Találatok a következő kifejezésre: A tetoválás mennyi idővel lehet (6 db)

Tetoválás után mennyi idővel lehet próbálkozni a teherbeeséssel?

Szeptember végén megyek varratni, de már régóta beszélünk 2. babáról, csak azt nem tudom, hogy tetováltatás után mennyi idővel lehet próbálkozni... Konkrétat nem találtam ezzel kapcsolatban a neten, csak azt, hogy terhesség alatt nem kéne...ez mondjuk oké...csak ugye tetoválással festékanyagok jutnak a vérbe, ezért azt tudom, hogy utána x ideig pl. vért sem lehet adni... a "babagyártással" kapcsolatban vajon ez hogy van? Remélem tud nekem valaki erre választ adni! Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: 1 évig nem lehet vért adni tetoválás után. Terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott a tetoválás. De véleményem szerint, bár nem vagyok orvos, tetoválás után lehet teherbe esni rögtön, bár ha neked vannak aggodalmaid, akkor tetoválás után csináltass egy vérképet szûrõvizsgálatokkal. Én három terhességbõl kettõ elõtt tetováltattam (1-2 héttel), a gyerekeim egészségesek. Egyébként nem csak a vér miatt, hanem a bõr miatt sem javasolják a tetoválást terh/szopi alatt, mert a hormonok miatt reagálhat másképp a bõröd mint kéne vagy mint máskor.

1 évig nem lehet vért adni tetoválás után. Terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott a tetoválás. De véleményem szerint, bár nem vagyok orvos, tetoválás után lehet teherbe esni rögtön, bár ha neked vannak aggodalmaid, akkor tetoválás után csináltass egy vérképet szûrõvizsgálatokkal. Én három terhességbõl kettõ elõtt tetováltattam (1-2 héttel), a gyerekeim egészségesek. Egyébként nem csak a vér miatt, hanem a bõr miatt sem javasolják a tetoválást terh/szopi alatt, mert a hormonok miatt reagálhat másképp a bõröd mint kéne vagy mint máskor.

A tetoválás elkészítése után mennyi idővel lehet már napozni?

Tetoválásom 17 nappal ezelőtt készült. Már múlthéten lehámlott, azóta nem is kenem, nem is történt vele semmi baj. Most szeretnék napozni, de nem tudom szabad-e. Szerintetek? Ha 30 faktoros naptejjel alaposan bekenem,akkor kifeküdhetek egy kicsit a nap alá?

Legjobb válasz: Szerintem igen, de én erõsebb naptejet használnék rá.

Szerintem igen, de én erõsebb naptejet használnék rá.
igen, ha bekened, akkor nyugodtan.
17?az rengeteg...Nekem az egész hátas megfelelõ lekezeléssel 1 hét alatt begyógyult.Utána már , ha begyógyult, lehet napozni, meg mindent.
Utolsó, ez nem igazán van így. A felszín ugyan hamar begyógyulhat, de a bõr alsóbb rétegeiben hetekbe telik, mire teljesen begyógyul a tetoválás. Ezen kívül az UV sugárzás a bõrön belül is károsítja a festéket és színének intenzitását. Szóval napozni csak 3-4 hét elteltével szabad, s utána is feltétlenül be kell kenni a tetoválást magas faktorszámú naptejjel, hogy védd a fakulástól. Egy tetováló

A tetoválás után mennyi idővel lehet strandra menni?

Nem túl nagy mindtáról van szó, körülbelül másfél hete csináltattam, kentem krémmel, már teljesen lehámlott.

Legjobb válasz: Miután a varr lejön, még többször le fog hámlani. Csak ideiglenes, vékony bõr van még rajta, aminek nem tesz jót a víz. (mármint ha kiáztatod.) Fürdés elõtt kend be vazelinnel, az lepergeti a vizet, utána meg egybõl itasd fel törölközövel, ha kijöttél a vízbõl.

Miután a varr lejön, még többször le fog hámlani. Csak ideiglenes, vékony bõr van még rajta, aminek nem tesz jót a víz. (mármint ha kiáztatod.) Fürdés elõtt kend be vazelinnel, az lepergeti a vizet, utána meg egybõl itasd fel törölközövel, ha kijöttél a vízbõl.
Nekem a tetoválós srác azt mondta h miután lehámlott a varr érhet vizet a tetkó. Én még várnék a helyedbe egy hetet, hogy ha mégse gyógyult be teljesen, ne fertõzõdjön el.
A kérdező hozzászólása: ez úgy volt, hogy mondta a tetováló, hogy a tetoválás napján még fóliázzam..éjszakára betekertem a lábfejem [nem csúszkált, leragasztottam], és amikor reggel levettem+lemostam, akkor lejött egy ilyen nyúlós réteg, ami valószínûleg éjszaka a bõrömbõl kipárolgott nedvességtõl [ami a fólia miatt nem tudott 'kiszabadulni'] fellazult..de ezt csak én feltételezem.aztán folyamatosan kenegettem bepanthennel, majd egy hét alatt elkezdett kiszáradni, és lejött a felsõ réteg.én úgy tudom, hogy ha az lejön, akkor tekinthetõ gyógyultnak, de azért gondoltam, itt is rákérdezek.


1 év 50 kg
minimum 1 év, énis mentem volna úgy 2 hónapja vért adni de mondták hogy nem lehet mert tetkóm még nem múlt el egy éves
ma volta vért adni és a kérdõíven az volt, h. fél évnél öregebb tetoválás/piercing esetén lehet, és 50 kg felett

A bokámra szeretnék körbe tetoválást, nem volt még sosem, egy 10es skálán mennyire fáj? És mihez hasonlítható? Mennyi idő után érheti nap, vagy lehet menni szoliba?

Ja, és kb. mennyibe kerülhet?

Legjobb válasz: Szia! Elõször is, a tetováló mindent elfog majd mondani, de azért segítek: -mivel elég csontos az a rész, és vékony ott a bõr, eléggé fog fájni. 10-es skálán? 7-8! -mihez hasonlítható? Tûvel szurkálják a bõröd, próbáld ki... de nyugi, csak az elsõ 5 perc vészes, utána hozzászokik a bõröd! -az, hogy mennyibe kerül, függ a minta bonyolultságától, a pontos mérettõl, és ugye eleve a tetováló áraitól...

Szia! Elõször is, a tetováló mindent elfog majd mondani, de azért segítek: -mivel elég csontos az a rész, és vékony ott a bõr, eléggé fog fájni. 10-es skálán? 7-8! -mihez hasonlítható? Tûvel szurkálják a bõröd, próbáld ki... de nyugi, csak az elsõ 5 perc vészes, utána hozzászokik a bõröd! -az, hogy mennyibe kerül, függ a minta bonyolultságától, a pontos mérettõl, és ugye eleve a tetováló áraitól...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod:) elég kimerítõ volt:) neked van ott egyébként?
Nem, nekem mellkason van, csuklómon és karomon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!