Találatok a következő kifejezésre: A választott csak (29 db)

Ha olyan helyre szeretnék menni továbbtanulni ahol nem számítják be a választott érettségi tantárgyat (földrajz), a kötelezőből is csak a matekot, akkor újra kell vizsgáznom pl fizikából?

A pontom szerintem meglesz, mert a matek jól sikerült és még kapok elég sok pontot más okból.

Legjobb válasz: Ha ezt kérik a választott helyen, akkor igen.

Ha ezt kérik a választott helyen, akkor igen.

A választott szülésznő csak a szülésig van ott? Vajúdástól? Mennyit kell nekik fizetni általában?

Legjobb válasz: Nekem a választott szülésznõm attól kezdve volt mellettem, hogy bementünk a kórházba fájásokkal. A vizsgálatra is velem jött. (Már elõtte is hívhattam, ha kérdésem volt.) A szülés alatt végig ott volt, és utána a megfigyelés alatt is jött, érdeklõdött, hogy vagyunk. Utána a gyermekágyas kórházi napokon is bármikor fordulhattam hozzá. A tejbelövelés nagyon megkínzott, akkor még éjszaka is számíthattam rá. 20.000,- Ft-ot szerettünk volna neki adni (2006-ban), de õ kedves ismerõsként nem fogadta el, így ajándékcsomagot adtunk neki.

Nekem a választott szülésznõm attól kezdve volt mellettem, hogy bementünk a kórházba fájásokkal. A vizsgálatra is velem jött. (Már elõtte is hívhattam, ha kérdésem volt.) A szülés alatt végig ott volt, és utána a megfigyelés alatt is jött, érdeklõdött, hogy vagyunk. Utána a gyermekágyas kórházi napokon is bármikor fordulhattam hozzá. A tejbelövelés nagyon megkínzott, akkor még éjszaka is számíthattam rá. 20.000, - Ft-ot szerettünk volna neki adni (2006-ban), de õ kedves ismerõsként nem fogadta el, így ajándékcsomagot adtunk neki.
Az én választott szülésznõm onnantól ott volt, hogy bementünk, végig a vajúdás alatt (persze nem folyamatosan), a megfigyelési idõ alatt, és másnap lejött a gyermekágyra is meglátogatni. 30ezret kapott tavaly tavasszal...
Nekem is választott szülésznõm volt, mi 2005-ben fizettünk neki 25e Ft-ot.Nekem 12 órás vajudásom volt, mire meglett a baba és nagyon rendes volt végig. Mi szülés után adtuk neki oda, még a kórházban voltunk a lányommal!!
Engem is érdekel ez a téma, azzal a különbséggel, hogy nekem nincs választott szülésznõm. 37 hetes kismama (Vidéki árakat írjatok.)

Adatbázisba hogy tudom eltüntetni a választott hátteret, hogy azt ne nyomtass ki vele, csak simán üres lapra?

Szemcsésre van állítva, van több fajta stílus is, de ezek nagyon eszik a nyomtatót, azt szeretném, ha a rekordokat kinyomtatni simán egy üres papírra, a stílust ne.

Legjobb válasz: Milyen "adatbázis"? Az adatbázis adatokat tárol, nyomtatni nem lehet belõle, csak egy adatbázis kezelõben adott lekérdezésre kapott választ lehet kinyomtatni. Szóval milyen programból szeretnél nyomtatni?

Milyen "adatbázis"? Az adatbázis adatokat tárol, nyomtatni nem lehet belõle, csak egy adatbázis kezelõben adott lekérdezésre kapott választ lehet kinyomtatni. Szóval milyen programból szeretnél nyomtatni?
A kérdező hozzászólása: Microsoft Access Ûrlapot szeretnék nyomtatni és abba vannak stílusok, azt is vele nyomtatja az a baj.
"Microsoft Access" Azt mondtad adatbázis, nem játékszer. :P Mellesleg exportáld inkább excelbe és nyomtasd onnan.
A kérdező hozzászólása: Megoldásra voltam kíváncsi, nem véleményre, ha nem tudsz segíteni akkor ne írj létszíves. Ilyen van a munkahelyemen, ezt kell megoldani, nincs importálás, nincs másik adatbázis. Ez van, ezt kéne megoldani. Ennyi.


Biztos, hogy csak természettudományi tantárgy lehet a választott 5. tantárgy (bővebben lent)?

A felvi.hu pontszámítója a választott tanulmányi tantárgynál külön sorolja fel a természettudományi ill. nem természettudomnyi tantárgyakat, és ha egy nem természettudományit választok nem ír ki hibaüzenetet, hanem kiszámolja a pontjaimat rendesen.. most akkor azt is elfogadják vagy nem?

Mit jelent? A RH- a vércsoportom, és ellenanyag-szűrést kell ismételni. Azt írták a papíromra, hogy: - Vörösvérsejt ellenes antitestek: enzim-reaktív antitest - A beteg csak választott vörösvérsejt koncentrátummal transzfundálható.

Sajnos a dokinak nem volt elég ideje, és azt mondta, hogy a véd?n?m majd felvilágosít. Viszont vele csak 2 hét múlva találkozom, mert szabin van.

Legjobb válasz: Szia! Én csak annyit tudok segíteni hogy nekem is RH- a vércsoportom és terhesség alatt már 2szer néztek ellenanyagot,mind a 2szer NEGATÍV lett az eredmény. http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html

Szia! Én csak annyit tudok segíteni hogy nekem is RH- a vércsoportom és terhesség alatt már 2szer néztek ellenanyagot, mind a 2szer NEGATÍV lett az eredmény. http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html

Mindenképpen szükséges informatikából éretségit tenni ahoz hogy programozó lehessen valaki? (Csak mert nekem a választott tantárgyam nem info volt! )

Legjobb válasz: 1. Felmész profession.hu-ra. 2. Keresel álláshírdetéseket programozós témakörben. 3. Ellenõrzöd, hogy a követelmények között szerepel-e az infó érettségi, akár explicit, akár implicit. 4. Rájössz, hogy nem, és legközelebb már megtanulod használni a buksidban lévõ szottyos matériát, ami az agyad, értelmetlen kérdések feltevése helyett.

1. Felmész profession.hu-ra. 2. Keresel álláshírdetéseket programozós témakörben. 3. Ellenõrzöd, hogy a követelmények között szerepel-e az infó érettségi, akár explicit, akár implicit. 4. Rájössz, hogy nem, és legközelebb már megtanulod használni a buksidban lévõ szottyos matériát, ami az agyad, értelmetlen kérdések feltevése helyett.
^This.
Álláshoz biztos nem kell, ha egyetemre mennél ott lehet hogy kell (ha jól emlékszem matek&&(info||angol) )
Én sem infóból érettségiztem, mégis programozó vagyok. Annyi volt a hátrányom, hogy amikor a fõiskolára jelentkeztem kevesebb volt a pontom. Mert nem olyan tárgyból érettségiztem amit ott beszámítottak volna. Vagy matematika, vagy informatika, vagy fizika azt hiszem nálunk anno ezek voltak amiket néztek ugye 2 darabot. Nézd meg milyen szakra akarsz jelentkezni, és nézd meg mit néznek, felvi.hu-n fent vannak ezek.
Ha programozó akarsz lenni, ahhoz nem kell az informatika érettségi. Mert ha egyetemre is akarsz jönni (mondjuk proginfóra), akkor a matek és infó vagy fizika érettségit nézik (így választhatod a matek-fizika párost is). Amit õszintén megmondok baromi nagy hülyeségnek tartom, mert fizikát abszolút nem fogsz itt tanulni (mérnökinfón igen, de proginfón nem). Jó, mondjuk amit infó érettségin kérnek...nagyon kevés köze van a programozáshoz (középszinten az adatbázis kezelésnek van értelme, emelten meg az adatbázisnak+programozásnak).
Nem kell, viszont könnyebb lesz a dolgod az elsõ évben.

A választott autó számotokra megfelelő motorja csak automata változatban érhető el. Ti megvennétek?

Sajnos elég bizonytalan vagyok, hogy jó döntés lenne-e. Konkrétan egy 192 lóerős 2.5-ös benzinről van szó, és "csak" a 165 lóerős, 2 literes választható manuálissal. Leginkább olyanok válaszát várom, akik már vezettek mindkét váltóval. Én majdnem 20 éve vezettem egy Mercit automatával, akkor még nem voltak valami okos szerkezetek, azt nem nagyon élveztem. De azt mondják, hogy mostmár nagyon jók, és pár nap alatt meg lehet szokni, hogy nem kel váltani. Ja és nem szeretnék háborút kirobbantani a két tábor között, sem k**aanyázást.

Legjobb válasz: Tekintve hogy a használtautó-piac elég lutri, használtban nem vennék automatát. Ha újat hoznék ki a gyárból, beletörõdnék az automatába, ha az az autó azzal a motorral minden álmom.

Tekintve hogy a használtautó-piac elég lutri, használtban nem vennék automatát. Ha újat hoznék ki a gyárból, beletörõdnék az automatába, ha az az autó azzal a motorral minden álmom.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm!:) Ma elmegyek a tesztvezetésre, és meglátom hogy milyen automatával.:)
Elso ket autom manualis volt, aztan lett egy automata es azota csak ha hobby autot vennek, akkor valasztanek ujra manualisat. Nyugodtan vegyel automatat, tenyleg jok az ujak, bar volt egy '90es Accord-om ami automata volt es minden elobb halt meg benne minthogy a valtoval valami baj legyen... Egy aldas az automata mikor beall a dugo es csak lepesben lehet araszolni, foleg, ha meg egy kis emelkedo is van az uton, nem egeted le a kuplungot :) Az enyemen van egy + - jel (nem tudom milyen valtonak nevezik ezt) es amikor "versenyezni" van kedvem, akkor jobbra balra huzogatom a kart, es en mondom neki, hogy mikor valtson fel/le, ugyhogy a valtas elmenye meg van, csak epp a kuplungpedalt nem kell taposni.
hozzá lehet szokni az automatához. Sõt, az új fejlesztések egyenesen zseniálisak. Csak tolod, és szinte nem is érzel semmit, csak mey mint a barom.
Nekem autómata váltós autóm van egy idelye. Elõször szokatlan volt mostmár kezdek rájönni a titkaira. Autómataváltó nem vészes nagyobb utazásokkor olyan kényelmes hogy az leírhatatlan. Városban kicsit többet fogyaszt de lehet kompenzálni a gázpedál nyomkodásával hogy jókor váltson.
Csakis az automatát választanám. A 2000 utáni automaták amúgy már minden tekintetben jobbak, mint egy átlag és egy tapasztalt sofõr lába. A legújabb automaták pedig már jobbak, mint egy autóversenyzõ lába. Az élvezeti érték sem igazán csökken, trip ill. easytronic váltókkal szerelt autókat ugyan úgy tudsz váltani kézzel, mint egy kézi váltót csak nincs kuplung.
Ha telne újra eszembe se jutna manuális váltósat venni.
Simán megvenném, sõt, nem is kéne manuális! Nagyon jók már a mai automata váltók.
A kérdező hozzászólása: Teljesen új autóról van szó! És úgy tudom hogy a legmagasabb felszereltség csak automatával érhetõ el..:(
Hogy sikerült a tesztvezetés?
Szerintem nem, de próbáld meg 3-ra kijavítani.Sok sikert a jövõ évi érettségihez!
Hát az attól függ, hova akarsz felvételizni. De ha nagyon jóra megírod az érettségiket, duplázásnál nem nézik a jegyeket.
Minden jegy két pont. Szóval a maximális 480 pontból a matek kettessel elvesztesz 6-ot, a 4essel pedig 2-t. De ha a két felvételi táérgyad fogod duplázni, akkor nem vesztesz vele semmit.

Mennyire szokás hálapénzt adni? Bunkóság ha valaki nem ad? (azért kapják a fizujukat) Csak a választott orvosnak szoktak vagy az épp bent lévő ügyeletesnek is szokás?

Nem szeretnénk orvost fogadni. Az ügyeletes orvos is van olyan jó mint a fogadott...

Legjobb válasz: Egyáltalán nem bunkóság!Mondjuk ha épp pont egy olyan dokit választassz magadnak aki elõre közli hogy a szülés mennyi lesz.Én õszintén, ha ilyennel találkoztam volna otthagytam volna.De ha valamennyire is meg vagy vele elégedve akkor mondjuk 20-30e ft.Én ennyit adtam meg a szülésznõnek is 20at, de õk extra mód figyeltek rám.És azóta is ahhoz a nõgyógyászhoz járok.

Egyáltalán nem bunkóság!Mondjuk ha épp pont egy olyan dokit választassz magadnak aki elõre közli hogy a szülés mennyi lesz.Én õszintén, ha ilyennel találkoztam volna otthagytam volna.De ha valamennyire is meg vagy vele elégedve akkor mondjuk 20-30e ft.Én ennyit adtam meg a szülésznõnek is 20at, de õk extra mód figyeltek rám.És azóta is ahhoz a nõgyógyászhoz járok.
Nekem is volt mindhárom terhességem alatt fogadott dokim. Jó volt, hogy ha berendelt a kórházba bármilyen vizsgálatra, UH-ra, akkor adott idõpontban fogadott, nem kellett órákat várakozni. A magánrendelésen fizettem neki, a szülésért pedig nem egy nagy összeget, 20 ezer forintot kapott. De már azt mondom, azt sem bántam volna, ha az ügyeletes orvosnál szülök, akit akkor láttam életemben elõször, és hát az igazat megvallva szimpatikusabb volt, mint a dokim...Én adnék azért az ügyeletesnek, ha meg lennék vele elégedve.
nekem nem volt fogadott dokim, de még csak szülésznõm se, és garantáltan nem kaptam rosszabb ellátást.És nem is adtam senkinek semmi honoráriumot, de nem is láttam rajtuk, hogy igényelték volna
szia! Nem bunkóság, az elõzõ szülésemkor az ügyeletesnél szültem, meg voltam vele elégedve, gondoltuk a varratszedéskor adunk neki egy tízezrest, (8 éve volt)de nem jött be, mert elutazott valahová.Most sincs fogadott dokim, ismét ügyeletesnél fogok szülni, röpke 2 hónap múlva , és most még ha akarnék sem tudnék adni, nem tudom kigazdálkodni.
Nekem nem volt fogadott orvosom, mivel itt nem lehet fogadni. Ezért az ügyeletes orvosnál szültem volna, de mivel komplikûció lépett fel (leesett a baba szívhangja), a fõorvost hívták, és õ császározott meg. Utána is naponta megnézte mi van velem. Én varratszedéskor adtam neki pénzt, ami tényleg hálapénz volt, mert én úgy éreztem megérdemli. Nem elõre adott "foglalkozz velem többet" pénz. De a kérdésedre válaszolva:szerintem nem bunkóság, ha valaki nem ad az orvosnak pénzt. Ezt mindenki maga dönti el az elvei, a tapasztalata és a pénztárcája alapján.
Egyet értek, azért kapják a fizut. Én sem kapok jattot senkitõl, pedig jól jönne a 38 ezer (gyes+csp) mellé... Én is ügyeleten szültem, nem adtam, de baromi kedves volt, még szülés után 2X is benézett hozzám , megnézett és a babát is.
én szulesznot szeretnek felfogadni, mert abbol nagyon, nagyon fontos hogy jó legyen (10 szulesbol 8ban õ vegzi a lenyegi munkat, az orvos ölt kettõt, oszt helló). és neki 25 ezret szantunk, mert addigra ér be a korhazba mint en, ottlesz az elso pillanattól (masnap nem is mehetnek dolgozni, ha 12 órat vajudok, 12 orat fog nyugtatni, ha bekakilok, akkor o fogja ugy eltakaritani, hogy ne vegyek eszre, stb.. és a jó szakertelmet jó megfizetni. ha ugyeletes lenne, persze, nem fizetnék, de akkor is adnek egy egy ajandekcsomagot, jelképesen. nem érdekel, ha sokat keresnek, ha megérdemlik, keressenek sokat, nem ötvenszer szulok, csak egyszer, akkor meg szeretnem, ha minden flottul menne. és mint minden, igen, ez is penzbe kerul. volt egy vaklarmam, hat aki akkor volt ugyeletes doki, annal nem szulnek. :S
Nekem ad egyfajta biztonságérzetet, hogy van fogadott dokim. Az elsõ szülésemnél 30 ezret adtunk neki, hálásan megköszönte. A magánrendelésén 5-6 ezret szokott kérni. Nem szívesen szültem volna idegen dokinál... Az pedig messze nem igaz, hogy a doki ölt kettõt és viszlát. A jelenléte, a szaktudása igenis fontos a szülésnél. Az semindegy, hogy a kórházban töltött 1 hét alatt naponta többször bejött megnézni, hogy érezzük magunkat én és a kicsim. Pár nap múlva megint szülök, most 40 ezret adunk. A szülésznõ pedig lesz, aki lesz.
Szia! Nekem sem volt se dokim, sem pedig szülésznõm, mégis nagyon kedvesek és figyelmesek voltak velem. Nagyon jó élmény volt számomra a szülés. Sajnos nem tudtam nekik adni egy fillért sem. Én úgy voltam/vagyok vele, hogy inkább a kisfiamra költöm.
Szia! Én is ügyeletésnél szültem. De még egyszer nem vágnék benne fogadott orvos nélkül. Biztos vagyok benne, hogy ha van fogadott orvosom akkor hamarabb kerülök mûtõbe és nem kellett volna újraéleszteni a kisfiamat. A császárt nekem egy ügyeletes doktornõ csinálta aki épp akkor jött be dolgozni, nagyon kedves volt, utána többször bejött megnézni minket. De én neki sem adtam pénz! Neki is meg a szülésznõnek is egy-egy ajándékcsomagot adtam!
Szia, A szülész orvos is felesküdött, letette a Hipokrateszi esküjét, miszerint a gyógyításnak él, azt minden körülmények között teljesítik. Jogunk van plusz fizetés nélkül méltósággal szülni, és a gyermekünknek méltósággal megszületni. Egyáltalán nem kell fejfájást okozzon, ha nem adsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!