Találatok a következő kifejezésre: A választott csak a (29 db)

Mennyire szokás hálapénzt adni? Bunkóság ha valaki nem ad? (azért kapják a fizujukat) Csak a választott orvosnak szoktak vagy az épp bent lévő ügyeletesnek is szokás?

Nem szeretnénk orvost fogadni. Az ügyeletes orvos is van olyan jó mint a fogadott...

Legjobb válasz: Egyáltalán nem bunkóság!Mondjuk ha épp pont egy olyan dokit választassz magadnak aki elõre közli hogy a szülés mennyi lesz.Én õszintén, ha ilyennel találkoztam volna otthagytam volna.De ha valamennyire is meg vagy vele elégedve akkor mondjuk 20-30e ft.Én ennyit adtam meg a szülésznõnek is 20at, de õk extra mód figyeltek rám.És azóta is ahhoz a nõgyógyászhoz járok.

Egyáltalán nem bunkóság!Mondjuk ha épp pont egy olyan dokit választassz magadnak aki elõre közli hogy a szülés mennyi lesz.Én õszintén, ha ilyennel találkoztam volna otthagytam volna.De ha valamennyire is meg vagy vele elégedve akkor mondjuk 20-30e ft.Én ennyit adtam meg a szülésznõnek is 20at, de õk extra mód figyeltek rám.És azóta is ahhoz a nõgyógyászhoz járok.
Nekem is volt mindhárom terhességem alatt fogadott dokim. Jó volt, hogy ha berendelt a kórházba bármilyen vizsgálatra, UH-ra, akkor adott idõpontban fogadott, nem kellett órákat várakozni. A magánrendelésen fizettem neki, a szülésért pedig nem egy nagy összeget, 20 ezer forintot kapott. De már azt mondom, azt sem bántam volna, ha az ügyeletes orvosnál szülök, akit akkor láttam életemben elõször, és hát az igazat megvallva szimpatikusabb volt, mint a dokim...Én adnék azért az ügyeletesnek, ha meg lennék vele elégedve.
nekem nem volt fogadott dokim, de még csak szülésznõm se, és garantáltan nem kaptam rosszabb ellátást.És nem is adtam senkinek semmi honoráriumot, de nem is láttam rajtuk, hogy igényelték volna
szia! Nem bunkóság, az elõzõ szülésemkor az ügyeletesnél szültem, meg voltam vele elégedve, gondoltuk a varratszedéskor adunk neki egy tízezrest, (8 éve volt)de nem jött be, mert elutazott valahová.Most sincs fogadott dokim, ismét ügyeletesnél fogok szülni, röpke 2 hónap múlva , és most még ha akarnék sem tudnék adni, nem tudom kigazdálkodni.
Nekem nem volt fogadott orvosom, mivel itt nem lehet fogadni. Ezért az ügyeletes orvosnál szültem volna, de mivel komplikûció lépett fel (leesett a baba szívhangja), a fõorvost hívták, és õ császározott meg. Utána is naponta megnézte mi van velem. Én varratszedéskor adtam neki pénzt, ami tényleg hálapénz volt, mert én úgy éreztem megérdemli. Nem elõre adott "foglalkozz velem többet" pénz. De a kérdésedre válaszolva:szerintem nem bunkóság, ha valaki nem ad az orvosnak pénzt. Ezt mindenki maga dönti el az elvei, a tapasztalata és a pénztárcája alapján.
Egyet értek, azért kapják a fizut. Én sem kapok jattot senkitõl, pedig jól jönne a 38 ezer (gyes+csp) mellé... Én is ügyeleten szültem, nem adtam, de baromi kedves volt, még szülés után 2X is benézett hozzám , megnézett és a babát is.
én szulesznot szeretnek felfogadni, mert abbol nagyon, nagyon fontos hogy jó legyen (10 szulesbol 8ban õ vegzi a lenyegi munkat, az orvos ölt kettõt, oszt helló). és neki 25 ezret szantunk, mert addigra ér be a korhazba mint en, ottlesz az elso pillanattól (masnap nem is mehetnek dolgozni, ha 12 órat vajudok, 12 orat fog nyugtatni, ha bekakilok, akkor o fogja ugy eltakaritani, hogy ne vegyek eszre, stb.. és a jó szakertelmet jó megfizetni. ha ugyeletes lenne, persze, nem fizetnék, de akkor is adnek egy egy ajandekcsomagot, jelképesen. nem érdekel, ha sokat keresnek, ha megérdemlik, keressenek sokat, nem ötvenszer szulok, csak egyszer, akkor meg szeretnem, ha minden flottul menne. és mint minden, igen, ez is penzbe kerul. volt egy vaklarmam, hat aki akkor volt ugyeletes doki, annal nem szulnek. :S
Nekem ad egyfajta biztonságérzetet, hogy van fogadott dokim. Az elsõ szülésemnél 30 ezret adtunk neki, hálásan megköszönte. A magánrendelésén 5-6 ezret szokott kérni. Nem szívesen szültem volna idegen dokinál... Az pedig messze nem igaz, hogy a doki ölt kettõt és viszlát. A jelenléte, a szaktudása igenis fontos a szülésnél. Az semindegy, hogy a kórházban töltött 1 hét alatt naponta többször bejött megnézni, hogy érezzük magunkat én és a kicsim. Pár nap múlva megint szülök, most 40 ezret adunk. A szülésznõ pedig lesz, aki lesz.
Szia! Nekem sem volt se dokim, sem pedig szülésznõm, mégis nagyon kedvesek és figyelmesek voltak velem. Nagyon jó élmény volt számomra a szülés. Sajnos nem tudtam nekik adni egy fillért sem. Én úgy voltam/vagyok vele, hogy inkább a kisfiamra költöm.
Szia! Én is ügyeletésnél szültem. De még egyszer nem vágnék benne fogadott orvos nélkül. Biztos vagyok benne, hogy ha van fogadott orvosom akkor hamarabb kerülök mûtõbe és nem kellett volna újraéleszteni a kisfiamat. A császárt nekem egy ügyeletes doktornõ csinálta aki épp akkor jött be dolgozni, nagyon kedves volt, utána többször bejött megnézni minket. De én neki sem adtam pénz! Neki is meg a szülésznõnek is egy-egy ajándékcsomagot adtam!
Szia, A szülész orvos is felesküdött, letette a Hipokrateszi esküjét, miszerint a gyógyításnak él, azt minden körülmények között teljesítik. Jogunk van plusz fizetés nélkül méltósággal szülni, és a gyermekünknek méltósággal megszületni. Egyáltalán nem kell fejfájást okozzon, ha nem adsz.

Ha olyan helyre szeretnék menni továbbtanulni ahol nem számítják be a választott érettségi tantárgyat (földrajz), a kötelezőből is csak a matekot, akkor újra kell vizsgáznom pl fizikából?

A pontom szerintem meglesz, mert a matek jól sikerült és még kapok elég sok pontot más okból.

Legjobb válasz: Ha ezt kérik a választott helyen, akkor igen.

Ha ezt kérik a választott helyen, akkor igen.

A választott szülésznő csak a szülésig van ott? Vajúdástól? Mennyit kell nekik fizetni általában?

Legjobb válasz: Nekem a választott szülésznõm attól kezdve volt mellettem, hogy bementünk a kórházba fájásokkal. A vizsgálatra is velem jött. (Már elõtte is hívhattam, ha kérdésem volt.) A szülés alatt végig ott volt, és utána a megfigyelés alatt is jött, érdeklõdött, hogy vagyunk. Utána a gyermekágyas kórházi napokon is bármikor fordulhattam hozzá. A tejbelövelés nagyon megkínzott, akkor még éjszaka is számíthattam rá. 20.000,- Ft-ot szerettünk volna neki adni (2006-ban), de õ kedves ismerõsként nem fogadta el, így ajándékcsomagot adtunk neki.

Nekem a választott szülésznõm attól kezdve volt mellettem, hogy bementünk a kórházba fájásokkal. A vizsgálatra is velem jött. (Már elõtte is hívhattam, ha kérdésem volt.) A szülés alatt végig ott volt, és utána a megfigyelés alatt is jött, érdeklõdött, hogy vagyunk. Utána a gyermekágyas kórházi napokon is bármikor fordulhattam hozzá. A tejbelövelés nagyon megkínzott, akkor még éjszaka is számíthattam rá. 20.000, - Ft-ot szerettünk volna neki adni (2006-ban), de õ kedves ismerõsként nem fogadta el, így ajándékcsomagot adtunk neki.
Az én választott szülésznõm onnantól ott volt, hogy bementünk, végig a vajúdás alatt (persze nem folyamatosan), a megfigyelési idõ alatt, és másnap lejött a gyermekágyra is meglátogatni. 30ezret kapott tavaly tavasszal...
Nekem is választott szülésznõm volt, mi 2005-ben fizettünk neki 25e Ft-ot.Nekem 12 órás vajudásom volt, mire meglett a baba és nagyon rendes volt végig. Mi szülés után adtuk neki oda, még a kórházban voltunk a lányommal!!
Engem is érdekel ez a téma, azzal a különbséggel, hogy nekem nincs választott szülésznõm. 37 hetes kismama (Vidéki árakat írjatok.)


Adatbázisba hogy tudom eltüntetni a választott hátteret, hogy azt ne nyomtass ki vele, csak simán üres lapra?

Szemcsésre van állítva, van több fajta stílus is, de ezek nagyon eszik a nyomtatót, azt szeretném, ha a rekordokat kinyomtatni simán egy üres papírra, a stílust ne.

Legjobb válasz: Milyen "adatbázis"? Az adatbázis adatokat tárol, nyomtatni nem lehet belõle, csak egy adatbázis kezelõben adott lekérdezésre kapott választ lehet kinyomtatni. Szóval milyen programból szeretnél nyomtatni?

Milyen "adatbázis"? Az adatbázis adatokat tárol, nyomtatni nem lehet belõle, csak egy adatbázis kezelõben adott lekérdezésre kapott választ lehet kinyomtatni. Szóval milyen programból szeretnél nyomtatni?
A kérdező hozzászólása: Microsoft Access Ûrlapot szeretnék nyomtatni és abba vannak stílusok, azt is vele nyomtatja az a baj.
"Microsoft Access" Azt mondtad adatbázis, nem játékszer. :P Mellesleg exportáld inkább excelbe és nyomtasd onnan.
A kérdező hozzászólása: Megoldásra voltam kíváncsi, nem véleményre, ha nem tudsz segíteni akkor ne írj létszíves. Ilyen van a munkahelyemen, ezt kell megoldani, nincs importálás, nincs másik adatbázis. Ez van, ezt kéne megoldani. Ennyi.

Biztos, hogy csak természettudományi tantárgy lehet a választott 5. tantárgy (bővebben lent)?

A felvi.hu pontszámítója a választott tanulmányi tantárgynál külön sorolja fel a természettudományi ill. nem természettudomnyi tantárgyakat, és ha egy nem természettudományit választok nem ír ki hibaüzenetet, hanem kiszámolja a pontjaimat rendesen.. most akkor azt is elfogadják vagy nem?

Ha érettségi pontokat akarom duplázni, akkor csak a 2 választott tárgy pontjai számítanak?

Több kérdésem is lenne: 1.: Ha az érettségi pontokat szeretném duplázni, akkor csak az a 2 tantárgy pontjai számítanak, vagy az összes tantárgy eredménye amikből érettségiztem? 2.: A felsőfokú szakképzésekre (2 éves OKJ) bármilyen 2 tantárgyat lehet választani? PL Utazás és turizmust is? Erről nem találtam sehol leírást, mindenhol csak az alapképzésekről írnak.

Legjobb válasz: csak a 2 adott tantárgy százalékos érettségi eredményeinek összegét kell duplázni (és ehhez jönnek a plusz pontok ha van olyan..) és h melyik 2 tantárgyat lehet duplázni azt az adott suliba kell megkérdezni, de talán felvi.hu-n is fent van. de ha jól emlékszem okj-s képzéseknél bármelyik 2 érettségi tantárgy.

csak a 2 adott tantárgy százalékos érettségi eredményeinek összegét kell duplázni (és ehhez jönnek a plusz pontok ha van olyan..) és h melyik 2 tantárgyat lehet duplázni azt az adott suliba kell megkérdezni, de talán felvi.hu-n is fent van. de ha jól emlékszem okj-s képzéseknél bármelyik 2 érettségi tantárgy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Akkor elég ha csak azt a 2 tantárgyat tanulom erõsebben.:) ) Megnéztem a suli honlapján és a felvin is, de sehol nem találtam leírva, hogy melyik 2 tantárgyat kell választani, szóval remélem bármelyikeket lehet.
Csak a választott 2 tárgy érettségije számít, de nagyon fontos, hogy nem bukhatsz meg a kötelezõ illetve a kötelezõen választandó tárgyakból.

Direkt választott hozzám hasonló lányt, vagy csak a szõkék az esetei?

Van egy srác ismerõsöm, akirõl mindenki észrevette, hogy bejövök neki külsõre.

Legjobb válasz: Mert ha a szõkék az esetei, akkor szerinted nem direkt választ szõkét...? Látszik, hogy szõke vagy. :DDDD

Mert ha a szõkék az esetei, akkor szerinted nem direkt választ szõkét...? Látszik, hogy szõke vagy. :DDDD
Nem a hajszín számít, én szõkébe sok ronda nõt láttam már..bocs
Nekem alapból a barna rövid hajú pasik tettszenek. Annak a fiúnak meg szerintem a szõke lányok. Gondolod miattad, mert szerintem nem :-)
A srác is szöke kékszemü, tehát logika szerint barna csajt kéne választania... (A barátnóje amugyis csak festett szöke)
marcsikám nekem is barna hajam van:-)
igen, de azért megbukni nemkell semmibõl :)
Tulajdonképpen, igen. De azért hogyan nézne ki, ha mindenbõl épphogy meglenne a 2-es, a két választott meg 4-5-s?:D
Nekem törim tavaly 87 % lett, matekom 74% szeretnék továbbtanulni és sajna csak a matekot vihetem tovább. Amiért ez ideillik ha a matek lenne 87 % le se szårnám se én se senki ha a törim 21%os lenne viszont 26 ponttal többet érnék.
A kérdező hozzászólása: Én se úgy gondoltam hogy megbukok csak anya mindig mondja hogy tanuljak , de ezek szerint csak jól gondoltam köszi szépen a válaszokat.

Mit jelent? A RH- a vércsoportom, és ellenanyag-szűrést kell ismételni. Azt írták a papíromra, hogy: - Vörösvérsejt ellenes antitestek: enzim-reaktív antitest - A beteg csak választott vörösvérsejt koncentrátummal transzfundálható.

Sajnos a dokinak nem volt elég ideje, és azt mondta, hogy a véd?n?m majd felvilágosít. Viszont vele csak 2 hét múlva találkozom, mert szabin van.

Legjobb válasz: Szia! Én csak annyit tudok segíteni hogy nekem is RH- a vércsoportom és terhesség alatt már 2szer néztek ellenanyagot,mind a 2szer NEGATÍV lett az eredmény. http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html

Szia! Én csak annyit tudok segíteni hogy nekem is RH- a vércsoportom és terhesség alatt már 2szer néztek ellenanyagot, mind a 2szer NEGATÍV lett az eredmény. http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!