Találatok a következő kifejezésre: A tollal párnát, (5 db)

A tollal töltött párnát, ágyneműt ki lehet mosni?

Legjobb válasz: Én az elmúlt nyáron betettem a mosógépbe egy toll párnát. Utána jól kiszárítottam a napon. Finom illatos lett, nem lett semmi baja.

Én az elmúlt nyáron betettem a mosógépbe egy toll párnát. Utána jól kiszárítottam a napon. Finom illatos lett, nem lett semmi baja.
Én úgy tudom a tollat csak tisztíttatni lehet, szerintem a víztõl összeragad.
Nyugodtan lehet mosni, száradás közben többször át kell forgatni, rázogatni.Friss illatos lesz!!
Mi a tollal töltött párnákat úgy frissítjük fel, hogy az egyik sarkánál a tokot kibontjuk és hajszárítóval meleg levegõt fújunk bele. Ettõl a toll újra laza lesz.
Mosás után, ha van száritógéped azt használd. A tollkabátot is kimoshatod, egyébbként.

Párnát szeretnék, egyedi méretben (1000mm*500mm) céget keresek akiktől rendelni lehetne egyedi méretben, vagy csak valami anyagot amit párnába lehetne tölteni, mert a varrás sem áll messze tőlem, ötletek?

Legjobb válasz: Kézmûves boltokban árulnak párnába való tömõvattát, én is abból szoktam párnát készíteni. A vatta mennyiségétõl függõen tudod nagyon puhára vagy keményebbre tömni attól függõen, hogy lapos vagy magasabb párnát szeretnél. Az ilyen vattával tömött párnát mindenestül be tudod tenni mosógépbe. Megvarrni is nagyjából 10 perc, kivágod az anyagot (esetedben 1002mm*1002mm a varrásráhagyásokkal), kettéhajtod, hogy az anyag színe legyen belül, két oldalon teljesen összevarrod, a harmadiknak egy részét nyitva hagyod, aztán kifordítod a színére, beletömöd a vattát, és a nyílást a szélén összevarrod úgy, hogy az anyagot alul is, és felül is egy kicsit behajtod. Rendelni végképp nem érdemes, mert a postaköltsége több, mint amennyibõl anyagostul együtt otthon megvarrod.

Kézmûves boltokban árulnak párnába való tömõvattát, én is abból szoktam párnát készíteni. A vatta mennyiségétõl függõen tudod nagyon puhára vagy keményebbre tömni attól függõen, hogy lapos vagy magasabb párnát szeretnél. Az ilyen vattával tömött párnát mindenestül be tudod tenni mosógépbe. Megvarrni is nagyjából 10 perc, kivágod az anyagot (esetedben 1002mm*1002mm a varrásráhagyásokkal), kettéhajtod, hogy az anyag színe legyen belül, két oldalon teljesen összevarrod, a harmadiknak egy részét nyitva hagyod, aztán kifordítod a színére, beletömöd a vattát, és a nyílást a szélén összevarrod úgy, hogy az anyagot alul is, és felül is egy kicsit behajtod. Rendelni végképp nem érdemes, mert a postaköltsége több, mint amennyibõl anyagostul együtt otthon megvarrod.
Bocsánat, 1020 mm. A centit elfelejtettem átváltani. :)
A kézmûves boltok a legdrágábbak fõleg ilyen komoly méretnél. http://www.agynemu.bolthely.hu Kifejezetten egyedi dolgokat készítenek. Még torna csarnok dekorációt is rendelhetsz náluk http://www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi
antiallergen.hu
A kérdező hozzászólása: jah azt kifelejtettem, hogy mosható legyen!
Huh 1000mm*500mm?! Jó nagy fejed lehet! Miért nem írod be a google keresõbe? http://lmgtfy.com/?q=%C3%B3ri%C3%A1si+p%C3%A1rna+v%C3%ADzfej..
A kérdező hozzászólása: retardáltak kíméljenek... nem igaz, hogy itt kell trollkodnod...
Annyi kiegészítés az elõzõhöz, hogy a tömõvattát nem abba az anyagba raknám, amit egyébként mosni akarok késõbb, mert elkoszolódott, hanem egy külön anyagba varrnám bele (mint a tollat a cihába és nem közvetlenül a párnahuzatba). Így akkor lehet, hogy elegendõ lesz mosni csak a külsõ anyagot, ami egyébként is gyorsabban piszkolódik, mint maga a tömítõt tartalmazó ciha, vagy akármi.

Lehet tőle valami bajom, hogy úgy alszok, hogy a párnám alatt van a laptop bedugva?

Legjobb válasz: Miért van a párnád alatt a laptop?! :O

Miért van a párnád alatt a laptop?! :O
Ahogy látom már most is bajod van tõle......
Ha Neked nem is, de a laptopnak lehet baja, mert túlmelegedhet. De miért van a párnád alatt a laptop?


Mi baja lehet tőle, 6 hónapos babám felállt ma a párnákba kapaszkodva?

Persze el is d?lt egyb?l..ez csak véletlen volt??Nagyon korainak tartom ezt még..még ülni sem tud!

Legjobb válasz: Akkor ez még biztosan nem tudatos volt, nem hiszem, hogy nagy baja lenne, biztos jó erõs kis karja van és felhúzta magát. Azért én kicsit átalakítanám a környezetét ott, hogy ne tudjon így belekapaszkodni a párnákba, ha ülni sem tud, akkor nyugodtan lehet a földön és akkor nem kell körbepárnázni. Azért az nem lenne jó, ha rendszeresen ezt csinálná, jó ha a mozgásfejlõdésben úgy követik egymást sorrendben a mozgások "ahogy elõ van írva". (Mielõtt belémkötnének, nem azért mondom, hogy így a jó, mert így van leírva, hanem mert az idegrendszeri fejlõdésével is összefügg ezért csinálnak mindent akkor, amikor már érettek rá.)

Akkor ez még biztosan nem tudatos volt, nem hiszem, hogy nagy baja lenne, biztos jó erõs kis karja van és felhúzta magát. Azért én kicsit átalakítanám a környezetét ott, hogy ne tudjon így belekapaszkodni a párnákba, ha ülni sem tud, akkor nyugodtan lehet a földön és akkor nem kell körbepárnázni. Azért az nem lenne jó, ha rendszeresen ezt csinálná, jó ha a mozgásfejlõdésben úgy követik egymást sorrendben a mozgások "ahogy elõ van írva". (Mielõtt belémkötnének, nem azért mondom, hogy így a jó, mert így van leírva, hanem mert az idegrendszeri fejlõdésével is összefügg ezért csinálnak mindent akkor, amikor már érettek rá.)
Az én lányom 3 napja áll fel, 6, 5 hónapos, kúszik, mászik, felül.Én is korainak tartom, baja szerintem nem lesz.
A válasz írója 0%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 15:00 gondolom az elsõ kettõ azért ült elõtte, vagy nem?
Az én kisfiam (aki a 3.)is 6 hónaposan állt fel elõször és már 7 hónaposan kapaszkodva sétált az ágy mellett. Majdnem 8 hónapos volt mire rájött a felülés technikájára. Most 10 hónapos, és még mindig nem megy egyedül, mert kicsit fél. De semmi baj nincs. Az 1. már 8 hónaposan ment egyedül( most 14 éves), a 2. 10 hónaposan indult el (most 6 éves). Érzik õk mit bírnak.
Ha magától csinálja ok, de azért akkor is elõbb ülni kéne, ezeket a "szakaszokat" nem lehet átugrani. Nem az a lényeg, hogy hány hónapos, hanem az, hogy ha még nem ül egyedül, akkor olyan környezetet kell teremteni, ahol felállni sem tud. De a válaszodból azt látom, hogy így is csináljátok, attól meg, hogy most egyszer így felhúzta magát semmi baja nem lesz, nyugi :D
az én kislányom is 6 hónaposan állt fel elõször egyedül, de mondjuk 5 hósan már meg tudott ülni stabilan.Semmit nem erõltettünk, mindent magától csinált.10 hósan indult el kapaszkodás nélkül.Most 22 hónapos, és semmi baja.Ha magától csinálja, nem erõltetitek, akkor nem lesz baja
A kérdező hozzászólása: én is így gondoltam..legtöbbször amúgy a földön van, de onnan is kapaszkodik fel mindenre, húzza fel magát...ha pl. ölbe veszem kifeszíti magát és ugrál..jó erõben van..mindent sokkal elõb csinált...de az álldogáláshoz szerinrem sem érett!
Csak azért nem kéne sokszor felállni, amíg még nem is ül, mert ha úgy sokszor seggre esik (márpedig biztos fog), az azért gondolom hosszú távon nem tenne jót neki. Ha nem ül akkor még ehhez nem elég erõs a gerince. Szerintem.
Szerintem semmi baja nem lesz. Egyáltalán nem biztos hogy többször elofordul, de ha mégis akkor sem lesz semmi baja ha magától csinálja.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.tegnap voltunk dokinál., azt mondta nem gond, ülni is fog., de ahhoz még erösödnie kell.csak akkor csinálják a mozgásokat, ha érettek rá., ahogy ti is írtátok.úgy látszik ö erre érett meg., de amúgy nem állt fel azóta.
hát ez tényleg extra különleges
adjal neki egy ugyanilyen takarot, es akkor mar csak a lepedo hianyzik, hogy teljes legyen a kollekcio.
Inkább fizesd be egy masszázsra.
De aztán az a párna szív alakú legyen.
Hát valami jobb ital lehet hasznosabb lenne, de nem én ismerem a barátodat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!