Találatok a következő kifejezésre: A terhesvitamint kell szedni Végig a (4 db)

Ha Multi Macat szedek meg Aloe Berry gélt iszom, akkor kell mellé még szedni a terhesvitamint? Terhesség alatt végig fogyaszthatom ezeket a készítményeket? Most még csak tervezzük a babát, még nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?

Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?
Nekem is pár ismerõsömnek segített. Volt aki clostit szedett, 2 kúra is sikertelen volt, és elkezdte ezt szedni, és a kövi hónapban már sikerült a baba. Remélem hogy nekünk is segít. :) Elõzõ válaszoló :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ. Ma jöttek meg a termékek, én is bevettem meg a férjemnek is akarom adni.Igazából nem tudom milyen de nagyon jókat hallottam róla, sok ismerõsömnek segített.
A kérdező hozzászólása: Nagyon bízom benne, hogy nekünk is gyorsan összejön. Drukkolok. Szia.
én cak berry-t ittam, a másikat nem ismerem. én végig ittam a terhesség alatt.
Jó a Berry! Igaz, én a vesémre ittam, viszont az egyik ismerõsömék mindketten itták és ikrek születtek.
szia én érdeklõdni szeretnék tõled hogyan vált be a termék mert nekünk is most javasolták. Gyomorsavat nem okoz a berry?

Miért mondják itt sokan, hogy terhesvitamint a végén már nem kell szedni?

Legjobb válasz: Nekem a dokim mondta, hogy már nem kell szedni. Sõt, fél idõig naponta szedtem, onnantól a 31. hétig két naponta, onnan 4 hétig heti hármat, a 35. héttõl meg már nem kell szednem. Nem tudom miért, de ha a doki ezt mondta, hogy így a jó, akkor én hallgatok rá. Bár én Gravidát szedtem, nem tudom, hogy a többi terhesvitaminnal is így van-e. Meg mindenki más, máshogy reagálnak a vitaminra (pl van aki hány az elevittõl), és van akinek szoptatáskor is végig kell szedni, van akinek meg szülés elõtt 5 héttel, mint pl nekem, már nem kell. Ezt a dokik tudják... 40+5 hkm

Nekem a dokim mondta, hogy már nem kell szedni. Sõt, fél idõig naponta szedtem, onnantól a 31. hétig két naponta, onnan 4 hétig heti hármat, a 35. héttõl meg már nem kell szednem. Nem tudom miért, de ha a doki ezt mondta, hogy így a jó, akkor én hallgatok rá. Bár én Gravidát szedtem, nem tudom, hogy a többi terhesvitaminnal is így van-e. Meg mindenki más, máshogy reagálnak a vitaminra (pl van aki hány az elevittõl), és van akinek szoptatáskor is végig kell szedni, van akinek meg szülés elõtt 5 héttel, mint pl nekem, már nem kell. Ezt a dokik tudják... 40+5 hkm
Nekem tavaly az orvosom azt mondta, elég a terhesség elején 1 hónapig szedni, abba is hagytam, mégis 4 kilós babám lett. Most másik orvosom van, õ azt mondta, elég 3 naponta szedni.
Erdemes szedni sot szoptatas alatt is ajanljak.
Mert azt hiszik, hogy ha szedik, nagyobb babájuk lesz, pedig ezt egyetlen hivatalos tanulmány sem támasztja alá, csak a szokásos terhes-sztorik egyike. Ezért amikor már a szervek kialakultak és a második harmadban is látszik, hogy minden rendben, abbahagyják a szedését, mert "minek az". Én ezt nem tartom jó dolognak. Ha orvosi megerõsítés kell: http://videoklinika.hu/video/magzatvedo_vitaminok_elhizni_et..
Én viszont egyáltalán nem tudtam szedni. Volt, hogy le se bírtam nyelni, ha mégis lement akkor már fordult is vissza. És nem csak egy félét próbáltam ki.
Én is csak a szervek kifejlõdésééig szedtem. A 12-18. hétig. Utána már terhesvitamint nem csak sok gyümölcs-zöldség. De a szoptatás alatt szerintem is érdemes valamit szedni, bár én úgy gondolom akkor legfontosabb a vas, nem utolsó sorban a hajhullás miatt. Második gyerkõcnél már biztosan a terhesség elõtt is szednék magzatvédõ vitamint, hogy tényleg "felkészítsem" a szervezetemet. Nekem két babám volt, de az egyik felszívódott már az elején és arra gondoltam ha a szervezetem masszívabb lett volna talán nem így alakult volna.

A terhesvitamint meddig kell szedni? Végig a 9 hónapban?

Esetleg szedett valakki Multi Start-Baby Vit tablettát?

Legjobb válasz: A terhes vitamint nem is kell szedni,csak sok doki ajánlja.Én nem is szedtem ilyesmit,csak vasat.Van,aki a szoptatást is javasolja,meg a teherbeesés elõtt is.Beszélj az orvosoddal,hogy õ mit tanácsol.

A terhes vitamint nem is kell szedni, csak sok doki ajánlja.Én nem is szedtem ilyesmit, csak vasat.Van, aki a szoptatást is javasolja, meg a teherbeesés elõtt is.Beszélj az orvosoddal, hogy õ mit tanácsol.
szia. Én Gravidát szedtem teherbeesés elõtt és a terhesség elsõ 3 hónapjában.Nem kell szedni csak azért ajánlott h a vitaminháztartásod jó legyen így a baba nem szenved hiányt semmiben ergo kisebb esélye van arra hogy valami rendelleneség alakuljon ki.Szerintem szedjél, nem árt meg:)
Én Elevitet szedek, és úgy tervezem hogy szoptatás alatt is szedni fogom, de dokival beszéld meg, ha tudsz úgy táplálkozni, akkor lehet nem is lesz késõbb szükség rá.De ártani nem árt.


A terhesség végéig kell szedni a terhesvitamint?

Legjobb válasz: Szerintem is hülyeség, hoy óriásbébi születne tõle, hogyan lehetne ezt bebizonyítani? Én végig szedem és még maradni fog utána is, azt majd szoptatás alatt beszedem. A végén már nem naponta veszek be belõle, mivel idõközben áttértem a Femibionra, ami így elég drága, de 2-3 naponta beveszem.

Szerintem is hülyeség, hoy óriásbébi születne tõle, hogyan lehetne ezt bebizonyítani? Én végig szedem és még maradni fog utána is, azt majd szoptatás alatt beszedem. A végén már nem naponta veszek be belõle, mivel idõközben áttértem a Femibionra, ami így elég drága, de 2-3 naponta beveszem.
Nem kötelezõ, de ajánlják, és még a szoptatás ideje alatt is.
Különben nem sok értelme lenne.
A 12. hétig a fejlõdési rendellenességek megelõzése miatt erõsen ajánlott szedni. A 12. hét után, valamint a szoptatás alatt meg multivitaminként ajánlott szedni, ugyanis ebben a terhesség alatt legfontosabb vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok épp ideális mennyiségben vannak összeállítva, hogy a legjobb legyen a babának is, és a mamának is. Nem lesz tõle óriásbébi. A gyerek nem vitamintól nõ nagyra, hanem sok kalóriától. A vitaminok "csupán" az egészségéért tesznek, nem a súlyáért.
Én a 25. hétig szedtem a Femibiont. Aztán a 30 hetes ultrahangon kiderült, hogy 2 héttel nagyobb a babó, mint a kora. A dokim meg is kérdezte, hogy szedem-e még a vitamint. Én azóta csak a Vasat, C vitamint és a magneB6-ot szedem. Szerintem ha valaki vitamindúsan táplálkozik és változatosan ott nem lehet gond, hogy nem szedi a terhesvitamint. A laborleleteim is teljesen jók voltak, a vas volt picikét kevesebb, ezért is szedem most a vasbogyót. 32 km
Az én véleményem az, hogy igazából a terhességet megelõzõen kéne szedni, mert az lenne a jó ha már elõzõleg feltöltött szervezet(ed)bõl nyerné ki a baba a számára szükséges vitaminokat, és nem a reggel lenyelt tablettából. De persze ez csak elmélet.
A 17. héteben vagyok és Elevitet és C vitamint szedek. Elevitet minden másnap, C vitamint pedig minden nap. Jön a tél a megfázásos idõszak, nem most akarom csökkenteni a vitaminbevitelt. Persze ezek mellett sok gyümi:) !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!