Találatok a következő kifejezésre: A terhessegi szerint (139 db)

Ultrahangon mérték a babámat, de az egyes méretek fej, has, combcsont hossza szerint mindig más a terhesség hete.3 hét különbség is van. Pl. Fejkörméret szerint 36 hetes, combcsont hossza szerint 33. Ez baj? Aggódom.

Legjobb válasz: Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.

Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.
Az én babámnak a fejcsije 27 hetesnek felel meg a combja 33 hetesnek.Egyébként 31 hetes 6 napos vagyok!Ugyhogy nyugi:) )
szia! Nehogy aggódj!!!!! ezek hozzávetõleges értékek, nem 100%osan kell pontosnak lenniük az értékeknek! Az a lényeg , hogy mindig nõljenek ezek az értékek, mert azt mutatják, hogy fejlõdik a babád! :) )))
elsõ vagyok. Bocs a szóismiért, csak kicsit szórakozott vagyok ma :) ))

5 hete szültem, az orvos szerint a 6. hét után újrakezdhetjük a házaséletet. Mi a terhesség alatt szinte nem is szexeltünk, aggodalmaskodom, mert a baba melletti 24 órás "szolgálat" miatt folyton fáradt és nyúzott vagyok. Nálatok ez hogyan alakul?

Legjobb válasz: Szia! Hát nálunk már 6 hónapos lesz a babánk, de hiába "muszáj" egyesek szerint, nincs rá se idõ, se energia. Tudom, hogy nem jó így de nem megy, nem is kívánom a szexet, pedig a terhesség alatt végig együtt voltunk. Ez van, ha e-miatt hagy el a férjem, akkor olyan férj nem is kell. A félrelépésen már sajnos a terhesség elõtt túl voltunk, örülhet hogy akkor nem váltunk. Ha még egyszer megteszi, akkor úgyis én hagyom el. Tehát kényszerbõl nem fogunk szexelni, csak ha már én is kívánom és lesz rá energiám is.

Hát ha vigasztal, én sem kívántam a szexet. Terhesség alatt iszonyatosan, de utána nem. A kisfiam hasfájós volt, a 24 órából 23.5-et ordított. Olyan voltam, mint egy élõ halott. Aludtam ülve, állva. Szerencsére a férjem megértõ volt, sõt mivel õ is kivette a részét a pesztrálásból, hasonlóan érezte magát, mint én. 4 hónap telt el, mire vágytunk egymásra, de az extra fullos volt.
Hát az én kislányom már 10 hónapos, de a szülés óta még nem voltunk együtt. Egyáltalán nem kívánom a szexet, nem tehetek róla :(( Muszájból meg nem fogom csinálni! Szerencsére a párom még türelmes velem, nem tudom, meddig bírja még... Bár elég sokszor emlegeti, de remélem, hamarosan változni fog a dolog. Azt mondták, ha nem fogok szoptatni, megint megjön a kedvem. Hát remélem...
Szia! Hát nálunk már 6 hónapos lesz a babánk, de hiába "muszáj" egyesek szerint, nincs rá se idõ, se energia. Tudom, hogy nem jó így de nem megy, nem is kívánom a szexet, pedig a terhesség alatt végig együtt voltunk. Ez van, ha e-miatt hagy el a férjem, akkor olyan férj nem is kell. A félrelépésen már sajnos a terhesség elõtt túl voltunk, örülhet hogy akkor nem váltunk. Ha még egyszer megteszi, akkor úgyis én hagyom el. Tehát kényszerbõl nem fogunk szexelni, csak ha már én is kívánom és lesz rá energiám is.
Teát, vizet ne adj neki 6 hónapos koráig, mert szoptatási problémához vezethet!!!
Pár hónapnak azért el kell telnie ahhoz, hogy megszokd az új helyzetet.Ha már belerázódsz a babázásba, akkor szerintem ismét lesz hozzá kedved.Az elsõ pár hónap tényleg nehéz.Fõleg akkor, ha elsõ baba. Lehet, hogy eleinte a baba éjszakánként sokat kel.Ha nem tehernek fogod fel ezt, akkor nem leszel Te sem fáradt.Nappal is pihenj, amikor csak tudsz! Hidd el minden rendben lesz.A dolgokat nézd a jó oldaláról, és akkor a házaséletetek is visszazökken a rendes kerékvágásba. Nekünk legalább fél év kellett ehhez. Jó babázást!
Ha a gyerek kiszorítja a férfit, akkor az nem lesz sokáig gondtalan házasság.Meg kell oldani, mert a férjszerep a szülés után sem szûnik meg.Vagy ha igen, az elgondolkodtató.
A babát két szopi között hagyd a kiságyában, akkor nem lesz 24 órás szolgálatod! Éjjel pedig nem kell állandóan szoptatni. Kapjon teát, és hagyd, hogy egyedül aludjon. Nálunk ez a módszer bevált.
én meg alig bírtam kivárni, anyira kívántam a férjem. persze nem másfél órás lepedõakrobatikáról van szó, de azért legalább hetente 1-2x akad egy félórám éjjel szabad. meg lehet oldani, a baba is aludni fog valamikor!
Én terhesség alatt kívántam a sexet, párom az utolsó 4 hónapban hozzám sem mert érni. Szülés után a 14. héten volt az elsõ együttlétünk, mert akkor meg én nem kívántam. És még ekkor is csak megadtam magam. Kellett 2-3 alkalom, hogy vissza tudjak zökkenni a "rendes kerékvágásba". Mindenesetre kell a házasélet, mert az (is) fontos a család összetartásában.
Az elsõ 6 hét nálunk is szörnyû volt, ha nem szoptattam, akkor fejtem. :( Mire elaludtam volna, kelhettem újból. Ezen túl kell esni. Aztán szerencsére már másfél-két hónapos korra át is aludta a babónk az éjszakát, így sokkal több idõnk volt egymásra. Persze kellett idõ, mire belerázódtunk újból (terhesség alatt nem igen ajánlotta a doki, voltak gondok). De én csak biztatni tudlak, kitartást és ha mást nem is de egy kis simogatásra mindig szakítsatok idõt! :)
Nekem az elején iszonyúan fájt, mintha a szûzhártyám nõtt volna vissza... :-D De pár hónap alatt újra minden a régi volt, csak hát addig el is kellett jutni. Az az igazság, hogy ha meg AKAROD oldani az együttléteket, akkor meg is fogod. Kerítesz rá idõt, és energiát!
Mi az hogy becsúszott? Terhesség az terhesség. Ne add fel, itt olvastam bíztató dolgokat.
Persze, hogy lehet! Csak elõbb rendbe kell tenni a ciklusodat. Egyáltalán voltál endokrin kivizsgáláson? Hormonok, cukorterhelés, inzulin mérés, pajzsmirigy? A policisztás petefészek önmagában még nem PCOS, a peteérés-tüszõrepedés hiánya miatt lesz ilyen a petefészek. Ki kell vizsgálni a dolgot és kezelni kell. Gyógyszeresen lehet elõidézni peteérést és tüszõrepedést is, szóval lehet kisbabád! Nem olyan könnyen talán, mint másnak, de lehet! Ne keseredj el! :)
A kérdező hozzászólása: Elolvastam az összes PCOS kérdést. Nincs pajzsmirigybajom!!!Még a cukrom is rendben!!!Sõõõõt a méhem sem cisztás, mégis PCO, mert az LH-m túl magas és nincs peteérésem:(((
A kérdező hozzászólása: Kivizsgált endokrinológus (eddig a prolaktinomra bromot szedtem, kiderült ezt is a PCO okozza). A többi doki azt mondta, minden ok: nõgyógyász, immunológus, kardiológus. Az elhalt terhesség után mindent átnézettem...ez az éredmény sajnos csak most lett kész, pedig a többi doki azt mondta, minden ok, lehet próbálkozni.... Hétfõn megyek nõgyógyászhoz. Az endokrinológus nem írt fel gyógyszert, csak ötleteket a nõgyógyásznak: metformin 500-t, ovárium stimuláció
Szia! 16:30-as vagyok. Ha sikerült a pcos ellenére is spontán teherbe esned, akkor nem lehet nagyon komoly a helyzet. A metformin nekem nem jött be, de pl. a barátnõmnek 2 hónapon belül beállította a ciklusát és lett peteérése is. A stimuláció segített nekem, ahogy írtam is. Hidd el, nálad sem lesz probléma, fogsz Te még babázni! Kitartás!

Lehet terhességi tünet, ha az alhasamon jobban látszanak az erek, mint általában? A dokim szerint a méhem puha. Lehet esetleg attól, hogy vérbőség van terhesség miatt?

Legjobb válasz: Hs terhes vagy, akkor az is lehet terhességi tünet, ha viszket a bal füled. ha meg nem vagy terhes, akkor egyik tünetedet sem a terhességed okozza. Késik már? Teszteltél? A puha méh jó jel, de bizonyítéknak nem elég.

Hs terhes vagy, akkor az is lehet terhességi tünet, ha viszket a bal füled. ha meg nem vagy terhes, akkor egyik tünetedet sem a terhességed okozza. Késik már? Teszteltél? A puha méh jó jel, de bizonyítéknak nem elég.
A kérdező hozzászólása: még nem tudom, kedden voltam dokinál, aznap még negatív volt a teszt, a méh meg puha, vérzés még sehol.
Akkor várni kell. ha vezettél volna hõgörbét, most tudhatnánk, hogy volt-e tüszõrepedés, és hogy mikor, mert tüszõrepi után 12-16 nappal mindig megjön a vérzés, ha nincs baba.
A kérdező hozzászólása: létezik, hogy 35.napon volt peteérésem? clostyt szedtem ebben a ciklusban
Bármi létezik. De mibõl gondolod épp a 35. napot? és most hanyadikon jársz?

Aug 5-én voltam dokinál, megállapította a terhességet, akkor voltam 6 hetes. Szept 15-én visszamentem, 12 hetesen és közölte, hogy méretei szerint max 9hetes vagyok. Ha nekem a ciklusaim 40 naposak voltak, akkor indokolt a csúszás? Kata

A menstruáció els? napját figyelembe véve, akkor voltam 6 hetes. CRL:19 mm, BFD: 5 mm. De még a héten visszarendelt uh-ra:-(

Legjobb válasz: Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.

Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.
Ez tényleg nagyon kacifántos, de akkor hová lett a hiányzó 3 hét? 6 hét alatt csak 3 hétnyit fejlõdött volna a dokid szerint a baba..... furcsa mindenesetre. Nálam úgy volt hogy az elsõ UH-ra számítások szerint 7 hetesen mentem és nem volt embrió hanem csak petezsák, 9 hetesen kisebb volt, de volt szívhangja, a 11 héten viszont már nem volt szívhang se az embrióm felszívódóban volt. Így lett mûvi befejezés a vége.
A kérdező hozzászólása: De a leletemen az van, hogy jó vérkeringés van a méhfalban és az embrióban is, és hogy élõ 9 hetes terhesség. Nem értek semmit:-((

Holnap kéne megjönnie. Csináltam tesztet, halvány lett. Ezek szerint még "pici" a terhességem?

vagy esetleg más miatt is lehet halvány?qa HCG hormonszint az egy ideig a terhesség elöreheledtával nöl?

Legjobb válasz: a halvány is pozitív eredmény. nem értem, mit értesz pici terhesség alatt :) elvileg néhány gyógyszer is csinálhat álpozitív eredményt, de ez benne van a betegtájékoztatóban. nekem is halvány volt a lányommal. a terhesség elõrehaladtával nõ a hcg szint egy ideig.

a halvány is pozitív eredmény. nem értem, mit értesz pici terhesség alatt :) elvileg néhány gyógyszer is csinálhat álpozitív eredményt, de ez benne van a betegtájékoztatóban. nekem is halvány volt a lányommal. a terhesség elõrehaladtával nõ a hcg szint egy ideig.
Szia, a csík színétõl függetlenül a 4hetes terhesség picike, de már van. Lesz a terhesség során egy nagyon nagy ugrás a hcgben, de fokozatosan nõ, majd egy bizonyos szinten ottmarad. Ez a hormon a zigóta méhben való elhelyezkedésétõl kezd termelõdni, változó mértékben, és erre van szükség ahoz, hogy fent maradjon a terhesség.
Szia. Ha nem jön meg, akkor 2 nap múlva csinálj egy másik tesztet és ha erõsödik akkor tuti baba van. Sajna nekem is volt már halvány csíkom és nem volt baba, de ha neked erõsödik akkor biztos hogy baba van! Amúgy a halvány csík is pozitív. Gratulálok (de még halkan)
Szia! A halvány is csík:) ! Gratulálok a babóhoz:) !
A kérdező hozzászólása: jaj, hat köszike mindenkinek.szurkoljatok.
amikor a hugomat "vártuk a teszten", senki nem látta a csíkot, csak én.(16voltam). aztán pár hét mulva kiderült, hogy tényleg jön a tesó!
Szia! Nekem is az elsõ tesztem pozitív lett. Csinálj két nap múlva egy másikat, másik teszttel.

Ha az uh és a menstruáció szerint is egyforma a terhesség kora, akkor mikor foganhatott a baba?

A menstruációm szerint (dec. 17) és az uh alapján is ma vagyok 15 hetes és 4 napos terhes. Mikor foganhatott a baba?

Legjobb válasz: szia hát biztos nem a menszeszed napján :) nekem is így volt a lányommal ahogy neked minden stimmelt uh szerint és menszi szerint is. de én tudtam hogy vmikor peteérés körül foganhatott vagy elõbb .. erre nem tudok mit válaszolni ilyen az élet :) örüljünk hogy egészséges és rendben van minden !!!

szia hát biztos nem a menszeszed napján :) nekem is így volt a lányommal ahogy neked minden stimmelt uh szerint és menszi szerint is. de én tudtam hogy vmikor peteérés körül foganhatott vagy elõbb .. erre nem tudok mit válaszolni ilyen az élet :) örüljünk hogy egészséges és rendben van minden !!!
Szia!Én pont egyidõs babás vagyok veled!:D én sem tudom pontosan, hogy mikor foganhatott.dec. 30. vagy jan 1. az tuti.De nagyon idegesít, hogy nem tudom!!!
15 hete és négy napja. Keress egy naptárt, és pörgessd vissza!
A kérdező hozzászólása: Az pontosan a menstruációm elsõ napja. És akkor nem szeretkeztünk a párommal!! Ezért is kérdeztem, hogy akkor ez most hogy is van?? De azért köszi szépen! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem a peteérésem jan. 1-jén volt (ez tuti, mert mindig érzem) és akkor voltunk együtt a párommal. Én úgy tippelem, hogy akkor történt a fogantatás is. (rá pont egy hétre volt egy pár csepp vér a fehérnemûmön, gondolom a beágyazódástól és a mnestruáció elõtt már 3 nappal + lett a tesztem) Csak az érdekel, ha tényleg így volt, ahogy én gondolom, akkor a baba méretei uh alapján és a menstruáció elsõ napja hogyan adhat egyforma értéket? Pusztán csak kíváncsiság, persze az a lényeg, hogy jól van és egészséges, csak érdekelt a dolog!! :D
Szia! Én 32 hetes vagyok.Nekem augusztus 23-án volt az utolsó mensi elsõ napja és a baba szeptember 7-én fogant.
Neked olyan december 30-31 körül foganhatott. Elõzõ voltam.

Lehetséges- e, hogy három különböző napon elvégzett tesz mind pozitív és 1 nőgyógyász szerint lehet, hogy korai stádiumban van a terhesség, kettő szerint meg nem, én rontottam el valahogy a tesztet?

Hasi és hüvelyi ultrahangot végeztek dec.10-én, de nem láttak semmit. Õk október 19-t?l számítják a fogantatást, de én tudom, hogy csak okt 31-én vagy november 1-én eshettem csak teherbe. A mi családunkban elég gyakori, hogy a 8 hetes babának nem tudják megállapítani a korát, mert olyan pici és ajnos sok a vetélés is. Ezért érdekl?dnék, hogy van-e remény, hogy nem szívódott fel és még ott van és nem méhen kívüli. (Els? terhességem) Köszönöm: G.Edit

Legjobb válasz: sajnos nem tudsz mást csinálni csak várni! Drukkolok hogy minden rendben legyen!

sajnos nem tudsz mást csinálni csak várni! Drukkolok hogy minden rendben legyen!
A terhességet nem a fogantatás napjától számítják, hanem az utolsó menstruáció elsõ napjától. 3 álpozitív teszt nem nagyon valószínû, én remélem, hogy összejött a baba :) Drukkolok neked.
A kérdező hozzászólása: A 4-dik teszt is pozítív lett. Megint elkezdtem vérezni, fájt a hasam, bevittek a sürgösségire. Megvizsgáltak, minden rendben, persze sokat kell pihennem, és gyógyszert is kell szednem. 6 hetes vagyok, ahogy számítottam és nem 8, mint ahogy a két idiota doki mondta, hogy kellene lennem, ha esetleg lenne babám. Szóval a kicsi 12mm és a szívmûködése is rendben van. Köszönöm a válaszadókat a kérdésemre! :)

27 hetes km vagyok, és minden rendben van a terhességemmel, csak egy kisebb vese probléma van, de az orvosok szerint ez várandós betegség! Elég nagy lett a se. ális vágyam! Baj ez?

mindennap együtt vagyunk a férjemmel,ez okozhat problémát a babának,már mint az ha van orgazmus?

Legjobb válasz: A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.

A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.
Szia! A veseprobléma tényleg általában a terhességgel jár, nálam is ennyi idõs terhesen vették észre. Sok folyadékot kell inni. A sex semmi rosszat nem okozhat, az orgazmus nálam haskeményedést váltott ki pár percig, úgyhogy csak finoman.

TI melyik szerint számoljátok a terhességet?

A menstruációm szerint 19+1 hetes vagyok, de a baba az UH-k szerint csak 18+2. Akkor most mennyi id?s a terhességem:)? a kiskönyvembe, meg a papirjaimra is mind a mensi szerinti kiirt id?pont van ráirva. Szerdán megyek a következ? Uh-ra, kijavitják ha ott is kisebb a baba? Mert eddig voltam a dokimnal 2x UH-n, 4D-n pedig 1x es mindenhol egy hettel kisebb volt a picikem:)

Legjobb válasz: Elméletileg a 12. heti UH-n mért adatok szerint módosítják a mesnszi szerinti kort, és utána már nem.

Elméletileg a 12. heti UH-n mért adatok szerint módosítják a mesnszi szerinti kort, és utána már nem.
Nekem utolsó mensi alapján van beírva a kiskönyvembe, a 12.heti uh-n ugyanaz volt a nap, a 18.on 2nappal késõbbre lettem kiírva, a 30.hetin meg már 4nappal volt kisebb a csöppöm. De úgy vagyok vele hogy jönni fog amikor úgy érzi :-) 32hkm
Én mindig az 1. Uh. szerintit néztem, bár nálam eltérés nem volt, csak a 3. babánál a 36. héten (3 héttel kisebb volt vagy a feje, vagy a combja, a másik pedig 1 héttel volt kisebb-végül idõre született, tök arányosan:-) ) A mensi szerinti számítás szerintem annyira nem megbízható, az uh is tévedhet, ha máshogy fejlõdik a baba, de Nálad nem áll fent a tévedés. A Te esetedben-lévén, hogy minden uh-n egy héttel "kisebb" a baba, így csak az uh-s számít. Bár 1 hét nem sok, de ha a dokid olyan, akkor átírja az idõpontot! (Az enyém nem írja át) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 12hkm
Szia! Ez tényleg jó kérdés, ezzel én is bajban vagyok, hogy számoljam, mert az utolsó mensim szerint szerdán leszek kereken 40 hetes, az ultrahang alapján pedig pénteken, tudom, hogy nálam nem nagy az eltérés, de amúgy péntekre vagyok kiírva, úgyhogy én azt veszem alapul, minden uh. ugyanis augusztus 3-at adott ki :) ! Szerintem nálad viszont jobb lenne megtudni biztosra, hogy most akkor melyiket nézd. Boldog babavárást.
én mensire kezdtem el számolni, de a dokim a vizsgálatokat meg mindent a baba 12. heti méretére számolt így azzal számolom már amennyi még hátra van :)
Én a 12 hetes uh alapján számolok.Elviekben az biztosabb.A dokim is így számolja.Van olyan is, amikor a kettõ szinte teljesen egybe esik, na nálam nem. :) 24 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!