Találatok a következő kifejezésre: A terhességi valóban ugyanaz, (2 db)

A terhességi cukor ugyanaz, mintha valaki cukros?

Tegnap voltam UH-on és a szonográfus azt mondta,hogy az átlagosnál picit több a magzatvíz.Az egyik gyógyszertárban mérnek vércukrot és ha ugyanígy mérik mind a kett?t,akkor még ma megméretném!Légyszi segítsetek,aggódom!!!

Legjobb válasz: Igen úgy mérik. Egyébként meg nemsokára egyébként is menned kell vércukorvizsgálatra.

Igen úgy mérik. Egyébként meg nemsokára egyébként is menned kell vércukorvizsgálatra.
Nem, mivel a terhességi cukor a szülés után többnyire elmúlik, míg a cukorbetegség nem. De nem igazán értem, hogy mi az a mindkettõ, amit ugyanígy mérnek. Ha nálad magas vércukorszintet állapítanak meg, akkor terhességi cukrod van. Nem lehet más, mert terhes vagy. Ha már a terhesség elõtt is cukros voltál, akkor meg cukros vagy. Megméretheted, de nem sok értelmét látom. A terhesség másállapot, így nálad ugyanaz a cukorszint még normális lehet, ami egy nem terhes nõnél már cukorbetegséget jelez. Lesz majd cukorterhelés, azzal majd megnézik.
Az átlagosnál több magzatvíz nem feltétlenül jelent rosszat. Lehet, hogy éppen akkor pisilt a baba, ezért több. Nekem is több, a cukrom pedig tökéletes, már 3-szor nézték. 31hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem voltam korábban cukros, elõtte 3-4 között volt, ami ugye normálisnak számít.Jövõ héten megyek terheléses vérvételre, csakhogy addig is tudjak valamit, hogy normálisak e az értékeink, ezért gondoltam, hogy megméretem, ha ugyanaz a módja, mint normál esetben!
A terheléses cukrot nem úgy mérik, mint a gyógyszertárban. Terheléskor cukros vizet kell inni éhgyomorra, s úgy vesznek vért 2 óra mulva. A gyógyszertárban pedig megbökik az ujjad hegyét és az onnan nyert vért nézik. A laboros mérés sokkal pontosabb, és a lényeg, hogy éhgyomorra nézik. 31hetes pocis

A terhességi viszketegség valóban ugyanaz, mint a Hellp szindróma?

Legjobb válasz: Nem ugyanaz.Kicsit utána olvastam neked.A Hellp-Szindróma a terhességi toxaemia vagy preeclapsia egy súlyos formálya, amikor az alaptünetek mellé még májanyagcserezavar is társul.Az összes szülés 0.5 %-át érinti.Gyakrabban fordul elõ kései elõször szülõnél, anyagcserebetegségben ,ikerterhességben.Az ha valakinek terhesség alatt spontán viszked a bõre, egész más.Remélem segítettem.

Nem ugyanaz.Kicsit utána olvastam neked.A Hellp-Szindróma a terhességi toxaemia vagy preeclapsia egy súlyos formálya, amikor az alaptünetek mellé még májanyagcserezavar is társul.Az összes szülés 0.5 %-át érinti.Gyakrabban fordul elõ kései elõször szülõnél, anyagcserebetegségben , ikerterhességben.Az ha valakinek terhesség alatt spontán viszked a bõre, egész más.Remélem segítettem.
Az utolsó trimeszterben sokan szenvednek a terhességi viszketésben(pruritus gravidarum)ez minden látható tünet nélkül viszketegséget okoz a testen, fõleg az altesten.Úgy vélik, hogy a viszketést az epevezetékek enyhe eltö, õdése okozza.Amíg elmúlik áztassuk testünket hûvös, zselés gyógyfürdõbe(például zabtejjel)és ápoljuk bõrünket olajjal(!) krém vagy lotion helyett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!