Találatok a következő kifejezésre: A terhesvitamint kell szedni Végig (4 db)

Ha Multi Macat szedek meg Aloe Berry gélt iszom, akkor kell mellé még szedni a terhesvitamint? Terhesség alatt végig fogyaszthatom ezeket a készítményeket? Most még csak tervezzük a babát, még nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?

Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?
Nekem is pár ismerõsömnek segített. Volt aki clostit szedett, 2 kúra is sikertelen volt, és elkezdte ezt szedni, és a kövi hónapban már sikerült a baba. Remélem hogy nekünk is segít. :) Elõzõ válaszoló :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ. Ma jöttek meg a termékek, én is bevettem meg a férjemnek is akarom adni.Igazából nem tudom milyen de nagyon jókat hallottam róla, sok ismerõsömnek segített.
A kérdező hozzászólása: Nagyon bízom benne, hogy nekünk is gyorsan összejön. Drukkolok. Szia.
én cak berry-t ittam, a másikat nem ismerem. én végig ittam a terhesség alatt.
Jó a Berry! Igaz, én a vesémre ittam, viszont az egyik ismerõsömék mindketten itták és ikrek születtek.
szia én érdeklõdni szeretnék tõled hogyan vált be a termék mert nekünk is most javasolták. Gyomorsavat nem okoz a berry?

A terhesvitamint meddig kell szedni? Végig a 9 hónapban?

Esetleg szedett valakki Multi Start-Baby Vit tablettát?

Legjobb válasz: A terhes vitamint nem is kell szedni,csak sok doki ajánlja.Én nem is szedtem ilyesmit,csak vasat.Van,aki a szoptatást is javasolja,meg a teherbeesés elõtt is.Beszélj az orvosoddal,hogy õ mit tanácsol.

A terhes vitamint nem is kell szedni, csak sok doki ajánlja.Én nem is szedtem ilyesmit, csak vasat.Van, aki a szoptatást is javasolja, meg a teherbeesés elõtt is.Beszélj az orvosoddal, hogy õ mit tanácsol.
szia. Én Gravidát szedtem teherbeesés elõtt és a terhesség elsõ 3 hónapjában.Nem kell szedni csak azért ajánlott h a vitaminháztartásod jó legyen így a baba nem szenved hiányt semmiben ergo kisebb esélye van arra hogy valami rendelleneség alakuljon ki.Szerintem szedjél, nem árt meg:)
Én Elevitet szedek, és úgy tervezem hogy szoptatás alatt is szedni fogom, de dokival beszéld meg, ha tudsz úgy táplálkozni, akkor lehet nem is lesz késõbb szükség rá.De ártani nem árt.

Miért mondják itt sokan, hogy terhesvitamint a végén már nem kell szedni?

Legjobb válasz: Nekem a dokim mondta, hogy már nem kell szedni. Sõt, fél idõig naponta szedtem, onnantól a 31. hétig két naponta, onnan 4 hétig heti hármat, a 35. héttõl meg már nem kell szednem. Nem tudom miért, de ha a doki ezt mondta, hogy így a jó, akkor én hallgatok rá. Bár én Gravidát szedtem, nem tudom, hogy a többi terhesvitaminnal is így van-e. Meg mindenki más, máshogy reagálnak a vitaminra (pl van aki hány az elevittõl), és van akinek szoptatáskor is végig kell szedni, van akinek meg szülés elõtt 5 héttel, mint pl nekem, már nem kell. Ezt a dokik tudják... 40+5 hkm

Nekem a dokim mondta, hogy már nem kell szedni. Sõt, fél idõig naponta szedtem, onnantól a 31. hétig két naponta, onnan 4 hétig heti hármat, a 35. héttõl meg már nem kell szednem. Nem tudom miért, de ha a doki ezt mondta, hogy így a jó, akkor én hallgatok rá. Bár én Gravidát szedtem, nem tudom, hogy a többi terhesvitaminnal is így van-e. Meg mindenki más, máshogy reagálnak a vitaminra (pl van aki hány az elevittõl), és van akinek szoptatáskor is végig kell szedni, van akinek meg szülés elõtt 5 héttel, mint pl nekem, már nem kell. Ezt a dokik tudják... 40+5 hkm
Nekem tavaly az orvosom azt mondta, elég a terhesség elején 1 hónapig szedni, abba is hagytam, mégis 4 kilós babám lett. Most másik orvosom van, õ azt mondta, elég 3 naponta szedni.
Erdemes szedni sot szoptatas alatt is ajanljak.
Mert azt hiszik, hogy ha szedik, nagyobb babájuk lesz, pedig ezt egyetlen hivatalos tanulmány sem támasztja alá, csak a szokásos terhes-sztorik egyike. Ezért amikor már a szervek kialakultak és a második harmadban is látszik, hogy minden rendben, abbahagyják a szedését, mert "minek az". Én ezt nem tartom jó dolognak. Ha orvosi megerõsítés kell: http://videoklinika.hu/video/magzatvedo_vitaminok_elhizni_et..
Én viszont egyáltalán nem tudtam szedni. Volt, hogy le se bírtam nyelni, ha mégis lement akkor már fordult is vissza. És nem csak egy félét próbáltam ki.
Én is csak a szervek kifejlõdésééig szedtem. A 12-18. hétig. Utána már terhesvitamint nem csak sok gyümölcs-zöldség. De a szoptatás alatt szerintem is érdemes valamit szedni, bár én úgy gondolom akkor legfontosabb a vas, nem utolsó sorban a hajhullás miatt. Második gyerkõcnél már biztosan a terhesség elõtt is szednék magzatvédõ vitamint, hogy tényleg "felkészítsem" a szervezetemet. Nekem két babám volt, de az egyik felszívódott már az elején és arra gondoltam ha a szervezetem masszívabb lett volna talán nem így alakult volna.


A terhesség végéig kell szedni a terhesvitamint?

Legjobb válasz: Szerintem is hülyeség, hoy óriásbébi születne tõle, hogyan lehetne ezt bebizonyítani? Én végig szedem és még maradni fog utána is, azt majd szoptatás alatt beszedem. A végén már nem naponta veszek be belõle, mivel idõközben áttértem a Femibionra, ami így elég drága, de 2-3 naponta beveszem.

Szerintem is hülyeség, hoy óriásbébi születne tõle, hogyan lehetne ezt bebizonyítani? Én végig szedem és még maradni fog utána is, azt majd szoptatás alatt beszedem. A végén már nem naponta veszek be belõle, mivel idõközben áttértem a Femibionra, ami így elég drága, de 2-3 naponta beveszem.
Nem kötelezõ, de ajánlják, és még a szoptatás ideje alatt is.
Különben nem sok értelme lenne.
A 12. hétig a fejlõdési rendellenességek megelõzése miatt erõsen ajánlott szedni. A 12. hét után, valamint a szoptatás alatt meg multivitaminként ajánlott szedni, ugyanis ebben a terhesség alatt legfontosabb vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok épp ideális mennyiségben vannak összeállítva, hogy a legjobb legyen a babának is, és a mamának is. Nem lesz tõle óriásbébi. A gyerek nem vitamintól nõ nagyra, hanem sok kalóriától. A vitaminok "csupán" az egészségéért tesznek, nem a súlyáért.
Én a 25. hétig szedtem a Femibiont. Aztán a 30 hetes ultrahangon kiderült, hogy 2 héttel nagyobb a babó, mint a kora. A dokim meg is kérdezte, hogy szedem-e még a vitamint. Én azóta csak a Vasat, C vitamint és a magneB6-ot szedem. Szerintem ha valaki vitamindúsan táplálkozik és változatosan ott nem lehet gond, hogy nem szedi a terhesvitamint. A laborleleteim is teljesen jók voltak, a vas volt picikét kevesebb, ezért is szedem most a vasbogyót. 32 km
Az én véleményem az, hogy igazából a terhességet megelõzõen kéne szedni, mert az lenne a jó ha már elõzõleg feltöltött szervezet(ed)bõl nyerné ki a baba a számára szükséges vitaminokat, és nem a reggel lenyelt tablettából. De persze ez csak elmélet.
A 17. héteben vagyok és Elevitet és C vitamint szedek. Elevitet minden másnap, C vitamint pedig minden nap. Jön a tél a megfázásos idõszak, nem most akarom csökkenteni a vitaminbevitelt. Persze ezek mellett sok gyümi:) !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!