Találatok a következő kifejezésre: A terhesseg nem (3142 db)

Van e olyan terhességi teszt amely az aktust követően néhány nappal már kimutatja a terhességet? Nem 2 héttel később, hanem néhány nappal.

Legjobb válasz: Nincs. Az aktust követõen 7-12 nap, mire beágyazódik, utána 2-3 nap, mire elég HCG termelõdik, amit már kimutat egy teszt, vagy a vérvétel. Ezért a két hét. Akinél 7 nap alatt beágyazódik, annál 9-10 nappal késõbb egy érzékenyebb teszt már mutatja, de nem lehet tudni, kinél mikor van, ezért ilyenkor lehet még negatív terhesség mellett is. Néhány nappal aktus után gyakorlatilag még nem vagy terhes.

Nincs. Az aktust követõen 7-12 nap, mire beágyazódik, utána 2-3 nap, mire elég HCG termelõdik, amit már kimutat egy teszt, vagy a vérvétel. Ezért a két hét. Akinél 7 nap alatt beágyazódik, annál 9-10 nappal késõbb egy érzékenyebb teszt már mutatja, de nem lehet tudni, kinél mikor van, ezért ilyenkor lehet még negatív terhesség mellett is. Néhány nappal aktus után gyakorlatilag még nem vagy terhes.
Mivel aktus után minimum 2 hét kell, hogy beágyazódjon a megtermékenyített petesejt, így a válasz nem! (és akkor még csak tételezzük föl, hogy pont félidõben volt peteérés, de lehet elõbb és késõbb is)
A Predictor 4 nappal a nem várt elõtt kimutatja.
Nincs. A legtöbb még aktus után 2 héttel sem biztos, hogy kimutatja.
Nincs, mert minden teszt csak akkor tudja kimutatni, ha már beágyazódott, és az pedig kb. 7-10 nappal a fogantatás után történik. Úgyhogy legkorábban a 10. nap körül lehetséges, annál korábban nem.
Ha ennyire parázol, a fenének nem mentél a terhes ambulanciára vagy ügyeletre és írattál fel esemény utáni tablettát? Vagy nem hallottál még róla? Inkább, mint 2 hét gyomorgörcs, ne adj Isten egy abortusz.... Komolyan, ha már így jártál, erre miért nem gondoltál? 36 hetes kismama

Közvetlenül mensi elmúlása utáni nap mekkora az esélye a terhességnek? Nem szakadt ki a gumi csak a kezéről juthatott oda valami (rossz előérzetem van)

ez 6 napja volt kimutatja ezt valami teszt vagy még korai?

Legjobb válasz: 1-2 hét után mutatja ki a terhességi teszt a terhességet. Nagy esélye van a terhességnek ha valaki a menstruáció elmúlása után van. (de még menstruáció közben is lehet valaki terhes) 19/L

1-2 hét után mutatja ki a terhességi teszt a terhességet. Nagy esélye van a terhességnek ha valaki a menstruáció elmúlása után van. (de még menstruáció közben is lehet valaki terhes) 19/L
Pont hogy nem. Elméletben menstruáció alatt és közvetlen utánna nem eshet teherbe a nõ. Akkor eshet teherbe valaki ha van érett petesejtje, ami mindig a két ciklus között félidõben szokott történni általánosságban, a 10-15. nap körül. (ez persze csak az átlag mindenkinek egyéni hogy mikor van peteérése, ahhoz hogy ezt kiderítsd tudsz venni egy tesztet ami úgy mûködik mint a terhességi teszt és megmondja hogy hányadik napon van peteérésed) Természetesen teherbe tudsz esni akkor is ha ne épp a peteérésedkor szeretkezel, de kisebb rá az esély.
Utolsó válaszoló teherbe lehet esni menstruáció alatt és közvetlen utána!!!!
Egy hét után még semmilyen teszt nem mutatja ki a terhességet, mivel akkorra még a beágyazódás sem történt meg. Olvasd el: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/hcg aktus 0. nap fogantatás 1-3 nap + 7 nap: beágyazódás kezdete + 5 nap: beágyazódás vége ------ ekkortól mutatható ki Tehát minimum úgy 13 nappal az aktus után, de ha biztosra akarsz menni, akkor vársz legalább a 15. napig. 2-es: Az orvosi álláspont az, hogy a menstruáció elsõ napját kivéve a ciklus minden napja termékenynek tekinthetõ (orvosi könyvben olvastam, amit most hirtelen nem találok). Természetesen az esélyek változnak, de nem szabad elfelejteni, hogy spontán peteérés bármikor bekövetkezhet!
4-eshez kiegészítés Nem szabad lett volna azt írnom, hogy a ciklus elsõ napját kivéve. Egyesek szerint ugyanis az elsõ nap se védett.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. józan ésszel végiggondolva kicsi az esély arra hogy hímivarsejt került be de nagyon sírós vagy 1-2 napja de lehet ezt csak a vizsgaidõszak teszi.semmi más tünetem nincs se mell feszülés se hányinger sem semmi
6 nap alatt még be se ágyazódik! Mégis hogy éreznél bármit is? DE abban igazad van, hogy nem olyan nagy az esély.

A hüvelyi uh a nagyobb terhességet is kimutatja? Úgy értem, hogy ha már legalább félidős a terhesség, nem kellene hasi uh-t csinálni? A hüvelyi is kimutatja?

Legjobb válasz: Nálunk (Miskolc, Semmelweis) már a 12 hetes UH is hasi a kórházban. Nekem a nõdokinál a legelsõ UH volt hüvelyi, 8 hetesen. Azóta õ is csak hasit csinál. Elõzõ terhességem alatt viszont csak hasi UH volt.

Nálunk (Miskolc, Semmelweis) már a 12 hetes UH is hasi a kórházban. Nekem a nõdokinál a legelsõ UH volt hüvelyi, 8 hetesen. Azóta õ is csak hasit csinál. Elõzõ terhességem alatt viszont csak hasi UH volt.
A kérdező hozzászólása: Ezt a választ köszönöm, ámbár nem a kérdésemre érkezett. Várom, hátha valaki érti, mit szeretnék :-) nem sértés, kedves Elõzõ, köszönöm a válaszod.
Hogy elõször a kérdésedre válaszoljak: A hüvelyi UH mindent kimutat, amit a hasi US is kimutat. Fordítva ez nem feltétlenül van így. De miért akarsz hüvelyit a hasi helyett? Miért nem jó neked a hasi UH?
Igen, a hüvelyi UH-on is jól látszik a terhesség. Azoknál szokták ezt használni, akik nagyon túlsúlyosak és a hasi UH-on nem jó a kép. (nõdoki mondta nekem)
Igen, kimutatja, de még nem hallottam róla, hogy valakinek ennyire elõrehaladott terhességet nem hasin csináltak volna, de biztos vannak kivételek, vagy indokok, amiért az hüvelyit csinálja az orvos.
1. vagyok. Bocsi. Igen, így utólag már rájöttem... :-)
A kérdező hozzászólása: Hasit szerettem volna, de hüvelyit csinált. Kizárta a terhességet vele. Köszi a válaszokat!!!! :-)
Nekem a 8 és 12 hetes volt hüvelyi a 16 hetes már hasi..de remélem hasi is marad mostmár:)
Egyértelmûen kimutatja, de félidõs terhességet már uh nélkül is simán észre venne.

Magas, vékony Kismamák, akik legalább 170cm feletti magasak és a terhességet nem kezdték 60 kg-nál többel!? ! Pár kérdés!

Mennyi volt a pontos súlyod és milyen magas vagy?

Legjobb válasz: 174 cm vagyok. 1.babánál 58 kilóval kezdtem, 72 kilóval mentem szülni (14 kiló hízás). Szülés után egy héttel már jó volt rám a terhesség elõtti farmerom. Szülés után 3 hónappal már 52 kiló voltam! (10 hónapig szoptattam) 2.babánál 52-vel lettem terhes, 72-vel szültem (20 kiló hízás), szülés után 3 hónappal szintén már csak 52 kiló voltam, de lejjebb is mentem 50-ig, csak szerencsére vissza tudtam hízni. Itt is 10 hónapig szoptattam. 3.babánál 55 kilóval lettem terhes, most 34 hetes vagyok és 70 kiló (gondolom megint 72-vel megyek szülni). Egy cseppet sem félek attól, hogy marad rajtam cucc, szerintem megint pikkpakk le fogok fogyni és vékony (sovány) leszek megint. 1.babám 3,5 kg 56 cm, vajúdással együtt 7 órás szülés 2.babám 3,8 kg 57 cm, vajúdással együtt 4 órás, mindkettõ jó élmény, 2. gátvédelemmel.

174 cm vagyok. 1.babánál 58 kilóval kezdtem, 72 kilóval mentem szülni (14 kiló hízás). Szülés után egy héttel már jó volt rám a terhesség elõtti farmerom. Szülés után 3 hónappal már 52 kiló voltam! (10 hónapig szoptattam) 2.babánál 52-vel lettem terhes, 72-vel szültem (20 kiló hízás), szülés után 3 hónappal szintén már csak 52 kiló voltam, de lejjebb is mentem 50-ig, csak szerencsére vissza tudtam hízni. Itt is 10 hónapig szoptattam. 3.babánál 55 kilóval lettem terhes, most 34 hetes vagyok és 70 kiló (gondolom megint 72-vel megyek szülni). Egy cseppet sem félek attól, hogy marad rajtam cucc, szerintem megint pikkpakk le fogok fogyni és vékony (sovány) leszek megint. 1.babám 3, 5 kg 56 cm, vajúdással együtt 7 órás szülés 2.babám 3, 8 kg 57 cm, vajúdással együtt 4 órás, mindkettõ jó élmény, 2. gátvédelemmel.
170cm magas vagyok 60 kg val kezdtem 70nel mentem szülni és hazajöttem 60kg val most 170 cm vagyok 68kg val kezdtem majd kiderül mi a vége elsö bab 41 hétre 3540 gramm alig volt pocakom ugy mentem szülni mint akinek volt még 10 hete hátra
Kb. 177cm vagyok. Elsõ terhességet 57kilóval kezdtem és 15kilóval voltam több a végén. 39.héten született a lányom, 2550gramm és 47cm volt. Nem volt nagy hasam, és császáros lettem.Pár hét alatt újra a kezdõ súlyomnál voltam. Második terhességet ugyanúgy 57kilóval kezdtem, de 25kilót híztam a végére. 39+3napra született a baba ismét császárral.2820gramm és 46cm lett. Nemsokára 5 hónapos és 63kg vagyok.
171-172cm körül vagyok, 59kilóval kezdtem a terhességet és 75kilóval zártam. 3700gramm és 57cmrel született a babám 41+1 hétre, sûrgõségi császárral, ezáltal gyors szülésem volt. :) Kb. 115cm volt a haskörfogatom a végére. És a szüléa után nagyon gyorsan rendbejöttem.
183cm, 61-al kezdtem, 71kg-al szültem 4100g-os babát a 39. héten 3, 5 óra alatt, természetesen. 1 hónap után már minden jó volt rám. Képeket látva szembõl hatalmas hasam volt, hátulról alig látszott.
170 cm vagyok és 51kg-val kezdtem a terhességem.42.héten született a fiam, inditották.11órás volt a szülés, abból 5óra a kitolási szakasz, nem voltak tolófájások.32.hétnél kezdtek érdeklõdni az emberek félve, h baba várok, 42.hétre hatalmas hasam lett.4kg és 51cm lett.Ahogy kijöttem a kórházból a hasam tök lapos volt, 1 napig voltam bent és elég 'jól' néztem ki:) .Nem sok ruha megy fel rám a régiekbõl, ugyanis 19kg-t hiztam és abból 9kg maradóban, szoptatok is, de szeretném is ha rajtam maradna.
AFP valahol a 16-18. hét körül van, szóval szerintem ez így OK
Hátén rákérdeznék még egyszer, mert a 16. hetet csak máj.5-én töltöd és ez kéne hozzá... Legalábbis engem mindig úgy küldtek.
Szia!Szerintem kérdezz rá mindenképpen, mert valószínûleg elnézték.AFP-re mindenképpen betöltött 16. héten kell menni, mert ellenkezõ esetben rossz eredményt kaphatsz, és a frász fog rád jönni, miközben csak azért lesz téves az eredmény, mert nem jókor vették le a vért.Nekem január 17-én volt az utolsó menzeszem.12+2 hkm vagyok.:)
Sziasztok! Nekem január 18-án volt meg utoljára! Én május 13 vagy 14-én megyek be a kórházba, nem kellett elõre kérnem idõpontot, az orvosomra kell hivatkozni és kész! Õ vele beszéltem meg ezt az idõpontot! Egyébkén voltam már UH és 60 mm a gyerek a tarkóredõ 2 mm volt! De megyek kedden 4D-re is! Kicsit nagyobb pár nappal, de akkor is ebben az idõpontban maradtunk! Boldog babavárást mindenkinek!

Szerintetek is kizárhatom a terhességet, nem?

Voltam együtt a barátommal védekezés nélkül, de csak egyszer. Azóta viszont már kétszer is napra pontosan megjött a menstruációm. Viszont a melleim megn?ttek. Mit?l lehet? 20 éves vagyok

Legjobb válasz: Akkor te azon ritka esetek közé tartozol, akiknél ugyanolyan a menstruáció terhesség alatt is..

A kérdező hozzászólása: Akkor te azon ritka esetek közé tartozol, akiknél ugyanolyan a menstruáció terhesség alatt is..
Csinálj tesztet. Addig nem lehet kizárni a terhességet.
csinálj egy tesztet az a legbiztosabb. én is így voltam anno, egymás után kétszer is megjött csak gyanús lett hogy háromszor annyit eszek mint általában.
A kérdező hozzászólása: De azt mondják, hogy ilyenkor nem rendes az a menstruáció, vagy kevesebb vérzés vagy csak 2-3 napig tart..
Ha védekezés nélkül szexeltetek, akkor van esély a terhességre. Ehhez egyetlen alkalom is elég!
az enyémben sem volt semmi változás azért is nem tûnt fel hamarabb. második voltam

Van itt olyan kismama, akinek a terhessége alatt jött ki a hüvelyén szemölcs, ha igen akkor hogy vetted észre, hogyan kezelték, és mennyi idő alatt múlt el? És a terhességre nem volt rossz hatással?

Legjobb válasz: Én sok helyen olvastam hogy igen sok ilyen van, de én még nem vagyok terhes úgyhogy bõvebb választ nem tudok adni... de szerintem igen, volt... :D

Én sok helyen olvastam hogy igen sok ilyen van, de én még nem vagyok terhes úgyhogy bõvebb választ nem tudok adni... de szerintem igen, volt... :D
Szerintem a terhesség rovatba tedd át a kérdést, ott többen fognak válaszolni talán.
A kérdező hozzászólása: Már oda is írtam...de nem érkezett érdemi válasz, gondoltam megpróbálom itt is :)

Miért nézi a párom, és az anyja semmibe a terhességem? Anyós örökbe fogadta a páromat, mert nem lehetett gyereke. Neki a terhesség nem jelent semmit. Õ a világ legjobb anyja, saját véleménye szerint. Nekem mindent bírni kell.

Úgysem lesz baja a gyereknek.Ha eddig megmaradt,akkor már nem mehet el.Hozzáteszem,3vetélésem volt ezelőtt.Mindent megcsinálok itthol,a párom nem segít.Ha az anyjához megyünk,ott is csak véleményezik mindent anyós.8Hónapos kismama vagynok,ma megkaptam a páromtól,hogy bezzeg az xy még dolgozik,pedig csak pár héttel fiatalabb a terhessége.Estére már szét szakad a hátam,pihennem kellene,mert görcsölök sokat,de nem lehet,mert akkor az van,hogy ez nem betegség.Ki akaszt,hogy senki nem nézi,azt,hogy hogy érzem magam.

Legjobb válasz: Te is jónak szülsz, sajnállak :( Talán beszéld meg vele, bár az ilyenek úgyse hallgatnak az észrévekre. Csomó ilyen férfi ismerõsöm van. Van egy véleménye, ami teljesen illogikus, 100 észérvvel megdönti bárki, de még akkor is ragaszkodik hozzá.

Te is jónak szülsz, sajnállak :( Talán beszéld meg vele, bár az ilyenek úgyse hallgatnak az észrévekre. Csomó ilyen férfi ismerõsöm van. Van egy véleménye, ami teljesen illogikus, 100 észérvvel megdönti bárki, de még akkor is ragaszkodik hozzá.
Nagyon magasról letojnám a véleményüket. Viszont, ne haragudj, le kell írnom, mennyire sajnállak, mert elképzeltem, mi lesz szülés után. Az sem betegség, igaz, hogy majdnem kettészakadtál, és nagyon hosszú idõ regenerálódni, a 6 hét lófütty, de szerintem neked a 6 hét alatt is ugrálnod kell majd - lesz egyáltalán idõd a kicsire? Mi lesz így veletek?? :((((
Végre egy terhes kismama aki nem a semmire nyávog! Kicsit állj ki magadért és a babáért! Szerintem fontosabbak vagytok ti, mint az, hogy anyós és a párod milyen hülyeségeket képzel be magának. Nem lehet hogy anyósod irigy rád? A párod akarta a babát?
Talán tényleg jobb lenne, ha szülés után anyukádhoz mennétek, õ biztos segítene neked, mert sajnos nem hinném, hogy ha szülés elõtt ilyenek veled, akkor utána szerintem még rosszabbak lesznek, hiszen akkor mondhatják, hogy mit nyavalyogsz, nem is vagy már terhes.Az elsõ babánál is ez volt?
Nagyon sajnállak. Csak azt nem értem, hogy miért az pofázik mindig, aki egy gyereket sem szült még??!! A férjedet meg rángasd el magaddal a dokidhoz és kérd meg a dokit, hogy neki is magyarázza el az állapotodat.
Az a baja talán, hogy nem õ az igazi mamája a gyereknek, és jól tudja, hogy nem fog rá hasonlítani a gyereked majd. Amúgy ne aggódj és pihenj többet!Túl stresszes vagy!Ja meg, hagyd el ezt a barmot.
Félre értettél szerintem. :) Nem rád értettem azt hogy nyávogsz. Rengeteg olyan kismama van itt akinek ha meg kell emelnie egy bögrét, leesik a gyûrû az ujjáról. A "bók" neked szólt, amiért te nem vagy ilyen. Utolsó voltam.
Veszélyeztetett terhes vagy? Ha igen, akkor az más, ha nem, akkor meg tényleg nem kellene túlozni, hiszen ez tényleg nem betegség, hanem állapot!
A kérdező hozzászólása: Õ a 2.babánk.A kislányomat sem látta anyósom 2éves koráig.Mondván, hogy talán nem is a fiáé.A párom akarta leginkább a kicsit, ezért sem értem miért nem érti meg ha elfáradok.Nem szoktam nyávogni, nem vagyok lusta, de talán elvárhatnám, hogy segítsen itthol.Még a kiságyat is én raktam, csavaroztam össze mikor megvettük.Biztos , hogy irigy anyósom, ezért nem nézi semmibe, a terhes nõket.A kislányomat is lekiabálta 3évesen, hogy miért áll fel evés után az asztaltól, meg kéne várni, míg mindenki megeszi a kaját.Persze az õ gyerekei már 3évesen is tökéletesek voltak, mint õ.Egyébként pont tegnap kérdeztem a páromat hogy ha hazajövök a kórházból, akkor is ez lesz?Mert akkor fogom a gyerekeket és elmegyek egy hétre anyumhoz.
A kérdező hozzászólása: Veszélyeztetett terhes vagyok, a vetélések, és asthma miatt.Plusz nyitva a méhszájam.A párom ezt az idiótaságot csak most kezdte, de ez a:mozgás nem árt...elhangzott az anyja szájából is ezelõtt, most pedig a pároméból.Anyuka felõl fúj a szél, fingja nincs a terhességrõl, de hülyeséget beszélni tud.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem rám értetted.:-) Hmm, Az elõzõ terhességemnél itt hagyott a párom 14hetesen.Mire mentem szülni, visszakönyörögte magát.Azóta viszonylag normális a kapcsolatunk.Tudom, sokan mondják, hogy vissza se kellett volna vennem.
Itt nem csak az anyóssal van ám baj, hanem a kedves "pároddal" is. Az anyós egy bunkó, minek mentek hozzá? Alapvetõen nem szoktam ilyesmit tanácsolni, hogy ne látogassátok, mert a család az család; de basszus 2 évig a saját unokáját nem volt hajlandó megtekinteni és most is csak sérteget - egy ilyen hülye nõszemélyhez járjon a fia egyedül, én ugyan nem mennék azért, hogy csesztessen. A párod is egy fõnyeremény lehet hallod, ha 8 hónapos veszélyeztett terhesként azzal b*szogat, hogy dolgozz többet. Csak azt nem értem, hogy ha már van egy gyereketek, akkor nyilván ismered egy ideje, hogy milyen. Szerinted egy ilyen embernek kell még egy gyereket szülni, akármennyire akarja is? NEM! Ott kell hagyni a p*csába. Ilyesmire nincs mentség, hogy 3 vetélés után még téged szekál, hogy dolgozz. Ez az ember se nem tisztel, se nem szeret. Lehet vergõdni, hogy csak az anyja hülyesége miatt ilyen, DE aki tényleg SZERET, annak mindegy mekkora vadbarom az anyja, akkor sem kezel így egy nõt, fõleg nem a te állapotodban. HAgyd ott, komolyan mondom.
"Azóta viszonylag normális a kapcsolatunk.Tudom, sokan mondják, hogy vissza se kellett volna vennem." És neked nem fordult meg a fejedben, hogy egy olyan irdatlan utolsó taplót, aki elhagy terhesen, tényleg nem kellene visszavenni? Viszonylag normális kapcsolat az neked, hogy veszélyeztett terhesen szekál, meg elhagy?! Ne is haragudj, de ezt a helyzetet magadnak is köszönheted. Ennyire hülye és naiv nem lehetsz...
Ha engem elhagy a párom 14 hetesen (vagy 14 hetes babával?) és én vagyok olyan jószívû/hülye, hogy visszafogadjam, nem akarnék neki második gyereket is szülni :(
Ezek után, hogy az elsõnél is elhagyott, most meg így viselkedik veled, én úgy hagynám ott, hogy hátra sem néznék.Szerintem egyenlõre ha teheted költözz haza.Senkinek sem jó, ha idegeskedsz.
A kérdező hozzászólása: 14hetes terhes voltam mikor otthagyott, azt mondta megilyedt.Szülés után még 1évig külön laktunk, de mivel normálisan viselkedett, gondoltam megpróbálhatjuk a pici miatt is.Ez a baba becsúszott, én pedig nem tudtam elvetetni.Különben nem akartam több gyereket.Én biztos nem megyek az anyjához mostanában.Az a baj, hogy nagyon befolyásolja anyós a páromat, és õ meg hallgat az anyjára.:-( Én az utolsó után is adok esélyt az a baj.Nekem fontos a család, és, hogy legyen apa a gyerekek mellett.Csak hát egy kis megértést, és segítséget várnék el.
Most mégis mit vársz ? Semmit csak panaszkodott, mert otthon senki sem hallgat meg! Te választottad a gyerekeid apját, aki nem segít semmit, csak az xy-nal jön, hogy az még dolgozik. Mi lesz még ezután ?!

Miket szoktatok kérdezni a dokitól? Nekem szinte sosem jut eszembe semmi és olyan ciki! Mintha maga a terhesség nem is érdekelne, azért nem tudok kérdezni.

jöv?héten megyünk a dokihoz és minden alkalommal mondja,hogy nah,akkor kérdezzünk,ami érdekel. de olyankor sosem jut eszembe semmi,még ha el?tte gy?jtögettem is párat. 30 hetes leszek a következ? látogatáskor,de ai kérdésem most van,az még mind a szüléssel kapcsolatos,még korainak tartom,hogy ez ügyben kérdez?sködjek. ti miket kérdeztek a dokitól?

Legjobb válasz: Én egész terhesség alatt kérdezgettem tõle a szülésrõl. Mondjuk nálam 100%-os volt a császár, így azt is vagy 10× átbeszéltük, hogy mi hogyan lesz. Természetesen sürgõsségi császárral szültem, mert miért is ne sima császárral. :))

Én egész terhesség alatt kérdezgettem tõle a szülésrõl. Mondjuk nálam 100%-os volt a császár, így azt is vagy 10× átbeszéltük, hogy mi hogyan lesz. Természetesen sürgõsségi császárral szültem, mert miért is ne sima császárral. :) )
Én nem stresszeltem magam szakirodalommal a terhesség alatt, amit alapban kell tudni, azt tudtam amúgy is, tehát nem volt kérdésem. Ugyanezt mondtam a kéretlen tanácsadóimnak is, hogy nincs kérdésem, ha majd lesz, akkor válaszoljanak.
Én is mindig cetlivel mentem:D, a ksimama- agyam hihetetlen szita volt:) . Nem szégyen:) !
Nyugodtan írd fel, ha valami eszedbe jut, és akkor nem felejted el. Én meg pont az ellenkezõje voltam, mindig aggódtam valamin, mindig ezer kérdésem volt. :D
4es, egyre gondoltunk! :)
Ezzel én is így voltam. Nekem tanácsolta, hogy irogassam fel egy papírra és akkor nem lesz olyan, hogy nem jut eszembe :) )
Írd fel a kérdéseidet egy lapra és mikor mész a dokihoz, akkor vedd elõ nézd meg. Szerintem nem ciki, a dokik is tudják, hogy ilyenkor sokan feszültek, idegesek. Amúgy nem korai 30 hetesen szülésrõl kérdezni. Jobb minél elõbb tájékozódni. Meg mi más foglalkoztatna egy kismamát, mint a szülés. Kérdezz nyugodtan.
Ha nincs kérdésed nincs és kész.Akkor kérdezz nyugodtan a terhességrõl ha az érdekel. Jó babavárást!
Velem is mindig ez van. Sokszor eszembe jut, hogy na majd ezt megkérdezem. Amikor a dokinál vagyok, akkor meg semmi nem jut eszembe:D Kétlányos 23hkm.
Én soha semmit nem kérdeztem. Mondjuk bújtam a netet rendesen, és voltunk szülésfelkészítõn is. De ha akkor ott nem jut eszedbe semmi, írd fel nyugodtan papírra, ha késõbb eszedbe jut. A fájdalomcsillapítás lehetõségeire érdemes rákérdezni (én pl nem tudtam h a saját dokim az EDA-s), vagy hogy milyen helyzetben szülhetsz, milyen kellékek vannak (labda, fal, kötél, víz, homeo). Kötelezõ-e a gátmetszés, beöntés? Hol fogsz vajúdni, mit csinálhatsz közben, lehet-e inni, csokit enni, mikor kell bemenni, mikor lehet veled a baba, mi a különbség a jósló és valódi fájás között, ilyesmik.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó ! nagyon köszönöm, ez mind érdekel. jegyzetelek is. a többieknek is köszönöm a választ!

29 hetes kismama vagyok, de sokszor azt kivánom bárcsak vége lenne már a terhességnek. Nem kell fére érteni, IMADOM a picit és alig várom, hogy megszulessen, de a terhességet nem igy képzeltem el. Van ezzel igy más is?

Legjobb válasz: tulajdonképp mi a baj? amikor meg megszületik vissza fogod sirni hogy milyen jó volt még mikor a pocakban volt ... szerintem ez is egy stádium ami nem véletlenül van és tart ennyi ideig. szóval fizikálisan v. szellemileg van "eleged".... ha kicsit bõvebben leirod talán tudunk válaszolni konkrétabban.

tulajdonképp mi a baj? amikor meg megszületik vissza fogod sirni hogy milyen jó volt még mikor a pocakban volt ... szerintem ez is egy stádium ami nem véletlenül van és tart ennyi ideig. szóval fizikálisan v. szellemileg van "eleged".... ha kicsit bõvebben leirod talán tudunk válaszolni konkrétabban.
s mielõtt még az is baj lenne hogy dolgozom, hogy ilyen pici gyerekkel nem otthon ülök, hát nem nagyon tehetem meg. saját vállalkozásunkban dolgozom, a naggyal is végig dolgoztam, két héttel szülés elõtt álltam le. aztán Ábelka 14 hónapos volt mikor bölcsibe került. most úgy tervezem a júliust végigdolgozom. remélem sikerül, de egyre kisebb az esély rá!
bocs, 24 hónapos :-) elütöttem.
1 kisfiú, Ábel 14 hónapos :-) mert van jelentõsége? mondjuk nálam igen, mert sok mindenben a család többi tagjára (férj, szülõ) vagyok szorulva mert sok mindent nem tudok megtenni amit a gyermekem igényel a kezem és a lábam miatt.
és neked hány gyereked van kedves utolsó?
A vége felé már én sem akartam terhes lenni, már mindne nap azt kívántam legyen vége, mondjuk nekem nagy volt a babám és így nehezebb is volt, epegörcsökkel "fûszerezve". Most meg visszasírom és alig várom h újra állapotos lehessek, ami nem biztos megadatik:-( Egyébként jól jöne már csak egyetlen egy átaludt éjszaka is:-)
megértelek:( én kb a terhesség 22-23. hetétöl érzem kellemetlennek, folyamatos székelés (naponta 5-6x), aztán ez elmúlt, most meg jóslófájások elég erösen, hogy úgy érzem meghalok... Ezek a kellemetlen részek az biztos. Én mondjuk rosszabbnak képzeltem. Kitartást, már neked sincs sok és végre veled lehet a picikéd!:) 31 hetes
En most a 4. terhessegemmel vagyok igy mint Te.Igaz En mar 36 eves multam, nem olyan mint 22 evesen terhesnek lenni.Rendszerint mindig van valami bajom, foleg pocakkemenyedes, almos vagyok, sokat alszom, meg mindig van hanyingerem, most meg itt van ez a meleg .Raadasul a mi lakasunkban 28-30 fok van. 30 hkm
A kérdező hozzászólása: De a férjem is nagyon orul a picinek, meg o már nagyon akarta is, de ugy látszik nehezebb neki felfogni h annak az idoszaknak ami elotte volt vége. A buli alatt most nem a hajnalig tarto italozást értem, mert nekem mostanában a kiulos sorozos este is fáraszto, neki persze nem!! Elhiszem, h most kéne kihasználnom az idot, de nagy dolgokra már nem vagyok képes, ugy h csak pihenek meg pihenek meg pihenek és ez is tud fáraszto lenni!
persze hogy van ezzel más is. Én pl nem tudok aludni, de nem csak a melegtõl, hanem ha lefekszem, annyira nyomja a tüdõmet a hasam, hogy alig kapok levegõt. Így minden éjjel ülve kell aludnom... Amúgy valóban ez még "istenes" idõszak ahhoz képest, ami ezután jön:)
Az élet nyugisabb, az tény, amíg bent van, de én sem igazán szerettem terhes lenni. megértelek. de az nem jó hír, hogy a férjed bulizni akar... m lesz késõbb? lehet, nem kéne neki gyerek?
Nekem 5 hetes a picim és imádom tényleg de hidd el sokkal nyugisabb volt az életem amíg a pocakban volt. 2óránként kel fel éjszaka így aludni se tudok rendesen és mivel nappal nagyon fáradt vagyok így kicsit ingerlékenyebb is vagyok mint általában.Szerintem még örülj egy kicsit annak hogy tudsz pihenni hidd el eljön az az idõ is amikor már kint lesz a babád. :)
A kérdező hozzászólása: én is és a pici is rendben fejlodik hál Istennek, csak mindig van valami bajom, amitol nem tudom kiélvezni a terhességet! ájulás, dagadás, rosszulét, gorcsok, hátfájás, lábfájás.... stb!! és ezek mellett ugy érzem a férjemnek nem én vagyok a legfontosabb, mert o most is bulizna stb... de nekem most ilyenekhez nincs kedvem és nem érti meg h miért!! aztán lehet h csak a hormonjaim végett érzem ezt?
En nem sirom vissza egyik terhessegemet sem.Orulok hogy tul vagyok rajta es szep egeszsegesek a gyerekeim. 3 gyerekes pocakos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!