Találatok a következő kifejezésre: A tesztet a fogamzásgátló szedése, (10 db)

Lányok, szoktatok a biztonság kedvéért néhány havonta terhességi tesztet csinálni, fogamzásgátló szedése mellett?

Vagy feleslegesnek érzitek?

Legjobb válasz: Szerintem ha vki fogamzásgátló mellett rendszeresen csinál tesztet is az a paranoia felsõfoka... Az pedig h nem veszi sre vki h terhes az igen ritka...

Szerintem ha vki fogamzásgátló mellett rendszeresen csinál tesztet is az a paranoia felsõfoka... Az pedig h nem veszi sre vki h terhes az igen ritka...
Olyan nincs, hogy 3-4 hónapig nem veszi észre. Az nem is akarja észrevenni. Aki volt már terhes az tudja, nincs olyan szerencsés nõ aki kimarad az összes tünet alól. Márpedig amikor jelentkeznek a tünetek, még el lehet vetetni. Pl a menstruáció teljesen más olyankor. Rendkívül kevés és barnás. Nincs olyan ember, aki ezt normálisnak vélné. Érzékeny mellek, menstruáció közben, vagy után? Ez sem természetes. Hányinger, hányás, minden ok nélkül? 10 percenként pisilés? Nemhiszem el, hogy valaki ne sejtené, hogy baba van a dologban.
Ismerek egy olyan lányt, aki miután szakított a barátjával, nem volt együtt senkivel, pár hónap után vette csak észre, h hoppá, elkezdett nõni a hasam. Hirtelen. Ráadásul az elsõ pár hónapban rendesen meg is jött neki. Én nem aakrok ezzel ijesztgetni senkit, csak gondoltam elmeélem, mert több hozzászóló is írta, h tuti elmarad a menstruáció. Gondolom ez az eset nagyon ritka, de létezik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én is úgy vagyok vele, hogy inkább csinálok egyet mondjuk 2 havonta, minthogy véletlenül baj legyen..
Én szoktam havonta, de nem esek kétségbe, ha épp kimarad 1 teszt. Én is csak azért csinálom, mert mi van, ha késõn veszem észre.. A mellfeszülést, reggeli rosszullétet sok mindenre lehet fogni. Részemrõl ez nem paranoia.
5 éve szedem a bogyót és nem csináltam még tesztet. Egyszer kétszer megfordult a fejemben, amikor néha kihagytam egy szemet, de még akkor sem. Ha az ember már szedi egy ideje, akkor tudja, hogy milyenre áll be a havija. Nekem pl 5 nap 3 erõs meg 2 gyenge nappal. Ha csak 2 nap lenne és kevés akkor én is gyanút fognék, nem beszélve a tünetekrõl pl hányás. Meg én azt sem hiszem el, hogy valaki 3-4 hónapig ne jönne rá, hogy babát vár. Az vagy nagyon elmaradott vagy csak nem akarja tudomásul venni.
Terhesség alatt gyakran csak 1-2 csepp. De a többi úgyis feltûnne. Ha belegondolunk, gyógyszer mellett nagyon-nagyon kevés az esélye a babának. A terhesség alatti menstruáció még ritkább. Ez a kettõ együtt ha összejön, az már nem semmi. Gyógyszer melletti terheség esetén is el kell maradnia a menstruációnak. Ennyi erõvel meg az sem veszi észre, hogy terhes aki nem szed tabit. De mondom én ezt nemtudom elképzelni. Mindenesetre ha megnyugtat, csinálj tesztet, lassan olcsóbb, mint egy doboz cigi. :)
A kérdező hozzászólása: De fogamzásgátló melletti teherbeesésrõl van szó. (lényeg szempontjából mindegy, hogy kimaradt tabletta miatt történt, vagy egyszerûen csak beleesett a hibaszázalékba) Márpedig tabletta mellett erõsen lecsökken a vérzés, + nekem a mellem rendszeresen szokott fájni a hormoningadozás hatására, mióta szedem a bogyókat. Érted mit akarok mondani, kedves utolsó..hogy ha eleve nagyon kevés a vérzés a tabletta miatt, akkor nehezebb ilyeneket felmérni, hogy megváltozott, vagy kevesebb lett, amikor alapból is alig van.
Én gyógyszert szedek már lassan 1 éve, de eddig eszembe sem jutott volna tesztet is csinálni. 23/L
A kérdező hozzászólása: Köszi, h írtál. Igen, én is az ilyen esetek hallatán gondoltam arra, hogy nem ártana tesztelni idõnként..

Tegnap előtt és tegnap is barnás vérzésem volt. Abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Együtt voltam a párommal ugyanúgy. Lehetek terhes? Mikor csináljak tesztet, és melyiket?

Legjobb válasz: Ha abbahagytad és utána voltatok együtt, akkor igen elég valószínû. Megszakítót javaslok. A barnás vérzésre meg nõgyógyászt.

Ha abbahagytad és utána voltatok együtt, akkor igen elég valószínû. Megszakítót javaslok. A barnás vérzésre meg nõgyógyászt.
7-8 nem véletlen van az a tájékoztatókben h ha csak EGY bogyó kimarad akkor gumizni kell 7 napig. Ha 1 hónapra abbahagyod már normál ciklus van peteéréssel meg minden. A 3 hónapot azért mondják mert akkor biztosabb de nem azt jelenti h elõtte ne eshetne teherbe
Várjál min.3 hónapot ha terhes akarsz lenni hagy tisztuljon ki a szervezeted a gyogyitól! És szerintem nem vagy terhes.
Ha babát akarsz akkor min.3 hónapot várnod kéne a fogamzásgátló befejezése után. Hagy tisztuljon ki a szervezeted. És szerintem még nem lehetsz terhes ilyen hamar, ha Pl: tegnapelõtt befejezted a gyogyit tegnap meg szeretkeztetek tuti nem.
a pecsételõ vérzés bármikor felléphet a gyógyszer szedése alatt. Am ha kimaradt 2 bogyó akkor pláne nem tudom min csodálkozol. Elmondanám h már akkor teherbe eshettél. Ilyet h még valaki a gyógyszert se tudja normálisan szedni. Pfffff
Hát, igen. :)
Ezt akartam kérdezni. (:
Minek neked tabletta, ha még a használati utasítását sem olvasod el?
A kérdező hozzászólása: így hogy a vérzésem volt, ezért hagytam abba a gyógyszer szedését. Elõtte meg 2 szer kimaradt a gyogyi.
7-8. Mirõl beszélsz? Egy nap alatt eltûnik a szervezetbõl, nem kell oda három hónap.

1hónapja már abba hagytam a fogamzásgátló szedését, és 1-2nappal a peterésem előtt voltunk együtt a párommal (12.27-én)! Szerintetek lehet belőle kis baba? Mikor érdemes tesztet csinálni? Annyira izgulok hogy össze jön-e! Köszike a válaszokat.

Legjobb válasz: Akár lehet is...de...nem tudhatod,hogy a gyógyszer után hogy áll vissza a ciklusod,és mikor van/volt pé-d,vagy azóta megjött már?! De semmi nem lehetetlen.a nemvárt napján tesztelj,ha nem mutat semmit a teszt,várj pár napot és tesztelj újra. Ha akkor sem jön meg,és a teszt nega,akkor vissza kell állnia a ciklusodnak a rendes kerékvágásba. Amúgy mi is próbálkozunk..én szeptember óta nem szedem..de eddig még nem jött össze:((( Megy a drukk Neked!!!:)))

Akár lehet is...de...nem tudhatod, hogy a gyógyszer után hogy áll vissza a ciklusod, és mikor van/volt pé-d, vagy azóta megjött már?! De semmi nem lehetetlen.a nemvárt napján tesztelj, ha nem mutat semmit a teszt, várj pár napot és tesztelj újra. Ha akkor sem jön meg, és a teszt nega, akkor vissza kell állnia a ciklusodnak a rendes kerékvágásba. Amúgy mi is próbálkozunk..én szeptember óta nem szedem..de eddig még nem jött össze:((( Megy a drukk Neked!!!:) ))
Én ma teszteltem halvány pozit..:) 2tesztet is csináltam de még most sem merem beleélni magam.Amúgy én 16éves koromtól szedtem a bogyót és most májusban múltam 24..úgyhogy jó ideig szedtem..Remélem Nektek is összejön hamar!!Megy a drukk!!!Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Hát én általában mindig érzem ha peteérésem van, fáj a pocim, a cicim még a melltartót sem viseli el, na meg a pattanás..:) ! Még nem jött meg, van más fél két hetem..de már megöl a kíváncsiság hogy hát ha össze jött ELSÕRE!! 15éves koromtól szedtem a gyógyszert mostanáig, februárban töltöm a 20at! Csak reménykedni tudok..igazából Ö egy igazi karácsonyi ajándék lenne, a páromtól is egy kis cipöt kaptam karira ami azt jelenti hogy most már ö is szeretne babázni..eddig ellenezte a korom miatt, de igazi meg lepetés volt amit találtam egy hatalmas dobozban! :) Ez volt a legszebb karácsonyi ajándék. Neked is szívbõl drukkolok hogy minél elõbb jöjjön a kis csoda!
nem várt napján tesztelj, elöbb nem sok értelme lenne. Én dec. közepén hagytam abba a gyogyszert, mi is dolgozunk nagyon a babán.Drukkolok hogy sikerüljön mindannyiunknak.Vick
A kérdező hozzászólása: Úristen de jóó!!! Hát szívbõl gratulálok neked a babához! Ti mikor voltatok együtt? Amikor peteérésed volt? Én legszívesebben már ma tesztelnék..de leállítottam magam, hisz még csak 4napja voltunk együtt, és a peteérésem is csak 3napja volt..olyan rossz ez a várakozás..még 13nap és minden kiderül! Köszike szépen a jó kívánságot!
Hát..mi ebben a hónapban nagyon rajta voltunk az ügyön:) ), úgyhogy sokszor voltunk együtt..peteérés környékén is és amúgy is, amikor kedvünk volt hozzá.18án volt a pé-m ma kellett volna megjöjjön és kíváncsiságból reggel teszteltem egyet..hááát meglepõdtem...de még nem élem magam bele, majd ha a doki mondja akkor hiszem el..félek azért hogy csalódok:S... Remélem ti is ilyen szerencsével jártok!!:D
két naponta termelnek friss dolgot a férfiak vagyis azok a gyorsabbak egészségesebbek.nem érdemes naponta többször.

Befolyásolja -e a Convulex és Tegretol a Volina fogamzásgátló szedését és hatékonyságát, mert a vérzésem nekem már több hónapja késik és negativ tesztek mellett?

Legjobb válasz: A Convulex teljesen biztonságosan szedhetõ Volina mellett, viszont a Tegretol nem. Ezt a Tegretol CR 200-as betegtájékoztatójából másoltam ki, gondolom te is ezt az erõsséget szeded: Fogamzásgátló tabletta (születésszabályozó gyógyszer) és Tegretol egyidejû alkalmazása során a havivérzés (menstruáció) rendszertelenné válhat, továbbá a fogamzásgátlás hatásossága csökkenhet. A hormonális fogamzásgátlás hatékonysága csökkenhet, ezért megfontolandó más jellegû fogamzásgátló módszer használata. Ha gondolod lefordítom: hiába szeded a fogamzásgátló tablettát, mivel ugyanazt a májemzimet foglalják el, mint a Tegretol, de a Tegretol "erõsebb", ezért olyan, mintha a fogamzásgátló tablettát be sem vetted volna (jóval kevesebb tud ténylegesen hatni is belõle). Célszerû lenne megbeszélned a neurológusoddal a dolgot, azt is jelezd neki, hogy a ciklusoddal Volina mellett probléma van, viszont a Convulexet és a Tegeretolt SEMMIKÉPPEN se hagyd abba az orvossal történt egyeztetés nélkül!

A Convulex teljesen biztonságosan szedhetõ Volina mellett, viszont a Tegretol nem. Ezt a Tegretol CR 200-as betegtájékoztatójából másoltam ki, gondolom te is ezt az erõsséget szeded: Fogamzásgátló tabletta (születésszabályozó gyógyszer) és Tegretol egyidejû alkalmazása során a havivérzés (menstruáció) rendszertelenné válhat, továbbá a fogamzásgátlás hatásossága csökkenhet. A hormonális fogamzásgátlás hatékonysága csökkenhet, ezért megfontolandó más jellegû fogamzásgátló módszer használata. Ha gondolod lefordítom: hiába szeded a fogamzásgátló tablettát, mivel ugyanazt a májemzimet foglalják el, mint a Tegretol, de a Tegretol "erõsebb", ezért olyan, mintha a fogamzásgátló tablettát be sem vetted volna (jóval kevesebb tud ténylegesen hatni is belõle). Célszerû lenne megbeszélned a neurológusoddal a dolgot, azt is jelezd neki, hogy a ciklusoddal Volina mellett probléma van, viszont a Convulexet és a Tegeretolt SEMMIKÉPPEN se hagyd abba az orvossal történt egyeztetés nélkül!

Három hónapja hogy nem jön meg a menstruációm. Vettem teszteet, ami negatív lett. Csak decemberben tudok menni a nõgyógyászhoz. Gyulladásra gyanakszom. Ma kezdtem el az elsõ gyógyszer (fogamzásgátló) szedését. Mit gondoltok hagyjam abba?

Legjobb válasz: Nekem akkor kellett bevennem az elsõ szemet mikor megjött. Szóval nem értem. Most kezdted vagy amúgy már régebb óta szeded és közben nem jött meg és úgy veszed be az elsõt. Szerintem itt elég nagy lehet a baj, hiába gyanakszol gyulladásra, az még nem ok arra hogy kimaradjon hónapok óta. Egyébként 3 hónap alatt nem mentél még orvoshoz? Mert akkor nagyon felelõtlen vagy. A fogamzásgátlót sem lehet csak úgy abbahagyni hogy hopp ma nem szedem tovább. Ciklus végén lehet abbahagyni.

Nekem akkor kellett bevennem az elsõ szemet mikor megjött. Szóval nem értem. Most kezdted vagy amúgy már régebb óta szeded és közben nem jött meg és úgy veszed be az elsõt. Szerintem itt elég nagy lehet a baj, hiába gyanakszol gyulladásra, az még nem ok arra hogy kimaradjon hónapok óta. Egyébként 3 hónap alatt nem mentél még orvoshoz? Mert akkor nagyon felelõtlen vagy. A fogamzásgátlót sem lehet csak úgy abbahagyni hogy hopp ma nem szedem tovább. Ciklus végén lehet abbahagyni.
Ja és attól hogy a teszt negatív még simán lehetsz terhes. Ha meg valóban az lennél akkor nem használna a gyógyszer. Már akkor elkellett volna menned orvoshoz mikor elõször kimaradt.
A 3 hónap elég sok. 1 hónapot még ráfognék a stresszre, bár nekem akkor inkább elõbb jön meg, ha nagyon ideges vagyok. Régóta szeded ezt a gyógyszert? Mert ha új, akkor lehet, hogy attól nem jön meg. De ennyi idõ után én terhességre gondolnék. Próbálj ki egy másik fajta tesztet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon ritkán fáj, meg mintha picikét be lenne dagadva. Ezenkívül semmi egyébb tünet.
Lehet hogy abból maradt vissza valami. Amúgy az alhasad nem szokott fájni? Vagy nincsenek valami tüneteid?
A kérdező hozzászólása: Azt még elfelejtettem leírni, hogy kialakult egy gombás fertõzésem, amit Canestennel kezeltem.
Igen ez nem volt elõször világos hogy ez a legelsõ vagy már régóta szeded. Látom hogy 2 éve. Amúgy azért írtam azt hogy felelõtlen vagy, mert én magamból indulok ki, és én már tiszta ideg lennék hogy hónapokig nem jön meg. Tudom hogy sok helyen sokat kell várni, de én akkor is elmennék egy magánrendelésre, már ha baj van akkor az a 3 hónap nagyon nagyon sokat jelenthet. És ugye még december is odébb van. Tehát még nyújtod. Ha meg tényleg baba van akkor meg szedni rá a gyógyszert nem biztos hogy túl jó.de ehhez már nem értek. Tényleg csak azt tudom tanácsolni hogy mielõbb menj dokihoz és ne azt nézd hogy fizetsz neki hanem a saját egészséged legyen az elsõ.
A kérdező hozzászólása: Lassan 2 éve szedem a gyógyszert. Rendben, kipróbálom.
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam elmenni orvoshoz, lehet hogy felelõtlen vagyok, de nem volt kivitelezhetõ. Nekem úgy van, hogy ha elmúlik a mentstruáció attól számított hét napon belül kell elkezdenem a gyógyszert. Felhívtam a nõgyógyászom, õ azt válaszolta, hogy a környezet változás okozhatja a kimaradást. Decemberben kaptam idõpontot, akkor tudok szakorvoshoz fordulni.
A kérdező hozzászólása: Mármint belül van bedagadva.

Már több mint fél éve szedek fogamzásgátlót. Két ciklussal ezelőtt még a gyógyszer szedése közben megjött, aztán elkezdtem szedni a köv. adagot ekkor a "vérzésem" 2 nap volt. Csináljak tesztet?

Most érek a egy levél végére megint, a tüneteim csak annyi hogy pattanásosom, aluszékony vagyok és furcsa a mellem állaga. Nincs hányinger meg ilyesmi. Csináltam egy tesztet kb 2 hete de nem a reggeli vizeletb?l, neg. lett. Csináljak egy másikat? (van már 2 gyerekem).

Legjobb válasz: szia.nekem volt ugyan ilyen tünetem 1 év gyógyszerszedés után is.doki azt mondta elõfordulhat,mert felborítja a hormonháztartást.ha kételkedsz,csinálj egy másik tesztet,de reggeli vizeletbõl.vagy kérdezz rá az orvosnál.

szia.nekem volt ugyan ilyen tünetem 1 év gyógyszerszedés után is.doki azt mondta elõfordulhat, mert felborítja a hormonháztartást.ha kételkedsz, csinálj egy másik tesztet, de reggeli vizeletbõl.vagy kérdezz rá az orvosnál.
Nem hiszem, hogy terhes lennél, de azért csinálj egy tesztet, bár szerintem a gyógyszered okozza ezeket a tüneteket. Lehet, hogy egy másik fajtát kellene szedned.

Lehetséges az hogy én január végén hagytam abba a fogamzásgátló (Lindynette 20) szedését és az befolysolja a terhességi teszten a második csíkot?

Mert nekem nagyon halvány a csík mindkét teszten,lehet a gyógyszer miatt? met azt hallottam, hogy a szájon át szedett fogamzásgátlokba is van hcg. Lehet hogy nem ürült még ki a szevezetemb?l.

Legjobb válasz: Szia.én is ezt szedtem és ahogy abbahagytam rögtön az elsõ hónapban teherbe estem a kisfiunkkal.Õ most 2éves 7 hónapos.Most ugyanez volt,ahogy betöltötte a 2 éves kort,abbahagytam a tablettát,és elsõ hónapban összejött a kis tesó:))Most vagyok 35hetes és várjuk Laura babát nagyon:))Nézesd meg magad a nögyogyászoddal,vagy csinálj 25mMOl-os tesztet.Ha az is +,akkor valószínûleg anyuka leszel:))

Szia.én is ezt szedtem és ahogy abbahagytam rögtön az elsõ hónapban teherbe estem a kisfiunkkal.Õ most 2éves 7 hónapos.Most ugyanez volt, ahogy betöltötte a 2 éves kort, abbahagytam a tablettát, és elsõ hónapban összejött a kis tesó:) )Most vagyok 35hetes és várjuk Laura babát nagyon:) )Nézesd meg magad a nögyogyászoddal, vagy csinálj 25mMOl-os tesztet.Ha az is +, akkor valószínûleg anyuka leszel:) )
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ, de azt szeretném még kegkérdezni mi ez a 25mM01? Várom válaszodat!
Minden terhességi teszten fel van tüntetve az érzékenysége, vagyis hogy mekkora hcg koncentrációt képes kimutatni.A 10mMOL a legérzékenyebb, ez mutatja ki a legalacsonyabb mennyiséget.Ha már a 25-ös is poz., akkor sztem biztosan várandós vagy:) )
A kérdező hozzászólása: Szia! Én kettõt vettem, egy 25-öst meg egy 20-as érzékenységüt. És mindakettõn két csík van, vagyis pozítív, csak halványak a csíkok.

A tesztet "meghamisíthatja" a fogamzásgátló szedése, ha mégis becsúszna egy baba?

Gyakran szédülök, hányingerem van, puffadok, h?hullámaim vannak, szurkál a hasam alja, DE gyógyszert szedek és menstruálok rendesen.....Biztonság kedvéért csináltam egy tetszet, ami negatív lett....

Legjobb válasz: TAvaszi fáradtság?:-) nem, a teszt a hcg hormont mutatja ki, a tabi nem hiszem, hogy befolyásolja. Ha a mensid is rendes, akkor kicsi az esélyed a babára. Lehet valami más vírus vagy baci. Menj el dokihoz, az a biztos!

TAvaszi fáradtság?:-) nem, a teszt a hcg hormont mutatja ki, a tabi nem hiszem, hogy befolyásolja. Ha a mensid is rendes, akkor kicsi az esélyed a babára. Lehet valami más vírus vagy baci. Menj el dokihoz, az a biztos!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!