Találatok a következő kifejezésre: A terhességnek köze (166 db)

Terhesség előtt és a terhesség közben egyforma a test hőmérséklete vagy terhesen megnő?

Legjobb válasz: Alaphõ feletti kicsit emelkedett hõ a szokásos várandósság esetén.

Alaphõ feletti kicsit emelkedett hõ a szokásos várandósság esetén.
A kérdező hozzászólása: az alaphõm nekem általában mindig 35, 5 de ma reggel nem felkelés elõtt hanem pár órával az utána 36, 2 volt meg tegnap is 36, 6 volt
Ennek csak akkor van értelme, ha azonos helyen, azonos hõmérõvel és azonos idõben méri az ember. És jelentõsége a fogantatás után 1-2 hétben van. Várandósan már nincs értelme a reggeli hõmérõzésnek.
A 35.5 -t nem írtad el véletlenül? Mert ez nagyon alacsony. Pajzsmirigy problémák esetén szokott ilyen alacony alaphõ lenni.
A kérdező hozzászólása: Bocsi de el írtam 36.5 akart lenni :)
Jah, jó, az teljesen normális akkor :) Ez azért, amit írsz annyira nem emelkedett hõ. Nekem várandósan 37.2 lett úgy, hogy az alaphõm 36.5 körül volt. Nem 1-2 tizedrõl, többrõl van szó ebben az esetben (legalábbis tapasztalataim szerint). De nézd meg itt is: http://www.pocaklako.hu/ha-nem-jon-a-baba/hogorbe/
Nekem is 36, 5 szokott lenni az alaphõm és mikor most terhes lettem végig 37 felett volt
Van ilyen! Youtubén van sok ilyen videó:) Csak nem tudom milyen néven találtam..
A kérdező hozzászólása: Word ellenõrzõvel könnyebb..:) Meg van bétám is..;)
A kezdõ író figyeljen jobban a helyesírására! :)
A kérdező hozzászólása: Igen! Pont ilyet szeretnék! Igazából azért kéne, mert kezdõ író vagyok, és éppen a fõszereplõm terhes és, hogy be tudjam lõni, hogy mikor mekkora a hasa a történések során..:)
a baba növekedése együtt jár a has növekedésével... :)
Offolok! A kedves kérdezõ nem a baba növekedésérõl szeretne képeket látni, és gondolom a has növekedést sem rajzolva szeretné...!
http://www.babasdolgok.com/terhesseg-hetrol-hetre-1-het/ kicsit menj lejjebb a lap alja felé kilehet választani, h hanyadik hét érdekel!!! elõzõ voltam
http://www.babasdolgok.com/ ez jó, remélem jó a link!! szia
szerintem meg ezek a cikkek nagyon jók, remélem tudod majd használni :)

Ha a baba meghal a terhesség közben (abortusz határidőn kívül, pl 25. héten), mit csinálnak vele? Vagy kijön magától?

Vagy ilyen nem történhet meg?

Legjobb válasz: Nem tudtam szebben megfogalmazni, bocsi...

A kérdező hozzászólása: Nem tudtam szebben megfogalmazni, bocsi...
Ha elhal a baba, azonnal indítják a szülést. Ha nem sikerül megszülni, akkor császárral kiveszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) (és bocsi :P :S)
Nem nem várnák meg a kilenc hónapot, addigra az anya már meghalna vmilyen fertõzésben. Gondolj bele egy élettelen dolog hónapokig benned.. Jajjj de miért gondolsz ilyenekre??? Isten õrízzen mindenkit ennek még ccsak a gondolatától!!!! inkább derûs vidám babavárást kívánnék!!! 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi. És meg kell várni a 9 hónapot, vagy rögtön szülni kell? Amúgy bocsi a hülye kérdésért, nem történt ilyen, csak kiváncsi lettem.
Meg kell szülni, de ne kerüljön rá sor!!
Meg kell szülni a Babát, nem jön ki magától a 25. hét már elõrehaladott terhesség.
Szia! Azt hiszem a 20. hetet betöltött magzatot meg kell szülni ha elhal a terhesség alatt, de remélem senkivel nem fog ilyen történni! Üdv. 31. hetes kismama
Miért kérdezed? Ha ilyen történik, az mindenképpen orvosi segítséget igényel, mivel már elég nagy! Nem tudom, miért kérdezheted, ezért csak találgatni tudok. Ha baj van, akkor az anyuka élete is veszélyben van!!!
Nem kell megvárni! Az a magzat már nem fejlõdik tovább, de viszont az anyuka meghalhat. 22 hetes kismami


Hogyan lehet megelõzni, hogy a terhesség közben, vagy a szülésnél ne kapja el a baba a Hepatitis-B vírust?

Az ismerõsöm elsõ gyereke nem kapta el, és szeretnének még babát. Azt a választ kaptam az egyik fórumban, hogy megelõzhetõ, csak azt nem írta, hogyan.

Legjobb válasz: Oltással. Csak még a próbálkozások elõtt oltatni kéne.

Oltással. Csak még a próbálkozások elõtt oltatni kéne.
Nem értem a kérdést. Miért kapná el? Én háromszor szültem, de sem terhesség alatt, sem szüléskor nem kapta el egyik baba sem. Vagy te fertõzött vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok fertõzött, hanem az ismerõsöm, akirõl szóvan. Született már egy gyermeke, õ nem kapta el, és nem tudja, hogy a második elkapná-e!
A kérdező hozzászólása: Pontosabban csak vírus hordozó.

A terhesség közben változhat a pici kora az uh alapján? Ha igen meddig?

Legjobb válasz: Kíváncsi lennék erre én is mert mi már 2 héttel elõbbre vagyunk az uh-s méretek alapján.Elõször a 11. héten mentem s már 12 volt, aztán 16. héten lett 17. Így most 19 hetesek vagyunk.A szülés várható idõpontja is eszerint változott az elsõhöz képest, május 23-ról, április 27-re.Hogy meddig változhat még, sajnos nem tudom,

Kíváncsi lennék erre én is mert mi már 2 héttel elõbbre vagyunk az uh-s méretek alapján.Elõször a 11. héten mentem s már 12 volt, aztán 16. héten lett 17. Így most 19 hetesek vagyunk.A szülés várható idõpontja is eszerint változott az elsõhöz képest, május 23-ról, április 27-re.Hogy meddig változhat még, sajnos nem tudom,
Nekem végig egy héttel mondták nagyobbra a babámat a méretei alapján. De most így szülés elõtt két héttel, újra az eredeti mensi alapján számolt dátum számít. Azt mondta a doki, hogy ilyenkor már a méretek nem számítanak, minden baba másképp fejlõdik, hol nagyobb, hol kisebb, mint az átlag. Nálam már azt nézik, hogy milyen a baba szívhangja (abból látszik, hogy még jól ellátja õt a méhlepény), vannak-e fájások, meg nézik a méhlepény érettségét, illetve a méhszáj zártságát. A baba úgyis akkor jön, amikor õ akar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:-)

26 hetes terhes vagyok. Eddig 5 kg szedtem fel /57-ről 62-re/, de itt ott a mérleg 60 kg-t mutat. Lehetséges, hogy fogyok is a terhesség közben. Étvágyam nem a legjobb. Lehet ebből problémám?

Legjobb válasz: Nem hiszem. Amíg a baba jól fejlõdik, nem lehet baj. Hasonló vagyok én is, 23. hétben vagyok, 63ról indultam, most 66ot mutat, néha durva esetben 68at. változó. A legfurább, hogy reggel akkor mutat a legkevesebbett, ha elõzõ este jó alaposan bekajáltam!!! :)

Nem hiszem. Amíg a baba jól fejlõdik, nem lehet baj. Hasonló vagyok én is, 23. hétben vagyok, 63ról indultam, most 66ot mutat, néha durva esetben 68at. változó. A legfurább, hogy reggel akkor mutat a legkevesebbett, ha elõzõ este jó alaposan bekajáltam!!! :)
Szia!26 hetesen rajtam is 5 kg volt.58-ról 63-ra híztam.Igen, fogyhatunk közben.Nekem is lement néha 1-1.5 kiló, de 2-3 nap alatt vissza is jön.Probléma az nincs belõle.Üdv:39 hetes kismami
Az elõzõ vagyok! Arra figyelj, hogy ha nem jó az étvágyad, vitamint szedjél, és egészségesen próbálj enni.
lehet fogyni is, de nálunk a védõnõ mérlege 3 kg-mal többet mér, megis ahhoz írjuk kiskonyvet. Eredetileg 55-röl 56 lettem, a védõnõnél pedig 58-ról 59 re azt írtuk és mindig ugyanahhoz a mérleghez kell viszonyítani.

Foggalmam sincs mi lehet ez. Elképzelhető, hogy terhességi tünet? Volt valakinek ilyen a terhességi tünetei közt?

Hasmenésem van. Tudom, hogy a terhesség általában székrekedéssel jár, van már egy lányom, de biztos, hogy nem kaptam el semmit, mert ez nem olyan, hogy állandóan van. Ha eszek akkor kb 20 perc múlva mennem kell a wc-re. kb 3-4 napja. Ha nem eszek akkor nincs semmi gond. Volt már valakinek hasonló. 8. hónapja próbálkozunk.

Legjobb válasz: szia nekem tünetem közt ez szerepelt csak kicsit másképpen,elõször nehéz székletem volt mire kezet mostam mehettem vissza mert hasmenés jött és ez állandóan így volt :)

szia nekem tünetem közt ez szerepelt csak kicsit másképpen, elõször nehéz székletem volt mire kezet mostam mehettem vissza mert hasmenés jött és ez állandóan így volt :)
Nekem is 9 hónapig, szülésig ment a hasam. Nem jöttünk rá miért. Szülés után elmúlt.

12-én voltam eggyut a párommal, e napra jott ki a legtermékenyebb napom is, es utanna kb par nappal nagyon elkezdtek viszketni a mellbimboim, és nagyon érzékennyé is váltak. Szerintetek lehet koze a terhességhez? Koszi a valaszoloknak.

Legjobb válasz: Hát mi a pár nap? A beágyazódás általában 7-10 nap múlva következik be, csak ezután lehetnek terhességi tünetek. De alapjában véve igen, lehet köze a terhességhez.

Hát mi a pár nap? A beágyazódás általában 7-10 nap múlva következik be, csak ezután lehetnek terhességi tünetek. De alapjában véve igen, lehet köze a terhességhez.
A kérdező hozzászólása: Koszi a választ.Hát igen olyan 7-8 napra rá kezdodott.Még sohasem fordult elo velem ilyen.De amint hozzaerek megorulok annyira viszket.Es mikor lehetne tesztelni?
aktus után 2 héttel, reggeli vizeletbõl
A kérdező hozzászólása: és mit lehet érezni azon kivul hogy viszketnek a mellbimboim es erzekenyek?

Ha egy terhesség közben vagy utánna kiderülne hogy a gyerek súlyosan fogyatékos, vagy képtelen normális életet élni majd a jövőben, akkor folyamodnátok abortuszhoz vagy ha már megszületett elvetetnétek az életét?

Legjobb válasz: Ha már megszületett, hogy lehetne elvetetni az életét?????? Megölni????? Vagy hooogy???? Ha terhesség közben derülne ki, akkor persze, elvetetném. Az vetheti rám az elsõ követ, aki ennek tudatában megszült és nevel egy súlyosan beteg gyermeket.

Ha már megszületett, hogy lehetne elvetetni az életét?????? Megölni????? Vagy hooogy???? Ha terhesség közben derülne ki, akkor persze, elvetetném. Az vetheti rám az elsõ követ, aki ennek tudatában megszült és nevel egy súlyosan beteg gyermeket.
Szintén az utolsónak: úgy gondolod, hogy az illetõ bûnei miatt volt 5 vetélése? Nem semmi ember vagy.
Az utolsónak: szép kis hozzáállás. Ha minden oké, akkor kell a gyerek, de ha valami beüt, akkor már nem? Lehet, hogy nem véletlenül nem akar egy baba sem hozzád kerülni..., már bocs.
Nagyon érdekes kérdés és elgondolkodtató kérdés, mert ugye mindenki egészséges gyermekre vágyik. Ha terhesség ideje alatt derülne ki természetesen a vetélés mellett döntenék. Ha megszületne....azt hiszem beadnám a számára legmegfelelõbb intézetbe. Most biztosan sokan elitélnek, csak még egy megjegyzés5 vetélésem volt örülten vágyom EGÉSZSÉGES gyerekre!
Elvetetném...és abban reménykednék, hogy a következõ gyerek egészséges lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Szerencsére ez csak egy sima feltett kérdés volt, ahol megtudtam az emberek véleményét. Remélem hogy ilyen helyzetbe senki se kerül. Mindenkinek a válaszát hasznosnak találtam mert errõl mindenkinek megvan a maga véleménye amit nem szabad figyelmen kívül hagyni és elitélni.
ha elvetethetem, én sem tartom meg, de nem hiszem, hogy ez az õ érdekük, inkább magunkat szabadítjuk meg a plusz terhelésektõl. Az sem igaz, hogy õk csak szenvednek, ha tényleg súlyosan fogyatékos, és nem azt látja, hogy anyuci, meg apuci ránéz, és sírógörcsöt kap (ezt mindenki megérti), igenis boldog emberek. Nem fogják fel, ami körülöttük történik, nem érzik az élet bajait, nem fogják fel azt a gonoszságot, ami az emberekben van. Ja és már csak azért is felnevelném, mert sokkal, de sokkal több szeretet van bennük, mint bárki másban.
Szia.Én ilyen területen dolgozom, halmozottan fogyatékos gyerekeket ápolok.Már több éve, és ha esetleg nekem is ilyen születne, akkor tuti egy szoc intézménybe adnám, nagyon jó helyük van, mindenük megvan, bármikor látogathatóak hiszen nem börtönben van, és a leges legjobb ellátást kapják.Sok szülõ aki halmozottan sérült gyermeket nevel otthon nem is tudja milyen valójában egy ilyen intézmény.A közhiedelemmel ellentétben mindenbõl a legjobbat kapják, állandó felügyelettel.Vissza a kérdésre , ha még abortálható akkor nem tartanám meg.
Utolsó válaszoló véleményét osztom..
emlekszik meg valaki tajgetosz hegyere? innen dobtak le a spartaiak a sulyosan deformalt gyermekeket. lehet, hogy most ganenak tunok, de nem volt rossz megoldas. a modszernek koszonhetoen hihetetlen sokra vittek!
Sztem minden ép eszû ember igy cselekedne ahogyan az elõttem szólók. Én is felnevelném ha már megszületett, még ha kínszenvedés lenne akkor is mivel az én gyerekem. Ha pedig a terhesség alatt kiderülne hogy baj van vele, persze hogy elvetetném, ne kelljen neki szenvedni.
Én is elvetetném. Osztom a véleményeket. Ha terhesség után derülne ki, akkor felnevelném.
Ha már megszületett, felnevelném. Ha a terhesség alatt kiderülne, akkor elvetetném. Lehet szidni, de gondoljatok bele, neki is jobb így, szenvedne egész életében, és másokra lenne utalva...
Én megtartanám... Mi van akkor, ha benézik az orvosok és mégis egészséges? Van néhány olyan ismerõsöm van, akit tévesen mûtöttek meg, ebben is simán tévedhet bárki. Az orvosok is emberek.

Pár napja nagyon ég és könnyezik a szemem. Mitöl lehet? Ennek nincs köze a terhességhez?

32 hetes km vagyok

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy begyulladt? (megfújta a szél, huzat, akármi) Szerintem semmi köze a terhességhez. Irány a háziorvos szemcseppért.

Nem lehet, hogy begyulladt? (megfújta a szél, huzat, akármi) Szerintem semmi köze a terhességhez. Irány a háziorvos szemcseppért.
Én kontaktlencsét hordtam, de terhesség alatt nem bírtam, át kellett térnem szemüvegre :( Nagyon száradt a szemem, max egy órát bírtam a k.lencsékben, pedig elõtte akár 16 órát is bent volt (csak alváshoz vettem ki). A terhességtõl lehet szemszárazság és szemégés. De nem feltétlen fogd erre, ha elhúzódik, azért menj el orvoshoz. Próbálj ki elõtte valamilyen mûkönnyet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!