Találatok a következő kifejezésre: A terhességnek olyan (733 db)

Nőgyógyászati hasi ultrahang kimutatja a terhességet? Olyan 6-7hetesre gondolok. Hétfőn voltam nőgyógyásznál, nem mutatott ki az UH terhességet, egy hónapja késik, és feszül a hólyagom, gyakran járok néha pisilni.

Legjobb válasz: Ha egy hónapja késik, akkor már 8 hetes terhes lennél, ugyanis az utolsó menzesz 1. napjától számolják a terhességet. Ennyi idõs terhességet pedig már kimutat a hasi ultrahang is. De miért nem csinálsz egy terhességi tesztet? Egyébkét a gyakori pisilés és hólyagfeszülés felfázás miatt vagy valamilyen húgyúti fertõzés miatt is lehet, a te esetedben szerintem ez valószínûbb, mint a terhesség.

Ha egy hónapja késik, akkor már 8 hetes terhes lennél, ugyanis az utolsó menzesz 1. napjától számolják a terhességet. Ennyi idõs terhességet pedig már kimutat a hasi ultrahang is. De miért nem csinálsz egy terhességi tesztet? Egyébkét a gyakori pisilés és hólyagfeszülés felfázás miatt vagy valamilyen húgyúti fertõzés miatt is lehet, a te esetedben szerintem ez valószínûbb, mint a terhesség.
A kérdező hozzászólása: éppen ez az, mert terhes nem lehetek, nem volt szexuális kapcsolatom
Hát akkor nem értelek... Ha nem volt szexuális kapcsolatod, miért fordult meg a fejedben a terhesség? Nyilván az úgy lehetetlen. Szerintem csak felfáztál, vagy összeszedtél valami fertõzést. A nõgyógyász nem mondta, hogy mi lehet a késés oka?
Ha nem volt szexuális kapcsolatod, akkor nem értem a kérdést, hogy is lehetnél terhes?! :) Gyanítom én is a felfázást inkább, ha "gyakran jársz néha" pisilni.

Szerintetek lehet abban valami, hogy amilyen a terhesség, olyan egy baba viselokedése?

Na ez elég kacifántosra siker?lt...

Legjobb válasz: sztem nem,nekem nehéz terhességem volt,tele idegeskedéssel,3x voltam kórházban,nehogy koraszülés legyen,a fiam mégis nyugodt baba ehhez képest:)

sztem nem, nekem nehéz terhességem volt, tele idegeskedéssel, 3x voltam kórházban, nehogy koraszülés legyen, a fiam mégis nyugodt baba ehhez képest:)
viszont abban van valami h nem jó a sok stressz mert a baba is érzi
Lehet, hogy nem mindegy, h ki miert aggodik v stresszel.Az termeszetes, h minden anya izgul es agyon aggodja magat a magzataert es mas amikor a megelhetes miatt.., vagy ha lelep az apuka..
Nem, nekem ikreim is tök mások, pedig egfomra volt a terhesség :-)
nekem rossz volt a terhességem, és kicsit hiperaktiv lett a gyermekem.
En is idegeskedtem eleget, de csak ugy magamban.A gyerek rossz alvo, sokszor felsir es csak ugy hallgat el ha mellette vagyok, letenni, megvalni tole napkozben sem lehet.Ez nem tudom miert van, de nalunk ez van es biztos van benne igazsag.
Terhesen sokat idegeskedtem, gyászoltam - nyugodt, kiegyensúlyozott babám van.
Utolsó elõtti vagyok!:) Ahogy írtam a terhesség befolyással van a késõbbi életre, de a gyerek személyisége nem egyenlõ a terhesség milyenségével. Hanem az is egy befolyásoló tényezõ, mint sok más. Mondok egy példát például lehet, hogy valakinek volt egy stresszes terhessége, de az anya egy viszonylag nyugodt személyiség, az apa megint valamilyen genetikai állománnyal rendelkezik+ a születés utáni környezet is befolyásoló tényezõ stb. stb. Ezek együtt alakítják ki a késõbbi személyiséget. Nem csak ezekbõl egy kiemelt tényezõ, de az az egy is hatást gyakorol, mint pl. az intrauterin élet. A saját életembõl pedig csak annyi tapasztalatom van, hogy nekem egy nyugodt terhességem volt. A terhességem alatt betegállományban voltam, nagyon sokszor, szinte minden nap késõ éjjelig fenn voltam. Amikor megszületett a babám teljesen olyan volt a napi ritmusa, mint az enyém a terhesség alatt, minden nap hajnali 1 óráig fenn volt, mindennel próbálkoztam nem tudtam elaltatni. De 1 után rögtön elaludt és reggel 9-ig aludt, mint én korábban. Ez nem véletlen!
Biztos.Persze a gyerek szemelyisege is befolyassal van a viselkedesere. Ha egy nyugodt ember lenne, de anyuka feszült a terhesseg alatt, akkor biztos, hogy a gyerek is stresszesebb lesz. Az elöttem szoloval tökeletesen egyet ertek.
Nem lehet, hanem biztos, hogy befolyásolja az intauterin élet a késõbbit. Errõl ma már rengeteg szakirodalom van, magyarok közül fõleg Raffai Jenõ és Hidas György foglalkozik ezzel. Ha érdekel nézz utána. De a saját életemben is azt tapasztaltam, hogy a terhesség milyensége is, befolyásolta a kisfiam személyiségét.
Masodik terhessegem tiszta idegbaj volt, 1 eves orokmozgo, hirtelen jott koltozes+lakasfelujitas mellette dolgoztam is. A pici babam egy tunder, pedig nagyon feltem en is. Nyugodt, mosolygos, 6 hetes kora ota atalussza az ejszakakat. Nalunk nem jott be. :)
Na, az utolsó, ikres anyuka elbizonytalanított :) /én voltam, aki rábólintott az összefüggésekre :)
Lehet, hogy van benne valami. Minden probléma nélkül eltelt az elsõ terhességem. Nyugisan tudtam pihenni, dolgoztam közbe, elvégeztem mindent a ház körül. A lányom most egy éves, este 12-14 órákat alszik, napközben meg "le sem lehet lõni" :) Mondják, hogy tiszta anyja. De lehet ebben a 9 hónapban van a titok :)
Nem akarok senkit megbántani, de szerintem ha egy babát nem lehet letenni ölbõl stb, akkor ott inkább az a baj h nagyon hozzá lett szoktatva ehhez, nem a terhességre kell fogni, ugyanmár ha ez tényleg igaz akkor mindenkinél igy lenne:D Az elején nyûgösebbek mert fáj a hasuk utána jöhet a foga, de nem a terhességgel van összefüggésbe, én sem vagyok tökéletes anyuka elhihetitek, de én ebben nem hiszek, egy ismerõsöm sincs akinek ez bejött volna.Le lehet pontozni nyugodtan.

Van olyan, hogy annyira megtapad a baba és olyan helyen, hogy abortusszal sem lehet megszakítani a terhességet következmény nélkül?

Legjobb válasz: Igen en egyszer lattam dupla mehben terhesseget A meh kozepen egy sovennyel el volt osztva fejlodesi rendelenesseg.Az egyik terhesseget megszakitottak a masik megmaradt a kismama es az orvosok nem lattak hogy a meh ket reszes. Olyan is van az egyik terhesseg a mehen kivul van megoperalnak es a masik a mehben belul veletlenul megmarad. Persze mindket eset sajnalatos orvosi hiba de ertheto ilyen esetben hibazni mert ez nagyon ritka.

Igen en egyszer lattam dupla mehben terhesseget A meh kozepen egy sovennyel el volt osztva fejlodesi rendelenesseg.Az egyik terhesseget megszakitottak a masik megmaradt a kismama es az orvosok nem lattak hogy a meh ket reszes. Olyan is van az egyik terhesseg a mehen kivul van megoperalnak es a masik a mehben belul veletlenul megmarad. Persze mindket eset sajnalatos orvosi hiba de ertheto ilyen esetben hibazni mert ez nagyon ritka.
Nem, sajnos mindig meg lehet szakíttatni. Ha nagyon indokolt (beteg a baba stb.) a 24. hétig. Akkor már nyilván nem kikaparják, hanem egy vegyszert fecskendeznek be és meg kell szülni mesterséges fájásokkal.
Nincs. Ha nem sikerül az abortusz, az orvosi hiba maximum.

A terhességi teszt csak terhességkor mutat pozit? Vagy van olyan hogy mástól? Menstruáció elött álok 2-3 nappal.3 tesztet csináltam és mind pozi. Nem lehet hogy nem terhes?

Legjobb válasz: Ha mindhárom pozi, akkor baba van! Kivétel, ha vmilyen olyan gyógyszert kaptál, ami befolyásolhatja(gondolok itt pl hormonkezelésre)

Ha mindhárom pozi, akkor baba van! Kivétel, ha vmilyen olyan gyógyszert kaptál, ami befolyásolhatja(gondolok itt pl hormonkezelésre)
Ez bizony baba, küldjél nekem is azokból a csíkokból, egy hónap múlva én is szívesen nézegetném :) Gratulálok!
Akkor bizony terhes vagy. Szeretnéd a babát? Vagy nem terveztétek?
Sok erõt és szerencsét kívánok a babához és az anyasághoz :) Ismerek olyan lányt, akit rögtön leírtak, mikor megtudták, hány évesen szült, pedig õ szívvel-lélekkel nevelte a fiát, szóval én azóta nem általánosítok ;)
A kérdező hozzászólása: 14-én negatív utánna 15, 16 és 17-án csináltam a tesztet ami pozi let.
Pont egy hét múlva kellene megjönnie vagyis remélem nem! Fájdogál a hasam alja 2 napja ez lehet terhesség vagyis a beágyazódás jele? atesztet mikor lehet leghamarabb? Van 10 legérzékenyebb meg van egy clearbluem is! várom a válaszotokat
Nekem a nemvárt elött 6nappal màr kimutatta, úgyhogy ez tuti terhessèg!! Gratulálok!!Egy kérdés ha valaki tud ebben segíteni hcg értékem 366 hány hetes lehetek?valaki tudja segítsen!!! Köszi
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok. Miért???
Hány éves vagy??
Ha beszéltél a pároddal, mindenképp menj nõgyógyászhoz, mihamarabb, õ megállapítja 100%-ra, és tudtok beszélni a továbbiakról is!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!!! Nem igazán terveztük a babát. Ezt mét át kell beszélni a párommal
A kérdező hozzászólása: Nem szedek gyógyszert.
Gratulálok, legyen a szemed fénye :) Biztosan baba van! Sok sikert, kitartás, hidd el, az anyaság az élet legjobb dolga!

13 hetes terhes vagyok és terhességem kezdete óta fáj a hasam, bélgörcseim vannak, néha hasmenésem. Szerintetek ez normális? Elmúlhat ez később a terhesség folyamán? Volt olyan köztetek, akinek hasonló tünetei voltak a terhessége alatt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is sokat volt haspuffadásom, szélgörcsöm, és néha hasmenésem kb. a 18. hétig....utána elmúlt. Mostanában megint éreztem párszor, nem tudom mi hozza elõ. Nekem rendellenes epehólyag mûködésem van, és terhesség nélkül is voltak ilyen problémáim, de bevallom néha nagyon íjjesztõ és kellemetlen.Azt vettem észre h a terhességgel, minden alapproblémánk csak rosszabb lesz, de sztem ha megszülünk vissza álla rend....én anaflatot vettem be ez, erõsebb mint az espumisan az néha segített.

Szia! Nekem is sokat volt haspuffadásom, szélgörcsöm, és néha hasmenésem kb. a 18. hétig....utána elmúlt. Mostanában megint éreztem párszor, nem tudom mi hozza elõ. Nekem rendellenes epehólyag mûködésem van, és terhesség nélkül is voltak ilyen problémáim, de bevallom néha nagyon íjjesztõ és kellemetlen.Azt vettem észre h a terhességgel, minden alapproblémánk csak rosszabb lesz, de sztem ha megszülünk vissza álla rend....én anaflatot vettem be ez, erõsebb mint az espumisan az néha segített.
Nekem ugyan hasmenésem nincs, de nekem is nagyon fel vannak fújódva a beleim és rengeteget pukizok :( remélem mihamarabb megszûnik. 11h
Nekem a magnéziumtól és néha szimplán a magzatmozgástól is volt hasmenésem. Puffadást egyébként sokszor a tej vagy a magas keményítõ tartalmú ételek okoznak, próbáld magad megfigyelni, tapasztalsz-e ilyesmi összefüggést.
Nekem is folyamatos hasmenésem volt, puffadás stb. A 17. héten annyira fájtak a beleim, hogy 4 napig meg sem tudtam mozdulni. Iszonyú pánik tört rám, azt hittem, hogy a babákkal van valami gond, az egész jobboldalam fájt...az orvos elmagyarázta, hogy a beleimet kicsit megviseli a terhesség, ráadásul az ikrek miatt gyorsabban nõ a méhem stb. Pár napja egész jól vagyok (19 hetes vagyok), már hasmenésem sincs... Most Lefax-ot szedek, napi egyet vagy kettõt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem, pár héten belül jobb lesz az állapotom, mert enni is keveset tudok az állandó hasfájás miatt.
Szia! Én s csodálkoztam, mikor ilyen tüneteket produkáltam, annak ellenére, hogy az aranyérrel meg a székrekedéssel ijesztgettek. Nekem a terhesvitamin (Gravida) volt a bûnös, puffasztott nagyon, meg állandóan égett a gyomrom az elsõ pillanattól kezdve. Váltottam Hipp kismama vitaminra, az ivólés és nagyon finom is. Nekem bevált, rendezte a panaszaimat. Egyébként a puffadásra nagyon sokan panaszkodnak, meg sokan szednek rá Espumizan gyöngyöt. Kolléganõm 36 héttõl kezdve orvosi utasításra 6-8 szemet is szedett. Én hébe hóba kapdostam, de különösebb hatást nem tapasztaltam.

Van itt olyan anyuka aki ugy indult neki a terhessegnek, hogy gerincproblemai voltak (gerincserv, ferdules, kopas), fajt a hata? Hogy ment a terhesseg, hasznaltatok valamit?

Legjobb válasz: Nekem gerincferdülésem van, de nem is okozott nagyon problémát terhesség elõtt sem néha fájt de alig alig. Terhesség alatt se kínlódtam vele szerencsére nagyon.

Nekem gerincferdülésem van, de nem is okozott nagyon problémát terhesség elõtt sem néha fájt de alig alig. Terhesség alatt se kínlódtam vele szerencsére nagyon.
A terhességek nagyon jól lementek. Viszont most érik, hogy felkeressem a dokimat, mert lassan élni se tudok, annyira fáj a hátam. Kinéz egy helyretevõ mûtét:S(elég régóta riogat vele, és sajna nem javul hanem romlik)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso nagyon sajnalom!Mielobbi javulast!Gerincserv problemad van? Terhesseg elott kozvetlenul nem fajt a derekad? Varok tovabbi valaszokat, megkoszonnem!
16 éves korom óta állandóan fáj a hátam, amit sajna elhanyagoltam, sima gerincferdülésbõl odáig jutottam, hogy az alsó két csigolyám teljesen elcsúszott, és elkoptak. És nem tesz nekik jót a két kicsi cipelése se. És sajnos a mindennapi életet megkeseríti a hátfájás(se ülni se feküdni, se állni, hajolni...) és erre nincs az a gyógyszer ami használna:S Marad az orvos- és a korrekció:(
terhesség elõtt 3évvel mûtöttek gerincsérvvel. amikor már növögetett a pocakom akkor eléggé fájdogált. de tudtam simán szülni. azt hittem majd nem tudok kitolásnál félig felülni és tartani magam de akkor ott erre nem is figyeltem
Súlyos gerincferdülésem volt, megoperálták 13 éves koromban, fémlemezeket rögzítettek a gerincemhez a nyakamtól a fenekemig. A terhesség alatt nem volt különösebb gondom vele, bár a vége fele elég sokat fájt a hátam, de ha lefeküdtem, akkor jobb lett. Persze csak a császáros szülés jöhetett szóba, és 3 héttel a kiírt idõpont elõtt kellett megcsinálni, mert akkorra már nagyon feszítette a bordáimat a baba, és a lemerevített gerincem miatt nem tudott idomulni a terhességhez a testem. (biztos láttad már, hogy a terhes nõk tartása megváltozik, máshogy alakul a gerincük íve, na ez nálam nem mûködött, ezért kellett elõbb kivenni a babát, de szerencsére az alacsony születési súlyt leszámítva teljesen egészségesen született)

Tudtok olyan szuper könyvet ajánlani, ami hétről-hétre mutatja be a terhességet nagy részletességgel? : )

Anyukám azt mondta, 20 évvel ezel?tt volt egy nagyon jó könyve, ami hétr?l hétre bemutatta a terhességet, hogy mekkora épp a magzat, melyik héten mit szabad ennie a kismamának, és mit nem stb... csak már elfelejtette a címét. Ismertek ehhez hasonló könyvet, ami nektek nagyon bevált, vagy nagyon tetszett? :)

Legjobb válasz: szia! Könyvet nem de itt a neten is van sok ilyen oldal :) http://www.babasdolgok.com/terhesseg-hetrol-hetre-4-het/ http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=10 http://www.4d-ultrahang-vizsgalat.hu/terhesseg-iframe.html#C http://www.aterhesseg.com/terhesseg/terhesseg.php?menuid=ter.. Pl.. :)

Nekem volt egy ilyen konyvem. Terhesseg naprol napra a cime. Most nekem is jo lenne, ha meg lenne(kolcson adtam kb.4eve).

Van olyan terhességi teszt ami már a lehetséges teherbe esés utáni 5. nap kimutatja a terhességet?

Ha igen melyik az?

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/hcg

Nincs, akkor még be sem ágyazódik a baba és a HCG hormont csak akkor termeli, ha beágyazódott.
az aktustól számitott 7-14 napig tart mig a petesejt beágyazódik, ezután kezd a hcg hormon termelõdni. nem tud egy teszt sem beléd látni hogy megmondja, terhes leszel-e. a tesztekre rá van irva hogy mikortól érdemes õket használni, ez általában a nemvárt napja vagy 1-2 nappal utána. ám ha a peteérés késõi, akkor a teszt még ekkor sem ad pontos eredményt. a másik ami figyelembe vevendõ: a tesztet általában reggeli elsõ vizeletbõl érdemes csinálni, a hcg reggel a leg koncentráltabb a vizeletben, ebbõl tud a teszt eredményt mondani ami közel ál(hat) az igazsághoz. ezen szempontok figyelembe vételével bármelyik terhességi teszt jó :)
Persze, még olyan is van, ami már 5 nappal elõtte!
Talán a vérvétel, de ilyen korán az sem biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Van itt olyan anyuka akinek a terhessége alatt krónikus csalánkiütései voltak? Mit szedett? Hogy alakult a terhesség? Most hogy vagytok?

Legjobb válasz: Nekem a terhességem elõtt volt,hogy évekig MINDEN este kijött rajtam.3 orvos vizsgált meg,küldtek mindenfelé (nõgyógyászat,fogorvos,fül-orr-gége) és azt mondták semmi bajom nincsen.Aztán terhes lettem,és szinte teljesen elmúlt,9 hónap alatt csak párszor jött elõ.Azóta 15 hónapos a lányom és néha még azért elõjön.Neked mitõl van?Mit mondanak az orvosok? Ja, és zyrtecet szedtem egy ideig terhesség elõtt,de aztán abbahagytam.Utálok gyógyszert szedni.

Nekem a terhességem elõtt volt, hogy évekig MINDEN este kijött rajtam.3 orvos vizsgált meg, küldtek mindenfelé (nõgyógyászat, fogorvos, fül-orr-gége) és azt mondták semmi bajom nincsen.Aztán terhes lettem, és szinte teljesen elmúlt, 9 hónap alatt csak párszor jött elõ.Azóta 15 hónapos a lányom és néha még azért elõjön.Neked mitõl van?Mit mondanak az orvosok? Ja, és zyrtecet szedtem egy ideig terhesség elõtt, de aztán abbahagytam.Utálok gyógyszert szedni.
Nekem is hasonlóképpen volt, mint az elsõnek. Terhesség elõtt rengeteg, terhesség alatt nem, szülés után 7 hónappal egyszer az ügyeleten kötöttem ki (teljes testfelületen csalánkiütés, gyönyörû voltam), azóta megint semmi. Közben volt még egy terhességem, úgy tûnik (kopp-kopp), hogy én "kinõttem". Tulajdonképpen nekem se tudták megállapítani, hogy mitõl volt, egy-két minimális ételallergia derült ki, de ha célzottan azokat eszem, akkor sem jön elõ a csalánkiütés.

Van itt olyan kismama, akinek a terhesség alatt veseköve volt?

Nekem több vesekövem alakult ki a terhesség alatt, elvileg a terhesvitamintól. Urológiára kell járnom. Nektek sikerült végigvinni problémamentesen? Vagy számitsak nagyon rosszra?

Legjobb válasz: Nekem volt vesekövem az elsõ terhességem alatt. De szerencsére semmi probléma nem volt vele. Két évvel szülés után magától távozott. Terhesség alatt kicsit gyakrabban voltam ultrahangon, ahol a vesekövemet is nézték és ennyi. Nagyon szorítok, hogy Neked se legyen semmi gond! :) Boldog babavárást!

Nekem volt vesekövem az elsõ terhességem alatt. De szerencsére semmi probléma nem volt vele. Két évvel szülés után magától távozott. Terhesség alatt kicsit gyakrabban voltam ultrahangon, ahol a vesekövemet is nézték és ennyi. Nagyon szorítok, hogy Neked se legyen semmi gond! :) Boldog babavárást!
Nekem egy volt, sokat görcsöltem, nos-pár szedtem rá vagy 3-4 hónapig, s rengeteget ittam. Cola, sprite, tea, Rostás lé, víz, napi 3-4 litert, s egyszer csak kipisiltem! Hallottam ahogy koppan a wc-ben, láttam is. Onnéttól nem is fájt többé. Mellesleg Terhes vitamintól nem lesz senkinek veseköve.
Nekem is volt vesekövem az elsõ terhesség alatt és most is számítok rá, mivel 3 éves koromtól rendszeresen van kálcium oxalátos kövem. A terhesség alatt algopirinnel húztem ki, de igazából semmi nem használ ha görcsöd van. 4 hónappal szülés után robbantották szét az István kórház urológiáján. A szülés ettõl függetlenül problémamentes volt. Ne aggódj, nem lesz semmi baj!!! :)
Nekem is volt. Amikor begörcsöltem, azt hittem, a baba jön elõbb, de nem. NoSpat kaptam, de nem vettem be, mert késõbb már nem kellett. 39. hétig vittem a babám, makk egészséges lett.
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok, hogy nyugtatni pröbáltok :) nálam az a gond, hogy betokozódnak a köveim és sajnos nem tud kiürülni mûtét nélkül. Néhány orvos a szívbajt hozza rám, hogy ha most görcsölök, akkor mi lesz, ha majd a baba nyomja a vesém. Akkor nektek csak no spat kellett szednetek és ennyi?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!