Találatok a következő kifejezésre: A toxoplazmózis terhesség (7 db)

Babát szeretnénk, már dolgozunk is rajta szorgosan. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges még a terhesség előtt megcsináltatni a toxoplazmózis vizsgálatot?

A háziorvost vagy a n?gyógyászt kell megkérni erre?

Legjobb válasz: Biztosan meg lehet kerni az orvost, hogy irja rá a beutalóra a toxoplazmózis vizsgalatot. Én ezesetben a háziorvost kérném meg.

Biztosan meg lehet kerni az orvost, hogy irja rá a beutalóra a toxoplazmózis vizsgalatot. Én ezesetben a háziorvost kérném meg.
Szia! Én mindegyikre éhgyomorram mentem, még vizet sem ittam reggel.
Õszintén szólva, én mindegyikre éhgyomorra mentem, gondoltam biztos, ami biztos. Amire tuti éhgyomorra kell menni, az a 24. hétben a terheléses vércukor vizsgálat.
Szia! Ha vérképet is csinálnak, akkor éhgyomorra kell menni.A 16 hetes AFP-re viszont nem muszály.
Ha esetleg a toxoplazma vizsgálatot ismétlik és csak azért vesznek vért, ahhoz sem szükséges éhgyomor.
20 hetes vagyok. Háromszor voltam vérvételen eddig, de egyiket sem kérték éhgyomorra. A biztonság kedvéért érdeklõdd meg a védõnõtõl. Én mindegyik elõtt rákérdeztem, azt mondta nyugodtan egyek, nem fog semmit befolyásolni. Õ majd szól, ha éhgyomorral kell mennem.
Ha teljes általános vérképet is néznek, az nem árt, ha éhgyomri, mondjuk azért vizet ihatsz elõtte. Majd ha lesz az AFP vizsgálat a 16.héten, arra nem kell éhgyomorra menni.

A toxoplazmózis a terhesség mely időszakában veszélyes? Az elején, a közepén, vagy inkább a végén? Van kifejezett veszélyes idő?

Legjobb válasz: Igen, az elején, az elsõ 3-4 hónapban fõként! De könnyen megvizsgálják vérbõl, hogy átestél-e már rajt, és akkor nem kell aggódni. Ha még nem estél át, akkor többször fogják vizsgálni. Ha van otthon háziállatod, vidd el az állatorvoshoz, és megvizsgálják, õ fertõzött-e. Ha nem, akkor elég csak a macskaalomtisztítás elkerülésével óvnod magad, biztos ami biztos. De mosatlan zöldség,gyümölcstõl is meg lehet kapni.Unokatesómnak állata sem volt, mégis emiatt kellett elvetetnie a babát. én ezt a vizsgálatot rögtön megcsináltattam, és szerencsére pozitív, azaz már átestem rajt az életem során!:)

Igen, az elején, az elsõ 3-4 hónapban fõként! De könnyen megvizsgálják vérbõl, hogy átestél-e már rajt, és akkor nem kell aggódni. Ha még nem estél át, akkor többször fogják vizsgálni. Ha van otthon háziállatod, vidd el az állatorvoshoz, és megvizsgálják, õ fertõzött-e. Ha nem, akkor elég csak a macskaalomtisztítás elkerülésével óvnod magad, biztos ami biztos. De mosatlan zöldség, gyümölcstõl is meg lehet kapni.Unokatesómnak állata sem volt, mégis emiatt kellett elvetetnie a babát. én ezt a vizsgálatot rögtön megcsináltattam, és szerencsére pozitív, azaz már átestem rajt az életem során!:)
Inkább még terhesség elõtt át kell esni rajta, a fiatal magzatra a legveszélyesebb. De annyira ne aggódj, kicsit túl van ez lihegve. Ha állatozol, jól moss kezet utána, és kerüld, hogy a veled érintkezõ dolgok (ágy kanapé, ruha..) szõrös legyen.
ha a lakásban van a macska, hogy lehet elkerülni, hogy ne érintkezz a szõrrel?
Szia! Ha nem estél még át rajt, akkor mindenképp vizsgáltasd, mert, ha terhesen kapod el, súlyos testi és értelmi fogyatékosságot okozhat.A baj az, hogy rajtad általában nincs tünete.Az elsõ 3 hónapban okozhatja a legtöbb bajt. Szerintem jobb biztosra menni, mint keseregni, ha baj van, amit nem lehet visszafordítani. Boldog babavárást!


Terhességem 7. hetében múlt szombaton bevéreztem, tegnap missed. Ab-om volt.2 kutyát, és 1 macskát tartok. Elképzelhető, hogy toxoplazmózis okozta a vetélést? Az orvos annyit mondott csak, hogy nem volt életképes a petesejt.

Legjobb válasz: Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.

Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.
Szia! Elõször is sajnálom, én is átéltem már ezt az érzést. Valószínû nem volt életképes a sejt, vagy nem megfelelõen ágyazódott be, esetleg a kromoszómákkal lehetett gond.Ilyenkor csak találgatni lehet.A toxoplazma vizsgálatot megcsináltathatod, beszéld meg az orvosoddal, egy vérvétel az egész, és kiderül, hogy ez is közrejátszott e. Nagyon sok erõt kívánok a lábra álláshoz, és a folytatáshoz! 11 hetes km.
Nem tartom valószínûnek, annak megfázáshoz hasonló tünetei vannak, sztem észrevetted volna. Gondolom már régóta vannak háziállataid, lehet, hogy már évekkel ezelõtt átestél a toxoplazmózison, ebben az esetben már védett vagy, nem kaphatod el újra. Viszont az is igaz, hogy ha kint (is) tartod az állataid, bármikor megfertõzõdhetnek, és te is bármikor elkaphatod, ha eddig még nem történt meg. Néhány fontos higiéniai szabály betartásával kivédhetõ a fertõzés (simi után kézmosás, almot ne te takarítsd, ne aludj együtt velük, ne puszilgasd), illetve úgy tudom, terhesség alatt lehet kérni erre vizsgálatot, és talán még az állataidat is meg lehet vizsgáltatni. Nagyon sajnálom, ami veled történt, én is átestem ezen 9 hetesen :( Nálunk genetikai rendellenesség volt az ok, azzal vigasztaltak, hogy jobb ez, mint egy súlyosan beteg baba... Egyébként nekem is volt akkor egy öreg cicám, de õ nem tehetett semmirõl...
Mióta tartasz kutyát, macskát? Ha nem pár hónapja kezted akkor valószínübb hogy már rég túlestél rajta és védett vagy! Amúgy tényleg csak egy vérvétel az egész. Szerintem valószínübb a bágyazódási és/vagy kromoszóma rendellenesség. Nekem 2 egészséges gyerek után volt missed Ab.-m a 10. héten. Gyerek korom óta tartunk macskát.Most is van kettõ.Eszembe sem jutott hogy miattuk lehetett.
Szia! Sajnálom ami történt, nekem novemnerben volt missed abom.Sajnos aszövettanbol nem negyon fogsz megtudni semmit mert az orvosok ha nem genetikai okot látnak nem mondanak semmit. Én ugy tudtam meg a szövettan eredményét hogy egy ápolónö rokonommal leforditattam amiböl nekem kiderült hogy valami gyulladás okozta a vetélést.ezt persze az orvos nem mondta.az a gond hogy egy vetélésel nem nagyon foglalkoznak mivel azt mondják hogy egy bár kivel megeshet.sok sikert a következöhöz és próbálj türelmesnek lenni.tudom hogy nehéz
Nagyon sajnálom, sajnos mi is átestünk ezen. Nem hinném, hogy ez a kutya-macska dolog miatt lett volna, ilyenkor általában valamilyen genetikai eltérés miatt mennek el. Szívhangotok volt már? Ha nem, akkor szinte biztosan ez a gond, ha volt, akkor inkább a nyálkahártya, méh stb, vaamiért tökéletlen volt a beágyazódás vagy a sejtosztódás.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a gyors választ, kicsit jobb a lelkemnek, hogy talán nem a kedvenceim miatt történt. Jövõ pénteken talán a szövettanból többet tudok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ! Évek óta megvannak a kedvenceim, van kertünk, de bejárnak a lakásba. Azért merült fel ez a gondolat, mert keresem az okokat.. 35 éves vagyok, és 1. babó lett volna..
A kérdező hozzászólása: A szívhangig el sem jutottunk, már a 6. héten elhalt, azon a héten épp nem voltam orvosnál. a 7.en kezdett kilökõdni.
Pedig még sok van hátra! A végére így kikészülsz!
Nem kezdenél becsavarodni, ha nem olvasgatnád a sok badarságot amit összehordanak. Mert csak azok írnálnak, akiknek bajuk van s az egészséges nem írogat. Sajnos te meg elolvasod! NEM SZABAD! Biztosan minden rendbe van veled. 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Igen eddig szerencsére minden rendben és tényleg túl sok mindent összeolvasgatok sajnos...
Szia én is minden ilyet elolvasok és örülök, hogy a leletek azt mutatják minden rendben, ha a te leleteid is jók akkor ne figyelj annyira mikor olvasod inkább gondolj arra, hogy hála az égnek a te picid egészséges és gondolkodj pozitívan úgy gyorsabban telik az idõ 2 vizsgálat között, sokkal jobb mitha végig stresszelnéd. Valószínû a baba is jobban érzi magát ha jó kedved van:-) Jó babavárást 20hkm
Nekem nem volt idõm ezen aggódni, 37.hétig dolgoztam 2 mûszakban.:D Neked sem kellene ezen parázni, hiszen még nagyon az elején vagy.Mondjuk nekem a védõnõ ment az idegeimre, mert amikor elkezdtem vizesedni (24.hét után), akkor állandóan ezzel jött (toxémia), de elmagyaráztam neki, hogy annak a tünetei a vizesedésen kívül, még a magas vérnyomás is, ami nekem soha nem volt, utána békén hagyott ezzel.A toxoplazmózis:nincs macskánk, semmilyen állatunk és jól átsütöm a húst is. De tényleg, ne hagyd magad befolyásolni, sok dolog van amivel riogatják a kismamákat és ha mindegyiket magadra veszed és idegeskedsz, akkor azzal többet árthatsz, nyugodj meg, lazíts és élvezd, hogy anyuka leszel.:)
Tényleg ne olvasgasd, mert nekem is ez vezetett a szorongásos pánikbetegségemhez meg az, hogy elolvastam a betegtájékoztatót, amit felírtak nekem s azóta nem tudok kilábalni. Ennek már 1 éve. Ha minden rendbe, akkor meg miért olvasgatnád? 4 gyerkõc anyukája
en nem aggodom egyaltalan, pedig itt skandinaviaban nem is szurik ezeket.egy vervetel volt osszesen a terhesseg elejen es ennyi, tobb nem is lesz. ha csak a negativ dolgokra koncentralsz akkor tenyleg keserves lesz a terhesseged.
Feleslegesen stresszelsz ezen, én direkt el sem olvastam mik ezek a betegséges, mert én is csak kattognék miatta. Ha bármi panaszom van felkeresem a dokit, ha nincs nem is akarom bevonzani. Tényleg sok van még hátra. ne ilyeneken rágódj, hanem örülj a babádnak. A terhesség nem betegség!

Ujra levetették-e veletek a vért toxoplazmózisra, ha már az előző terhességben, igazolt, h átestél rajta?

Legjobb válasz: Nekem automatikusan kérte a doki az elsõ labor alkalmával. Szóval nem volt külön vérvétel. De vizsgálták, nem tudom miért.

Nekem automatikusan kérte a doki az elsõ labor alkalmával. Szóval nem volt külön vérvétel. De vizsgálták, nem tudom miért.
A kérdező hozzászólása: Mármint ugy érted, h a papírt kérte, amin fel van tuntetve, h toxoplazmózissal szamben védett., vagy uj vizsgálatot kért, ami csak vérvétel lehet.?
Nekem a 2. terhessegnel derult ki hogy atestem rajta.A 3. es a 4. terhessegnel is levettek, raadasul 2x is.
Marmint terhessegenkent 2x.
Szia! Elsõ vagyok, bocsi csak most olvastam vissza. Nekem automatikusan kérte az elsõ labornál (midkét terhesség). Ráírta a beutalóra, hogy kell a toxo is.

Lehet jele a terhességi toxoplazmózisnak?

sziasztok! kicsit meg vagyok ijedve mert minap elvágtam az ujjam és utánna segiteni kellett anyósomnak csirkét puculni! a kezemet lefert?tlenitettem azonnal és bekötöttem hogy véletlenülse érjen a csirkéhez!ugyhogy az elvágott ujjam biztos hogy nem ért a csirkéhez és én csak koppasztottam ?ket!de mégis félek olyan rémhireket olvasok a neten! tünetem nincs! nem tudom hogy gyerekkoromban átestem -e már ezen,rengeteget voltam falun mamámnál macskáztunk kutyáztunk ettük a fáról a mosatlan nórabórát mint minden gyerek! s?t 12 éves koromban volt egy cicánk csak el kellett vinni mamához mert megszületett a kistesóm! szóval még anyukám is érintkezett a macskával mikor terhes volt,de se neki se a kistesómnak semmi baja nem lett! nagyon meg vagyok ijjedve:egy 14 hetes aggódó kismama!!!

Legjobb válasz: Ha ennyire aggódsz, menj el a dokidhoz, õ biztos megnyugtat! De azért nem lehet azt mindegyik állattól elkapni, fõleg ha volt már cicád és egerészett vszínû, hogy rég túlestél rajta és utána immunis vagy! Én terhesen sem szabadultam meg a cicámtól pont ezért! A neten pedig hagyd a hülye rémeket!

Ha ennyire aggódsz, menj el a dokidhoz, õ biztos megnyugtat! De azért nem lehet azt mindegyik állattól elkapni, fõleg ha volt már cicád és egerészett vszínû, hogy rég túlestél rajta és utána immunis vagy! Én terhesen sem szabadultam meg a cicámtól pont ezért! A neten pedig hagyd a hülye rémeket!
Én fogékony vagyok, pedig gyerekkoromban volt öt macskánk, és egyéb állatok, amikkel természetesen érintkeztem is. Mégis fogékony lettem. Ha "ne adj Isten" bedagadna a nyirokcsomód a nyakadon, akkor azért menj el dokihoz. Szerintem viszont nem kell aggódnod! Nagyon kicsi az esély, hogy lekapd!
Egy vérvizsgálattal ellenõrizni tudják. nem aggódj, inkább irány a doki, és beszélj vele. Én is negatív voltam ezidáig, és ezért nagyon kel figyelnem mit eszem, mihez nyúlok stb. Remélem semmi bajod!
Nekem van 2 szobacicám, de hasonló a múltam mint a kérdés írójának, de elsõ dolgom volt, már 8 hetesen, elvégeztetni a vérvizsgálatot, mert azért ez nem játék! Szerencsére pozitív lett, azaz átestem rajta, amin nem csodálkoztam, így sokkal nyugodtabb vagyok. Nem értem miért nem vizsgáltatod meg magadat, ha ezen aggódsz? nem egy nagy ügy, sima vérvétel. Bár a terhesség elsõ harmadában a legveszélyesebb, ha megkapja valaki.
Szólj a dokinak, hogy a 16. heti AFP-vel együtt vetesse le ezt is. Addig meg ne aggódj. Szerintem már átestél rajta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!