Találatok a következő kifejezésre: A terhesseg nem volt (580 db)

Van itt olyan kismama, akinek a terhessége alatt jött ki a hüvelyén szemölcs, ha igen akkor hogy vetted észre, hogyan kezelték, és mennyi idő alatt múlt el? És a terhességre nem volt rossz hatással?

Legjobb válasz: Én sok helyen olvastam hogy igen sok ilyen van, de én még nem vagyok terhes úgyhogy bõvebb választ nem tudok adni... de szerintem igen, volt... :D

Én sok helyen olvastam hogy igen sok ilyen van, de én még nem vagyok terhes úgyhogy bõvebb választ nem tudok adni... de szerintem igen, volt... :D
Szerintem a terhesség rovatba tedd át a kérdést, ott többen fognak válaszolni talán.
A kérdező hozzászólása: Már oda is írtam...de nem érkezett érdemi válasz, gondoltam megpróbálom itt is :)

Progeszteron hiány miatti hetegig elhuzodó barnázás mellett volt olyan akinek megmaradt a terhessége? Nem lett vetélés, magzat elhalás?

Legjobb válasz: A kérdésedre nem tudok válaszolni de azt tudom, h nekem i progreszteron problémám volt, egy hormonzavar miatt, amit még sok évvel ezelõtt a fogamzásgátló szedése okozott. Nekem nagyon szõrös volt pl. a lábam, de nem ezért hanem mert most nagyon fájt a mellem mikor terhes lettem, kezdtem el a womens creamet kenni, és körülbelül 20%-a nõ csak vissza azóta a szõreimnek, nekem ez csoda:-) a mell fájdalmam is elviselhetõbb, és olvastam, arról amit Te írsz, h megszünteti, segít a terhesség megtartásában, ajánlom nézz utána:-) 24 hkm

A kérdésedre nem tudok válaszolni de azt tudom, h nekem i progreszteron problémám volt, egy hormonzavar miatt, amit még sok évvel ezelõtt a fogamzásgátló szedése okozott. Nekem nagyon szõrös volt pl. a lábam, de nem ezért hanem mert most nagyon fájt a mellem mikor terhes lettem, kezdtem el a womens creamet kenni, és körülbelül 20%-a nõ csak vissza azóta a szõreimnek, nekem ez csoda:-) a mell fájdalmam is elviselhetõbb, és olvastam, arról amit Te írsz, h megszünteti, segít a terhesség megtartásában, ajánlom nézz utána:-) 24 hkm
Nõvéremnek nem volt igazoltan progi hiánya, de nem szedte be mikor barnázott és megmaradt neki, több, mint valószínû h a progitól elmúlt volna, de õ nem pártolja a gyógyszereket! Nekem elment az elsõ babám...én nem mertem megkockáztatni h nem szedem be!!! Így is volt egy kis barnázás a 11.héten, de szerencsére itt van a pocaklakóm és remélem 1-2héten belül már a karomban lesz!!! 36hkm.
A kérdező hozzászólása: Sok örömöt majd a babához.Szép karácsonyi ajándék lesz:-) Az elõzõt sajnálom, az is barnázás miatt ment el?? Én kaptam most szerdán gyógyszer.Sajnos csak mostanra sikerült kiharcolni.Több dokinál jártam mire kaptam utrogestant.A barnázás így már 1 hete tar.(talán már csökken).Remélem a baba él még.Neked meg a nõvérednek nem esetleg haematoma miatt vol vérzés?Nálam azt nem láttak uh-n.
Nem a haematomat kizárták! Az elsõnél elkezdtem barnázni 2-3napig tartott majd erõs görcsökkel spontán vetélésem volt, a mostani várandósságomnál már rögtön az elején kértem a progeszteront én duphastont kaptam, a 6.héttõl és a 11.héten emellett barnáztam, akkor 3x2-rõl 4x2-re emeltük az adagot és a 13.héten kezdtem csökkenteni és elhagyni! Nem biztos h emiatt volt a barnázás, de ahogy emeltük az adagot elmúlt, viszont nekem biztonságot adott h szedtem, mert tudtam h ha esetleg ez volt az elõzõnél akkor most megtettem mindent ellene! Imádkozom értetek!!! De az a lényeg h pozitív legyél tudom nagyon nehéz....én sem mindig tudtam az lenni, de a párom szerencsére mindig biztatott:) !
AFP valahol a 16-18. hét körül van, szóval szerintem ez így OK
Hátén rákérdeznék még egyszer, mert a 16. hetet csak máj.5-én töltöd és ez kéne hozzá... Legalábbis engem mindig úgy küldtek.
Szia!Szerintem kérdezz rá mindenképpen, mert valószínûleg elnézték.AFP-re mindenképpen betöltött 16. héten kell menni, mert ellenkezõ esetben rossz eredményt kaphatsz, és a frász fog rád jönni, miközben csak azért lesz téves az eredmény, mert nem jókor vették le a vért.Nekem január 17-én volt az utolsó menzeszem.12+2 hkm vagyok.:)
Sziasztok! Nekem január 18-án volt meg utoljára! Én május 13 vagy 14-én megyek be a kórházba, nem kellett elõre kérnem idõpontot, az orvosomra kell hivatkozni és kész! Õ vele beszéltem meg ezt az idõpontot! Egyébkén voltam már UH és 60 mm a gyerek a tarkóredõ 2 mm volt! De megyek kedden 4D-re is! Kicsit nagyobb pár nappal, de akkor is ebben az idõpontban maradtunk! Boldog babavárást mindenkinek!

Csak pár szóban a történetem: 8 hetes egypetéjű ikerterhességem van. Sajnos elkell vetetni. Van arra esély, hogy a következő terhességem is iker lesz? (a családokban nem volt ikerterhesség még soha)

Legjobb válasz: Azon ijedtél meg, hogy ikrek, és egyszerre 2 gyerek? Ha csak 1 lenne, megtartanád? (Sok terhesség indul ikernek, aztán csak egy marad, persze nem törvényszerû. ) Gondoljatok át még egyszer minden lehetõséget!!! (Tudom, majdnem mindenki örökbeadás-ellenes, de ismerek egy anyukát, aki nemrég kapott örökbe egy ikerpárt. Végtelenül boldogok.)

Ja, én nem azért mondtam a nevét, hogy bántsam, de ez egy anonim oldal és egy ilyen kérdésben senkinek semmi köze hozzá, hogy szegény lány min megy keresztül mostanában. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Az egyik babára azt mondta az orvos, hogy lehetséges már nem is él, mivel nem hallotta a szívhangot. sajnos így a vetélésnek is nagy az esélye... Szóval ezen a procedúrán nem szeretnék átmenni. A nevem teljesen véletlen maradt kint, köszönöm, hogy szóltatok! Gondolkodok tiszta erõmbõl.... Minden vágyam kislány korom óta ikrek volt....
"Szóval ezen a procedúrán nem szeretnék átmenni." Ezt mire értetted? Én írtam korábban, hogy több terhesség indul ikernek, de sok esetben csak egy baba marad. Ez nem azt jelent, hogy a másiknak bármi baja lenne vagy lesz, a természet elvégzi a dolgát:(, általában felszívódik a kisebb. Van, hogy semmi jele nincs pl. vérzés. Én nagyon bízom, hogy a baba/babák mellett döntesz, és persze abban is, hogy minden körülmény ennek megfelelõen alakul nálatok!!!
Csak ismétlem a többi válaszadót, nagyon minimális az esélye annak, hogy újra ikrek legyenek. De miért kell õket elvetetni?Gondoljátok még ezt át!(Persze, ha nem betegségrõl van szó)
Miért kell õket elvetetni?Betegek?
Azon ijedtél meg, hogy ikrek, és egyszerre 2 gyerek? Ha csak 1 lenne, megtartanád? (Sok terhesség indul ikernek, aztán csak egy marad, persze nem törvényszerû. ) Gondoljatok át még egyszer minden lehetõséget!!! (Tudom, majdnem mindenki örökbeadás-ellenes, de ismerek egy anyukát, aki nemrég kapott örökbe egy ikerpárt. Végtelenül boldogok.)
ez ígyis-úgyis ugyanolyan procedúra. miért mondasz és róluk elõre? én õszintén szólva nem igazán értem az indokod.
én se értem.a másik babát miért akarod elpusztítani?
Szia.Èn már írtam neked.A barátnömnek is ikerterhességnek indult.Sajnos neki is az egyik baba elhalt, amire azt mondta az orvos, hogy gyakran elöfordul.A másik baba megmaradt, egészséges kislányt szült.
09:46 õk is egypetéjûek voltak? mert gondolom a kérdezõnél azért áll fönt fokozott veszély, mert ha genetikai eredetû a probléma, akkor nagy esély van rá, hogy a másik babával is baj lesz
Azt nem mondták meg Katjanak.Csak, hogy ikrek.Mire ment a köv.kontrollra, az egyik baba elhalt....
sajnos nincs
Ja, látom a nevet, köszi.
Hugaim ikrek, nekem mégsem lettek ikreim, aminek õszintén örülök.
11:30 fölül kiírta a vezeték és keresztnevét is. az, hogy beteg egy baba, nem derül ki 8 hetesen. legkorábban a 12. héten vizsgálják
Miért írná ki a nevét? Arra nem gondol senki, hogy lehet hogy betegek a babák? Ne támadjatok le mindenkit azonnal.
Hogy derült ki ennyire hamar hogy egypetéjûek? Úgy tudom csak a szülés után mondják meg 100 %-ra. Egyébként meg: szerintem szinte semmi esélyed újabb ikerterhességre.
Miért kell el vetetni? szerintem több ilyen lehetõséged nem biztos hogy lesz. azért szurkolok hogy meg gondolod magad.
Nem sok rá az esély, söt pár %. De miért kell elvetetni?? Különben én sem írnám ki a nevem....
Nincs más lehetõséged??? Olyan szépek lennének!!!! Nem sok esélyed van újabb ikertehességre - az az igazság...
A kérdésre nem tudok válaszolni, de én a helyedben nem írnám ki a teljes nevem...
értem. bár ha mutatták neki az uh képet, akkor egész egyszerûen meg tudta volna állapítani: ha két petezsákot lát, akkor két petéjûek, ha viszont egyet benne két kis embrióval, akkor egy petéjûek

Van olyan, aki szörnyűnek értékeli a terhességét? Nem minden pillanatát, de azért úgy gondolja, hogy nem volt, vagy ép nem egy leány álom?

Ez csak olyan kíváncsi vagyok kérdés! :) Én már több mint egy éve szültem, és eszembe jutott, hogy mennyire sokat voltam rosszul, és nem csak az első időkben hanem végig.Annyira vizesedtem már a végén, hogy nem látszott a bokám, és a mai napig még a térd hajlatom is tele van striákkal. Imádom a csirke húst, terhesség alatt még is ha ettem vagy kihánytam, vagy a gondolatától öklendeztem.Az első 3 hónapban meg egyáltalán nem tudtam enni húst..(Érdekes, hogy a 13 hónapos lányom, pedig ha a főzelékben nincsen hús, akkor meg se akarja enni.. :) ) Ismerek olyat, aki terhesség alatt eltörte a lábát, és műteni is kellett, és a végéig ágyban feküdt..az nagyon rossz lehetett... :( Mindezekre visszagondolva, még is nagyon pozitívan gondolok vissza az egészre!!Mert az a 9 hónap várakozás egy élmény volt! :) Most tervezzük a 2. babát, és nem tántoríthat el semmi.. Írjatok történeteket ha van kedvetek, szívesen elolvasnám őket! :)

Legjobb válasz: Én már sírtam a 9. hát környékére, addigra két hete hánytam reggeltõl estig, néha már csak epét. Hányingerem akkor nem volt, ha ettem, de ha ettem, akkor hánytam - ördögi kör, el is határoztam, hogy több gyerek nem lesz, pedig hármat akartunk, de képtelen lennék ezt még egyszer végigcsinálni. Már kicsit jobb, de még mindig nem az igazi, pedig 15 hetes vagyok:( Alig várom, hogy elmúljon, mert onnantól fantasztikus lesz ( a fiammal is így volt, bár vele nem hánytam ennyire durván, de akkor is nagyon rosszul voltam a 20. hétig). De az elejét szívesen kihagytam volna:(

Én már sírtam a 9. hát környékére, addigra két hete hánytam reggeltõl estig, néha már csak epét. Hányingerem akkor nem volt, ha ettem, de ha ettem, akkor hánytam - ördögi kör, el is határoztam, hogy több gyerek nem lesz, pedig hármat akartunk, de képtelen lennék ezt még egyszer végigcsinálni. Már kicsit jobb, de még mindig nem az igazi, pedig 15 hetes vagyok:( Alig várom, hogy elmúljon, mert onnantól fantasztikus lesz ( a fiammal is így volt, bár vele nem hánytam ennyire durván, de akkor is nagyon rosszul voltam a 20. hétig). De az elejét szívesen kihagytam volna:(
Szia, én félidõs vagyok elsõ babámmal, és még egyetlenegy pillanat sem volt, ami jó lett volna! Nagyon gáz! Az elsõ három hónapról nem is beszélek, azóta begyulladt a fogam, tönkrement a hajam és bõröm, marhára fájnak a lábaim, és átlag kétszer bõgök egy nap, és minderre rá még a folyamatos aggódás, és vizsgálatok... Engem nagyon megvisel.
Én alapból jól élem meg a terhességet, pedig voltak/vannak idõszakok, amikor nem érzem jól magam (derékfájás, antibiotikum szedés bacis vizelet miatt). De a legrosszabb az egészben, a folyamatos aggódás, féltés. Vajon minden rendben van? Egészséges? Jól fejlõdik? Ez miért van, az miért van? Szóval, engem ez visel meg, hogy minden tõlem függ, és nem tehetek semmit, csak azt hogy odafigyelek.
Én akkor kapom fel a vizet, amikor egyes fórumokon - fõleg középkorú férfiak - oktatnak ki, hogy nem terhességnek kell mondani, mert a gyerek az nem teher, hanem áldott állapotnak, mert az úgy szép. Áldott a túróst. Az elsõ 3-4 hónapban olyan voltam, mintha altatót szedtem volna, állandóan össze akartam esni a fáradtságtól és mindent kihánytam. A végén vizesedtem, görcsölt a lábam és olyan hisztis p..a lettem, hogy csoda hogy elviselt a környezetem. Imádom a gyerekeket, jó hogy vannak nekem, de a 2*9 hónap alatt igenis sok kellemetlenségem volt. Ja, és az állandó pisilés.. A végén már csak összeszorított lábbal mertem köhögni, de volt hogy az se segített.
20 hetes vagyok. Megúsztam az elsõ 3 hónapot hányás nélkül. És a közérzetem is végig jó volt - pár hétig voltak hangulatingadozásaim a terhességmegtartó hormontól. A hajam szebb lett szerintem, a bõröm az elején pattanásosabb volt, de elmúlt. Mostanában fáj a derekam ha sokat ülök, meg este a csípõm. De kispárnát teszek a térdeim közé, így az sem vészes már. Szerencsésnek mondhatom magamat, remélem a 3. trimeszterre nem szabadul el a pokol! :)
8. vagyok. Akkor van remény, hogy a köv. terhesség simábban fog menni...
Engem nem is annyira a fizikai tünetek viseltek meg, hanem az, hogy mindenbõl kaptam egy kicsit. A terhességem elején még nagyjából minden simán ment, bár a húsra rá nem bírtam nézni, és hánytam állandóan, ezeket még valahogy mégis boldogan éltem meg, nem számítottam arra mi vár majd rám. Aztán jött a 12. hetes uh, ahol elõször nem közöltek velem adatokat, hanem visszahívtak egy héttel késõbbre, és hiába kérdeztem hogy baj van, nem válaszoltak semmit. Majd egy hét múlva vastagnak találták a nyaki redõjét a babámnak, így egybõl küldtek kombinált tesztre. A kombinált teszt eredménye a nyaralásunk alatt érkezett meg, ahol kimutatták, hogy noha fiatal vagyok, mégis 1:100-hoz a gyanúja a down kórnak. Mindenki amniocentézist javasolt. 1 hónap azzal ment el, hogy bevállaljam e, vagy ne kockáztassak, mert olyan sok rosszat írnak róla. Minden nap azzal a gondolattal keltem fel, hogy mi van ha beteg a babám, képes lennék e megölni? Illetve megszülni ennyi idõsen? Genetikai tanácsadás, genetikai uh, sehol nem találtak semmit, de akkor is rossz lett a kombinált teszt...senki sem tudja miért. Felelõsséget senki sem vállal, persze az orvosoknak mindegy is mi lesz, csak egy páciens vagyok a sok közül. Majd 20. héten végül elmentem amniocentézisre, ami szerencsére nem volt olyan ijesztõ, mint ahogy sokan beállítják. Ezek után 3 hét idegtépõ várakozás, hogy mi van a babámmal. Közben persze kint gyönyörû szeptember végi idõ volt, a babám is megmozdult, a rosszul létek pedig megszûntek szerencsére, élvezhettem volna a terhességemet, mert fizikailag jól éreztem magam, csak érzelmileg voltam nagyon padlón. Végre eljött a 23. hét, és vele együtt postán az eredmény, hogy nincs semmi baja a babánknak, és kisfiunk lesz, ahogy mindketten szerettük volna! Itt volt 1 hét megkönnyebbülés, amikor imádtam terhesnek lenni, na gyorsan ki is festettük a lakást, meg 1-2 dolgot felújítottunk a baba érkezése miatt. De!Jött a terheléses cukor vizsgálat, ahol mit tesz Isten, hát pont határérték lett a terheléses cukor értékem. Doki szerint diabetológia, ott majd megmondják a frankót. Diabetológián rám néztek, azt mondták, hogy jó, akkor 160g-os diéta, kezembe nyomtak egy papírt ez alapján csináljam a diétát, és 1 hét múlva újabb vérvételi eredménnyel menjek vissza és akkor a terhesség végéig ezt játsszuk. Karácsony elõtt voltunk, a sok stressztõl ezidáig még egy dekát sem híztam, és besokalltam, hogy hetente vérvételre és diabetológiára kell járnom, akik hetente 1 órát rendeltek, így ha sokan voltak, akkor be sem jutottam!Így a diétát csináltam otthon, a dokimmal meg megegyeztünk, hogy akkor 3 hetente vérvétel a cukrom miatt, meg beszerzek vércukorszint mérõt és itthon mérem. Ezzel elvoltam kb egy jó hónapig, jött a Karácsony is, a 30. hétig, mikor is elkezdett emelkedni a vérnyomásom és kisebb vizesedést vélt felfedezni a kezemen a dokim. 2 hét múlva mikor nem jött rám a karika gyûrûm, és a csizmám is csak alig, én is realizáltam, hogy elkezdtem vizesedni. Na jó, akkor szedjek vérnyomáscsökkentõt, napi 4-5-ször otthon mérjem a vérnyomásom. Ez ment is olyan 34. hétig, amikor is még fentebb szökött, így a doki kitalálta hogy akkor otthon nézzem magamnak a fehérjét a vizeletemben. Adott hozzá oldatot meg elmagyarázta hogy kell. Frankó végre egy doki aki megértette, hogy nem akarok 2 naponta a kórházba járni és ha otthon is el lehet végezni egy vizsgálatot, akkor miért ne. Ezzel két hétig el is voltam, amikor jött a 36. hét, és hát akkor menjek nst-re. Kezdtem megörülni, hogy végre egy normális vizsgálat, ahol nem a véremet vagy egyéb más nedvemet csapolják le és abból próbálnak a fiam értékeire megállapítani bármit is. Elsõ nst vizsgálatomon a fiam olyan szinten megmakacsolta magát, hogy végigaludta az egészet.Elküldtek sétálni, ettem, ittam, visszaültem, de semmi, aludt, mint a bunda. Na ekkor a kedves nõvérke ezerrel beparáztatott hogy hát ez nagyon nem jó, baj van, mi az hogy nem tudok semmit sem csinálni a gyerekemmel, hogy felkeljen. Mindennek éreztem magam, csak jó anyának nem, fõleg három másik kismama elõtt. Nagy nehezen hazaengedtek a semmit nem mondó nst-vel. Rá két napra szülõszoba, dokim ügyeletes volt, lefeküdtem a vajúdóba, ahol szuper nst görbét mértek, a fiam jól van. Hát persze hogy jól van, ezt szajkózom mindenkinek, csak rám senki sem hallgat, inkább a mûszerekre. Közben végighallgattam 2 ordibálós szülést, ami valahogy abban a lelkiállapotban nem hatott túl jól, a sok stressztõl sírva távoztam a kórházból. Egy pár nap és eljön a kiírt idõpont, de még semmi jele annak hogy a babám ki akarna jönni. Én érzem, hogy jól van, de a dokim szerint a sok kórelõzményem miatt nem kéne túlhordani. Õ nem hisz még mindig nekem, inkább a papírra vetett értékeke a mérvadóak nála (is). Így kíváncsi leszek hogy fog zárulni a 9 hónap nálunk. Szeretnénk majd testvért neki, de biztos, hogy kell minimum 9 hónap mire "kiheverem" ezt a 9 hónapot és ezt a sok hercehurcát el tudom felejteni. Mindenesetre nagyon várjuk már hogy velünk legyen.
Utolsó vagyok! E melett 12. héttõl érzem hogy tágul a medencém, azóta nem bírok kikelni az ágyból csak 5 perc alatt, borsónyi pattanások jöttek ki az arcomon, a hátam, a mellkasom is tele van kis apró pattanásokkal. Olyan csíkos lettem, mint egy zebra, begyulladt a bölcsességfogam, amit most nem lehet megmûteni. Hajam zsíros, akár naponta is moshatnám és a fiamnak köszönhetõen totál beszõrösödtem. Aranyerem is lett úgy félidõtõl, de az legalább csak van, nem fáj :) Úgyhogy irigykedek minden olyan nõre, akinek csak 1-2 tünete van, de már attól a halálán van!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!!! Minden elismerésem!Nem semmi amin átmentél, és még csak most jön a szülés???Hát kitartást neked!Nagyon érdekel, hogy mi lesz az egésznek a vége!Ha gondolod majd írd meg!Addig is sok egészséget nektek, és remélem továbbra már nem lesz semmi gond!!!
8-aska, a te terhességed, mint az enyém volt anno a kisfiamnál szóról szóra, kivéve a vérzést. Most 16. hétben vagyok ez most eddig síma liba, egykét nátha, de ennyi, de ki tudja mi vár még az emberre! Azért reménykedem:) !
9:52 vagyok És szülés után 3 hónappal sem állt el a vérzésem, ismét gyógyszerek. Cserébe viszont egy nem hasfájós, éjszakákat végigalvó, mosolygós, nyugis, szépen fejlõdõ, nagyon ügyes kisfiam van :)
Ó, a gyomorégés! Bármit ittam, olyan volt mintha sósavat nyeltem volna. Tömegközlekedés: érdekes, nekem pont az idõsebbekkel volt problémám, egyszer egy néni könyökkel hasbavágott amikor 7 hónapos terhes voltam, mert elindultam egy hely felé, õ mögöttem szállt fel és csak így tudott beelõzni. Amikor a babakocsis picivel és a 2 évessel közlekedtem, a kamasz fiúk voltak a nagy segítõim. Bérmikor kaphatóak voltak babakocsi-emelésre, volt hogy felszálltam a buszra és ugrottak. De olyan is, hogy két kissrác szinte lerobbant a buszról, úgy rohantak. Én felraktam a 2 évest, mire fordultam volna vissza a babakocsiért, már emelték mögöttem. Majd szaladtak tovább. Ugyanez a szitu villamosnál: köztépkorú pasi röhögött, hogy hihi, majdnem lemaradt a kicsi a babakocsiban. Hát igen, marha vicces volt. Akikkel rossz tapasztalatom volt, azok a 15-30 éves, még gyermektelen nõk. Nekik határozott elképzelésük van arról, hogy ha majd terhesek lesznek, õk majd nem szállnak ám buszra a gyerekkel (mert a születési anyakönyvi kivonathoz csatolják a kocsikulcsot, na persze..). Ha az ember csak arra kérte õket, hogy a babakocsiknak fenntartott helyre legyen kedves beengedni, ne álljam már el az utat (máshol amúgy bõven volt hely, csak nem babakocsinak), akkor vágták a pofákat.
Megértem, illetve próbálom megérteni. Nekem fele ennyi bajom sem volt még idáig, nagyon remélem nem is lesz, de már ez is ami van, egy nagy lelki teher, és nehéz túl lenni rajta, és pozitívan gondolkodni. Szerintem ha semmi bajom nem lenne, most jelenleg a derékfájáson kívül érezhetõ bajom nincsen, akkor is ugyanilyen aggódó lennék. Csak annyit kívánok, hogy húzzam ki legalább 38. hétig, úgy hogy mindketten egészségesek legyünk! Ezt kívánom neked is. Kitartás...
2. terhessegem, 35 hetes vagyok. Elso terhessegem egy alom volt, ritkan hanytam, emelyegtem, de az nem viselt meg. Ez a terhessegem egy remalom, komolyan en betegsegkent elem meg. Raadasul engem is kioktatnak, h hat minden terhesseg ilyen, csak mindenki maskepp eli meg. Eleg sokat sirtam, sirok is, foleg a lelki oldala miatt. Nekem mar ugy indult ez a terhesseg, h 4-5 hetesen iszonyatos szemeremtesti fajdalmaim voltak, de olyan erosek, h ejszakakat nem aludtam. Kesobb ehhez tarsult az allando hasfajas, gorcsok, ketszeri verzes, 3szor korhaz, derekfajas, combto fajdalom. Lenyegeben 8 honapja allandoab faj valahol, es nem kicsit. Ezt nem hiszik el sokan. Nem mondom, h rettenetesen nagy fajdalom, de ha valakinek 8 honapja faj valahol, azert nagyon meg tudja viselni. Nos engem megviselt ez a terhesseg. 32 hetesen orakon keresztul 3 percenkent kemenyedett a hasam, megnt korhaz, tudoerlelo szuri, aggodas. Jaj igen, es ez lemeradt, az aggodas a baba miatt, nehogy hamarabb jojjon. Emiatt is mindenki hulyenek nezett, h miert jonne hamarabb? Koraszulesre jellemzo tunetek nalam mind megvoltak. Hiaba mondtam mindig, en tudom mit erzek. A parom latja egyedul, h tenyleg szenvedek, o mellettem all mindenfelekeppen. De mas senki sem. Most 35 hetesen mar nem alszom semmit, ugy faj a vegbelem es a huvelyem mintha allandoan szurkalnak, alig birok menni. Enni vegig nem tudtam, etvagytalan vagyok, nem igazan kivanok semmit, 3 kilo korul hiztam. Sapadt avgyok, karikas szemekkel, tenyleg beteges kinezetem van. En nem hittem volna, h egy terhesseg ennyire rossz tud lenni. Tudom, h megeri, mert a vegeredmeny egy csoda, de en kikeszultem rendesen. Szep babavarast mindenkinek!
Szia!:) ) Én amíg kismama voltam, nem tudtam, hogy nehéz nekem, annyira örültem a babának. Így utólag, tényszerûen: -Elsõ 4 hónapot végighánytam, semmi nem enyhítette, arra ébredtem minden reggel, hogy hánynom kell. Ez napközben sem volt jobb. -12. héten vérzés - gyógyszerek -ez elmúlt, beteg lettem -antibiotikum kúra kétszer -6. hónap csodálatos volt, itt minden oké!:) )))))9 -7. hónap - vizesedés, +10 kg, magas vérnyomás - kórház hazaengedtek, gyógyszerek, -37. hét -ismét kórház, kontroll, 24 órás megfigyelés - 38. hét, a kórházban elkezdett szivárogni a magzatvíz Nem vették észre, hiába vizsgáltak meg, csak reggel, a saját orvosom, de még 2 másik is megnézett. Felsõ burokrepedés. Fájdalmam nem volt. Megrepesztették a burkot rendesesen, oxitocint 3x emeltek, mire lett fájásom. 2 ujjnyira tágultam, tovább nem. Szívhang leesett. ------>Sürgõsségi császár. Szerencsére. Ha simán sikerül megszülnöm, nem tudták volna megmenteni a babát, annyira az nyakán és az az arcában volt teljesen a köldökzsinór.
nekem is minden elismerésem az elõzõnek. Tényleg szörnyû lehet így végig menni a 9 hónapon! Szurkolok hogy minden rendben legyen. Kitartás. Azért én is kíváncsi lennék a végére! :) 29hkm

Valaki, aki csak a terhesség legvégén, vagy csak születéskor döntötte el, hogy hívják majd a babát? Nem volt rossz érzésed? Végül hogy sikerült dönteni?

Egyszer?en nem tetszik semmi... :(

Legjobb válasz: Mi is sokat gondolkoztunk, mi is legyen a kislányunk neve. Nálunk még az is nehezítette a dolgot, hogy volt már 3 nagy gyerekünk is, õk is beleszóltak a válogatásba. Mikor a 38. héten megindult a szülés és már autóztunk a kórház felé, eszembe jutott, hogy név az nincs... Na, jöttek újra a már elõzõleg többször felvetett nevek... de igazán egyik se tetszett. Aztán a kórháztól néhány percre a férjem kimondta: Réka. Na, ez lett a lányunk neve :) Nem volt emiatt lelkiismeret furdalásunk :))) Különben a 3. babánk nevét még a kórházban átírattuk, mert mégsem tetszett :) Akkor még nem anyakönyvezték õket ilyen gyorsan, így a fiam 2 napig Gergõ volt...

Mi is sokat gondolkoztunk, mi is legyen a kislányunk neve. Nálunk még az is nehezítette a dolgot, hogy volt már 3 nagy gyerekünk is, õk is beleszóltak a válogatásba. Mikor a 38. héten megindult a szülés és már autóztunk a kórház felé, eszembe jutott, hogy név az nincs... Na, jöttek újra a már elõzõleg többször felvetett nevek... de igazán egyik se tetszett. Aztán a kórháztól néhány percre a férjem kimondta: Réka. Na, ez lett a lányunk neve :) Nem volt emiatt lelkiismeret furdalásunk :) )) Különben a 3. babánk nevét még a kórházban átírattuk, mert mégsem tetszett :) Akkor még nem anyakönyvezték õket ilyen gyorsan, így a fiam 2 napig Gergõ volt...
21.22 es vagyok, a lányom Dalma :) Amúgy nálunk is az egyik név a három szóbajöhetõ közül a Márk:) a másik a Barnabás a harmadik meg képlékeny...a baj hogy egyiket se érzem hogy az övé lenne:)
Az elsõ fiunk neve rögtön megvolt, (Kristóf, ezen kívül nem is tetszett semmi)de a másodikkal már gondban voltunk.Egyszerûen nem tudtunk megegyezni!(Persze lánynévben abban igen!)A férjem rám hagyta a döntést, jó legyen Marcell.De a fiúcska nagyon jól érezte magát benn, 2 nappal a kiírt dátum elõtt még sehol semmi.Viccelõdtem a férjemmel, hogy még meggondolhatja magát!Azt mondta, akkor legyen inkább Márk.Így is lett.4 nap múlva szültem, bár kicsit gondban voltam, mikor kérdezték a nevét, mert kezdtem megszokni a Marcellt!Az ismerõsök is kellõen meglepõdtek, mikor elmondtuk a hírt:hogyhogy Márk??? Azóta is emlegetjük, hogy megvárta, míg eldöntöttük a nevét, nagyon illik rá!
Szia! En is 38 hetes vagyok, nyitott mehszaj sok sok kemenyedes, szoval barmikor johet a lanyunk, viszont nev meg nincs meg biztosan! Lelkiismeret furdalas sincs, mert ugy vagyok vele nev nelkul meg senki sem maradt, valahogyan lesz...lehet latnunk kell az arcat, vagy mint masok irtak talan uton a korhazba, vajudas kozben etc. Addig hivjuk mi mindenhogyan:)
:) Nekem is a szülõszobában dõlt el. Kristófot akartam, az apuka nem engedte, a szülésznõ ott alkudozott vele, hogy legalább a második neve hagy legyen ez. Nem engedte így lett Kevin. Néha még mindig rácsodálkozok erre a névre, (nem igazán tetszik). Ha kislány lett volna akkor Hanna nevet kapta volna. Viszont a következõnek nem fogok divatnevet adni.
A kérdező hozzászólása: ja, és 38 hetes vagyok... :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Utolsó! a második gyerkõcnek mi lett a neve? :) és a többieknél mi lett a lány? Nekem is az a rossz, hogy nem tudom, hogy szólítsam...
Lány nevet választottunk nagy nehezen, mert azt mondták az lesz. A kórházban voltunk már, amikor felvetettük, mi lesz, ha mégis fiú?? Gyorsan találtunk egy nevet, nem lett rá szükség... :o)
Barátnõm azt a nevet adta a babónak, amelyik napon született. Nõvéremék a szülés elõtt 1 hónappal döntötték el, hogy Ádám lesz a kisfiúk neve. Egyik csajszi, akivel egy idõre vagyok kiírva szintén nem tud dönteni. Lányuk lesz. Azt mondta, hogy valószínûleg marad az õ neve a lányának is vagy az anyjának a nevét adja neki, ha jobb nem jut eszébe. Mi a párommal már a gyerek megfoganása elõtt tudtuk, hogy mi az a 2 név, amit kapni fog :]
Sokan vannak, akik csak akkor döntenek, amikor meglátják a babát. Azt viszont nem értem, miért kellene rosszérzésednek lenni, ha nem tudod hamar eldönteni, hogy minek nevezd - ez csak akkor lényeg, ha már ott a gyerek.
A kérdező hozzászólása: én is így vagyok, nem érzem miénknek. De most már talán körvonalazódik :D

Hogy bírja a varrásotok? Előző terhesség után mennyire feszül a pocakotok? Nem volt gond?

Kislányom 14 hónapos következ? kislányom októberben születik!mind kett?jüket császárral szültem és fogom is!(Sajnos)

Legjobb válasz: Nekem elég sok idõ telt el,de még most is fáj.(kilenc év kb.)Az orvosom miatt természetes,hogy érzem ahogyan feszül.Belül nem ugyan ott van a vágás,mint a hasfalon.(perr pillanat)Úgyhogy most fáj kint egy ponton és bent is kicsit arrébb.Azt mondta sajna ez így is marad.Legalább is nálam,mert ugye majdnem kilenc év után is érzem.Amúgy hány hetes vagy?Az elsõ császárod altatásban volt? Üdv.32 hetes Km.

Nekem elég sok idõ telt el, de még most is fáj.(kilenc év kb.)Az orvosom miatt természetes, hogy érzem ahogyan feszül.Belül nem ugyan ott van a vágás, mint a hasfalon.(perr pillanat)Úgyhogy most fáj kint egy ponton és bent is kicsit arrébb.Azt mondta sajna ez így is marad.Legalább is nálam, mert ugye majdnem kilenc év után is érzem.Amúgy hány hetes vagy?Az elsõ császárod altatásban volt? Üdv.32 hetes Km.
miatt=szerint...
A kérdező hozzászólása: Szia! spinális érzéstelenítésem volt! Most 24 hetes terhes vagyok! :)
Most is így kéred?Engem altattak, de nem tudom, hogy ne kérjek-e mást, hogy fent lehessek.....Milyen volt?Nálam sajna nagyon gyorsan kellett csinálják, mert veszélyben volt a kislányom.Nem választhattam.Megint császár lesz, mert az orvosom azt mondta, hogy nem kockáztatunk.Jó lenne már kitalálni, hogy mi legyen...
A kérdező hozzászólása: Most is így lesz!Jó volt márt hallottam felsírni és utána elvitték pár percre utána apjának oda adták és össze varrtak utána odahozták megmutatni, megsimogathattam, ö le tusszentet!:) Én nem is engedném, hogy altassanak.
Sok pozitív dolgot hallok errõl.Nagyon hajlok rá, hogy ne altassanak.Csak azért voltak kétségeim, mert valaki azt mondta, hogy nagyon kellemetlen volt ahogyan érezte a "turkálást, matatást".Szóval csak ettõl félek egy picit.Ja meg hányingere is volt a mûtét elején.Lehet, hogy csak Õ az egyetlen aki így reagált??Azóta akiket megkérdezek mindenki csak jókat mond.Ezeket nem is hallom....Köszönöm a válaszodat és, hogy megerõsítettél ebben. További boldog babavárást. Üdv.

Mennyire megbízható a kórházakban használt terhességi teszt? A mensesem nem volt normális, két napig volt utána csak barnázás. A hőm magas volt akkor. Ekkor csináltam tesztet, ami negatív lett.

Azóta feszülnek a melleim, állandóan ennék és úgy érzem húzódik a méhem. A hasam pedig nem tudom behúzni, pedig eddig nagyon be tudtam.

Legjobb válasz: A korházi teszt a legmegbizhatobb.Én is u.ebben a cipõben vagyok.2 napig megvolt azota barnázás.A dokim azt mondta,hogy lehet azért mert mensi elött voltunk együtt 3 nappal.Azota milyen a hõd???

A korházi teszt a legmegbizhatobb.Én is u.ebben a cipõben vagyok.2 napig megvolt azota barnázás.A dokim azt mondta, hogy lehet azért mert mensi elött voltunk együtt 3 nappal.Azota milyen a hõd???
A kérdező hozzászólása: 37, 2 a hõm. Nem értem. Nem görcsölünk a babán, megszakítással védekezünk. Nem lenne baj, ha jönne azért:)
Szia nekem is ilyen rövid volt a mensim nekem is vannak tünetek, jövöhéten lesz a köv mensim kiváncsi vagyok az milyen lesz(lesz-e). remélem azért babás vagy!
Nekem is most"mult el, szük kettõ napig volt meg"azota barnázok.Szúr a petefészkem, mellem.És hol van még a következõ nem várt?!Késõi beágyazodás.Több mint valószinû, hogy azért , mert mensi elött fogant.

27 hetes kismami vagyok. Még nem volt elötejem. Mikor lesz, vagy ember, szervezet függö? 1-2ismerösömnek ebben a terhességi idöszakában volt.

Legjobb válasz: Ez egyénfüggõ, nem mindenkinek van. A lényeg, hogy akkor legyen tejcsid, amikor már megszületett a baba. Ne aggódj, ha nincs elõtejed, az nem jelenti azt, hogy nem tudsz majd szoptatni.

Ez egyénfüggõ, nem mindenkinek van. A lényeg, hogy akkor legyen tejcsid, amikor már megszületett a baba. Ne aggódj, ha nincs elõtejed, az nem jelenti azt, hogy nem tudsz majd szoptatni.
Lehet hogy egyáltalán nem is lesz, de ezt ahogy írták nem baj.A lényeg a szülés után van:-)
Szia! 27 hetes kismama vagyok én is, és nincs még elõtejem. Elõzõ terhességemnél sem volt, csak szülés elõtt 1 nappal indult meg. Amikor az egyikbõl evett a baba a másikbõl szabályosan folyt annyi volt. Szerintem ne parázz, annál rosszabb. Nincs két egyforma terhesség, mindenkinél másként alakulnak a dolgok. Amikor szükség lesz rá biztosan lesz.

Mi lehet a baj? Nem volt pozitív terhességi tesztem, viszont 12 napot késett aztán erős görcsöléssel megjött. A menstruációm a megszokott 7 nap helyett 3 volt, és bocsi a kifejezésért darabos

Aztàn mikor megjött rà egy napra belàzasodtam és lebetegedtem azóta eltelt 3 nap ès mèg mindig napi 3-4 szer belàzasodok! Kérlek valaki írjon, van a kett?nek köze egymàshoz? Lehetett spontàn vetélés?

Legjobb válasz: A láz miatt AZONNAL menj orvoshoz. Mondd el, amit itt leirtál, pl a "darabos" vérzésrõl. Nõgyógyászhoz menj, ha lehet. Akármelyikhez, mert sürgõs. Ha meg akarod várni vele a januárt, akkor viszont irj egy végrendeletet és köszönj el mindenkitõl. Nem vicc. (ha terhes lettél, de nem tapadt meg, és a menstruációval nem távozott minden darab, akkor - a láz az egyik tünete - vérmérgezés-féleséggel akár halált is okozhat. Nem rémisztgetni akarlak, hanem tényleg menj dokihoz. Azonnal.)

A láz miatt AZONNAL menj orvoshoz. Mondd el, amit itt leirtál, pl a "darabos" vérzésrõl. Nõgyógyászhoz menj, ha lehet. Akármelyikhez, mert sürgõs. Ha meg akarod várni vele a januárt, akkor viszont irj egy végrendeletet és köszönj el mindenkitõl. Nem vicc. (ha terhes lettél, de nem tapadt meg, és a menstruációval nem távozott minden darab, akkor - a láz az egyik tünete - vérmérgezés-féleséggel akár halált is okozhat. Nem rémisztgetni akarlak, hanem tényleg menj dokihoz. Azonnal.)
Szerintem tuti terhes voltál, csak végül nem tapadt meg. Azt nem tudom van-e a láznak köze hozzá.
Nem voltál dokinál?
Én elmennék egy UH-ra hogy kitisztultál-e rendesen.
A kérdező hozzászólása: De kicsit folyik az orrom is...
A kérdező hozzászólása: 38 körül van mindig, ha beveszek egy làzcsillapítót akkor lemegy 37.2-37.5 közé kb 2-3 óràra aztàn visszamegy
Mennyi a lázad?
Nem vagy megfázva, torkod nem fáj? Semi ilyesmi nincs, ami indokolhatná a lázad? Mert ez így elég durván hangzik, hogy napok óta lázasodsz. Szerintem is menj el ma mindenképp nõgyógyászhoz, mert ha tényleg köze van a vetéléshez, akkor az nem fog magától elmúlni, sõt, ahogy telik az idõ, csak egyre nagyobb veszélyben vagy. Szóval irány az orvos!
Egyetértek az utolsóval! Valóban lehet vérmérgezés!! Azonnal irány az orvos!!! Ez nem játék!
A kérdező hozzászólása: Igen, kitisztult a szervezetem teljesen... Nem láttak semmit. A láz pedig influenza volt! Már sokkal jobban vagyok kaptam vitaminokat. Köszönöm a válaszaitokat és a segítséget!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!