-szor. Semmi bajuk sincs!!
Szia! Lehet, hogy most parázs vitát indítok, de én adok neki citromlevet és semmi baja nincs tõle. A babám már a pocakomban is nagyon csuklós volt és ez kinn is folytatódott.Elõször én is egy kis szoptatással próbálkoztam, majd vártam stb...Végül rászántam magam és adtam neki egy mokkás kanálnyi citromlevet és ez nála bevált.Persze én sem viszem túlzásba.Elõször mindig várok legalább 5percet, de ha akkor sem múlik jön a citromlé.Nálunk ez bevált.Próbáld csak ki nyugodtan. A védõnõm is azt mondta egy kis C-vitamin. Savat nem csinál a babámnak. 4 hónapos kislány anyukája
Szia! Igen hallottam.Nekünk nem vált be.Nagyon zavart, hogy sokat csuklott a lányom, mert rossz volt nézni ahogy a kis teste minden egyes csuklásnál összerándul.De rájöttem hagyni kell, mert õt nem zavarja, ha unta elkezdett sírni egy picit és elmúlt. Nem írtad mennyi idõs a picid! A lánom 6 hónapos.Õ is rossz étvágyú volt(most sem egy nagyevõ), az orvos tanácsára Vitakidet(4 hónapos kórtól adható) "iszik".1 hónapja kapja és 4-5 óránként eszik végre(elõtte volt, hogy 6-7 óra elteltével sem volt hajlandó).A súlya is gyarapodott azóta. Remélem tudtam segíteni.
Adhatod neki csuklásra, baja nem lesz tõle. Persze csak keveset. A C vitaminról csak annyit, hogy ezekben a gyümikben nincs valami sok vitamin. Annyi kezelésen estk át, hogy több vegyszer van benne mint maga a gyümölcs...de ez csak az én véleményem. Mennyi idõs a babád?
Igen, a múltkor volt itt ez a téma.Eleinte én is adtam a babának egy csepp citromot, de késõbb már nem.A sógornõm mindig adott a gyerekeinek.Nem tudom, hogy ezért-e de most a 3 éves kislánya simán magában megeszi a citromot.Imádja.
Hát én biztos nem adnék neki citromlevet se narancslevet. Tuti nem tesz jót a kis gyomrának. Ha esetleg én megkívánom utána marja a gyomrom. Bár nem tudom mennyi idõs a babód, de szerintem pici lehet. Biztos marná az õ gyenge gyomrát is. Én megkérdezném a helyedbe a védõnõt, hogy akkor mi van a citrusfélék allargizálásával? Amúgy sok helyen olvastam, hogy a babákat nem zavarja a csuklás!
Nekem elõször anyósom mondta, aztán mástól is hallottam... Hát nekem elég bizarr.. én sem eszek citromot tejre... Meghát egy picibabának, aki semmi mást nem eszik csak tejet... Nem próbáltam ki. Mi kivárjuk, hogy elmúljon, hamar el szokott. De vannak, akik használják a citromos megoldást...
Volt itt nemrégiben hasonló kérdés. A csuklás elmúlik magától, vagy itatsz valamit (szopi, vagy tea, viz) a babával, õket nem zavarja, csak minket. Valószinû azért tenne "jót" az étvágyának, mert savat csinálna a babának.
Nekem azt mondta a védõnõ hogy csuklásra nem adható se citrom se narancs leve. Majd elmúlik magától. Nem tudom hogy igazat mondott-e:(


Mit csinálnak belgyogyászaton? A védőnőm mondta h kérjék időpontot . Jövőheten megyek.

Legjobb válasz: Terhes vagy? Nekem nem kellett menni, mert a háziorvosunk belgyógyász, így csak megvizsgált, vérnyomást mért, kikérdezett.

Terhes vagy? Nekem nem kellett menni, mert a háziorvosunk belgyógyász, így csak megvizsgált, vérnyomást mért, kikérdezett.
Én múlthéten voltam. Nekem már elõtte héten a háziorvos levette a vért, és ennek az eredményét másnak megkaptam, nekem ezt is vinnem kellett a belgyógyászatra, szintén idõpot kérés alapján. Mikor bementem elõször vérnyomást mértek, átfutotta a szemével a vérvétel eredményemet, mondta hogy oké. Ja, elkérdezte a szokásos dolgokat, szedek-e gyógyszert, van-e allergiám. Aztán csináltak még egy Ekg-t, és ennyi volt. Kb 5-10perc.
Nekem a háziorvosom belgyógyász, õ csinálta. EKG, az nagyon rossz volt, sürögtek körülöttem egy csomóan mert tanítgattak rajtam vkit, hát nem volt valami jó érzés. Kicsit szégyenlõsebb vagyok, így nem örültem ennek a sok embernek ott félmeztelenül, így kicsit magasabb is lett, mondták hogy izgultam. Kicsit egyébként bunkó az orvosom, flegmán beszél mindenkivel. Gondoltam magamban, hogy te mutogatnád magad, te is izgulnál. Utána pár perc múlva megmérték a vérnyomásom, már csak az asszisztens volt ott, teljesen normális lett.

Tényleg igaz, hogy ha leforrázom vagy megégetem magam terhesen, az a picin is meglátszódik? Ezt a védőnő mondta.

Legjobb válasz: Ha igaz lenne akkor az én gyerekem olyan foltos lenne mint egy leopárd amilyen béna vagyok... :)))

Ha igaz lenne akkor az én gyerekem olyan foltos lenne mint egy leopárd amilyen béna vagyok... :) ))
Csókoltatom a védõnõt! Azonnal keress másikat! Ekkora marhaságot mondani. Ha annyira megégeted magad, hogy a gyereken is meglátszik, akkor azt Te már biztosan nem fogod meglátni mert nem éled túl.
Mekkora agytröszt a védõnõd. nekem is volt égésnyom a karomon terhesen, 7 hete szültem, most múlt el de természetesen semmi nincs a babán. A nap vicce :DDD
Én megcsúsztam, a férjem elkapott a karomon: odakaptam, a fiam karján ott egy hüvelykujj alakú anyajegy. Apám megdobta anyámat viccbõl egy zöldszilvával, odakapott, s ott van rajtam egy szilva. Mi így tudjuk a babonát: ha ér valami, s ODAKAPSZ hirtelen, akkor látszik.
A védõnõd reméljük csak ebben az egy kérdésben hisz a babonákban. Kár, hogy védõnõt nem tudsz lecserélni.
az utóbbi is bizonyítja, hogy jól ki van ez találva a természet részérõl.
Nem, ez nem igaz. A baba tulajdonságai akkor dõlnek el, amikor a petesejt és a hímivarsejt egyesül. A téged ért bármilyen sérülés ezt késõbb már nem befolyásolja.
Na nézzük csak..nálam mivel "igen jó" a mozgáskoordinációm a következõk történtek a terhességem alatt, leestem a lépcsõn, mivel elkaptam a korlátot így "csak" a vállam húzodott meg, elestem az úttesten- megrándult a bokám, de nagyon, rendszeresen elvágtam az ujjam, a sütõvel többször égettem meg a kezem és ráejtettem a hasamra egy albumot.(Mielõtt valaki nekem esne, hogy miért nem vigyáztam jobban, elmondom, hogy nagyon alacsony a vérnyomásom és folyamatosan szédelegtem, ehhez jön még az is, hogy béna vagyok) Mindezek után egy gyönyörû egészséges, folt, vágás mentes, majdnem 4 kilós kisfiam született! Jah és nem mellesleg olyan nyugis baba, hogy alig-alig sír. Részemrõl ennyit errõl :D
Nem. A védõnõk tudnak néha okoskodni, aztán oltári hülyeségeket mondani. Gondolj bele: leforrázod a hasad és égési sérülések lesznek a bõrödön, de a baba nem fog megégni. Mert ott van az a kis zsírréteg rajtad, a szövetek, a méhed, a magzatvíz, ezek a rétegek azért elég jól hõszigetelnek, nem fog eljutni hozzá az a forróság.
16:46 nem biztos, hoyg orvosi választ vár a kérdezõ A tapaszatalat megõrzött ilyesmit. Az orvostudomány meg folyamatosan fejlõdik, nyilván fog találni erre is magyarázatot hamarosan.
MIkor terhes voltam, a munkahelyemen felrobbant a kávéfõzõ és a forró kávé rajtam landolt, 3.fokú égést szenvedtem, de a gyerekem bõrén semmi nem látszódot!
hogy miért vannak ilyen tanfolyamok?! mert az emberekkel minden hülyeséget meg lehet etetni, mint ahogy látom, veled is. remélem a kérdezõ nem ilyen naiv valaki és valóban orvosi választ vár.
A védõnõ nme orvos, hanem olyan gondozó, aki nagyon sok anyával találkozik a munkája során. Vannak egészségügyi ismeretei, és mellette õrzi a kultúrát, a hagyományt is a ygermekneveléssel kapcsolatban. A gyermekváráshoz a babonák is hozzátartoznak. Gyermeket szülni nem pusztán orvosi esemény, sokkal inkább családi, és lelki, és miszikus esemény is. Test kiválik a testbõl, de ez csak egy szelet: új élet kezdõdik, ami sokkal több, mint hús és vér. A magzat fejlõdése egy titok: hiába minden 4d felvétel, mégsem tudjuk teljesen leleplezni(kár is lenne) Az új élet nem zárul le a megtermékenyítéssel, épp csak akkor kezdõdik A magzatot nagyon sok hatás éri, és a magzati élet eseményei is befolyásolják, hogy hogyan születik meg. Ehhez a fejlõdéshez hozzátartozik a test fejlõdése, de a környezetének(érzelmi) alakulása is, és a babonák is. Ezért mesélte el a védõnõ. H aazt mondja: vigyázz magadra, ne érjen semmi sérülés: ezt teljesen természetesnek vetted volna. Talán annyira, hoyg meg sem hallod.. A gyerekváráshoz az is hozzátartozik hoyg az elõttünk élt asszonyok tudását és elképzeléseit átvegyük. Te is tovább fogod adni majd a lányodnak. Annak se láttuk értelmét, hoyg a köldökcsonkot miért kell gyöngybe varrava õrizni a gyermek felnövéséig ("-ha beteg lenne") és ma az õssejtek idejében mégis úgylátszik, alami õsi tudás nyomán õrizék szépanyáink.
Miért lenne jobb az orvosi válasz más válaszoknál?
teljesen felesleges ezen vitáznunk, mert amirõl te beszélsz abban nem hiszek. de fogalmazhatnék úgy is, hogy hülyeségnek tartom. ez után az alapvetõ ellentét miatt nem tudunk érdemi vitát folytatni.
Ez kb annyira igaz, mint hogy a tápszeres babák visszamaradottak és felfújt a fejük, sõt ha sokat esznek patájuk nõ :) Micsoda boszorkány fajzat a védõnõd? Amulettet nem ad?
Ma 16:38, spanyolul az anyajegy nem antojo. Az antojo a kivanossagot jelenti, amit az ember pl. terhesseg alatt is erez. Google szerint topo spanyolul az anyajegy, de Venezuelaban (spanyol ajku orszag) LUNAR-nak hivjak.
Én meg olyat hallottam hogy apa megpuszilta anya hasát jó erõsen, és a babának egy nagy szájkontúr lett a derekán hátul.az ismerõsöm aki mondta õ látta a csajnak és rákérdezett és akkor mesélte el a lány.azt mondta az ismerõsöm hogyha nem látja akkor nem is hiszi el.teljesen szép szabályos száj alakja volt a foltnak.
Nemár! Ez baromság.
Én is hallottam ilyen "legendát", általános iskolában egyik osztálytársnõm popsiján volt hatalmas vörös folt (anyajegy állitólag, de kb másfél tenyérnyi) és az állitólag attól lett hogy anyukája tejet forralt, magára rántotta és megijedt mikor terhes volt vele. Hááát orvosilag nem tudom elképzelni mi lehet az összefüggés ha van... A védõnõd mindenesetre nem egy IQ-bajnok ha ilyenekkel riogat.
Nem mondott hülyeséget a védõnõd. A tapasztalt orvosok és védõnõk találkozhattak ilyen esettel. Ha a terhesség elején történik ilyesmi, az lehet, hogy megkátszik a babán is. Az okát nem tudják, igaz senki nem is vizsgálta. Két hónapos terhes voltam, amikor megbotlottam, a baltérdemrõl lejött a bõr. A lányom térdén azóta is azon a helyen sötétebb a bõr. De volt egy osztálytársam, akinek a lábaszárán koromfekete, elég nagy terjedelmû, szõrös volt a bõr. Az anyukához egy fekete kutya dörgölõzött, õ megijedt és oda kapott. Elõfordulnak ilyen esetek, de ettõl félni nem érdemes. A védõnõdnek kár ilyesmivel riogatni bárkit is.
Komolyan nem akarom elhinni hogy ilyet mond egy védõnõ :((( Mert ha a szomszéd Mari néni mondaná vagy tudatlan anyós-anyuka stb...na de egy szakember??? komolyan nem is értem :( nagyon szomorú.
Minden gondolat. A gyermek fejlõdése is. Rezgés és energia. Vannak ennél hihetetlenebb dolgok is, épp a magzat fejlõdése annyira kevéssé materiális dolog. És is ismerek hasonló történetet, és nem is értem, mi ezen a hihetetlen. Miközben minden kismama már a fogantatásnál el akar lazulni, terhesen nem akar idegeskedni, stb... És pl. az autogén tréning, meg az önszuggeszció? Ha nem mûködne, minek tanulnák méregdrága tanfolyamokon? Így, ha meg tudja gyógyítani magát a beteg pusztán a gondolat erejével, miért ne hagyhatna nyomot egy oly képlékeny kis testen egy hirtelen adrenalin-kiáramlás?
Csak jobban tudjuk mi az elsõnél, mint a védõnõ a nyolcszázadiknál...
ANYA - Jegy
Ne gyertek már itt is energiákkal, lassan az ezotéria témába offoljátok a kérdést. Orvosilag ez hülyeségés kész.
A védõnõd nyilván abban is hisz, hogy ha a macska farka a lábszáradhoz ér, szõrös lesz a gyereked... HA ezt komolyan mondta, én azonnal lecserélném a helyedben!!!!!!
Ha furcsának találod, mondd el a védõnõnek, hoyg szerinted ez alaptalan babona - és õszerinte? Így egyértelmû lesz, hoyg miért mondta. Lehet, hogy csak úyg - mint a mesét elmeséljük, érdekesség. Hallotunk már ilyen törtneteket. Biztosan van valami alpja, de ez nem azt jelenti, hoyg ha bármi ér, az biztosan nyomot hagyna a ygrmeken. De ha óvod magadat a balesetveszélyes helyzetektõl, azzal bajt nem csinálsz. Amúgy meg csak mosolyogj egyet! Szerintem csak azért mesélte el.
bocsi, 2 óra múlva
Pedig igenis van köze hozzá, a mozgás ugyanis csökkenti a vércukorszintet, ezért nem lesz valós az eredmény. Nem véletlen, hogy a cukrosoknak kifejezetten ajánlják a mozgást.
Pedig nem lehet mászkálni, mert a mozgás égeti a cukrot és rossz, hamis lesz az eredmény. Nálunk még ki is néztek a folyosóra, hogy ott ülünk-e. Zenét hallgattam, neteztem a telefonon, így hamar eltelt a 2 óra. Boldog baba várást és kitartást a terheléses cukorhoz!
En kulfoldon elek, itt 4 oran at kellett egyhelyben ulni, nem enni, nem inni (meg vizet sem). Az elso vervetel utan meg kellett inni egy liter lucosadot 10 perc alatt, aztan orankent vervetel, addig ucsorges a varoban. Az utolso vervetel utan addig nem mehettunk el, amig nem ettunk es nem ittunk.
Hát én nekem muszáj volt kimenni a boltba mert kaját kellett venni.Nekem senki nem mondta hogy nem mászkálhatok.Én enm is értem hogy hogyan függ össze a kettõ. 29+1hkm
én sem hallottam még ilyet hogy közben csak ülni kell.nekem kifejezetten mondták is hogy elmehetek ha van dolgom, de 2 óra múlva legyek itt.közben ne egyek ne igyak és ne pisiljek.ennyi volt a kikötés.a mozgásnak szerintem semmi köze az eredményhez, illetve nem befolyásolja.
Nálunk mindenki ment a dolgára a lötyi megivása után, majd 1 óra múlva szépen visszajött. 4 terhességem alatt egyszer se hallottam, hogy ott kellene ülni a váróban az alatt az 1 óra alatt.
Naés az lesz a tuti eredmény, ha egyhelyben ülünk? Mert amúgy az a normális, hogy egész nap egyhelyben ülünk, így mutatja ki a vérvétel a valóságot, vagy mi?! Én is hazamentem a vérvételek között.
Nem is hallottam még ilyet. Nekem 90perces terheléses vizsgálatom volt. Megittam a löttyöt, és mentem dolgomra. A fél várost végigloholtam, úgy mentem vissza.
A kérdező hozzászólása: Állítólag azért nem lehet mozogni, mert energiát-cukrot-égetünk el.
Amikor az elsõ adag vért levették akkor mondták hogy ne menjek el, mert ha rosszul leszek akkor mit csinálok, és akkor Õket büntetik meg.
én nem ültem végig a 2 órát, és még ilyet nem is hallottam.
én is hazamentem a 2 órában, senki nem mondta, hogy nem lehet. Söt én még rohantam a megállóban várakozó villamoshoz is! De a lötty után sem voltam rosszul egyáltalán. Mintha sima limonádét ittam volna, tehát futás nélkül is tökéletes lett volna az eredmény.
Én épp tegnap voltam vizsgálaton. Reggel odamentem, levette a vért, a nõvér megitatta velem az a cukros szirupot, és monda, hogy két óra múlva menjek vissza. Addig haza jöttem. 2 óra múlva még egy vérvétel, majd újabb 2 óra múlva mehettem az eredményekért. Senki nem mondta, hogy ne mozogjak. Arra figyelmeztettek viszont, hogy a cukros lötty megivása után ne egyek 2 órán keresztül.

Van itt olyan kismama aki napi 1/2 Elevitet szed? Nekem a védőnő mondta, h a napi 1/2 elég.

Legjobb válasz: 3000gr 3160gr 3440gr És mindhárommal elevitet szedtem. A hízást pedig nem az elevit okozza,hanem a fokozott táplálékbevitel.Tele van vitaminnal,ezáltal jobb étvágyat csinál ezért híznak néhányan tõle,vagyis nem tõle,hanem amit megesznek:))) Kalóriabevitel nélkül nincs hízás,ezt ne akarja senki bemesélni.Ha egy bogyótól is lehetne hízni,akkor felesleges lenne enni.De aki erre hajlamos,mindegy mit szed.Aminek nincs ilyen hatása,abban nincs megfelelõ vitamintartalom.Ez ugyanolyan,mint van akinek szorulást okoz.Persze van aki érzékeny rá azért,mert sok benne a vas.Nekiáll szedni erre olyat,aminek alig van vastartalma,és meg van elégedve,hogy az nem okoz semmit.Az már mellékes,hogy amiért szedni kellene az sincs meg benne. 2-ik voltam

3000gr 3160gr 3440gr És mindhárommal elevitet szedtem. A hízást pedig nem az elevit okozza, hanem a fokozott táplálékbevitel.Tele van vitaminnal, ezáltal jobb étvágyat csinál ezért híznak néhányan tõle, vagyis nem tõle, hanem amit megesznek:) )) Kalóriabevitel nélkül nincs hízás, ezt ne akarja senki bemesélni.Ha egy bogyótól is lehetne hízni, akkor felesleges lenne enni.De aki erre hajlamos, mindegy mit szed.Aminek nincs ilyen hatása, abban nincs megfelelõ vitamintartalom.Ez ugyanolyan, mint van akinek szorulást okoz.Persze van aki érzékeny rá azért, mert sok benne a vas.Nekiáll szedni erre olyat, aminek alig van vastartalma, és meg van elégedve, hogy az nem okoz semmit.Az már mellékes, hogy amiért szedni kellene az sincs meg benne. 2-ik voltam
Szio!!!! ez hülyeség, mi a francnak kell felezgetni, inkább szedd minden másnap!!!!! vagy ha már tulvagy a fele terhességen, akkor böven elég minden 3.nap bevenni......a napi felekkel ha hajlamos vagy(mint én) akkor ugyanugy hízol, de énis abbahagytam a 25.hét ota csak minden 3nap szedem, s 2kg-t híztam!! Boldog Babavárást!! Üdv 32heteske
Én a teherbe eséseim elõtt mindennap szedtem, aztán úgy 28-30 hétig még így, utána már csak minden másnap.
Utolsó válaszolónak! És mennyivel született a babád; Én is így csinálom.
Én teherbe esés elõtt szedtem mikor terhes lettem már nem mert nem mondta a doki, igaz amíg szedtem jol megnyomta a sulyom ! A babom 3225g és 53cm vel született elevit nélkül!!! boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Én nem a hízás miatt szedem a felet. Csak mert ezt javasolta a védõnõ. Ha napi felet szedek, az nem ugyan az mintha 2 naponta 1-et vennék be?
Nem kell mindent elhinni a védõnõnek. Nálam tegnap volt a védõnõ, megnézte a terheléses vércukrom eredményét, ami amúgy tökéletes volt, éhgyomorra 3, 7, egy óra múlva 5, 7, két óra múlva pedig 4, 0 volt. És elkezdett kötözködni, hogy akkor nagyon oda kell figyelnem, nem ehetek édeset, sõt keresek fel diabetikust(vagy kit). Én meg teljesen ledöbbenve, hisz a papírra is az van írva, hogy 7, 1 felett van gond. És alig tudtam meggyõzni, hogy ez tökéletes eredmény, a dokim is mondta. De ezenkívül majdnem az összes eredménybe belekötött. Valamit mindenféleképpen találni akart. Azért is hülyeségnek tartom ezeket a felezgetéseket, meg kétnaponta beszedést, mert akkor meg minek az egész? Valószínûleg úgy találták ki a vitaminok mennyiségét, hogy az pont elég legyen. Azért is van ráírva, hogy napi egy. Ha meg ezt valaki nem hiszi el, akkor minek szedi egyáltalán?
szia! én azt csinálta hogy egykis kakaót raktam bele és mindjárt tetszett neki!nálunk is ez volt a probléma ráunt a lelekem!!sok sikert:)
Az én lányom sem ette meg a tápszert magában, pedig ilyen idõs korában kellett már a pótlás, mert kevés volt a tejem. Én gyümölcslében adtam, úgy nagyon szerette. A Kecskeméti rostos leveit használtam, ahhoz tettem a tápszert / Humana babánosat használtunk /. Kicsit húzós volt anyagilag, de se a kakaós, sem a Maci kávés verziót nem itta meg.
Mikróban meglangyítok x ml gyümölcslevet, hozzáteszem a megfelelõ mennyiségû tápszert, összerázom és kész. De tényleg csak a Kecskemétivel jó, mert a Hipp gyümölcsleveivel v. Kubuval túl sûrû lenne, nem bírná meginni.
Én mondjuk nem adnék kakaót, max. azt a gyerekeknek adható, koffeinmenteset. De ha úgy se kéri, fõzz belõle tejpépet. Az enyém a tejet nem volt hajlandó meginni 9 hónaposan, de mivel volt, és nem akartam tápszert adni, azt készítettem. Szívesen leírom a receptet ide, ha érdekel.
Rizs- vagy kukoricalisztet (lehet darát is) fõzz meg pici vízben. Ha olyan hõmérsékletûre hûlt, amibe már bele lehet tenni a tápszert (ez rajta van a dobozán, ha jól tudom), keverd bele a port és még forralt-lehûtött vizet (vagy a kész tápszert). Ehhez tehetsz akármilyen gyümölcsdesszertet (barack, szilva - ezekkel a legfincsibb); mi Kecskemétit szoktunk venni. Esetleg dúsítsd egy darabka banánnal, az nagyon jó ízt ad neki. Kész is. Egyébként 10 hónapos kora után az én kicsim is banános tápszert kapott (addigra elfogyott a tejem és a tartalék is), így abból készítettem így, ahogy leírtam. :)
A kérdező hozzászólása: Kakaót? 6 hónaposan? És Kb mennyit, mert szívesen kipróbálom, mert már én is gondoltam rá, csak tejjel, de nem mertem.
A kérdező hozzászólása: Ha megtennéd, annak nagyon örülnék, mindent szívesen veszek ami segít:-)
A kérdező hozzászólása: Ivólébe? És azt h csináltad? Víz helyett tetted bele? És nem kellett forralni? Leírnád, hogy hogy csináltad.

A védőnőm mondta, hogy 16. hét körül el kell mennem belgyógyászati vizsgálatra. Ez mit jelent pontosan?

Legjobb válasz: A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.

A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.
Nekem nem kellet még soha belgyógyászhoz mennem eggyik terhességemmel sem, persze nem tudom hogy nálatok a családban nincs e valami belgy. probl. amiért a védönö oda küldene.16hetesen két vérvételt csinálnak az (AFP)a Down kór szüréséhez kell majd, a másik vérv. a hepatitist szüri, de azt már lehet hogy megcsinálják hamarabb is.
Nem nõgyógyászt mondott? Vagy laborvizsgálatot?
A belgyógyászati vizsgálathoz a házi orvosodhoz kell elmenned aki meghallgatja a szívedet, a torkodat megnézi, vérnyomásodat megméri.Nekem is hozzá kellett elmennem onnan tudom én is!
nekem a 29.héten kellett menni.EKG, és vérnyomásmérés volt. semmi komoly.a háziorvosom csinálta, mert õ éppen belgyógyász.

A babám betöltötte a nyolc hónapot, a védőnőm mondta, hogy adhatok neki natúr joghurtot, sajtot. Ti milyet adtatok neki?

Legjobb válasz: Sajtokból a kemény sajtokat adtuk, elõször trappistával kezdtük. Natúr joghurtból pedig a Sissyt nagyon szerette (Penny márkája) vagy a Danonet, vagy az Aldis Milfinát. De bármelyik lehet jó, ami nem túl savanyú. Gyümölccsel keverve sokszor adtam, imádta.

Sajtokból a kemény sajtokat adtuk, elõször trappistával kezdtük. Natúr joghurtból pedig a Sissyt nagyon szerette (Penny márkája) vagy a Danonet, vagy az Aldis Milfinát. De bármelyik lehet jó, ami nem túl savanyú. Gyümölccsel keverve sokszor adtam, imádta.
Joghurtot szerintem bármelyiket! Ami nekünk kemény sajtokból bevállt, a a babybell! Kicsit puhább mint a többi! Esetleg ezt is megpróbálhatod!
olyan sajtot adj, ami nem penézses-fajta, szóval ezeken kívül bármelyiket, legjobb, ha trapistát adsz. Én fõzelékbe is bele szoktam tenni, belekockázom, vagy belereszelem. De szoktunk kis falatokat is a szájába adni van sok foga el tudja nyammogni. Én natur Danone joghurtot adok neki. Uzsira szokott kapni, babapiskótát török bele és friss gyümölcsöt, de lehet bele gabonapépet is tenni. Adhatsz túrót is neki. Teheted a joghurtba is, viszont abból is vegyél jó minõségût (pl. Oké)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!!!:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos választ!!:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!