Találatok a következő kifejezésre: A választott mikor (84 db)

Mikor Mózes a választott népet Kánaán földjére vezeti, Isten minden hibáikért el akarja őket pusztítani, Mózes pedig folyton "lebeszélte", mivel mégiscsak az Õ választott népe. Miért volt ilyen kegyetlen Isten?

Tényleg elpusztította volna ?ket, ha nincs Mózes?

Legjobb válasz: Nem ez az egyetlen eset. Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élõ lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész. (1 Móz 6:17)

Nem ez az egyetlen eset. Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élõ lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész. (1 Móz 6:17)
Hát, azt már sose tudjuk meg...
nos az özönvíz idején Mózes még tervbe se volt véve... max. Istennél te pedig több alkalomról írsz
Nem pusztította volna el, mert isten, továbbá télapó nincsen.
Nos özönvízbõl egy is elég borzasztó, fõleg, hogy egy szeretõ Isten okozta.Függetlenül az idõponttól.Van még mit tanulnia Lucinak, ha ezt túl szeretné szárnyalni.
Nekünk nem kéne az Ószövetséggel foglalkoznunk, mert az egy, az európaitól idegen szemléletet közvetít. Nem értem, hogy miért nem beszélünk inkább a görög, germán vagy a magyar mitológiáról a héber helyett... Ez az isten a zsidók istene csak, nem a miénk.
nem a teljes népet, hanem a "lázadó nemzedéket" pusztította el, 40 évig vándoroltak a pusztában, ez alatt az idõ alatt meghaltak az Isten ellen lázadók. nyílván te is megválogatnád, kit engedsz be az újjépítésû lakásodba. terroristákat talán te sem szívesen látnál a házadban. vajon Isten tetteit megítélhetjük mi, a teremtésmûve?
hol olvasod, hogy az egész népet el akarná pusztítani?
Persze, hogy megítélhetjük és meg is ítéljük.Mármint azok, akiknek az erkölcsi normáival nem fér össze egy olyan Isten, aki válogatás nélkül terhes anyákat és gyermekeket is elpusztít a bûnösökkel együtt.
tökéletesen egyetértek, az ilyen isten pusztuljon. ámde mielõtt ítélünk, nemde mindkét oldalt ajánlatos megvizsgálni, ugye? mint egy tárgyaláson: van ügyész, van védõ, és vannak tanúk is. sajnos jelenleg majd 7 milliárd ember elhiszi a sátán ügyvédjének, hogy a Teremtõ cselekszi mindezt. én nem vagyok ügyvéd, csak tanú. de én tanúsíthatom neked, hogy e világ istene sátán, õ, aki az egész lakott földet félrevezeti, õ, aki bemocskolja Isten nevét hazugsággal és álnoksággal, õ a felelõs mindazért, amivel Istent vádolják. nem sokáig, ezt õ is tudja.
13-36 Szerinted az özönvizet a Sátán bocsátotta az emberiségre? Vagy esetleg Egyiptomban az elsõ szülöttek halálát is õ okozta? Hogy is van ez? El akarja hitetni a Sátán, hogy ezek Isten mûvei, holott az övé? Akkor meg mit keres a Bibliában?
a hamis tanúzást a törvény bünteti!

Van itt olyan aki szerelmet vallott a választott személynek úgy, hogy egyáltalán nem volt biztos mit fog reagálni?

Vagy tudtok ilyen esetr?l? Mi lett a vége? Mit gondoltok err?l?

Legjobb válasz: igen...ha te is erre készülsz csináld csak mert egyszer élünk...és ha nem teszed meg, hidd el meg fogod bánni! ez is tapasztalat. ne érdekeljen mit fog mondani. egy bátor mozdulattal valld be neki azt csõ. vagy összejön vagy nem.:)) sok sikert!;)

igen...ha te is erre készülsz csináld csak mert egyszer élünk...és ha nem teszed meg, hidd el meg fogod bánni! ez is tapasztalat. ne érdekeljen mit fog mondani. egy bátor mozdulattal valld be neki azt csõ. vagy összejön vagy nem.:) ) sok sikert!;)
Mindenképp mondd el neki! Én nõ létemre elmondtam, nem akartam a hallgatásom miatt elveszíteni. Eredménye: Semmi, de ugyanúgy keressük egymást, tehát valamiért mégis fontos vagyok neki. Hajrá!
hát ha az számít amikor 13 éves létemre egy 15 éves fiúnak elmondtam, hogy tetszik :D:D amúgy persze nem lett semmi, de örültem, hogy elmondtam :) ) azóta is köszönõ viszonyban vagyunk :D
Lényegében akkor igazán izgalmas...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bátorítást, de már nem aktuális :) Régebben megtettem...csak a hozzáállások érdekelnek.
Hát én nagyon bánom hogy nem tettem meg mer pár napja kiutazott Canadába!
megtettem és nem válaszolt.. (neten, nem volt más lehetõségem) de nem bántam meg, legalább tovább tudtam lépni (azt hozzá kell tennem hogy tuti hogy bejöttem neki.. csak lehet hogy nem komolyabban.)
Csak nehogy megmosby-zátok az illetõt. Csak ügyesen

Szeretnék Ceglédre elmenni nőgyógyászatra, de nem teljesen tiszta nekem, hogy a választott orvosom mikor rendelne. Valaki tud segíteni?

http://www.toldykorhaz.hu/index.php?article=Sz%C3%BCl%C3%A9s.. Ezt a honlapot vettem alapul. Már eleve az letaglózott, hogy nem is a kórházba kell menni, hanem valami Rákóczi útra. Azt látom, hogy fel van sorolva vagy 15 orvos. Meg kicsit lejjebb ott vannak időpontok. I. Nőgyógyászati rendelés Rendelési idő Hétfő: 08:00-14:00 Kedd: 08:00-14:00 Szerda: 08:00-14:00 Csütörtök: 08:00-14:00 Péntek: 08:00-14:00 II. Nőgyógyászati Rendelés Rendelési idő Hétfő: 08:00-11:00 Kedd: 11:00-12:00 Szerda: 10:00-12:00 Csötörtök: 08:00-10:00 Péntek: 08:00-11:00 Előszöris mi az a Nőgyógyászat I. és II.? Másrészt honnan fogom tudni, hogy az én orvosomhoz melyik nap kéne menni? Vagy nincs beosztásuk és ha szerencséd van akkor jó napon mész? De ez az SZTK-s módszer, nem? Oda is kell időpont? Ha magánba szerenték menni akkor azt hol tudhatom meg, hogy hol van? Mert beírtam az orvos nevét és semmit nem adott ki magánra, még telefonszámot se. Időpontért mindenképp telefonálni kell? Valaki kérem segítsen, mert nagyon nem értem ezeket a dolgokat és már ideje lenne orvoshoz elmennem :)

Ha villamosmérnöki szakra akarok jelentkezni valamelyik egyetemen, akkor minek kell lennie a választott tantárgynak?

2016-ra úgy tudom, kell természettudományos tárgy is. Ha fizikát akarom természettudományos tárgynak, akkor kell mellé mégegy tárgy, vagy akkor már nem lesz olyan hogy választott tantárgy? Kicsit össze vagyok zavarodva :/

Az orvosira szeretnék jelentkezni mi legyen a választott érettségi tantárgyam? (bővebben lent. Pls)

Az orvosira szeretnék jelentkezni mi legyen a választott érettségi tantárgyam mert szeretném a földrajzot vagy a bioszt mert azt nagyon szeretem,de ha az orvosira szeretnék menni akkor inkább válasszam a fizikát..stb???? mennyire fontos,hogy milyen tantárgyat választottam??? és emelt szintűt kéne tennem és ha igen miből???

Legjobb válasz: emelt biosz+ közép kémia vagy fizika bár ha kémiából/fizikából is emeltezel, az még jobb

emelt biosz+ közép kémia vagy fizika bár ha kémiából/fizikából is emeltezel, az még jobb
2013-tól 2 emelt kell: biológia mindenképp, mellé pedig fizika vagy kémia. Idén még csak 1 emelt kell: biológia és fizika/kémia. Földrajzot tehetsz, de orvosin nincs haszna.
A bekerüléshez kell az emelt biosz és emelt fizika v kémia, ezenfelül egy nyelvvizsga sem árt, ezenfelül kell egy kitûnõ érettségi bizonyítvány. Így lehet bekerülni....
marhára nem kell kitûnõ érettségi bizonyítvány... ne túlozzunk. emeltezz bioszból meg kémiából, az a kettõ sikerüljön nagyon jól, meg tegyél le egy felsõfokút.

Mi van akkor, ha a választott tantárgyam nem sikerül/rosszul sikerül?

A választott tantárgyam nem kötelez? a sulihoz, ahova menni szeretnék, de azt is lehetne választani. Ha netalántán nem sikerülne, vagy rosszul sikerülne, akkor is azt fogják nézni duplázásnál, vagy értelemszer?en a két legjobban sikerült tantárgyamat?

Legjobb válasz: 2 legjobbat, ami felvételi tárgy az egyetemedre.

2 legjobbat, ami felvételi tárgy az egyetemedre.
A két legjobban sikerültet nézik duplázásnál és egyébként is. Viszont ha ez az 5. érettségid, és nem sikerül (vagyis 1-es lesz), akkor nem kapsz érettségi bizonyítványt, és nem mehetsz továbbtanulni sem, hiába sikerült jól a többi tárgyad.

Kinek mi a választott érettségi tantárgya?

nekem elméleti gazdaságtan

Legjobb válasz: francia nyelv, középszinten.

francia nyelv, középszinten.
info
biosz és fizika (nem poénból ennyi, a felvételimhez kell:D)
olasz
célnyelvi civilizáció németnyelven, elõrehozottan csináltam meg még az õsszel, 84 százalékos lett. Meg a törit is akkor csináltam meg németül, örülök neki, hogy azon is túl vagyok már, mert sokkal nehezebb volt a tavaszi.
biosz
föci
nemet
infó, egészségügyi szakmai alapismeretek
fizika
spanyol középszint, de tavaly elõrehozva megírtam és 90% lett :)
Én is filóztam a közgázon, de nem volt vmi jó a tanítása, ezért már tavaly elõrehozottan letettem az infót (62% lett) :)
tavaly föcit elõrehozottan, 80%
info, nekem elõrehozott lett volna tavaly a kémia, mert imádom, de nem volt jó a tanár így nem mertem. hát valamit még választok utólag... :D
francia nyelv
társadalom ismeret tavaly csináltam 92% lett.

Felvételizők! Ti hogyan készültök? Mennyit tanultok az érettségire? Mi a választott tárgyatok? Csináltok-e emeltet? Van-e nyelvvizsgátok? Hány pontra számítotok? Melyik sulikat írjátok be? Mennyire izgultok? Mi a "B" tervetek ha nem vennének fel?

Kérlek ha tudtok mindegyikre válaszoljatok:) Előre is köszii:)

Legjobb válasz: Majdnem kitûnõ vagyok, de úgy érzem egyre inkább, hogy ilyen feltételek mellett elkerülöm az egyetemet:) (vagyis MO.-n biztos)

Majdnem kitûnõ vagyok, de úgy érzem egyre inkább, hogy ilyen feltételek mellett elkerülöm az egyetemet:) (vagyis MO.-n biztos)
Én is a 4 év alatt végig megütöttem 4.5-öt, de a diplomáról már lemondtam. Nekem elméleti közg. a választottam, nem csinálok emeltet és nyelvvizsgám sincs. Én olyan 300-320 pontra számítok. Szte-n fogok vmilyen szakképesítést jelölni.

Ti mikor szoktatok venni új borotvát magatoknak, mikor cserélitek le a régit? Milyen márka most a legjobb? Mi alapján választotok?

orotva,férfi,szépségápolás,borotválkozás,vásárlás,körkés,

Legjobb válasz: Barátom csak is gilettet használ. A wilkinsont nem szereti.

Barátom csak is gilettet használ. A wilkinsont nem szereti.
A kérdező hozzászólása: Villanyborotvák érdekelnének leginkább

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!