Találatok a következő kifejezésre: A toxoplazmózis terhesség mely (2 db)

Szia! Én mindegyikre éhgyomorram mentem, még vizet sem ittam reggel.
Õszintén szólva, én mindegyikre éhgyomorra mentem, gondoltam biztos, ami biztos. Amire tuti éhgyomorra kell menni, az a 24. hétben a terheléses vércukor vizsgálat.
Szia! Ha vérképet is csinálnak, akkor éhgyomorra kell menni.A 16 hetes AFP-re viszont nem muszály.
Ha esetleg a toxoplazma vizsgálatot ismétlik és csak azért vesznek vért, ahhoz sem szükséges éhgyomor.
20 hetes vagyok. Háromszor voltam vérvételen eddig, de egyiket sem kérték éhgyomorra. A biztonság kedvéért érdeklõdd meg a védõnõtõl. Én mindegyik elõtt rákérdeztem, azt mondta nyugodtan egyek, nem fog semmit befolyásolni. Õ majd szól, ha éhgyomorral kell mennem.
Ha teljes általános vérképet is néznek, az nem árt, ha éhgyomri, mondjuk azért vizet ihatsz elõtte. Majd ha lesz az AFP vizsgálat a 16.héten, arra nem kell éhgyomorra menni.

A toxoplazmózis a terhesség mely időszakában veszélyes? Az elején, a közepén, vagy inkább a végén? Van kifejezett veszélyes idő?

Legjobb válasz: Igen, az elején, az elsõ 3-4 hónapban fõként! De könnyen megvizsgálják vérbõl, hogy átestél-e már rajt, és akkor nem kell aggódni. Ha még nem estél át, akkor többször fogják vizsgálni. Ha van otthon háziállatod, vidd el az állatorvoshoz, és megvizsgálják, õ fertõzött-e. Ha nem, akkor elég csak a macskaalomtisztítás elkerülésével óvnod magad, biztos ami biztos. De mosatlan zöldség,gyümölcstõl is meg lehet kapni.Unokatesómnak állata sem volt, mégis emiatt kellett elvetetnie a babát. én ezt a vizsgálatot rögtön megcsináltattam, és szerencsére pozitív, azaz már átestem rajt az életem során!:)

Igen, az elején, az elsõ 3-4 hónapban fõként! De könnyen megvizsgálják vérbõl, hogy átestél-e már rajt, és akkor nem kell aggódni. Ha még nem estél át, akkor többször fogják vizsgálni. Ha van otthon háziállatod, vidd el az állatorvoshoz, és megvizsgálják, õ fertõzött-e. Ha nem, akkor elég csak a macskaalomtisztítás elkerülésével óvnod magad, biztos ami biztos. De mosatlan zöldség, gyümölcstõl is meg lehet kapni.Unokatesómnak állata sem volt, mégis emiatt kellett elvetetnie a babát. én ezt a vizsgálatot rögtön megcsináltattam, és szerencsére pozitív, azaz már átestem rajt az életem során!:)
Inkább még terhesség elõtt át kell esni rajta, a fiatal magzatra a legveszélyesebb. De annyira ne aggódj, kicsit túl van ez lihegve. Ha állatozol, jól moss kezet utána, és kerüld, hogy a veled érintkezõ dolgok (ágy kanapé, ruha..) szõrös legyen.
ha a lakásban van a macska, hogy lehet elkerülni, hogy ne érintkezz a szõrrel?
Szia! Ha nem estél még át rajt, akkor mindenképp vizsgáltasd, mert, ha terhesen kapod el, súlyos testi és értelmi fogyatékosságot okozhat.A baj az, hogy rajtad általában nincs tünete.Az elsõ 3 hónapban okozhatja a legtöbb bajt. Szerintem jobb biztosra menni, mint keseregni, ha baj van, amit nem lehet visszafordítani. Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!