Találatok a következő kifejezésre: A terhessegi 5 (497 db)

A terhesség 5-ik hetében vagyok. Mikor érdemes Uh-ra menni?

Legjobb válasz: Én már voltam uh-n az 5. héten. Igaz, hüvelyi uh-t csináltak de már látszódott a terhesség! Üdv!

Én már voltam uh-n az 5. héten. Igaz, hüvelyi uh-t csináltak de már látszódott a terhesség! Üdv!
A terhesség látszódni fog, de szívhang még nem lesz, ezért érdemesebb kb a 7. héten menni.
Szia Nekem a 7.héten már látszott aminek lennie kell! Az 5. heti csalódás volt, csak petezsákot láttak, így 2 hét azzal telt h minden ok lesz-e. Szóval ne kapkodd el. 13 hetes kismama
Én is 5 hetesen voltam elõször. Látszott a petezsák, benne a szikhólyag, és ritmusos szívmûködést is diagonisztizált a doki.
SZERINTEM RÁÉRSZ MÉG MENNI UHRA.INKÁBB NE ZAKLASSÁK A BÉBIT KB10 HÉTIG.
En is 5 hetes vagyok, tegnap voltam UH-n, szivhangot meg nem hallott, ket het mulva visszahivott.

Nektek a terhesség 5. hetében már láttak ultrahangon valamit?

Legjobb válasz: 4+3 hetesen felritkulást, 5+5 hetesen szikhólyag volt, szabályos petezsák, és embrió, pulzáló szívcsõvel. :) 37 hetes km

4+3 hetesen felritkulást, 5+5 hetesen szikhólyag volt, szabályos petezsák, és embrió, pulzáló szívcsõvel. :) 37 hetes km
4+6 hetesen már látszott a petezsák!
Nekem 5 hetesen még csak a petezsák látszott.Utána 2 hét múlva mentem megint, addigra már ott volt az embrió is pulzáló szívcsõvel.:)
A kérdező hozzászólása: lombikos vagyok és sikerült mikor az eredményért mentünk rá egy hétre kellett menni ultrahangra és nem látott a doki semmit ez pont egy hete volt vettek vért hcg kicsit emelkedett de nem eléggé még mindíg nem jött meg bár minden nap fájdogál a hasam és tudom butaság de még mindíg reménykedem hogy valami csoda folytán mégis van ott valaki
Szia! Nálam ugyanez a helyzet! Megkérdezhetem, hogy mi lett veled végül?Remélem lett babó végül!!!!!

A terhesség 5. -6 hetében 2napig használtam Wick Triaction italport, és Wick orrsprayt, amik paracetamol tartalmú szerek. Lehet e valami baja a kisbabámnak ezektõl a szerektõl?

Tegnap tudtam meg,hogy babát várok,és abba is hagytam a gyógyszereket.Milyen vizsgálattal deríthetõ ki,hogy van e baj?Az orvosom azt mondta,ne aggódjak,de azért félek.Mindent el szeretnék követni,hogy egészséges legyen a pici.

Legjobb válasz: a paracetamol pont olyan hatóanyag, amit lehet használni terhesség alatt, semmi bajt nem okoz, ne aggódj!

a paracetamol pont olyan hatóanyag, amit lehet használni terhesség alatt, semmi bajt nem okoz, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi. De én azt olvastam, hogy a paracetamol nem tesz jót a magzatnak. Esetleg még várnám a válaszokat..
2 nap használattól kutya baja nem lesz a babának. De jól értem, te itt közvélemény kutatást tartasz, ahelyett, hogy az orvosoddal konzultálnád ezt meg? Valóban a laikus fórumozók jobban képzettek... Egyébként itt a tájékoztató: Termékenység, terhesség és szoptatás Az oximetazolinnal kapcsolatban nincsenek terhességre vonatkozó klinikai adatok. Az állatkísérletek nem utalnak a terhességet, az embrionális/magzati fejlõdést, szülést vagy a szülés utáni fejlõdést közvetlenül vagy közvetett módon károsan befolyásoló hatásra. Nem ismert, hogy az oximetazolin átkerül-e az anyagtejbe. A javasolt dózist nem szabad túllépni, mert a túladagolás csökkentheti a placenta vérellátását és az anyatejtermelést. Terhesség és szoptatás idején fokozott óvatossággal kell eljárni, mert az oximetazolin szisztémásan felszívódik. Nem tartozik azok közé a gyógyszerek közé, melyek toxikusak a magzatra nézve. Utólag meg már amúgy sem tehetsz semmit. A legtöbb gyógyszer nem okoz gondot terhesség alatt, csak elõvigyázatosságból nem ajánlják a szedésüket.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi. Beszéltem a nõgyógyászommal is, de azért érdekelnek mások tapasztalatai is, hiszen nem szeretnék bajt okozni a babának..

A terhesség 5. hetében természetes már a gyomorégés, vagy még korai?

Legjobb válasz: Ha azt vesszük alaul, hogy nem kell terhesnek lenni ahhoz, hogy gyomorégésed legyen, akkor nem korai.Alap esetben semmi köze a terhességhez.....:)) Nekem elõtte is volt, elég gyakran.. Üdv: 30 hetes kismama

Ha azt vesszük alaul, hogy nem kell terhesnek lenni ahhoz, hogy gyomorégésed legyen, akkor nem korai.Alap esetben semmi köze a terhességhez.....:) ) Nekem elõtte is volt, elég gyakran.. Üdv: 30 hetes kismama
Sajnos nekem is égett és ég a gyomrom, én is még csak az elején járok kb. 7 hetes lehetek. Van, hogy úgy érzem, mintha jól gyomron vágtak volna, olyan megviseltnek érzem, idõnként teljesen kész vagyok. Homeopátiás szerrel próbálkozom és kimélõ étrenddel, több-kevesebb sikerrel. (Pár hónappal elõtte egy antibiotikum töntre tette a bélflórám, szerintem még az még rá tett egy lapáttal)
Nekem egész napos hányingerem van, nincs gyomorégésem, de nekem is az 5. hét második felében kezdõdtek a tünetek. Szerintem teljesen normális, van aki megússza minden tünet nélkül és van akinek bizony ezt át kell élni.
Szia! Nekem is égett a gyomrom kb az 5.ik héttõl ugy két hétig. Én kekszet rágcsálta rá. De viszont már elmult. Most 12 hetesek vagyunk és nem tért vissza.

20. hetes kismama vagyok. Egyáltalán nem kívánom a szexet, pedig már elmúlt az émelygős-hányós időszak. Úgy hallottam, hogy kb. a terhesség 5. hónapjától nagyon kívánják a várandósak. Vajon ez a terhesség végéig így marad?

Ezek ellenére múltkor megpróbáltuk a párommal, de így nem sikerült, mert ha én nem kívánom a szexet, akkor kiszolgáltatva érzem magam testileg és azt nem akarom.

Legjobb válasz: Szia!Sajnos tudom mit érzel, én is hasonló cipõben járok!!Én sem kívánom a sexet, nem tudom miért!Az elejétõl kezdve...pedig voltunk együtt, de nem volt jó!!!Ne erõltesd, annál rosszabb, és beszéld meg a pároddal...mindenképp!!32hetes kismama

Szia!Sajnos tudom mit érzel, én is hasonló cipõben járok!!Én sem kívánom a sexet, nem tudom miért!Az elejétõl kezdve...pedig voltunk együtt, de nem volt jó!!!Ne erõltesd, annál rosszabb, és beszéld meg a pároddal...mindenképp!!32hetes kismama
Szia! Nekem is volt olyan idõszakom, 2-3 hétig, hogy nem igazán kívántam a szexet. Ilyenkor magát az aktust nem kívántam, viszont ekkor is imádtam a párommal összebújni, és neki örömet okozni, olyasmi féle képpen, mint az elõjáték. Semmilyen formájához nincs kedved? Azért szerintem hónapokig nem lehet nélkülözni, én sem örülnék a párod helyében.
Hát sajnos van ilyen én az elsõ perctõl nem kívánom a szexet, a 12 hétig még valahogy ment, de azóta sajnos ez nálunk nem mûködik.Többször próbáltuk, de én nem nedvesedek be.Megoldjuk másképp, csak nagyon sajnálom a páromat. 32 hetes kismami.
VAn aki megõrül a szexért, van aki nem kívánja Ez így van terhesség alatt is, és szülés után is megoszlik Teljesen természetes, ha nem kívánod, a szervezeted most anyaságra készül, mást részesít elõnyben . Ha nem kívánod, ne erõltesd, mert nem lesz jó . Arra figyelj, hogy beszéljétek meg pároddal, és õ se érezze mellõzve magát(szexen kívül vannak más lehetõségek)
És én még azt hittem egyedül vagyok ezzel a problémával. Valahogy nekem sem hiányzik, de nekem mondjuk szerencsém van, mert annyit dolgozik a párom, hogy csak beesik az ágyba és már alszik is. 37 hét alatt kb. 3 szor voltunk együtt. Szerintem is érdemes viszont megbeszélni, hogy ne legyen belõle konfliktus.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már korábban beszéltem errõl a párommal és nem igazán érti ezt meg, de azért nem erölteti. Viszont nincs olyan nap, hogy ne hozakodjon elõ egy kis próbálkozással.
En sem nagyon kivanom a szexet, a masodik trimeszterben meg csak-csak egyszer-egyszer, de se elotte, se utana. A ferjem abszolut megerti, de azert neki szuksege van ra, es en nem utasitom vissza a kozeledeset, viszont sokkal ritkabban vagyunk egyutt. Igy neki is jo, meg nekem is.

A terhességem 5. -dik hetében járok és éjszaka tüsszentésnél belehasított a petefészkembe ez lehet vetélés? Semmi más problémám nincs! A vetélés vérzéssel jár?

Már volt egy vetélésem és félek!

Legjobb válasz: Nekem is volt két vetélésem, úgyhogy a terhességemet a kislányommal végigparáztam. Hiába mondták, hogy ne idegeskedjek, minden apróságot felnagyítottam. Ha belehasít, az a méhtartó izomszalagok feszülését jelent, ilyen késõbb is lesz, pl. hirtelen mozduláskor. Szedj MagneB-ot. Nekem az orvos felírt Utrogestant is a vetélés elkerülésére, az elsõ 3 hónapban. A vetélés szerintem nem kezdõdik fájdalommal, hacsak nem vmi baleset éri a kismamát. Nekem mind a kétszer úgy volt, hogy elõször elmaradt a hányinger, majd egy kis barnázás, végül vérzés, 8 és 10 hetesen. De azóta megszületett a kislányom, úgyhogy neked is azt kívánom, sikerüljön, csak ne idegeskedj, pihenj sokat, szedj MagneB6-ot. Ja, és a tüsszentés. Én allergiás vagyok, és akkorákat tüsszögtem terhesen, hogy majd kiugrott a hasam, de ebbõl mégse lett semmi baj, úgyhogy ne aggódj.Minden jót neked!

Nekem is volt két vetélésem, úgyhogy a terhességemet a kislányommal végigparáztam. Hiába mondták, hogy ne idegeskedjek, minden apróságot felnagyítottam. Ha belehasít, az a méhtartó izomszalagok feszülését jelent, ilyen késõbb is lesz, pl. hirtelen mozduláskor. Szedj MagneB-ot. Nekem az orvos felírt Utrogestant is a vetélés elkerülésére, az elsõ 3 hónapban. A vetélés szerintem nem kezdõdik fájdalommal, hacsak nem vmi baleset éri a kismamát. Nekem mind a kétszer úgy volt, hogy elõször elmaradt a hányinger, majd egy kis barnázás, végül vérzés, 8 és 10 hetesen. De azóta megszületett a kislányom, úgyhogy neked is azt kívánom, sikerüljön, csak ne idegeskedj, pihenj sokat, szedj MagneB6-ot. Ja, és a tüsszentés. Én allergiás vagyok, és akkorákat tüsszögtem terhesen, hogy majd kiugrott a hasam, de ebbõl mégse lett semmi baj, úgyhogy ne aggódj.Minden jót neked!
Ilyen nekem is nagyon sokszor volt. Volt, hogy annyira fájt, hogy nem is vettem levegõt... továbbá elõfordult olyankor is, ha hátamon feküdtem, és elkezdtem nevetni, vagy köhögni, vagy épp megfordulni készültem, de hirtelen mozogtam. Semmi baj nem lett belõle. :) Ne ijedj meg, ha többször is lesz ilyen. Ha vetélés indulna be, és fájással jár, akkor valószínûleg görcsös, menstruációhoz hasonló fájást tapasztalnál. De ez, amit leírtál, nem a vetélés jele :) Boldog babavárást :) 36 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató szavakat, talán így egy kicsit megnyugodtam!Kedden megyek orvoshoz és remélem csak jót fog mondani!Sok sok egészséget kívánok én is nektek!

Múlt héten voltam dokinál s megállapitotta hogy terhes vagyok. A terhesség 5. hete kezdődik és ma délután egy -két cseppes barnás folyásom volt és most estére se akkor elmúlni. Mit tegyek?

meg?rülök holnap reggelig

Legjobb válasz: Menj be az ügyeletre mindenképp, nem fognak meglepõdni! Én most jöttem, mert nagyon aggódtunk valami miatt, és hidd el, sokkal jobban fogok aludni.

Menj be az ügyeletre mindenképp, nem fognak meglepõdni! Én most jöttem, mert nagyon aggódtunk valami miatt, és hidd el, sokkal jobban fogok aludni.
Ha nem görcsölsz, akkor nyugodj meg, valószínüleg nincs nagy baj. Szerintem nálad is a szokásos barnzgatás jelentkezett. Én Utrogestant kaptam és magneb6-ot. Persze én is azonnal mentem a dokihoz, ha nagyon félsz, inkább szerintem is menj el ez ügyeletre. Minden jótk ívánok!
Nyugodj meg, barna, rózsaszín de akár véres folyás is elõfordulhat és normális, még akár a menzesz is megjöhet terhesen... Ügyeletre nincs szükség, ha nem görcsölsz és nem friss vér szivárog, de az orvosodnak említsd meg, ad rá esetleg valamit, ha kell. Ne aggódj, rendben van minden!

8 hét 5. napos terhes vagyok, a terhesség 5. hetének 6. napjától táppánzen vagyok mint veszélyeztetett terhes. Brutto 150 E fizetés után mennyi táppénzt fogok kapni, ha a családi adókedvezményt nem én veszem igénybe?

Legjobb válasz: Annyit tudok mondani - tapasztalatból - hogy minden napot elszámolnak, viszont ezt nem a havi hanem a napi fizetésed szerint számolják. Tehát hogy óra béres vagy vagy teljesítménybéres. És akkor annak az összegnek amit a munkahelyeden kaptál nézik a 75-80% -át egy napra és annak a nettó értékét kapod meg. Na már most amíg dolgozol addig talán megéri hogy te vedd igénybe a családi adó kedvezményt, viszont ha már otthon leszel tgyás,gyed, gyes -en akkor már nem éri meg annyira. Ez attól is függ hogy meghosszabbítják e majd a munkaszerzõdésedet, vagy munkanélkülirõl mész el a fentiekre. Ha a munkáltatód fizeti akkor talán több fog járni, viszont az álláskeresési egyébként is kevesebb a munkabérednél, tehát nem kapnál annyi családi adó kedvezményt.

Annyit tudok mondani - tapasztalatból - hogy minden napot elszámolnak, viszont ezt nem a havi hanem a napi fizetésed szerint számolják. Tehát hogy óra béres vagy vagy teljesítménybéres. És akkor annak az összegnek amit a munkahelyeden kaptál nézik a 75-80% -át egy napra és annak a nettó értékét kapod meg. Na már most amíg dolgozol addig talán megéri hogy te vedd igénybe a családi adó kedvezményt, viszont ha már otthon leszel tgyás, gyed, gyes -en akkor már nem éri meg annyira. Ez attól is függ hogy meghosszabbítják e majd a munkaszerzõdésedet, vagy munkanélkülirõl mész el a fentiekre. Ha a munkáltatód fizeti akkor talán több fog járni, viszont az álláskeresési egyébként is kevesebb a munkabérednél, tehát nem kapnál annyi családi adó kedvezményt.
Bocsi már elfelejtettem írni hogy a szöveg elsõ fele a veszélyeztetett táppénzre szól a második meg a csalási adó kedvezményre.

A terhesség 5. hetében vagyok. Magzatvédõ vitaminnal kapcsolatban ki kell kérni az orvos véleményét, vagy bárki szedheti, aki akarja? Melyiket javasoljátok?

Az Elevit és a Femibion között gondolkozom. Tegnap délután hirtelen jelentkezett izomlázszerû érzés a hasamban. Állítólag a méhszalagok húzódását, nyúlását jelzi, tehát normális jelenség, viszont magnéziummal lehet csökkenteni a tünetet, valamint szeretném ha a baba is és én is megkapnánk a szükséges vitaminokat.

Legjobb válasz: Ha nincs semmilyen alapbetegséged, akkor nem kell orvosi "ámen". Ha viszont például pajzsmirigyes vagy, akkor például a jódtartalmú tablettákat kerülnöd kell...stb.

Ha nincs semmilyen alapbetegséged, akkor nem kell orvosi "ámen". Ha viszont például pajzsmirigyes vagy, akkor például a jódtartalmú tablettákat kerülnöd kell...stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nem tudok róla, hogy lenne bármilyen betegségem. :)
Én Femibiont szedek..a tesóm is azt szedte és a körülöttem lébõ kismamák is..! Nem kell kikérni a doki véleményét..azt szeded a, elsiket akarod..! Mondjuk én rákérdeztem..azt mondta, hogy az jó..!
Nem kell orvosi vélemény hozzá. Teljesen mindegy, melyiket szeded, mert nagyjából ugyanaz van mindegyikben, viszont elõfordul, hogy valamelyik fajta vitamin rosszullétet vált ki valakinél, ekkor azért érdemes váltani. Én a Gravidát szedem. Azt mondta a doki, hogy mindegy melyiket, csak szedjek valamit, 2 naponta 1 szemet. 5 hetesen még nem nyúlnak a szalagok, 14-16 hetesen kezd el kiemelkedni a méh, tehát legelõbb csak ekkor jelentkezik ilyesmi. A kisebb hasi görcsök viszont normálisak, és tényleg jó rá a magnézium. Ezt viszont külön is érdemes venni, mert nem elég annyi, amennyi a magzatvédõ vitaminban van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mondjuk több helyen is olvastam, hogy valakinél már az elején volt ez az izomlázszerû, úgyhogy nem tudom, de biztos ez is egyénenként változik. Görcsöt, szúrást, fájdalmat nem érzek, csak ezt az izomlázat.
én nem kértem ki, már a gyerek elõtt elkezdtem szedni az elevitet, utána a nõgyógyász is csak annyit mondott, teljesen mindegy melyiket szedem, csak valamelyiket szedjem...nekem magnézium sosem kellett mellé, nem görcsöltem, zsibbadni se zsibbadtam. Most 36 hetes vagyok, kicsit rosszak a vas eredményeim, emiatt inkább azt mondanám most, hogy a Femibiont válaszd mert abban állítólag több a vas mint az elevitben. Illetve a patikust is megkérdezheted, õ is tudni fogja a választ.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak is köszönöm! Most voltam a patikában, és végül az Elevit mellett döntöttem, mert a gyógyszerész azt mondta, hogy a Femibion nem tartalmaz egyáltalán magnéziumot.

A terhesség 5. hetében szedhetem köhögésre a Grin Tuss szirupot?

Ezt az egyet találta a gyógyszertáros,amin nincs feltüntetve,h terhesség alatt nem ajánlott.A stodalt se ajánlotta.Éjszaka ülve alszok és semmi házi praktika nem hat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!