Találatok a következő kifejezésre: A tesóm hogy (735 db)

Mondjam meg a tesómnak, hogy mi történt vagy ne?

A tesómmal lakok. Õ szokott mosni általában, de hazament egy hétre anyumhoz és nekem kellett mosni. Hát nem el sikerült rontani a mosógépet? Na sebaj, szétszedtem és mint kiderült már volt javítva a gép. A problémája, hogy a motort egy csavar tartotta és sikerült leesnie. Pedig nem raktam túl sok ruhát bele...volt rakva sokkal több is. Na de elhívtam az egyik haverom, és visszaraktuk a motort (már amennyire lehetett, mert szerintem emiatt volt javítva a gép). Kipróbáltam üresen és megy. De nem tudom, hogy mi lesz ha komolyabb "rázkódtatások" érik a gépet. Ha a tesóm megtudja, hogy elrontottam ki fog akadni rám. F?leg ha újra leesik a motor. Ha viszont nem mondom el és leesik a motor, akkor simán hív egy szerel?t és megjavíttatja, mivel neki van állása és pénze, én meg csóró egyetemista vagyok. Ha nem szólok semmit lehet, hogy fog menni gond nélkül a motor és meg lenne oldva a probléma. S?t ha el is romolna, nem lenne akkora tragédia, de nekem annyira lelkiismeret furdalásom van. Én vagyok a családban a kicsi, aki mindent elront. Ezek után az lesz, hogy nem lehet semmit rám bízni. De tuti, hogy nem az én hibámból történt. Na de mit tegyek? Így is úgyis szarul fogom érezni magam. Ha elmondom, mert hallhatom az egész családtól, hogy "na ezt is megetted", ha meg nem mondom, akkor a lelkiismeret furdalás miatt fogom szarul érezni magam. Nem tudom mit tegyek. Holnap jön haza a tesóm. A tulajnak akié a ház, végképp nem mondom el. A gép már rossz volt és akkor csak jajgatna. De a tulaj nem érdekel. A tesóm miatt aggódom. Már nem vagyunk gyerekek, hogy egymásra kenjük a hibát.

Legjobb válasz: Szerintem az õszinteség a legegyenesebb válasz. Nem igazán tudsz "elrontani" egy mosógépet, rendeltetésszerûen használtad, nem mostál benne követ, macskát, óvodást. És ha a tesód felnõtt, értelmes ember, ezt õ is tudja. Fõleg, miután valószínûleg nem sikerült szakszerûen összeraknotok a haveroddal, így, ha kijön a szerelõ, ezt azonnal látni fogja, hogy valaki nemrégiben megpróbálta megszerelni. Ezt nem akarjuk. :) Szerintem mondd meg a tesódnak, ne magyarázkodj, vagy esdekelj, hanem közöld vele, hogy mosni akartál, leesett a motor, kész, passz, ez van. És ajánld fel neki, hogy beszállsz a javítási költségekbe, hiszen te is ott laksz, a te ruhádat is mossa az a gép.

Szerintem az õszinteség a legegyenesebb válasz. Nem igazán tudsz "elrontani" egy mosógépet, rendeltetésszerûen használtad, nem mostál benne követ, macskát, óvodást. És ha a tesód felnõtt, értelmes ember, ezt õ is tudja. Fõleg, miután valószínûleg nem sikerült szakszerûen összeraknotok a haveroddal, így, ha kijön a szerelõ, ezt azonnal látni fogja, hogy valaki nemrégiben megpróbálta megszerelni. Ezt nem akarjuk. :) Szerintem mondd meg a tesódnak, ne magyarázkodj, vagy esdekelj, hanem közöld vele, hogy mosni akartál, leesett a motor, kész, passz, ez van. És ajánld fel neki, hogy beszállsz a javítási költségekbe, hiszen te is ott laksz, a te ruhádat is mossa az a gép.
A kérdező hozzászólása: Hát most sincs, de nem is volt szakszerûen felrakva a motor, mert el van törve a karosszéria ott ahova a motort kéne felfogni. Mint mondtam már volt javítva, szóval egy fémdarabbal próbálták pótolni. Ez már alapból hibás. Beszállok a költségekbe, de itt nem a pénzrõl van szó (a javítás nem lehet drága), hanem, hogy az én kezeim között ment tönkre. Az lesz, hogy rengeteg ruhát beleraktam...de ez nem igaz. De talán igazad van, az õszinteség a legjobb. Még sokáig fogom hallani, de kell vállalja a következményeket.
ez nem a te hibad, ha tenyleg rendeltetesszeruen hasznaltad, akkor ne is erezd magad hibasnak. probald meg ugy talalni a sztorit is, hogy toled fuggetlen volt a baleset, te ovatos voltal, es megis ez lett. de most mukodik, tadaaam! az, hogy masok hogyan allnak hozzank, az onbizalmunk kerdese is. ne ketelkedj magadban (ha mindent jol csinaltal) akkor az vele is elofordulhatott volna.
A kérdező hozzászólása: Na köszi a válaszotokat...megmondtam neki. Gondoltam viselkedjek felnõttként. Szóltam neki, hogy ne nyomassa erõst, mert már volt gond a géppel. Annak nincs értelme, ha maximumon, teletömve használja a gépet, mert nyilvánvalóan megint szétesik. Amúgysem tudtam volna sunyiban tettetni a meglepõdöttet. Amúgy nem fogadta rosszul. Kacagott, hogy inkább jobb ha fel sem kelek az ágyból, mert akkor nem romlik el semmi sem körülöttem. Hát igen...én is kacagtam magamon. Jah és persze megmondtam, hogy ha további gondok adódnak, keresek egy szerelõt és megjavíttatom. Persze azóta mostam már párszor és semmi gond nem adódott a géppel.

A tesómnak van egy amstaff kutyája, és semmit nem törõdik vele! Nem szeretném, hogy bedurvuljon a kutya! Megtudsnám gyõzni a tesóm, hogy foglalkozzon vele?

Ajándékba kapta a kutyát, és több mint fél éve már nála van. Nem viszi se sétálni, kutyaiskolába asszem 2x vitte el, nem neveli, meg semmit! Eteti, simogatja, és a kertben van el!

Legjobb válasz: Nagyon hamar kell cselekedni mert itt durvul el a helyzet, amikor a kutya elkezd unatkozni, hirtelen kiválthat belõle bármit az unalom. Én ha lehetne átvenném magamhoz. Lakásban is elvan a kutyus, ha sétáltatod rendesen. Nem rongál, hamar megszokik bent. Vagy ha más megoldás nincs, akármilyen jó kutya, szeretõ gazdit keresnék neki, de egy normálisat nem egy szaporítót. Egy sportos kutyával foglalkozó gazdát. Én sem vittem iskolába, de kutyák közé nagyon vinni kell, mert így nem lesz agresszív. Idegenekkel is szokatni kellene hogy ne legyen pacsizós de ne támadjon. Másodsorban tudjon pórázon sétálni kulturáltan.

Nagyon hamar kell cselekedni mert itt durvul el a helyzet, amikor a kutya elkezd unatkozni, hirtelen kiválthat belõle bármit az unalom. Én ha lehetne átvenném magamhoz. Lakásban is elvan a kutyus, ha sétáltatod rendesen. Nem rongál, hamar megszokik bent. Vagy ha más megoldás nincs, akármilyen jó kutya, szeretõ gazdit keresnék neki, de egy normálisat nem egy szaporítót. Egy sportos kutyával foglalkozó gazdát. Én sem vittem iskolába, de kutyák közé nagyon vinni kell, mert így nem lesz agresszív. Idegenekkel is szokatni kellene hogy ne legyen pacsizós de ne támadjon. Másodsorban tudjon pórázon sétálni kulturáltan.

Ugye nem illendő megkérdezni a tesómat hogy mikor lesz már gyerekük?

37 éves, a férje 41, tavaly nyáron házasodtak. A férjének már van 3 gyereke. Azt mondta hogy januárban abba fogja hagyni a fog.gátlót, és utána már szeretne terhes lenni. Január óta ugye eltelt 7 hónap, de nem szólnak semmit hogy van-e valami. A rokonok már nyaggatják, én próbálom védeni hogy "Majd szólnak ha jön" de azért már engem is érdekel. Gáz ha megkérdezem?

Legjobb válasz: Pont ezért. Inkább a rokonokat igazítsd el, azzal foglalkozzanak, ami rájuk tartozik. Nehogy már magyarázkodnia kelljen tesódnak olyanról, ami a legbensõbb magánügye. Ezt pletykás vénasszonyok szokták csinálni. Mikor lesz már barátod? Mikor jegyeznek már el? Mikor mész már férjhez? Mikor jön a gyerek? Mikor lesz már kistesója? Mikor fogják már be az ilyenek a szájukat?

Inkább ne kérdezgesd õket. Ha próbálkoznak, akkor bármikor sikerülhet, de az is lehet, hogy valami gond van és ezért nem jön össze. Elég rosszul tud esni az embernek, amikor önmaga is azon rágódik, hogy miért nincs még baba, erre a rokonok is ezzel a kérdéssel találják meg. Ennél csak az a rosszabb, amikor valamelyik közeli rokon kifecsegi, hogy jön a baba, de valami baj lesz a kicsivel és mégis még hónapokon keresztül faggatnak, hogy mikor is fogsz szülni... Ezen példákból én tanultam, ezért senkinek nem mondtuk meg azt, hogy újból próbálkozunk, és a szüleimen kívül a 18. hétig (II. genetikai vizsgálat eredményéig) egyik másik családtagnak sem mondtuk meg, hogy jön a baba.
Pont ezért. Inkább a rokonokat igazítsd el, azzal foglalkozzanak, ami rájuk tartozik. Nehogy már magyarázkodnia kelljen tesódnak olyanról, ami a legbensõbb magánügye. Ezt pletykás vénasszonyok szokták csinálni. Mikor lesz már barátod? Mikor jegyeznek már el? Mikor mész már férjhez? Mikor jön a gyerek? Mikor lesz már kistesója? Mikor fogják már be az ilyenek a szájukat?
Igen, gáz. Ha akarna róla beszélni, hidd el szóba hozná. Legalább ti családtagok hagyjátok békén ezzel.
Gáz megkérdezni. Miért is ne szüljön 37 évesen? Sokan szülnek ilyen korban, meg még késõbb is.
Szerintem még korai, majd ha fél év múlva sem jön a baba, akkor rákérdezhetsz. De ha mindenki ezzel nyaggatja õket, akkor inkább jobb, ha nem szólsz még te is.
37 évesen már öreg az anyasághoz :D még szerencse, hogy ezt sok nõ nem tudja, aki ilyen korban, vagy késõbb szül :D Meghalni meg bármikor meg lehet, akár 25 évesen is. :D
Célozgass. Vagy csak úgy kérdezz rá. Én kérdeznék.
Gáz megkérdezni, de ez soha senkit nem tart vissza. Én is félteném a testvéredet, mert 37 évesen már túl idõs az anyasághoz. Nem beszélve arról, hogy annak a gyereknek 19-20 évesen meg fog halni az apja esetleg.
37 évesen már ne szüljön
Minden attól függ milyen kapcsolatban vagytok.Nálunk 4évig nem jött a baba, mindketten fiatalok voltunk, én 22éves a párom 26. Az öcsém 6évvel fiatalabb nálam.Egy darabig nem kérdezett semmit, majd egy idõ után megtudtam hogy anyutól kérdezgeti hogy nekünk miért nincs gyerekünk.Amikor eljött szépen elmagyaráztam neki mi a helyzet és ha valami kérdése van vagy kiváncsi nyugodtan kérdezzen engem.Nálunk a rokonság tudta mi van, 2, 5év elteltével pedig szinte mindenki, felválalltam ezt a dolgot. Ha jó a kapcsolatotok finoman rákérdezhetsz, ha rosszul reagálja le vagy nem akar róla beszélni akkor inkább hagyd.
Én ezt sosem fogom megérteni. Azért mert valaki nem esik teherbe miért nem lehet megkérdezni, hogy végül is mivan? Akkor közli, hogy igen igen, még nem jött össze, de a projekt folyamatban. Ismerõsömék is több évig próbálkoztak, aztán összejött, de én többször is megkérdeztem, hogy mi a helyzet. Érdekes tudtak normálisan válaszolni és nem sértõdtek meg. Ez valami hiszti, meg áltapintatosság, ha valaki szerint ilyet nem lehet kérdezni. Attól még úgyis mindenki látja, hogy nem esik teherbe!!! Könyörgöm. De végül is ha jobb, hogy játsszuk az agyunkat akkor oké. A világért se cseréljünk információt egymással, még a végén valami használhatóra bukkanunk.
Ez nem éltapintatosság, de tényleg van olyan ember, akinek ez fájó pont. Neked, kedves utolsó, biztos szerencséd van, hogy olyan környezetbe születtél, hogy ez nem okoz problémát, de sok helyen az emberek már csak azért is zokon veszik az ilyen kérdést, mert ez a legbelsõbb - és sokszor legfájóbb - magánéleti pontjuk, amit nem akarnak kitárgyalni másokkal. Fõként, hogy van, ahol meg is bélyegzik miatta, és gyártják hozzá az ideológiát, és az emberbõl negatív példát kreálnak mások elõtt: no, lám ezért nem kell kihúzni a gyerekvállalási idõt; ezrt ne csak a karriereddel törõdj; no ezért nem kell fogamzásgátlót szedni, mert így jársz; no ezért nem kell idõsebb férjet választani, mert az már nem tud gyereket csinálni; na, ezért nem kell így élni, mert biztos attól nincs még gyereke, hogy 10 évvel ezelõtt leült a kõre hûsölni stb. Ritka bunkók és tapintatlanok tudnak lenni az emberek. Majd szólnak, ha lesz valami, miért kell kérdezõsködni? Mégis milyen válaszra számítasz?
És ha közli, hogy igen igen, még nem jött össze, de a projekt folyamatban, akkor újdonságot mond? Megnyugodhat a kedves kérdezõ, hogy élnek nemi életet? Ez igenis, hogy az õ magánügyük. A magánügyeit meg mindenki maga dönti el, hogy kivel beszéli meg.
Szerintem sem illendõ. 37 éves nem öreg egyáltalán. Már anyámat is 35 évesen szülte nagyanyám, pedig õ már 60 éves. De van több velem egyidõs (30 év körüli) barátom, barátnõm, akiket 35-40 évesen szült az anyjuk. Párom öccsét 41 évesen. Mindegyikük tök normális, egészséges gyerek majd felnõtt lett. Mi ez az újkori baromság, hogy 30 felett nem lehet szülni? Addig egészséges szülni, amíg a nõ menstruál. Nem véletlenül, hogy a természet így alakította ki a nõi szervezetet. Ha 30 felett nem lenne egészséges szülni, akkor a nõk csak 30 éves korukig menstruálnának.
Kedves 78%. Azt nem nevezném áltapintatosságnak, hogy valakinek a magánéletébe nem tiporsz bele! Ugyanis nem tudhatod, hogy a kérdésed miféle fájó pontba tapint! Jó, hogy azt meg nem kérdezed, hogy hányszor és milyen pózokban csinálják! Nekem pl. ez a "mikor lesz már gyerek" kb. olyan szintû kérdés, mint a " hányszor szexeltek egy héten". Ilyet nem kérdezhetsz mindekitõl! Szerintem meg a mai világban divat lett mindenki életébe belepofázni, kérdezõsködni, kitárgyalni, ahelyett, hogy a sajátunkkal foglalkoznánk!
Itt a valaki a testvér.Nem a szomszéd, nem egy ismerõs, hanem egy nagyon is közeli hozzátartozó.Ezzel a kérdéssel nem azt kérdezik, hogy hányszor szexelnek, hanem azt hogy "baj van"? Betegség az oka esetleg.Egy testvérrõl az ember nem feltételezi, hogy azért kérdezi, hogy utána ezen csámcsogjon és lesajnáljon, hogy "hát ami nem megy nem kell erõltetni".Az ember testvére, ha jó a kapcsolat õszintén aggódik a másikért és a gyermektelenség mögött sokszor komoly nõgyógyászati probléma állhat, ami legalább annyira fontos hír, mint bármelyik másik betegség.Azt pedig csak szeretném tudni, hogy jól van-e a testvérem.Egy kérdést úgy gondolom megér, ha õ elzárkózik, akkor természetesen tiszteletben tartom.
Azért 35 fölött nem csak a spontán vetélés aráyna nõ meg, hanem a Down-szindróma esélye is (ugrásszerûen). Azt meg hamar észreveszik, hiszen ilyen korban talán kötelezõ is egy szûrés terhes nõknél. Tehát állhat akár ez is a háttérben. De 7 hónap még nem oylan sok, évekig is elhúzódhat, mire összejön egy gyerek. Az biztos, hogy szólna, ha van valami. Meg a rokonok is nyaggatják. De azért egy kérdés négyszemközt még nem halálos bûn, nem ettõl fog elvetélni. Panaszkodott valaha, hogy zavarja, hogy kérdezgetik? Ha igen, akkor persze, legyél tapintatos, legfeljebb egyszer említsd meg, hogy már te jobba várod a picit, mint õ. a láthatóan jól megvan ezzel a helyzettel, akkor meg egyszer rá szabad kérdezni, hogy ha lesz valami, akkor rögtön értesítenek, vagy várnak, és egy nagy bejelentést terveznek.
Nekünk 2 év alatt jött össze a baba lombikkal, és mindenki állandóan csak kérdezõsködött, a testvéreim, anyám, a rokonok, hogy mikor lesz már gyerek, pedig nem is tudták, hogy próbálkozunk, csak már házasok voltunk. Szörnyen idegesítõ tud lenni, mikor mindenhonnan azt hallod, hogy nem szabad rágörcsölni, közben meg ezzel nyaggatnak... Fogamzásgátló után leghamarabb 3 hónappal szoktak próbálkozni, de van, aki fél évet is vár vele. Szerintem 7 hónap még elég kevés ebben az esetben. Úgyis elsõk közt leszel, akinek elmondja majd, addig szerintem hagyjad szegényt.
Nézd azzal, hogy kérdezgetitek tõle, még nem lesz hamarabb meg az a gyerek! Soha sem tudhatod, ha próbálkoznak akkor miért nem jön össze. Lehet problémája van, vagy csak egyszerûen nem esik azonnal teherbe csak mondjuk 2 év múlva. ezt nem tudhatod! Ha õ szeretne gyereket és nem jön össze, elég nagy lelki fájdalom lehet neki, anélkül is, hogy ezt kérdezgetnék... Ha jó vele a viszonyod és nem fogsz érzékeny területre tapintani nála, hát kérdezd meg! Én nem tenném! hiszen elõbb-utóbb úgyis tényleg szólnak, ha van valami, ha meg nem szólnak, akkor jobb is nem feszegetni!
Szólt, hogy abbahagyta a fogamzásgátlót, és hogy szeretnének gyereket. Ezek után szerintem tök mindegy, hogy milyen a családi kötelék, BUNKÓSÁG faggatni. Ha terhes lenne, biztos örömmel újságolná, mellesleg a dolog csak a tündérmesékben mûködik úgy, hogy abbahagyja a tablettát, és másnap már terhes is. Annak a gyógyszernek ki kell ürülnie, a ciklusának helyre kell állnia, ez kb fél év stb. Ja, és nem is jön össze mindenkinek elsõre, és épp elég kellemetlen lehet ez nekik, hogy mindenki árgus szemmel sasolja õket, meg kérdezget, õk meg mit mondjanak? Csináljuk, csináljuk, türelem? Benne van a korban, már csak ezért is lehetne tapintatosabb a közönség, hiszen 35 fölött amúgy is csökken a fogamzóképesség, és nyilván õt is frusztrálhatja a dolog anélkül is, hogy esetleg lehet valami gond is bármelyikõjüknél, ami ugye ilyen hamar ki se derül, mert az orvost is max 1 év után lehet felkeresni ilyen ügyben, . addig nem is foglalkoznak vele. Bakker, gondolj már bele: 7 hónap telt el!!!! Jó, ha a gyógyszer kiürült eddigre. Milyen választ vársz, ha rákérdezel? Hogy azért nem esett már teherbe, mert a férjének már nem áll fel? Vagy letettek róla? Vagy nem tudják, hogy kell csinálni??? Nézz körbe a gyerekre vágyók topikjában, mindegyiknek az a legnagyobb pofon az élettõl, mikor folyamatosan azért faggatják õket, hogy na, mikor lesz már, miért nincs még...
A kérdező hozzászólása: 37 évesen már ne szüljön? És aki 40, 42 évesen szül? Jó nyilván hamarabb jobb, de neki így sikerült. Neki az elsõ terhessége lenne, és mindenképpen szeretne gyereket.
Egy kicsit. Az gázabb, hogy nyaggatják. A gyerek nem egy új ruha, hogy na gyerünk már, muti!
Maximum négyszemközt kérdezném meg, de, ha tudnám, hogy nagyon nagyon akar és nem nagyon jön össze, akkor max annyit, ha piszkálják ezzel a kérdéssel, hogy majd biztos jön, csak várat magára a pici vagy valami ilyet mondanék:) Ha jó a viszonyotok rákérdeznék, de, csak négyszemközt:) Egyik kommentelõnek üzenném, hogy a 7 hónap az több mint fél év :)
Mennyi a korkülönbség köztetek?Milyen a viszonyotok? Nekem szoros a tesómmal, nálunk ez nem lenne tabu téma, se neki se nekem.Nekem kicsit furcsa ezt a kérdést olvasni.Ha úgy érzed, hogy õ távolságtartó és eddig sem avatott be a magánügyeibe, akkor ne most kezd el a falak lebontását.Mondjuk, ha eddig mindent megbeszéltetek volna, akkor nem írtad volna ki a kérdést.
Szerintem úgy értette, hogy még fél év.
Attól függ, milyen a viszonyod a tesóddal. Én simán megkérdezném, tudom, hogy az enyém nem lenne mérges érte. A rokonság meg monnyon le, unatkozó nyanyák szoktak ilyenen pörögni.
Szerintem ne kérdez rá. Lehet van valami egészségügyi probléma amit meg kell, oldani vagy még nem akarják nektek elmondani mi a gond. Az meg, hogy 37 évesen ne szüljön az meg egy hülyeség A 20 éves Anyuka is meghallhat holnap egy autó balesetben.
Mivel 37 éves, ha teherbe is esik, nagyobb esélye van a spontán vetélésnek. És valószínûleg nehezebben is jön nekik össze a baba, mint várták. Ha már biztosak lesznek benne, biztos szólni fognak, inkább drukkolj nekik magadban, de ne kérdezõsködj, biztos elegen nyaggatják õket így is...
a tesódról van szó!! Egy idegent én sem kérdezgetnék, de egy tesót igen. Gondolom, nem titok elõtted, ha nem jön össze vagy nem is fog...végülis családtag vagy.
Én 36 vagyok, gyermektelen és a faggatnának, nem örülnék. Nyilván azonnal szólnék, ha terhes lennék és elújságolnám.

Szinte egész nap én vigyázok a tesómra. Hogy lehetne valahogy érdekesebbé tenni a napokat?

13/f vagyok a tesóm 9/l, a szülõk sokat dolgoznak / reggel 6-tól este 6-ig/ és ugye én vigyázok a húgomra. ( egy suliba járunk , és jól kijövünk szóval ez egyáltalán nem nehézség) Csak kifogytam a programokból, és eléggé unatkozunk. Szóval tudnátok ajánlani elfoglaltságokat ?

Legjobb válasz: bújócska a házban, barátnõk áthívása, tegyünk egy kis rendet a szülõk örömére projekt, séta a parkban/játszótéren, ha lányosabb a tesód, akkor csinálj neki vicces sminket, mersz vagy felelsz, kártyajátékok, Név/város/állat/tárgy/növény játék, gondoltam egy tárgyra, film délután, szólánc, biciklizés, görkorizás, rollerezés, foci/kosár a barátokkal, pizsiparti :D Ha, az én bátyám ilyeneket kitalált volna annó, akkor én ezeknek nagyon örültem volna... 12/L

bújócska a házban, barátnõk áthívása, tegyünk egy kis rendet a szülõk örömére projekt, séta a parkban/játszótéren, ha lányosabb a tesód, akkor csinálj neki vicces sminket, mersz vagy felelsz, kártyajátékok, Név/város/állat/tárgy/növény játék, gondoltam egy tárgyra, film délután, szólánc, biciklizés, görkorizás, rollerezés, foci/kosár a barátokkal, pizsiparti :D Ha, az én bátyám ilyeneket kitalált volna annó, akkor én ezeknek nagyon örültem volna... 12/L
A kérdező hozzászólása: Fiús a húgom :D úgyhogy az ilyen foci/ kosár nagyon bejön nála. a rendrakás nálunk parancs :) Köszönöm a választ . Várok még :)
Ami azt illeti, én is fiús lány vagyok/voltam (leszek). Imádtam lemenni a pályára focizni, kosarazni, biciklizni. Otthon meg az a filmezõs dolog jó ötlet, azt a programot máig megtartjuk. Popcorn készítés, kóla szétöntögetés.... Meg hát olyat is lehet csinálni, hogy a film végén véleménykinyilvánítás, vagy mivel ez már a 21. század, ezért hát a számítógépes játékok is egyfajta programnak megfelelnek. Jobb idõben kint (ha csalási házban laktok) sátrat vertek, tollasozni is lehet, vagy random videókészítés (paranormal activity, híradó, kandikamera), vagy hát nem utolsó sorban vacsikészítés....köpeny fel, és meglásd, a szülõknek jólesik majd, akár mi is az (persze, ha nem mérgezõ :D )
bocs, nem csalási, hanem családi házra gondoltam, meg kell még szoknom a tesóm billentyûzetét...
Te egy szuper tesó vagy, hogy így gondolkodsz a hugidról! Le a kalappal, hogy még arra is van gondod, hogy ne unatkozzatok! :) Lehet társasjátékozni, fagyizni, görkorizni, kártyázni, bunkert építeni, vagy találjatok ki egy jelnyelvet, ami csak ti értetek, csak hogy párat soroljak. Jó szórakozást hozzá! :)
Jó tesó vagy.:) Mi a bátyámmal általában bunkert építettünk, fociztunk, filmeztünk, bringáztunk vagy nyáron vízicsatáztunk:D esernyõ és vízipisztoly elengedhetetlen:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ ! Találtam 1-2 nagyon jó ötletet :)

Hogy vegyem rá a tesómat, hogy elkísérjen?

Anyával boltba akarunk menni ajándékot venni az ő, az én és a tesóm barátainak egy ilyen össznépi találkozásra. Én mennék anyával, de akkor tesóm egyedül lenne itthon, azt meg nem lehet, szóval itthon kellene vele maradnom, de én menni szeretnék (nekem mindig mehetnékem van). A húgom utál boltba menni és hiába kérlelem, nem jön el, pedig az ő barátairól is van szó! Tehát vagy anya megy egyedül - én és tesóm itthon maradunk, VAGY mindhárman megyünk. Más nem tud rá vigyázni, mindenki dolgozik. Nem ez az első ilyen eset, volt, amikor ő akar venni valamit de nem volt hajlandó legalább eljönni velem. Mit mondjak neki? Segítsetek légyszi! :/ Tudom, hogy gyerekes kérdés, de kezelhetetlen ilyen szempontból. Nagyon sokszor kellett már itthon maradnom miatta.

Legjobb válasz: Helyezd kilátásba, ha el nem kísér, felpofozod.

Helyezd kilátásba, ha el nem kísér, felpofozod.
Hány éves a tesod h vigyázni kell rá, de barátja van?
A kérdező hozzászólása: Ezek jók, köszi!:D Zsarolás...:) ) Egyébként anyának mondtam, hogy nem ér, hogy én mindig alkalmazkodjak hozzá, õ meg sose hozzám, úgyhogy jön és kész, én nem maradok itthon. Anya meg igazat adott, szóval kénytelen jönni a tesóm is.:D
hát, ha a szép módszerek nem hatnak, jöhetnek az agresszívak :D kódold le a gépét (a jelszót csak akkor kapja meg, ha elmegy veled), ejtsd túszul a maciját, babáját, stb... :D
A kérdező hozzászólása: Erõszak sem használ. Nyilván nem ütöm meg, de visszabeszél és nem érdekli. Nekem fontos volna, hogy szabad szemmel láthassam, és választhassak a barátaimnak. :/ A fagyi és egyéb megvesztegetés sem vált be eddig, de azért köszi!:) Várom az esetleges további ötleteket!
ígérj neki egy gombóc fagyit :D
A kérdező hozzászólása: Másik városba mennénk át és nem tudom hol van a bolt, anya tudja hol van. A tesóm most lett 10 éves.
Oh bocsi, fáradt vagyok! :-D Menj akkor te vásárolni, azt nem lehet? Elõtte nagyjából megbeszélitek mit kellene venni.
Kedves elsõ, tanulj meg olvasni. "Barátai". :)
Jó fej anyukád van, így kell ezt csinálni. :)

Hogy vicceljem meg a tesómat, hogy megtanulja engem nem lehet idegesiteni, fenyegetni. Hm?

ha irtok előre is köszi ;)

Legjobb válasz: idõsebb? :D

idõsebb? :D
A kérdező hozzászólása: 3évvel ja és a õ fiu :D
hány éves?
A kérdező hozzászólása: 17éves :D
rakj bûbombát az ágyára! :D
A kérdező hozzászólása: az meg milyen?? xD

Mitegyek? Van egy fiú aki tetszik és kicsit ismerjük egymást. De azt mondta a tesómnak hogy nemis ismer engem. :S már sokszor szemeztem is vele.

azt találtam ki hogy a haverjával fogok járni, hogy féltékeny legyen. ezjó szerintetek?? lécci segítsetek hogy sikerülsjön a pasival összejönnöm( nem a haverjával)

Legjobb válasz: Hány éves vagy?

Hány éves vagy?
Kedves kérdezõ! Tetszik egy fiú, ezért össze akarsz jönni a haverjával?:O És az "összejövést" hogy tervezted?Mert maga a mozdulat lehet, hogy sikerrel jár, de mi lenne, ha inkább a kiszemeltnél próbálkoznál?:)
A kérdező hozzászólása: 12. de õ alig ismer:( mit tegyek hogy eggyütt lehessünk? :)
Ne a haverjával kezgy hanem a kiszemelttel.Így elõbb célba érsz.Beszélgess vele többet és akkor jobban megismer.
A kérdező hozzászólása: de nemis figyel rám :((
Sosem értettem h 12évesen mér kell pasizni..
A kérdező hozzászólása: háát nem úgy értem. csak tetszik és szeretnék vele járni:)

Hogy tudnám megnevelni a tesómat, hogy ne szemtelenkedjen velem és anyával?

16 éves vagyok. A húgom most 12 éves, de már évek óta kikészít. Ha mondok neki valamit akkor "Te vagy az. Hülye gyerek. Bunkó. Te is ezt csinálod." válaszokat kapok. Próbáltam vele türelmes, elnéző lenni, de semmi haszna nem volt. Ha pofon vágtam, mindig az lett az eredménye, hogy sírt, ezzel pedig felbosszantotta apáékat, és végül mindketten büntit kaptunk, pedig ő volt a hibás. Gyakorlatilag még a puszta jelenléte is idegesíteni szokott. Egyébként aranyos, jó kislány is szokott ő lenni, amikor egyszerűen nem lehet nem szeretni, máskor meg maga az ördög. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Hagyd, majd kinövi. Csak magadat készíted ki vele. Ha azt látja, hogy nem érdekel téged, egy idõ után talán abba hagyja. Persze arra is oda kell figyelni, nehogy pont az ellenkezõje történjen, és még jobban szemtelen legyen. Kezd kamaszodni, ez természetes, ilyenkor a többség így viselkedik.

Hagyd, majd kinövi. Csak magadat készíted ki vele. Ha azt látja, hogy nem érdekel téged, egy idõ után talán abba hagyja. Persze arra is oda kell figyelni, nehogy pont az ellenkezõje történjen, és még jobban szemtelen legyen. Kezd kamaszodni, ez természetes, ilyenkor a többség így viselkedik.
1. NEM neked kell nevelni a húgodat mert te is még gyerek vagy. NEM vagy az ANYJA. Majd ha lesz saját gyereked úgy neveled ahogy akarod. 2. Hagyd rá. Kinövi.
Valószínûleg egy idõ után kinövi. Legyetek türelmesek.
Te is gyerek vagy még, vagy mondjuk tini. Hidd el, te is olyan idõszakban vagy, amikor érzékenyebb vagy, érzelmileg kevésbé kiegyensúlyozott, egyszóval könnyebben felkapod a vizet. 22 vagyok, még emlékszem, hogy mi az öcsémmel évekig nem tudtunk két normális szót váltani. Nem a te dolgod a megnevelése, hanem a szüleidé. És egyébként te már elég nagy vagy ahhoz, hogy verekedés nélkül oldjátok meg a problémákat. De ha mindenképp verekedni akarsz, akkor se bántsd az arcát. Szerintem a pofon sokkal rosszabb, mint egy sima ütés, és nem azért, mert jobban fáj. Szóval ha pofon vágod a húgodat, te vagy a hibás, akármit is mondott, vagy tett.
Ez mindenkivel elõfordulhat akinek van testvére. Próbálj a szüleitekkel beszélni intelligensen.
Az én húgom pl. nem ilyen volt. Szóval vágd pofán vagy mondd, hogy kitéped a haját, ha nem fogja vissza magát.
semmit.ebben a korban van. amúgysem a te dolgod. te is gyerek vagy.
Nyugodtan megmondhatod neki, hogy benne fog ragadni ebben a viselkedésben, ha sokat csinálja, és mindenkit el fog marni maga mellõl. Mások nem lesznek olyan toleránsak, mint a családja. Lehet most még felveszi az álarcot az isiben, de késõbb egy hárpia lesz. Az elõzõnek üzenem, hogy attól még, hogy a kérdezõ nem a gyerek anyja, attól még õ is szenved a helyzettõl. Miért kéne eltûrnie befogott szájjal, hogy így viselkedjenek vele? Nem értem az embereket komolyan...
A kérdezõ pofon vágta a 4 évvel fiatalabb húgát, és ebben a korban a 4 év még nagy különbséget jelent fizikailag és mentálisan is. Nekem nem úgy tûnik, hogy õ tûr, hogyha ezek után még felháborodik, hogy megbüntették a szülei. Gyerekek, veszekszenek. Nem kell felbujtani, hogy a húga egy év múlva föl fogja koncolni a családot.

Szerintetek elmondjam a tesómnak hogy vagdosom magam?

Inkább csak karcolom. Pengével szoktam. Nemrég kezdtem és máris függ? vagyok. A kezem olyan borzasztó hogy állandóan takargatnom kell. Nem tudom hogy jó ötlet neki elmondani. Mindent el szoktam neki mondani, de ezt még nem mertem. Mi lesz ha elmondom? Lehet hogy az egész életem megváltozna amiatt:( És ha anyám megtudná, teljesen kiakadna. Azt meg nem akarom. Van neki elég gondja, nem akarom hogy a terhére legyek a hülye depressziómmal:(

Legjobb válasz: Kezdetnek inkább azt kellene elmondanod, hogy szerinted depressziós vagy, és hogy ebben kellene segíteni. A másik meg, hogy ne vagdosd magad, de komolyan. Amennyiben nem rég kezdted, könnyebben tudsz kiszállni.

Kezdetnek inkább azt kellene elmondanod, hogy szerinted depressziós vagy, és hogy ebben kellene segíteni. A másik meg, hogy ne vagdosd magad, de komolyan. Amennyiben nem rég kezdted, könnyebben tudsz kiszállni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos választ:) De sajnos nagyon nehéz róla leszoknom:( Megnyugtat.
Help. Én is ilyen helyzetbe kerültem, csak karcolom magam... Le akarok szokni!
Neked is azt tudom mondani, hogy ne karcold magad, el kell döntened, szerintem elég okos lehetsz, hogy elhatározd magad amellett, hogy nem karcolod magad és nem teszed. Kérdés, hogy elég erõs vagy-e? Ha igen nyert ügyed van, ha nem akkor nagyon gyorsan kérj segítséget. Valakivel együtt próbáld meg feldolgozni a rossz dolgokat, amitõl depresszióba estél. Próbáld ki, hogy nem karcolod magad és valakivel megbeszéled a gondjaidat, és jobb lesz, csak egy kis erõre és világosságra van szükséged.
Köszönöm szépen a választ. Van egy rokonom, akivel beszélni szeretnék errõl... És le akarok errõl szokni!
én is karcoltam magam és ennek egy oka van, valamilyen lelki fájdalomról testi fádalommal ûzöd el a figyelmed, tisztázd a lelked mélyén lapuló dolgokat, és ha sikerült nem lessz szükséged a karcolásra, legalábbis nem fog jól esni utána :/ viszont ezzel a dologgal az a probléma hogy akárhányszor depressziós leszel nagy rá az esély hogy hozzányúlsz ujra :'(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!