Találatok a következő kifejezésre: A termékeny mikor (52 db)

Valaki leírná a SAJÁT SZAVAIVAL, mit kellene látni a hőgörbén? Normális esetben a ciklus elején alacsonyabb, utána megemelkedik (mikor? ), és mikor kell figyelni, hogy leesik-e? Mikor van a termékeny időszak ezek közül?

Linket nem kérek, a válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Igen, ciklus elején általában alacsonyabb szokott lenni, nem nagyon vannak kilengések. Aztán peteérés elõtt leesik, majd a leesés után, ha minimum 4-5 napig megemelkedik és magasabb is marad (legalább 2 tized fokkal), akkor biztos volt peteérésed. Általában egészen menstruációig marad ez az emelkedett mérték, van, akinek 7-8 tizeddel is feljebb megy. Amikor elkezd csökkenni (kb. peteérés után 13-14 nappal), akkor lehet számítani, hogy hamarosan megjön. A hõ leesése függ a ciklus hosszától, alapesetben (28 napos ciklust alapul véve) kb. a 13-14. napon esik le, ekkortájt már termékeny idõszakról beszélünk. Remélem viszonylag érthetõen írtam! :)

Szia! Igen, ciklus elején általában alacsonyabb szokott lenni, nem nagyon vannak kilengések. Aztán peteérés elõtt leesik, majd a leesés után, ha minimum 4-5 napig megemelkedik és magasabb is marad (legalább 2 tized fokkal), akkor biztos volt peteérésed. Általában egészen menstruációig marad ez az emelkedett mérték, van, akinek 7-8 tizeddel is feljebb megy. Amikor elkezd csökkenni (kb. peteérés után 13-14 nappal), akkor lehet számítani, hogy hamarosan megjön. A hõ leesése függ a ciklus hosszától, alapesetben (28 napos ciklust alapul véve) kb. a 13-14. napon esik le, ekkortájt már termékeny idõszakról beszélünk. Remélem viszonylag érthetõen írtam! :)
A ciklus elején alacsonyabb, majd ez alá süllyed 1-2 napra, majd e fölé ugrik és a ciklus végéig ott is marad. Nekem pl ilyen volt elnagyolva: 36.5C , 36.2C, 36.8C Ha terhes vagy akkor a végén nem esik vissza, ha nem vagy terhes akkor vissza esik és kezdõdik minden elölrõl. Ennek a le és majd 1-2 nap múlva fõl menésnek a ciklusod közepe felé kellene lennie, ha 28 napos a ciklusod akkor a 13-16. napon, ha hosszabb a ciklusod akkor a következõ mensi (elsõ vérzésed napod) elõtt kb. 14 nappal kellene lennie. Ami még nagyon nagyon fontos, hogy reggel mindig ébredés után azonnal mérjed meg a hõdet, ugyan azzal a lázmérõvel, ugyan abban az idõben, és legalább 6 óra alvás után. mérhetsz hónaljban, hüvelyben vagy nyelv alatt is, de minden nap ugyan ott mérjed.
2 vagyok, lemaradt: Termékeny idõszak akkor van mikor leesik a hõd és fel megy. Amikor már fel megy akkor már elvileg késõ, de azért egy próbát még akkor érdemes bevetni, de fõleg a leesés elõtt tanácsos együtt lenni. Termékeny idõszakod a következõ vérzésed elõtt 13-16 nappal van elvileg. 28 napos ciklusnál kb. 14. napon +- 2 nap, 32 napos ciklusnál kb 18. napon. (32-14=18) Érdemes szerintem a nyákot is nézegetni, nekünk végül az jött be. Amikor tojás fehérje jellegû nyákod van na akkor mindenképpen kapd el a férjed/párod, már ha babát szeretnétek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindkettõtöknek, ilyen érthetõen még sehol nem írták le! :) Ha esetleg nincs peteérés, az mibõl látszik? Olyankor nem emelkedik a hõ? Köszönöm még egyszer!!!
Nekem volt egy hónap mikor nem volt peteérésem. Akkor nincs emelkedés, majd nem egy egyenes csík van csak, vagy csak nagyon minimális eltérések vannak. pl. 36.5C és 36.8C között ugrál csak egész hónapban. Egy igazán jó peteérésnél látszik egy szép nagy ugrás. A görbe eleje egyenesen lent megy, majd picit le megy, utána nagyot felugrik, és ott fent magasban megy egyenesen tovább. Én annak idején a ciklus.hu vezettem a görbémet, és ott be is húzza neked mikor van peteérésed. (De azért hozzá teszem, hogy ez csak egy gép, és azért tud az is hibázni) De arra jó, hogy pl. kitudod majd nyomtani, ha esetleg egyik hónapban sem észlelsz peteérést és tudod mutatni a dokinak.

Mikor van a termékeny időszak?

Egy csomó honlapon utána néztem de egyszer?en nem értem, hogy mikor.segítsetek!

Legjobb válasz: Ha ugyanarra gondolunk, akkor a termékeny idõszak a ciklus 14-16. napján van álltalában.

Ha ugyanarra gondolunk, akkor a termékeny idõszak a ciklus 14-16. napján van álltalában.
Így van. Bár ez egyénileg eltérõ lehet. Gyakorlatilag a hó bármely napján teherbe eshetsz. Ez alól a menstruációs napok sem jelentenek kivételt.
De erre is lehet kapni tesztet. Nem csak terhes teszt van, hanem peteérés teszt is :)

Hogy van ez? Tojásfehérjés folyás a termékeny napokban van? És akinek a mensi előtti 2. napon múlik el az ilyen folyás, az addig termékeny? Ha megtermékenyült a petesejt, akkor mikor zár össze a méhszáj?

Legjobb válasz: Én mikor babás lettem, akkor a méhszájam az ovulációt követõ napokban rögtön összezárt és olyan száraz voltam, mint a szahara...:D a vizes folyás a menszit jelzi sajnos..

Én mikor babás lettem, akkor a méhszájam az ovulációt követõ napokban rögtön összezárt és olyan száraz voltam, mint a szahara...:D a vizes folyás a menszit jelzi sajnos..
A kérdező hozzászólása: nekem még toj.fehérlyés folyésom van, tehét még mindig termékeny lennék?-mensi elmúlása után kb 5 nappal szokott kezdõdni és mensi elõtt 2 nappal ér véget.
"A ciklus második felében: 3 nappal a tüszörepedés után szárazságnak kell bekövetkezni. Egy héttel utána a szervezet újra krémes állagú nyálkát termel, ez 2-3 napig is megfigyelhetö. Ez a nyálkatermelés a beágyazódás idöszakára esik ugyan, de ezzel nem függ össze. Ezután a menstruációig ismét szárazság következik. 1-2 nappal a vérzés elött újra vizes, tojásfehérjeszerü nyálka figyelhetö meg, ha nem lépett fel terhesség. Ez a következö vérzés elörejelzöje."

Tényleg akkora gond, ha nem szoktam naptárt vezetni arról, hogy mikor jön meg, és emiatt nem tudom kiszámolni a termékeny napokat? :S

Most szeretnénk el?ször lefeküdni a párommal, majdnem 17 vagyok. Azt szeretném tudni, h sokat számít-e, hogy ne a "termékeny napokban" tegyük meg.

Legjobb válasz: VEDEKEZZETEK!!!! es akkor nem lesz gond.

VEDEKEZZETEK!!!! es akkor nem lesz gond.
Egyáltalán nem gond. Viszont hülye vagy (már bocsánat), ha védekezés nélkül akarod csinálni. Ugyanis a termékeny napokat nem tudok olyan biztosan kiszámítani. Elég nagy gyakorlat kell hozzá.
Szia! A termékeny napok hivatalosan a 12-16 nap közé esnek. Az én pici lányom a 24. napon fogant.(Mondjuk mi akartuk) Ne foglalkozz számolgatással, mert az nem biztos. Olyanoknak való, akiknek mindegy, hogy terhesek lesznek-e. Mindig védekezz, az elsõ perctõl at utolsóig!!!
Szerintem ilyen fiatal korban, pláne úgy, hogy nem hiszem, hogy gyereket szeretnétek, ne védekezz a naptármódszerrel! Nem tudod kiszámolni pontosan, mert akár mensi alatt is teherbeeshetsz! Én sem vezetek külön naptárt, hogy mikor jön meg. Ott van a telefon naptára, amibe emlékeztetõnek beírom, hogy mikor kell elkezdenem szedni a gyógyszert minden hónapban. Innen meg ki lehet számolni.
A kérdező hozzászólása: Jajj, dehogy gondoltam arra, h védekezés nélkül... :) A lényeg az volt, h nagy gond-e ha nem tudom kiszámolni, h mikor vannaka termékeny napok, vagy nem nagy gond. Köszönöm a válaszokat!
Nem nagy gond, hiszem még nem akarsdz gyereket. A lényeg ha pl nõdokihoz mégy akkor meg tudd neki mondani, hogy mikor volt az utólsó menszid. Ennyi az egész. Egyébként meg nem feltétlenül tudnád kiszámolni, mivel lehetnek rendkívüli peteérések és ilyen fiatalon még minden bizonytalan, gondolom nem percre pontosan jön meg. A lényeg hogy ha védekeztek akkor nem számít mikor vannak a termékeny napjaid és az sem hogy ki tudod-e számolni.

Valaki magyarázza el Nekem, mikor vannak a termékeny napok?

Próbáltam "termékenység" kulcsszóval bármi számomra érthet?t találni a neten,de nem sikerült...itt is,csak a -gyerekvállalás,nevelés- témakörben találtam gyermekre vágyók kérdéseit,akik pontosan tudják mi hanyadik napon...számomra az sem világos honnan kezd?dik a számolás!:) Tehát valaki kérem magyarázza már el az Én szintemnek... Köszönöm.

Legjobb válasz: Ciklust elosztod kettõvel, akkor van a legtermékenyebb nap, de mivel az ondósejtek 3 napig is elélnek, így plusz mínusz 3 nap.

Ciklust elosztod kettõvel, akkor van a legtermékenyebb nap, de mivel az ondósejtek 3 napig is elélnek, így plusz mínusz 3 nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az aggódásod!:) Egyetértek Veled, de sajna ez van... A háziorvosom felírta egyébként. Akkor a hétvégi akció után még a héten ne teszteljek, várjam meg a 14 napot mi?
Igen, várjál 14 napot. Ha negatív, és késik a vérzésed, akkor újabb teszt. Lehetõleg reggeli elsõ vizeletbõl csináld (akkor nagyobb a hormonkoncentráció, könnyebben kimutatja a teszt). Ha szerencséd volt, akkor máskor kérlek legyél figyelmesebb! Mégis csak egy pici ember életérõl van szó. És kérlek jelentkezz be rákszûrésre, mert azt a pár perc kellemetlenséget megéri a tudat, hogy minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Egyébként így is eléggé kivagyok már a témától, mert Én is tudom, hogy mirõl van szó... Egyébként már volt egy párszor szerencsém, de evvel már nem is traktállak:) remélem nem száll el Tõlem, eléggé szabad kezet adtam a sorsnak eddig is. De ha most ezt is sikerül megúsznom tényleg megkeresem azt az orvost, aki szülés elõtt is helyez fel spirált és megoldom úgy, hiába a Párom nem szeretné... Igen, szerintem ez lesz. Errõl vélemény?
Hát ha szeretnél babát, én a helyedben nem tenném. Épeszû orvos szülés elõtt nem teszi fel. Óvszerrel mi a probléma? Esetleg pesszárium spermiciddel? Vagy megszakítás spermiciddel együtt?
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem honnan a hitelességed? Mert ki tudja miért, egyrészt jó emberismerõ vagyok másrészt megérzés, amire hallgatni kell, de adok a szavadra. Na most mi van ha az utóbbi lehetõséget választom? Ajánlasz Nekem egy spermicid anyagot/terméket? Ami a megszakítással együtt hatásos lehet?
Elég sokat olvastam a témában, és orvosira járok (bár hozzáteszem, hogy csak harmadéves leszek, és még nemvolt nõgyógyászatom). Spemicid termékek közül csak a pharmatexet és a patentex oval-t ismerem, de lehet, hogy nem is nagyon van másik. Különbözõ kiszerelések vannak (krém, kúp, tabletta), neten biztosan találsz információt. Önmagukban alkalmazva eléggé megbízhatatlanok, szóval egyéb védekezés nélkül egyáltalán nem ajánlom. Megmondom õszintén a legjobb védekezésnek szülés elõtt (a tablettán kívül) az óvszert tartom, és ezt a megoldást csak akkor javaslom, ha vmiért az óvszer nem jöhet szóba. Gondolom a gumi fõleg a párod miatt esik ki. Ilyen esetben azért azt javasolnám, hogy jussatok kompromisszumra: "terméketlen" napokon alkalmazzatok megszakítást és spermicidet együtt, de a termékenyebbeken inkább óvszert használjatok. Én sajna csak lehetõségeket tudok sorolni, dönteni és mérlegelni neked kell. Felelõsséget pedig nem tudok vállalni, hiszen semmi sem 100%.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszolóm!:) Eset utáni 10 nappal mit jelenthet pecsételõ vérzés és fájó szexuális együttlét (ami 2 napig tartott)? Már alig várom a hétfõt, akkor csinálom a tesztet, nem értem ezt a 14 napot, habár azt mindig is gondoltam, hogy túlzás a teszteken lévõ "3napos terhességet is kimutatja" szöveg, na de hogy ennyire!:)
Nem tudom mit jelenthet, egyelõre ne idegeskedj miatta. Ha máskor is elõfordul, akkor nézesd meg magad orvossal. Ez a "3 napos terhességet is kimutatja" reklámszöveg a kevésbé tájékozott emberek becsapása kb. Sokan nem tudják, hogy a beágyazódástól kezdve beszélünk terhességrõl. A beágyazódás pedig csak a megtermékenyítés utáni 6-7. napon kezdõdik. Utána kezd el termelõdni a HCG hormon, amit a teszt kimutat. A legérzékenyebb teszt a 3 napos terhességet mutatja ki, azaz 6-7 nap beágyazódás+3 nap, ami összese 10. Tehát egy érzékeny teszttel akár már 10. napon is ki lehet mutatni, de azért ez nem túl megbízható. Ha nagyon alacsony még a hormonkoncentráció, akkor téves eredményt adhat. Plusz az is benne van a pakliban, hogy mondjuk az aktus 2 nappal hamarabb történik, mint a megtermékenyítés (a spermiumok elvannak egy ideig a nõben), és akkor már rögtön bukik a dolog. Ezért mondják, hogy érdemes kivárni a 14 napot. Sõt, a legbiztosabb az, ha akkor tesztelsz, mikor a vérzésed lenne. És mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld, mert abban nagyobb a hormontartalom (mivel éjszaka nem pisilsz). Szóval ha nagyon ideges vagy, és eltelt már 10 nap, akkor csinálhatsz tesztet (de akkor olyat keress, amire ezt a 3 napot írták), de ha negatív, akkor még nem árt megismételni pár nap múlva.
A kérdező hozzászólása: Azért a reggeli koncentráltabb HCG tartalommal Én is tisztában voltam:) , meg a 3 napos szöveget sem hittem el, szóval azért annyira síkhülye nem vagyok.:) Mármint hogy Téged nyugtassalak, mert sík ideg, az viszont Én vagyok. Na mindegy. Hétfõig már kibírom az a 16. nap lesz, sõt kedden reggel fogom megcsinálni konkrétabban 17.nap. Köszi a sok segítséget, szerintem majd még jelentkezem Nálad!:) Nem sok "ismerõsöm" jár az orvosira!:)
A kérdező hozzászólása: A helyzet a következõ: Nem két napig tartott a vérzésem, hanem azóta is tart. Elõször gondoltam lehetséges, hogy 1 héttel elszámoltam magam és megjött (ami lehet) de már tizenegy-két napja tart...ha hétvégén sem múlik el jövõhetet nõgyógyásszal kezdem.:( Ötleted lehet addig is?
Hát menzesz utolsó napján nagy vszínûséggel nem. De kizárni akkor sem lehet, mivel az ovuláció idõpontját csak megtippelni lehet. Bizony van olyan nõ, aki menzesz alatt esett teherbe, pedig akkor "elvileg" nem lehetne. Gyakorlatilag meg elõfordul. A legnagyobb esély 28 napos ciklus esetén a 14. napon van, plusz az elõtte lévõ pár nap is elég necces, mivel a spermiumok 2-3 napig azért elvannak a nõben. A petesejt is még egy napig megtermékenyíthetõ. Szóval a 10-16. napon azért elég veszélyes ez a játék. Egyébként rendszeres szexuális élet mellett igen csak nagy felelõtlenség elhanyagolni az orvost. Tudom én, hogy kellemetlen, de azét évente azt a 2 percet ki lehetne bírni, amíg a rákszûrést megcsinálják. Sok nõ azt hiszi, hogy vele aztán nem lehet baj, de sajnos a méhnyakrák nagyon gyakori. Meg azt sem nagyon értem, hogy hogy lehet az, hogy most szünetelteted a tabi (felteszem nemrég hagytad abba), de 3 éve nem voltál orvosnál. Mégis kivel írattad fel? Tabletta szedése mellett azért ne ártana néha, ha rádnézne az orvos, nem csak a receptet kapnád.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy igazad van, de sajnos ez talán az egyetlen téma, ami annyira nem foglalkoztat/foglalkoztatott eddig, hogy az nem igaz, dehát ez van. Nem akarlak nagyon kiakasztani, de vagy 3 éve nem voltam nõgyógyásznál. Mindegy, akkor a Páromnak abban igaza volt, hogy a menstruáció múlásának napján nagy valószínûséggel nem eshettem teherbe!? Viszont rá egy hétre, már pont igen...mi? Ez a két necces alkalom volt.
Hát nem "baj", hanem baromi nagy felelõtlenség. Alapból nem értem, hogy egy nõ hogy nem vezeti, hogy mikor van meg a vérzése. Ez annyira alap dolog, hogy nem igaz. Ha orvoshoz mész, mit mondasz? "Hát nem tudom mikor volt doktorúr, talán ekkor....." Ha tablettát szedtél tényleg nem kellet a termékeny napjaiddal foglalkoznod, mivel a tabletta mellett úgysincsenek termékeny napok. De ha már szünetelteted, és nem szeretnél gyereket, akkor kötelességed lenne megfelelõen védekezni. Gondolom ez nem történt meg, mert ha gumiztatok volna, akkor nem paráznál. Meg szerintem alap dolog lenne, hogy egy nõ tisztában legyen a nemi mûködésével. Sõt, a férfiaknak sem ártana.
A ciklust mindig a menzesz elsõ napjától számoljuk. A következõ menzesz elõtti utolsó nap a ciklus utolsó napja. Ez rendszeres ciklusnál nagyjából állandó, leggyakrabban 28 nap, de 21-35 nap között ált. normális. Ha a ciklus hosszából levonsz 14 napot, akkor kapod meg kb. az ovuláció idõpontját. (Tévedés hogy kettõvel kell elosztani, mivel csak 28 napos ciklus esetén egyezik meg a fele a -14 nappal!!) Persze ez a számolgatás nem igazán pontos. Gyerekvállalásnál érdemes akkora idõzíteni a szexet, de védekezésre nem igazán alkalmas.
"(Tévedés hogy kettõvel kell elosztani, mivel csak 28 napos ciklus esetén egyezik meg a fele a -14 nappal!!) " A 14. napon van ha 28 napos ciklus van, de nem a 14.-n ha pl. 35 napos ciklus van, mindig a ciklus felénél van!
De mondom, hogy nem a felénél. Ciklus hossza-14 nap. A luteális fázis ált. állandó, 14 nap, míg a folliculáris fázis hossza eléggé változó. 35 napos ciklus esetén az ovu ált. a 21. napon van. Az közel sem a fele.
A kérdező hozzászólása: Teszt mennyi idõ múlva mutatja ki? Gondolom ennek is van valami "átfutási ideje"...:)
A kérdező hozzászólása: Na ugye nem akartok összezavarni?!:) Ilyen szakszavakat csak akkor írjatok, ha magyarázat is van mellé!:)
Kb. 14 nap. Az érzékenyebbek akár 10 nap után is kimutathatják, de sztem felesleges akkor tesztelni. 14 napot várjál legalább, de még biztosabb ha megvárod a következõ vérzésed.
folliculáris fázis= menzesz elsõ napjától a ovulációig terjedõ idõszak luteális fázis= ovulációtól a következõ menzeszig terjedõ idõszak.
De te most tulajdonképpen babát szeretnél, vagy csináltál egy butaságot, és most parázol?
A kérdező hozzászólása: Egyébként az utóbbi...:( Habár ez nem kérdés a válasz szempontjából!:) De igen, ezért nem vagyok tisztában a témával, mert még nem is érdekelt...
Hát csak tudod az ilyen dolgoknak a szexuális élet megkezdése ELÕTT kellene utánanézni. Ha nem akarsz gyereket, de nem vagy képben, az sokkal nagyobb baj, mintha szeretnél, és nem vagy képben. Inkább írd le, hogy hány napos a ciklusod, hanyadik napon történt a dolog és hogyan.
A kérdező hozzászólása: 8 évig fogamzásgátlót szedtem, nem volt erre gondom, de a sok hormonra való tekintettel, most szünetet tartok, a lényeg, hogy gyerek véleményem szerint még korai... Sajnos nem tudom pontosan megmondani, de ha jól emlékszem a 25.-i héten volt meg, kb 5napig és általában 28napos, pontos a "ciklusom", de komolyan nem szoktam vele foglalkozni, ne csináld már, hogy ez olyan nagy baj!?:)
Hát ha ennyi ideje vérzel, akkor terhes nem vagy valószínûleg. Lehet hormonzavar, ciszta meg gondolom rakás más dolog. De az is lehet, hogy nincs semmi gond. Ha egyszer tapasztal az ember rendellenes vérzést, az még nem biztos, hogy bajt jelent. Ha esetleg elmúlna, de a következõ is ilyen hosszú lenne, akkor is menj el dokihoz.

Mikor voltak a termékeny napjaim, akkor is úgy élveztünk el, hogy én voltam felül, mikor végeztünk, mentem is ki a fürdőbe. Mennyi az esélye, hogy így terhes legyek?

Legjobb válasz: nagy! sajnos ezkre az apró parktikákat csak mi vetjük be a gyermekvállalás érdekében. Ezek csak növelik az esélyt.

nagy! sajnos ezkre az apró parktikákat csak mi vetjük be a gyermekvállalás érdekében. Ezek csak növelik az esélyt.
hát akkor te terhes leszel. nemis értem hogy miért nemvédekezik az aki nemakar gyereket. ha a pasid belédélvez a spermák fele egyenesen a máhnyak eléjutnak. tehát amit te kimosol az a felesleg de nem az öszes. a többi már a méhedfelé vette az irányt
A kérdező hozzászólása: Nem írtam, hogy nem szeretnénk gyereket. Szeretnénk! Csak sok helyen olvastam, ha nõ van felül, akkor elég csekély az esély a megtermékenyülésre.
Nálam pont így jött létre a terhesség. Én voltam felül és egy 6 hós kisfiú anyukája vagyok!

Mikor vannak a termékeny napjaim?

2-án jött meg és 5-6-án múlt el. A ciklusaim általában 28-30 naposak. 11 én történt egy kis baleset hogy kiszakadt. termékeny időszakban voltam vagy még nem ? sajnos ezekkel nem vagyok tisztában légyszi ne szúrjatok le mert már nem vagyok kisgyerek hanem 22 múltam de sajnos ez történt.

Legjobb válasz: http://drtomosvary.hu/mikor-eshetek-teherbe/97 eszerint pont 11-én volt?

A kérdező hozzászólása: http://drtomosvary.hu/mikor-eshetek-teherbe/97 eszerint pont 11-én volt?
A kérdező hozzászólása: sajnos már vettem be 1et nem rég és nem vehetek be újra mert kb 3 hónapja is kellett.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nagyon felelõtlennek tûnök ettõl de higyjétek el hogy nem vagyok az csak simán peches.
Szia! Ilyen módszerrel is tudod ellenõrizni, de ez se 100%. Csak amikor kimutatja, akkor biztos fogamzóképes vagy. Van olcsóbb változata is, de ha van otthon mikroszkópod az is megfelel. http://bolthely.hu/arcanum/id/00815_Maybe_Baby_mini_mikroszk..
9:56-os válaszoló voltam. Ha leellenõrzöd, akár most, vagy úgy 15-e körül (kb. akkor vagy fogamzóképes, de ahogy írták az igaz, gyakorlatilag bármikor lehetsz)és ha páfrány mintázatot mutat, akkor nem vagy terhes. Mert logikusan terhesség mellett nem vagy fogamzóképes.
De ha nem élvezett beléd, akk nagyon kicsi az esélye, h terhes vagy. Tudom, h az elõváladék is tartalmazhat spermát, de ugyan már, ha minden csajt, akit itt GYK-n terhesnek tituláltak valóban az lett volna, Magyarország népessége már a duplája lenne. Nyugodj meg! ÉS reménykedj! HA nagyon izgulsz, várj 2 hetet, és csinálj tesztet. Utólag már nem érdemes miatta idegeskedni. Ha meg ennyire szerencsétlen vagy az óvszerekkel, válts márkát, v fogamzásgátló módszert. SOk sikert, és szoritok, h ne legyen semmi gond!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ, igazán aranyos vagy. :) igen, megpróbálok megnyugodni csak ilyenkor már azt is beképzelem ami nincs is. :( ma pl úgy éreztem mintha szúrkálna a petefészkeimbe is. vagy az nem jelentkezhet ilyen hamar?
A kérdező hozzászólása: és igen ha sosem védekeznék(de ilyen egyszer sem fordult elõ) akkor azt mondanám hogy megérdemlem de így. :( vagy a márka nagyon rossz vagy én vagyok túl szerencsétlen. csak a gyógyszertõl meg félek bár erre akart rábeszélni az orvos is amikor elmentem 72 órásért.
elsõ kommentelõ: szerintem nem lesz semmi baj, mint ahogy írták elõttem kicsi az esélye, hogy terhes legyél...sok sikert kívánok, remélem nem lesz probléma!!!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. :( :)
Ha ez tegnap történt, menj el nõgyógyászhoz az esemény utáni tablettáért. 72 órán belül kell bevenned.
Tekintve, hogy a terhességek nagy része nem a "termékeny idõszakban" jön létre, azt kell mondjam, hogy az elsõ menstruációdat megelõzõ napoktól kezdve a menopauzáig teherbe tudsz esni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ utolsó válaszoló!
szerintem még nem...úgy hogy elõbb-utóbb meg fog jönni...de van akinek 1hónapig nem jön meg...szóval lehet h lesz ilyen...akkor majd a következõ hónap elején megjön...
A kérdező hozzászólása: vagy most ezt nem értem. úgy tudtam hogy miután elmúlik, utána még nincs peteérés.
nemtudom...fordulj orvoshoz vagy fogalmam sincs...
Aha... szép az elmélet. De a spontán peteéréssel, hogy számolsz? 22/L
A kérdező hozzászólása: tehát 14. nap körül van a peteérés most hogy így utána olvastam. kiszakadt a gumi de nem ment el bennem. hát már ez van így jártam, vagy szerencsém lesz vagy kikészülök. :(((
A kérdező hozzászólása: spontán peteérés? az mikor lehetséges?
Azért azt írd meg mi lett/lesz majd a baba neve! Ok!
Spontán peteérés: bármikor, még mesi alatt is! Orvosok szerint ha egy jót élvezel is kiszabadulhat egy petesejt minden elõjel nélkül és kész. De az élet bebizonyította hogy nem kell ide nagy élvezés sem. Szóval: bármikor.
A kérdező hozzászólása: kösz szépen a kedvességet, ez téged minõsít.
Még ezt találtam neked, nekem tetszik. http://www.egeszsegkalauz.hu/kalkulatorok/peteeres/

Ovuláció elõtt-napján-után sikerülhet a baba? Mikor lehet hatásos az együttlét? Mi a különbség az ovuláció és a termékeny napok között?

Legjobb válasz: Soha nem figyeltük a napokat. Akkor voltunk együtt, amikor kedvünk volt hozzá. Szültem 3 gyereket.

Soha nem figyeltük a napokat. Akkor voltunk együtt, amikor kedvünk volt hozzá. Szültem 3 gyereket.
Ovuláció a ciklus 14-16 napja körül van, ezek a termékeny napok, amikor nagy esélyjel sikerülhet a baba. A ciklus a vérzésed elsõ napjával kezdõdik, és a következõ vérzésed elsõ napja elõtt van. Ovuláció napjáig érik a petefészekben a petesejt, az ovuláció napján kilökõdik és ha ekkor hímivar sejttel találkozik, és sikeresen megtermékenyül(5-7 nap), és sikeresen be is ágyazódik (újabb 5-7 nap) akkor 14-nappal az ovulációd után már pozitívat tesztelhetsz. A himivar sejtek kb. 1-3 napig életképesek, így ha ovulációd (kilökõdés) napja elött vagytok együtt a hímivar sejtek ott vannak és várják a petesejtet, ha az nap akkor szintén ott vannak, ha utána akkor már kisebb esélyjel találkoznak, ha pedig 3-4 nappal utána vagytok együtt szinte esélytelen a baba. (petesejt elöregszik, és hiába találkozik a hímivar sejtekkel hiába olvadnak össze nem lesz sikeres a dolog, mert az egész a megfelelõ idõzítésen múlik. Ovukor a nõk általában jobban kívánják a szexet, ezért van, hogy sok párnak össze jön pik-pak a gyerek úgy hogy akkor vannak együtt amikor kívánják egymást. Átlag 6 hónap alatt szokott egy nõ teherbe esni ha rendszeresen próbálkoznak.

Egy nonel mikor vannak a termekeny napok?

Legjobb válasz: Amikor a férfi menstruál

Amikor a férfi menstruál
egy 28 napos ciklus esetén körülbelül a 14. napon. de 25-32 napos ciklus is lehet, és mivel léteznek ilyenek, mint kétpetéjû ikrek, van, hogy nem egyszer, hanem kétszer, vagy akár mégtöbbször fordul elõ ilyen nap egy ciklus során. és természetesen a menstruáció idején is teherbe lehet esni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!