Találatok a következő kifejezésre: A tervezett elött (29 db)

A tervezett teherbeesés előtt mikor érdemes elkezdeni terhesvitamint szedni? és milyen gyakran? Napi 1 szem? és mit?

Legjobb válasz: Szia! A Femibiont szedtem elõször gyógyszertári javaslatra. Akkor még nem voltam nõgyógyásznál, h. babát tervezünk. Azóta elmentem. A nõgyógyász azt mondta, hogy a Femibion "nyugati" gyógyszer az ottani életkörülményekhez kidolgozott tartalommal. Ami a magyar táplálkozási és egyéb kultúra, ahhoz legjobban a Gravida igazodik mint egyik lehetõség. Kb. 3-4 hónappal a tervezett terhesség elõtt érdemes elkezdeni szedni bármilyen terhesvitamint. Bár nekünk még nem sikerült eddig a baba, de valaki a sikertelenség miatt már 1 éve szedi. Ezek a vitaminok napi 1 tbl.-t jelentenek, ahogy a tájékoztatójukban is le van írva. Sõt a bizonyos vitaminokat sem szabad túlzásba vinni.

Szia! A Femibiont szedtem elõször gyógyszertári javaslatra. Akkor még nem voltam nõgyógyásznál, h. babát tervezünk. Azóta elmentem. A nõgyógyász azt mondta, hogy a Femibion "nyugati" gyógyszer az ottani életkörülményekhez kidolgozott tartalommal. Ami a magyar táplálkozási és egyéb kultúra, ahhoz legjobban a Gravida igazodik mint egyik lehetõség. Kb. 3-4 hónappal a tervezett terhesség elõtt érdemes elkezdeni szedni bármilyen terhesvitamint. Bár nekünk még nem sikerült eddig a baba, de valaki a sikertelenség miatt már 1 éve szedi. Ezek a vitaminok napi 1 tbl.-t jelentenek, ahogy a tájékoztatójukban is le van írva. Sõt a bizonyos vitaminokat sem szabad túlzásba vinni.
Folsavat mindenképp szedjél, 3 hónappal a terhesség elõttõl.
szia, 1 hónappal a teherbeesés elõtt ajánlják, napi 1 szem. Én Elevite szedek, nekem semmi bajom tõle, de egyén függõ, kinek melyik jön be. Ma már sok féle terhesvitaminból lehet válogatni.
szia, én Femibiont kezdtem szedni amikor eldöntöttük, hogy gyereket szeretnénk, kb. 1 hónapig szedtem és most már ketten vagyunk! :)
Szia! Én egy hónapig szedtem Elevitet minden másnap! És babás lettem!Üdv:5 hetes kismami:) !
kedves negyedik! de azért ugye nem az elevittõl lettél terhes?:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, és gratulálok a kismamáknak :D

A tervezett terhessé elött kezdjek el szedni valamilyen vitamint?

Legjobb válasz: Szerintem szedjél terhesvitamint pl Elevit,Gravida!Ártani nem fog!

Szerintem szedjél terhesvitamint pl Elevit, Gravida!Ártani nem fog!
Elevitet célszerû szedni, ha babát terveztek.Én is azt szedem terhességem eleje óta, nagyon jó.Én ezt a gyógyit ajánlom neked.13 hetes pocak babás
Vitamin mellett igyál még aloe vera italt, mert az méregteleníti a szervezetet!
folsavat szedek
Szia.Én nem szedtem semmit.Atabi abbahagyása után 2 hónap pihi volt utánna elsõre sikerült(biztos szerencsés is vagyok, nem görcsösen akartuk).14 hetes vagyok, most sem szedek.Nekem a doki azt mondta, hogy ha sok zöldséget, gyümölcsöt és sajtot eszem és odafigyelek a táplálkozásra, nem kell.Pláne, hogy jön a gyümiszezon :-)(télen jobban ajánlja)Folsavat azt szedtem, a velõcsõ záródási rendellenesség kiküszöbölésére, ill.C vitamint az sosem árt.Drukkolok.
Ami nagyon fontos a folsav, amit a párod is szedjen!Amikor összejön neki tovább nem kell szednie, neked igen és terhes vitamin sem árt.Üdv 27hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy az a baj, hogy én is nagyon akarom, ezért nem sikerül?
nalam is ugyanez... minden honapban fel kell epitenem magamat, de milyen oriasi nagy boldogsag lesz, ha egyszer sikerül, es egeszseges gyermeknek adhatunk eletet!!!

Lehet, hogy 3 nappal a tervezett menzesz előtt teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Több mint valószínû,hogy nem eshetsz teherbe,nem vagy termékeny idõszakban.

Több mint valószínû, hogy nem eshetsz teherbe, nem vagy termékeny idõszakban.
Az esély megvan rá, ha van érett petesejted. Én aznap estem teherbe, amikor meg kellett volna jönnie.
Nagyon ritka de elõfordul a teherbeesés, mint az elõzõ példa mutatja! De nem ez a jellemzõ!
szia.lehetséges, én is a mensis napokon estem teherbe!!!! sok sikert!!üdv:6-hetes kismamai
Nem a nagy átlag, de elõfordul, nem is kevésszer, ahogy itt olvasom. A teherbeesés lehetõsége mindig megvan , ha nem védekezel.

Ti beoltanátok magatokat az influenza elleni védőoltással a tervezett terhesség előtt?

Második babát tervezünk, és mivel a nagyobb gyermekem már közösségbe jár, a háziorvosom most kivételesen javasolta az influenza elleni véd?oltás beadatását. Véleménye szerint kell egy minimális védettség, hogy ne pont ebben a vírusos id?szakban töltsem az egyébként is kritikus els? 12 hetet.

Legjobb válasz: bár nem vagyok terhes, csak tervezzük, Én nem adatom be magamnak, eddig sem adattam. Mindig átvészeltem ezeket az idõszakokat, tavaly is mikor anyósom beadatta magának, annyira beleesett, ápolni kellett , én ápoltam, elkaptam, de 3-5 nap alatt simán kijöttem belõle, nem volt vészes.Mintha nátha lett volna.. Bár immunrendszer függõ. Ha le van gyengülve épp a szervezet akkor szerintem nem érdemes, mert ugy járunk mint anyósom..És azt hogyan lehet megállapítani hogy mikor van épp toppon az immunrendszer???

bár nem vagyok terhes, csak tervezzük, Én nem adatom be magamnak, eddig sem adattam. Mindig átvészeltem ezeket az idõszakokat, tavaly is mikor anyósom beadatta magának, annyira beleesett, ápolni kellett , én ápoltam, elkaptam, de 3-5 nap alatt simán kijöttem belõle, nem volt vészes.Mintha nátha lett volna.. Bár immunrendszer függõ. Ha le van gyengülve épp a szervezet akkor szerintem nem érdemes, mert ugy járunk mint anyósom..És azt hogyan lehet megállapítani hogy mikor van épp toppon az immunrendszer???
Én beadattam. Nem kell eltelnie semennyi idõnek sem, egybõl lehet próbálkozni.
na, ezen vacilálok én is. Én is beadatom, még akkor is, ha állapotos leszek.
Igen, én sem elõtte, sem utána nem adattam be, csak amikor a másodikat terveztük. Így ezerszer nyugodtabb voltam. :) Ártani nem hinném hogy árt. Aztán esetleg megint jön egy olyan hisztéria, ami pár éve volt, aztán terhesen meg lehet aggódni....
Én nem adattam be, de már bánom. Most vagyok 9 hetes. Munkámnál fogva gyakran járok gyerekek között. Az immunrendszer ilyenkor legyengül, könnyebb is elkapni, és a gyereknek is árthat. Az orvos múlt héten azt mondta, hogy mindenképpen javasolja, de most már várjam meg a 12. hetet. Szerintem adasd be, inkább elõtte legyél beteg egy hétig, minthogy utána legyen baj belõle.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat! Hétfõn beadatom, és mivel pont most lesz peteérésem, ezt a hónapot kihagyjuk.
Se elõtte, se utána, se helyette nem adatnám be. Sok C-vitamint szedek, és nem volt már évek óta légúti megbetegedésem.
Én beadattam 1 hónappal a próbálkozûs elõtt. Elõzõ terhességemnél terhesen adattam be, az túl parás volt nekem.

A tervezett teherbeesés előtt mennyivel kell abbahagyni a gyógyszer szedését?

Minipill-t szedek, én úgy tudtam 3 hónappal hamarabb kell leállni vele, de most, hogy utánaolvastam láttam fél évet, meg egy hetet is. A betegtájékoztatóban nincs err?l semmi.

Legjobb válasz: Én november utolsó napjaiban vettem be utoljára, és tegnap pozitívat teszteltem. Elsõ próbálkozós hónap volt, inkább várunk kicsit...

Én november utolsó napjaiban vettem be utoljára, és tegnap pozitívat teszteltem. Elsõ próbálkozós hónap volt, inkább várunk kicsit...
3 hónapot szoktam javasolni az orvosok, mindössze azért, hogy visszarendezõdjön a ciklus (ami a tabi abbahagyása után sokaknál felborul) és egyszerûbb legyen kiszámítani a baba korát :) A tablettának amúgy semmilyen ártalmas hatása nincs a magzatra, ha esetleg mindjárt az abbahagyást követõen (vagy akár a tabi szedése alatt) összejönne a baba :)

H1N1 oltást mennyi idővel a tervezett babapróbálkozás előtt célszerű beadatni?

Legjobb válasz: Igaza van az elsõnek, én sem adatnám be soha. Biztos lesz olyan válasz, hogy én is megkaptam tavaly és makk egészséges vagyok és a babám is. Persze ilyen is van, de én akkor sem oltatom magam.

Szerintem elõtte sem volt járvány.. legalábbis én senkirõl nem tudok a környezetemben, aki elkapta volna. Max. néhány ember lebetegedett, és akinek eleve gyenge volt a szervezete, annál nagy bajt okozhatott. Egy egészséges ember ugyanúgy lekûzdheti, mint egy influenzát. Ezt soha nem értettem, hogy merik beadatni maguknak pl. kismamák. Hiszen eleve nem ismert az oltás hatása, pláne kismamákon nincs tesztelve semmi (logikusan). Azt nem értem, hogy pl. egy Algopyrint nem mernek bevenni a kismamák, de ilyen jellegû oltást bevállalnak.. És soha nem lehet tudni, hogy csinál e bajt a babánál. Lehet hogy csak 20 év múlva derül ki valami nála..
Pont most olvastam, hogy az ogyi meghosszabbította a vakcina lejárati idejét:) ))gondolom nem fogyott elég belõle, kidobni meg nem akarják, azon se csodálkoznék, ha gyorsan elekzdenék beharangozni a H2N2 járványt..áá kész.. http://www.mgyk.hu/index.php?id=20100915az_ogyi_meghosszabbi..
semmikor!!Nincs is ilyen járvány, pénzlehúzás az egész, bebizonyították hogy nem is létezik!!Be ne oltasd magad ilyen hülyeségekkel!
Pozitív ember vagyok, most ennek ellenére kicsit negatív, tapasztalatokról írok: 1)Az osztálytársam beadatta magának a védõoltást, és 3 hónapig folyamatosan beteg volt, influenza szerû tünetekkel 2)Nagy volt a média túlhajszolása, hiszen sokkal kevesebben haltak meg, mint normál influenzában (arányait tekintve) ennek ellenére természetesen minden emberi élet kincs, VISZONT akik terhesen vették fel sajnos sok terhesség megszakadt. Az ebben a pont található adatokat orvostól tudom. Egyéni jogod és felelõsséged eldönteni, hogy te fel veszed vagy nem, itt viszont a leendõ baba életérõl is szó lehet, tehát nem javaslom.
Minek adatnád be?? Hiszen a vírus már sehol!
Ne ne adasd legyen eszed!!
Érdemes lenne ezt elolvasnod.Én nem oltattam be magam és a családomból senki, és nem is fogom soha!!És jól tettem:) http://hetivalasz.hu/vilag/atveres-volt-a-h1n1-riado-30853
Soha !!Apukám belehalt!!Másnap már nem volt jól!!6nap reggelre meghalt!!!EZ NEM KAMU!!!!!!
Fú én nem merném bevállalni ezt az oltást.. Az anyukámnak minden baja van mióta megkapta, hirtelen rátörnek nátha/allergiaszerû tünetek, köhécselés, és nem tudják mi baja van...
Igaza van az elsõnek, én sem adatnám be soha. Biztos lesz olyan válasz, hogy én is megkaptam tavaly és makk egészséges vagyok és a babám is. Persze ilyen is van, de én akkor sem oltatom magam.
Jelenleg magzatra ártalmas védõoltás nincs. A láz viszont központi idegrendszeri károsodásokat ("hipertermia szekvencia")idéz elõ a magzatnál. Influenza elleni védõoltásnál tehát ne foglalkozz a tervezett terhességgel, hanem azzal, hogy a tömeges megbetegedés mikortól várható. Efelõl a családorvosodnál érdeklõdhetsz.
Semmikor!
A szomoru az, hogy ez sajnos több pénzcsinálásnál... Állitolag a lengyel politikusok elleni merénylet is oda vezetheto vissza, hogy õk egy dekát sem vettek a méregbõl. Továbbá ha annyira a mi egészségünkrõl van szó, akkor mért köteleznek???Ha megakarok halni, szivem joga. Ha ilyen artalmatlan az egész, akkor mért kell ilyen nagyseggetkeriteni a dolognak?? És egy sor olyan kérdes van, amire az illetékesek szövegiroi sokat gondolkodhatnanak, h milyen fedõsztorit lehetne ráhuzni... Olvassunk utána a témaban "összeesküévés-elméleteknek" és döntsük el, hogy minek milyen valoszinusege van. Én mar döntöttem..
Semmikor. Elõzõ: a kötelezéssel semmi gond, ha megalapozott. Járvány esetén nem csak a saját életedet veszélyezteted, hanem mindenkiét, aki elkaphatja tõled a betegséget. Feltéve persze, hogy a betegség veszélyes, és egyáltalán van járvány. Na ezek közül egyik sem volt igaz egy percig sem. A H1N1 addig volt érdekes, amíg sikerült rásózni az oltásokat az országokra, utána valamiért csökkent a lelkesedés. Szerintem ez volt a világ eddigi legnagyobb szervezett csalása. Emellett Panama lóf*sz.
Csalodast kell okozzak... még nagyobbak is vannak... s még észre sem vesszuk oket..vagyis most kezdenek az emberek rajonni dolgokra. Amugy a kotelezés igenis hulyeseg, mert max ajanlani lehet. A kornyezetemet nem veszélyeztetem, mert õ be van oltva, s ha nincs, sajat felelõsseg... De NEM KOTELEZHETNEK!!!!Max ajanlhatjak, v erõssen javasolhatják!

Szedtek vitaminokat a (tervezett) teherbeesés előtt?

és ha igen milyet?

Legjobb válasz: Én ginseng royal Jellit szedek, meg maca vibét, de csak félidõig, a ciklus második felében nem. E vitamint, folsavat, fokhagyma kapszulát.

Szia! Én Femibion-t szedek. Szerintem senki nem tudja megmondani, hogy melyik a legjobb a babának.
Én ginseng royal Jellit szedek, meg maca vibét, de csak félidõig, a ciklus második felében nem. E vitamint, folsavat, fokhagyma kapszulát.
Ja, és ha most nem sikerül akkor jvõ hónapban fogok szedni, lucerna tablettát, és búzafû tablettát. Dm-ben láttam.
Szia!Én 3 hónapja szedem a folsavat, napi 2 szemet.Múlt hónapban kezdtünk el próbálkoznia tesóval és szerdán délelõtt + lett a tesztem:) A kisfiamnál is csak a folsavat szedtem, meg E vitamint, a doki javaslatára.A vége felé kellett még vastabletta!Üdv.Viki.
Szia.Én E vitamint és folsavat szedek.Az elsõ babánál is ezt szedtem, majd amikor pozitív lett a tesztem elkezdtem az Elevitet, de nagyon szorulást csinált így abbahagytam:(.Sok gyümi és zöldség, +vasat írt fel a doki a vége felé. Üdv
Én is Elevitet szedtem az elsõ 3 próbálkozós hónapban , de abbahagytam, mert sokat híztam tõle. Most nem szedek semmit, majd csak akkor ha pozítivat tesztelek.
igen, Femibiont
Én szedtem Elevitet, egyáltalán nem híztam tõle.
én nem mertem szedni, mert egy rokonom szedte, és nagyon meghízott tõle (étrendjén nem változtatott, szóval tuti attól). inkább fokozottan figyeltem arra, mit eszek, hogy abban elég vitamin legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, az eddigi gyors válaszokat. én most csak omega3-at szedek, meg búzacsírát eszegetek. Azért is kérdezem mert a komplex készítmények nem igazán jöttek be nekem (székrekedést okozott) de azért mégis szeretnék vitaminokat bevinni... Várom még a további tapasztalatokat, javaslatokat! Köszönöm!
Az elsõvel szedtem, az Ozone-tõl Prenatalt. A sogórnõm Elevitet szedett. Most a másodikat tervezem. Mivel mindkettõnk gyereke beteg lett, a második gyerekkel nem szedek majd csak természetes vitaminokat. Most zabfû tablettát szedek. Persze ez egy kivétel, ami erõsíti a szabályt: jók a vitaminok - csak nem mindenkinek....
Volt, hogy elkezdtem szedni az Elevitet, de aztán abbahagytam. Majd akkor fogom szedni újra, ha lesz egy pozitív tesztem.
Igen, Elevitet.

TGYÁS-ra csak a 36. héttől lehet menni vagy a szülés előtt 4 héttel? Nekem 38. héten tervezett császárom lesz, 34. héttől mehetek TGYÁS-ra?

Legjobb válasz: Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.

Én úgy tudom TGYÁS-ra a szülés kiírt dátuma elõtt 28 nappal lehet menni. Ez 28db naptári nap, hétvégével és mindennel.
A várható szülés elõtt 28 nappal. Attol fugg, hogy az orvodod mit jelol meg várható szuleskent.
én úgy tudom, a orvosod kiad egy igazolást a szülés várható idõpontjáról és az azt megelõzõ 28 napra lehet már szülési szabira menni. (6 hónapra jár a tgyás, ha szülési szabin is vagy, akkor azzal együtt számolják, tehát anyagilag mind1 nekem azt mondta a cég könyvelõje, úgyhogy akár a betegácsi is megteszi ilyenkor... a kezelõorvos pedig simán kiírhat 9-es kóddal betegácsiba, a kismamákkal kapcsolatban elég készségesek ilyen téren)
Off lesz, de mi az a betegácsi?
gondolom beteg állományt értett ez alatt
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! A betegállomány nekem nagy anyagi kiesés lenne, mert napi maximum összege van, ami a fizum fele sincs, úgyhogy TGYÁS-ra mennék.
Vigyázz, mert nem a tervezett császártól számítják vissza a 28 napot, hanem a szülés várható ideje elõtt 28 nappal! Nem mindegy, majdnem beleszaladtam ebbe a hibába. (ha nagyon nagy a gáz, próbálj beszélni a dokival, hogy írja elõrébb az idõpontot), akkor viszont dugd el a terheskiskönyvet, ha más az idõpont benne!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! De nem csak a doki igazolását nézik? Ha arra a tervezett császár napját írja várható szülési idõpontnak, akkor ki nézné a kiskönyvet?

Érdemes előbb elkezdeni terhesvitamint szedni? Mennyi idővel a tervezett teherbeesés előtt? Mit?

1.babánál szedtem Elevitet. Ezért vagy nem ezért 4 kgval született, én kicsattantam az energiától végig, tökéletes volt a vérképem,de híztam 20 kg-ot és császározni kellett mert nem fért ki a babó feje:) Szerintetek ezt szedjem, vagy mást?

Legjobb válasz: Én semmit nem szedtem,természetesen szültem.Szerintem nem érdemes beleavatkozni a természet rendjébe.A terhesvitamin jó üzlet.

Én semmit nem szedtem, természetesen szültem.Szerintem nem érdemes beleavatkozni a természet rendjébe.A terhesvitamin jó üzlet.
Czeizel doktor szerint 3 hónappal elõtte érdemes feltölteni a raktárakat. A terhesség harmadik harmadában már felesleges szedni. Ezzel megelõzhetõ az óriásbébi, amit tapasztaltál.
Nem kell túlzásba vinni a terhes vitamint.Az elején szedjed mikor rágyurtok a témára, és ha megfogant a kicsi akkor még min.3hónapig!Szerintem...De közbe sok gyümölcs és más egyébb ami ilyenkor kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Én nem szedtem semmit, mégis 4 kg lett a lányom.Rengeteg gyümölcsöt ettem(nyáron volt a terhességem nagy része).A vérképem sem kívánta meg a plussz vitamint. Szerintem ha rendesen táplálkozol és a vérvételek nem kívánják meg, szerintem semmit ne szedj. Egyedül folsavat szedtem talán C vitaminnal és a 30.héttõl magnéziumot, mert néha görcsölt a lábam és keményedett a hasam. Kérdezd meg az orvosod.Nekem nem javasolta a terhesvitaminokat, ha nem muszáj. Ja, 12 kg híztam és nem vizesedtem/a sok g.dinnye lehet segített:-)/
Érdemes feltölteni a vitaminkészleteket elõtte, akármikor elkezdheted. Elõzõ babánál abbahagytam a 3.hónap után 3100-al született, másodikkal is max a 3. hónapig szedem majd, utána sok zöldség, sok gyümölcs, nekünk ez vált be.
Én is úgy gondolom, hogy elõtte már hónapokkal szedni kell valamit, hogy feltöltsd a szervezeted raktárait. Viszont én úgy félidõtályt abbahagynám, akkor már elég csak a rengeteg zöldség -gyümölcs. Sõt, másik vitamint próbálnék ki. Én most Gravidát szedek, de ahogy elfogy, a Hipp Natal vitaminra váltok, Sokkal természetesebb, nézz utánna, érdemes. Mielõbbi zebrásodást mindannyiunknak:)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) )))))

A beagyazodasi verzes, vagy pecsetelo verzes mindig kell hogy legyen? Es a tervezett menzesz elott van-kell hogy legyen pecseteles?

Legjobb válasz: Nem kell. Van akinek van, van akinek nincs. Van akinek egyszer volt, máskor meg nem. Nekem pl. mindig volt, barátnõmnek nem. ha van, akkor elõtte pár nappal, vagy a nemvárt körül. Nekem 4, és 3 nappal elõtte volt.

Nem kell. Van akinek van, van akinek nincs. Van akinek egyszer volt, máskor meg nem. Nekem pl. mindig volt, barátnõmnek nem. ha van, akkor elõtte pár nappal, vagy a nemvárt körül. Nekem 4, és 3 nappal elõtte volt.
Nem feltétlen, nekem pl nem volt!
Nekem nem volt egyik terhességemnél sem és akárhogy is nézzük, terhesség alatt a pecsételõ vérzés is rendellenes dolog. Lehet haematóma miatt és lehet hormonprobléma miatt is. Hívd fel a nõdokidat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!