Találatok a következő kifejezésre: A terhesvitamint kell szedni (12 db)

Miért mondják itt sokan, hogy terhesvitamint a végén már nem kell szedni?

Legjobb válasz: Nekem a dokim mondta, hogy már nem kell szedni. Sõt, fél idõig naponta szedtem, onnantól a 31. hétig két naponta, onnan 4 hétig heti hármat, a 35. héttõl meg már nem kell szednem. Nem tudom miért, de ha a doki ezt mondta, hogy így a jó, akkor én hallgatok rá. Bár én Gravidát szedtem, nem tudom, hogy a többi terhesvitaminnal is így van-e. Meg mindenki más, máshogy reagálnak a vitaminra (pl van aki hány az elevittõl), és van akinek szoptatáskor is végig kell szedni, van akinek meg szülés elõtt 5 héttel, mint pl nekem, már nem kell. Ezt a dokik tudják... 40+5 hkm

Nekem a dokim mondta, hogy már nem kell szedni. Sõt, fél idõig naponta szedtem, onnantól a 31. hétig két naponta, onnan 4 hétig heti hármat, a 35. héttõl meg már nem kell szednem. Nem tudom miért, de ha a doki ezt mondta, hogy így a jó, akkor én hallgatok rá. Bár én Gravidát szedtem, nem tudom, hogy a többi terhesvitaminnal is így van-e. Meg mindenki más, máshogy reagálnak a vitaminra (pl van aki hány az elevittõl), és van akinek szoptatáskor is végig kell szedni, van akinek meg szülés elõtt 5 héttel, mint pl nekem, már nem kell. Ezt a dokik tudják... 40+5 hkm
Nekem tavaly az orvosom azt mondta, elég a terhesség elején 1 hónapig szedni, abba is hagytam, mégis 4 kilós babám lett. Most másik orvosom van, õ azt mondta, elég 3 naponta szedni.
Erdemes szedni sot szoptatas alatt is ajanljak.
Mert azt hiszik, hogy ha szedik, nagyobb babájuk lesz, pedig ezt egyetlen hivatalos tanulmány sem támasztja alá, csak a szokásos terhes-sztorik egyike. Ezért amikor már a szervek kialakultak és a második harmadban is látszik, hogy minden rendben, abbahagyják a szedését, mert "minek az". Én ezt nem tartom jó dolognak. Ha orvosi megerõsítés kell: http://videoklinika.hu/video/magzatvedo_vitaminok_elhizni_et..
Én viszont egyáltalán nem tudtam szedni. Volt, hogy le se bírtam nyelni, ha mégis lement akkor már fordult is vissza. És nem csak egy félét próbáltam ki.
Én is csak a szervek kifejlõdésééig szedtem. A 12-18. hétig. Utána már terhesvitamint nem csak sok gyümölcs-zöldség. De a szoptatás alatt szerintem is érdemes valamit szedni, bár én úgy gondolom akkor legfontosabb a vas, nem utolsó sorban a hajhullás miatt. Második gyerkõcnél már biztosan a terhesség elõtt is szednék magzatvédõ vitamint, hogy tényleg "felkészítsem" a szervezetemet. Nekem két babám volt, de az egyik felszívódott már az elején és arra gondoltam ha a szervezetem masszívabb lett volna talán nem így alakult volna.

Egy hónapja már szedem a Febibiont, meddig kell szednem? Nekem azt mondták 3 hónapig. Utána szedjek terhesvitamint, legalább egy hónapig, vagy már közben is? mikor kezdthetek tényleg probálkozni a babával?

Legjobb válasz: Szia A femibion is terhesvitamin!! Ha teherbe esés elött szeded az szupi, de nem kötekólezõ! Viszont feltöltöd magad a fontos vitaminokkal, ami a terhességhez kell. Az elsõ 16 hétben van fontos szerepe , mivel addig alakul ki minden létfontosságú szerve. Én személy szerint az elsõ 13 hétben szedtem( Femibiont), utána semmi terhesvitamint és minden rendben!! De ezt neked kell eldönteni hogy kell-e és hogy meddig! A Te döntésed! Viszont azért ne halaszd a próbálkozást, mert nem szedted elötte vagy x hónapja!!! Sok sikert! Hidd el megéri 26 hetes kismama

Szia A femibion is terhesvitamin!! Ha teherbe esés elött szeded az szupi, de nem kötekólezõ! Viszont feltöltöd magad a fontos vitaminokkal, ami a terhességhez kell. Az elsõ 16 hétben van fontos szerepe , mivel addig alakul ki minden létfontosságú szerve. Én személy szerint az elsõ 13 hétben szedtem( Femibiont), utána semmi terhesvitamint és minden rendben!! De ezt neked kell eldönteni hogy kell-e és hogy meddig! A Te döntésed! Viszont azért ne halaszd a próbálkozást, mert nem szedted elötte vagy x hónapja!!! Sok sikert! Hidd el megéri 26 hetes kismama
Szerintem a babával bármikor próbálkozhattok. Azért nem kell ennyire komolyan venni ezt a vitaminozást. Mivel eddig is szedtél már valamit, és gondolom normálisan táplálkozol, van elég tartalék a szervezetedben. A legeslegfontosabb a folsav az elsõ hetekben, hogy abból legyen a szervezetedben bõven. Sok sikert! :-) 24 hetes kismama (aki csak folsavat szedett)
2fajta Femibion van.Az egyiket az elsö trimeszterben ajánlott szedni a másikat a másik kettöben.Femibion800 és 400.Ez is terhes vitamin.A 800-at ugy a 12.hétig ajánlják.A babával bármikor probálkozhatsz.

A terhesvitamint mikor kell elkezdeni szedni? Az gond lenne ha nem mindennap szedném csak kétnaponta?

Legjobb válasz: Én a terhesség kiderülése után kezdtem el szedni a Centrum Maternát a 12. hétig. A védõnõ azt javasolta hogy nem kell tovább legfeljebb a 30. hét után ismét. Azért heti 1-2 szemet beveszek. 23. hetes kismama

Én a terhesség kiderülése után kezdtem el szedni a Centrum Maternát a 12. hétig. A védõnõ azt javasolta hogy nem kell tovább legfeljebb a 30. hét után ismét. Azért heti 1-2 szemet beveszek. 23. hetes kismama
Már teherbeesés elõtt is lehet szedni de szerintem nyugodtan szedd naponta mert az csak jó a picinek!
Nekem az elején javasolta az orvos, az elsõ három hónapban. Ha késõbb még kellene, akkor az a vérképbõl kiderül és a doki mondani fogja, hogy szedd. Én nem javasolnám, hogy szedd végig, mert felesleges. Az elején alakulnak a szervek, akkor van a legnagyobb szükség a vitaminokra. Ha túlzásba viszed a szedését, akkor 4-5 kilós babát kell majd világra hoznod. Szerintem bõven elég ha kétnaponta szeded, ha mellette sok friss gyümölcsöt zöldséget eszel és változatosan táplálkozol.
nekem a dokim azt mondta, hogy ne szedjek semmit, gondolom látta, hogy nem vagyok anorexiás. néha ittam a hipp natalt, és ipari mennyiségü gyümölcsöt ettem. 32 hetes vagyok, és minden tökéletes.


9 hetes vagyok, a terhesvitaminokat nem bírom, így arra gondoltam, hogy csak folsavat fogok szedni. Milyen formában kell azt szedni, hogy kérjem a gyógyszertárban?

Legjobb válasz: Simán csak folsav, így kell kérni, de az orvos felírhat olyat, ami egybe van a vassal. Én is olyat szedtem.

Simán csak folsav, így kell kérni, de az orvos felírhat olyat, ami egybe van a vassal. Én is olyat szedtem.
En sem birtam szedni semilyen terhes vitamint.A doki tanacsara napi 1et vettem be , aztan kaptam kapszulasat es abbol 2naponta 1et kellett bevenni. Gratulalok a babahoz!
Szia! Én sem birtam a tablettákat, nagyon rosszul voltam tõlük. Most Hipp Natalt iszogatok, ez egy 98%-ban gyümölcskivonatot tartalmazó "lötyi". Es ettõl semmi bajom sincsen, bent van minden vitamin, ami a bogyókban is. DM-ban és Brendonn is vettem már, a gyõgyszertárban kicsit drágább, de ott is szokott lenni. Szerintem próbáld ki. 22 hetes kismama
én 10hetes vagyok nekem azt mondta a doki, már ezzelöt 3hétel hogy ne szedjek semmit, itt mindenki irja a folsavat, de én már szültem kettöt, ez lesz a harmadik de nem kellett szedni, azt se
En is csak folsavat meg kalcium+magneziumot szedek. A folsavbol napi kettot kell bevenni, legalabbis a tajekoztatojan ez van.

Ha Multi Macat szedek meg Aloe Berry gélt iszom, akkor kell mellé még szedni a terhesvitamint? Terhesség alatt végig fogyaszthatom ezeket a készítményeket? Most még csak tervezzük a babát, még nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?

Szia. Én is ezeket szedem/iszom. Nem kell végig szedni õket, kb a terhesség elején. Ha jól tudom olyan 7-8 hetes korig lehet. Ha akarsz, szedhetsz mellé vitamint, de én nem szedek. Meg vagy elégedve ezekkel a termékekkel? Mióta szeded? Észlelsz valami hatást?
Nekem is pár ismerõsömnek segített. Volt aki clostit szedett, 2 kúra is sikertelen volt, és elkezdte ezt szedni, és a kövi hónapban már sikerült a baba. Remélem hogy nekünk is segít. :) Elõzõ válaszoló :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ. Ma jöttek meg a termékek, én is bevettem meg a férjemnek is akarom adni.Igazából nem tudom milyen de nagyon jókat hallottam róla, sok ismerõsömnek segített.
A kérdező hozzászólása: Nagyon bízom benne, hogy nekünk is gyorsan összejön. Drukkolok. Szia.
én cak berry-t ittam, a másikat nem ismerem. én végig ittam a terhesség alatt.
Jó a Berry! Igaz, én a vesémre ittam, viszont az egyik ismerõsömék mindketten itták és ikrek születtek.
szia én érdeklõdni szeretnék tõled hogyan vált be a termék mert nekünk is most javasolták. Gyomorsavat nem okoz a berry?

A terhesvitamint meddig kell szedni? Végig a 9 hónapban?

Esetleg szedett valakki Multi Start-Baby Vit tablettát?

Legjobb válasz: A terhes vitamint nem is kell szedni,csak sok doki ajánlja.Én nem is szedtem ilyesmit,csak vasat.Van,aki a szoptatást is javasolja,meg a teherbeesés elõtt is.Beszélj az orvosoddal,hogy õ mit tanácsol.

A terhes vitamint nem is kell szedni, csak sok doki ajánlja.Én nem is szedtem ilyesmit, csak vasat.Van, aki a szoptatást is javasolja, meg a teherbeesés elõtt is.Beszélj az orvosoddal, hogy õ mit tanácsol.
szia. Én Gravidát szedtem teherbeesés elõtt és a terhesség elsõ 3 hónapjában.Nem kell szedni csak azért ajánlott h a vitaminháztartásod jó legyen így a baba nem szenved hiányt semmiben ergo kisebb esélye van arra hogy valami rendelleneség alakuljon ki.Szerintem szedjél, nem árt meg:)
Én Elevitet szedek, és úgy tervezem hogy szoptatás alatt is szedni fogom, de dokival beszéld meg, ha tudsz úgy táplálkozni, akkor lehet nem is lesz késõbb szükség rá.De ártani nem árt.

A terhesség végéig kell szedni a terhesvitamint?

Legjobb válasz: Szerintem is hülyeség, hoy óriásbébi születne tõle, hogyan lehetne ezt bebizonyítani? Én végig szedem és még maradni fog utána is, azt majd szoptatás alatt beszedem. A végén már nem naponta veszek be belõle, mivel idõközben áttértem a Femibionra, ami így elég drága, de 2-3 naponta beveszem.

Szerintem is hülyeség, hoy óriásbébi születne tõle, hogyan lehetne ezt bebizonyítani? Én végig szedem és még maradni fog utána is, azt majd szoptatás alatt beszedem. A végén már nem naponta veszek be belõle, mivel idõközben áttértem a Femibionra, ami így elég drága, de 2-3 naponta beveszem.
Nem kötelezõ, de ajánlják, és még a szoptatás ideje alatt is.
Különben nem sok értelme lenne.
A 12. hétig a fejlõdési rendellenességek megelõzése miatt erõsen ajánlott szedni. A 12. hét után, valamint a szoptatás alatt meg multivitaminként ajánlott szedni, ugyanis ebben a terhesség alatt legfontosabb vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok épp ideális mennyiségben vannak összeállítva, hogy a legjobb legyen a babának is, és a mamának is. Nem lesz tõle óriásbébi. A gyerek nem vitamintól nõ nagyra, hanem sok kalóriától. A vitaminok "csupán" az egészségéért tesznek, nem a súlyáért.
Én a 25. hétig szedtem a Femibiont. Aztán a 30 hetes ultrahangon kiderült, hogy 2 héttel nagyobb a babó, mint a kora. A dokim meg is kérdezte, hogy szedem-e még a vitamint. Én azóta csak a Vasat, C vitamint és a magneB6-ot szedem. Szerintem ha valaki vitamindúsan táplálkozik és változatosan ott nem lehet gond, hogy nem szedi a terhesvitamint. A laborleleteim is teljesen jók voltak, a vas volt picikét kevesebb, ezért is szedem most a vasbogyót. 32 km
Az én véleményem az, hogy igazából a terhességet megelõzõen kéne szedni, mert az lenne a jó ha már elõzõleg feltöltött szervezet(ed)bõl nyerné ki a baba a számára szükséges vitaminokat, és nem a reggel lenyelt tablettából. De persze ez csak elmélet.
A 17. héteben vagyok és Elevitet és C vitamint szedek. Elevitet minden másnap, C vitamint pedig minden nap. Jön a tél a megfázásos idõszak, nem most akarom csökkenteni a vitaminbevitelt. Persze ezek mellett sok gyümi:) !

Ha valaki terhesvitamint szed, az tényleg jót tesz annak aki babát szeretne? Mennyibe kerül? Receptköteles? Mennyi idővel kell szedni a próbálkozás előtt?

Legjobb válasz: Én szedtem terhesség elõtt 3 hónappal. Ekkortól szokták javasolni. Ártani nem árt. Legalább feltölti a szervezetet azokkal a vitaminokkal, amelyekre majd a babának is szüksége lesz. 1990 ft.-ért veszem én az Elevitet. 20 hetes kismama

Én szedtem terhesség elõtt 3 hónappal. Ekkortól szokták javasolni. Ártani nem árt. Legalább feltölti a szervezetet azokkal a vitaminokkal, amelyekre majd a babának is szüksége lesz. 1990 ft.-ért veszem én az Elevitet. 20 hetes kismama
Én a gravidát szedem. Olyan árban van mint az elevit. A teherbeesés elõtt 3 hónappal ajánlják az elkezdését. Ártani nem árt, csak jó. A babának megad minden vitamint amit te nem tudsz bevinni a szervezetedbe.Nem receptköteles.
Nem lehet elég korán kezdeni. Vagyis nincs olyan hosszú idõ ami ártana. Én a második babóm elõtt 1, 5 évig szedtem, mert a drága váratott magára, és nem akartam abbahagyni, mert mi van ha most sikerül????
Én most kezdtem el szedni az elevitet, +folsavat, és most vagyok 5hetes.Azt olvastam, h a folsav megakadályozza a vetélést, és a korai szülést.Én már csak ezért is szedem a folsavat, pedig van az elevitben is folsav, de szerintem ártani nem árt.
Ez mind szép és jó amit az elõttem szólók válaszoltak. Mert valóban tanácsos lehet elõtte szedni, de azt az egyet nem értem... annyi mindenkinek sok-sok hónapot kell várnia egy babára, pedig próbálkoznak intenzíven. Én 13 hónapot vátram mire teherbe estem... eddig szedhettem volna azt a vitamint. De ezzt neked kell mérlegelned. Mert az is isigaz amit elõttem mondtak.

Szoptatás alatt meddig javasolt szedni a terhesvitamint, ezen kívül kell valami más vitamin? Utána milyen vitamint szedjek? Mondjuk Aktivalra vagy ilyesmire gondolok.

Legjobb válasz: nekem a dokim azt mondta, hogy a Gravidát szedjem végig, amíg szoptatok. Így is teszek, mert a fiam két hónapos, még nem vagyok gyakorlott, rutinos anya, nem nagyon van idõm fõzni, változatos kajákat csinálni. Úgyhogy jól jön a vitamin.

nekem a dokim azt mondta, hogy a Gravidát szedjem végig, amíg szoptatok. Így is teszek, mert a fiam két hónapos, még nem vagyok gyakorlott, rutinos anya, nem nagyon van idõm fõzni, változatos kajákat csinálni. Úgyhogy jól jön a vitamin.
Nekem azt mondta a dokim hogy amig szoptatok addig szedjem a vitamint.

Mindenképpen szedni kell a terhesvitaminokat, vagy elég, ha úgymond természetesebb terméket fogyasztok (Amway-től a Naponta vitamint és Omega-3-at szedek)? Tapasztalatok ezekről a termékekről?

Legjobb válasz: Úgy gondolom, ezeket a termékeket teljes nyugalommal szedheted! A Nutrilite több mint 70 éves cég, melyrõl a több mint 50 éves Amway cég úgy gondolta, hogy a legjobb, amely a piacon elõfordul, ezért felvásárolta. Minden termékük, amely Magyarországon kapható, teljességgel legális, sajnos vannak rendszerek, amelyek ezt nem mondhatják el magukról. Mivel egy kézben tartanak mindent a termeléstõl a csomagolásig, íyg garantált a minõség, és minden érdeklõdõ elmehet gyárlátogatásra, hogy hogy készülnek a termékek, nyílt titok. A gyümölcsöt leszüretelik, kivonják belõle a vizet és a cellulózt és tablettává préselik. Így sokkal hatékonyabban felszívódik, mint a szintetikus vitaminok! Egy ismerõsömnek a luteines áfonya nevû készítménytõl meggyógyult a másfél dioptriás szeme, egy másik ismerõsöm pedig gyógyszerallergiás és rákos volt, és csak Nutrilite tablettákat tud lenyelni. Sok-sok embert ismerek, aki Nutrilite-on él, 60 fölött is remek bõrben vannak, az Omega3 segíti a sejtfalak átjárhatóságát, így könnyebben kiürülnek a méreganyagok, ezzel megelõzve a szív és érrendszeri problémákat.

Úgy gondolom, ezeket a termékeket teljes nyugalommal szedheted! A Nutrilite több mint 70 éves cég, melyrõl a több mint 50 éves Amway cég úgy gondolta, hogy a legjobb, amely a piacon elõfordul, ezért felvásárolta. Minden termékük, amely Magyarországon kapható, teljességgel legális, sajnos vannak rendszerek, amelyek ezt nem mondhatják el magukról. Mivel egy kézben tartanak mindent a termeléstõl a csomagolásig, íyg garantált a minõség, és minden érdeklõdõ elmehet gyárlátogatásra, hogy hogy készülnek a termékek, nyílt titok. A gyümölcsöt leszüretelik, kivonják belõle a vizet és a cellulózt és tablettává préselik. Így sokkal hatékonyabban felszívódik, mint a szintetikus vitaminok! Egy ismerõsömnek a luteines áfonya nevû készítménytõl meggyógyult a másfél dioptriás szeme, egy másik ismerõsöm pedig gyógyszerallergiás és rákos volt, és csak Nutrilite tablettákat tud lenyelni. Sok-sok embert ismerek, aki Nutrilite-on él, 60 fölött is remek bõrben vannak, az Omega3 segíti a sejtfalak átjárhatóságát, így könnyebben kiürülnek a méreganyagok, ezzel megelõzve a szív és érrendszeri problémákat.
Egyáltalán nem szükséges terhesvitamint szedni, de ajánlják. Én az elsõ kettõ gyereknél nem szedtem semmit, viszont nagyon odafigyeltem, hogy rengeteg zöldséget, gyümölcsöt fogyasszak és azokat megbízható helyrõl vásároljam. Tökéletes terhességek voltak, egészséges gyerekek születtek. A harmadik gyereknél az elejétõl szedtem, de mégis elvesztettük a 9 hetes magzatunkat. De ennek nem a vitamin az oka, csak az élet iróniája, hogy pont Nála szedtem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!