Találatok a következő kifejezésre: A terhességi pozítív (418 db)

Pozitív terhességi tesztet mi okozhat a terhességen kívül?

Augusztusban voltam rákszűrésen a nőgyógyásznál, az nem alakulhat ki ilyen gyorsan nem? Nagyon sok emésztési problémám van, és akkor volt pozitív, mikor hasmenéses vírusom volt... Mi lehet ez? Akár terhes is lehetek, de nem valószínű...

Legjobb válasz: Nagyon ritkán speciális ciszta okozhat pozitív tesztet, de ez nagyon ritka. Biztosan pozitív volt a teszt? nem csak száradási csík volt rajt, vagy hibás teszt volt, vagy rosszul értelmezted stb.? HCG-t igazából csak a baba termel szóval ha egy teszt ténylegesen erõsen pozitív az 99%ban babára utal. Az is elõfordulhat, hogy terhes voltál, de elvetéltél akkor még néhány napig lehet "áll" pozitív a teszt, mert maradt még HCG a szervezetedben. Valamint ha terhes voltál és elvetéltél, de nem tisztultál ki rendesen akkor is lehet folyamatosan HCG a szervezetedben, de ehhez legalább 7-8 hetes terhesség szükséges, mert ha korábban megy el a baba akkor azért többnyire maguktól kitisztulnak.

Nagyon ritkán speciális ciszta okozhat pozitív tesztet, de ez nagyon ritka. Biztosan pozitív volt a teszt? nem csak száradási csík volt rajt, vagy hibás teszt volt, vagy rosszul értelmezted stb.? HCG-t igazából csak a baba termel szóval ha egy teszt ténylegesen erõsen pozitív az 99%ban babára utal. Az is elõfordulhat, hogy terhes voltál, de elvetéltél akkor még néhány napig lehet "áll" pozitív a teszt, mert maradt még HCG a szervezetedben. Valamint ha terhes voltál és elvetéltél, de nem tisztultál ki rendesen akkor is lehet folyamatosan HCG a szervezetedben, de ehhez legalább 7-8 hetes terhesség szükséges, mert ha korábban megy el a baba akkor azért többnyire maguktól kitisztulnak.
A kérdező hozzászólása: Három teszten is rögtön megjelent a piros csík, de késõbb eltûnt, kivéve egyrõl.
Jó eséllyel pedig bizony terhes vagy. Okozhat még pozitív tesztet a meddõségi kezeléseknél használt tüszõrepesztõ injekció, illetve bizonyos daganatok termelhetik.
A kérdező hozzászólása: Például a gyomordaganatok is jelezhetnek pozit?
Szerintem nem, inkább méh vagy petefészek daganatok. A teszteknek van egy meghatározott idejük, hogy mikor lehet leolvasni róluk az eredményt, pisilés után 5 perccel és pisilés után 20 perccel már az eredmény nem értelmezhetõ. Tehát pl. 5-20 perc között ha megjelenik a csík az számít, ami elõtte és utána van az már nem. Olyan nekem is volt, hogy mikor rápisiltem 2 csíkos volt, de 2-3 perc után eltûnt és nem is voltam terhes, igaz akkor 2 nap késéssel jött meg. Érdemes 2-3 féle tesztet is csinálni nem csak egyfajtából többet. Ha úgy érzed terhes vagy akkor menj el dokihoz és õ tud neked biztosat mondani.
Abból is megtudod állapítani, hogy valóban terhes vagy-e hogy 2 naponta csinálsz reggeli vizeletbõl tesztet, ha terhes vagy akkor napról napra erõsödnek a tesztek, ha viszont mind ugyan olyan (akár ugyan olyan 2 csíkos) akkor nem valószínû , hogy terhes vagy, hanem mind száradási/szellem csíkos. Valamint a szellem és száradási csík fehér vagy szürkés, a pozitív teszt viszont rózsaszín.

Mitől lehet még -babán kívül- vizeletből erős pozitív a terhességi teszt?

Nem rólam van szó.

Legjobb válasz: Erõs pozitív szerintem csak terhességtõl. Pozitív tesztet okozhat még, ha olyan hormonkészítményt szed, ami HCG-t tartalmaz, vagy egyes ciszták is termelhetnek némi HCG-t, de ezesetben általában csak halvány lesz a teszt. Miért kérdezed pontosan? Erõs pozitív lett a tesztje, és mégsem terhes?

Erõs pozitív szerintem csak terhességtõl. Pozitív tesztet okozhat még, ha olyan hormonkészítményt szed, ami HCG-t tartalmaz, vagy egyes ciszták is termelhetnek némi HCG-t, de ezesetben általában csak halvány lesz a teszt. Miért kérdezed pontosan? Erõs pozitív lett a tesztje, és mégsem terhes?
Huu ez elég speciális eset, errõl nem nagyon tudok nyilatkozni. Majd írj légyszi, ha kiderült valami. Drukkolok Neki, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: barátnőmről van szó. 18 évesen kivették az agyalapi mirigyét (tumor), utána már csak gyógyszerekkel menstruált. azt mondták, úgy lehet csak gyereke, ha injekciókkal kezelik. erre soha nem volt pénze. cukorszintje magas. elmúlt időben sokat fogyott, előtte sem volt kövér, szerintem bmi-je az alsó határon mozog most. 3 hónapja nem szedi a hormongyógyszereit, tehát azóta nem volt menzesze. cukor miatt állandóan nézik a vért, vizeletet, hétfő óta kórházban van a pozitív laboros teszt miatt. lábai bedagadtak, görcsöl a hasa, puffadt, néha émelyeg, ideges. vérből is néztek hcg-t, még nem hívott, h mi az eredmény. nagyon akart gyereket, lassan letett róla, h soha nem lesz neki. 30 éves, 10 éve házas. csoda lenne, vagy vmi szórakozik vele? én nem tudom, mit gondoljak, nekem 3 gyerekem van, rendesen fogantak, születtek. szeretnék segíteni és nem szeretném, ha csalódna. 5 hetes lehet kb. 3 hete voltak együtt. az idő stimmelne.
A kérdező hozzászólása: köszi. én is kíváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: nem terhes. nem lehet tudni, mitől volt + a teszt.

Méhen kívüli terhesség illetve petefészek ciszta esetén pozitív vagy negatív eredményt ad a terhességi teszt? Mert mindig ráírják a tesztekre, hogy ezek befolyásolják az eredményt, de azt nem, hogy hogyan?

Legjobb válasz: Szia!A méhen kívüli terhességnél pozitív a teszt.A cisztánál elvileg nem lehet pozitív de én produkáltam 2éve azt ráadásul az 5 tesztbõl 3. pozitív lett.Ha nem vagy kismama akkor azért nem lehet pozitív mert nem termel a szervezet hcg hormont.

Szia!A méhen kívüli terhességnél pozitív a teszt.A cisztánál elvileg nem lehet pozitív de én produkáltam 2éve azt ráadásul az 5 tesztbõl 3. pozitív lett.Ha nem vagy kismama akkor azért nem lehet pozitív mert nem termel a szervezet hcg hormont.
Általában méhen kívüli terhesség esetén nem növekszik olyan ütemben a szervezetben a HCG mennyisége, mint normál terhesség esetén. Ezt a mennyiségi különbséget az itthoni tesztek nem mutatják ki. Nagyon ritkák a HCG-t termelõ daganatok illetve a cisztának is lehet olyan elváltozása amikor HCG-t termel. Igazából csak biztos ami biztos alapon van rajta a teszten ez a mondat. Elõfordulhat a fentiek miatt téves teszt eredmény, de az a valóságban nagyon ritka.
A méhen kívüli terhesség kezdetben ugyanolyan, mint egy normál terhesség. A teszt is ugyanúgy kimutatja. A tünetei is teljesen olyanok, mint egy egészséges terhességnek. Már csak akkor szoktak rájönni általában, amikor már baj van. Szerencsére a méhen kívüli terhesség nem gyakori jelenség. A cisztánál nem vagyok képben, arról nem sok mindent tudok neked írni, de remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mind3 választ!

Voltam dokinál mert a terhességi tesztem pozitív lett! Õ nem látott semmit! Lehet, hogy még korai volt? De lehet az is, hogy méhen kívüli? ! Nagyon félek

19 éves lány vagyok, most volt az eljegyzésem és nagyon szeretnénk babát, de most nagyon félek ett?l az egészt?l, és a párom is! ha valaki tud nekem tanácsot adni, kérlek segítsetek köszönöm

Legjobb válasz: A terhességi tesztek egy része, már néhány nappal a menstruációd kimaradása után is kimutatják a terhességet. Ilyenkor a magzat még nincs egy hónapos, és a terhességre jellemzõ változások, amik vizsgálattal is érzékelhetõk, nem mindig egyértelmûek. Még a jó orvost is "becsaphatják". Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, persze érthetõ, hogy ha szeretnétek babát, jó volna biztosat tudni. Ha a terhességi teszted egyértelmûen pozitív lett, akkor szinte 100%, hogy a baba már "elkészült", de lehet, hogy nem épp félidõben fogant, és ezért még tényleg nagyon picike. Amit a teszt mutat, az az, hogy a terhességi hormon már termelõdik a szervezetedben. 1 hét, tíz nap múlva menj el újra orvoshoz egy friss teszttel, vagy ha az megnyugtat, keress fel egy másik orvost. De semmiképp ne idegeskedj:-D

A terhességi tesztek egy része, már néhány nappal a menstruációd kimaradása után is kimutatják a terhességet. Ilyenkor a magzat még nincs egy hónapos, és a terhességre jellemzõ változások, amik vizsgálattal is érzékelhetõk, nem mindig egyértelmûek. Még a jó orvost is "becsaphatják". Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, persze érthetõ, hogy ha szeretnétek babát, jó volna biztosat tudni. Ha a terhességi teszted egyértelmûen pozitív lett, akkor szinte 100%, hogy a baba már "elkészült", de lehet, hogy nem épp félidõben fogant, és ezért még tényleg nagyon picike. Amit a teszt mutat, az az, hogy a terhességi hormon már termelõdik a szervezetedben. 1 hét, tíz nap múlva menj el újra orvoshoz egy friss teszttel, vagy ha az megnyugtat, keress fel egy másik orvost. De semmiképp ne idegeskedj:-D
Lehet hogy korán mentél, az is lehet, hogy az ultrahangkészülék nem a legjobb minõségû. Nagy eltérések vannak, ezt tapasztalatból mondom! Lehet, hogy egy korszerûbb gépen már simán látszódik a baba!
Szerintem várj még kb. egy hetet, akkor csinálj még egy tesztet, és utána menj dokihoz/ultrahangra :)
Nem értem, hogy az orvos miért nem mondta el ezeket azonnal? Különben sem egy ulranahng alapján szoktát megállapítani a terhességet. Ha a teszt pozitív az orvos is elõször egy labortesztet csináltat, az egyértelmûen igazolja a terhességet. Ezután szoktak ultrahangot csinálni a számított terhességi kor függvényében, de általában nem elõbb, mint a 6.-7.hét, mert akkor még könnyen elõfordulhat, hogy nem látszik (jól) a picurka. Én is a kimaradt mensi után már 1-2 nappal pozitiv teszttel rohantam a dokihoz, másnap megvolt a labortól is a pozitív lelet, de a gratuláció után csak a következõ hétre hívott vissza uh-ra a fent elmített okokra hivatkozva. Örökkévalóságnak tûnt! De most van egy 7 éves, szuper kisfiam. Nyugi! Vigyázz magadra, kerüld az extrém fizikai megterheléseket, egyél könnyû, vitaminban és rostban gazdag ételeket! Gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönjük a választ, egy kicsit megnyugtatott, mert már nagyon ideges voltam! Reménykedünk Köszönjük
A kérdező hozzászólása: Egy magánrendelõben voltam, és elég modern cuccok voltak ott! Nem tudom, hogy mit higyek! Félek Jövõ héten majd mennek kell a kórházba, hogy csináljanak egy ultrahangot, és ha ott sem látszik semmi, akkor vérvétel!

Miért van az, hogy a terhességi tesztek csak a menstruáció elmaradása után mutatják ki a pozitív eredményt?

amikor rá van írva hogy a beágyazódás után 3 nappal, amikor a menstruácio elött lehetek akár 2 hetes terhes is?

Legjobb válasz: Terhességkor a szervezet egy bizonyos hormont termel,(HCG)a neve azt hiszem, amely mindenkiben más az elsõ idõben más koncentrációban jelenik meg, így van akinek 3 napos terhességet is kimutat a teszt ha nagy a HCG koncentrációja, a terhesség elõre halladtával ez a HCG érték mindenkiben megnõ így a menstruáció kimaradása után már elõre halladt a terhesség állapota nagy a HCG tartalom a vizeletben ezért szokták biztosra mondani a terhességet a menstruáció elmaradása után és ezért lesz a teszt biztosan pozitív.Egyszóval minden attól függ, hogy a vizeletben mekkora mennyiségben van jelen a HCG!

Terhességkor a szervezet egy bizonyos hormont termel, (HCG)a neve azt hiszem, amely mindenkiben más az elsõ idõben más koncentrációban jelenik meg, így van akinek 3 napos terhességet is kimutat a teszt ha nagy a HCG koncentrációja, a terhesség elõre halladtával ez a HCG érték mindenkiben megnõ így a menstruáció kimaradása után már elõre halladt a terhesség állapota nagy a HCG tartalom a vizeletben ezért szokták biztosra mondani a terhességet a menstruáció elmaradása után és ezért lesz a teszt biztosan pozitív.Egyszóval minden attól függ, hogy a vizeletben mekkora mennyiségben van jelen a HCG!
mert akkor elelkedik meg a hcg a vizeletben!

Az ovulációs tesztem 4 napig pozitívat mutatott, utána a terhességi teszten halvány pozitív jelzés volt, azt követő napon pedig negatív! Ezt már nem értem! Hogy is van ez akkor?

A ciklusaim változó hosszúságuak,ráadásul 2 hónappal ezelőtt volt egy missed ab-om,most kezdtünk el probálkozni azóta először,remélem összejött....

Legjobb válasz: Ha 4 napig halvány pozitív volt az ovu teszt, az lehet keresztreakció is a hcg-re. Vagyis lehet, hogy nem az ovut mutatta, hanem már a terhességet. Nézz utána úgy, hogy jósteszt.

Ha 4 napig halvány pozitív volt az ovu teszt, az lehet keresztreakció is a hcg-re. Vagyis lehet, hogy nem az ovut mutatta, hanem már a terhességet. Nézz utána úgy, hogy jósteszt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem igazad lesz...szerinted mikor teszteljek megint?
Holnap reggel elsõ vizeletbõl:) Nagyon drukkolok!
Mi lett?
A kérdező hozzászólása: Majd holnap vagy holnapután tesztelek!majd megírom, hogy mi lett :) drukkolj!
drukkolok:D
A kérdező hozzászólása: Pozitívat teszteltem :) nem reggeli elsõ vizeletbõl és Exepil teszttel :) köszi, hogy durkkoltál nekem :)
juhé:) gratulálok:)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Van két határozottan pozitív terhességi tesztem és fáj a mellem nagyon, biztosra vehetem a terhességet?

Már nagyon régtol szeretnénk! Más tunetem nincs!

Legjobb válasz: Gratulálok!!!!!! Persze hogy tutira veheted a pozitiv az pozitiv ott baba van , de irigyellek , bár csak már én is ott tartanék. Boldog babavárást, és nagyon vigyázz magadra , pihenj sokat. :-DD

Gratulálok!!!!!! Persze hogy tutira veheted a pozitiv az pozitiv ott baba van , de irigyellek , bár csak már én is ott tartanék. Boldog babavárást, és nagyon vigyázz magadra , pihenj sokat. :-DD
Ha van görbéd belinkeled nekünk hogy milyen görbével sikerült babásnak lenned sokunkat megynugtatnál vele. Még egy szer gratula!!!
egyértelmû. :-) Gratulálok!!!! én is szeretnék ott tartani... :-) vigyázz magatokra!
A kérdező hozzászólása: nem tudom belinkelni, mert nem vezettem olyat!Pco-val is kezeltek.Orvos pihire fogott gyógyszer szempontjából....és a menzim nem jott.Gondoltam csak a pco, mert késni szokott, de a mellem meg már régtol fáj.Teszteltem:eros pozitív, 3-4órájára megint teszteltem, szintén eros pozitív!Remélem tényleg baba lesz, mert már nagyon régtol várjuk ot!!!!!

Van olyan, akinek a terhessége alatt sosem lett pozitív a terhességi teszt?

Legjobb válasz: Hát egy 7 hetes terhességet mindegyiknek ki kell mutatnia, rendezett ciklusok esetén. Ha nem rendszeresek a ciklusok, akkor akármikor lehet pozitív, tehát mondjuk azt, hogy fogantatás után kb. 3-4 héttel egyszerûen kizárt, hogy semmilyen biokémiai reakciót nem ad a vizelet a HCG teszttel.

Hát egy 7 hetes terhességet mindegyiknek ki kell mutatnia, rendezett ciklusok esetén. Ha nem rendszeresek a ciklusok, akkor akármikor lehet pozitív, tehát mondjuk azt, hogy fogantatás után kb. 3-4 héttel egyszerûen kizárt, hogy semmilyen biokémiai reakciót nem ad a vizelet a HCG teszttel.
A terhességi teszt végig pozitív, nem csak 3-4 hónapos korig. Kizárt, hogy legyen ilyen. azt el tudom képzelni, hogy nagyon késõn, de hogy soha, azt nem.
Nincs. 1 dbnak minimum , h pozinak "illik" lennie. (persze kb. 3-4 hónapos korig)
Én voltam így. De a baba elment. Amikor erõs a tapadás, és szépen fejlõdik, akkor termelõdik a HCG minden esetben, és a teszt erre reagál. Tuti kimutatja a terhességet!
A kérdező hozzászólása: Mennyire nagyon késõn?
Akkor pozitív ha bármerre forgatod és látszik!Ja és akkor ha nem átlátszó a vonal hanem szines!!
az elsõ két teszt nekem is halványabb volt, elõször a nem várt napján, majd egy másik típusú teszttel 3 napra rá. rá 3 napra egy harmadik teszttel már erõsen látszot a csík, annak a leírásában szerepelt, hogy ha halvány az is pozitív, csak még az alacsony hormonszint miatt halvány
Szerintem elsõ vizeletet akart irni. Én a te helyedben megvárnám a menzi napját, és csak akkor tesztelnék. Tudom, rettentõ nehéz várni, de megóvnád magad a csalódástól. Sõt, még akkor sem biztos, hogy hiteles eredményt mutat, de már nagyobb az esély rá. Remélem pozitiv leszel! 8 hetes km
Szia! Szerintem a nem várt elõtt 2 nappal tesztelj.Tudom, hogy nehéz kivárni én is ebben a cipõben járok és már alig várom, hogy tesztelhessek, de muszály várni, hogy biztosabb legyen. Remélem babókád van:) Sok egészséget!
Csinálj reggeli elõ vizeletbõl !
Hány napja késik??
Bocs valóban elsõ vizeletet akartam írni.Mikor reggel fölkelsz az elsõ pisilésbõl csináld a tesztet, ez koncentráltabb, töményebb .
Ez számomra egy kicsit necces így. 13 nap késéssel már egy "gagyi" teszten is illene határozott csíknak lenni. Az igaz ugyan, hogy halovány csík is csík, de ehhez nem kell a tesztet forgatni, azt akkor is látni kell ha a teszt lenn van az asztalon. Nem elkeseríteni akarlak, de a forgatáskor csak a kontroll csík helyét látod és ez sajnos nem az a csak amire vágysz.
A kérdező hozzászólása: bocsi rosszul fejeztem ki magam.Az eggyütlét utánra ertettem a 13 napot.Ahavim elvileg 10-12 körül jön meg.
A kérdező hozzászólása: igen most várni fogok csak nagyon nehéz mert piszok türelmetlen vagyok.Egyébként bocs hogy ilyen tudatlan vagyok de hogy érted azt hogy reggeli elõvizeletbõl?
A kérdező hozzászólása: hát én úgy látom mintha egy picit sötétebb vonal lenne de semmi képp se átlátszó.Holnap csináljak mégeggyet?

Bizonyos fajta gyógyszerek szedésétől lehet pozitív a terhességi teszt?

Legjobb válasz: Nem, nincs olyan gyógyszer, ami pozitívvá teszi a terhességi tesztet. A hCG-t a beágyazódott embrió (illetve néhány ciszta) termeli, tehát ha pozitív, akkor 99%, hogy ott baba van.

Nem, nincs olyan gyógyszer, ami pozitívvá teszi a terhességi tesztet. A hCG-t a beágyazódott embrió (illetve néhány ciszta) termeli, tehát ha pozitív, akkor 99%, hogy ott baba van.
Igen, ami tartalmaz HCG-t, azaz hormontartalmú. Egyébként nem. Milyen gyógyszerre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Pajzsmirigy mûködésemre szedek hormon tartalmú gyógyszert
A kérdező hozzászólása: 1 hónapja szedem, 3 hete kimarad a vérzésem, bár mindig elég rendszertelen volt, elõfordult hogy 3 hónapot maradt ki. Tegnap csináltam egy tesztet, pozitív lett.
A kérdező hozzászólása: és ha cisztám van? és esetleg az okozza a kimaradt menstruációt? Azért nem tudom elképzelni hogy terhes vagyok mert nem feküdtünk le csak kényeztettük egymást, és egyszer olyan volt a keze..De hát annak így mennyi az esélye? 1 a 100-hoz?
Nekem a terhesség alatti elsõ 3 hónapban mindkét petefészkemben volt ciszta. Nem attól volt pozitív a teszt, hisz a másfél évesem itt van mellettem. :D Egyébként szerintem egy-két hét múlva menj orvoshoz, õ többet tud mondani. DE ha már a vérzésed is kimaradt, akkor én babára tippelnék. Az nem jelent semmit, hogy az keze volt-e olyan, vagy a [email protected] A spermium az spermium. ;)
de amúgy örülnél a babának? mihamarabb menj dokihoz!
A kérdező hozzászólása: Hát én még úgy érzem nem tudnék 100%-ig biztos hátteret nyújtani egy gyermeknek. Még pár évet szeretnék várni, úgy érzem nem is állok igazán készen. Sosem akartam 28 éves korom elõtt. Ma megjött, tehát nem baba, az orvosommal megbeszéltem egy idõpontot és elmondja szépen hogy akkor mitõl is lett pozitív

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!