Találatok a következő kifejezésre: A terhességi mikor áll (34 db)

Mit ír az orvos a leletre, ha csak a terhesség gyanúja áll fenn? Ezt mindenképp feltüntetik? Hány hetes kortól képes észlelni, hogy esetleg van ott valami?

Legjobb válasz: Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.

Ekkor 4 hetes voltam: Uterusban 17mm-es endometrium. Grav.nem igazolható......Terhesség gyanúja.
2mm nyálkahártyával kizárt hogy terhes vagy. Máshogy is kiírtad ezt a kérdést, ez csaknem egyértelmû PCO, amihez elképzelhetõ hogy még IR is társul. Sajnos nem vagy terhes :( Elõször is a ciklusodat kellene rendbe hozni, a 2mm endom.alapján peteérésed sincsen sajnos...
igen
A kérdező hozzászólása: hat hetes, az UM. elsõ napjától számítva ugye?
nekem is ma azt írták hogy terhesség gyanúja. de csak kézzel vizsgált ezért? péntekre kaptam uhra idöpontot. akkor már meg tudják állapítani ugye? 6 hetes vagyok papír alapján
Ja, ha baba lett volna a dologban, akkor igen, mindenképpen látnia kellett volna már.
A kérdező hozzászólása: vagyis na az utolsó mensi elsõ napjától számítva 7 hét telt el mire UH-t végeztek.
A kérdező hozzászólása: Mensi elmaradása után 7 héttel, de az is csak ilyen pár napig tartó barnázás volt inkább mint mensi.. De az endometriumnak 2mm van írva és elõtte lepisiltem egy jó pár tesztet 5-öt kb és köztük egy digitálisat is :S negák voltak mind.
Mikor 1. terhes lettem, nekem sem látott semmit, csak cisztát (akkor tudtam meg, hogy van), de mondtam neki, hogy pozit teszteltem, visszahívott késõbb, akkor már látszott a peteszák, de még nem volt szívhang, úgyh terhesség gyanúja (ezt írta rá). Mikor már volt szívhang, akkor 1 élõ magzat. Én azért a helyedben lepissantanék egy teszet.. csak a biztonság kedvéért. Mennyivel voltál az orvosnál a mensi elmaradása után?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mert voltam hüvelyi UH-n és cisztákat talált, sokat azt mondja ez okozza a menszesz kimaradást, ha ekkor észrevesz valami babára utalót, akkor szól, vagy valami ugye? csak mert nem konkrétan azért mentem.
Amíg csak gyanú van, azt írják a leletedre, hogy terhességet nem tudtak megállapítani. Maximum még ráírják, hogy gravid jellegû az uterus, tehát akár lehet terhesség is. Leghamarabb az utolsó menzesz elsõ napjától számítva az ötödik héten láthatnak valamit, tehát egy hét késés után.
1.vagyok. Ez után 2 héttel már látszott a petezsák és szikhólyag is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

A köldökötök ill. a barnás csík hosszában a hason mikor állt vissza terhesség előtti állapotába ill. tünt el a csík?

Legjobb válasz: köldököm észrevétlenül pár hét alatt "rendbejött", a csík meg olyan mint terhesség elõtt....õszintén nekem nem volt zavaró

köldököm észrevétlenül pár hét alatt "rendbejött", a csík meg olyan mint terhesség elõtt....õszintén nekem nem volt zavaró
Kb. 2 hét mindkettõ. Mint "új" korában :-)
Nekem még 5 hó után sem a régi. Kicsit még mehetne bejjebb, vagy hogy lazább a bõröm és még mindig barnás, igaz már halványult, de látszik.
Én 7 hónappal utána is csíkos vagyok de kb fele olyan élénk a színe.
7 hónappal a szülés után még mindig látszik a csík, bár jóval halványabb. A köldököm szinte azonnal rendbe jött.
A köldököm még most sem állt vissza régi formájára, 18 hónapja szültem pedig, 52 kg vagyok, csak a hasamon maradt egy kis felesleg. A foltot a hasamon úgy tüntettem el, hogy mosdókesztyûvel alaposan megdörgöltem hetekig minden zuhanyzásnál, fél év alatt eltûnt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mikor áll be a terhesség? Mikor kezdődik el a hányás, hasfájás, édességek kivánása?

Legjobb válasz: Én ugyan még nem voltam terhes, de anyukámmal beszélgettünk errõl (lehet hogy hülyén hangzik hogy anyu példáját hozom:D) és õ azt mondta, hogy kb az 1. hónap után kezdett el reggelente hányni. De csak ennyit tudok, bocsi, de hátha ez is egy kis segítség volt :) 18L

Én ugyan még nem voltam terhes, de anyukámmal beszélgettünk errõl (lehet hogy hülyén hangzik hogy anyu példáját hozom:D) és õ azt mondta, hogy kb az 1. hónap után kezdett el reggelente hányni. De csak ennyit tudok, bocsi, de hátha ez is egy kis segítség volt :) 18L
Egyik sem feltétlen velejárója a terhességnek. Az elsõ gyerekkel nem hánytam, és nem kívántam az édességet. A másodiknál hánytam, és az édesség nem érdekelt, de megõrültem a csípõs ételekért. A hasa sem mindenkinek fáj. Ahogy mindenkinél máskor is kezdõdik. Nincs két egyforma terhesség.
A fogamzás a ciklusnak kb. a közepén megérõ petesejtbõl jön létre (néha lehet soron kívüli peteérésbõl is). Több nap, mire levándorol a méhbe és beágyazódik az embrió, majd kialakul a méhlepény, magzatburok stb. Ezek után már elég jelentõsek a hormonális változások, amik okozzák a sokféle tünetet. Van, akinek szinte semmit, van, akinek meg sokfélét. Nincs két egyforma terhesség, ennyire egyedi az emberi szervezet. Egy nõ több terhessége (és a szülései)sem egyforma. A közérzeti változások ált. a kimaradt havivérzés után tehekben kezdõdnek.

A terhességi cukorbetegség mikor áll vissza?

Terhesen magas volt a cukrom, inzulin is kellett. Már fél éve szültem és még mindig határérték az ébredési cukrom. A szénhidráttal vigyázok, mégse megy 6 alá soha a cukrom (étkezés el?tt se). Sajnos a családban van cukorbeteg. Még visszaállhat normálisra, vagy tör?djek bele a betegségbe?

Legjobb válasz: A terhességi cukorbetegség a gyermekágy alatt helyre szokott állni. Lehet, hogy elõtte is magas volt, csak akkor nem ellenõrizted folyamatosan, így nem tudtál róla, vagy a terhesség alatti hormonális változások hozták elõ. A helyedben spec. cukorbeteg diétát tartanék, amit dietetikus állít össze, hátha az hatásosabb. Mindenképpen keresd fel a diabetikusodat, és ott biztosabban meg tudják mondani, mi a helyzet. A remény hal meg utoljára.

A terhességi cukorbetegség a gyermekágy alatt helyre szokott állni. Lehet, hogy elõtte is magas volt, csak akkor nem ellenõrizted folyamatosan, így nem tudtál róla, vagy a terhesség alatti hormonális változások hozták elõ. A helyedben spec. cukorbeteg diétát tartanék, amit dietetikus állít össze, hátha az hatásosabb. Mindenképpen keresd fel a diabetikusodat, és ott biztosabban meg tudják mondani, mi a helyzet. A remény hal meg utoljára.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Annyit tennék hozzá, hogy ez az érték még nem maga, nem is cukorbetegségnek, hanem csökkent cukortoleranciának szokták nevezni. Menj el a cukorgondozóba, beszéljetek meg diétát. Ha szerencséd van, nem alakul ki maga a betegség. Ha mégis, akkor sem kell kétségbe esni. Gyakorló cukorbeteg vagyok, és ha betegséget lehetne választani, inkább ezt, mint bármi mást.
a barátnõd papírján mi állt?Hogy érted hogy átver?
Én is azt mondanám, hogy ilyet orvos nem ír le, hogy 2 hetes terhesség... mert az még nem is terhesség... Ez hülyeség. Viszont van egy másik hozzászólnivalóm is. Nem tudom, melyik az elkeserítõbb: ha ilyen témában hazudunk, vagy hazugságra kényszerülünk a partnerünkkel szemben, vagy ha nyomozunk utána. Ez nem ítélet, csak elszomorított a kérdésed... Ha terhes, és valóban babát vár, akkor nagyon sajnálom a helyzeteteket, és remélem, hogy a baba (ha megszületik) ennél sokkal tisztázottabb helyzetbe kerül, mint ahol most tartotok... :(
2 hetes terhesség nem állhat egy papíron, ahogy ezt már sokan leírták. Akkor minden nõ terhes lenne a ciklus közepén :) Vagy elírtad a hetek számát, vagy... És tényleg szomorú történet a tietek, függetlenül attól, hogy terhes-e vagy nem a barátnõd, bizalom terén rosszul álltok.
Bizony, kamuzik. Aki kicsit is ért hozzá, tudja, hogy 2 hetes terhesség egyszerûen nem létezik. Ilyet orvos nem ír le :)
Biztos, hogy két hét volt írva?
A kérdező hozzászólása: Igen 2 hét ilyet nem néznék félre.
Akkor ez tényleg nagy szemétség a részérõl! Mondd neki, hogy szeretnéd elkísérni ultrahangra :)
És amúgy mi az oka annak, hogy ennyire palira vesz? Ne értsd félre nem rossz indulatból kérdezem. Gondolok itt arra, hogy már nagyon rég együtt vagytok, te nem akarsz babát, esküvõre kényszerít, stb. Ahogy azt már néhány hozzászóló írta, a bizalom nem teljes köztetek, valami nincs rendjén, ezt elõbb tisztázni kéne. Mert azt szerintem a b.nõdnek is tudnia kéne, hogy manapság egy terhességgel nem lehet egy férfit "megfogni". Lehet, nem ártana ezt tisztázni, hogy téged akar annyira megtartani, hogy mindent latba vet, vagy csak hülyének néz... Mikor fogsz errõl beszélni vele? Megírod majd, hogy mi volt? Szerintem többen nagyon kíváncsiak lennénk a fejleményekre. Remélem csak egy "félreértés" és téged szeret annyira, hogy minden hülyeséget elkövet, hogy megtartson, és nem valami sunyi dolog áll a háttérben. Szurkolunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat. Miután szakítottunk utána állt elõ ezzel a hírrel és elvileg magán dokinál volt. Majd úgy alakitom a dolgokat, hogy ha nem engedi, hogy elmenjek vele orvoshoz akkor végleg vége.
Hát ez olyan mint egy szappanopera.Ha hazudik nem értem, hogy csinálhat ilyet ez nem normális dolog.És mit teszel ha kiderül igaz a hír és érkezik a pici? Kitartást neked és ne engedd, hogy hülyének nézzenek!!!
Sajnos tipikus eset szakításkor ezzel elõjönni, de rémesen átlátszó és szánalmas.
Nekem is a dokim csak az 5. héten látott egy 4mm-es petezsákot. Ezen kívül semmit és csak késõbb kellett, hogy visszamenjek, hogy egyáltalán van e életjelenség. 2 hetes terhességrõl nem beszélünk, a legkorábbi az a 4 hetes
Nekem a dokim 5 és fél hetesen látta elõször a petezsákot, elõtte egy héttel még a teszt nem mutatott terhességet!
Igazából egy orvosi lelet. Adatokkal stb. Rajta van, h XY hány hetes gravida. Nagyon más nincs rajta. Ezzel a lelettel kell menni a védõnõhöz. Mert nagyon béna másolatot láttál, vagy egyáltalán nem láttál papírt?
Inkább leírnám ha nem gond!Hivatalos adatok mint a kórház neve, címe, telefonszáma.Az állapotos nõ személyes adatai:személyi szám, taj szám, anyja neve stb.Majd attól függ pontosan hány hetes és milyen vizsgálaton vesz részt.Pl. egy ultrahangos papíron rajta vannak a magzat méretei, egy magzat vagy esetleg több, magzatvíz mennyiség, terhesség ideje.Persze változó is lehet, mert ahogy mondom függ mikor milyen vizsgálaton vett részt.Egyébként ha nem vagyok tolakodó mibõl gondolod, hogy átver?
Nekem -természetesen az adataimon kívül- rajta volt, hogy "élõ, intrauterin magzat" (tehát méhen belüli) Diagnózis: terhesség bizonyított sine morbo Utolsó menstruáció dátuma is szerepelt, ill. az , hogy ultrahangos vizsgálat történt, és hogy 7 hetes a magzat!:) És 11, 6 mm :)
Én magánrendelõben voltam, azon értelemszerûen nincsenek kórházi adatok, csak az orvosi rendelõé és az enyém. Kaptam egy uh-képet, rajta van a leleten az utolsó menses ideje, "egy élõ magzat" (ekkor már volt szívhang), és hogy hány hetes terhes vagyok.
gravida, uretusz, crl, grvs.:, um. valami ezek közül szerepel a papírokon? Alap adatok: vizsgálatot végzõ intézmény és doki adatai, a gravida adatai, Majd a terhesség adatai
A kérdező hozzászólása: Igen hasonlók voltak de magában a lap fura nekem olyan szedett vetett az egész tetején az intézmény neve + a beteg adatai és az alján annyi h 2hetes terhes kb 3idegen szó van és ennyi semmi más. Valóban ennyit írnak le?
Mit vártál, oklevelet? Van rajta pecsét? krixkreax aláírással? Minden adat stimmel, akkor ennyi. Nekem az elsõ leletem még szakadt is volt, nem jól tépte le a nyomiról, a másodikon minden volt, csak, h terhes vagyok az nem, vissza kellett kocognom, h bocsi kérek újat, szóval kézzel van ráírva, hogy mennyi idõs terhes vagyok és társai...
Ha az van rajta, hogy 2 hetes terhes, akkor biztosan átver, mert ilyet nem írnak. A minimum, aminek szerepelnie kell, hogy 4 hetes. Ennél korábbi terhességrõl nem adnak papírt. (A terhesség korát az utolsó menstruációtól számolják.) A nõ akkor 2 hetes terhes, amikor éppen fogamzóképes még, tehát akkor eshet teherbe.( A kommentedben írtad, hogy 2 hetes áll a papíron.)
Utolsónak igaza van: ha 2 hetes terhesség áll a papíron, akkor azt biztosan nem nõgyógyász állította ki.
Nekem is gyanús, két hetes terhesség papíron....fura. Viszont én a helyedben vennék a patikában tesztet, és kérném, hogy csinálja meg. Amúgy kb te is tudhatod, hogy mikor volt meg neki utoljára, ebbõl is ki tudod számolni, hogy hány hetes lehet. És egy kis érdekesség, nekem a hatodik hétig még a doki sem láttam, hogy van-e baba, nem tudta visszaigazolni a terhességet. Volt egy nagyon halvány pozitív tesztem, és ennyi.
Az is elég, ha veszel egy olcsó terhességi tesztet (drogériákban vagy gyógyszertárakban kapható) és megkéred, hogy most "pisiljen egy terheset". ;)
Terhességi teszt megmondja. Mikor kéne megjönnie?
Nekem az elsõ jel (napokkal a nem várt elõtt) az volt, hogy ülve vagy enyhén elõre hajolva nyomást éreztem a méhemben. Csak azért figyeltem fel rá, mert anyukám korábban mondta, hogy neki is ez volt az elsõ jel. Szóval van ilyen, de inkább a tesztre alapozz.
Elofordulhat, teszt megmondja, de nem lelombozaskent lehet felfazastol is, csinalj tesztett, megy a drukk:)

Kedves kismamák, anyukák, mikor állt le a hajhullásotok, terhesség melyik szakaszában? Nekem eddig mindig jött ki jónéhány hajszálam, de most szinte semmi, még nem teszteltem, de esetleg lehet baba? Már a 24. napon vagyok (ciklus)

Legjobb válasz: Nekem nagyon szép, egészséges hajam lett amit tuti, hogy a terhességi vitaminnak köszönhetek. Látványosan sokat nõtt. Azt nem tudom hogy maga a terhesség is közre játszik e, így nem tudom megmondani tutira, hogy ez utalhat e babára! De szurkolok:)

Nekem nagyon szép, egészséges hajam lett amit tuti, hogy a terhességi vitaminnak köszönhetek. Látványosan sokat nõtt. Azt nem tudom hogy maga a terhesség is közre játszik e, így nem tudom megmondani tutira, hogy ez utalhat e babára! De szurkolok:)
A kérdező hozzászólása: köszi! Az biztos, hogy a hormonok játszanak közre. Szeptemberben volt egy vetélésem, az után nagyon hullott a hajam. Most néhány napja 5, 6 szál jön ki. Ez clostys hónapom, reménykedem.
Csatlakozom az elsõhöz. Nekem is megerõsödött a hajam a terhesség alatt pedig elõtte nagyon sok gondom volt vele, hullott nagyon mert nem ettem húst. Azóta szerintem is a terhesvitamin miatt de erõsödött, persze húst is eszem. Azt mondják sajnos hpogy terhesség után visszaáll a régi állapot:-S
az 1.terhességem alatt már a kezdetektõl nagyon szép hajkoronám lett, és a szülés után 2-3hónappal kezdett a "drasztikus" hullásba, és valamikor 7-8hónappal utána állt le(szülés után) most újra babát várok, az 1.három hónapban nem hogy megszépült, jobban hullott, mint valaha, most 25+4hetes vagyok, és nagyon beindult, hihetetlen tempóban nõ. pedig mindkét babával kezdetektõl szedem a vitaminokat...
Ellenpélda: a 25. hétben vagyok, és a terhességem elejétõl fogva úgy hullik a hajam, mint azelõtt soha. Tele van a kefe minden fésülködésnél. Pedig én is úgy hallottam, hogy terhesség alatt megszépül, szülés után kihullik. Hát, ha nekem szülés után is hullani fog, nem marad egy szál sem... Amúgy szedek terhesvitamint is, minden véreredményem tökéletes, szóval nem tudom.
Én már a második hónaptól megfigyeltem, hogy sokkal kevesebbbet hull a hajam, pedig azelõtt legalább 1 évig nagyon sokat hullott. A terhesség elején pedig megállt, pedig nem szedtem terhesvitamint, csak folsavat 3 hónapig. Most 27 hetes vagyok, és nincs semmi gond a hajhullással, szép a hajam. Szoritok, h baba legyen:)
Nálam a hajhullás a terhesség elsõ hónapjában jelentkezett, de nem volt vészes, a terhes vitamin rendbe hozt, abszolút elmúlt a hullás, dúsabb lett, és sokat nõtt, ellenben a fogam kezdett romlani, 2 lyukas lett.
Nekem mindig hullott a hajam szerintem a festés miatt mikor terhes lettem nem festettem és nem is hullott megszültem 1 hónapja még mindig nem festettem be de már kezd hullni
és már teszt kell..
A fogamzásgátló nem állítja be!! A fogamzásgátló kikapcsolja a saját ciklust, és helyette rendszeres idõközönként megvonásos vérzést okoz azért, mert szünetet tartasz a szedésében! Nagyon nem ugyanaz a kettõ. Ha abbahagyod, ugyanúgy rendszertelen les, mint elõtte. Sõt, a rendszertelen cikluson általában ront is, így mikor abbahagyod, még rosszabb lesz, mint elõtte volt.
Ha egészségesen és rendszeresen élsz (étkezel, alszol, stb), akkor az javíthat rajta, és persze korral javul. De van, akinek felnõtt nõként is teljesen Random mûködik a szervezete. Fogamzásgátló beállítja óramûre (sõt, 1-2 napot még direkt el is lehet tolni)
Természetes úton sehogy. Ez a pubertás. Természetellenes módon pedig fogamzásgátló tablettával.
A kérdező hozzászólása: És még annyit szeretnék, hogy hogyan lehetne beállítani, hogy rendszeresen jöjjön meg?
A kérdező hozzászólása: A 3. és 5. válaszolónak Nagyon Szépen köszönöm! Sokat segítettetek ezzel!! :) ))
Én vagyok a 3. Pont ezért írtam, h akkor csináld, amikor meg kellene jönnie...elviekben...az, hogy gyakorlatban nem mindig jön meg, nem oszt, nem szoroz...
Aktus utáni 14.napon már kimutatja a teszt, ha terhesség van...Ne a menzi, hanem az aktus idõpontja alapján csináld meg....
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak szerintem nemkéne bunkónak lenned lehetne normálisan is válaszolni köszi puszi :) :* A másik 2nek köszönöm a normális válaszokat :) de az a baj, hogy van amikor 1 hónapot kihagy :S és nem tudom, hogy most ebben a hónapban megfog-e jönni :S
Mikor volt meg utoljára? Az utolsó naphoz adjál 28-at...és utána csináld...szerintem...
Én azt mondom, ha már eltelt két hét az eset óta, akkor csináld most.
elõzõnek igaza van. a fogamzásgátló nem igazi vérzést produkál, hanem gyakorlati becsapja a szervezeted, elhiteti vele, hogy terhes vagy, és ezért nem tud új létrejönni. legalábbis, az enyémre ez volt írva (egyebek közt)

Mikor áll el a vérzés méhen kívüli terhesség után, ill. mikor rendeződik a menstruáció?

3 hete méhenkívüli terhességet állapítottak meg. Methotrexat injekciót kaptam, erre a hcg szintem folyamatosan csökkent, de még nem nullázódott. Azóta folyamatosan vérzem, orvos szerint ez jó jel ???

Legjobb válasz: Ugyan úgy áll el a vérzés mint szülés után.Vagyis akár 6 hétig is tarthat,de ez egyénenként változó.Van aki 2 hétig vérzik,van aki tovább.De teljesen normális mind a kettõ.A menzesz is úgy áll vissza mint szülés után,kb ennek is 6 hét kell mert ennyi idö alatt rendezõdik vissza a hormonháztartás.De ha tovább tart ez a folyamat az is normális,mert ez is teljesen egyén és helyzetfüggõ.

Ugyan úgy áll el a vérzés mint szülés után.Vagyis akár 6 hétig is tarthat, de ez egyénenként változó.Van aki 2 hétig vérzik, van aki tovább.De teljesen normális mind a kettõ.A menzesz is úgy áll vissza mint szülés után, kb ennek is 6 hét kell mert ennyi idö alatt rendezõdik vissza a hormonháztartás.De ha tovább tart ez a folyamat az is normális, mert ez is teljesen egyén és helyzetfüggõ.
szia remélem olvasod a kérdésed! sajnos én is így jártam! leírnád a tapasztalatod az injekcióval kapcsolatban? én 2 napja kaptam meg! enyhén fáj a derekam gyenge szurkálódásaim vannak! mire számíthatok? köszönöm elõre is!

Pozitívat teszteltem, mégis megjött a mensim. Mikor megjött, akkor is csináltam egy pozitív tesztet. Mi van ilyenkor? Fenn áll a terhesség?

Legjobb válasz: azonnal nõgyógyászhoz mennék, hátha még menthetõ a terhesség, ad magzatmegtartó gyógyszert. A "B" verzió, hogy olyan típus vagy, aki terhesen is menstruál.

azonnal nõgyógyászhoz mennék, hátha még menthetõ a terhesség, ad magzatmegtartó gyógyszert. A "B" verzió, hogy olyan típus vagy, aki terhesen is menstruál.
Mindenképpen menj el orvoshoz. De elképzelhetõ, hogy menstruálsz és babát vársz. Nekem is megjött az elsõ gyerkõcömnél. Csak én nem tudtam, hogy babát várok. E miatt késõbb vettem észre 4 héttel. Pontosabban az ultrahangon derült ki, hogy már 10 hetes a babám.
Menj orvoshoz mihamarabb. Reméljük nem lesz semmi baj. Írj hogy mi van veled!!
Azaz, doki. Majd írj!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Az orvos nem látott semmit. Jövõhét hétfõn vissza kell mennem. A mensi elmúlt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!