Találatok a következő kifejezésre: A testvérem a szüleimet, mégis ő (2 db)

Van itt olyan, akinek a testvére sokkal züllöttebb és linkebb ember lett mint ő, de a szülők mégis a testvérnek néznek el több mindent?

Nálunk ez van, és már nagyon zavar, pedig külön élek jó messze t?lük. Ha szóvá teszem (vagyis tettem, mert már leszoktam róla) hogy talán szigorúbban kéne vele kicsit bánni mert már nem gyerek, akkor engem szúrnak le hogy miért szólok bele a nevelési módszereikbe. Engem meg minden kis dologért cseszegetnek. Nagyon elegem van. Mennyire általános ez? Hogy lehet ezen változtatni, ha egyáltalán lehet?

Legjobb válasz: én is így éreztem sokáig, sõt ha õszinte akarok lenni, lehet hogy még most is... Mindketten 25 felett vagyunk, de a bátyám mindig problémásabb volt, annak ellenére hogy én voltam sérülékenyebb korban mikor elváltak a szüleink, bagy mikor apánk meghalt. Õ ivott, folyton bulizott, én meg tanultam, egyetemet végeztem, dolgozom. Mindkettõnket nagyon szeretnek, de neki jóval több mindent elnéznek, rajta nincs a nyomás ami rajtam, hogy mindent jól kell teljesíteni. TÕlem elvárták hogy jók legyenek a jegyeim, õ otthagyta a sulit és ez sem volt baj. Nem tudom miért van ez így, de szerintem egyszerûen el kell fogadni. Imádom a testvéremet, és már nem irigylem ezért, bár volt ilyen idõszak. De én sosem beszéltem errõl a családnak, még akkor sem ha tényleg nagyon ideges voltam. Nem tudom miért van ez így, talán egy szülõ elmondhatja, nekem nincs még gyerekem :)

én is így éreztem sokáig, sõt ha õszinte akarok lenni, lehet hogy még most is... Mindketten 25 felett vagyunk, de a bátyám mindig problémásabb volt, annak ellenére hogy én voltam sérülékenyebb korban mikor elváltak a szüleink, bagy mikor apánk meghalt. Õ ivott, folyton bulizott, én meg tanultam, egyetemet végeztem, dolgozom. Mindkettõnket nagyon szeretnek, de neki jóval több mindent elnéznek, rajta nincs a nyomás ami rajtam, hogy mindent jól kell teljesíteni. TÕlem elvárták hogy jók legyenek a jegyeim, õ otthagyta a sulit és ez sem volt baj. Nem tudom miért van ez így, de szerintem egyszerûen el kell fogadni. Imádom a testvéremet, és már nem irigylem ezért, bár volt ilyen idõszak. De én sosem beszéltem errõl a családnak, még akkor sem ha tényleg nagyon ideges voltam. Nem tudom miért van ez így, talán egy szülõ elmondhatja, nekem nincs még gyerekem :)
Persze, hogy téged cseszegetnek, mert te legalább felfogod, a testvéred meg valószínuleg futyul rá. Pároméknál detto - a bátyja kb 20 éve csavarog Európában, néha-néha hazajár, olyankor o a sztár (egyébként úgy él mint egy hajléktalan, sosem volt állandó / bejelentett munkája, pia, drogok, buntetett eloélet, stb.). Párom egy sporttáskával jott el otthonról, mostanra lakásunk, autónk, viszonylag jó munkahelyunk van adósság nélkul, persze ez nem jelent semmit. A bátyja legutóbbi nagy húzása az volt, hogy hazapasszolta a gyerekét, amit egy kulfoldi novel hoztak ossze, azóta anyósék nevelik, (most 6 éves), ha hazaállít évente 1 x karácsonykor, akkor "itt van apuci", mi meg vásároljuk az ajándékokat, adjuk a pénzt és neveljuk fel, ha anyós nem bírná. Amikor egy látogatás alkalmával megtudták, hogy gyermeket várok, osszepakoltak és elmentek, azóta próbálnak jó képet vágni a dolgokhoz, de nyilvánvaló, hogy nem orulnek az unokának.
Itt vagyok... Szüleim egyrészt belefáradtak a gyereknevelésbe, mire az öcsém abba a korba ért (nem tudom, mitõl, sose vitték túlzásba a velem való foglalkozást, meg aztán otthon ülõ "jó" gyerek is voltam), másrészt õ fiúnak született, én meg nem. Õ azóta is mamahotelben lakik közel harminc évesen, és még a cigijét is fizetik, az én két lányom viszont még ünnepekre sem kap semmit a nagyszülõktõl, "minek az nekik, még kicsik, és úgyse értik". Én már nem is próbálok változtatni, a legjobb, ha nem is idegesítem vele magam...
Valtoztatni nem tudsz. Egyszeruen letojod es a "kotelezon" kivul madrol nem beszelsz veluk. Nalunk is ez van (volt).
A kérdező hozzászólása: #5 - nálunk is majdnem pont ugyanez, azt leszámítva, hogy a testvérem az én fejemre is tojik, nem csak a szüleimére, pedig sokszor próbáltam vele jóban lenni, kapcsolatot tartani. Egyszerûen le se sz..ja. A szüleim meg néha azzal jönnek, hogy szeret õ engem, csak magát érzi kevésnek velem szemben... mintha ez is az én hibám lenne! Nem tehetek róla hogy a testvérem kb 10 éves kora óta folyamatosan züllik és túl finoman bántak vele, velem meg soha nem volt baj!

A testvérem átveri a szüleimet, mégis ő a kedvenc. Mit tegyek, hogy felnőttként kezeljenek a szüleim?

Húgom 16, én 21 vagyok, már dolgozok, mégis szüleim húgomnak mindent megengednek, aki mellesleg átveri ?ket, engem meg még mindig kisgyerekként akarnak kezelni. F?leg anyám ilyen, parancsolgatni akar. Én meg persze kiállok magamért, nem hagyom magam, de ebb?l sajnos viták vannak általában anyámmal, de néha apámmal is, bár vele legalább normálisan meg lehet beszélni a dolgokat.

Legjobb válasz: Na hát ezt én is írhattam volna... megoldást sajnos én sem tudok egyenlõre. Én nem mutatom be a barátnõimet, meg úgy általában nem beszélek meg velük semmit. Igazából bármit is érsz el az életben, szerintem ez nem fog változni. Hiába keresek pl annyit mind õk együtt véve sem, ez sem jó nekik. Én már letettem róla hogy a kedvükben járjak. A hugomtól pedig megkapják ami megilleti õket... :)

Na hát ezt én is írhattam volna... megoldást sajnos én sem tudok egyenlõre. Én nem mutatom be a barátnõimet, meg úgy általában nem beszélek meg velük semmit. Igazából bármit is érsz el az életben, szerintem ez nem fog változni. Hiába keresek pl annyit mind õk együtt véve sem, ez sem jó nekik. Én már letettem róla hogy a kedvükben járjak. A hugomtól pedig megkapják ami megilleti õket... :)
Mst valóban esély lehet a kapcsolat javulására, ugyanis, ha összeköltöztök kevesebbet találkoztok (már ha ddig velük éltél) és aki a távolbn van, akit keveset látnak, akinek nem kell "elvilni" a mindennapos dolgait, az valamiért miníg kedvesebb. Mivel nem látják minden nap így a találozás nagyobb öröm.
Jó, hogy elköltözöl otthonról, és azt javaslom, ne keresd anyukádat, várd meg, míg õ keres. Így megtanul majd értékelni, meglátja, hogy veled nem lehet "szórakozni".
Szia! Én is így vagyok vele csak annyi különbséggel hogy az én öcsém 10 éves énmeg 13 vagyok szerintem azért ienek a szülõk mert te ugye már nagy vagy õ még nem "annyira" és szüleid neki elhisznek mindent mert te biztos sosem verted át õket... ez az én meglátásom :)
Én is megértelek, de nálunk én vagyok a hugi és a nõvérem a kedvenc! Õ is rendszeresen átveri a szüleimet, én meg becsületes vagyok, mégis én vagyok mindenért a hibás! Ja és képzeld folyton hazudok is csak kár hogy tényleg ez a hazugság! Együttérzek! Lekell nyelni a keserû pilulát!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!