Találatok a következő kifejezésre: A terhességnek köze az (58 db)

Mi a különbség a terhességi és az ovu teszt közt? A Gabriel, melyik: terhességi, vagy ovu teszt?

Legjobb válasz: A Gabriel az terhességi teszt. Az ovu teszt a peteérést jelzi.

A Gabriel az terhességi teszt. Az ovu teszt a peteérést jelzi.
Gabriel márkában van ovu teszt és terhességi teszt is. A kettõ nem ugyanaz: az uvo teszt a peteérést mutatja, a terhességi pedig a sikeres fogantatást.
Bocsánat: ovu teszt

A terhesség közben változhat a pici kora az uh alapján? Ha igen meddig?

Legjobb válasz: Kíváncsi lennék erre én is mert mi már 2 héttel elõbbre vagyunk az uh-s méretek alapján.Elõször a 11. héten mentem s már 12 volt, aztán 16. héten lett 17. Így most 19 hetesek vagyunk.A szülés várható idõpontja is eszerint változott az elsõhöz képest, május 23-ról, április 27-re.Hogy meddig változhat még, sajnos nem tudom,

Kíváncsi lennék erre én is mert mi már 2 héttel elõbbre vagyunk az uh-s méretek alapján.Elõször a 11. héten mentem s már 12 volt, aztán 16. héten lett 17. Így most 19 hetesek vagyunk.A szülés várható idõpontja is eszerint változott az elsõhöz képest, május 23-ról, április 27-re.Hogy meddig változhat még, sajnos nem tudom,
Nekem végig egy héttel mondták nagyobbra a babámat a méretei alapján. De most így szülés elõtt két héttel, újra az eredeti mensi alapján számolt dátum számít. Azt mondta a doki, hogy ilyenkor már a méretek nem számítanak, minden baba másképp fejlõdik, hol nagyobb, hol kisebb, mint az átlag. Nálam már azt nézik, hogy milyen a baba szívhangja (abból látszik, hogy még jól ellátja õt a méhlepény), vannak-e fájások, meg nézik a méhlepény érettségét, illetve a méhszáj zártságát. A baba úgyis akkor jön, amikor õ akar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:-)

Ha án is azok a nők közé tartozom akik "megérzik" a terhességet, mik az első tünetek álltalában és mikortól érezhetem?

Legjobb válasz: Én a mellemen vettem észre, hogy terhes vagyok, nagyon feszült. Semmi más tünetem nem volt, se hányinger, se émelygés. Az elsõ terhességemnél nem is figyeltem mikor jött meg elõtte, csak, hogy feszül a mellem és akkor gondolkodtam, hogy de fura, már meg kéne jönnie. Sajna az nem maradt meg. A következõ terhességemnél semmi tünet nem volt még, de már teszteltem... az elsõ kettõ kicsit korai volt, de a harmadik már végre + lett! Ez az együttlét után kb. 3 héttel volt. A párom szerint bebeszéltem a tesztnek, hogy jó legyen. :)

Én a mellemen vettem észre, hogy terhes vagyok, nagyon feszült. Semmi más tünetem nem volt, se hányinger, se émelygés. Az elsõ terhességemnél nem is figyeltem mikor jött meg elõtte, csak, hogy feszül a mellem és akkor gondolkodtam, hogy de fura, már meg kéne jönnie. Sajna az nem maradt meg. A következõ terhességemnél semmi tünet nem volt még, de már teszteltem... az elsõ kettõ kicsit korai volt, de a harmadik már végre + lett! Ez az együttlét után kb. 3 héttel volt. A párom szerint bebeszéltem a tesztnek, hogy jó legyen. :)
Nagyon korán érezheted. Én 1-2 héttel a teherbeesés után már valahogy tudtam, hogy babát várok. Pedig elsõ próbálkozás volt, nem reménykedtünk benne, hogy rögtön sikerül. Nekem nagyon apró jelek voltak, pl. úgy görcsölgetett a hasam, mintha meg akarna jönni, és nem viseltem el magamon az övet (ez furán hangozhat, de így volt). Más jel akkor még nem volt, csak az érzés, hogy terhes vagyok. Aztán nem jött meg, teszt pozitív, és ma már 9 hónapos a fiam:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Ha egy terhesség közben vagy utánna kiderülne hogy a gyerek súlyosan fogyatékos, vagy képtelen normális életet élni majd a jövőben, akkor folyamodnátok abortuszhoz vagy ha már megszületett elvetetnétek az életét?

Legjobb válasz: Ha már megszületett, hogy lehetne elvetetni az életét?????? Megölni????? Vagy hooogy???? Ha terhesség közben derülne ki, akkor persze, elvetetném. Az vetheti rám az elsõ követ, aki ennek tudatában megszült és nevel egy súlyosan beteg gyermeket.

Ha már megszületett, hogy lehetne elvetetni az életét?????? Megölni????? Vagy hooogy???? Ha terhesség közben derülne ki, akkor persze, elvetetném. Az vetheti rám az elsõ követ, aki ennek tudatában megszült és nevel egy súlyosan beteg gyermeket.
Szintén az utolsónak: úgy gondolod, hogy az illetõ bûnei miatt volt 5 vetélése? Nem semmi ember vagy.
Az utolsónak: szép kis hozzáállás. Ha minden oké, akkor kell a gyerek, de ha valami beüt, akkor már nem? Lehet, hogy nem véletlenül nem akar egy baba sem hozzád kerülni..., már bocs.
Nagyon érdekes kérdés és elgondolkodtató kérdés, mert ugye mindenki egészséges gyermekre vágyik. Ha terhesség ideje alatt derülne ki természetesen a vetélés mellett döntenék. Ha megszületne....azt hiszem beadnám a számára legmegfelelõbb intézetbe. Most biztosan sokan elitélnek, csak még egy megjegyzés5 vetélésem volt örülten vágyom EGÉSZSÉGES gyerekre!
Elvetetném...és abban reménykednék, hogy a következõ gyerek egészséges lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Szerencsére ez csak egy sima feltett kérdés volt, ahol megtudtam az emberek véleményét. Remélem hogy ilyen helyzetbe senki se kerül. Mindenkinek a válaszát hasznosnak találtam mert errõl mindenkinek megvan a maga véleménye amit nem szabad figyelmen kívül hagyni és elitélni.
ha elvetethetem, én sem tartom meg, de nem hiszem, hogy ez az õ érdekük, inkább magunkat szabadítjuk meg a plusz terhelésektõl. Az sem igaz, hogy õk csak szenvednek, ha tényleg súlyosan fogyatékos, és nem azt látja, hogy anyuci, meg apuci ránéz, és sírógörcsöt kap (ezt mindenki megérti), igenis boldog emberek. Nem fogják fel, ami körülöttük történik, nem érzik az élet bajait, nem fogják fel azt a gonoszságot, ami az emberekben van. Ja és már csak azért is felnevelném, mert sokkal, de sokkal több szeretet van bennük, mint bárki másban.
Szia.Én ilyen területen dolgozom, halmozottan fogyatékos gyerekeket ápolok.Már több éve, és ha esetleg nekem is ilyen születne, akkor tuti egy szoc intézménybe adnám, nagyon jó helyük van, mindenük megvan, bármikor látogathatóak hiszen nem börtönben van, és a leges legjobb ellátást kapják.Sok szülõ aki halmozottan sérült gyermeket nevel otthon nem is tudja milyen valójában egy ilyen intézmény.A közhiedelemmel ellentétben mindenbõl a legjobbat kapják, állandó felügyelettel.Vissza a kérdésre , ha még abortálható akkor nem tartanám meg.
Utolsó válaszoló véleményét osztom..
emlekszik meg valaki tajgetosz hegyere? innen dobtak le a spartaiak a sulyosan deformalt gyermekeket. lehet, hogy most ganenak tunok, de nem volt rossz megoldas. a modszernek koszonhetoen hihetetlen sokra vittek!
Sztem minden ép eszû ember igy cselekedne ahogyan az elõttem szólók. Én is felnevelném ha már megszületett, még ha kínszenvedés lenne akkor is mivel az én gyerekem. Ha pedig a terhesség alatt kiderülne hogy baj van vele, persze hogy elvetetném, ne kelljen neki szenvedni.
Én is elvetetném. Osztom a véleményeket. Ha terhesség után derülne ki, akkor felnevelném.
Ha már megszületett, felnevelném. Ha a terhesség alatt kiderülne, akkor elvetetném. Lehet szidni, de gondoljatok bele, neki is jobb így, szenvedne egész életében, és másokra lenne utalva...
Én megtartanám... Mi van akkor, ha benézik az orvosok és mégis egészséges? Van néhány olyan ismerõsöm van, akit tévesen mûtöttek meg, ebben is simán tévedhet bárki. Az orvosok is emberek.
Ha egy új tesztnél is megjelenik, akkor esélyes.
A kérdező hozzászólása: Én a Madi-Lab -ot használtam .! De kipróbálok több fajtát is! Köszönöm!
Én direkt 2 különbözõt vettem dm-ben, már nem emlékszem milyent mert 1 éve volt. :) De szerintem elég megbízhatók. De kérhetsz gyógyszertárban...
Vegyél 3 különbözõ tesztet. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: És ti/te melyik tesztet használjátok/használtátok? Melyik a legmegbízhatóbb?
nekem is halvány volt a második csík mindkét tesztemen. Ez mindenképp pozitív szerintem, de azért csinálj egy másikat a reggeli órákban(elsõ vizeletbõl), akkor a legmagasabb a terhességi hormon szintje, az a biztos.
Holnap reggel.
Igen
A kérdező hozzászólása: És mikor végezzem el a következõ tesztet?
100%hogy várandós vagy.Ha marad gratulálok, ha nem akkor eggyüttérzésem.
Igen
Szerintem kimutatja. Úgy gondolom, hogy nincs köze a gyulladásnak a HCG szintedhez! Szorítok, hogy baba legyen!
A kérdező hozzászólása: 16 vok...szaal még neee naon...de kül. negativ lett

Nem tudom, van-e baba vagy nincs, de az esély megvan rá. Azt akarom megtudni, hogy a fehérfolyás lehet a terhesség jele? Vagy ennek a kettőnek nincs köze egymáshoz?

Legjobb válasz: A terhesseg alatt megnohet a feherfolyas mennyisege, DE a feherfolyas maga nem bizonyitja a terhesseget, mert pubertaskortol jelen van a szervezet biologiajaban

A terhesseg alatt megnohet a feherfolyas mennyisege, DE a feherfolyas maga nem bizonyitja a terhesseget, mert pubertaskortol jelen van a szervezet biologiajaban
Lehet köze, de van, akinek pont a szárazság jelenti. Ez változó.
Én is ugyanabba a cipõbe járok, bõvebb a folyásom, 30.-ra nem várom. Szorítok neked is és mindenkinek aki babát szeretne.
Néhány helyen azt olvastam, IGEN lehet jele. Sokan pedig a szárazságot tulajdonítják tünetnek, talán mi az elõbbiek közé tartozunk és ez a hónap pozitív lesz. Sok sikert!

Mehszajsebem van es terhes vagyok, nem verzik csak azt szeretnem tudni, mi tortenik a mehszajsebbel a terhesseg alatt es szules kozben?

Legjobb válasz: Nekem is van.Terhesség elején vették észre.Eleinte mindig barnás folyásom volt,ami azután hol enyhült,hol ha jobban megerõltettem magam akkor több volt.Az orvosonm azt mondta hogy ettõl van.Ettõl rendesn szülhetek és majd szülés után kezeljük.El nem múlik magától de a babának nem árt.Amúgy a barnás folyáson kivül nekem nem volt vele gondom csak hát amig nem tudtam addig mindig azt hittem hogy elvetélek és féltem.Most 38hetes vagyok és pár hete megint erösebb a folyás de gondolom a súlytól is és ahogy egyre lejjebb megy a pocakom.Amúgy 4hete még teljesen zárt voltam és tényleg semmi gondom nem volt a terhesség alatt.Hány hetes vagy?

Nekem is van.Terhesség elején vették észre.Eleinte mindig barnás folyásom volt, ami azután hol enyhült, hol ha jobban megerõltettem magam akkor több volt.Az orvosonm azt mondta hogy ettõl van.Ettõl rendesn szülhetek és majd szülés után kezeljük.El nem múlik magától de a babának nem árt.Amúgy a barnás folyáson kivül nekem nem volt vele gondom csak hát amig nem tudtam addig mindig azt hittem hogy elvetélek és féltem.Most 38hetes vagyok és pár hete megint erösebb a folyás de gondolom a súlytól is és ahogy egyre lejjebb megy a pocakom.Amúgy 4hete még teljesen zárt voltam és tényleg semmi gondom nem volt a terhesség alatt.Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Mindjart elkezdem a 15. hetemet, de jo hogy irtal, nagyon koszonom az infot!!! Mi lesz a mehszajsebbel a szules alatt? Hiszen keresztulmegy rajta minden. El sem tudom kepzelni. Gratulalok a mutyurodhoz, hu, neked nemsokara itt a nagy nap!!!
Nálam is találtak egy pici méhszájsebet, de azt mondta a dokim hogy egyenlõre ne foglalkozzunk vele. 21 hetes kismama
Igazából nem tudom mi történik vele, de a lényeg hogy nem árt.Direkt megkérdeztem múlt héten hogy ahogy jön kifele a baba nem e kaphat el valamilyen fertõzést a sebtõl és azt mondta hogy egyáltalán nem.Ez engem megnyugtat mert bizom a dokimba.Érti a dolgát.Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszaitokat!

Lehetek terhes a Cerazette szedése közben? Ha igen, azt hogyan tudom ellenőrizni? A terhességi teszt így is működik?

4,5 hónapos a kislányom, csak anyatejes, tehát folyamatosan szoptatok, amellett szedem a Cerazette-t. Elfelejtettem egy tablettát bevenni, és most aggódom. Nem is amiatt, hogy terhes lennék, mert ha még korai is a kistesó, nem vagyok ellene. Inkább amiatt aggódom, hogy nehogy valami baja legyen a kisbébinek.

Legjobb válasz: Szerintem a terhességi teszt ugyanúgy mûködik ilyenkor is, hiszen a HCG-t mutatja ki, ami minden terhesség esetén termelõdik, függetlenül attól, hogy szedsz fogamzásgátlót vagy nem. Egyébként szerintem egy tabletta elmulasztása még nem a világvége, azon kívül, ha még szoptatsz is, akkor eleve kisebb a teherbe esés esélye. Szóval szerintem ne aggódj, tesztelj a biztonság kedvéért!

Szerintem a terhességi teszt ugyanúgy mûködik ilyenkor is, hiszen a HCG-t mutatja ki, ami minden terhesség esetén termelõdik, függetlenül attól, hogy szedsz fogamzásgátlót vagy nem. Egyébként szerintem egy tabletta elmulasztása még nem a világvége, azon kívül, ha még szoptatsz is, akkor eleve kisebb a teherbe esés esélye. Szóval szerintem ne aggódj, tesztelj a biztonság kedvéért!

Ha a barátnőm aktus közben teherbe esett akkor az aktust követöen mennyi idő múlva következnek a terhességi rosszullétek? Komoly válaszokat várok!

Legjobb válasz: jaj, de dilik vagytok:) kérdezõ: rosszullét nem feltétlenül jelentkezik. Ha arra vagy kíváncsi, hogy mikor derül ki leghamarabb a terhesség, arra tesztet használjatok. Annak meg megvan az ideje.

jaj, de dilik vagytok:) kérdezõ: rosszullét nem feltétlenül jelentkezik. Ha arra vagy kíváncsi, hogy mikor derül ki leghamarabb a terhesség, arra tesztet használjatok. Annak meg megvan az ideje.
3-4 hét, de te is lehetsz terhes...
aha, és mi lett volna, ha védekeztetek volna? most aztan izgulhatsz.. az abortusz 30000 ft. :S
attól, hogy õt csinálták fel, még elõfordulhat, hogy benned kezd el nõni a baba, ha pl egy üvegbõl ittatok. nem vicc
igaza van az elsõ kettõnek. Unoka bátyjám is így esett teherbe vagy mi fene
Ez tuti nem annak a jele, ilyen hamar nem jelentkezhet, biztos csak a melegtõl volt.Tesztet meg csináljatok nemsoká.
3-4 hét, de enm mindenkinél jelentkezik! Két hét után még tutira nem...csináljon egy tesztet.
Nekem a 30000 Ft lenne a legkisebb problémám, pedig nincs pénzem.
Pár óra, max egy nap.Az ilyen rosszullétekrõl bõvebben... http://www.youtube.com/watch?v=uuapyExYJBI
ha elélveztél nagyobb az esély ha megszakítottad akkor kisebb..vegyél tesztet csinálja meg a barátnõd máskor védekezz
A kérdező hozzászólása: 00:30-as Értékelem a válaszod. Az a helyzet , hogy a barátnömmel 2 héttel ezelõtt 1 haveromnál aludtunk és történt ami történt viszont nem védekeztünk.Ma meg barátnõjétõl hallottam hogy nagyon rosszúl érezte magát és szinte összeesett.Elsõ dolog ami eszembe jutott az , hogy teherbe esett...
Na, most komolyan. Kb. 3-4 hét, ahogy az elsõ is mondta, de ezek a tünetek nem mindenkinél jelentkeznek! Van, aki egyáltalán nincs rosszul reggelente, és van olyan is, aki szinte folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: Kapjál le kecske én komoly válaszokat várok!!
h érted, h a 30000 ft lenne a legkisebb gondod?? 1 csomag óvszer kb. 400-500 ft.. azért jelentõs a különbség.. nem?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!