Találatok a következő kifejezésre: A terhesseg 2 (805 db)

Ha a terhességem 2 petezsákkal indult, de kiderült 2 hét múlva, hogy csak az egyik élõ terhesség, a másik petezsák mikor szívódik fel?

Legjobb válasz: Nekem 8hetesen 2petezsák volt,a 12.uh.-on már csak a kisfiam volt egyedül. Semmi nyoma nem volt a 2.pzsáknak. Hogy mikorra szívódott fel,azt így nem tudom megmondani...

Nekem 8hetesen 2petezsák volt, a 12.uh.-on már csak a kisfiam volt egyedül. Semmi nyoma nem volt a 2.pzsáknak. Hogy mikorra szívódott fel, azt így nem tudom megmondani...

Vannak jelei a terhességnek 2. -3. héten?

Legjobb válasz: Nincsenek.Egy két hetes terhesség,gyakorlatilag nem létezik,mert akkor fogan,3 hetesen még be sem ágyazódott.

Nincsenek.Egy két hetes terhesség, gyakorlatilag nem létezik, mert akkor fogan, 3 hetesen még be sem ágyazódott.
Nekem volt!!! Éjszaka leizzadtam és ez a hormonoktol lehetett!
3 hetesen be sem ágyazódott???
Ha 28 napos ciklusra, és középidõs ovulációra nézzük:2.hét vége, 3. hét eleje a fogantatás, 7 nap múlva kezdõdik a beágyazódás, ami 5 napig tart.Innentõl kezdve rohamos hormonváltozások indulnak meg a szervezetben, ami a tüneteket okozhatja.
13 nap.
Akkor menj el UH-ra. Gondolom olyat még nem hallottál, hogy UH-on se látszott a baba.
A kérdező hozzászólása: Olvastam már ilyen sztorikat, hogy havizott rendesen ... minden teszt negativ volt és mégis terhes volt...
Akkor nem értelek, ne haragudj. Negatív a teszt és mesnizel, de azt hiszed terhes vagy? Vagy én értem félre?
Nem vagy terhes. Volt mensid, két hónap telt el... Mégis, mit gondoltál? :D
A kérdező hozzászólása: Volt mensim is...mégis félek, hogy becsúszott a baba...
Az elmaradó mensi napján már elég biztosan megmondja mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha két hónap után is negativ a teszt, akkor ugye több mint valószinû, hogy nem vagyok terhes ?
Bõven :) )) 10-15 általában.
Megértelek, mert néha én is aggódom, de én pluszban fogamzásgátlót is szedek. De azért durva lenne havonta uh-ra járni. Bízni kell a legjobbakban, mert nega teszt és menses mellett szerintem elég ritka a terhesség

A terhességem 2. hónapjától kezdve tiszta pattanásos lett az arcbőröm. Tudom, hogy ilyenkor ezt homonok is okozzák, de okozhatja más is?

Nem nyomkodom, tisztitom a b?röm, mégsem múlnak el. Vagy ahogy 1 elmúlik, már jön is a másik. A kozmetikus épp ezért nem ér semmit.

Legjobb válasz: Szia! Az én arcom is csupa piros pötty, meg pattanás lett a terhesség elején. Az ötödik hónapban valamelyest letisztult az arcbõröm. ( magától ) Nyugodj meg biztosan a hormonok okozzák, és szülés után el is fog múlni.

Szia! Az én arcom is csupa piros pötty, meg pattanás lett a terhesség elején. Az ötödik hónapban valamelyest letisztult az arcbõröm. ( magától ) Nyugodj meg biztosan a hormonok okozzák, és szülés után el is fog múlni.
Tényleg elmúlik, ne aggódj! Nekem az elsõ 3 hónapõban volt csak. Most meg kiszáradt a bõröm. A családi kassza testápolókra megy el:) Egy 34 hetes kismama
Nekem is enyhült a 15 hét körül, de egy állandó pattansásom azért van.-) Kezeld õket szépen, ne piszkáld, majd elmúlik. A terhesség ezzel jár.-)
Nálam ez fordítva volt, nagyon pöttyös voltam (annyira, hogy az nem kifejezés) -mióta babát várok azóta alig-alig. Ne is legyen.... De tény, nyomkodni nem szabad. Talán kérdezd meg az orvost mit használj rá, nekem anno a régi dokim írt fel valami ecsetelõt-na, akkor kinéztem valahogy.
Szia. Èn nem voltam pattanásos.Ahogy jött a baba, egyböl telelett az arcom.Nem múltak el.Börgyógyász.
Szia...en is ugy vagyok..kb 1 honapja ronda piros, nem is nevezhetem pattanasnak..valamik jottek ki rajtam...jo kremeket hasznalok tehat ettol nem lehet. Megkerdeztem a dokitol, hogy ezt hormon okozza vagy menjek borgyogyaszhoz...azt mondta, hogy ez a terhesseggel jar es majd elmulik..nem tom mikor lessz az a majd:-( Most 13 hetes vagyok es mintha kezdene halvanyulni...de tenyleg semmi nem segit..se masszazs, se kremek, pakolasok, kamillatea......en csak varakozom.
Nem tudom, segítek-e, vagy elriasztalak a válaszommal, a 3. terhességem alatt alakult ki nálam hormonális okokból egy sebhorreás bõrgyulladás nevû bõrbetegség, ami azóta is minden hónapban elõjön, s most a 4. terhességem alatt is tombol. Ez elõfordul, menj el bõrgyógyászhoz, kozmetikushoz, tudnak segíteni, jobb, ha magad nem próbálkozol, mert könnyen elfertõzõdhet az arcod. Jó babavárást!

Van kismama, akinek kezelőorvosa azt tanácsolta, a terhesség 2. hójától ne szedjen terhesvitamint és a tanácsot be is tartotta?

Legjobb válasz: nekem nem mondta hogy javasolja, azt sem hogy nem. Én nem is szedtem mégis egy egészséges 4120dkg 53 cm kis fiút szültem. A terhesség végig próblémamentes volt. A második babát várom, most szem szedek csak vasat mert vérszegény vagyok, és nem mondta hogy ennél többre lenne szükségünk.

nekem nem mondta hogy javasolja, azt sem hogy nem. Én nem is szedtem mégis egy egészséges 4120dkg 53 cm kis fiút szültem. A terhesség végig próblémamentes volt. A második babát várom, most szem szedek csak vasat mert vérszegény vagyok, és nem mondta hogy ennél többre lenne szükségünk.
Szerintem szedd továbbra is a vitamint. Az csakis használ. Hizni nem fogsz tõle te sem és a babád sem a vitaminok miatt lesz nagy. Amúgy még nem is hallottam ilyet.
Remélem, nincs. Külföldön (pl az USA-ban) már perbe lehet fogni azt az orvost, aki nem javasolja terhesség alatt a terhesvitamint.
Fura, még ilyet nem hallottam. Nekem a 9. hónapban mondta az elsõ gyerekemnél, hogy 2 naponta szedjem, most a második terhességemnél nem mondta. Elsõ babám nagy volt, 4000g-al született :)
Nekem sem mondták, hogy ne szedjem, csak azt, hogy a 4 hónap után ritkábban, heti 3 alkalommal. Azt mondta, hogy a babánál a pajzsmirigy fejlõdés a 14 hétben még fontos és ahhoz jód kell, amit sajnos nem viszünk be eleget, de a vitamiban van. Egyenlõre nem híztam túl sokat ( 8 kg) a baba még nem mutatkozik nagynak szóval én szedem tovább, úgy tervezem a 36. hétig. 32h km
Én teherbeeséskor nem szedtem semmit. Mikor az orvos megállapította a terhességet, rákérdeztem, javasol-e valamit (ha nem kérdezek rá, nem is mond semmit). Azt mondta, ha nagyon akarok, szedjek Gravidát (az Elevitet még véletlenül se említette), de amire szükség lesz, azt úgyis felírja majd a középsõ harmadban. Így is lett, szedetett velem Neoferrofolgammát és Vigantolt. Szerintem, mint minden ilyen vitatott kérdésben, nagyjából minden orvos mást mond, te meg igazodj el rajtuk... :(
Nekem az orvosom azt mondta az elejétõl, hogy ne szedjek semmilyen vitamint. Folsavat és Magne B6-ot szedtem de mást nem. A 16. héttõl írt Neo-ferro-folgammát, de ez sem vitamin, hanem folsav+vas. Közben genetikára kellett mennem rossz AFP miatt, ott azt mondták, a baba fejletlenebb a koránál másfél héttel, szedjek valamilyen vitamint. Ez 2 hete volt. Azóta - hogy mindkét orvosra hallgassak egy kicsit - a Hipp Natal nevû készítményt iszom, ami nem kimondottan vitamin, de talán segít, hogy a baba behozza a lemaradását. 23 hetes kismama

Nem terveztem a terhessegem, 2 honaposan tudtam meg, es akkor kezdtem tudstosan odafigyelni mindenre! Nem lesz e ebbol problema?

Addig sokat stresszeltem, cigizek, osztogattak néha bulik , egyéb alkalmakkal heti 3-szor néha! És persze sok minden becsúszott aminek nem kellett volna: masszázs, akupunktúra, gyógyszer, repültek, cipekedtem! El nem beszéltem és nem is vetettem amik a dokik szerint A Legfontosabbak! Szerintetek??mostmar széfek terhes vitamint és odafigyelek mindenre! Boldog vagyok , nem dohanyzok stb!

Legjobb válasz: Talán még nem lehet probléma. Én minden esetre ezt megmondanám a dokinak hogy ez volt nem tudtad és hogy reméled ezzel nem lesz baj.

Talán még nem lehet probléma. Én minden esetre ezt megmondanám a dokinak hogy ez volt nem tudtad és hogy reméled ezzel nem lesz baj.
Nem szerencsés indíttatás egy új élethez, de a nõi szervezet csodákra képes. Remélem nem lesz problémád a picivel. Az ultrahang és a rutinvizsgálatok kimutatnák ha baj lenne.
az a lényeg, hogy mostantól MINDENRE de tényleg mindenre figyelj oda és nem lesz baj:)
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat! Az orvos is megnyugtatott h nem Lehet probléma, mert sok nõ 6-7 hónapig ám tudja terhes , Mert pl menzeszel stb, s végig éli az életet ahOgy addig is! Meg azt is mondtak h a legtöbb probléma genetikai jellegû, meg én meg fiatal vok s Kicsi rá az esély! Bocs a baromsagokert, most Olvastam csak vissza a telefonom mindent folyton átírt, s siettem is!:-))
A kérdező hozzászólása: 25-26. héten!!
Nem. De elobb probalj meg minden mas lehetoseget. Gyogyszertarban lehet kapni kupokat, ami terhesseg alatt is biztonsaggal hasznalhato es kevesbe kellemetlen.
Igen, okozhat, inkább mással próbálkozz! Amikor szülni mentem, beöntést kaptam, hogy elõsegítse a szülést, mert a szülésznõ azt mondta a beöntést beindítja a fájásokat. Használj levolac szirupot, azt kismamáknak ajánlják és nagyon jó, én is azt használtam terhesség alatt erre a problémára. És kíméletes is :)

18 hetesen van még, akinek teher a terhesség? 2. baba

Sokat feszül a hasam, mintha szét akarna durranni. Gyakran görcsöl, nehézkes a mozgás, pedig van egy 3 évesem aki miatt mozogni, emelni kell. Éjszaka rosszul alszom, mert rettentõen fáj a hátam. Elsõ babámmal még a végén is jól éreztem magam, most pedig már nem. :( Valami ötlet?

Legjobb válasz: Hát drágám, osztozok a teherrel :) Boldoggá tesz ez a "teher" de nekem is fáj a derekam, elég rosszul alszom, gyorsan kimerülök, mint egy medve (nem vagyok kövér, de 18.héttö elég jól és hirtelen összesuedtem magam), ráadásul rengeteget pisilek :) úgyhogy nyugi :D 25hkm

Hát drágám, osztozok a teherrel :) Boldoggá tesz ez a "teher" de nekem is fáj a derekam, elég rosszul alszom, gyorsan kimerülök, mint egy medve (nem vagyok kövér, de 18.héttö elég jól és hirtelen összesuedtem magam), ráadásul rengeteget pisilek :) úgyhogy nyugi :D 25hkm
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Nem kért senki mártírkodást, mi pedig nem kínlódunk, minden test és terhesség más és más ! Többieknek köszi :) Magnesii Citricitet szedek 3x1-et. Nem tudom még a nemét, az elsõ babám kisfiú, vele teljesen más volt minden elejétõl fogva, pedig még sok idõ sem telt el a két terhesség között, 3.5 év. Eddig vele is minden oké volt, bízom benne most is az. Bekeményedni be szokott, de dudorodni nem, illetve alul görcsölget a hasam a két petefészkemnél.
Én erre csak azt mondom, hogy tessék felkötni a gatyót és nem elhagyni magatokat, nekem is van már gyerekem, most ikreim lesznek 164 cm vagyok 1127 cm a haskörfogatom, elõtte 60 volt, hatalmasa ahasam, nehéz mint a dög, de esküszöm nem kinlodo ugy mint ti itt amit leirtok. Tessék összeszedni magatokat!
Én is ugyanígy vagyok, annyi különbséggel, hogy nekem 3.baba.Ha jól emlékszem nekem is valamikor ilyentájban kezdõdött ez a feszülés. Nem akarlak elkeseríteni, de ez már jobb nem lesz, sõt! Én egyre nehezebben érzem magam. Most 25 hetes vagyok, de úgy érzem magam, mint ha már a 40 fele járnék, a pocakom is már most akkora, mint elõzõ babámmal szülni mentem (mondjuk akkor nem volt nagy). Nekem a dokim azt mondta ez normális, mert a szalagok már nem úgy tartanak. Akkor van baj, ha sokáig keményedik és ettõl kidudorodik a hasad, mint egy labda. Szedsz magnéziumot? Milyet? Mennyit? Nekem ami nagyon bevált és enyhíti a feszülést az a pocaktartó pánt. Kitartás!
én is 2. babám várom, de nekm is jóval nehezebb mint az elsõ. Már úgy kifáradok, mint az elsõvel 30 hetesen.Sõt, talán még akkor jobban bírtam. Ugyanez az érzésem, húzódik fáj a hasam, sokat görcsölgetek, de a baával minden okés szerecsére. Neked kisfiú vagy kislány? és a nagyobb? :)
A kérdező hozzászólása: Köszi ! Nekem az elején semmi bajom nem volt, híztam is sajnos elég rendesen, mert adtam az örömnek, feljött 4kg a 12. hétig. Ez az érzés most kezdõdött 17-18 hetesen, de nagyon rossz, remélem csak a növekedés miatt van és elmúlik hamarosan.
Én még csak 7 hetes múltam, de nem tudom. Annyira örültem a tesztnek, majd ki ugrottam a bõrömbõl :) Hát azóta, te jó ég :D Vagy alszok, vagy hányok, vagy alszok és arról álmodok hogy hányok, felébredek és rá kell jönnöm h, nem álom volt. Próbáltam finoman fogalmazni, hogy mit össze nem csinálok "magam alá" .Ennyi van velem már egy bõ hete. Semmi nem marad meg bennem :/ Borzasztó! Imádom a babát, de kínoz rendesen, tiszta apja :D Nah, jó tényleg borzasztó! Majd csak jobb lesz minden, remélem! Meg azt is hogy Neked is Kedves Kérdezõ :)
Ne keserítsetek el! :-( Én most vagyok 12 hetes a második babával, de már most elegem van ebbõl az egész terhességbõl. Egész nap hányok, éjjel nem alszok, türelmetlen és gyenge vagyok. Nem is tudom, hogy mi lesz késõbb?! Nekem áprilisban lesz 3 éves a lánykám!
A kérdező hozzászólása: Sajnos engem nem tesz egy cseppet sem boldoggá, mert nehezemre esik minden megmozdulás és nem tudom, hogy jó e az amiket érzek, a növekedés miatt van e vagy valami probléma van. Kemény és feszes a hasam, olyan vagyok mint egy lufi napok óta. Kellemetlen érzés nagyon, de a baba szerencsére sokat mocorog.
18 hetesen?:) :) 18 hetesen éltem mint hal a vízben....most a 35.héten nah most a teher kiscsillag

Teszteljek? Van esélye h teherbeessek? Mikor mutatja ki a teszt a terhességet? 2 het mulva?

2 honapja szedem a fogamzasgatlot, és most van a szünet 3. napja. lefekudtunk a baratommal, megszakitasos "védekezést" alkalmaztunk, mert nem voltam biztos benne h hat-e a tabi, mivel szedtem allergia ellenes gyogyszert ebben a honapban. az hat rá? elolvastam a betegtajekoztatot, de nem irja benne. amugy egész honapban hasznaltunk ovszert is, h ne legyen baj. de ugy gondoltuk h mivel vége a levélnek, már elhagyhatjuk az ovszert.

Legjobb válasz: talán nem lesz belõle semmi.de azért menj el a nõgyógyászodhoz és mond meg neki mi volt.hogy szedtél mellette más gyógyszert is és hogy nem védekeztetek.õ biztos jobban meg fog nyugtatni.fel a fejjel:)

talán nem lesz belõle semmi.de azért menj el a nõgyógyászodhoz és mond meg neki mi volt.hogy szedtél mellette más gyógyszert is és hogy nem védekeztetek.õ biztos jobban meg fog nyugtatni.fel a fejjel:)
A kérdező hozzászólása: tudom h ez nem védekezés, de hat mégse minden nelkul csinaltuk.. :S
nem gyengíti a fogigátló hatását, ha nincs rajta a dobozon hogy antibiotikum, de amikor felírta a doki, megkérdezhetted volna... a szünetben is véd a gyógyszer, a gumi csak pénzpocséklás. ezt az "úgy gondoltuk, hogy vége a levélnek akkor elhagyhatjuk az óvszert" dolgot nem értem csak, mi a logika?:)
ja értem nem a fogigátló, hanem az allergiás gyógyszer levélnek van vége.
A kérdező hozzászólása: nem orvos irta fel, legalabbis nem voltam ott. apu szerezte, mert õ is egészségugyben dolgozik. azért apukamtol nem kérdezhetem meg h " te, apa.. befolyasolja ez a fogamzasgatlo hatasat? ". azt ugy ertettem h vége a levélnek, már a szünet van, tehat lassan kezdem az uj levelet, és már nem kell óvszer is.
A kérdező hozzászólása: nem, a fogamzasgatlo levelének a vége. amazt a gyogyszert mar 2 hete beszedtem.
az allergia gyóccered tájékoztatójában nézd meg, h miknek a hatását csökkentheti. minden tájékoztatón van ilyen menüpont. ha nemírja h a fogamzásgátló hatását, vagy esetleg vmelyik hatóanyagának a hatását csökkentheti akkor nem befolyásolja.

A terhesség 2. -3. trimeszterében hányadik hetekben szokás ellenanyagot szűrni rh- anya esetén?

Legjobb válasz: Szia én a 16-ik héten voltam egyszere csinálták az afp-vel és nem mondta azóta senki hogy még kellesz csinálni majd szólnak nekem a védönö szokot beutalókaz írni a vérvizsgálatokra az afp-én kivül mindet ö irta meg szerintem ezt sem egyformán csinálják országszerte váltotzó

Szia én a 16-ik héten voltam egyszere csinálták az afp-vel és nem mondta azóta senki hogy még kellesz csinálni majd szólnak nekem a védönö szokot beutalókaz írni a vérvizsgálatokra az afp-én kivül mindet ö irta meg szerintem ezt sem egyformán csinálják országszerte váltotzó
ja bocsi most látom hogy rh neg és nem poz bocsi bocsi még egyszer
Nekem csináltak 7 hetesen, és most 26 hetsen. De még egyet, azt hiszem 32 hetsen cisnálnak majd. TE igen, talán ez is változó helyenként is. A védõnõd tudja.
Szia..nekem 21 hetesen neztek eloszot(en negativ vagyok a parom meg pozitiv) es a terhesseg vegeig minden honapban kell mennem annak ellener, hogy nem mutattak ki ellenanyagot a veremben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!