Találatok a következő kifejezésre: A testvérem én vagyok (46 db)

Hárman vagyunk testvérek a családba, én vagyok a legkissebb (12) a nagyobbik tesóm (15) és a nővérem (20) éves és mindig úgy érezzük báttyámmal hogy nővérünket szüleink sokkal többre veszik. Van valakinek valami jó tanácsa vagy tippe?

n?vérem nagyon jól tanul és mindig ijen példaa gyerek volt (engedelmes...blah blah blah) mi pedig átlagosan vagyunk

Legjobb válasz: Szerintem a nõvéred pedig úgy érzi, hogy ti vagytok a kicsik, nektek még mindent szabad és milyen jó nektek. Szeressétek egymást, és próbáljatok ti is a képességeiteknek megfelelõen a legjobbat kihozni magatokból. Egy anya tudja, hogy mire képes a saját gyereke tanulás terén, lehet hogy tényleg "csak" átlagosak vagytok, de lehet hogy úgy érzi, nem adtok bele mindent, nem vagytok olyan szorgalmasak és ezért példálózik a tesótokkal.

Szerintem a nõvéred pedig úgy érzi, hogy ti vagytok a kicsik, nektek még mindent szabad és milyen jó nektek. Szeressétek egymást, és próbáljatok ti is a képességeiteknek megfelelõen a legjobbat kihozni magatokból. Egy anya tudja, hogy mire képes a saját gyereke tanulás terén, lehet hogy tényleg "csak" átlagosak vagytok, de lehet hogy úgy érzi, nem adtok bele mindent, nem vagytok olyan szorgalmasak és ezért példálózik a tesótokkal.
Talán egy helesirasi szotar elkellenne!
A kérdező hozzászólása: mi hárman tesók nagyon szeretjük egymást, és szüleinket is szeretjük, és nem kétséges hogy õk is nagyon szeretnek minket.... csak ez fura
Nõvéredet , 20 éves korára tekintettel, felnõtt számba veszik. Más módon bánik a szülõ a felnõtt gyerekével, akinek a nevelése befejezõdött, mint a még jócskán tanítani való kisebbekkel.
A kérdező hozzászólása: ez lehetséges! köszi szépen a válaszokat!

Miért nem hasonlitok a testvéreimre? Én csendes, félénk, visszahuzodó vagyok már születésem óta, és ök velûk minden ok.

Legjobb válasz: Hasonlítsd össze magad a postásotok gyermekeivel, ott nagyobb lesz a hasonlóság, biztos vagyok benne

Hasonlítsd össze magad a postásotok gyermekeivel, ott nagyobb lesz a hasonlóság, biztos vagyok benne
8 generáción át öröklünk... szerinted hány felmenõd volt addig? akármelyik tulajdonságait örökölhetted..
Sztem is, sõt egyre viccesebb :D
Ha fizikailag hasonlítasz valakire nagyon a rokonságból, akkor van okod aggódni...A természetbeli összefüggés minimális.Bár én is és apám is kibas**ottul csökönyös emberek vagyunk.Szal a postás az nem dolgoztt be.
A kérdező hozzászólása: nagyon vicces
Milyenek voltak a nagyszüleid? Ha a tulajdonságaid inkább valamelyik nagyszülõdéáhez hasonlít, akkor sincsen gond. A családban én nagypapámra hasonlítok a legjobban, tulajdonságaimat tekintve, a testvéreim meg simán letagadhatnának.
Miértne lenne vicces...:D Most õszintén, milyen választ vártál?
A kérdező hozzászólása: nagyon vicces
[link]
A csendes, visszahúzódó jellemedet egyáltalán nem biztos hogy a szüleidtöl vagy a nagyszüleidtöl örökölted. Egyszerüen csak ilyen vagy. Esetleg állhat valami betegség vagy trauma a háttérben, de lehet hogy csak ilyen a személyiséged.

Ha nincs se gyereke se felesége valakinek, akkor mi az öröklés menete? Szülei sem élnek, testvérei is meghaltak már. Egyik elhunyt testvér özvegye él, és a másik volt testvér egyetlen lánya (én). Egyedül én, vagy ketté oszlik az örökség?

Mivel nem egyenesági rokon vagyok, és pénz lenne a leendő örökség, nem szeretném egy olyan rokonnal elosztani, akiről azt sem tudom él-e még.(Hogyan tudható meg?) Én gondozom a nagybácsit szeretettel. Mivel idéntől megszűnt a takarékbetét nem egyenesági ajándékozásának az illetékmentessége, ezért ez kilőve. Most az állampapír tűnik jónak, mert az öröklési illeték mentes jelenleg. Vagy a 150.000Ft utalása is még illetékmentes, de be kell jelenteni. Viszont ez mennyi időre vonatkozik? Átküldhet nekem akár 100-szor 150.000-et is? Szeretném a legkevesebb adóval illetékkel megúszni a dolgot, és nem szeretnék osztozni a rég nem látott rokonnal( ha ő is törvényes örökös, akkor hogyan lehet kizárni?(végrendelet pl.)) Ha valakinek van jobb ötlete, vagy tudja a válaszokat a kérdéseimre megköszönném.

Legjobb válasz: Évente kell figyelembe venni az ajándékozható összeget. Nem számít, hány részletben utalod, az egészet kell figyelni. Az értékhatárt most nem tudom, nézz utána vagy majd úgyis megírja valaki. Eltartási szerzõdést nem tudnátok kötni? Az lenne a legegyszerûbb, és akkor teljesen mindegy, milyen örökös jelentkezik. Persze ez is illetékköteles, azt nem úszod meg, de legalább jogtiszta. Illetéket pedig mindenképpen fogsz fizetni.

Évente kell figyelembe venni az ajándékozható összeget. Nem számít, hány részletben utalod, az egészet kell figyelni. Az értékhatárt most nem tudom, nézz utána vagy majd úgyis megírja valaki. Eltartási szerzõdést nem tudnátok kötni? Az lenne a legegyszerûbb, és akkor teljesen mindegy, milyen örökös jelentkezik. Persze ez is illetékköteles, azt nem úszod meg, de legalább jogtiszta. Illetéket pedig mindenképpen fogsz fizetni.
De miért nem köttök eltartási szerzõdést, mely szerint minden hagyatékát te "öröklöd". Ez a legtisztább jogilag. Közjegyzõ elõtt megírjátok, és nem lesz utána problémád.
Ha a másik testvérnek (akinek az özvegye él) nincs gyereke, akkor te vagy az egyedüli örökös. Így nincs szükség trükkök százaira.
A kérdező hozzászólása: Nincs gyereke a másik testvérnek. Akkor megnyugodhatok ezek szerint? Mert azt olvastam valahol, hogyha nincs gyerek akkor az özvegye örököl. Ezek szerint csak az elhunyt után, de a testvértõl már nem?
Pontosan. Az elhunyt házastársa örököl, ha nincsenek gyermekeik. De ha bármely más örökös esik ki az öröklésbõl, azért mert elhunyt az örökhagyó elõtt, akkor csak a leszármazói léphetnek a helyébe.


Nős vagyok, babát várunk, a táv miatt ritkán járunk haza. Õ sose jön nálunk. Amikor megyünk, a testvérem (26) kijön köszönni, és eltűnik. Menjek be én utána? Miközben én vagyok a vendég? Választanátok ilyet keresztszülőnek?

Legjobb válasz: Tökmindegy mik a körülmények, ha ilyen negatív érzésed van vele szemben ne válaszd. DE te sem lehetsz valami jó testvér, ha a testvéredre azt írod, hogy "ilyet" Jelen esetben meg vagyok gyõzõdve, hogy az érmének két oldala van.

Tökmindegy mik a körülmények, ha ilyen negatív érzésed van vele szemben ne válaszd. DE te sem lehetsz valami jó testvér, ha a testvéredre azt írod, hogy "ilyet" Jelen esetben meg vagyok gyõzõdve, hogy az érmének két oldala van.
Biztos, hogy nem választanék olyat, akivel nem vagyunk jóban. Nekem is rossz érzés lenne, meg õ sem örülne a felkérésnek.
Nem
Nem. Sõt. Keresztszülõt sem választanék.

Lehet ennek következménye? Megbírságoltak mert nem volt nálam bérlet . Mivel az én bérletem már egy hete nincs meg megadtam a testvérem adatait. Ikrek vagyunk. Amikor beviszem bemutatni a bérletet a diákigazolvánnyal, lehet belőle baj?

Legjobb válasz: Ha egypetéjû ikrek vagytok akkor úgysem tudnak megkülönböztetni, fogod a testvéred iratait és bemutatod az õ bérletét. Kutyának nem fog feltûnni.

Ha egypetéjû ikrek vagytok akkor úgysem tudnak megkülönböztetni, fogod a testvéred iratait és bemutatod az õ bérletét. Kutyának nem fog feltûnni.
Ahogy az elsõ mondja
ez azért van mert a facebook intelligens és aki nem a testvéred akkor azt fekete fehéren hagyja

GYED-en vagyok és szeretnénk testvért. Ha anyagilag nézzük, vissza kellene-e mennem dolgozni (mennyi időt), vagy még GYED alatt jöhetne a testvér, vagyis a gyerekvállalás előtti bér lenne a 2. gyereknél számított TGYÁS, GYED alapja is?

Teljes béremmel be voltam jelentve, max. GYED-et kapom.

Legjobb válasz: A 2. gyerek születésekor érvényben lévõ szerzõdés szerinti bér lenne a tgyás és a gyed alapja, ha nem mész vissza dolgozni. Legalább 180 napot kell dolgozni, hogy a bruttó béred átlagát vegyék alapul.

A 2. gyerek születésekor érvényben lévõ szerzõdés szerinti bér lenne a tgyás és a gyed alapja, ha nem mész vissza dolgozni. Legalább 180 napot kell dolgozni, hogy a bruttó béred átlagát vegyék alapul.
Ha még GYED-en vagy, amikor születik a kistesó, akkor ugyanazt a TGYÁS-t és GYED-et kapod, mint az elsõvel. Nálunk is így lesz, 20 hó lesz a két gyerek között :)
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó! Én is így reméltem. Köszönöm.
Elsõ vagyok. Elõttem szólónak van igaza, nem biztos, hogy ugyanannyi lesz, nekem pl. 10 ezerrel kevesebb lett a gyedem és gyed alatt szültem a 2. babámat. Barátnõmnek pl. havi 200 ezer körüli a nettója, de a szerzõdés szerinti bére bruttó 150 ezer. Nem mindegy, mennyi a túlóra, pótlékok, prémium és ha nincs 180 bérezett napod mert gyeden vagy táppénzen vagy, akkor csak a szerzõdés szerinti bér az alap, aminek jelenleg el kell érnie a 196 ezer forintot, ha max. gyedet akarsz kapni.
5-ös vagyok, javítok, barátnõmnek a havi bruttója 200 ezer körüli, de a pótlékok és túlóra miatt.
A kérdező hozzászólása: a havi bruttó bejelentett bérem 250 ezer Forint, akkor remélhetõleg közel azonos lenne a 2. babánál is a TGYÁS és GYED, ha GYED alatt esnék teherbe (-10-15 ezer), jól értelmezem?
A tgyásos alapja nem a bruttó 250 ezer lenne, hanem a szüléskor érvényben lévõ minimálbér kétszerese, ami jelenleg 196 ezer, ha gyed alatt szülsz vagy nem mész vissza legalább 180 napot dolgozni. Tehát a tgyásod az biztos, hogy kevesebb lesz, mint az elsõ babánál, mert nem a 250 ezer lenne az alap, hanem a minimálbér kétszerese (jelenleg 196 ezer forint). Viszont a gyed ugyanúgy a max. gyed lesz.

Ha a nagypapám nevén van egy ház (ő még él szerencsére! ), de az édesanyám meghalt, az ő (nagyszülő) halála után csak a nagy néném (a lánya) örököl, vagy én is és a testvéreim, tehát az unokák?

Legjobb válasz: A nagynénéd örökli a ház felét, ti a testvéreiddel a másik felét egyenlõ arányban. Ha nincs több gyereke nagyapádnak.

A nagynénéd örökli a ház felét, ti a testvéreiddel a másik felét egyenlõ arányban. Ha nincs több gyereke nagyapádnak.
Vérrokonod? Ha nem akkor senkid.
Lehetsz a testvére is! A nagybátyád testvére is a nagybátyád! Neki az unokahúga vagy. Az õ unokaöccse a testvéred! De ha egy másik irányba halad a vonal akkor pl lehet az unokatestvéred is, sõt! a kettõ kózül valamelyik! De ezt te jobban tudod!
És fõleg: hány éves a kapitány?
Unoktestver...
a nagybátyád az szülõ testvére, vagy csak azért hívod így, mert nagynénéd férje? elõbbi esetben unokatesód a Bence (de akár tesód is lehet, mert nagybátyád testvére az a szülõd is...) utóbbi esetben nem hiszem, hogy van rá külön szó, nekem is van ilyen rokonom, de én a nevén hívom simán.

Ha skizofrén vagyok és terhes lesz a másik én, akkor én is terhes leszek? Akkor ikrek lesznek vagy csak testvérek? Illetve ha a másik én nem védekezett én ehetek e műzlit?

Egyenlőre ennyi.

Legjobb válasz: Szerintem komolyan gondolta. Lehet ezt nem komolyan gondolni? Szerintem a kérdezõ nem fogja fel a kérdés komolyságát. Ha már a gyerek a saját testvére, akkor honnan tudja, hogy melyik éned kicsodája? Mikor megszületik és fel akarja fogni a saját létének minõségét fel fog robbanni az agya! Ez nem játék!

Szerintem komolyan gondolta. Lehet ezt nem komolyan gondolni? Szerintem a kérdezõ nem fogja fel a kérdés komolyságát. Ha már a gyerek a saját testvére, akkor honnan tudja, hogy melyik éned kicsodája? Mikor megszületik és fel akarja fogni a saját létének minõségét fel fog robbanni az agya! Ez nem játék!
Kérdezõ ezt jól megvariáltad, köszi jót röhögtem!
Hát ha jól tudom, (de nem vagyok orvos) ez a betegség csak a személyiséged változtatja, de abból lehet több is, nem csak kettõ. Szerintem ennek megfelelõen az agyban hat ki, tehát nem hiszem, hogy a terhesség bármiféle gondot jelentene. Attól függetlenül, hogy több személyisége van, még egy teste.
A kérdező hozzászólása: Ezt a választ most te komolyan gondoltad?Mert poénnak elég xar.
Na akkor hülye választ adtam.:D (1.) Ennek tényleg az az egy oka, h 13 vagyok, és ismétlem NEM orvos. De ha már a kérdést úgy is a humor témába írtad, akk ne szólj már le! (na mint az oviban):-D
A kérdező hozzászólása: Ülj le 1-es! :-D ;-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!