Találatok a következő kifejezésre: A választott mikor és hogyan (13 db)

A választott orvostól mikor és hogyan kérdezzem meg, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését?

Legjobb válasz: Bármikor. De lehetõleg ne a szülés elõtt két héttel. Idõben informálódj, mire kell számítanod. Ne izgulj, neki nem ciki. Neked se legyen.

Bármikor. De lehetõleg ne a szülés elõtt két héttel. Idõben informálódj, mire kell számítanod. Ne izgulj, neki nem ciki. Neked se legyen.
én 3 hónappal a szülés elõtt kérdeztem meg.úgy gondoltam ha nagyon sokat kérne még lenne idõm átmenni egy másik dokihoz.
Elõször tájékozódjál olyan kismamáktól akik nemrég nála szültek, vagy hamarosan szülni fognak. Az õ elmondásukból majd kiderül hogy mennyit "kér" a doki és hogy ezt mennyire nyiltan válllalja.Ha ezt mindenki természetesen kezeli, akkor a dokitól is megkérdezheted szemtõl szembe.Nálunk ez így van vidéken, mindenki tudja a tarifát, nyílt titok, de az orvosok nem beszélnek róla.Egyébként itt nálunk 30 ezer-50 ezer között mozog a tarifa. Én is 50 ezerrel "készülök". ( 36hetes kismama )

Mit mondjak az orvosnak akkor, ha még nincs választott nőgyógyászom, és szeretnék "válogatni", tehát nem szeretném egyből azt, hogy pl. beírjon a naptárjába?

12 hetes kismami vagyok, eddig Pesten kezeltek, de ott nem vezetnek le szülést, kell keresnem egy jó n?gyógyászt (most éppen problémám is van-fert?zés talán...). Már vannak tippjeim, akiket szívesen megnéznék, de nem tudom, hogy kell ilyenkor -el?ször- odamenni az orvoshoz, hogy mondjam el, hogy még csak keresgélek. Bocsi, kicsit tartok a kellemetlen szituációktól, nem tudom, mit kell mondani, azért kérdezlek Benneteket ilyen szájbarágósan :)

Legjobb válasz: Köszi! Akkor egyszerûen csak mondjam el, hogy kismama vagyok, és megnézne-e, hogy minden rendben van-e?

A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor egyszerûen csak mondjam el, hogy kismama vagyok, és megnézne-e, hogy minden rendben van-e?
Szerintem nem kell mondanod egyenlõre semmit. Vizsgálatra mész, és ennyi. Majd ha kiválasztottad, hogy kinél akarsz szülni, te hozd szóba, hogy õt szeretnéd felkérni.
Elsõ vagyok. Igen, én így gondolnám. Én is úgy érdeklõdtem ennek utána, hogy hogyan is megy. Én már hónapokkal elõtte úgy mentem el egy nõgyógyászhoz citológiára, hogy "leteszteljem". Sok jót hallottam róla, és ezért gondoltam megnézem magamnak. :) Amikorra babát vártam, nekem teljesen természetes volt, hogy nála fogok szülni. Mígnem egy barátnõm mondta, hogy hiába járok oda, és fizetem neki a díjakat, (magánorvos) amíg nem kérdezem meg, hogy elvállalja-e a szülést, addig az egyáltalán nem biztos, hogy az orvos számít rá, hogy nála akarok majd szülni. Ezt nem is gondoltam volna. Ezért írtam neked, hogy addig, amíg te nem hozod szóba, addig szerintem egy orvos sem fogja természetesnek venni, hogy õ lesz a választott. Legalábbis nálam így volt:)

17. kerület az álladó lakhelyem, de a János kórházban szeretnék szülni. Nincs választott orvosom, és nem is szeretnék. Mit kell tennem, hogy ott szülhessek?

Legjobb válasz: Ott szülsz ahol szeretnél, de fizetned kell majd. A legjobb az, ha választasz inkább egy ottani nõgyógyászt, õ úgy is elmond mindent.

Ott szülsz ahol szeretnél, de fizetned kell majd. A legjobb az, ha választasz inkább egy ottani nõgyógyászt, õ úgy is elmond mindent.
Elsõsorban meg kell tudnod, hogy az adott idõszakban a kórház tud-e fogadni. Utána a háziorvostól kérj beutalót a kórháznak címezve, hogy kéred a szülészeti ellátást. Én is javaslom, hogy válassz orvost, úgy egyszerûbb. A számlát a végén kapod meg, az ellátás függvényében (pl császár).
Nem kell fizetni, tök mindegy, hová tartozol. És orvost sem kell választanod, hiszen nem kötelezõ. Annyit kell tenned, hogy amikor megérzed a fájásokat, abba a kórházba mész be, amelyikbe szeretnél, megkeresed a szülészetet és megmondod, hogy mi a helyzet. Ez akkor is így történik, ha a lakóhelyedhez közeli kórházban szülsz, nem kell elõre bejelentkezni vagy ilyesmi. Én is így szültem.


Mi a véleményetek arról, hogy a kormány eltörli a népszavazás lehetőségét és ezután mindenről a választott képviselőink döntenek?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Ahova nem megy el az választópolgárok fele, az annyit is ér...

Ahova nem megy el az választópolgárok fele, az annyit is ér...
Mindössze arról van szó hogy tovább tiporják a demokráciát. Remélem egyszer visszaüt rájuk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szigorított az érvényességi küszöbön és az ellenzéki párt nem indíthat népszavazást. A vizitdíjas zsebre menõ hecckampány épp hogy megugrotta a küszöböt, az elsõ forradalmi (négyigenes) népszavazás lendülete vitt számottevõen a feles határ felé. Elvi kifogás sincs ellene, ha az 50%+1 a fele vagyis 25%+1 megszavaz bármit az elvileg érvényesnek elfogadható hisz a többségi minimum megvan, ha érdekelné ez a lehetõség a népet, akkor az 50%-os limittel se lenne probléma. De az elmúlt negyedévszázadban bebizonyosodott, hogy a magyar népet, vagy félévszázadig a víz alá kéne nyomni, vagy pedig egy bukott és erõtlen kormányzat pénztárcaürítõ intézkedésével lehet pályázni (az utóbbi is kétesélyes, mert a hibahatáron belül van), ha azt akarjuk, hogy ne csak négyévente menjenek el valakire szavazni. Nagy pofon a szarnak, de a párt mentalitását tükrözi. Retteg a többi pártról a néptõl(és botrányos gondolataitól) és a fékeitõl és ellensúlyaitól is, különben nem hozna egy olyan módosítást, ami után eddig a kutya sem ugatott.
Ha a Fideszen múlna az egész demokráciát eltörölné mindenféle szavazással egyetemben. De ez már megint arra megy ki, hogy rajtuk kívül senki semmit ne tudjon megszavaztatni. Akár veszítenek akár nyernek a következõ választáson, nem tudnak majd változtatni az újak semmin se. Az új törvényhez nem lesz 2/3-uk, a népszavazáshoz meg nem lesz meg a részvétel...be betonozzák már magukat a gengszterek rendesen...
"1. nek. Aki soha nem megy szavazni az szerintem ne határozza meg hogyan zajlódjon egy népszavazás. És ne is panaszkodjon politikára se mert még a változtatás lehetõségével se él." Baromság. Ezerszer ki lett vesézve miért. Ez már nem a Római Birodalom res publicája.
1. nek. Aki soha nem megy szavazni az szerintem ne határozza meg hogyan zajlódjon egy népszavazás. És ne is panaszkodjon politikára se mert még a változtatás lehetõségével se él.
""A kettõs állampolgárságot is bevezették, annak ellenére, hogy a választók többsége nemmel szavazott. Most is kijelentenék, hogy a baloldal csalt, stb"" A szavazók többsége igennel szavazott!!! A baloldal pedig csalt! Lásd Bajai videó STB... Vagy már elfelejtetted?
Minek népszavazást tartani, ha a Fidesz úgy sem veszi figyelembe! A kettõs állampolgárságot is bevezették, annak ellenére, hogy a választók többsége nemmel szavazott. Most is kijelentenék, hogy a baloldal csalt, stb.
Elsõ vagyok. Én se megyek el semmilyen szavazásra és a jövõben sem fogok (na jó egyre elmennék, de arról úgy se írnak ki népszavazást), de nevetségesnek tartom, hogy ezen kelljen sajnálkozni. Én a képviselõ választásoknál is megszabnám az 50%-ot, nem eltörölném. Mert az azért vicc, hogy valahol 20%-os részvétellel szavaznak meg valakit képviselõnek. Más kérdés, hogy mit szólna a jelenlegi kormány, ha a kettõs állampolgárságról, EU-s csatlakozásról vagy a lisszaboni szerzõdésrõl lenne/lett volna érvénytelen emiatt a voksolás.
@elsõ: kb Komolyan, aki nem megy el szavazni, az miért várja el, hogy a véleménye képviselve legyen? :D
Annak idején minden kakiról népszavazást kiabáltak (ugye természetesen ellenzékbõl), most meg nézzük meg hány dolgot kérdeztek meg népszavazáson a NÉPtõl 2010 óta? Ha azt mondjuk egyet sem, akkor nem tévedünk azt hiszem...

A bravo girlben van az a karácsonyi játék, hogy sms-ben el kell küldeni, hogy hány éves a girl+ neved és lakcímed meg a választott ajándék kódját. Azt mikor fogom megtudni, hogy nyertem e vagy sem?

Legjobb válasz: Gondolom valahol mellette/alatta ott kell lenni... vagy az újság utolsó oldalán. Melyik ez a Girl? Mármint ki van az elején? :D Megnézem hátha nekem is megvan...

Gondolom valahol mellette/alatta ott kell lenni... vagy az újság utolsó oldalán. Melyik ez a Girl? Mármint ki van az elején? :D Megnézem hátha nekem is megvan...
Ó, igen ez a Kristenes... ott van alatta, hogy bõvebb infó a 4. oldalon. Na ez tényleg nincs itt xD Ne haragudj, tiszta hülye vagyok :S
A kérdező hozzászólása: nem baj, azért köszi. de igen ez a Kristenes. de nincs oda írva sehová se :S
Petõfi Sándor: Szeget szeggel Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :D
"mi legyen a szabadon választott versem?" a szabadon választott vers szépsége, hogy szabadon választod meg. :-) egyébként, nincs egy vers se, amelyik tetszik? amelyikre azt mondanád, hogy közel áll hozzád? amelyikre azt mondanád, hogy kifejezi a gondolataidat?
Thomas Moore: Itt alszik a költõ
A kérdező hozzászólása: Én találtam egy olyat ami nekem is tetszett, de a tanárom szt mondta, hogy az nem szavalható jól :( amúgy köszönöm a válaszodat :D
"de a tanárom szt mondta, hogy az nem szavalható jól" nem akarok kötözködni, de vitába kell szálljak a tanárod szavaival. úgy gondolom, nincs olyan szöveg amit ne lehetne jól elszavalni. egy jó szavaló a telefonkönyvet is hatásosan el tudja szavalni (erre voltak színházi kísérletek is) egy jó szavaló/szónok az egyszerû szavakat/mondatokat is hatásosan tudja elszavalni. de, hogy konkrétumot is adjak, valami használhatót, amibõl tudsz meríteni... egy rövid válogatás a 20. század egyik legtehetségesebb szónokának felvillanásaiból: videó címe: Adolf Hitler-amazing Speeches http://www.youtube.com/watch?v=bWYKPUXYUYs
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszodat :-)
Simon István:Mirza nagyon jó vers :)

Elsos vagyok egy kereskedelmi akadémián de mar nagyon foglalkoztat ez a kerdes. EGY idegen nyelvbol, szlovakul (mivel Szlovakiaban élek ) magyarbol és kotelezon valasztott tantargybol kell majd erettségiznem. Hogy sikerulhet letenni az érettsegit?

Én ugy hallottam hogy az erettsegire érdemjegyet kapunk , ezt nem ertem akkor olyan papirt fogunk kapni amire például ki lesz állitva hogy a magyar pl 1-es vagy csak az lesz hogy abszolvaltam ? Nagyon felek mar most ettol a naptol ... Es erre megkapjuk a teteleket az ugy nez ki hogy magyarbol peldaul megkapunk 100 cimet - amibol majd erettsegizunk ? vagy nem kapunk semmilyen cimeket (teteleket ) csak a 4eves anyagbol barmit kerdezhetnek ?
20-30 Nagyon sok mindentõl függ! 27F
25-35
amúgy szerintem ez a kérdés olyan szempontból hülyeség, mert egy 16 éves lány is meg tud szülni és egy 35 éves nõ is! A vajúdás ugyanúgy fáj...
20-30
A kérdező hozzászólása: 3: Igen, csak egy 30-35 éves (vagy még több) nõnek sokkal kisebb a termékenysége. Kisebb eséllyel esik teherbe és nagyobb eséllyel vetél el, vagy lesz a babának a kor miatt másmilyen baja. Egy 16 éves (vagy akár egy 13 éves) teste már talán képes a szülésre, de még maga a teste is növésben van.
A kérdező hozzászólása: Sõt a tudomány ma már képes akár 50-60 éves nõk mesterséges megtermékenyítésére is. De a kérdés remélem most már érted nem errõl szól.
Szerintem 22-32. Valószínûleg nem fogom betartani. Nem hiszem, hogy 3 éven belül szülnék.
20-30 között. Mind alatta, mind felette nagyobb esély van a komplikációkra, fõleg felette pedig a veleszületett rendellenességre. Nem a legjobb dolog az, hogy manapság ennyire kitolódott a gyermekvállalás. Mostanság az a ritkább, ha valaki 30 alatt szül. Ha meg 21-24 évesen bevállal egy babát, akkor hiába van normális kapcsolata meg anyagi háttere, akkor is kapja a megjegyzéseket... Persze nyilván oka van annak, hogy ennyire kitolódott az elsõ szülés idõpontja. Az emberek sokáig tanulnak, aztán még akarnak vmi állást is, hogy normális GYES-t meg stb.-t kapjanak. Én 24 évesen végzek a sulival, utána szakképzésre megyek, ami még 5 év. Valamikor a szakképzés közben szeretném megejteni a dolgot, de az is lehet, hogy csak utána. Viszont szeretnék 30 éves korom elõtt szülni. De ha nem jönne össze, én is bevállalnám késõbb, mert nekem fontos a gyerekvállalás.

A telefonomra választott mintát elrontottam sokszor és letiltott de nincs rajta net hogy be tudjak lépni és a wifi sincs bekapcsolva ilyenkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: :), szerencséd van hogy éppen én olvasom a kérdésedet :D Ezt ird be google-ba: [a telefonod típusa] hard reset. Biztosan találsz rá megoldást! Ha nem, akkor írd le a telefonod típusát, és segítek.

:) , szerencséd van hogy éppen én olvasom a kérdésedet :D Ezt ird be google-ba: [a telefonod típusa] hard reset. Biztosan találsz rá megoldást! Ha nem, akkor írd le a telefonod típusát, és segítek.

Ha a 2 választott érettségi tantárgyal (matek kb 85% és emelt infó tavalyról 86%) + nyelvvizsgával elérek megfelelő pontot ahoz hogy fölvegyenek egyetemre de töriből megbukok érettségin akkor mi történik?

Legjobb válasz: Akkor érvénytelenné válik a felvételi. Mert a történelem egy kötelezõ érettségi tantárgy. Anélkül nem is kapsz érettségi bizonyítványt, hanem csak ilyen "kivonatot". Ez olyan, mint hogy valaki 10. osztályban csinál elõrehozott érettségit (mondjuk matekból és infóból) és jelentkezik rögtön egyetemre. Nem fogják felvenni, mert nincs érettségi bizonyítványa.

Akkor érvénytelenné válik a felvételi. Mert a történelem egy kötelezõ érettségi tantárgy. Anélkül nem is kapsz érettségi bizonyítványt, hanem csak ilyen "kivonatot". Ez olyan, mint hogy valaki 10. osztályban csinál elõrehozott érettségit (mondjuk matekból és infóból) és jelentkezik rögtön egyetemre. Nem fogják felvenni, mert nincs érettségi bizonyítványa.
Mivel nem lesz érettségi bizonyítványod, elvesztesz 1 évet. Az októberi vizsgaidõszakban tudsz töribõl újra érettségizni, ha ezt teljesíted, megkapod a bizonyítványt. Jövõre újra be kell adnod a jelentkezést az egyetemre.
De azért szerintem elég nehéz megbukni középszinten. Engem abszolút nem is érdekel a történelem, illetve elég gy.kér is vagyok belõle (sokszor alap dolgokat sem tudok), de tavaly mégis meglett 76%-ra.
Hát azt nem õ találja ki. Elsõ rész 45 pontos. Ott egy barom is elér minimum 25 pontot. A második rész is 45 pontos. Ott 15 pontot szintén elér egy idióta. De aki ezt nem, ráadásul történelembõl, amihez középszinten annyi kell, hogy "Jé! Benne van a szövegbe a megoldás!", annak nem ajánlott egyetemre menni, még ha a történelmet utálja és gyûlöli is.
A kérdező hozzászólása: :( kösz
A kérdező hozzászólása: Remélem a tanár is így gondolja :D
Kedves elõzõ, te nem tudom, hogy láttad-e az idei töri érettségit, de az elsõ részben szerintem 0 tudással, csak atlaszból kb. 10 pontot lehetett összegyûjteni. Általában tényleg tiszta szövegértés a történelem érettségi, de idén azért nem...Bár abban igazad van, hogy az esszénél annyi pontot simán össze lehet kaparni. Persze hozzáteszem, hogy még idén is NAGYON nehéz megbukni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!