Találatok a következő kifejezésre: A választott mikor és hogyan (12 db)

A választott orvostól mikor és hogyan kérdezzem meg, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését?

Legjobb válasz: Bármikor. De lehetõleg ne a szülés elõtt két héttel. Idõben informálódj, mire kell számítanod. Ne izgulj, neki nem ciki. Neked se legyen.

Bármikor. De lehetõleg ne a szülés elõtt két héttel. Idõben informálódj, mire kell számítanod. Ne izgulj, neki nem ciki. Neked se legyen.
én 3 hónappal a szülés elõtt kérdeztem meg.úgy gondoltam ha nagyon sokat kérne még lenne idõm átmenni egy másik dokihoz.
Elõször tájékozódjál olyan kismamáktól akik nemrég nála szültek, vagy hamarosan szülni fognak. Az õ elmondásukból majd kiderül hogy mennyit "kér" a doki és hogy ezt mennyire nyiltan válllalja.Ha ezt mindenki természetesen kezeli, akkor a dokitól is megkérdezheted szemtõl szembe.Nálunk ez így van vidéken, mindenki tudja a tarifát, nyílt titok, de az orvosok nem beszélnek róla.Egyébként itt nálunk 30 ezer-50 ezer között mozog a tarifa. Én is 50 ezerrel "készülök". ( 36hetes kismama )

Mit mondjak az orvosnak akkor, ha még nincs választott nőgyógyászom, és szeretnék "válogatni", tehát nem szeretném egyből azt, hogy pl. beírjon a naptárjába?

12 hetes kismami vagyok, eddig Pesten kezeltek, de ott nem vezetnek le szülést, kell keresnem egy jó n?gyógyászt (most éppen problémám is van-fert?zés talán...). Már vannak tippjeim, akiket szívesen megnéznék, de nem tudom, hogy kell ilyenkor -el?ször- odamenni az orvoshoz, hogy mondjam el, hogy még csak keresgélek. Bocsi, kicsit tartok a kellemetlen szituációktól, nem tudom, mit kell mondani, azért kérdezlek Benneteket ilyen szájbarágósan :)

Legjobb válasz: Köszi! Akkor egyszerûen csak mondjam el, hogy kismama vagyok, és megnézne-e, hogy minden rendben van-e?

A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor egyszerûen csak mondjam el, hogy kismama vagyok, és megnézne-e, hogy minden rendben van-e?
Szerintem nem kell mondanod egyenlõre semmit. Vizsgálatra mész, és ennyi. Majd ha kiválasztottad, hogy kinél akarsz szülni, te hozd szóba, hogy õt szeretnéd felkérni.
Elsõ vagyok. Igen, én így gondolnám. Én is úgy érdeklõdtem ennek utána, hogy hogyan is megy. Én már hónapokkal elõtte úgy mentem el egy nõgyógyászhoz citológiára, hogy "leteszteljem". Sok jót hallottam róla, és ezért gondoltam megnézem magamnak. :) Amikorra babát vártam, nekem teljesen természetes volt, hogy nála fogok szülni. Mígnem egy barátnõm mondta, hogy hiába járok oda, és fizetem neki a díjakat, (magánorvos) amíg nem kérdezem meg, hogy elvállalja-e a szülést, addig az egyáltalán nem biztos, hogy az orvos számít rá, hogy nála akarok majd szülni. Ezt nem is gondoltam volna. Ezért írtam neked, hogy addig, amíg te nem hozod szóba, addig szerintem egy orvos sem fogja természetesnek venni, hogy õ lesz a választott. Legalábbis nálam így volt:)

17. kerület az álladó lakhelyem, de a János kórházban szeretnék szülni. Nincs választott orvosom, és nem is szeretnék. Mit kell tennem, hogy ott szülhessek?

Legjobb válasz: Ott szülsz ahol szeretnél, de fizetned kell majd. A legjobb az, ha választasz inkább egy ottani nõgyógyászt, õ úgy is elmond mindent.

Ott szülsz ahol szeretnél, de fizetned kell majd. A legjobb az, ha választasz inkább egy ottani nõgyógyászt, õ úgy is elmond mindent.
Elsõsorban meg kell tudnod, hogy az adott idõszakban a kórház tud-e fogadni. Utána a háziorvostól kérj beutalót a kórháznak címezve, hogy kéred a szülészeti ellátást. Én is javaslom, hogy válassz orvost, úgy egyszerûbb. A számlát a végén kapod meg, az ellátás függvényében (pl császár).
Nem kell fizetni, tök mindegy, hová tartozol. És orvost sem kell választanod, hiszen nem kötelezõ. Annyit kell tenned, hogy amikor megérzed a fájásokat, abba a kórházba mész be, amelyikbe szeretnél, megkeresed a szülészetet és megmondod, hogy mi a helyzet. Ez akkor is így történik, ha a lakóhelyedhez közeli kórházban szülsz, nem kell elõre bejelentkezni vagy ilyesmi. Én is így szültem.

Mi a véleményetek arról, hogy a kormány eltörli a népszavazás lehetőségét és ezután mindenről a választott képviselőink döntenek?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Ahova nem megy el az választópolgárok fele, az annyit is ér...

Ahova nem megy el az választópolgárok fele, az annyit is ér...
Mindössze arról van szó hogy tovább tiporják a demokráciát. Remélem egyszer visszaüt rájuk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szigorított az érvényességi küszöbön és az ellenzéki párt nem indíthat népszavazást. A vizitdíjas zsebre menõ hecckampány épp hogy megugrotta a küszöböt, az elsõ forradalmi (négyigenes) népszavazás lendülete vitt számottevõen a feles határ felé. Elvi kifogás sincs ellene, ha az 50%+1 a fele vagyis 25%+1 megszavaz bármit az elvileg érvényesnek elfogadható hisz a többségi minimum megvan, ha érdekelné ez a lehetõség a népet, akkor az 50%-os limittel se lenne probléma. De az elmúlt negyedévszázadban bebizonyosodott, hogy a magyar népet, vagy félévszázadig a víz alá kéne nyomni, vagy pedig egy bukott és erõtlen kormányzat pénztárcaürítõ intézkedésével lehet pályázni (az utóbbi is kétesélyes, mert a hibahatáron belül van), ha azt akarjuk, hogy ne csak négyévente menjenek el valakire szavazni. Nagy pofon a szarnak, de a párt mentalitását tükrözi. Retteg a többi pártról a néptõl(és botrányos gondolataitól) és a fékeitõl és ellensúlyaitól is, különben nem hozna egy olyan módosítást, ami után eddig a kutya sem ugatott.
Ha a Fideszen múlna az egész demokráciát eltörölné mindenféle szavazással egyetemben. De ez már megint arra megy ki, hogy rajtuk kívül senki semmit ne tudjon megszavaztatni. Akár veszítenek akár nyernek a következõ választáson, nem tudnak majd változtatni az újak semmin se. Az új törvényhez nem lesz 2/3-uk, a népszavazáshoz meg nem lesz meg a részvétel...be betonozzák már magukat a gengszterek rendesen...
"1. nek. Aki soha nem megy szavazni az szerintem ne határozza meg hogyan zajlódjon egy népszavazás. És ne is panaszkodjon politikára se mert még a változtatás lehetõségével se él." Baromság. Ezerszer ki lett vesézve miért. Ez már nem a Római Birodalom res publicája.
1. nek. Aki soha nem megy szavazni az szerintem ne határozza meg hogyan zajlódjon egy népszavazás. És ne is panaszkodjon politikára se mert még a változtatás lehetõségével se él.
""A kettõs állampolgárságot is bevezették, annak ellenére, hogy a választók többsége nemmel szavazott. Most is kijelentenék, hogy a baloldal csalt, stb"" A szavazók többsége igennel szavazott!!! A baloldal pedig csalt! Lásd Bajai videó STB... Vagy már elfelejtetted?
Minek népszavazást tartani, ha a Fidesz úgy sem veszi figyelembe! A kettõs állampolgárságot is bevezették, annak ellenére, hogy a választók többsége nemmel szavazott. Most is kijelentenék, hogy a baloldal csalt, stb.
Elsõ vagyok. Én se megyek el semmilyen szavazásra és a jövõben sem fogok (na jó egyre elmennék, de arról úgy se írnak ki népszavazást), de nevetségesnek tartom, hogy ezen kelljen sajnálkozni. Én a képviselõ választásoknál is megszabnám az 50%-ot, nem eltörölném. Mert az azért vicc, hogy valahol 20%-os részvétellel szavaznak meg valakit képviselõnek. Más kérdés, hogy mit szólna a jelenlegi kormány, ha a kettõs állampolgárságról, EU-s csatlakozásról vagy a lisszaboni szerzõdésrõl lenne/lett volna érvénytelen emiatt a voksolás.
@elsõ: kb Komolyan, aki nem megy el szavazni, az miért várja el, hogy a véleménye képviselve legyen? :D
Annak idején minden kakiról népszavazást kiabáltak (ugye természetesen ellenzékbõl), most meg nézzük meg hány dolgot kérdeztek meg népszavazáson a NÉPtõl 2010 óta? Ha azt mondjuk egyet sem, akkor nem tévedünk azt hiszem...

A bravo girlben van az a karácsonyi játék, hogy sms-ben el kell küldeni, hogy hány éves a girl+ neved és lakcímed meg a választott ajándék kódját. Azt mikor fogom megtudni, hogy nyertem e vagy sem?

Legjobb válasz: Gondolom valahol mellette/alatta ott kell lenni... vagy az újság utolsó oldalán. Melyik ez a Girl? Mármint ki van az elején? :D Megnézem hátha nekem is megvan...

Gondolom valahol mellette/alatta ott kell lenni... vagy az újság utolsó oldalán. Melyik ez a Girl? Mármint ki van az elején? :D Megnézem hátha nekem is megvan...
Ó, igen ez a Kristenes... ott van alatta, hogy bõvebb infó a 4. oldalon. Na ez tényleg nincs itt xD Ne haragudj, tiszta hülye vagyok :S
A kérdező hozzászólása: nem baj, azért köszi. de igen ez a Kristenes. de nincs oda írva sehová se :S
Petõfi Sándor: Szeget szeggel Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :D
"mi legyen a szabadon választott versem?" a szabadon választott vers szépsége, hogy szabadon választod meg. :-) egyébként, nincs egy vers se, amelyik tetszik? amelyikre azt mondanád, hogy közel áll hozzád? amelyikre azt mondanád, hogy kifejezi a gondolataidat?
Thomas Moore: Itt alszik a költõ
A kérdező hozzászólása: Én találtam egy olyat ami nekem is tetszett, de a tanárom szt mondta, hogy az nem szavalható jól :( amúgy köszönöm a válaszodat :D
"de a tanárom szt mondta, hogy az nem szavalható jól" nem akarok kötözködni, de vitába kell szálljak a tanárod szavaival. úgy gondolom, nincs olyan szöveg amit ne lehetne jól elszavalni. egy jó szavaló a telefonkönyvet is hatásosan el tudja szavalni (erre voltak színházi kísérletek is) egy jó szavaló/szónok az egyszerû szavakat/mondatokat is hatásosan tudja elszavalni. de, hogy konkrétumot is adjak, valami használhatót, amibõl tudsz meríteni... egy rövid válogatás a 20. század egyik legtehetségesebb szónokának felvillanásaiból: videó címe: Adolf Hitler-amazing Speeches http://www.youtube.com/watch?v=bWYKPUXYUYs
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszodat :-)
Simon István:Mirza nagyon jó vers :)

Elsos vagyok egy kereskedelmi akadémián de mar nagyon foglalkoztat ez a kerdes. EGY idegen nyelvbol, szlovakul (mivel Szlovakiaban élek ) magyarbol és kotelezon valasztott tantargybol kell majd erettségiznem. Hogy sikerulhet letenni az érettsegit?

Én ugy hallottam hogy az erettsegire érdemjegyet kapunk , ezt nem ertem akkor olyan papirt fogunk kapni amire például ki lesz állitva hogy a magyar pl 1-es vagy csak az lesz hogy abszolvaltam ? Nagyon felek mar most ettol a naptol ... Es erre megkapjuk a teteleket az ugy nez ki hogy magyarbol peldaul megkapunk 100 cimet - amibol majd erettsegizunk ? vagy nem kapunk semmilyen cimeket (teteleket ) csak a 4eves anyagbol barmit kerdezhetnek ?

A telefonomra választott mintát elrontottam sokszor és letiltott de nincs rajta net hogy be tudjak lépni és a wifi sincs bekapcsolva ilyenkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: :), szerencséd van hogy éppen én olvasom a kérdésedet :D Ezt ird be google-ba: [a telefonod típusa] hard reset. Biztosan találsz rá megoldást! Ha nem, akkor írd le a telefonod típusát, és segítek.

:) , szerencséd van hogy éppen én olvasom a kérdésedet :D Ezt ird be google-ba: [a telefonod típusa] hard reset. Biztosan találsz rá megoldást! Ha nem, akkor írd le a telefonod típusát, és segítek.

Ha a 2 választott érettségi tantárgyal (matek kb 85% és emelt infó tavalyról 86%) + nyelvvizsgával elérek megfelelő pontot ahoz hogy fölvegyenek egyetemre de töriből megbukok érettségin akkor mi történik?

Legjobb válasz: Akkor érvénytelenné válik a felvételi. Mert a történelem egy kötelezõ érettségi tantárgy. Anélkül nem is kapsz érettségi bizonyítványt, hanem csak ilyen "kivonatot". Ez olyan, mint hogy valaki 10. osztályban csinál elõrehozott érettségit (mondjuk matekból és infóból) és jelentkezik rögtön egyetemre. Nem fogják felvenni, mert nincs érettségi bizonyítványa.

Akkor érvénytelenné válik a felvételi. Mert a történelem egy kötelezõ érettségi tantárgy. Anélkül nem is kapsz érettségi bizonyítványt, hanem csak ilyen "kivonatot". Ez olyan, mint hogy valaki 10. osztályban csinál elõrehozott érettségit (mondjuk matekból és infóból) és jelentkezik rögtön egyetemre. Nem fogják felvenni, mert nincs érettségi bizonyítványa.
Mivel nem lesz érettségi bizonyítványod, elvesztesz 1 évet. Az októberi vizsgaidõszakban tudsz töribõl újra érettségizni, ha ezt teljesíted, megkapod a bizonyítványt. Jövõre újra be kell adnod a jelentkezést az egyetemre.
De azért szerintem elég nehéz megbukni középszinten. Engem abszolút nem is érdekel a történelem, illetve elég gy.kér is vagyok belõle (sokszor alap dolgokat sem tudok), de tavaly mégis meglett 76%-ra.
Hát azt nem õ találja ki. Elsõ rész 45 pontos. Ott egy barom is elér minimum 25 pontot. A második rész is 45 pontos. Ott 15 pontot szintén elér egy idióta. De aki ezt nem, ráadásul történelembõl, amihez középszinten annyi kell, hogy "Jé! Benne van a szövegbe a megoldás!", annak nem ajánlott egyetemre menni, még ha a történelmet utálja és gyûlöli is.
A kérdező hozzászólása: :( kösz
A kérdező hozzászólása: Remélem a tanár is így gondolja :D
Kedves elõzõ, te nem tudom, hogy láttad-e az idei töri érettségit, de az elsõ részben szerintem 0 tudással, csak atlaszból kb. 10 pontot lehetett összegyûjteni. Általában tényleg tiszta szövegértés a történelem érettségi, de idén azért nem...Bár abban igazad van, hogy az esszénél annyi pontot simán össze lehet kaparni. Persze hozzáteszem, hogy még idén is NAGYON nehéz megbukni...

Hogy vegyem rá? A barátom még szűz. Elég rég együtt vagyunk már és én szeretnék végre már többet is. Õ ezt tudja, mégsem tesz semmit. Párszor már voltunk úgy hogy kevés választott el attol, de azt hiszem "megijedt". Vagy nem tudom mire gondoljak.

Legjobb válasz: Sajnos rossz hirt kell közölnöm a barátod tipikus 21.szézadi puhap.csû looser...... Na d ekomolyan,ki hallott már ilyet,hogy a nõnek kell körbeudvarolni,még honapok,évek után a férfit? Mitõl férfi akkor õ??hagy ott a p..csába

23:29-es vagyok. (elõzõ) Szerintem most az ideális az idõpont. Nyár van, hõség, és benne is tombolnak a hormonok.. Ha nincs lakás, akkor le kell csalnod a Balatonra nyaralni. Remélhetõleg van annyi pénzetek, hogy egy hétre vagy hétvégére kivegyetek egy szobát.. És akkor ott kell megteremtened egy biztonságos, baráti, kellemes, szerelmi hangulatot, amiben kisebb lesz az ellenállása, és az elõzõ válaszom alapján kell eljárni.. :P (23/F) KG
Azért ez túlzás :D Ha meleg lenne, biztos nem járna egy lánnyal. Szerintem semmi baj nincs vele, egyszerûen késõn érik. Legalább nem tizenéves taknyos kölyökként vesztette el [email protected], ahogy manapság szokás. Vagy nem vallásos? Lehet, hogy csak esküvõ után akarja, csak fél megmondani, mert attól tart, hogy emiatt otthagynád.
Sajnos rossz hirt kell közölnöm a barátod tipikus 21.szézadi puhap.csû looser...... Na d ekomolyan, ki hallott már ilyet, hogy a nõnek kell körbeudvarolni, még honapok, évek után a férfit? Mitõl férfi akkor õ??hagy ott a p..csába
A helyszín nincs odaírva, de ha abszolút biztonságos a hely (például saját lakás) akkor teperd le..:P Szerintem közelítõleg hasonló típus vagyok és szerintem határozottan kell közelítened felé amikor jó hangulatban vagytok. Leteperés alatt nem ráugrást értek persze, hanem fokozatos céltudatos izgatást és "kibontakozást". :) Ha csak szóval ellenkezik, de nem tol el határozottan akkor folytathatod. Mivel fiú ezért nincs túl sok választása ha egyszer elkezdik felizgatni. (Õ nem lesz felkészülve rá, úgyhogy a különbözõ védekezéshez szükséges dolgokról neked kell gondoskodnod pl.: óvszer) (F\23)
Ezt akár az én barátnõm is írhatta volna. Nálunk ugyan ez a helyzet. Tudom, hogy a barátnõm többet akarna már, és én is (ez egyértelmû), de valahogy mindig rossz az idõzítés vagy a hely, ezért gondolhatja õ is ugyanezt rólam. Ne legyél annyira biztos benne, hogy a barátod beijedt. Számos más oka lehet annak, hogy nem mászik rád. Itt gondolok arra, hogy nem érzi megfelelõnek a helyszínt stb.. Mikor már ott vagytok, kérdezd meg tõle hogy "most jó lenne neked?" Ezzel a kérdéssel bátorítanád is, és másrészt módja lenne elmondani, ha nem.. és azt is hogy miért.. Meg is beszélhetitek a dolgot akár. 21/Fiú
Beszéégessetek sokat a szexrõl szexmentes helyzetben, amikor nincs abban a "veszélyben", hogy szex lesz belõle. Egyébiránt azt a problémát kellene átbeszélni és megoldani, amirõl írtad, hogy el van bizonytalanodva. Ha ennél többet nem írsz, nem tudok ennél többet segyíteni, sajnos.
Beszéljeték meg, de semmiféleképp ne erõltesd a dolgot.
Ki mennyi idõs? Mióta vagytok együtt? lehet még nincs felkészülve és még korainak tartja. Vagy mert nincs tapasztalata.
Ha a "barátom" helyett "barátnõm" lett volna írva, akkor érthetõ lenne. De ez így tényleg nagyon furcsa! Irigylem a barátodat hogy ilyen vagy vele! Sajnos a barátnõm pont úgy viszonyul hozzám, mint a pasid hozzád. Megértelek hogy min mész keresztül! Kitartás ;)
A kérdező hozzászólása: Épp akartam is mondani, hogy miért van az hogyha egy lány még nem érzi felkészültnek magát akkor minden rendben, az nem gond "várni kell rá", de ha ez egy pasival van úgy akkor az már egy "21.szézadi puhap.csû looser". Mivel másabb egy lány eseteben mint egy fiunál? A csajt is ott hagynád ha nem akarná még?
általában az elsö mindenkinek furán sül el. lehet ö attól fél h ö is béna lesz pedig te "huu de sokat vársz"... blabla, pedig nem... mivel neki ez lesz az elsö ö is biztos ojat akar nyujtani ami szuper lesz elsöre... és lehet pont ettöl fél... h mégse lesz jó és megbánt vele... persze nem fog, meg gondolom kiábrándulni se fosz belölle, de ugyse fogja megérteni v elhinni... szóval ha ojan hejen vagytok ami "biztonságos" akkor teperd le... vedd át az irányitást, õ legyen csak alul, ojan pozt válasz amitöl nem fog tartani h felsül...ha az elsö után neki igy jó volt, lehet több lesz az önbizalma és majd kezdeményez a másodiknál... bocsi h regény lett:D
A kérdező hozzászólása: És köszönöm az eddigi válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: Teljesen rendben van vele minden azon a téren, tehát a lányokhoz vonzodik XD ez biztos. Velünk is nagyjábol minden rendben (pl orális szex)csak épp a többi nem jön össze. Vagy neki ennyi elég is lenne? Lehet hogy hülye kérdés, de "vonjam meg töle"? S akkor esetleg összejön a többi is?
Bár én találnék egy ilyen csajt, mivel hogy én még szûz vagyok, de nem egy ribivel akarom hogy megtörténjen, és persze nem is azonnal... 20/F
A kérdező hozzászólása: Én nem erõltetek semmit. Azt várom hogy õ kezdeményezzen. Már több mint 1 éve együtt vagyunk és mindketten elmultunk már 18 évesek. Azt tudom hogy el van bizonytalanodva bizonyos dolgok miatt, és nem tudom hogyan segitetnek neki hogy ezeket legyõzze.
Azért az elég gáz, ha a lánynak kell nyugtatgatni egy hasonló korú fiút a szex miatt. Az is gáz, ha ennyi idõ után nem indult be a barátod, nem igazán természetes hozzáállás. Ha te reagálnál így, akkor az elfogadhatóbb lenne, de egy fiú.... Szerintem tuti nem stim vele valami. Biztos, hogy a lányokat kedveli?
Beszélgessetek sokat a szexrõl! Gondolom, attól fél, hogy béna lesz és nem fogod élvezni, nyugtasd meg, hogy ez nem így van! Mondd meg neki, hogy senki sem születik tapasztaltan, mindenkinek tanulnia kell!
hogy sikerült "nyélbeütni" a dolgot?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!