Találatok a következő kifejezésre: A terhességi valóban (745 db)

Az érzékenyebb terhességi tesztek mikortól mutatják ki a terhességet? Valóban csak az elsõ elmaradt menstruáció után?

Legjobb válasz: Nem. Mindhárom gyerekemmel korábban teszteltem pozitívat, mint az elmaradt vérzés ideje.

Nem. Mindhárom gyerekemmel korábban teszteltem pozitívat, mint az elmaradt vérzés ideje.
A legérzékenyebb az ovu után 7 nappal. De ne kockáztass. Ha kapsz akkor egy negatív tesztet, akkor majd azon agyalhatsz, hogy tényleg negatív, vagy csak nem mutatta ki.. Pár napon semmi nem múlik, várd meg a köv. menzeszed elsõ napját és tesztelj akkor!
a legérzékenyebbek nem 7 nappal hanem 10 nappal az aktus után. de a legtöbb esteben még nem mutatja ilyenkor. Próbálkozni lehet ha van több teszted. de ha 10-12 nappal az aktus után még nem pozitiv az nem jelenti azt hogy biztos nincs baba. A beágyazódás nem uyganakkor kezdödik meg minden nõnél, és a HCG szint sem ugyanannyi.
Aktus után 13-14. napon érdemes tesztelni.
Nekem egy kevésbé érzékeny is mutatta elég korán, mensi elõtt 4 nappal!
nekem a legegyszerûbb is kimutatta pár nappal elõtte.
Az emberek nem egyformák
Kedves kérdezõ...nem tudom mitõl függ, de azt tudom h nem a genetikától függ , nem a kórtól és nem a baba nemétõl, mert ugyanannak a személynek van könnyû és nehéz terhessége. Nekem 4 terhességem volt, hol rosszul voltam, hol nem. Én inkább a fiukkal voltam rosszul, de a húgom a lányával...tehát ???? Talán a fiúkkal rosszabbul viseljük...de lehet csak én. Gondolkodtam én is sokat ezen hát talán függhet h mennyi és milyen vitamint szedsz...nem tudom, de ha megtudod akkor kérlek írd meg nekem is.
Az elsõ kettõt végig hánytam. Már négykézláb másztam a mosdóba. A harmadik hónapban le sem tudtam tagadni, hogy terhes vagyok. Szépen kerekedett a pocak. A harmadikat észre sem vettem. Az elején a teszt sem mutatta ki. A 18. héten derûlt ki, amikor rákszûrésre mentem. Addig 2 kg fogytam is és a nadràgok is kényelmesek voltak, amit addig hordtam. Kb. 10 hetes terhess lehettem amikor gerinc mûtétem volt. Soha nem hittem volna, hogy nem érzek egy terhességet. Szerencsére egészséges babánk lett.
Nálam is más volt a két terhesség, az elsõ babámnál vígan voltam, jöttem-mentem, stb. Se egy keményedés, se jósló, semmi. Még a szülést is könnyûnek mondanám. Most viszont, a második nagyon más, fáradok, lihegek, nem bírom a terhelést, és még a derekam is ropog... Olyan jóslóim vannak néha, hogy csillagokat látok, és nem tudok aludni sem. Lehet, hogy számít az is, hogy az elsõnél 26 éves voltam, és fiú babánk lett, most 30 vagyok, és kislányt várok.
Szerintem ez terhességenként is változhat. Én az elsõ babával semmi rosszullétet nem tapasztaltam. Most a másodiknál bepótolhatom az elõzõt is, mert egész nap megállás nélkül émelygek és hányok, ha mégsem, akkor szédülök. A kicsi remekül fejlõdik, minden rendben van vele. Semmit nem csinálok másként mint az elsõvel, nem vagyok sokkal idõsebb sem (2 éves a "nagy"), nem lettem lustább és kényesebb sem és most mégis ennyire megvisel.
A kérdező hozzászólása: anyukam az elejen kicsit hanyingerezett de nem volt veszes , de aztan neki is elmulott, szoval nem ra utottem, es senkire sem a csaladban...
A kérdező hozzászólása: Akkor en nagyon kulonbozok mindenkitol, mert en mikor terhes vagyok eletem legnehezebb idoszaka, hanyinger(olyan szinten h.a boltba 1 vasarlon megerzek valami kellemetlen szagot, es osszehanyom magam)hanyas, szedules, mindig ehes vaagyok, de nem birok megenni semmit stb...van 1 gyerekunk de ha bele gondolok kov.terhessegbe a hatamon felall a szor, pedig nagyon szeretnek 2 babat, csak emiatt elmegy a kedvem!
Szia!Én erre azt válaszolom, hogy sok közte a különbség:) Én például az elsõ 10 hetet meg sem éreztem, de utána jött minden ami rossz.Hányinger est(nem reggel), Székrekedés(napokig)meg még sorolhatnám:) De nem baj kibírom.Remélem neked könnyebb lesz.
Szerintem ez is függ a genetikától, akinek édesanyja, lánytestvére ramatyul viselte a terhességet, akkor nagy valószínûséggel õ is így lesz.
A kérdező hozzászólása: Eleg szomorito, mindaz amit irtatok, biztam benne h.valaki tud valami csodaszert, 3 szor voltam terhes ebbol sajna csak 1 maradt meg de mind a 3 fiu, es mind a 3 terhessegel azt hittem belehalok, holott masnak ez a legszebb idoszak az eltebe, hat en ezt nem mondhatom el.Mar csak remelni tudok hogy valami csoda tortenik velem, es nem leszek ugy, ha megegyszer belevagunk!

Mennyi idő után kell orvoshoz fordulni, ha nem jön össze a terhesség? Valaki adjon tanácsot légyszi?

4 hónapja próbálkozunk. Minden egyes alkalommal érzem az ovulációt rendszeresek a vérzéseim, jókor vagyunk együtt de egyszer?en nem jön össze a baba. Én azon gondolkodom, hogy elmegyek orvoshoz, és elküldeném apáromat is. De olyan megalázó érzés,hogy lehet valami baj, van , pedig fiatalok vagyunk.. 24/30

Legjobb válasz: a 4hónap az még nem sok idõ. 1 év után szokták elküldeni a párokat orvoshoz,és átlagosan félév alatt szokott összejönni a baba teljesen egészséges pároknál is! szóval:ne görcsölj rá!

a 4hónap az még nem sok idõ. 1 év után szokták elküldeni a párokat orvoshoz, és átlagosan félév alatt szokott összejönni a baba teljesen egészséges pároknál is! szóval:ne görcsölj rá!
1 év után szokták javasolni, 4 hónap még semmi. De miaz, hogy megalázó érzés, hogy valami bajotok lehet? Mi abban a megalázó? Vanakinek már 18 évesen gondja van. Én24 volta mikor elkezdtünk próbálkozni a párom 26, még sem lehetett spontán babánk, de én ezt midnnek érzem csak megalázónak nem.
mi másfél évet próbálkoztunk. aztán jött egy hónap amikor iszonyat sok dolgunk volt, és 3 hét alatt 1x tudtunk együtt lenni, az is egy 5 perces menet és már öltözés is. Na ebböl lett másfél év után a lányunk. Èn akkor voltam úgy ha lezajlik a dolgaink, akkor megyek már orvoshoz. már akkor elmondta a dokim, hogy elöször írjam csak a periodusokat, hömérözzek, és figyeljem magamat. (ezt nem tettem), majd menjek be UH-ra a periodus közepén 10 napig mindnnap reggel, ahol figyelik van.e peteérés stb... na erre már nem került sor. Szóval szerintem ne aggódj. én 1 év elött nem mennék sehova sem, csak normál nödokis vizsgálatra. aztán ha 1 év után semmi, akkor felkeresheted a dokidat. 24/30 évesen nem hajt még a tatár, így van idötök.
A kérdező hozzászólása: Elég sok dolgom akad így is, rendszeresen sporolok, nem ücsörgök és várom, hogy számba essen a sült galamb. Azon görcsölök, hogy MIÉRT???, amikor a legtöbb ismerõsömnek az elsõ próbálkozásból baba lett. :(
ne görcsölj rajta mikor jön a baba, ha nem akarod ezt így szokták mondani akkor egybõl sikerülni fog. Foglald le magad valamivel hogy ne mindig azon gondolkodj mikor sikerül.
A kérdező hozzászólása: Kedves 7/8-as válaszadó. Nem kívánom minden egyes együttlét után, hogy jaajj bárcsak most, de mikor érzem a középidõs fájdamat, akkor gonodolok rá, hogy esetleg most összejöhet, mert itt az idõ. Sokszor jár az eszemben, hogy milyen lesz anyának lenni, de én úgy érzem ez természetes, mert ez egy hatalmas változás, egy korszak végét és egy másik kezdetét jelenti. Az egyre több kudarc gyengébbé tesz lelkileg, és sebezhetõnek, mert azt hittem ez a világ legyeszerûbb dolga. Hogyan gondolod, hogy ne görcsöljek? Én úgy érzem nem görcsölök, akkor vagyunk együtt mikor jól esik, nem számolgatok, hõmérõzök, tesztelek. Csak a kudarc az, ami padlónak dönt, újra és újra..
30alatt ket ev elso babara egy a masodiknal felett egy ev
Kedves KÉrdezõ! 1 év védekezés nélküli nemi élet után ha nem jön össze a baba akkor szokták elkezdeni a párokat vizsgálni. De õszinte leszek veled szerintem nálatok az a legnagyobb baj, hogy nagyon akarjátok, hogy összejöjjön a baba. Próbáljatok meg egy picit lazítani másra is gondolni. Próbáljatok meg spontán együtt lenni nem figyelve a ciklusod. A lányom az elsõ ilyen hónap után jött össze amikor nem görcsöltem és nem akartam õt görcsösen.
Én teljesen át tudom érezni, amirõl irsz, mert mi is ugyanebben a helyzetben vagyunk! Mi is 4 hónapja próbálkozunk, én is érzem a peteéréseimet, több jel is van, ami bizonyitja, hogy mikor vannak. Én orvosnál is voltam, mielõtt elkezdtük a babaprojektet, akkor mindent rendben talált, igaz csak rákszûrést csinált. Párom is rendben van, 25 és 29 évesek vagyunk.
A kérdező hozzászólása: tudjátok eddig amilyen megnyugtató volt a menzesz, h nem vagyok terhes, most 100 szor fájdalmasabb meglátni az elsö csepp vért és élni meg ugyan azt a tényt , h NEM vagyok terhes!!! saját testi fogyatékosságomnak élem meg, holott tudom ez marhaság.
Szia! Nekünk a 11. hónapban jött össze a baba! Ugyanígy voltam, mint te, hogy minden egyes hónapban megéreztem a peteérést, szúrt, feszített az éppen jobb-vagy baloldali petefészkemnél, a folyásom gyöngyörû volt, amilyennek lennie kellett. Majdnem egy évig mégsem jött össze. 1 év után akartunk elmenni kivizsgálásra, az utolsó pillanatban sikerült. Azt is figyelembe kell venni, hogy hiába van valaki együtt peteéréskor, ekkor is csak 30% a fogantatás esélye. Szerintem próbálkozzatok még, esetleg jó tanács: amikor tudod, h kb most peteérésed lesz, elõtte 2-3 napig ne legyetek együtt, mert a férfi raktárai végesek, és kevesebb lesz a spermium, ha minden nap együtt vagytok.
nem vagyunk egyformák majd sikerül nektek is.

Choragon injekció után (a próbálkozásokból ) sikerült a terhesség valakinek?

Ma kaptam choragon injekciót (az orvosom szép nagy t?sz?ket látott ma a vizsgálaton), és azt mondta pénteken mindent bele, próbálkozzunk....

Legjobb válasz: Én 3-szor kaptam, 3. alkalommal sikerült, sajnos a baba nem maradhatott meg mert beteg volt. Most újra próbálkozunk és jövõ héten kapom elvileg én is a choragont, ha érik tüszõm.

Én 3-szor kaptam, 3. alkalommal sikerült, sajnos a baba nem maradhatott meg mert beteg volt. Most újra próbálkozunk és jövõ héten kapom elvileg én is a choragont, ha érik tüszõm.
A kérdező hozzászólása: Jaj, de sajnálom... Remélem nekem is segít, és drukkolok neked!!

Hova jutott ez a világ? Egy gyerek szülése és a terhesség valóban arról fog szólni, hogy a pasi megcsalja a nőt?

Egyre több ilyet olvasok itt is, hogy x hónapig nem volt szex, azt már rohant is máshoz. És akkor még engem szólnak le egyesek, hogy nem szeretem a gyerekeket, és nem hiszek a házasságban. Ha valóban ennyi megaláztatással jár, akkor mégis mi a framc a jó benne? Nem akarok általánositani, de amikor a mai nap folyamán itt olvastam, háááááát.... mit ne mondjak...

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ: a nõknek ugyanúgy [email protected]ányuk van és szaladnak más férfiak karjaiba, ha kicsit is nem jó a szex.

Kedves kérdezõ: a nõknek ugyanúgy [email protected]ányuk van és szaladnak más férfiak karjaiba, ha kicsit is nem jó a szex.
És újabb általánosítás...
A kérdező hozzászólása: Nem, csak kérdés. Reflektálva ezekre a dolgokra. Amúgy én sose szaladtam másik farok után, pedig 3 évig éltem olyan kapcsolatban, ahol 2 perc alatt elment a pasi. És nem emiatt lett vége a dolognak.
Tudom, hogy ez nem kérdés teljesen. De egyetértek, pedig 13 éves vagyok. De néha belegondolok, hogy régen békésebb volt s világ. Ma meg? Mirõl szól a híradó? Ez az ember megölte azt az embert. Bárcsak a régi világban élnék. :(

Valaki gyanagodott a terhességre még mielőtt ki mutatta volna teszt?

2 nap múlva kéne megjönnie DE semmi hasfájás sőt ilyenkor mindig csokit eszek a havi előtt most is így van csak hogy már a csokit sóssal eszem ha pedig nincs valami csoki akkor citromot nyalogatok cukorral :) lehet semmi köze sincs semmihez de hátha volt valaki így és baba volt :)

Legjobb válasz: Igen. Nem hogy valaki, hanem mindenki, hiszen aki nem gyanakszik terhességre, nem csinál tesztet. Amit leírtál nem kifejezetten terhességi jel, erre szerintem ne alapozz. Várd ki az esedékes mensit, és tesztelj, ha nem jött meg.

Igen. Nem hogy valaki, hanem mindenki, hiszen aki nem gyanakszik terhességre, nem csinál tesztet. Amit leírtál nem kifejezetten terhességi jel, erre szerintem ne alapozz. Várd ki az esedékes mensit, és tesztelj, ha nem jött meg.
Igen, nem gyanakodtam, tudtam.Hamarabb kezdõdött az émelygés-hányás, ami elõtte sosem volt meg próbálkoztunk is így biztos voltam benne.
Hát meglepõ, de én már kb.2hetes terhesen észre vettem, hogy terhes vagyok. Duzzadt és fájt a mellem, émelyegtem, puffadtam, és kívántam össze vissza mindent :) Akkor teszteltem, de az negatív lett( Bár csak utána vettem észre, hogy lejárt teszt volt) Aztán 2 hét múlva teszteltem, és pozitív lett. Szerintem várd meg a 2 napot, és utána tesztelj. Sok sikert.
Nem is tudom megfogalmazni... Nem gondoltam arra, hogy baba lesz, illetve tervben volt. De amikor a bérház 2.emeletérõl 2x10kg paradicsomot cipeltem le, akkor valamiért beigrott ez: kéne nekem emelgetni? Vajon lehet ettõl baja?:) ) Párom, rögtön hogy nem jött meg 1 napja, rávágta anyuka lettél. Nm hittem neki. Rendszertelen ciklusom miatt, a nem várt után 6.napon teszteltem olyan szép pozitívat:-) Nekem nem volt semmi tünetem, mármint hányinger stb. Egyszerûen, csak éreztemchogy mindjárt megjön...de nem jött:) ) 27+5khm

Lehet hogy valoban alig látszik a terhesség még a végén is?

Elsösorban az ihlette a kérdésemet hogy van mikor nem veszik észre a terhességet,de olyankor az se tünik fel hogy nő a pocak?Vagy létezhet extrém kicsi pocak?És mi van a baba mozgásaival?azt sem veszik észre?Ezért nem értem hogyan lehet "eltitkolni" egy terhességet...

Legjobb válasz: Áh, ezek az igazi nagy hazugságok, amikor azt mondja valaki, hgy nem vette észre, hogy terhes. Meg eltitkolta... Kizárt, hogy egy 7-9 hós terhesség tényleg ne tûnjön fel annak, akivel egy házban él valaki.

Áh, ezek az igazi nagy hazugságok, amikor azt mondja valaki, hgy nem vette észre, hogy terhes. Meg eltitkolta... Kizárt, hogy egy 7-9 hós terhesség tényleg ne tûnjön fel annak, akivel egy házban él valaki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a cikket:) ez se semmi... nekem egy ygerekem van, de az elején is puffadtam és 7 hetesen szabályosan gömbölyödtem.26 hetesen pedig volt aki kérdezgette mikor szülök, mert neki szülés elött volt akkora miont nekem a 26. héten, szoval én se értem.Azért se mert volt mikor szabályosan látszodott hogy valamijét kinyomja pocakon keresztül a baba, ilyet hogy lehet mással összetéveszteni??
Hát én nem hiszem el akkor sem, hogy valaki ennyire ne ismerje a testét, hogy nem vette észre hogy terhes... Persze 44 évesen talán már kimarad, vagy ilyenek, de akkor sem hiszem el, hogy összekeverte a baba mozgását mással. És persze azt sem hiszem el, hogy észre sem vette az árulkodó jeleket. Szerintem kacsa a hír, vagy csak letagadja... Nem tudom, de nekem sántít... Olyan mintha nem venném észre, ha influenzás vagyok, vagy fáj a torkom... 37hkm
Olyat többet is ismerek, akik nagyon picike pocakkal mentek szülni (valahol elfért bennük a baba), de ezért észre lehetett venni!
Én 7 hetes terhes voltam és már akkor megkérdezte a szomszédasszony, hogy jól látja-e hogy babát várok? Pedig akkor még senkinek nem mondtuk el és olyan nagyon nem is látszódott. Most 11 hetes vagyok a másodikkal de még a fene nem kérdezte meg, igaz még nem nagyon került le a télikabát :-) De egy ismerõsöm mikor a 4. gyerekkel lett terhes nem tudta senki, pedig már volt 3 nagyobb lány gyermeke, és mégsem vette észre senki, hogy terhes. Állítólag még õ sem tudta... Mondjuk szerintem sem lehet nem észre venni, annyira máshogy gömbölyödik a pocak, mint egy sima hízásnál.
hát biztos testalkat függõ, de azért akkor sem hiszem el, hogy valaki nem veszi észre:) (nekem 5 hetesen megkérdezték, jól látják-e...)
Szerintem a nagy pocak is testalkattól függ, pl látok olyan kismamát a rendelõben, hogy meg sem mondanám, hogy kismama, ha nem ott ülne ahol én. De mondjuk sokáig nekem sem igen látszott. Kábé a 25. héttõl volt egyértelmû... 37hkm
A kérdező hozzászólása: Én is igy gondolom hogy lehetetlen összetéveszteni a mozgást...de mégis...és aki titkolja annak hogyhogy nincs hatalmas pocakja??nem értem...
Én mind a mai napig nem értem ezt, mert ahol én dolgoztam, ott egyetlen férfi kollégám vette észre a változást. Minden kollégám nõ volt, 23 hetesen jöttem el táppénzre, és senki nem vette észre, pedig kigömbölyödtem picit, és már elkezdett látszani is a pocim. Mégis ennyire figyeltek rám. Rosszul is voltam, enni sem ettem, de fel sem tûnt nekik... Pedig azt hinné az ember, hogy nõk hamarabb észre veszik a változásokat... De itt az ellen példa. De az, hogy valaki magán nem veszi észre, azt én sem hiszem el... 1-2 max 3 hónapig oké, de utána... Kizárt. Egy magzatmozgást nem lehet összekeverni a bélmozgással :) 37hkm
A kérdező hozzászólása: Igen néha belenézek a mûsorba, ismerem, de gondoltam hátha van valakinek személyes ismerõse:)
hát nem tudom. van egy mûsor, "nem tudtam, hogy terhes vagyok", de valahogy baromi hihetetlen nekem, hogy egy nõ hónapokig nem gyanakszik, hogy mondjuk nincs mensese, vagy gyengébb, hízok, hány, émelyeg SÕT késõbb a baba mozog...
A kérdező hozzászólása: Persze ha tulsullyal indul az más, ott egy ismerõsömnél aki tulsulyos volt, ha nem nézték meg jobban, azt hitték csak hízott, nem volt olyan "igazi" babás pocakja addig.De irnom kellett volna hogy normál testalkatu emberekre gondoltam.
ha valaki elég molett, akkor annál elképzelhetõ, hogy nem látszik egy 6 hónapos terhesség sem. de eltitkolni hosszú távon nem lehet, ha együtt él valakivel.
Én sem értem, hogyan lehetséges. Viszont a pocak és magzat mozgás attól függ, hogyan fekszik a baba és hol tapad a méh lepény. Én mindig azt mondom, hogy aki rendszeresen él nemi életet annak bizony számítania kell arra, ha menszi kimardt, hogy terhes. Igen rá lehet fogni a változókorra de szerintem ezt egy nõ érzi és tudja. Most várom a második babámat de mind a kétszer amikor pozitívat teszteltem akkor egyértelmûen tudtam, hogy na most pozi lesz a tesztem

Elképzelhető hogy valaki a terhesség alatt menstruáljon?

Nem pecsétel? vérzésre gondolok, hanem rendes menstuációra, ugyanazzal a fájdalommal, vérmennyiséggel, színnel stb... Csak azért kérdezem mert itt pár kommentben olvastam hogy lehetséges, szerntetek is, és ha igen akkor hogy?(amikor ez elvileg pont az ellenkez?jének a bizonyítéka)

Legjobb válasz: Aki azt mondja, hogy terhesség alatt lehet menstruálni, az férfi. Õk ugyanis a menstruációt vérzéssel azonosítják. Az a nõ, aki terhesség alatt fél évig menstruált, nem szült volna gyereket 3 hónappal késõbb. Vérzés elõfordulhat, de mint tudjuk, a menstruáció során a méhfal válik le. Ha ez akkor történne, amikor már egy megtermékenyített pete beágyazódott, elvetélne. Úgyhogy, az itt olvasott "valós" történetekre ne adj, azokat mind hozzá nem értõ és javarészt férfiak írják, mondván õk bizony hallottak errõl...

Aki azt mondja, hogy terhesség alatt lehet menstruálni, az férfi. Õk ugyanis a menstruációt vérzéssel azonosítják. Az a nõ, aki terhesség alatt fél évig menstruált, nem szült volna gyereket 3 hónappal késõbb. Vérzés elõfordulhat, de mint tudjuk, a menstruáció során a méhfal válik le. Ha ez akkor történne, amikor már egy megtermékenyített pete beágyazódott, elvetélne. Úgyhogy, az itt olvasott "valós" történetekre ne adj, azokat mind hozzá nem értõ és javarészt férfiak írják, mondván õk bizony hallottak errõl...
A kérdező hozzászólása: Hát ezzel az esélylatolgatással kapcsolatban annyit, hogy szerintem, ha még csak 0, 0000001% is az esély valamire, az gyakorlatilag 50%-ot jelent, mert vagy igen, vagy nem
Akkor van gond, amikor a fogamzásgátló mellett esik az ember teherbe. Alapból akkor gyakoribb a vérzés a terhesség ellenére, és sokszor fel sem tûnik, hogy másmilyen / kevesebb, mert a fogamzásgátlótól alapból másmilyen, csak ún. megvonásos. Egyik volt osztálytársam is így járt és sajnos ennek köszönhetõen késõn vette észre, hogy terhes, a terhessége nagyrészében pedig szedte a fogamzásgátlót, ami miatt a kislány korán és betegen született. Én ezért szoktam 2-3 havonta terhességi tesztet csináltatni akkor is, ha semmi jele a dolognak. Mivel már 27 éves vagyok, így a terhesség gondolata annyira már nem para számomra, az viszont igen, hogy véletlenül árthatok a magzatomnak azért, mert nem is tudom, hogy útban van.
Igenis volt már rá eset, hogy valaki minden hónapban menstruált nem volt semmi jele annak hogy terhes, aztán 9 hónap után rosszul lett, kózházba került és kiderült hogy terhes és pár órán belül megszülte a gyereket! Szóval mondani lehet sok mindent az tény. De ilyen eset is volt már! AZ pedig biztos!
Amikor kismama írja le, akkor azt is biztos egy férfi teszi a megtévesztésért. Kicsit sok az összeesküvés elmélet nem ? :D
Elvileg létezik. 1. ling volt google-ben: “Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel: -a fogantatás viszonylag késõn történik, ezért a “szokásos” idõpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya -a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses idõpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik -hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az idõpontban jelentkezik, hanem az elsõ harmad folyamán bármikor http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..
Volt már rá eset, hogy valaki terhes volt miközben volt menstruációja is. De ez nagyon ritka eset, szerintem.
o, 1 a szazalekarany erre az irodalmi adatok szerint..
igen. egy ismerõsöm fél évig menstruált teherbe esés után, nem is vette észre hogy mi a helyzet...
A kérdező hozzászólása: bár nemvagyok orvos, de ebbõl azt veszem le hogy nagyon kevés vérrel jár... és gondolom, hogy ha akkor jön meg amikor kéne és/vagy ugyanannyi vérrel jár akkor az rendes menstru
dehogy 5o %, az rengeteg lenne, akkor nem próbálkoznának a párok honapokig meg évekig.. ha peteéréskor belédélveznek, akkor is csak 2o %..

A terhességi viszketegség valóban ugyanaz, mint a Hellp szindróma?

Legjobb válasz: Nem ugyanaz.Kicsit utána olvastam neked.A Hellp-Szindróma a terhességi toxaemia vagy preeclapsia egy súlyos formálya, amikor az alaptünetek mellé még májanyagcserezavar is társul.Az összes szülés 0.5 %-át érinti.Gyakrabban fordul elõ kései elõször szülõnél, anyagcserebetegségben ,ikerterhességben.Az ha valakinek terhesség alatt spontán viszked a bõre, egész más.Remélem segítettem.

Nem ugyanaz.Kicsit utána olvastam neked.A Hellp-Szindróma a terhességi toxaemia vagy preeclapsia egy súlyos formálya, amikor az alaptünetek mellé még májanyagcserezavar is társul.Az összes szülés 0.5 %-át érinti.Gyakrabban fordul elõ kései elõször szülõnél, anyagcserebetegségben , ikerterhességben.Az ha valakinek terhesség alatt spontán viszked a bõre, egész más.Remélem segítettem.
Az utolsó trimeszterben sokan szenvednek a terhességi viszketésben(pruritus gravidarum)ez minden látható tünet nélkül viszketegséget okoz a testen, fõleg az altesten.Úgy vélik, hogy a viszketést az epevezetékek enyhe eltö, õdése okozza.Amíg elmúlik áztassuk testünket hûvös, zselés gyógyfürdõbe(például zabtejjel)és ápoljuk bõrünket olajjal(!) krém vagy lotion helyett.

Volt e valakinek rendszeres vérzése a terhesség elején vagy a terhesség folyamán végig? És ha volt milyen következményei voltak? Betegségek előjele esetleg lehet?

Sziasztok 25 éves 6 hat hetes terhes n? vagyok és 1 hete majdnem hogy minden nap vérzek. Az orvosnak is említettem hogy konkrétan nem barnás folyásom hanem vérzésem van erre csak annyi volt az orvos válasza hogy 12. hétig el?fordulhat és hogy ne üljek forró kádba és ne éljek még 6 hétig nemi életet, ezzel csak 1 baj van sem forró kádba nem ültem sem extrém nemi életem nem volt az utóbbi 2 hétben. Voltam ultrahangon 2 napja, szívm?ködés van és állítólag minden rendben van a magzattal ennek ellenére én mégis kétségbe vagyok esve. Minden nap azzal ébredek és fekszem le hogy ma elvetélek vagy már elvetéltem. Arra lennék kíváncsi hogy volt e valakinek hasonló helyzetben, vagy az ismer?sével történt e hasonló? El?re is köszönöm válaszaitokat!

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg.Keress egy jó nevû orvost ahol laksz és menj el magánrendelésre hozzá.A terhesség alatti vérzés soha nem jelent jót.Ezt kár szépíteni.De ha észreveszik,hogy mi a baj még tudják orvosolni.Azt megnézték uh-n, hogy méhen belüli e a terhességed?Mennyit görcsölsz egy nap?Én azt ajánlom mindenképpen keress fel egy jó orvost és mihamarabb menj el hozzá.Sok sikert és jó babavárást!

Elõször is nyugodj meg.Keress egy jó nevû orvost ahol laksz és menj el magánrendelésre hozzá.A terhesség alatti vérzés soha nem jelent jót.Ezt kár szépíteni.De ha észreveszik, hogy mi a baj még tudják orvosolni.Azt megnézték uh-n, hogy méhen belüli e a terhességed?Mennyit görcsölsz egy nap?Én azt ajánlom mindenképpen keress fel egy jó orvost és mihamarabb menj el hozzá.Sok sikert és jó babavárást!
Szia, nekem a második terhességem volt ilyen. 7 hetesen vérezgetni kezdtem, majdnem egy hétig tartott. Az uh-on láttak a petezsák körül egy hematómát. Kétesélyes volt a dolog. Sokat pihentem, szedtem a Magne B6.ot, a vérzés megállt. Veszélyeztetett terhes voltam, de késõbb már nem volt semmi baj, egészséges fiam született. Ja abevérzés nyoma még sokáig látszott az ultrahangon. Szerintem ne idegeskedj, pihenj sokat, és szerintem is keress egy másik orvost, aki figyelmesebben megvizsgál. Ne arra gondolj, hogy elvetélsz, a magzatnak van szívhangja, életben van, és most a te nyugalmadra van szüksége, hogy rendezõdjön a probléma. Képzeld, én még beszéltem is hozzá azokban a napokban, biztattam, hogy ne hagyjon engem cserben... Sok sikert és kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Igen voltam ultrahangon és nem méhen kívüli a terhességem van szívhang is és meg is hallgattam. Méretre is megfelel a korának. Görcsöm nincs egyáltalán inkább enyhe szúró érzést érzek amikor kicsöppen az a párcsepp vér most már nem csak heti 1x hanem 3-4 napja folyamatosan reggel este délben.
ne gondolj ilyenre, hogy elvetélsz ha uh-on minden rendben van
Én 5 hétig vérezgettem folyamatosan az 5.-11.hétig, 3*2 utrogestant használtam, mégsem szûnt meg.Én is mindennap azt hittem, most vége.Majd megõrültem az aggódástól minden uh elõtt, de szerencsére a 12.héttõl rendben volt minden.Már 2 éves azóta a kisfiam. Nyugodj meg, az segít most a legtöbbet. Neked nem írtak fel utrogestant?
A kérdező hozzászólása: Igen írtak fel Utrogestan-t napi 4-et, de nekem se múlik el tõle a vérzésem remélem igazad van és minden rendben lesz!
Nekem már a terhességem elején felírta a dokim az utrogestant, mert tavaly volt egy vetélésem!rendesen használtam, de havonta jöttek a vérzések és frászt kaptam hogy most biztos baj van!Minden egyes alkalommal bementünk, megvizsgáltak és jól volt!Azt a mai napig nem tudjuk honnan jött a vérzés de szerencsére nem volt köze a picihez! Csak azt szeretném ezzel mondani hogy ha a dokid azt mondja ne aggódj, akkor biztos tudja mit beszél!Nem mindig jelez rosszat ha vérzik valaki! 26hkm
Szia! Csak az én esetemet írom le. 3. terhességem, két zökkenõ és problémamentes terhességembõl van két gyönyörû fiam. A mostani baba nem tervezett volt, gyógyszer mellett lettem az, 7-8 hetes koromig nem is tudtam, hogy az vagyok, mert rendesen megjött, illetve azt hittem, hogy ez a mesim. Aztán, mikor tesztet csináltam, mert esténként hányinger, meg hasonló tünetek jelentkeztek , pozi lett. Nem akartuk megtartani. Voltam dokinál, megállapította a terhességet, és pulzált a baba szíve. Mondanom sem kell, nem volt szívem elvetetni. Aztán rá 1 hétre bevéreztem, de rendesen ömlött belõlem. Hát jól megijesztett a sors. Amikor már beleéltem magam, akkor lesz baj? Vérömlenyem volt. Gyors kórház, 1 heti szigorú fekvés. Aztán itthon is ezt kellett volna, de sajna egy 6 és egy 3 éves gyerkõc mellett nem lehet. Apával a sextõl is el voltam tiltva. 15. hétre szerencsére felszívódott, úgy néz ki, a babának semmi baja nincs, most vagyok 35 hetes. És doki szerint õ is fiúcska.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!